Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!6 hónapos a kisfiam! Nemrég nystagmust állapítottak meg nála. Én már régebb óta gyanakodtam,hogy valami nincs rendben, de a gyerekorvos csak legyintett, "majd kinövi"! Szeretnék erről a betegségről többet megtudni, tapasztalatokat gyűjteni ,mire számíthatunk. Mivel segíthetem esetleg a látásfejlődését?
Nagyon el vagyok keseredve.
Köszönöm
 
 


Szia. Ne haragudj, hogy ismeretlenül irok. Nem tudom, hogy aktiv vagy-e még ezen a felületen, de egy próbát megér. Sajnos mi is ebben a cipőben járunk. Sajnos a 3.5 hónapos kisfiam is nystamus gyanús. Tudnál nekem segiteni ez ügyben? Gondolom már idősebbek vagytok és tapasztaltabbak ebben a témában. Tudnál nekem egy kis segitséget adni, mert teljesen el vagyok keseredve :( Látásában fogja zavarni? Mert igazából csak ez miatt aggódom, ha tudom hogy nem lesz hátránya az életben ez miatt, akkor nem izgulok, de igy......  Esetleg voltatok magán neurológián, szemészeten, tudnál orvosokat ajánlani akivel megnézethetem a gyereket? Nagyon megköszönném ha irnál. Várom válaszod. Köszönettel Kovács-Féhr Kitti
kitta25
Paks
 
 


Sziasztok!
Én is a tapasztalatokra lennék kíváncsi, nálunk is most, 3 hónaposan merült fel a szemtekerezgés...
Ha aktív még vki, írjátok meg légyszi, mi történt veletek azóta!
Köszönöm!!!
 
 

 
 

Sziasztok.. Én 22 éves vagyok és nekem is veleszuletett nystagmusom van gyermek koromtol nagyon rossz a látásom amin szemuveg sem segit csak korrigál egy kicsit de kényelmetlen fáj tőle a szem... kontaklencsék valamivel jobbak de hosszutávon karositja a szemet...  Iskolában nem volt nagy gond engem speciális gyengénlátó suliba akartak kuldeni az orvosok, mert szerintuk nem fogok tudni teljesiteni a normális iskolában, de a szuleim nem engedték igy kijártam egy normális általános és középsulit érettségivel.. munkát nagyon nehezen szereztem jogositványom abszolut nem lehet .. szoval elég nehez igy az elet.. az emberi kapcsolatokban is sajnos ez meglátszik...  az orvosok azt mondták szuleimnek, hogy majd kinövöm de sajnos nem úgy lett ... jelenleg én is megoldást keresek mindenféle módon szlovák, magyar, angol, amerikai weboldalakon ... nemrég olvastam egy oldalon, hogy amerikaban valakit megtudtak ezzel muteni es sikerult.. nagyon alattomos betegség akinek a gyermeke ezzel szuletett ajánlom, hogy nagyon sokat gondoskodjon rola... esetleg ha rosszul fog látni korai években a szem takarás még nagyon sokat segithet es egyeb szem tornák .. engem sajnos ezen a téren el hanyagoltak és most látom kárát... én szlovakiabol vagyok de voltam már mindenféle orvosnál itthon is és magyarországon is ... nem akarok ezzel senkit megrémiteni de nagyon figyeljetek a gyerekre mert még igen kicsi kortol még ez szepen kezelhető de utána már nem... számitógépezni vagy TV-t nézni nem ajánlom erolteti a szemet és a látás homájosabb lessz.. sokat kint tolteni a gyerekkel a szabadban jó fény mellet.. és ajánlatos megfigyelni, hogy sötétben milyen a látása. nekem sötétben igen rossz a nappalihoz képest.. ha van még kérdés tegyétek fel nyugodtan és bocsi a helyesirási hibáért de remélem érthető.. sok sikert a gyermeknek :)
 


Sziasztok, az én kisfiam 3,5 éves, nystagmussal született, amo nagyon sokat javult, gyakorlatilag megált, már csak bizonyos irányokba való tekintéskor rezeg egyet-egyet a szeme.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó