Új privát üzeneted érkezett!

Kedves érdeklődők és érintettek!
Egy másik topikon indult beszélgetést szeretnénk ide költöztetni, ha sikerül, másrészt nem is nagyon találtam ebben a témában topikot.
Magamról annyit, hogy gyógypedagógus, pszchológus vagyok, mozgássérült gyerekek vizsgálatával foglalkozom. Elsősorban valóban egy megkezdett téma folytatására kerültem ide, de persze ha bárkit érdekel a korai fejlesztés, jöjjön bátran. :D


a "Késői mozgásfejlődés" lényegében erről szóló élő topik, de természetesen, ha bki úgy érzi, h nem oda való a problémája, akkor írogathat ide v. bhova, ahol "otthonosan" érzi magát :)
 
 


Szia, bocs, a koraira fixáltam. :D De azt hiszem, okafogyottá vált a dolog, mert a beszélgetőpartnerem "lemondta". :wink:

 
 

Szia Marc,
mi váltottunk egy adag pü-t Kornéllal, tanulságos volt
remélem, azért folytatódik itt a beszélgetés, kíváncsi lennék rá

Kép

Kép

:D
 
 


Szrek: írnál valamit a tanulságról? Már amennyi publikus.

Kép
Kép
 
 


engem is érdekel a tanulság...
 


a témában tanulság nem volt - teljesen elbeszéltünk egymás mellett
én ugye nem vagyok szakmabeli, csak annyit írtam neki az utolsó publikus hsz-ára, hogy rettenetes a stílusa és sértő és bennem inkább visszatetszést keltett - amit tökre sajnálok, mert az eredmények alapján biztos egy őstehetség korai fejlesztésben stb de sem a publikus, laikusok előtt való mosakodás vagy bizonygatás sem a stílusa nem tetszett
szakmai részéhez nem tudok hozzászólni, az egymás szapulása elszomorító korai fejlesztő berkeken belül :( és nyilvánvaló, hogy azt, amit ő csinál (ingyenessé tenni pl a biai fejlesztést) csak őrült fanatikus tudja végigcsinálni - márpedig őrült fanatikustól kiegyensúlyozott stílust, halk szót ne várjunk ;) :mrgreen:
úgyhogy egyrészt minden tiszteletem az övé, másrészt egyszerűen biztos van az ő személyében vmi, ami ilyen szintű támadásokat provokál

Kép

Kép

:D
 
 


a saját magam számára leszűrt tanulság annyi volt, hogy nem érdemes "beszélgetni" vele, hisz bántani nem akarom, az eredményeit elismerem, és valszeg én nem vagyok alkalmas meggyőzésre pl szakmai alázatot vagy paranoiát illetően (sőt valszeg semmi terén nem vagyok alkalmas a meggyőzésre, apjukkal való meccsek eredménye alapján legalábbis úgy tűnik :mrgreen: :lol: )

Kép

Kép

:D
 
 


A téma sajnos hidegen hagy, de szerintem az a beteg ami itt folyik.
Ezt az egész topic-olást tök szánalmasnak tartom.
Ráadásul néhányan itt nagyon visszaéltek mások naív jóindulatával, csak hogy bizonyos szerepekben tetszeleghessetek!
 
 


és akkor ezt most igy hogy?????? :roll: :roll: :roll:

részemről ennyi volt a kiváncsiskodás, most már minden kérdésemre választ kaptam.

ez tényleg szánalmas.

ha problémám lenne a gyerekemmel esetleg, van kihez fordulnom?

úgy tűnik, NINCS.

kár.

pedig én hiszek benne, h az emberek alapvetően jók.

most nem tudom mit higgyek.

vagy hogy higgyek e.

akárkinek.

igy jártam, pechem volt most is.
 


Most jutottam csak ide, nem is gondoltam, hogy tényleg idenéz, ide ír, akit vártam. :lol:

Én nem tom, azt hittem, egy egyszerű kérdésre lehet egyszerű választ kapni, de egyelőre csak a személyeskedéskedésnél tartunk. Ez elég szomorú.

Na, nem baj, de ha az ember arra sem tud (vagy nem akar) válaszolni, hogy milyen szakmában, szakmai elvek mentén dolgozik, akkor most mi van?!

Tőlem többen tanácsot értek, én meg a legjobb tudásom szerint adtam. Szerintem Kornél is ezt csinálja. Valahogy az lenne a jó, ha mindketten a gyerekek érdekeit néznénk, nem azt, hogy támadás, és disznóság-e, hogy egyes javaslatokat a szülő vagy más szakember megkérdőjelez.

Kornél személyéhez és stílusához nincs hozzáfűznivalóm, önmagáért beszél.

Zsan, ne viccelj, miért ne lenne kihez fordulni? Legfeljebb nem fog egyetérteni mondjuk egy másik hasonló területen dolgozó szakemberrel, sőt egyenesen megtiltja, hogy oda vidd a gyereked. :cry: De ezek a dolgok már fölöttem állnak, ezen én is csak bosszankodni és sajnálkozni tudok.


Szrek, szerintem Kornél kérlelhetetlen ebbe a témában. Ha bárki megkérdezi, hogy mit hogy (és hogy mit), akkor azt a személyének szóló támadásnak veszi. De nem tudom, akkor honnan lehetne megtudni, hogy milyen szakmai munka folyik nála? Rendezzek egy konferenciát és hívjam meg? Vagy szerezzek magamnak egy sérült gyereket, és járjak hozzá? Mert ezek szerint azokra a dolgokra nem lehet adni, amit a szülők mondanak.


Marc,
nincs a szakmátokban vmi felügyelet? ki kell menni és kész, ez abszurd (mármint ez a megkérdőjelezhetetlen kiskirályságosdi)
azt csak ő tudja, miért nem válaszol szakmai kérdésre
:(
gondolom egyikünk sem Kornél-fikázó topikot akart, csak egyelőre a vitához a másik fél hiányzik
pedig akkor megígérem, kussolok :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
 
 


Ja, én is, aztán ha hamvába hal a dolog, gondolom, lehet kérni a törlést.

Van némi ellenőrzés, de édeskevés. :(


sajnos igazából nincs szakmai felügyelet. de jó lenne. Az biztos, hogy pszichopedagógiai végzettséggel nem lehet korai mozgásfejlesztést csinálni, mert nem ez a szakmája, végezhet korai felismerést, pszichológiai teszteket is felvehet gyerekekkel. Azt lehet tudni, hogy náluk van szomatós és konduktor is, így azt nem értem miért nem ők fgolalkoznak a mozgásfejlesztéssel, az nagyon klassz hogy így tud szervezni és kiharcol sok dolgot az alapítványnak, deszerintem a korlátaink ismerése az előny nem hátárny, másrészt tényleg megtanulható a szakma és ha megtanulná akkor nem nyiltakozna olyanokat mint a vasárnapi hírekben a megváltozott reflexproliról??? stb és lenne valami fogalma a kóros reflexekről és azok gátló testhelyzeteiről. Ahogy pedig erre az egészre reagál no comment. Nemhogy vitázni nem lehet vele, de egy kérdésre se képes válaszolni.
A baj az, hogy igazatok van amikor azt írjátok milyen ellentétek húzódnak a szakmában és ebben egy szülő nagyon nehezen tud tájékozódni.
 


hát, csendben azért megjegyezném, h van itt egy normálisan működő, használható és sztem informatív topik minden cirkuszolás nélkül. (amelyiket fentebb ajánlottam)
aztán egyszerre csak derült égből jön ez az izé, ami előtt viszonylag értetlenül állok. nem tudni hol és főleg miről vitatkoztatok, és végképp nem találom a cím és a hsz-ok közti összefüggést.
persze ez nem azt jelenti, h ne lehetne bhol bmit írkálni, csak talán praktikusabb lenne, ha a "korai fejlesztés" télleg korai fejlesztést takarna, nem valami máshol megkezdett vita folytatásást. a "mezei" olvasó azt sem tudja, honnan indult a téma/vita, így nem igazán érthető a ti beszélgetésetek sem. ami pedig egy nem zárt fórumon azért nem biztos, h fölösleges.
na, eldugulok.
 
 


:shock: :shock: :shock:

A témában hála az Égnek nem vagyok érintett, de érdekelt a vitakultúra, ezért idelátogattam egy gyors bekukkra.

Hát kedves "drvma" hozzád nem vinném a gyerekem.

Marc, köszi hogy ránknyitottál a másik topikon :) és felvetetted a véleményed. Nekem most lett tanulságos.

Kép
 
 


Rjuli,
hadd mondjak ellent: Marcangoló azért nyitotta ezt a topikot, hogy egy kialakulófélben levő, potenciálisan igen csúnya vitát "elvigyen" egy másik topikból, annak békéje érdekében, és ezért köszönet neki. :)
Nem hiszem, hogy jó lett volna, ha a ti aktív mozgásfejlesztéses topikotokat dúlta volna szét vele, én örülök, hogy ez nem oda került. Az a "terv", hogyha végleg lecsengenek az indulatok, ezt az ütközőtopikot akár töröltetni is lehet :wink:

vera
 
 


Drvma,
nagyon tanulságos volt a hozzászólásodat olvasni, nagyon sokat árultál el saját magadról :?
Kívülállóként (sem szülőként, sem szakemberként nem vagyok érdekelt a témában) az egész olybá tűnt, hogy te a neked feltett szakmai kérdésekre/kételyekre csak igen infantilis személyeskedéssel és sértegetéssel (ld. "az a beteg, ami itt folyik" [megjegyzem, senki nem titulált téged betegnek...] "az egész topic-olást szánalmasnak tartom") tudsz válaszolni. Ezt az infantilizmust, vitára/beszélgetésre képtelenséget egy emberekkel foglalkozó szakember részéről megengedhetetlennek tartom.
Személy szerint nagyon sajnálom, mert előttem teljességgel elvesztetted a hiteledet.
 
 


Kisün,
te bölcsebb énem! :lol:
örülök,h erre jártál! :wink:
 


és még az jutott eszembe, h remélem legalább "élőben" bocsánatot fog majd kérni Isti, Réka és Ignác számalmas anyukáiktól, amiért minősiti őket, hogy ilyen topikolásban részt vesznek.
sztem is számalmasak!
pont mint én.
 


Vera, az elején nem látszott, h balhé van kialakulóban. csak arra gondoltam, h hasonló témában egy helyen legyenek a hsz-ok. és persze a késői mozg.fejl. nem a "mi" topikunk, hanem mindenkié, aki bmilyen szempontból érintett vagy érdeklődik. az, h ez így kerekedik, már más kérdés, ez télleg jobb, ha külön marad:)
 
 


Juli,
én is csak arra akartam kilyukadni, hogy kár lett volna, ha egy kialakult társaságba, egy érdeklődők által lakott topikba robban bele egy ilyen bomba :lol: Jobb ez így 8)
Az infóval semmi bajom, tőlünk (a nagy szentimrés topikból jövünk) is sokan el fognak sztem látogatni hozzátok, sokakat érint a téma. :)

vera
 
 


Én mint érintett anyuka olvastam bele ebbe a topicba, akik most vettek részt egy korai fejl. felmérésen. Örültem, hogy friss infókat, sorstárs anyukákat, felkészült és segítőkész szakembereket találok szorult helyzetemben, erre egy érthetetlen, indulatos gyerektől, esetektől mentes topicot találtam, amivel csak az időmet raboltam. Ennek a témának az az összefoglaló elnevezése, hogy Gyermekek-betegségek, gondok. Ha egy alapítvány, intézmény, település problémáiról, szakemberek véleménykülönbségéről, etikai elvekről van szó, akkor azokat az illetékes fórumokon kéne megvitatni. Itt sztem a Gyerek és a Segítségnyújtás a lényeg.
Ha ilyesmivé alakultok, szívesen részt veszek a beszélgetésben, de ez így sztem nem ide való.

Kép
Kép
 
 


Ancsa71, attól függetlenül, hogy mi csak "áttelepültünk" ide, a fentiek egy része igaz. Érdeklődők, anyukák, szakemberek vannak, ha bármi kérdésed van, én pl. szívesen segítek, ha tudok.

Nem tudom, milyen illetékes fórumról beszélsz, nem tudom, van- e ilyen, pont azért jöttünk el a szt. imrés topikról, hogy senkit ne zavarjunk ezzel a témával. De engedd meg, azért a Babanet mégiscsak egy nyilvános fórum, hadd legyen helye a mi "beszélgetésünknek", indulatainknak is, ha ezzel nem bántunk másokat. Az meg talán nem bántás, hogy nem úgy és arról írunk, amit te elképzeltél a téma kapcsán...


hol voltatok ancsa71 felmérésen?
 


Szrek: asszem én igen nagyon gyáva ember vagyok, viszont előtted meg kalapom emelem. Én is hasonlókat gondoltam Kornél stílusával kapcsolatban, de addig cenzúráztam magam, míg végül nem reagáltam rá semmit a topikban (ja, mert egy másik topikban a vitamániám miatt trolltámadás ért, úgyhogy ezért is inkább hallgattam). :wink:
Azt hiszem, Leni (asszem ő írta) sem úgy értette, hogy Kornél meg tudja magát védeni, ha lehetőséget adnak rá, ahogy végül történt. Kár. Érdekelt volna a válasza a feltett kérdésekre, felvetésekre.

Kép
Kép
 
 


Tinu, vitamán, te? :D Akkor tényleg nagyon visszafogod magad! :lol:
Én azóta egy csomót gondolkodtam ezeken a dolgokon, hogy mennyire jogosak a felvetések, meg minden, de azt máig nem értem, hogy miért nem lehet leírni, hogy hát így és így dolgozunk, ilyen- olyan emberekkel, gyere el, nézd meg, nincs benne semmi titok (ahogy Votiv is mondta). Miért kell egyből védekezni, meg támadni? Persze, biztos volt már jó sok előzménye ennek, nem ez az első helyzet, hogy "magyarázkodni" kell, de hát ez ilyen szakma, folyamatosan megmérettetés van (minden egyes gyereknél akár). Újra és újra bizonyítani kell.


Természetesen nem úgy értettem, hogy nincs helye ennek a beszélgetésnek, mert egyrészt sokmindennek helye van, másrészt úgy látom ez sokakat mélyen érint. Csak talán szerencsésebb az a topic elnevezés, hogy pl. Vita a korai fejlesztés helyzetéről vagy Korai Fejlesztés mondjuk Szigethalmon, és akkor csak az érintettek olvasnak titeket, akik esetleg még az előzményeket, személyeket is ismerik.

Egyébként a budai Korai Fejl. Központban voltunk felmérésen, ahol neurológus, gyógytornász és korai fejl. pedagógus-pszichológus nézte meg Gergőt. Gergőnek enyhe fokú izomtónuseloszlási problémája van (hát alsó szakasza, csípő, boka, arc hypoton, comb merev) mozgásfejl. megkésett, 20 hónaposan indult el. 1 éves korától jár dévényezni, 18 hónapos korától csinálunk egyéni TSMT-t, ill. konduktív gyakorlatokat. Közben lázgörcsei (18, 19 és 26 hó) voltak, családban az unokatesónál előforduló lázgörcs hajlam és epilepszia miatt EEG-t csináltattak, ami neg. lett. A neurológus javasolta a korai fejlesztős komplex felmérést az esetleges egyéb elmaradások felderítésére és időbeni fejlesztésére. Egyenlőre részletes vizsg. eredményünk nincs. Nagyvonalakban annyi derült ki, hogy a nagymozgásoknál az egyensúly, koordináció területén vannak lemaradások (pl. lépcsőzni felfelé kapaszkodva megy, mindig a bal lábát rakva előre, lefelé néhány lépcsőfokot tud csak megtenni lassan, kapaszkodva, aztán borulás) Finommozgása elmarad, pl. önálló evése ügyetlen, lassú. Összeségében kicsivel az átlag alatt teljesített, a feladatokat lassan és kicsit bizonytalanul oldja meg. Nyugodt, barátkozó, kiegyensúlyozott természete ellenére az erős pozitív érzelmek nagyon heves reakciót váltanak ki belőle pl. az édesség vagy egy jól sikerült építménye teljesen felizgatja, kezeivel repdes -ezt kisbabaként nem csinálta-, fel-alá rohangál, időnként dadog, ha etetőszékben van, akkor a fejét rázza, és harapja az egyik kezét, azon a harapások állandó sebet okoztak. Ezek miatt javasolták pszichológus felkeresését, ill. fejl. pedagógussal való konzultációt 2-3 hetente az otthoni fejlesztés lehetőségeiről, továbbá csoportos tornát.

Kép
Kép
 
 


Marc: igen, visszafogom magam. :lol: Egyébként mondtam Ritának, hogy puszilod és örült. :wink:
Ja, ja, szerintem is sok előzmény lehetett a reakció mögött, de azért mégis... Így elég nehéz beszélgetni.

Ancsa: én a nem értő közönséghez tartozok, úgyhogy csak annyit tudok mondani, hogy nem lehet könnyű neked és sok drukk, hogy Gergő szépen javuljon és megoldódjanak az eddigi problémák!

Kép
Kép
 
 Kedves Szülők!

Én egy 24 éves, frissen végzett konduktor vagyok, nagy örömmel vállalnám csemetéjük fejlesztését minden nap, a reggel, illetve a délutáni órákban.
A fősikola alatt tapasztalatot szereztem minden korosztályban a központi idegrendszeri sérült gyermekekkről. ( Ataxia, Athetosis, Hemiplegia, Diplegia, Monoparesis, Tetraplegia/paresis...)
Korábban is dolgoztam már két családnál, ahonnan földrajzi okokból kifolyólag maradtam el, lévén, hogy külföldiek.

Érdeklődni a fodorlinda@gmail.com-on, illetve a 20-320-8484-es telefonszámon tudnak.

Tisztelettel:
Fodor Linda

Fodor Linda
konduktor

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó