Új privát üzeneted érkezett!

:?: Sziasztok! A lányom 2005 decemberében született. Élete 3. napján észleltek nála B csoportú streptococcust. Azt mondjak szülés közben fertőződött meg, tőlem. 5 napig kapott antibiotikus kezelést.Szörnyü volt injekcios tűvel a fejében! Az lenne a kérdésem hogy pontosan hogy történhetett meg ez a fertőzés? És egyáltalán mi ez? Nekem nincs semmi bajom. A másik kérdésem az lenne, hogy ha szeretnék 2. babát ő is elkapná ezt a betegséget? Vagy elkerülhető ez valahogy? Ha valaki tudja a kérdéseimre a választ, irjon legyenszives! Ha mással is történt ilyesmi, örülnék ha megosztaná velem! Köszönöm.
 
 


Nekem is volt ilyen fertőzésem, 40. héten antibiotikumot szedtem rá, így a kisláyom nem kapta el. Amúgy elvileg 37. hét körül nézik mindenkinek, Neked nem nézték?
Vendég
 


Köszi, hogy irtál! Én Sopronba szültem, de nekem semmi ilyesmit nem néztek. A lányomnál is a 3. napon vette észre a gyerekorvos, igy több mint egy hetet korházba kellettünk tölteni. Az az igazság hogy engem akkor teljesen sokkolt ez az egész, valamit hablatyoltak,de nem sokat értettem belőle. Hogy a gyerek agyhártyagyulladást kaphatott volna. És hogy ez sok esetben előfordul, néhányan ezt a betegséget magukban hordozzák. Abban az időben volt ott még egy anyuka, az ő babájának is ez volt a baja. Én ezt nem értem, ha kilehet szürni miért nem teszik. Sőt, az orvosom akkor azzal nyugtatott hogy az ő 2 gyereke is elkapta ezt a betegséget, de a másodiknál már tudták mire készüljenek. Mielött hazajöttünk én még annyit kérdeztem, hogy most akkor ebből lehet később valami baja a gyereknek? Azt mondta rá a gyerekorvos, hogy nem, azért kapta az antibiotikus kezelést. És most már 2 éves a picurkám!
Szia!
 
 

 
 

Nálam a lányomnak volt 3 hetesen streptococcus fertőzése. Sajna, nem vették időben észre és jó kis agyhártyagyulladás lett a következménye. Minél előbb észreveszik és kezelik, annál hatékonyabban lehet gyógyítani.
 
 


Nekem mindkét lányomnél szűrték, vagyis a terhesség alatt, szülés előtt szedtem anitbiotikumot, szülés alatt is kaptam, így szerencsére nekik nem lett bajuk.
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó