Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A kislányom most 1 éves és zöld színűt kakál. 5 hónapig szopott, utána tápszert kapott. 6 hónapos kora óta kap más ételt is és azóta zöld. viszont ha csak tápszert kap akkor sárgás-barna. Küldtünk a laborba mintát is azt mondták nincs semmi baja. Akkor miért zöld? Aki tudja írjon! köszönöm![/b]
 


Nálunk is gyakran zöld a kaki, de én még csak szoptatok. Állítólag a habzsolás miatt van, túl mohón szopik és túleszi magát a gyerkőc, így állítólag nem tudja rendesen megemészteni.
Vendég
 


Hahó,

A kislányomnak a Humana HA 1-től volt zöld kakija, amióta Humana Baby Fit-et eszik azóta normál kakiszínű :-)

Mamacicccc

KépKép
KépKép
 

 
 

Sziasztok

Van egy 3 és fél hónapos kisfiam már egy hete szoptatás után kb. 20 percre hasmenése van és zöldes színű. Amúgy jókedvű sokat mozog nem lázas és nincsenek görcsei. Gyerekorvosnál is jártunk, de az orvos sok mindent nem mondott csak azt, ha belázasodik vagy görcsei lesznek azonnal a korházba kell vinni a gyermeket. Ennek hallatán nagyon megijedtem kérdésünk, hogy nagy a baj?

Vagy mit tegyünk? Tud valaki segíteni?

Előre is köszönöm!

 
 


Kedves Péter!

Azért jöttem, mert tanácsot kerestem, de látom, nincs. Viszont én is nagyon tanácstalan voltam eddig, úgyhogy leírom, nekünk miket javasoltak. Sok oka lehet a hasmenésnek, édes pofa az orvosotok, hogy rátok hozza a frászt, ahelyett, hogy ötletekkel állna elő. Az alábbiak a mi esetünkre érvényesek, fogalmam sincs, hogy nálatok ugyanez-e a baj, ezért lenne fontos, hogy mégis kicsit bővebb lére eressze a tanácsait az orvosotok. Én a helyetekben nem hagynám ennyiben, még ha morog is érte. Vagy ha nem mond semmit továbbra sem, megkérdeznék mást.

Nálunk is ez a gond, kibővítve azzal, hogy az én kisfiam evés közben néha fájdalmában elkezd sírni, olyankor "gluggyog" a pocakja is. Neki sincs láza, és jó a kedve is, ha éppen nem tekeri a pocakját a hasmenés. Az orvos szerint vírusfertőzés, amit bárhonnan megkaphatott, egyszerűen.
Attól zöld, mert nem tudja megemészteni rendesen a táplálékot, ez így igaz. Ugyanolyan zölt tud lenni, ha túl sokat eszik, csak attól nincs napokig tartó hasmenése, tehát nem ilyen egyszerű, valószínűleg.
Nekünk azt ajálotta, hogy adjak neki (vagy-vagy):
- egy-két babakanálnyi reszelt almát, levestől (üvegreszelőn lereszelve), esetleg tehetek hozzá egy falat banánt is, összepréselve. Ezt minden evésnél adhatok.
- vízben főtt krumplit vagy répát összepasszízozni, és pépként odaadni, napi egy alkalommal az egyik kiválasztott evésnél, 1-2 babakanállal.
- A harmadik, hogy a gyógyszertárban lehet kapni rizsnyák tartalmú tápszert, ami kifejezetten hasmenésre való, de ehhez recept kell. (Pontosabban van olyan, amihez nem kell recept, de az meg csak négy hónapos kortól jó.)
Ezek bármelyike után, ha rendeződik a kakiügy, visszaállhatunk a tisztán anyatejes táplálásra.

Illetve adott beutalót, hogy küldjünk székletmintát vizsgálatra, mert nálunk már két hete ez a gond, és engem nagyon aggasztott, hogy ennyire elhúzódik.
Ja, és az volt a kérdése rögtön, hogy van-e a háztartásban kutya vagy macska. (Nekünk nincs, de ha van, akkor kérjetek székletvizsgálatot, hogy kizárják, hogy tőlük kapott-e el valamit, mert az ilyen picinél veszélyes lehet.)

Ezektől sokkal nem lettél okosabb, gondolom, de legalább van valami ötlet a kezedben. Én egyesével fogom próbálni, és először csak kis adaggal, nehogy túllőjek a célon aztán a vége székrekedés legyen...

Figyeljétek, hogy eleget egyen, inkább többször szopjon kevesebbet, és ne száradjon ki. Árulkodó jel, ha pl cserepes a szája vagy kevesebb a pisi a pelusban a szokottnál.
Figyeljétek a súlyát, hogy azért gyarapodik-e, vagy esetleg veszít. Ha veszít, mindenképp menjetek vissza a dokihoz!

Remélem, segítettem. És még egyszer, ezek a tippek nekünk szóltak. Bár természetes gyógymód mind, és józan ésszel hasmenés esetén működnek, szerintem mindenképp fussatok még egy kört a dokinál!
 


Kedves kisbogarka!

Nagyon köszönöm a hozzászólásodat! Mivel hasonló a problémánk, elküldöm Neked azt a levelet, amelyet a babanet szerkesztője írt ezügyben. Remélem tudok segíteni vele! Üdv. Péter:

"Bár a Rendelő átmenetileg nem üzemel, szeretném megnyugtatni: a jelenség, amit tapasztaltak, elég gyakori, és általában teljes mértékben ártalmatlan. Mindössze arról van szó, hogy a szoptatás során a baba arányaiban több elsőtejet (vizesebb, laktózban és immunanyagban gazdag), és kevesebb zsíros tejet (kalóriadús, sárgás színű) fogyaszt el. A bélrendszer ilyenkor még nem tudja teljesen lebontani a laktózt, s ettől alakulnak ki a végtermékben mindenféle szín és állagbeli elváltozások.
Amíg ez a gyereknek nem okoz problémát, nem kell betegségre gondolni. Ha fertőzésről lenne szó, akkor vízszerű és kifejezetten bűzős, illetve nyálkás lenne a pelenkatartalom.
Amit tenni lehet ellene: szoptatás előtt érdemes lenne egy icipicit kifejni a mellből (max. 10 ml), és úgy rátenni a kicsit. Illetve még két dologra érdemes odafigyelni: csak akkor kerüljön egyik mellről át a másikra, ha az előzőt már alaposan kiürítette, és mindig azzal a mellel kezdje a mama a szoptatást, amivel előtte való alkalommal abbahagyta."

 
 


Kedves Péter! Köszönöm, hasznos volt!!! Szép estét!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó