Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hányás-hasmanéses kiszáradás miatt 18 hónapos kisfiamamat hirtelen kórházba kényszerültünk vinni. Nem maradhattam vele, pedig még szoptatom, éjjel is többször, és én soha nem hagytam sírni. 3 nap után kihoztuk, de iszonyatos félelmei vannak: sötéttől, alvástól, ha apa vagy anya menni készül, stb. Reggelenként pl. másfél -két óráig rázta a rácsot sírva a kórházban, amíg beengedtek hozzá; nem foglalta el magát, amíg meg nem érkeztem, és nem nyugtatták meg a nővérek.

Mit tegyek, hogy ne maradjanak meg ezek a traumák???

Mariann

Mariann
Kép
 
 


Nem a kérdésedre válaszolnék, hanem az írásod első felére: mi az, h nem lehetteél vele?! A dokiknak, nővéreknek egyszerűbb, ha nem "lábatlankodik" ott a szülő, ezért elküldik, de amennyire én tudom, neked jogod van a gyerekkel maradni, csak határozottan kell fellépni, h márpedig te maradsz. Tény, h se ágy, se kaja nem jár, de el nem küldhetnek a gyerek mellől. Ha valaki máshogy tudja, szóljon!
 
 


Én elég erőteljes voltam, mégsem engedték, este 6-kor kitettek és csak reggel fél 8-kor engedtek be, mondván ez fertőző, egy kicsi kórteremben 3 ágy volt, szellőzetlen forró helyiség. Mindjárt sírok, ha többet beszélek a bánásmódról.. Mit szólhattam volna erre? De más osztályon sem engedik az éjszakai ottlétet. Csongi teljesen meg van zakkanva, állandóan mindkettőnket igényel, alváskor főleg.

Mariann
Kép
 
 

 
 

Amúhgy én is úgy tudom, jogom lett volna mellette maradni, de nem volt kéznél a törvény éjjel, amikor bekerültünk...Hol van ez megírva? Így a hülye házirendjük érvényesült, ami fölülírta a törvényt. Tudja valaki, pontosan hol, melyik törvényben van ez lefektetve, hogy nem tehetnek ki?

Mariann
Kép
 
 


Szia,Marian!
Remélem rendeződnek a kisfiad dolgai minnél hamarabb!
Sajnos én sem tudok egy jó tippet,hogyan múlnának el a félelmei,csak annyit szeretnék a dologhoz hozzá fűzni,hogy két gyerekem van voltunk már mi is korházban,de engem erőszakkal sem lehetne kivinni,szerintem még így utolag is botrányt csinálnék a dologból,valamilyen úton módon.
Ez akkora szemétség,hogy nemigaz....
Legközelebb ha véletlen bekerültök ne hagyd magad!!!
B.U.É.K.
Vendég
 


Sajnos én sem tudom,hogy hol van ez törvényben leírva de azt 100%-ra tudom,hogy le van írva,sőt a vizit idejére sem vagy köteles elhagyni a kortermet,és semilyen vizygálatnál sem küldhetnek el.
A házirendjét meg beletömtem volna a szájába...
Vendég
 


Mariann, rettenetes, ami a kislányoddal történt, sajnos nincs tippem a sok szeretgetésen kívül hogyan lehetne segíteni, hogy kiheverje.
De más mamáknak sokat segítenél, ha megírnád melyik kórház volt ez. KOrábban egyik Kismama újságban is voltak olvasói levelek a témában, az is teljesen kiborító volt. Ilyenkor tényleg nem értem miért foglalkozik emberek gyógyításával olyan, akinek nem lenne szabad.
A közvélemény formálásával és szülői összefogással azért biztosan lehetne tenni az ilyen helyek ellen.

Beusa
Kép
 
 


Köszi a hozzászólásokat! nem sokat pihentem az elmúlt napokban, nem nagyon tudtam ideülni.

A történtek a szegedi Gyermekklinika "B" részlegének fertőző osztályán történtek. Többször kioktattak abban a kérdésben is, hogy miért szoptatom még másfél éves gyerekemet, ez már nem egészséges. Két doktornő és egy nővér is hivatkozott 30valahány éves tapasztalatára, az egyik abban a kérdésben, hogy idő szerint kell szoptatni, csak etetési időben, ő ezt 30 éve tudja (kérdem én: egy beteg gyereket hasmenés és hányás után????), a másiknak csak egy kérdést tettem fel, hogy nem kellene-e az újra fellángoló hasmenést újra kitenyészteni, magyarázat és emberséges válasz helyett lehurrogást kaptam, és hivatkozást a 35 éves tapasztalatra, a harmadik pedig arra a felvetésemre, hogy a gyerekem valójában soha nem ette meg a turmixolt krumplit, csak a darabosat, szintén durván lekezelően azt válaszolta, hogy ezt azért kell így csinálni hasmenésben, mert neki 35 éves tapasztalat a van. "Ha egy éves már elmúlt a gyerek- miért szoptat még?" Mondtam, hogy a WHO ajánlása 2 év, azért, és mert a gyerekemnek szüksége van rá. "Hát akkor maga jobban tudja"-sértődött meg a doktornő. "Ha nem úgy csinálja, ahogy én mondom, nem tudom olyan hamar meggyógyítani". (Azaz csak etetési időben szoptassak, sárgarépaturmix után, amit miután beleöntöttek, másfél óra múlva változtalanul jött ki alul--az anyatej azonban 5-6 órát is megmaradt benne, ezt még az egyik nővér is megfigyelte, hogy az tényleg tovább benne marad.)

Aztán amikor hazajöttünk, se éjszakánk, se nappalunk nem volt, azóta is fél az alvástól, ha megmozdulunk mellette, már felébred, és hordozgatni kell, pedig ezt korábban nem igényelte. Szopizni sem akar annyit, és más folyadékot, ételt sem fogad el, pedig most nagy szüksége lenne a súlyveszteség után mindenre.

Közben megjártuk a Gyermekklinika "A" részlegét is, mert a "B " részlegen bennefelejtették a 30 éves tapasztalatukkal az infúziós kanült... Mi azt hittük, hogy egy kötés van csak a helyén, és amikor le akartuk venni, kiderült, benne van a tű. 30-án jöttünk haza a kórházból, de csak 2-án kaptunk zárójelentést, papíron még benn voltunk, hogy a kórház kapjon pénzt... Mondták, ha probléma van visszamehetünk, megmarad az ágy. Közben Csongi újra beteg lett, orrfolyás, köhögés, nem múló láz. 2-án nem fürdettük, mert nagyon korán ágynak , ill. vállunknak esett lázasan, merthogy ágyban már nem hajlandó aludni... Másnap is egész nap lázas volt, aznap kapta a zárójelentést, de azt mondták, ne vigyük be a gyereket, ha rendben van már a kaki. A kanülről meg mindenki megfeledkezett... Való igaz, mi is hibáztunk, mert hamarabb le kellett volna szedni, de mi egyrészt vártuk a 2-át, másrészt az újabb lázas állapotában annyira elesett volt, hogy állandóan karban volt, felöltöztetve, nem láttuk a karját, jól fel volt öltöztetve, fáradtak, elcsigázottak is vagyunk már, elfelejtettük. 3-án aztán az esti fürdetésnél mondtuk, hogy most már levágjuk. És benne volt a tű... talán ezért lázas és elesett egész nap??? Elfertőződött? Nem az orrfolyás miatt? Mert az nem szokta olyan elesetté tenni. De hát túl van egy hányás-hasmenéses betegségen is, egy kilót veszített a súlyából. Körbetelefonáltuk megint az ügyeleteket. A Klinikán, ahonnan kihoztuk, egyszerűen azt mondták, vegyük ki mi a kanült, nem történhet baj... 5-6 napot benn szokott maradni. (Mi már a 8-nál tartottunk) Az ügyeletes orvos, és a gyerekorvosunk, akit elértünk telefonon, viszont azt mondták, hogy azonnal kórházba, legjobb lenne oda, ahol benne hagyták, de ha nincs bizalmunk, menjünk az "A " részlegre, már nem kell a fertőzőre menni. Éjjel fél 12-kor ki is vették a kanült, nem tűnt elfertőződöttnek, de a tenyésztés eredménye csak holnap lesz meg. Közben itt is kaptunk kioktatást a szoptatásról... Fiatal 30 év körüli rezidens férfi orvos volt az ügyeletes. "Még mindig szopik másfél évesen? Hányszor szopik? Még éjszaka is? Hát ez már nem jó, ennek már semmilyen pozitív hatása nincs... Ez már nem egészséges, már az immunglobulinok sem védenek ilyen korban." (!!!! Mondja ezt egy orvos!) Kérdem én, ők nem tudják mi a WHO ajánlása???
Felháborítónak tartottuk, hogy szoptatás ügyben kapok kioktatást, miközben a kanül miatt mentünk be.

Beusa, igazad van, a közvéleméy formálásával tenni kellene valamit, hogy változzanak a körülmények, de nem tudom, mi lenne célravezető. Egy levél a doktornőnek? Kinevetnének, és a papírkosárba dobnák. "Túl érzékeny az anyuka... más gyerek is ott marad éjszakára...kaptam meg többször) Persze ő csak 2 percig látja a gyerekemet, akkor már nincs ott amikor másfél-2 óráig rázza a rácsot a gyerek, és meggyőződésem, hogy nem csak az én gyerekem "túl érzékeny"! Öngyilkos nemzet vagyunk, élen a statisztikákban, mennyi lelketlenség van e mögött vajon??? Hány magára hagyott gyermek, akit pont betegsége idején hagynak egyedül? Mennyien tartják meg egész életükre azt az érzést, hogy egyedül vannak, magukra hagyva, és nincs biztonság a világban? Én egyáltalán nem csodálom, hogy ennyi szorongó ember él ebben az országban,ha így bánunk a gyerekekkel, és ha az az általános nézet az egészségügyben, hogy én vagyok túlérzékeny, ha nem bírom a gyerek sírását hallgatni.
Csodálom, hogy a doktornők jól tudnak aludni, miközben osztályukon este és reggel több gyerek naponta sírva , elhagyatva, páni félelemben betegen több órán keresztül rázza a rácsot az osztályán. Szegénykémnek úgy zilált a szíve első éjszaka otthon, amikor alvásra került a sor, nem tudom sírás nélkül kibírni, ha rá gondolok.

Sajnos azt látom, sem én, sem a többi szülő nincs tisztában a jogaival. Próbáltam megkereseni az ide vonatkozó törvényeket, de csak részleteket találtam az egészségügyi törvényből itt az interneten. a teljes változat csak pénzért érhető el...az a törvény, amit az adófizetők pénzéből alkottak meg. A fertőző osztályon ki voltak téve rendelkezések az adatkezelésről, de semmi a kapcsolattartásról...Egyik napon este fél 8-kor a biztonsági őr tett ki engem egy másik szülővel egyetemben, és rosszul esett mindkettőnknek, amikor azt mondta, a látogatási idó délután 4 órakor lejárt... Én egy látogató vagyok csupán? A Klinika bejáratán nagy betűkkel ki van írva, hogy 20 óra után mindennemű érdelklődés és látogatás tilos!!! A másfél éves gyerekmről még azt sem szabad megtudnom, hogy hány óra sírás után tudott elaludni!!! Tényleg nincs ehhez jogom?
A fertőző osztályon tényleg nem lehetek vele? Éjszakára tényleg nem vonatkozik a kapcsolattartás?

Mariann
Kép
 
 


Sziasztok!
Kmariann,rendesen félelmetes ez a sztori,mostmár retegek nehogy a fiam korházba kerüljön,mert én nem hiszem,hogy hagynám magam hazaküldeni inkább tömegverekedést csinálnék a folyosón!
Azért mondom,hogy a fiam mert a lányom már szerencsére nagy ő szó nélkül ottmaradna egyedül bárhol!
De egy pici gyereket nem lehet otthagyni főleg nem egy másfél éveset!!!
Ezek tisztára nem normálisak!!

Szoptatás:én sem vagyok a híve,egy éves kor fölött,de ez a te dolgod nehogymár egy nővérke döntse el,hogy mit csinálsz,te gyereked te érzed hogy mi a jó neki....
Vendég
 


Hello!

A branül nem volt fertőzött szerencsére, a láz viszont azért volt tartós, mert már nemcsak a felsőlégúti hurut, hanem egy bronchitis is összejött. Szegénykém újra mindent a szájába vesz, erősen regresszióban van, nem csoda, hogy csőstül jön a baj. Itt mindenki azt mondja, hogy a fertőzőn soha nem engedtek ottmaradni senkit éjszakára.
Gyerekpszichiáter ismerősöm mondja, hogy most visszaállhat a bizalom idővel, de ha oviba kerül, akkor majd nehezebb lehet a beszoktatás, a félelmek fel fognak erősödni. Hát ezt jól megcsinálták. Neki több betege is volt már, akinek bár nem ez az egyetlen traumatikus esemény az életében, de előfordult a kórházi kezelés is ilyen pici korban, és most más bajjal kezeli....
Arra gondoltam, hogy jó lenne, ha megírná valaki a pici gyerek félelmét is az elhagyatottságtól olyan módon, ahogyan pl. Frederick Leboyer az újszülött félelmét írta le Gyengéd születés c. könyvében. Az orvosoknak, nővéreknek ugyanis teljesen hiányzik az empátiás készsége. "Erre nem fog emlékezni" -ennyit tudtak hozzászólni a dologhoz. Hát eléggé alulképzettek pszichológiából, mert már hogyne emlékezne rá érzelmileg. Bár szerintem egy ilyen könyvet sem olvasnának el. Talán egy újságcikket. valamit biztos cselekszem majd, de most minden energiámat leköti Csongi megnyugtatása. Gondolom ezért nem jut el a többi anyuka sem a botrányig.

Üdv:

Mariann
Kép
 
 


Szia Mariann!

Szörnyű amiket írtál, majdnem elbőgtem magam :( Mindenképpen panaszt tennék a kórháznál. Nem tudom, hogy a fertőző osztályokra más szabály érvényes-e törvényileg, de az elvárható lenne, hogy a kis betegeket emberségesen kezeljék. A szoptatáshoz meg semmi közük, nem az ő hatáskörükbe tartozik szerintem, hogy erről kioktassanak. Azt nem mondták, ugye, hogy attól lett beteg?! :evil:

A kisfiadnak kell valamennyi idő, hogy újra kialakuljon benne a bizalom, hogy tőletek senki nem fogja elvinni. Csináld úgy, ahogy eddig. Sok szopi, ölelés, együttalvás, ameddig igényli. Együttérzek veletek!

Kati
 
 


Szia Katica!

Köszi a jótanácsokat! Sajnos a helyzetet súlyosbítja, hogy hó végén lesz az államvizsgám, és erősen tanulnom kéne, szükségem lenne az alvásidejére. A nappali alvás teljesen elromlott. Nem engedi, hogy otthagyjam egyedül a szobában, meg most köhög is, és ha mégis bealudna, az ébreszti fel. De egyébként már sokszor a régi, csak hát az éjszakák...azok viselték meg nagyon.

Miután a kórház biztonsági őre vezetett el a gyerekemtől este fél 8-kor, nem hiszem, hogy a kórház sokat adna a panaszomra...de majd biztos csinálok valamit, mert ezt nem hagyhatom annyiban, csak legyek túl az államvizsgán, meg a vizsgámon a másik szakomon. Igaz ilyen idegállapotban borzasztó nehéz koncentrálni.

Üdv:

Mariann
Kép
 
 


Mariann,
Ha senki nem tesz panaszt, mert minek, akkor a kórház továbbra is azt csinál amit akar! Nem mondom, hogy én mindig reklamálok, van amikor fontosabb dolgok vannak (pl. a te esetedben Csongival foglalkozni), de azért érted hogy mondom?

És vele tanulni? Mondjuk beviszed a szobájába a könyveket, jegyzeteket, és így nem kell magára hagynod. És ha ezt tudja ő is, talán könnyebben elalszik. Vagy pl. az öledben van, amikor olvasol.

Kati
 
 


Szia katica!

Ja, ja, ha senki nem tesz panaszt...igazad van...de most tényleg nincs hozzá kapacitásom, meg nem tudom, mi lenne a legjobb formája, sztem egy levelet simán kidobnak...talán aláírásgyűjtés kellene...lépni fogok államvizsga után..addig is agyalok rajta, meg talulmányozom a törvényeket

Tanulás: Csongi RAJTAM alszik, rámfekszik, amióta kijöttünk a kórházból, nehogy lelépjek...bár éjszaka azért már sokszor le tudom tenni...ha ébren van, akkor rá kell figyelni, abból ő nem enged...talán délutáni alvásához odakészítek tanulnivalót, de eddig mindig elfelejtettem előre odatenni, amikor meg rajtam van, már nem tudok érte menni...állítólag 2-3 hónap, amíg újra a régi lesz...

Üdv:mariann

Mariann
Kép
 
 


Talán írj az ombudsmannak ill. ha a kórház betegjogi képvisletére írsz, mindenképp tértivevényes ajánlott fomában írd, akkor nem tudják letagadni, h átvették, hisz értesítőt kapsz róla.
 
 


Szia Mariann!

Nem tudom, jársz-e még erre, de mi is hányós vírussal feküdtünk nov. végén a pécsi gyerekklinikán, Violka is infúziót kapott, fertőzőn voltunk, és OTT MARADHATTAM éjszakára!!! Szörnyű, ami veletek történt!!!
Egyébként Violát még így is nagyon megviselte (többször bökték meg, nem találtak ép vénát), 2 hónapig éreztük a hatását!
Szóval én biztos feljelenteném őket, vagy lgalábbis panaszt tennék!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
 
 


hello!


Járok még erre, csak készülök az áv-ra. Hát úgy látszik, csak ez a Szeged ilyen elmaradott hely. Jól megjártuk, itt is főleg a fertőző az, ahol még spártai szigor van, de nevetséges, ha erre azt akarják ráfogni, hogy a fertőzések elkülönítése miatt, mert nem tudom, írtam-e ide, de pl. egy popsikenőcsből kellene végigkenni a gyerekek fenekét....hasmenéses bajok után... meg sokminden más is nevetséges...

és Te benn is aludtál, Évi? Vagy ülnöd kellett egy széken? mert itt max. arra lett volna lejhetőség, én megértem azt, hogy kis helyiségbe nem fér el 3 felnőtt+ 3 gyerek, de én azt mondom, hogy ki kellene tenni két rácsos ágyat, és betenni helyette egy felnőtt ágyat. Akkor tuti jó baba-mama szoba lett volna belőle. Mert kihasználva úgysincsenek az ágyak, meg mindenkit tovább tartanak benn, mint szükséges (csakhogy kapják a pénzt...), a szomszédunknak se volt már ott 5 napig semmi baja, mégse engedték haza, ő is sírt sokat szegény, rossz volt hallgatni, mert az ő anyjának meg ráadásul azt mondták, hogy 11-re mehet csak be, és ehhez tartotta magát. Nekem is azt mondták, hogy 11 -re mehetek, de én első nap már ott voltam 6-kor reggel, és nagy kegyesen beengedtek fél 8-kor, aztán a többi napon is fél 8-kor.

Az biztos, hogy mindenhova fogok írni, ezt nem lehet tovább tűrni, a dokik önkényét, akik nyugodtan eszik otthon a vacsorájukat, miközben gyerekek halálfélelemben érzik magukat, elhagyatva anyától-apától. Az oviba is szoktatják a gyerekeket, nem csak úgy hipp-hopp otthagyják őket.

Mariann
Kép
 
 


Sziasztok!
Jézusom!!!Ez tényleg igy van????Nekem is van egy személyes tapasztalatom a higiéniát illetőleg(Madarász utcai korház)
Amikor a fiammal bekerültünk 3 napra krupps köhögéssel, egy éve,gőzölnie kelett,és hogy a pára ne a ruhájára csöpögjön,egy hánytálat tartott a nővérke a szája alá,ez idáig rendben is lenne,de abba a tálba 5 perce egy kisfiú hányt akinek vírusfertőzése volt,és nem volt a tál kimosva,benne voltak a had ne részletezzem milyen guszta darabkák.....
Na ez milyen higiénia???Ezek után én a popsikenőcsön nem is csodálkozom.
Vendég
 


Kmariann,én is azt érzem,hogy az orvosoknak alá vagyunk rendelve,azt csinálnak a gyerekeinkkel amit akarnak,szerintem is szörnyű,de biztos semmi nem fog változni belátható időn belül.Ők "istenek"minket szülőket semmibe se néznek...
Vendég
 


Szia!

Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatod volt a Sz. Klinikáról:(
Mi a nem fertőző (gondolom az az "A" részleg) osztályon voltunk. Ott nagyon örültek annak a szülőnek, aki benntmaradt a gyermekével. Még a vizit alatt is bennt maradhattam. Bármit csináltak a manómmal, mehettem vele. Soha senki nem szólított fel távozásra, csak az intenzív osztályon, de ott végül sajnos nem sok értelme lett volna az ottlétemnek:( Bár oda is belógtunk hétvégén dél helyett reggel, mert az ügyeletes doki aranyos volt. Nekünk volt saját popsikenőcsünk, ráírták a nevét a kislányomnak, és többnyire azt használták. Hoztak a fiókjába egyet, de én kértem hogy inkább a sajáttal kenjék. Az orvosok mindíg, minden helyzetben tájékoztattak, ha kérdeztem válaszoltak kedvesen.Szóval én elégedett voltam, és hálás amiért megmentették a kislányom életét :D
Amúgy szomorúan láttam, hogy sok gyerek volt bennt abban a 2 hétben, és nagyon kevés volt a nővér:(
De ez mint írtam, nem a fertőzőn volt, ezért ott biztos másképp mennek a dolgok:( Sajnos:(

A félelemről: Az én kis manóm akkor novemberben csak 8 hónapos volt. Azt gondoltam (és mondták) elfelejti gyorsan az egészet. Most voltunk ellenőrzésen 2 hete, és az én állandóan vigyori kislányom, ahogy beléptünk a klinika épületébe elkomolyodott. Kb fél órát vártunk, és az idő alatt egyszerűen semmivel nem bírtuk rávenni arra hogy mosolyogjon. Nem hiszem el, hogy nem emlékszik. Azóta a háziorvosunkat se szereti, fehérköppeny-allergiája van. Sajnos nem tudok vele mit csinálni, ez van.
A ti esetetekben is ez van, hogy nem felejt a kicsi. Ezen szerintem is csak az idő, és sok sok szeretet segíthet.

Timi
 
 


Szia Timi!

Örülök, hogy elkerültétek a Fertőző osztályt! A "B" részleg az újszegedi volt gyermekkórházat jelenti, és a fertőzőn kívül még más osztályok is vannak ott, ahol maradhatnak a szülők. Az "A" részleg a tiszaparti Klinika, ott is maradhatnak a szülők, és a két kórház összevonása előtt mindkét helyen volt fertőző. Érthetetlen számomra, hogy Újszegeden maradt meg a fertőző, ahol ilyen maradiak a körülmények, mert egy nővérke elmondása szerint, ha betelik ez az osztály, megnyitják az "A" részleget is, ahol vannak baba.mama szobák...szóval előbb a zsúfolt osztály, utána a korszerűbb...

Lassan Csongi is rendbejött, már csak egyetlen jel maradt: rajtam fekve tud csak elaludni, de már le tudom tenni, ha elaludt, de amikor a II-es kórházban voltunk egy barátnőm újszülött gyerekét meglátogatni szülés után, rögtön sírni és kapálózni kezdett, pedig az nem is az a hely, ahol mi voltunk...ja ez a fehér-köpeny szindróma, gyerekorvosra már korábban is volt neki a sok szuri miatt, most már kórházra is van.

megkérdezhetem, hogy mi volt a baja a gyerekednek, és most mennyi idős?

Üdv:mariann

Mariann
Kép
 
 


Szia!

Most 11 hónapos a kislányom. Kórházban bélelzáródás miatt voltunk:( Eléggé húzós volt, de most már rendben van a kicsikém.
Még jó hogy akkor nem a fertőzőn voltunk, mert rosszul estt volna ha nem lehettem volna ott vele:(

Az jó ha már le tudod tenni ha elaludt:) Fura, de az én kislányommal, (talán azért mert ott lehettem vele) nem volt gond az alvásnál. Ezért is lenne fontos, hogy ezt mindenhol megtehesse az anyuka.

Ja, az most jutott eszembe, hogy én is aláírtam a "házirendet" csak nem tartottam be, de nem is szólt rám senki. De én is csak azért voltam bátor, mert egy kedves anyuka aki sajnos már sokszor volt sajnos ott a kislányával, kiokosított. Ugyhogy vizitkor is ott trónoltam, és az orvosokat sem zavarta hogy ottvagyok, inkább biztattak, hogy túlvan a nehezén:))) Ja,és egy orvossal beszélgetve rájöttem, hogy a szabályokat nem ők találják ki. Kicsit meglepődtem, amikor az ügyeletes orvos a főnővértől kérdezte meg hogy bemehetünk-e az intenzívre ketten. Szerencsére a 4 intenzíves napból 1X koppantunk csak:)

Timi

Üdv: Timi
 
 


Szia Timi!

Én nem írtam alá semmilyen házirendet, nem is láttam ilyet, mindent csak szóban, és biztonsági őrrel nyomatékosítva közöltek velem...

A viziteken én is benn voltam, bár az itt nem volt nagy szám, hipp-hopp ránéztek, fonendoszkóppal (amitől már messziről sírva fakad Csongi) meghallgatózták, oszt jó' van. Csak egyszer küldtek ki, amikor a szomszéd gyereket többen is vizsgálták, mert tényleg olyan kicsi volt a helyiség, hogy 3 ember már nem tudott benn mozogni. Ja, persze eredetileg nem akarták, hogy addig egyáltalán bemenjek a kórházba, amíg le nem zajlanak a vizitek, csak ugye az első napon mégis ott voltam, és akkor már beletörődtek. Pedig emiatt a pár mp. miatt tényleg durva, hogy csak 3-4 órával később mehettem volna.

Az infúzió bekötése (ami úgy másfél óráig eltartott szegénykémnél) alatt pedig minden anyukát kiküldenek...

A bélelzáródás elég rosszul hangzik, miben nyilvánult meg?
Közben megnéztem a fotóitokat a szegedi listán. Édes kislány a Dorina. Én is írtam oda régen, de most már nincs időm azt a rengeteg változást nyomonkövetni, ami ott van egy-egy nap.

Üdv

Mariann
Kép
 
 


Szia Mariann!

Ha nem irattak semmit alá, akkor nem tudom mit balhéztak veled. Reméljük soha nem kell odavinni többet a lurkókat:)

A bélelzáródásunkról: Elhalt a bél egy része, elég nagy része. Ez váratlanul jön elő. Dorcinál véres széklet és hányás volt. Megtapogatták a kis hasát, és úgy ők már tudták hogy az a probléma:( 1 perccel a hányása előtt még vígan kurjongatott és táncikált. Nagyon rossz volt az egész, én a mai napig nem tettem túl magam rajta. Látni az egy szem kislányod, ahogy fekszik az intenzíven, és gép lélegezteti, hát az valami szörnyű:( soha nem felejtem el. Elhatároztuk hogy ezentúl 2 szülinapja lesz. 1 az igazi, egy pedig az a nap, amikor végre 3 nap után levették a gépről:)

Köszönjük a dicséretet :oops: Tudsz felrakni a kisfiadról egy nagyobb képet? Ezen a pici képen nem nagyon látom:)

A szegedi topicra nem sokat írtam, mert úgy éreztem, már nagyon ismerik egymást, ezért nem alkalmatlankodtam. De nagyon aranyosak voltak, minden kérdésemre kaptam választ, csak olyan bepofátlankodónak éreztem magam. Nem az ő hibájukból. Én vagyok ilyen lüke :oops:

Egy kérdés: Mivel indokolták a kiküldést az infúzióbekötésnél? Csak a kis hely? És téged is kiküldtek? Ez nagyon furi, mert engem hívtak mindenhova. Még a vérvételkor is be akartak engedni a műtét előtt (ami nagyon nehéz volt, csak a kis nyakán keresztül tudták levenni), de addígra annyira kibuktam azon hogy életveszélyben van, hogy nem mentem be, mert féltem hogy elájulok.
Furi hogy a két hely ennyire eltérő elveket vall. Mondjuk, én is meglepődtem, hogy milyen rendben voltak ott a dolgok. Rosszabb lett volna mindezt a fertőzőn végigcsinálni.

A kép amit láttál már régi, ha sikerül akkor rakok fel egy frissebbet:)

Timi
 
 


Szia Timi!

Szörnyű, mik történtek a kislányoddal :( :( :( Nem csoda, hogy megviselte. Én is furcsállom, hogy mennyire különböznek a körülmények, ma pl. azt hallottam egy anyukától, hogy egy másik osztályon még internet is van a baba-mama szobában! Hol van itt az egyenlő bánásmód elve? A fertőzőn pedig, bár nem hivatalosan, csak a nővérkék, de mindig az anyagiakat emlegetik, hogy ezért nem lehet külön ágy a mamának. Az egyik osztályra jut számítógép, a másikba meg nem jut egy ágy a mamának, vagy legaélább egy szék? Most már tuti megírom azt a levelet a főigazgatónak.

Képek: rajta vagy az iwiwen? ott vannak frissebbek és nagyobbak. Ezen a pici képen Csongi az 1 éves szülinapján szerepel. Azóta eltelt 8 hónap!
Karászi Marianna a nevem az iwiwen.

Mariann
Kép
 
 


Ja, igen, az infúzió bekötésénél azért küldik ki az anyukákat, mert nem bírják végignézni a macerát. Az anyukák ált. kinn sírnak. Engem anno Csongi születésekor a Női Klinikán a csecsemőosztályon is kiküldtek a vérvételnél, hogy ne nézzem.

Mariann
Kép
 
 


Közben áthoztam az iwiwről egy fotót:

Kép

Mariann
Kép
 
 


Szia!
Most találzam meg a fórumot. Megtaláltam az ide vonatkozó törvényt is.
1997 évi CLIV törvény
11. § (1) A (2)-(7) bekezdésekben foglalt jogokat a beteg a fekvőbeteg-gyógyintézetben meglévő feltételektől függően, betegtársai jogainak tiszteletben tartásával és a betegellátás zavartalanságát biztosítva gyakorolhatja. Ennek részletes szabályait - e jogok tartalmának korlátozása nélkül - a fekvőbeteg-gyógyintézet házirendje határozza meg. A házirend a (2)-(7) bekezdésekben foglaltakon túl további jogokat is megállapíthat.
(2) A beteg fekvőbeteg-gyógyintézeti elhelyezése során jogosult más személyekkel akár írásban, akár szóban kapcsolatot tartani, továbbá látogatókat fogadni. A beteg megtilthatja, hogy a gyógykezelésének tényét vagy a gyógykezelésével kapcsolatos egyéb információt más előtt feltárják. Ettől csak a gondozása érdekében, közeli hozzátartozója vagy a gondozására köteles személy kérésére lehet eltekinteni.
(3) A súlyos állapotú betegnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon. Cselekvőképtelen beteg esetén a fenti személy megjelölésére a 16. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott személy is jogosult. E bekezdés alkalmazásában súlyos állapotú az a beteg, aki állapota miatt önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve fájdalmai gyógyszerrel sem szüntethetők meg, illetőleg pszichés krízishelyzetben van.
(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.
(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.
(6) A beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartásnak és vallása szabad gyakorlásának joga.
(7) A beteg - törvény eltérő rendelkezése hiányában - jogosult saját ruháinak és személyes tárgyainak a használatára.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó