Új privát üzeneted érkezett!

az előzmény az 1 éves kislány 6500grammalban olvasható
A kislányomról kiderült,hogy tojásallergiás. Úgy derült ki, hogy ekcémás lett, először csak egy kicsi száradás szerű folt jelent meg a kezén, amit mindig vakart.Megmutattam a dokinőnek, aki azt mondta, ez csak helyi irritáció lehet, nem ekcéma. Felírt egy bőrpuhító krémet. Megkérdeztem az egyik bőrgyógyász ismerősünket, aki csak annyit mondott, hogy "ááá!ez csak egy kis ekcéma, ugye kened vmivel?"Egy idő után nagyon csúnya lett, főleg a melegidőkben, és esténként nagyon köhögött Róza. A dokinő azt mondta erre, hogy a köhögéssel nem tud mit kezdeni. nem múlt el, és visszamentünk, merta másik kezén és lábán is lett. Dokinő elnyúlt arccal mondta, hogy hát, lehet, hogy mégis ekcéma.Mondta, hogy ételallergiától is lehet, és rájöttünk, hogy Róza nagyon sok tojást evett akkoriban.
A dokinő, a vérvizsgálatot is javasolta, de mi nem akartuk, mondtuk, hogy megpróbáljuk kikisérletezni./el kell hagyni teljesen a tojást, és mindent, amibe tojást tesznek, vagy annak alkotórészeit, (ha megnézel egy-két dolgot a boltban, akkor bizony elég nehéz kiválasztani mi az amiben nincs, nem is beszélve a péktermékekről, mert arra nincs ráírva)/
A tojás elhagyásával az ekcéma is kezdett szünni, bár néha kicsit előjött még nyáron, és Róza is jobban evett. +használtuk az ekcémás krémet. A dokinő is örült és mondta nekünk, hogy egy másik gyereket is elküldött vérvételre, de ott azt mondták az anyukának, hogy inkább próbáljanak kisérletezgetni.

Tanulságok, és megállapítások:

1. utánnaolvastam a tojásallergiának a neten, és minden ételallergia okozhat ekcémát+aszmás tüneteket, később aszmát!(ezt a dokinő nem tudta)

2. az ételallergia gyulladásos folyamatokat indíthat el a bélben, étvágytalanságot is okozhat

3. a tojás és tej allergia mellett a lisztérzékenység is gyakori, de ezzel sem kell mindjárt vérvételre rohanni, hanem létezik egy finnek által kifejlesztett gyorsteszt(lisztérzékenységi gyorsteszt 1 csepp vér elég hozzá az ujjbegyből!)

4. sajna tényleg a legkisebb mennyiségű tojásra is allergiás, megfigyelhető volt, hogy az ekcémája alatt nem is evett nagyon..

5.A dokinő szerint néha próbálkozhatunk a tojás visszavezetésével(de allergológusok szerint az allergén anyag csak 6 hónapos diéta után ürül ki)

6. ebből vagy kigyógyul vki, vagy nem

7. érdemes minnél hamarabb felismerni, mert hosszabb allergiánál keresztallergia alakul ki, és ezért a vérvétel is azt mutatja, hogy mindenre allergiás vagy

8. sok anyuka mondta nekem, hogy nem hízik a gyerek, ezért tömi jó kis zsíros sajtokkal, kajákkal. Hát én is örültem, hogy Róza legalább a tojást szerette, és ott van az egyik barátnőm, aki tejallergiás most, és anyukája örült, hogy legalább minden nap evett egy bazi nagy sajtot gyerekkorában, mert ő sem akart enni....és nem volt ekcémája sem

9. sok olyan gyerek van, aki csak 3 évesen lesz 10kg, és nincs semmi baja, viszont sok olyan gyerek is van, aki 6-7 évesen már súlyproblémákkal küzd

Réka anyuka
 


Szia Ráka anyuka!

Nagyon tanulságos a történetetek. Kislányommal mi is vizsgálat előtt állunk, mert volt (van) egy kis ekcémája. Ő amúgy nehéz eset, mert autistaként amúgy sem tökéletes az étkezése. Nekünk egy shake-por jött be. Egyik ismerősöm ajánlott eredetileg nekem ezt a táplálékkiegészítőt, amely fehérje alapú, ráadásul növényi eredetű, így az emberi szervezet még könnyebben bontja le. Borinál és nálam is bevált! Azóta Borka hízott 1 kilót (4,4 évesen 13 kg), az én testem meg átalakult. És nincs székrekedés sem. S nem mellékes, hogy nagyon finom! Én az eredeti formában tejjel turmixolva iszom, Bori joghurtba vagy pépesített gyümölcsbe keverve kapja. 4 féle íz van (vanília, eper, csoki és krémes keksz), mi az utóbbit fogyasztjuk jelenleg, de jó alternatíva a csokis ízű is, kakaóként tálalva.

Ha megyünk vizsgálatra, a dobozt elviszem megmutatni a dokinak, kíváncsi vagyok, mit mond, mert ha ehetik a tej-, tojás-, lisztérzékenyek, akkor szívből tudom ajánlani.

A vizsgálat után még jelentkezem.

Üdv.: Ktc
ktc
 
 


Bocsi, Réka anyuka akart lenni a megszólítás...
ktc
 
 

 
 

Hát nagyon hatásos lehet ez a shake, ha minden hozzászólásodban reklámozod... de azért én nem ezzel kezdeném, mert minden gyereknél más az az ok ami miatt nem eszik.

Kezdjük pl azzal a legegyszerűbbel, hogy KEVESEBBET eszik mint amit a szülők KÍVÁNATOSNAK találnak, aztán innen induljunk tovább...

Üdv: eszterlánc


Kedves Eszterlánc!

Mi sem ezzel kezdtük... Persze, hogy reklámozom, hiszen nekünk nagyon jól működik, s ha másnak is szüksége van rá, miért ne tudhasson róla? Nekem is úgy ajánlották! S ha figyelmesen olvasod a hozzászólásaimat, észreveheted, hogy miután megemlítem, hogy nekünk ez jó lett, nem rögtön "TE IS VEDD MEG!" felszólítás a következő, hanem épphogy más praktikák keresése. Mi is sok mindent kipróbáltunk, azokról mind beszámolok. A fórumnak számomra a lényege az információáramlás, és ezért vagyok itt. Egyébként ha valóban ilyen alaposan utánam néztél, láthattad, hogy a "minden hozzászólásodban" kijelentésed valójában nagyon erős túlzás.

Abban azonban kétségtelenül igazad van, hogy a legtöbb gyerek pont annyit eszik, amennyire szüksége van. A vékonyság alkati adottság is lehet, de lehet minőségi (nem mennyiségi) alultápláltság illetve anyagcsere-zavar jele is. A kislányom például korántsem tartozik a legtöbb gyerek kategóriába, ha rajta múlna, éhen és szomjan halna. És most nem a fellegekből beszélek, sajnos ez a valóság. Autistaként a saját szükségleteiről sem vesz tudomást.

Békés, áldott karácsonyt kívánok neked és családodnak szeretettel: Ktc
ktc
 
 


sziasztok ! tanácsot szeretnék kérni tőletek , 8 éves lányom nagyon válogat , ha vendégségbe viszem ott is válogat nagyon . mivel tudnám erről leszoktatni ??? 122 cm magas és 21 kg jelenleg tehát vékony is . elöre is köszönöm . üdvözlettel . v. ferenc
 
 


Nem tudod leszoktatni!

Ha egyszer undorodik egy csomó ételtől, akkor sajna az a megoldás, hogy azt adod neki amit megeszik, és ezzel variálsz.

A súlya nem rémes, vékony, de ez nem baj.

Én annyira válogatós gyerek voltam, hogy az nem igaz. És olyan sovány, hogy az iskolaorvos minden évben hatalmas felkiáltójeleket tett a súlyom mellé. Ugyanakkor soha nem voltam beteg ( a többiekhez képest).

Namármost jött a serdülés, és és ezzel együtt valami olyan gargantuai étvágyam lett, hogy azt senki el se tudta volna képzelni. Hirtelen képes voltam jóízűen megenni olyan undorító dolgokat mint pl a gomba meg máj, meg hurka... és azóta is nagy gourmand vagyok, imádok enni.

Ne problémázz ezzel, ha teheted add neki azt amit szeret enni, ÉS NE FOGLALKOZZATAOK AZ EVÉSÉVEL könyörgöm. És ha 3 napig nem eszik, csak vizet iszik, hagyjátok rá. Ne legyen téma az evés - ez az első léps... de tudom, hiába beszélek, ezt a legnehezebb megcsinálni.

Üdv: eszterlánc

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó