Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Ismeri valaki a Bókay utcai I.sz. Gyermekklinikát?
2,5 hónapos a kisfiam és szeretnénk egy jó hírű, és jól felszerelt kórházat találni. Tudtok valamit javasolni?

Én erre a kórházra gondoltam, mert én is az I.SOTE-n szültem, de véleményt nem hallottam róla.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, és nagyon örülnénk a rendes, türelmes, kedves, "gyerekbarát" dokik neveire.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Kata
 
 


Szia Kata!

Elég sok dokit ismerek a Klinikán -attól függ milyen problémával mentek oda- Verebély professzor fantasztikus sebész (de a rajta kívül ott dolgozó bármelyik sebészere is bármikor rábíznám a gyerekem).Mahai prof is messze híres gyermekorvos - szóval én azt gondolom hogy ott biztosan jó kezekben lesztek- én ott csak olyan dokikat és ápolókat ismertem meg akiknek gondolkodás nélkül emelnék lovasszobrot...
(és a műszerezettségük is a legjobbak közül való)


Üdv Panni
 
 


Panni, köszönöm a válaszod.
Szerencsére még nem beteg a kicsi, de mire az lesz, találnom kell jó dokikat (kórházat), mert bár nagyon kedves a védőnőm is, a gyerekorvosom is, de mindent nekem kell megkérdeznem. Viszont első babásként azt se tudom, mit nem tudok. És a házhoz jövetel is nehézkes a részükről. Szóval, jó lenne egy gyerekbarát, fiatal fül-orr-gégész neve, és nem tudom, hogy gyerekorvost hogy lehet, és érdemes-e váltani, de ha lehet, akkor egy házi gyerekorvos névnek is örülnék.

Köszi, Kata
 
 

 
 

Jézusom,van aki a makk egészséges gyerekének már előre korházat keres..????
Vagy én értettem valamit félre.Már bocs hogy beleszólok csak éppen unalmas perceimben olvasgattam,és ezt olyan groteszknek találtam.
Kell keresni egy jó háziorvost(nem könnyű),és remélhetőleg nem lesz semmi olyan betegségetek amivel korházba kerültök,ha mégis,akkor maj ráérsz kérdezősködni,és a körzeti is be fog utalni valahova...
Vendég
 


Igen, tudod, van aki a makk egészséges gyerekének még időben feltérképezi a "gyerek doki kínálatot". Miután én is egy doki hibája miatt veszítettem el egy babát, és, bármily furcsa, van, aki nem a betegségnél akar jó dokik után kapkodni, hanem szívesen venné mások jó tapasztalatait.
Egyébként épp ma estünk át 3 hetesen, egy röntgenen, mert a gyerekorvos szerint - bár nem hallott szívzörejt - de "nem árt" alapon, elküldött bennünket kardiológiára, azért, mert lilásnak látta a pici nyelvét. Lehet, hogy Te groteszknek találod, ha ezügyben szívesen venném a "kipróbált" dokik neveit, de inkább annak, örülj, hogy Te csak jó dokikkal találkoztál, mert akkor szerencsés vagy.
 
 


Igen nagyon szerencsés vagyok 12éve én is elveszitettem,egy 8 napos babát,(jórészt orvosi mulasztás miatt).Úgyhogy marha szerencsés vagyok!!!
Ha minden doki szavának "felülsz"csak orvostól-orvosig fogsz járkálni a gyerekeddel,és ha nem volt beteg majd azzá teszik...
Én csak azt mondtam,hogyha baj van a körzeti úgy is elirányít,és akkor oda kell menni ahova ő mondja!!
Vagy szeretnél keresni egy teljes orvos gárdát?
Kardiológus,sebész,belgyógyász,altatóorvos,fülész,ortopédus,elvégre nem tudhatod milyen betegsége lesz a gyerekednek!!
Vendég
 


Nem. Engem a vélemények érdekelnek erről kórházról, és ha valakinek bevált egyik másik doki, akkor a neve, bármilyen területen is van, hogy ha majd szükség lesz rá, akkor már egy bizonyos személyhez tudjunk bejelentkezni.
Fül-orr-gégészt mindenképp szeretnék találni, ja, és egy jó háziorvost. Tudom, hogy az utóbbihoz leginkább körzet szerint tartozunk, nem is tudom, hogy átlehet-e menni másik kerületbe, vagy hogy egyáltalán tetszőlegesen meg lehet-e őket választani, de a miénkkel nem vagyok megelégedve. Csak úgy, "nem árt" alapon röntgenre (kard.) küldte a picit?! Ja, és úgy írt fel szájpenészre kencét, hogy egyrészt én se láttam semmi arra utaló jelet, másrészt furcsamód, negyednap, mikor újra megnézte a pici száját - csak tápszer receptért ugrottunk be - már nem látott benne penészt. Az pedig tuti nem múlik el négy nap alatt. A Heim Pálra gondoltam eredetileg, mert arról eddig túlnyomó többségben csak jókat hallottam, de pl. csípőszűrésre már 10.24-én nem tudtak ez évre időpontot adni, ezért gondoltam a Bókayra. Szóval, kiket ismersz ott? De csak jókat mondj. Köszi. :D
 
 


Szia,hogy őszinte legyek sajnos eggy olyan korház sincs amiről csak jót hallottam volna...
Ha a Heim Pál fülészetéről szeretnél egy rémes dolgot olvasni keresd fel a heim pál topikját és olvasd el sasha irományait.Majd ha nagyobb lesz a babád megtapasztalod,hogy ha valami baja lesz(remélem soha)ahány orvoshoz viszed annyi fog mást és mást mondani,és adnak minden féle gyógyszereket,mert ők is csak kisérleteznek.A lényeg,hogy megpróbálj mindent amit csak lehet megelőzni..
Ez elég szar duma de hidd el nincs más választás mert az orvosok egyre lelkiismeretlenebbek és felelőtlenebbek...
Én itthon ezerrel tanulmányozom a homeopátiát,és azon vagyok,hogy olyan dokit találjak aki mindezekhez ért is.A szájpenész sajnos szinte minden babát utolér,de annak látható jelei vannak,azt te is látod,ha csak a doki látja az nem igaz...
Van rá az a kék kence,amitől a cumija és a ruhája is lila lesz,na az szokott segiteni.Használtad már??Nem lehet,hogy attól volt lila a nyelve?Na mert simán kinézem egy orvosbol,hogy ezért küldi röntgenre...Ha minden igaz lenne a mit kitalálnak akkor most a fiamat tolokocsiban tologatnám,a lányomnak meg rá lenne nőve a nyelőcsöve a szivére.Esküszöm ezt mind orvosok diagnosztizálták!
A amelyik gyerekemnek(12éve)kelett volna a gyos segitség azt hagyták meghallni..
Remélem egyszer lesz egy olyan orvos aki megváltoztatja a véleményemet!Vagy egy olyan korház!!
Vendég
 


Szia Kata!

Dr. Mertz Katalin fül-orr-gégészt jó szívvel ajánlom neked, ugyan nagyon elfoglalt, és néha várni kell rá, de alapos, megfontolt és partnernek tekinti a szülőket. Ja, és ha kell (nekünk sajnos kellett, remélem nektek nem kell majd) nagy gyakorlattal operál.

Amúgy szerintem igazad van, hogy előre tájékozódsz, ugyanakkor osztom a fenti véleményt arról, hogy kritikával kell az orvosokat hallgatni...

Minden jót,

Arven
 
 


Bocs, azt nem említettem, hogy az I. klinikán dolgzik a doktornő.

A
 
 


Szia Arven!

Nagyon szépen köszönöm. Sajnos tényleg muszáj tájékozódnom, mert pl ma is képzeld mi történt.
Séta után gondoltam beugorhatnánk a védőnőhöz - épp ott volt a gyerekorvos is - mert nem tudom, hogy csak "megtalálta-e" a fülét azért fogja, és dörzsőli jobbra-balra a fejecskéjét, vagy azért mert esetleg leragadt benne a fülzsír. Tehát csupán csak kukkantson bele, mást nem kérek.
(Nem tudom mi természetes és mi nem az, de nekem nincs segítségem, nincs kit megkérdeznem, csak barátnőket. Az előző hozzászólásaimban elolvashatod, hogy miért. :( )
Erre, úgy jöttünk ki, hogy máris de azonnal vigyem hematológiára, mert a fülével nincs baj, viszont a kis testén szétszórtam apró barna tűhegy nagyságú pöttyök vannak, és ez hematológiai problémára utal. Minimum vérvétel, és hemat. vizsgálat kell!!!!! Megjegyeztem, hogy mégcsak hőemelkédese sincs, jól eszik, nevet, nem hasfájós, végig alussza az éjszakát, gagyog, szóval szerintem nincs semmi baja, mégis el kell mennünk, mert ez viszont baj jele, úgyhogy feltétlenül vigyem el. :oops: Fogalmam sincs mit tegyek (tegyünk), hiszen szerintem egészséges, de ő a doki, és igencsak határozott volt. Neked mi a véleményed?

üdv.,
Kata
 
 


Mármint, Te mit tennél a helyemben????? Szerinted is baj lehet? :oops:
 
 


Sziasztok!
Kata,ne hari hogy beleszólok,nem engem kérdeztél!
De látod erről beszéltem,ha valami baj van (remélem semmi)úgy is elirányít a gyerekdokid a megfelelő helyre.Pl hematológust,bizti nem jutott volna eszedbe előre keresni...
Vidd el mert egy vérvétel az egész.Drukkolok,hogy semmi ne legyen!!!!!!!De azért vidd el!!!Mert így szerintem te sem vagy nyugodt!!
Vendég
 


Kata!

Nem vagyok orvos, személyes tapasztalatom pedig ilyen problémáról nincs, de én biztos, hogy kivizsgáltatnám a gyermekemet, aztán a laboreredmény (vérvétel) vagy igazolja a gyerekorvos gyanúját, vagy reméljük, csak vaklárma.

Menjetek el, de azért nyugi...

Arven
 
 


Ka-ta!
Mi lett az eredménye a Hematológiai vizsgálatnak?!

Bárány, azért ha figylmesen olvastál, láthattad, hogy a Heim Pál fülészetén megtaláltam azt a dokit akiben bízom... és hát azóta találkoztam mégegy aranyos doktornővel, mivel jártunk azóta nem is egyszer az ügyeleten sajnos, és hát akkor nem lehet válogatni. :wink:

Kép
 
 


Szia Sasha,

köszi, kérdésed, hál' Istennek negatív lett a vérvétel eredménye, de azt, amin aznap átmentünk, nem kívánom senkinek. Kikészültünk a vérvételtől (fejből), és attól is, míg az eredményre vártunk. De végül a trombocitái rendben voltak. Viszont megfogadtam, hogy amíg nem lehet a karjából venni a vért, addig mégegyszer a fejéből nem fogom engedni........ na, persze csak ésszel.
Neked viszont gratula a három sráchoz! :)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó