Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Mamak!

Kivancsi lennek valaki kuzd-e meg az alabbi problemaval:
kislanyom 2 eves mult csak eppen es meg mindig nem alussza at az ejszakat, sokszor 3-4-szer felebred es van, hogy keptelen visszaaludni hajnalban. Sokszor sirva ebred fel es elutasit, eltol magatol ekkor hagyom beken de van, hogy 1/2-3/4 oraig hisztizik, artikulalatlanul uvolt mintha a kisordog bujt volna bele. Maskor csak kicsit sirdogal megolelem, olemben tartom egy kicsit es megy vissza aludni. En nagyon kialvatlan vagyok es mar kezd az egeszsegem rovasara menni :( Van egy 3 honapos babam is es erdekes modon o sokszor atalussza az ejszakat vagy maximum 1-2-szer ebred fel szopizni es 10 perc utan vissza is alszik.

Van valami otletetek
a) miert ebred vajon fel ilyen sokszor ejszaka?
b) mi lehet az oka az uvoltesnek es a duhrohamnak?
c) mi a fenet lehet kezdeni ezzel a helyzettel?

Szivesen hallanam, hogy Ti tapasztaltatok-e ilyet barmilyen koru gyermeknel. Nagyon koszonom es varom a tapasztalatokat!

KépKép
KépKép
 
 


Szia Pannica!

Mi is küzdünk a nem alvással, most éppen fény meleltt alszik a kisebb, mert fél. A nagy 2-4 éves korig nem aludt, persze azért csak 1-2 ébresztés volt éjjel. Írod, hogy fáradt vagy, lehet, hogy Athina is reggel fáradt és azért sírdogál?

Mi is már mindent megpróbáltunk Norbinál: először is a fázást kellett kiküszöbölni, mert kitakarózik, azóta melegítőben altatom. Varratam nagy hálózsákot is, óriási takarókat vettünk elő, de azokat sem fogada el. Ha átjön hozzánk éjjel jéghideg lábbal, utána esze ágában sincs a hideg ágyába visszamenni.

Esetleg érdemes a napirendet áttekinteni, eleget levegőzik-e, du nem túl későn alszik-e és éjjel nem fáradt.

Lehet, hogy megoldás lenne a kicsivel egy szobába tenni, hogy hallják egymást. Nekünk is mindenki ezt javasolta, mégis küzdünk inkább, mert megszokták a külön szobát. Most, hogy érklezik a 3. egy pár hónap után berakjuk a kicsihez, amíg nem lesz iskolás. Ő is ezt szeretné, egyszerűen fél egyedül.

Nálunk is hasonló korkülönbség volt és akkor kezdte a nagyobb a nem alvást. Borult a napirend és reggel sokáig aludtunk. Du nem volt álmos, ha beültünk az autóba, már csukta is a szemét, így pedig este ki tudja mikor aludt el.

Ekkor hagytuk este addig, amíg el nem álmosodott, így kitolódott a lefekvés 9-1/2 10-ig. Előtte legalább volt időm foglalkozni vele, olvasni neki.

Hát remélem érthető voltam és tudtam valamit segíteni!
Szép nevei vannak a lányoknak!

Éva

KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Épp mára virradóra küzdöttem meg sokadszor a fent említett problémával. Kisfiam 21 hónapos, kb. 2 hétre tehető az eddig átaludt éjszakák száma:-(
Néha csak szomjas, azért ébred, 2 napja viszont önmagából kikelve üvölt, fulladásig, és a minap még a rácsos ágyból is kiesett fejjel.
Az éjjeli fény semmit sem segít, csak ha magunk közé vesszük. Úgy viszont mi nem alszunk, ráadásul utolsó hónapos kismama vagyok.... Hogy a tesó megoldja-e a problémánkat nem tudom, de nem is bízom benne... (és lassan a dackorszakkal is számolni kell ugyebár)

Ági

 

 
 

Sziasztok!
Kisfiam 17 hónapos,és azóta nem alussza át az éjszakát,amióta elindult a fogzás nála.Sokszor még le sem ülök az ágyra,és már kelhetek is fel hozzá.Általában iszik,és cumit kér,de előfordul,hogy belefúrja a fejét az ágyba,és semmi nem kell neki,közben sír.Sokszor a cumi bekenése sem segít.Velünk alszik egy szobában,lehetőségem sincs külön rakni.Napközben egyszer alszik,kb,másfél,2 órát és akkor teljesen nyugodttan.Remélem,ha kint lesznek a fogai megszűnik ez a probléma,mert már én sem tudok új dolgokat kitalálni.
Mushuka

Kép
 
 


Sziasztok!

Már régen jártam itt, közben megoldódott az alvásgondunk.
Kiderült, hgoy a nagyfiam allergiás a házipor atkára, ezért ébredt mindig éjjel, amióta gyógyszert szed (Xyzal), jól alszik.
Más anyuka is ugyanerre panaszkodott 7 éves gyreke éjjel 3-szor kel, így sajnos ez lehet oka az éjjeli ébredésnek.
Tipikus allergiás tünete nem volt, a vérteszt mindig negatív lett, most csináltak először bőrtesztet, ami rögötön kimutatta.
Remélem tudok néhányatoknak segíteni.

Éva

KépKépKép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó