Új privát üzeneted érkezett!

Nekem olyan gondom van hogy kisfiam most 3és fél éves.kb egy éve masszívan szobatiszta.Semmi gondunk nem volt az idegen helyen pisiléssel,kakilással.Mamánál is simán elment nagyfiúsan állva pisilni a wc-re aztán elkezdődött az ovi.januárban.Még egy darabig nem volt gond a pisilés idegen helyen aztán egyszer csak többet nem volt hajlandó rá.Otthon semmi gondunk nincs vele magától megy wc-re kapcsol villanyt stb egyedűl intézi a dolgot.ám az oviban és most már mamánál sem hajlandó pisilni.Minidg azt mondja majd otthon.Óvónéni azt mondta nekünk hogy keressünk fel pszichológust.Olvastam máshol és azt látom hogy ez előfordulhat és magától megoldódik.Szerintetek?Még annyit hogy ha rákérdezünk azt mondja fél a kis wc-től.meg azt hogy fél ha lehúzódik.de konkrétan nem mondja meg miért nem megy máshol wc-re csak otthon

nika70
Salgótarján
 
 


Épp most olvastam egy cikket talán a picibaba.hu-n az óvodaérettségről, és ott írták, hogy előfordulhat visszaesés olyan dolgokban, amik korábban nem jelentettek problémát. Elképzelhető, hogy kissé szorong az oviban, talán a közösség, vagy az anyuka hiánya miatt, nem biztos benne, hogy érte mentek.. ilyen okok állhatnak a háttérben. Nem tudom, van-e más megnyilvánulása ennek, esetleg nem eszik jól, nyugtalan.. ez esetben lehet hogy érdemes felkeresni gyerekpszichológust.

Persze az is lehet, hogy érte valami negatív tapasztalat az ovis wc-vel kapcsolatban, vagy a mamánál, akár apróság is lehet, ami megzavarta.

Próbálj vele elbeszélgetni a dologról, akár úgy hogy rajzolgattok, és próbálod arra terelni a szót, vagy mesét mondotok, és őt is megkéred, hogy segítsen befejezni a mesét.. hátha valami kiderülhet.
 
 


barhelg: köszönöm szépen :) már megoldódott.Egyik napról a másikra úgy kelt fel reggel hogy anya én most pisilek az oviban .és azóta megy is neki :) de köszönöm

nika70
Salgótarján
 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó