Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Nem rég fedeztem fel ezt a fórumot , és nagyon sok érdekes dolgot olvastam, amit eddig senki sem mondott és sokat tanultam. Reménykedem,hogy valaki tud nekem segíteni , mert egy kicsit nehezebb helyzetben vagyok, amit nem soká bővebben ki is fejtek.
27 éves vagyok és 5 évvel ezelőtt mélyvénás trómbózist állapítottak meg a jobb térdhajlatomban.
Tudjátok szokásos eljárás.. két hét kórházi fekvés, véralvadásgátló injekció, majd gyógyszer formában. Mára 90%-ban gyógyult. A "betegségről" már épp eleget tudok. Amiről viszont szinte semmit, és amit mégis azt innen olvasva, hogyha babát szeretnénk, mi a teendő előkészületek ? Amikor kikerültem a kórházból, csak annyit mondtak, hogy amint megtudom, hogy terhes vagyok menjek vissza a hematológia osztályra, és ott felírják az injekciót, majd onnantól kezdve 9 hónapon keresztül, mindennap szúrni kell magam.
Ez eddig stimmel, viszont a kis gondom, hogy külföldön élek(Írországban). Nem tudok bármikor hazarepülni, amikor szeretnék, így ebből kifolyólag nem merek neki fogni a baba projektnek. Itt az orvosok nagyon kedvesek, de nincs heti vérvétel a véralvadásgátlás miatt, vagy egyéb egészségügyi problémák miatt. Hosszú történelembe nem mennék bele, de ha beteg a baba (down kór, egyéb.. ) vagy a mama, a gyereket megkell szülni ... (Biztos vannak kivételekaz orvosok közt, még nem kerestem orvost, előbb itt szerettem volna tőletek tanácsokat kérni) . Azt akarom kihozni ebből, hogy kell-e előtte valamilyen gyógyszert/vitamint szedni? Esetleg orvossal konzultálni, hogy szeretnénk, vagy elég akkor elmenni, ha már biztos az eredmény? Mikortól kell elkezdeni az injekciózást? Mivel nehéz fizikai munkát végzek ( ágyak, szekrények emelése arább húzása) , ez mennyiben befolyásol? Mármint úgy értem, nyílván amennyit bírok és szabad, de mi az ami még belefér az ilyen esetekben?
Ne haragudjatok, ez az első fórumozásom. Viszont előre is köszönöm a válaszokat segítségeket, akár így , akár privátban.


Szép Napot Mindeninek! :)

 
 


En geneteikailag vok hajlamos a trombozisra....de nekem senki nem modnott semmi babaprpjektnel...nekem jutott eszembe ogy sak a 25 hettol kapjam a szurit...fraxiparint.Aztan a vegen hellp szindromaval szultem.Hogy koze volt e hozza ki tudja...
De valoban elso pillanattol kellett volna hogy kapjam
En nem tudom mikortol kell,de egyet tudok mondani legeloszor konzultalj dokival mit mond utana a babaprojekt

Lilypie Premature Baby tickers
 
 


Ja most latpm januari beiras
Azota mi tortent?

Lilypie Premature Baby tickers
 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó