Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Ha van valaki akinek van tapasztalata a témában annak nagyon megköszönném ha segítene nekünk!
 
 


Szia! Látom, több mint 2 éves a bejegyzésed. Nekem most 5 hónapos a kisbabám, aki omphalocele-vel született. Remélem, nálatok is jól alakult a kisbabátok egészsége a műtét után.
 
 


Kedves Zsuzsanna!


 


Nálam 12 hetesen a genetikai ultrahangon állapították meg a nyitott hasfalat (Ompmalocele), és rögtön a terhesség megszakítást javasolták, de előtte elmondták, hogy a gyermeknek nincs esélye az egészséges életre. Közölték, hogy biztosan genetikai rendellenesség van mögötte, és javasolják a hasbeszúrást, amibe én bele is egyeztem, de az orvosok, egyben genetikusak csak erősködtek, hogy ne várjam meg az eredményt, a terhességet azonnal meg kell szakítani.


Határozottan tiltakoztam, persze mint kiderült jogosan, mivel az eredmény nem mutatott sem kromoszóma, sem genetikai rendellenességet! De az orvosok ekkor sem bíztattak, viszont aki a genetikai anyagot elemezte egyben feldolgozta, ő bíztatni kezdett, és ajánlott két sebészt, az I.Számú gyermekklinikán. (Dr.Kiss István és Dr.Prof Verebély Tibor).


Amint távoztam a korházból egyből tárcsáztam, és bizakodtam, hogy végre találok valakit, aki esélyt ad nekem, és a kisbabámnak.


Dr.Verebély Tiborral beszéltem meg egy konzultációt, aki nagyon kedvesen fogadott engem, és a páromat. Ő volt Imre Julia után az egyetlen, aki  bíztatni kezdett, és azt mondta nyugodjunk meg, nem kell aggódni a baba megszülethet, és egészséges életet élhet, az eredmények alapján.


Elmondta, hogy programozott császár lesz, és hogy azonnal átviszik a gyermekklinikára, és egy naposan megműtik.


Ez a pillanat volt mikor a párommal egymásra néztünk, és tudtuk, hogy senki nem riaszthat el attól, hogy ez a baba a világra jöjjön. Most 13 hetes terhes vagyok, tele aggodalommal, és félelemmel, mivel nagyon egyedül vagyunk, az orvosok, csak prédikálnak, és ellenzik a döntéseinket, és szeretnék minél többet tudni és beszélgetni mások tapasztalatairól.


Kérem, segítsen és mondja el mit tapasztalt, és mire számíthatunk, előre is köszönöm a válaszát!


 Tisztelettel:
Marianna

szabmarin
Budapest XVII. kerület
 
 

 
 

Sziasztok! En jelenleg 27hetben jaro kismama vagyok... A 20heted genetikai uh-n az En kisfiamnal is sajnos magzati köldökservet-nyitott hasfalat diagnosztizáltak. Fel sem merűlt,hogy ne tartsuk meg a babát és szerencsére nem társúl kromszoma rendellenesség és semmi szív probléma sem,így nagyon jók a kicsikenk eselyei a ptogramozott csaszarral való megszületését követő gyermeksebeszeti klinikán történő műtétéré és az azt követő 100%-os gyógyulásra....Még úgy is,hogy jelenleg a mája és a kis beleo is a hasfalan kívűl helyezkednek el.. Nem tudom hogy használja vagy látogatja-e még b.ki is ezt a fórumot,de ha igen kérem osszátok meg velem tapasztalataitokat a műtéttel és az azt követő,a klinikán töltött és a gyógyulási időszakkal!

Előre is nagyon szépen köszönöm!
Melinda

Email címem: meluskak86@gmail.com
kmeli86
Százhalombatta
 
 


Kedves Melinda!
Nem sok van már vissza, ahogy olvasom, a 31.hétben lehetsz már.
Az én kisfiam gastroschissel született, a bélrendszere 90%-a kinn volt.
6.án lesz féléves :) Egy örökké mosolygós, kiegyensúlyozott baba. :)
Születése után 3hetet és 2napot volt kórházban, naponta 1-2szer látogatthatuuk 10percet. Megjártuk a poklot, de bíztunk benne hogy sikerül és minden jóra fordult, mára csak egy rossz emlék...

Nagyon sok erőt, kiratást és türelmet kívánok! Minden rendben lesz! :)
Gabi

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó