Új privát üzeneted érkezett!

Fiam diszfóniás. Egyik logopédus szerint okvetlen kezelni kell másik szerint nem érdemes, mert csak szenvedés a gyereknek a monoton feladatokat végigcsinálni.
Kinek milyen tapasztalata, infója van a témában.

Kép

KépKép
 


szia, sztem érdemes. én nem logopédus vagyok, de velük dolgozom. ha nem jó a hangképzés, az vegetatív szempontból sem jó, pszichésen sem. nem fáj az a heti 1-2 X 45 perc.
szenvedés az, ha a hangszálak, nyakizomok, tüdő nem úgy működnek, ahogy az ki van találva, később zavarhatja őt, csúfolhatják érte, ok, h fiú, de azért lehet, h énekelni is szeretne, szóval előnye semmi, hátránya meg bőven lehet, ha így marad, viszont érdemes lenne tudni, h mi okozza. foniáternél jártatok már?
 
 


rjuli, Kifejtenéd részletesebben, mire is gondolsz? Mit értesz pl azon, hogy vegetatív szempontól és pszihésen miért nem jó? Nem fájlal semmit és a hangja is szép, szeret énekelni, csak kicsit mély rekettes hangja van.

Phoniatrián állapították meg a diszfóniát. A heti 2x45 perc nálunk szóba se jöhet ugyanis hetente 3x2órát járunk fejlesztő tornára és hetente 1x1 órát logopédushoz járunk, mert többféle beszédhibája betücseréje is van. Egyedül a kedd marad szabadon, de akkor is 4-ig zenekuckó különfoglalkozás az oviban, amire be lehetett fizetni és nagyon szereti, nem akarom elvonni tőle. Ezért nem mindegy, hogy mennyire fontos a diszfónia kezelése, mert nagy szervezést igényel, hogy még oda is járhasson és azért jó lenne legalább 1 szabad délután, hogy a barátaival is találkozhasson néha. Sajnos az oviban nem vállalja a logopédus, mert középső csoportosokkal nem foglalkoznak és a beszédfejlesztése is fontos. A diszfónia meg külön dolog, ahoz speciális dolgok, lemezek kellenek, ami ez én logopédusomnak nincs is, így nem is tudnánk együtt a kettőtt vagy egymás után.

Kép

KépKép
 

 
 

írok privit
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó