Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok! Olyan anyukák válaszát/hozzászólását keresem akik hasonló tünetekkel találkoztak már gyermeküknél vagy esetleg más gyermekénél!!! Most 9 hós kislányom kb 4 hós kora óta tapasztaltuk h beremeg a feje és a keze! Feje mikor valami újat lát vagy nagyon akar valamit, keze az csak akkor ha nagyon fogni akar! Kezdetben csak néha, mára már majdnem folyamatos a finom hullámú remegése! Intenzitása azért már szűnt, de még mindig jelen van! Voltunk neurológusnál több helyen is! Volt MR, ami negatív, EEG úgy szint negatív!! Egyedül a vérében volt emelkedett laktát és piruvát szint! És sajnos választ erre még nem kaptunk, hogy mitől lehet a remegés! Egyébként tudni kell róla h kis súlyú koraszülött volt, 35 hétre 1950g-al született! 4,5 hós korára mind két irányba forgott,8 hósan kezdett el kúszni és most kezdi négykézlábra emelni magát! Még annyi hogy nyaki háti és felső végtagi hypotónia miatt gyógytornára járunk 3 hós kora óta.

Kérlek titeket aki látott vagy hallott hasonló esetről, az írjon, minden opciót szívesen fogadok, hogy mégis mitől és merre induljunk tovább!!!

Előre is köszönöm a segítséget!!!
 


Szia!


Az én fiam 4 kilóval, 48 cm-vel jött világra, viszont volt egy kicsi születés körüli probléma, szerencsére minimális (letüdőzte a magzatvizet). Ennek ellenére (nem hiszem, hogy emiatt, mert gyönyörűen fejlődött, 6 hónaposan már mászott, stb.) nála is előfordult hasonló remegés. Én is először olyan 5 hónapos kora körül vettem észre, hogy szoptatás közben remeg a feje. Mit mondjak, majdnem elájultam. Mindig az volt, hogy kb 2-3 napig ez előfordult, aztán egy hónapig semmi. Aztán megint pár egymást követő napon, aztán megint semmi. 
Szerencsére a gyerekdoki legyintett és nem küldött neurológushoz, de azért izgultam nagyon, így utánaolvastam. Itthon érdekes módon SEMMILYEN irodalma nincs ennek a dolognak (legalábbis 5 éve nem volt), fórumokon, google-ban sem találtam. Ellenben ha angolul guglizol, akkor bizony előfordul találat. Engem ez nyugtatott meg (talán arra kerestem, hogy baby, meg trembling head ilyesmi). Hogy nem én képzelgek, hogy másnál is van és hogy mindig elmúlt. És az is biztatott, hogy mivel sehol nem írják le bajnak semmilyen orvosi könyvben, ezért sem lehet nagy a gond. Neurológiai éretlenség.  
Én szerencsére megúsztam a neurológust és egyéb köröket, de azért pár hónapot paráztam ezzel. 
Mindenütt azt írták, hogy el fog múlni 9 hónapos kora körül és így is lett. Lehet, hogy mivel nálad koraszülött a baba, ez kicsit kitolódik. 


 
 


Ja és a keze is remegett néha. Tehát neki is a feje és a keze volt.
 
 

 
 

Szia köszönöm szépen a válaszodat!! És neked csak szopizás közben csinálta? mert ő ha etetem ( 2 hós kora óta nem szopizik) akkor nem csinálja, csak mikor meglátja a cumisüveget és amég oda nem adom neki!! Igen én is kerestem neten a hasonló dolgokat legalább de semmi, fej tremmorra kerestem rá ott adott ki, de leginkább felnőttekre jellemzőt, meg ami hasonló az pszichés oknak írta de eseteket nem találtam, hogyan kezelték vagy mi lett a végkifejlete!!!
 


ja és még annyi hogy akkor nektek nem is folyamatos volt ez a jelenség? mert nekünk mindennapos, és ugye ahogy írtam ha lát vmi újat ha kell neki vmi vagy ha fél vmitől!! nekei nem volt olyan h 1 hónapig nem volt!!
 


Szia! Tudom, hogy régi a topic, de hasonló problémánk van. Le tudnád írni mi lett a végkifejlet?? Nagyon hálás lennék.
 
 


@kataka23 (#Szia! Tudom, hogy régi a topic, de hasonló problémánk van. Le tudnád írni mi lett a végkifejlet?? Nagyon hálás lennék.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó