Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Van ötletetek, hogy bárányhimlőre mit érdemes szedni, tenni, csinálni?
A lányom most lett himlős és a másik lányom is esélyes rá.
Bármilyen tanácsot szívesen veszek!
zs
zsofianya
Budapest XII. kerület
 
 


Zsófianya, megelőzésképpen semmit, maximum az oltást. De őszintén szólva az sem ad teljes védettséget, elkaphatja úgyis a betegséget, csak állítólag úgy gyorsabban és szövődmény nélkül gyógyul. Az oltás egyébként csak meghatározott időre ad védettséget (ha jól emlékszem, 5 év?), utána ismételni kell.

Ha már elkapta a gyerek, akkor a következőket tudod tenni: tusolás langyos vízben - fürdetni azért nem szabad, mert könnyen feláznak a hólyagok, és az elfertőződéshez vezethet -, mentolos hintőpor (gyógyszertárban kapható), könnyű ruházat, hogy ne irritálja a kiütéseket. Ha megteheted, akkor legyen olyan pucér, amennyire csak lehet, úgy kevésbé viszketnek a pöttyök.

Nálunk még bevált az - orvossal egyeztetve -, hogy Fenistil cseppeket adtam a gyereknek, így gyakorlatilag egyáltalán nem vakarta magát.

Próbáld meg lekötni őket, kézműveskedés, filmnézés, diavetítés, társasozás, stb., ez is segít abban, hogy ne viszkessenek a kiütések.

Készülj fel egy jó kéthetes bezárásra - nem, az utcára és a kertbe se menj ki a gyerekekkel -, a pörkök leeséséig ugyanis aktívan fertőznek, és a bárányhimlő gyorsabban gyógyul, ha állandó hőmérsékleten van a gyerek.

Amire figyelj: ha a gyerek szemgolyóján kiütés jelenik meg, azonnal szólj az orvosnak, aki valószínűleg rögtön elküld a szemészetre - érdemes odaszólni, esetünkben úgy értünk oda, hogy kiürítették az egész várót.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van még kérdésed és tudok, szívesen válaszolok rá.

Kitartás:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Én csak most láttam a kérdésed, és remélem még nem késő...
Nekem amikor a gyerekek himlősek voltak nagyon bevált a Pox Clin nevű hab, ami hűsít, és csökkenti a viszketést, gyulladáscsökkentő, és van benne egy 2QR nevű hatóanyag, ami a felülfertőződést gátolja meg.

Szerintem szupi cucc, próbáld ki, ha még aktuális.
T.
tundermama
Budapest
 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó