Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lassan 5 hónapos a kisfiam és bődületesen sokat bukik. Háromóránként eszik, és mindegyik után kb egy tenyérnyi landol a padlón. És később is jócskán jön még. Van hogy a következő etetés előtt közvetlenül is. Vártuk, hogy csökken, elmúlik, de semmi, sőt.
Az orvos szerint ezzel már kell kezdeni valamit, akkor is, ha egyébként normálisan fejlődik, mert kimarja a nyelőcsövét. Így találkoztunk a Nutriton nevű készítménnyel. Három napig ette, de egyre nagyobb adagok érkeztek.
Úgyhogy egyelőre passz. Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Köszi a segítséget.
zsófi

Kép
 


Szia!

Az én kislányom még csak 6 hetes, és szintén nagy mester a bukásban. Én mint parázós anyuka (első gyerek) több gyerekorvost is megkérdeztem.
Van egy ún. Reflux nevű betegség, ami azt jelenti, hogy a felső gyomorgyűrű nem zár jól, ezért jön vissza a tejcsi. Ezt általában kinövik, de sokat lehet segíteni azzal, ha a kiságy fejrészét megemeled 45 fokban.
A babának nagyon kellemetlen, mert ilyenkor a gyomorsav is feljön, és az nagyon tudja marni a nyelőcsövét.
Létezik még egy gyógyszer is, amit evés előtt kell beadni 1-2 kanállal (olyan mint a zselatin), ez megköti a tejcsit a pocakban, és nem engedi visszajönni. De ezt bevallom, ugyan kiváltottam, de még enm emrtem kipróbálni. Tartogatom akkorra, ha súlyosbodna a helyzet.
 
 


Szia Zsófi,

Ne izgulj, valószínűleg nem reflux beteg a kicsid. Gyarapszik a súlya? Mosolyog? Kiegyensúlyozott? Ha igen, akkor ne izgulj.
Tapasztalatból mondom. Az én kisfiam most 8 hónapos, és Ő is nagyon-nagyon sokat bukott. Most még naponta 2x kap tápszert, így még mindig bukik valamennyit, de mivel egyébként jól fejlődik, szépen gyarapszik, vidám, stb, tehát szemmel láthatóan jól van, így nem volt reflux beteg.
Nem adtam, és szerintem Te se adj neki gyógyszert. Nekünk azt mondták, hogy a felesleg jön vissza. És a jelek szerint tényleg.

Ami nekünk segített:

- etetés, büfi után nem tettem le vízszintbe. Vettünk (akciósan 3999,-Ft) egy nappali pihenőágyat, amit egy kicsit feljebb állítottunk. Ebbe tettem le nappal etetéseket követően.
- és megemeltük a kiságy fejvégi lábait.
- etetés után főleg nem ráztuk, nem dobálgatjuk, nem "bírkózunk" Vele. (Igazából elég sokan késztetését érezték, hogy a magasba dobálják, hóchóckatonát játszanak Vele, stb, amiről azonban a bukás miatt, mindenkit leállítottam.)
- nekünk a cumisüveg cumija is bűnös volt. Ugyanis a nagyobblyukú cumin keresztül sokkal többet képes behabzsolni, ha mohón eszik, mint az újszülött cumin keresztül. Ezért gyorsan visszatértünk az újszülött(!) cumira, és ekkor is csökkent a bukás alkalmankénti mennyisége.
- jut eszembe, félig ülő helyzetben kapja meg este és reggel a cumisüveget. Egy kispárnát teszünk a feje-dereka alá, és ez után már csak akkor bukik, ha utána sokat mozog.

És minél több szilárdabb táplálékot kapott, annál kevesebb lett a bukás. Jóval kevesebb, de még előfordul. Köszönhetően a virgonckodásának. :) Viszont kiegyensúlyozott, vidám, nevetős kisbaba, úgyhogy Te is próbáld ki ezeket.

Sok sikert.
 
 

 
 

Zsófica!

Ne ez az a cucc, amit nekem is felirtak, és ki is váltottam. Örülök, hogy nem adtam be, kösz az infot.

Hasi ultrahangon nem voltatok? A reflux-ot ott meg tudják nézni.
De ka-ta tippjei is remekek, mi is hasonlóan járunk el és reménykedünk, hogy 6-12 hónapos korára kinövi majd. Addig türelmesen várunk:)

Ritaly
 
 


Sziasztok!
Én most regisztráltam; olvastam a problémáitokat a bukással kapcsolatban. Az én kislányom 6 hetes, és sokat bukik ő is, pedig etetés után sokat hordozuk mielőtt letennénk. Van amikor még rá 1-2 órára is folyik ki a tejcsi a szája szélén. Aggodok nehogy félrenyelje, mert sokszor a nyálát is félrenyeli.Vajon mégtöbbet kéne hordozuk, vagy van más jó ötletetek, tapasztalatok? Köszi. Eszter
 


sziasztok.
az én 3 hónapos fiamnak is sokszor visszajön a tejcsi,hiába várunk türelemmel1-2 büfit.Ahogy emelgeti a lábát,erölködik vissza jön a tejcsi.Fuldoklás ellen mi vettünk olyan szivacsos éket(nem tudom a nevét sajna)ami közé beteszed a babát és nem tud megfordulni!!Csak ne olyat vegyetek,ami tépőzárral állítható,mert azt a baba eltolja simán.Hallottam már olyat,hogy a fej résznél a kiságyat könyvvel megemelik!ez is jó és ingyen van :wink:
Vendég
 


Sziasztok,

a bukást sok minden okozhatja, de leginkább az, hogy sok levegőt nyel le a baba. Mi is sok mindennel próbálkoztunk, de a Dr Brown's cumisüveg segített igazán, amivel a kisfiam nem nyelt levegőt. Így a bukás kialakulásának esélye is csökken. A Brendonban vettem, nekünk nagyon bevált.
www.drbrown.hu

Próbáld ki, sok sikert!
 
 


Hahóóóó Anyukák!

Életre kelthető még ez a topik?
Biztos vannak még bukós babák az enyémen kívül.... ;)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
 


az én kisfiam 3 hónapos és sokat bukik mi a mamos cumis üveget vetük neki de ugyan olyan minden büfizik és azzal jön együtt a kaja meg utána is én a hordozóba teszem de akkor is jön 2 órával utána is és a be etetést keztem de nem nagy sikerel mert visza kinyomja a nyelvével HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!
jolan
Mátészalka
 
 


Sziasztok nekem 2 hónapos a fiam és ő is sokat bukik nem győzöm öltöztetni és az aggaszt hogy még etetés után akár 1-2 órával is szóval két etetés között szinte bármikor képes bukni szegény. Egyébként jó kedvű és a súlya is megfelelő szépen gyarapodik. Mikor lehet refluxra gyanakodni, vagy nem lehet tejérzékeny annak mik a tünetei? Lehet hogy csak túl aggódom a dolgot? előre is köszönöm a segítséget! :(
beuka84
Abony
 
 


Tej allergiánál véres nyákos széklet van. Az nem okoz bukást. Nem lehet, hogy túl sok levegõt nyel?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó