Új privát üzeneted érkezett!

Szelíd védekezés a H1N1 ellen
Ismeretek az influenzáról, influenza-szerű megbetegedésekről
Lappangási idő: 48 óra-1 hét. Általában 72 órán belül jelentkeznek a tünetek.
Tünetei: jó közérzetet követően hirtelen jelentkező hidegrázás, magas láz, torokfájás, száraz köhögés és erőteljes ízületi- és izomfájdalmak jelentkeznek. 30%-ban hasmenés, hasi fájdalmak is kialakulhatnak. Egyéb fertőző léguti megbetegedésektől a hirtelen jelentkező, igen magas láz, és hirtelen jelentkező klinikai tünetek különítik el. Szövődménymentes esetben a beteg egy hét alatt válik láztalanná.
Kikre figyeljünk különösen oda? Kik tartoznak az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztetett csoportba?
Az 5 éves kor alatti gyerekek és 65 év felettiek, várandós nők, kórosan túlsúlyosak (BMI>40), krónikus megbetegedésben szenvedők: légúti betegek, szív-,máj- és vesebetegek, tartósan szteroidot szedők, cukorbetegek, előrehaladott daganatos betegségben szenvedők,HIV fertőzöttek, súlyos izomsorvadásban szenvedő betegek, a csökkent légzési kapacitás miatt.
Ezen emberek immunrendszerének működése nagymértékben csökkent, ezért esendőbbek, és bármely kórokozó hamarabb betegíti meg őket. Náluk különösen figyeljünk arra, hogy szervezetük fel legyen töltve a járvány idejére vitaminokkal és megfelelő táplálékokkal,
A környezetükben levő emberekre is fokozottan figyeljünk oda, mert ők terjeszthetik a betegséget. Ha ők nem kapják el, mert erőssé tették a szervezetüket, kisebb az esély az influenza terjedésének. Emellett nagyon fontos a légkör fertőtlenítése is
Szervezetünk felkészítése és védelmezése a fertőzésekkel szemben
1. Immunerősítés
a) Mozgás, séta, sport a friss levegőn
b) Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás
c) Immunerősítés Nahrin termékekkel
Echinacina szirup - bíbor kasvirág kivonat: a gyógynövény a fehérvérsejtek aktivitását fokozza, a falósejtek működése növekedik, és az ellenanyagok termelése is fokozódik. Gyulladás gátló hatása van. Baktérium- és vírusölő, jól hat a herpesz vírus ellen is. Kiújuló húgyuti és vírusfertőzéseknél immunerősítő hatású, csökkenti a betegség lefolyásának időtartamát és a kiújulás veszélyét. Nőgyógyászati, bőrgyógyászati betegségek (ekcéma), és allergiás tünetek enyhítésére is ajánlott. Javítja az immunrendszerre ható terápiák eredményességét (antibiotikumok, szteroidok, kemo- és sugárterápia).
Fontos, hogy adása kúraszerűen javallt, 2 hónapos kúrát követően szünetet kell tartani. A kúrát érdemes évente 1-2x ismételni, a járványos időszak előtt kezdve. Ellenjavallata a következő: 2 éves kor alatti gyermek, ismert allergiás reakció a növényre, tbc, sclerosis multiplex, HIV fertőzés, autoimmun betegségek.
Eucasol spray: Levegőtisztító, légzésjavító spray. Tisztítja, és tisztán tartja a légutakat. Antibakteriális, fertőtlenítő hatással rendelkezik. Asztmás, allergiás, pollenérzékenység, légzési nehézségeknél hatékony segítség, segít megelőzni az arcüreggyulladást. Nagyon gyors hatású kellemes illatú szagtalanító. Zsebkendőre, éjjel a párnára fújva biztosítja a nyugodt légzést. A levegő tisztítására, fertőtlenítésére a helyiség légterébe permetezni.
Ha bármiben tudunk segíteni, vagy még több kérdése van nyugodtan forduljon hozzánk:
Hellerné Csilla
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó