Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nyitottam egy topikot a "gyermeknevelés" szekcióban, OA/TOF-os babák szülei számára.

Bár való igaz, hogy ez egy "betegség" és előfordul, hogy "gond" is, úgy érzem, hogy pozitívan kell hozzállnunk a jövőhöz. Így önhatalmúlag (legalább ennyi esélyt adva) szimplán "nyelőcső atréziás baba nevelése" címen aposztrofáltam, a sima "gyereknevelés" részen.

Szeretettel várok ott mindenkit :)


Sziasztok,
most regyiszteltattam magam .
teljesen padlon idegileg es keresgeltem a neten.
34 hetes terhes es oriasi hassal akinel a baba nagyon kicsi 5 hettel lemaradva.
Hydromniat allapitottak meg es nyelocsoi rendellenessegre gyanakodnak.
Aki tudna segitteni es hozzaszolni megkosszonem .
 


Kedves Imola!

Miben tudnék segiteni? Elérhetöségem: 06 20 350 8036 . Most jelenleg több idöm nincs. Irok majd. Vagy beszélünk, ha Neked jó, hivjál! Ne idegeskedj tul sokat, mert a babának nem jó.
Szia: Anna
 
 

 
 

Kedves Imola!

Most ujra van egy kis szabad idöm. Babaneten a társalgóban a gyermeknevelési részen belül a nyelöcsö atréziás babák neyelése cimü topicot érdemes megnézni. Otta születés utáni történeteket lehet olvasni. Van egy olyan honlap, hogy www.betegmagzat.hu Ott is érdemes szétnézni, ha gondolod. Nem tudom hová való vagy, hol fogsz szülni, de szerintem ebben az ügyben az I. gyemekklinikán a Verebély professzort megkeresni, jelenleg szerintem ezen a téren Ö a legjobban elismert szaktekintély. Mi az Enikövel a II: gyermekklinikához tartozunk, a Jenövári doktor urhoz. Öt is tudom nagyon ajánlani, Ö most ezen a héten elutazott, de jövö héten lesz már.
Ebben a helyzetben Én Budapesten szülnék a Klinikákon, és, ha tényleg probléma van , akkor rögtön áttudják a Picit vinni valamelyik Gyermekklinikára. Nem tudom tudtam-é valamiben segiteni. Ha gondolod irjál, vagy hivjál, szivesen mesélek, vagy segitek amiben tudok.

Próbálj meg a körülményekhez képest nyugodt maradni, il. lazitani. Sokat gondolok ismeretlenül is Rátok.

Üdv: Anna
 
 


Koszi,hogy egyutterzel velunk,mi Erdelyiek azaz kezdivasarhelyiek vagyunk,jelenleg a marosvasarhelyi klinikan varom a babat.Csak remenykedni tudunk,hogy nem lesz valami komoly betegsege a babanak.
 


Kedves Imola!

Örülök, és remélem jó kezekben vagy. Továbbra is sokat gondolok Rátok. Irjál Magatokról, és arról mit mondtak az orvosok! Gondoltatok arra,hogy Magyarországon praktizáló gyereksebésszel beszéltek? Emlitettem már az I: Gyermekklinika nagyon elismert professzorával beszélni, Verebély Tibor professzorral, vagy a II. Gyermekklinika gyereksebészével Jenövári Zoltán doktorral Az utóbbi a mi sebészünk is, ö mütötte az Eniköt sikeresen. II: gyerekklinika száma 06 1 2151 380. Az ország körzet száma is kell, de én azt nem tudom. Azért irtam ezt a javaslatot, mert nem tudom, hogy Erdélyben ez milyen gyakori mütét, és milyen és mennyi tapasztalat van. A verebély doki külföldön is elismert nagy szaktekintély, s a mi dokink pedig kapcsolatban áll Vele, ezt a tapasztalatból tudom. Ha kell a Verebély professzor telefonszámát is megszerzem. Jövö hét kedden megyünk a Jenövár doktor urhoz, ha gondoljátok akkor beszálek Vele.

Békés, Boldog Karácsonyt, és Eredményekben Gazdag Boldog Uj Esztendöt kivánok az egész Családnak: Anna
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok,


voltam megint uh-n, kértem nézzék a nyelőcsövet, azt mondták nem látnak semmit, de a gyomra tele van, nem lenne, ha gond lenne.
A cukrom az szórakozik, diétával van normál intervallumban, remélem,mert azt mondják, ez áll a valamivel több magzatvíz hátterében.
sziasztok.
Vilmus[/url]
 
 


Szia Vilmus!

Örülök, hogy jelentkeztél, és jó információkat mondtak. Most jutott eszembe, hogy a két nagy fiu terhessége alatt Nekem is magasabb volt bizonyos idöbena cukrom. Ez 1985és 1987 között lehetett. Nekem akkor azt mondták nincs probléma, de figyelni kell, ill. ha idösebb leszek akkor is figyelni kell rá, mert az Apukám is cukros volt lehet, hogy a hajlam Bennem van. Tesóm is cukros.

Mikorra vagy kiirva? Nem emlékszem van gyermeketek már, vagy a pocaklakó az elsö?

Ha gondolod irjál még Magatokról!

További szép napot kiván: Anna
 
 


Sziasztok!

én ma regisztráltam, miután beleolvastam a hozzászólásokba.

annyira megindított, amit írtok és valamennyit könnyített is, h mások is hasonló cipőben járnak.

Az én kisfiam, idén január 2-án született, és rögtön ésrevették, h nem ér össze a nyelőcső 2 csonkja. Az I.sz Gyerekklinikán Kiss doktor úr műtötte 3 naposan. A rákövetkező nyeléspróbán derült ki, h van egy nagyobb probléma, rést (cleft) találtak a nyelő és légcső közt. erre azt mondták, nem tudják itthon megműteni. Nagy keresgélés, szervezkedés után kijutottunk Svájcba, ahol március 12-én megműtötték. Most is még a pesti Klinikán van, de már 1 hete nincs intenzíven.
eljutottunk odáig, h gyomorszondába kapja az anyatejet. Én próbálgatom a nyelést teával, de nagy kínokkal jár, megijed, félrenyel. A váladéka is rengeteg. Most mondják, h talán haza vihetjük, de a nyelés ösztönzéséről semmit sem mondanak, próbálgassa Anyuka...

ebben kérnék segítséget, hogy Ti kinél jártatok mostanában ilyen, nyelési problémával?

Még annyi, h tracheosztómája is van, gégemetszése volt.

Köszönöm előre is a válaszokat!
Ági


Szia Ági!

Olvastam leveled, de most nagyon kevés idöm van. Jelentkezni fogok

Üdv: Anna
 
 


Szia Ági!

Irtam privit.

Üdv: Anna
 
 


Kedves Ági!

Neked sem lehet egyszerü a leirtak alapján. Miért lett gyomorsztómája, ha 3 naposan megmütötték? A rés az összeköttetés a nyelöcsö, és a légcsö között? Én eddig fistuláról hallottam csak, ilyen volt Enikönek, de azt a nyelöcsö mütétnél rendbe tették Miért kellett gégemetszés? Ha valamilyen kérdés felmerül benned akkor kérdezni kell! Mi máshová nem mentünk nyelési problémával, hasonlót mondogattak Nekünk is. Ilyennel neurológust érdemes megkérdezni, de olyat aki foglalkozott már ilyennel.

Enikönek fél éves korától van gyomorsztómája, másfél éve ujra mütötték nyelöcsövel, s december óta eszik pépeset, és folyadékot szájon át. Nem egyszerü a dolog Nálunk sem. A gyomorsztómája meg van, s marad is. Nagyon sok tapasztalatom van még, de azt hosszu lenne leirni, igy jó lenne valami módon beszélni. Enikövel mi a II: gyermekklinikához tartozunk, másnéven Tüzoltó utcai gyermekkórház. Ott a Jenövári Zoltán sebészhez tartozik az Enikö A két klinika között van kapcsolat az
orvosok között.

kérdezzél még, ha nem eélg a válasz/

Üdv: Anna
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó