Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kisfiamnál pylorus stenosis tipikus képét mutatta az UH (7 hetesen, pylorus 20 mm, a musculáris réteg 5 mm). A klinikai tüneteket viszont nem produkálja a gyermek. Bennt voltunk 4 napig a kórházban, ki is volt írva operációra, de a végén mégsem műtötték meg, mert gyönyörűen fejlődik, gyarapodik. A neten csak a műtéti beavatkozásról találok infót, mindenhol életmentő beavatkozásként említik, és egyértelmű műtétet.
Én nem bánom, hogy nem kell műteni a gyermekemet, de van olyan, akinél szintén diagnosztizálták ezt a betegséget és nem műtötték meg? Érdekelne, hogy hogyan változik ez a dolog az idővel, kinövik-e? Az orvosunk 1-2 olyan gyermekről tud a praxisában, akit nem kellett műteni. De senki érdemben nem tud infót adni arról, hogy konkrétan hogyan alakult ezen gyermekek "betegsége" idővel. Erről inkább csak találgatnak, hogy majd "kinövi".
Jó lenne, ha írna esetleg olyan szülő, akinek szintén nem kellett műteni a gyermekét ezzel. De minden tapasztalat érdekel!
elbilge
Budapest II. kerület
 
 


Szia!
Mi is így jártunk. Ma voltunk UH-on, 7. hetes a kisfiam. 3 mm-es körkörös vastagodást diagnosztizáltak, de azt mondták, hogy nem tipikus pylorus stenosis, de gasztroenterológus konzultációt javasoltak. A háziorvosunk azt mondta, hogy egyelőre nem indokolt a műtét, mert a baba jól fejlődik, de figyeljük.
Érdekelne, hogy Veletek hogy alakult a dolog. Valóban nem kellett műteni, vagy szükség lett rá?
Kérlek, hogy ha időd engedi írd meg a tapasztalatodat. Nekem ő a harmadik gyerek, és az igazat megvallva, érzem, hogy valami nincsen rendjén, mert etetés után nagyon nyugtalan, nagyon nehezen alszik el. A másik kettőnél ilyen probléma nem volt.
Köszönöm előre is.
Szilvi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó