Új privát üzeneted érkezett!

Most hogy az ovinak is vége, megkaptuk megint a bárányhímlőt. Múltkor a nagyobbikkal a pox Clint használtuk. tudtok jobbat, v az a legjobb? a múltkor elég jó volt, csak van-e még annál is jobb?
Előre is köszi. Zs.
zsofianya
Budapest XII. kerület
 
 


Szia!

Mi hála Istennek, nem kaptuk még el, de a kislányom ovis társa elkapta és neki a védőnénink azt ajánlotta, hogy fürdesse szódabikarbónás vízbe, mert akkor nem fog viszketni és van valami mentolos hintőpor, azt tegye rá éjszakára. Ezt másik anyukának is javasoltam és mondta, hogy nagyon jó volt, úgyhogy érdemes. Ha érdekel, megkérdezem még egyszer pontosabban, mert úgy emlékszem, hogy valamit mondott még, hogy kevés vízben kell és nem lehet sokáig benne ülni, hanem csak öt perc alatt lefürdik és jöjjön ki. Meg nem emlékszem, hogy napi hányszor lehet, meg ilyenek, megkérdezzem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Kedves Zsófianya!
Most esett át 3 hét különbséggel mind a két lányom a bárányhimlőn mindenféle probléma nélkül.
2 dl langyos vízbe egy csapott ek szódabikarbóna- ezzel kenegettem vattával a viszkető pöttyöket, de szerencsére nem volt vészes. A szúnyogcsípéssel szenvedtünk csak.
A lényeg, hogy a gyerek ne izzadjon, mert akkor rosszabb. Ezt ebben az időben nem nehéz elérni. Fésülni csak a hajvéget, hajat mosni csak a pörkök leesése után.

A kisebbik lányomnál durvább volt,...ő kapott homeós golyót (Rhus thoxicodendron CH15 napi 3x5 golyó) másfél évesen simán a szájába kapta. És vettem olajat is (nem akartam a gyógyszertári mentolos izét) amiben teafa meg levendula stb van. Egyik lánynál se maradtak dúrva hegek.

Az általad említett szert nem ismerem. A nagy nem kapott semmi a vattás kenegetés mellé. A kicsi meg amit írtam. Másfél hét alatt le is zajlott a betegség.

Gyors gyógyulást!

N.

Kép Kép
 

 
 

Az olajat innen rendeltem:
http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/i ... lmann.html
A kicsi üvegcse fele megmaradt, azt elkapart szúnyogcsípésre használjuk.

Kép Kép
 


A csajokat nem fürdettem (leázhatnak a pörkök) csak zuhanyoztattam és nem töröltem csak leitattam róluk a vizet.
Levegőzni mehettek, de szigorúan csak árnyékba.
Láz esetén szobafogság.

N.

Kép Kép
 


Köszi a gyors segítségeket, volt itthon szódabikarbóna úh azt kipróbáltuk, de a biztonság kedvéért Pox Clin habot is vettem és kenegetem, mert hűsíti is és a gyulladást csökkenti. remélem minden rendben lesz.
Még egyszer köszönöm a segítségeket, ötleteket!!!
Zs
zsofianya
Budapest XII. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó