Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Érdekelne, hogy mennyi idő alatt bújnak ki a fogacskák? Konkrétan, a majdnem 7 hónapos kislányomnál 1 hete vettem észre, hogy kibukkant a két alsó fogacskájának a hegye. Először inkább csak a baloldali. Alig látszott valami, de érezni lehetett hogy jön. Aztán pár nap múlva a jobboldali is elindult. De szinte semmi változást nem vettem észre ezalatt az 1 hét alatt, hogy nőnének a fogak. Iszonyúan rág mindent, sajnos eléggé megviseli a fogzás, nagyon fáj neki néha. Mennyi idő, hány nap alatt jön ki teljesen ez a két alsó fogacska? Félek nehogy az legyen, hogy nem tudja rendesen áttörni az ínyét. Bár nem vörös, nem tűnik gyulladtnak.

Kép
 
 


Sziasztok!

A fogzás mindenkinél változó. Az én kislányomnak az első fogai 9 hónaposan bújtak ki. Sajnos 2 éves koráig kegyetlenül sírt mindig a fogai miatt. Minden létező dolgot megvettem amit kapni lehetett patikában de igazán semmi nem volt jó.

Nem régen hallottam hogy az aloes zöld gél nagyon jó fogzásra tudom ajánlani és egy nagy tubussal kb 3200 Ft

moni0511@freemail ha valakit érdekelne bővebben
 


Szia nellibaba!
Köszi az infót. Mára már sokkal jobb a helyzet, legalábbis az alsó két fogacska már nem kínozza, mert kibújtak, most már csak nőniük kell. A többinél nem tudom mi lesz, lehet hogy akkor majd kipróbálom az aloe gélt. Én is hallottam, hogy jó.
Ez a mail cím amit megadtál, a tiéd?

Kép
 
 

 
 

Szia mamy igen az enyém ide írhatsz bármikor nyugodtan:)
 


sziasztok
az en kislanyom 9 honapos es meg nincs foga ez nem baj ugye?SOKAN MONTAK MAS BABANAK MAR REG VAN. VAN BOROSTYAN LANCA.KENEGETEM NEKI.DENTINOXAL. KOSZI
JA ES NAGYON KEVESET ALISZIK TALAN A FOGA MIATT?AZ ORVOS NEM MOND SEMMIT.NEM SOKAT PIHENEK TŐLE IGY INGERULT VAGYOK VAN TANACSOTOK KŐSZI SZEPEN
 


Szia Szilvi85 !

Mi is ebben a cipőben járunk már több mint 1 hónapja, a fiam most lesz 8 hónapos.
A gyerekorvos által javasolt kenőcs sajnos nem használt.
Éjszaka és nappal is nagyon sokszor alvás közben felsír és alig lehet megnyugtatni, ráadásul emiatt keveset alszik és nem mélyen, szinte minden zajra felébred.
2 hete esténként a babakocsijában alszik éjfélig ebben ha felsír a ringatással könnyebben és hamarabb meg tudjuk nyugtatni.
Nálunk most jelenleg ez használ egy kicsit és ezt az időt a férjem vállalta, így tudok pár órát aludni is, mert fáradtan és türelmetlenül nem lehet gondják viselni a kicsinek.

Kitartást kívánok neked is és a többi anyukának is, csak kibújnak már azok a fogacskák.

Szilvia
Kép

Kép
 


:cry: Sziasztok.Kisfiam 8 és fél hónapos.Eddig zökkenőmentesen mennt a pépes ételek fogyasztása.két hete alig hajlando enni valamit kanállal,válogat,összeszoritja a száját,csak tejet kér.En arra gyanakszom,hogy a fogzástól van.Kinnt van már hat foga,de eddig ez a probléma nem fordult elő.A napokban az éjszaka közepén felsirt,alig lehetett megnyugtatni,meg elalvás előtt is nyűglődik.
 


Sziasztok!

Nem változott semmi nálunk az alvással kapcsolatban, Gergő fiam most volt 1 éves, 7 foga van.
Sikerült visszaszoktatni az ágyban való elalvásra :) , igaz a mi nagy franciágyunkba :( de mindegy csak aludjon, így a babakocsit már nem használjuk, meg már kicsi is volt, mert abban nem tudott forgolódni és nagyon szeret hason aludni.

Az étvágyával nincs gond, bármit megeszik amit kap, sőt ha valamelyikünk eszik az asztalnál képes a ruhánkat húzkodni, hogy még kapjon pár falatot.

Az éjszakai fogfájása nincs kihatással az evésére, csak azt nem tudom evés közben miért nem fáj neki.
Lehet, hogy csak éjszakai fogfájása van, ki tudja?

Szilvia
Kép

Kép
 


[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1225440834.1609.jpg[/img]
Sziasztok!
Én igazából nem tudom hogy mi tévő legyek.Második lánykám 4 hónapos lesz és úgy veszem észre hogy jön a foga.Éjjel sokat felkel kb.két hete mióta beteg volt.Nem foghatom betgségre mert meggyógyult.Biztosan a foga.Vettem chamomilla homeophatias szert de annyira nem nyügös hogy még nem adtam neeki.Hajnalban 5 kor már nem tudok visszafeküdni vele mert teljesen felébred.Cici sem kell neki.Mit tegyek?A 3 éves kislányom meg velünk együtt fent van,mivel még ő is velünk alszik.[/img]
 


Én ugyan nem nagyon hiszek az ilyesmikben, de állitólag csodát tesz másmiylen hozzám hasonló semmiben nem hívőkben: borostyán nyaklánc.

Nem tudom hol lehet venni, de ha a gouglin utnakeresel, akkor biztosan kapsz pár címet: legutóbb egy antihívő ismerősöm kislányának az állandó nyűgölődését szüntette meg egy éjszaka alatt, ő se hitt benen, de megvette mert nem volt túl drága.

(Bár még mindig nem hiszek benne, de ártani nem árthat.)

Máskülönben meg át kell vészelni a fogzást...

Üdv: eszterlánc


Sziasztok!
6 hónapos kicsi fiammal hasonló cipőben járunk, mint az előttem szólók. Jön a fogacskája és nem alszik éjjel. Krém nem segít, és a chamomilla bogyóktól is csak 1 órát alszik és utána keservesen felsír.
Kaptunk borostyán nyakláncot, de még nem mertem odaadni neki. Kössem a nyakába? csak félek, h baja lesz.......
Mások hogy csinálják?

Köszi

Szil
sqb
 
 


Szia sqb!

Az én kisfiamnak is most jön felül a 4. fogacskája. Napközben nagyon jó kedve van, de ahogy alvásra kerül a sor, azonnal jön a nyüszítés. Érthető, hisz a fog és fülfájás fekve jobban fáj. A dentonix semmit nem ér, csak annyira jó hogy szereti az ízét és míg elnyammogja addig elhallgat. Na ez 20 másodperc kb :)
Nagyon be van neki dagadva, és még nem sikerült áttörnie. Én orvosi javaslatra estén adok neki egy ki Panadol szirupot. Az esetleges lázat sem hagyja felszökni míg alszik, és a fájdalomcsillapító ami van benne, segít egy kicsit. Így elértem, hogy ne visítson fel negyed óránként, így Ő is pihen meg én is.
Napközben meg a babakocsiba altatom, ainek kicsit megemelem a háttámláját, így már nem hanyatt fekszik, és nem fáj neki annyira. Ugyan nem olyan nyugodtan mint máskor, de legalább valamennyit így is alszik napközben. Ennyit tudok javasolni, érdemes megpróbálni, hátha. ;)

 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Kedves anyukák!
Nekem is lenne egy problémám. Kislányom 6,5 hónapos s kibújt alul a 2 foga. Ma vettem észre hogy bizony ezek sárgák. Van valakinek tapasztalata, hogy mitől lehet? (nem cumizik, nem eszik sárga kaját, szopizik, egy-két új ízzel ismerkedünk) két nagyobb fiam van, náluk semmilyen probléma nem volt! Üdv Móni
 
 


Móni, a fog sárgasága a zománc vastagságától és erősségétől függ. Bár esztétikailag lehet, hogy zavaró, a sárga szín azt jelzi, hogy gyémántkeménységű a gyerek foga, nem lesz az a baci, ami kikezdje.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó