Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Szeretnélek benneteket megkérdezni errõl a dologról....
Van egy 10 éves kisfiam és sajnos éjjel még mindig bepisil.
Nagyon sok helyen voltam már vele nagyon sok mindent csináltunk,de még nincs eredmény.
Azt mondják kinövi...,de mikor?
Egyébként van egy lányom(8éves)vele soha nem voltak ilyen gondok!
Ha van tapasztalatotok,vagy tudtok valamit errõl a témáról segíteni,megköszönném.
Móni
Móni
 


Szia Móni,
Rémlik, hogy vhol van egy ilyen topik, éjszakai szobatisztaság vagy mi címmel.
Én úgy hallottam, hogy az éjszakai bepisilés fiúknál gyakoribb, mint lányoknál, és hogy 6-8-10 (többféle életkort hallottam) normális.
Okozhatja többek között vmilyen hormon hiánya. Ez volt a gond a sógoromék egyik fiánál is. A hormonpótlást az orrnyálékahártyára kell csepegtetni, tehát nwem szuri vagy ilyesmi. Ilyen kivizsgáláson voltatok már?
Gondolom már kipróbáltátok, hogy felébresztitek éjjel,. kevesebbet (egyáltalán) nem iszik este, lefekvés elõtt, stb. Volt vmi kivizsgálás (nemtom, mit szoktak ilyenkor nézni: milyenek a hólyag izmai, lehet, hogy ilyesmi gond van), vagy esetleg pszichés oka van.
Nálunk is gond ez egyébként, bár mi még "beleférünk", a fiam négy éves, és még mindig pelusos éjjel. Igaz, hogy 2-4 dl vízzel alszik el (cumisüveg, az az átkozott!), és biztos, hogy ezért. Szóval nálunk elõször a cumisüveget kéne elhagyni...

üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Az enuresis elég gyakori beteség gyerekeknél, mi 25 éve foglalkozunk a gyógyításával. Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok rá.
 
 

 
 

Szia Tamás!

Éva vagyok. A kisfiam Benedek még csak 2 éves, így őt még nem érinti a promléma. A keresztfiam viszont már 6és fél éves, mégis minden éjjel bepisil. Orvos annyit állapított meg, hogy szervi baja nincs. A bátyja 14 éves koráig bepisilt. A sógórnőmék félnek, hogy a kisebbikel is így lesz.
Mit tehetnek?

Segítséged, válaszod előre is köszönöm!
 
 


Éva!

Az "élő" topic itt található:

!!!Enuresis/ ágybapisilés
Babanet Társalgó » Anyaságról » !!!Enuresis/ ágybapisilés
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46184.html?1073256653#POST227508
BCsK
 


Kedves Éva!
Egy svájci készüléket tudok ajánlani, melyet Svájcban előszeretettel használnak. Ez egy olyan készülék, mely felébreszti a gyereket, ha egy csepp pisi éri a betétet. Kimegy a wc-re és elvégzi maga. Általában 2-4 hónap kell a gyerekeknek, mire teljesen szobatiszták lesznek.
Bővebb információt talál:
www.karlbachmannag.com
További kérdéseire is szívesen válaszolok.
Üdvözlettel:
Szigeti Tamás
 
 


BCSK! Tamás!

Köszönöm.

Éva
 
 


Vendég
 


Sziasztok!

Biztos vagyok benne, hogy sok topik szól(t) már az éjszakai bepisilésről, de sajnos most nincs időm tételesen kibogarásznom őket. Elnézéseteket kérem!
A mi Ati fiúnk maholnap 6 éves, de még mindig bepisil éjszakánként, sajnos többször is. Soha életében nem volt még éjszakára szobatiszta, tehát nem a kistesóktól, lelki válságtól, stb.. lett újra bepisilos. Jártunk már a nevelési tanácsadóban, homeopata dokinál, mindenféle szervi kivizsgáláson- de semmi eredménye. A nyáron eljutottunk a Bethesda kórházba is, ahol a "Száraz éjszakák - Derus nappalok" alapítvány keretében egy elismert orvos foglalkozik az ilyen esetekkel. A doktor úr a leletek és mindenféle kimutatásaink alapján feltételezett egy diagnózist, amit kezelt is, de sajnos ez sem vezetett eredményre. Most kaptunk tole egy újabb tippet: 20ezer forintért kapható egy amerikából importált (baromi egyszeru) készülék, ami a gatyába érkezo pár csepp pisire megszólaltat egy ébreszto-csengot, ezzel reflexet alakítva ki a a gyerekben a hólyag telítettség érzetére. Tegnap kezdtük használni, egyelore utáljuk a hangos ébresztoket :o))) - de természetesen türelmesek vagyunk és bízunk a csodában.


Szeretnék megimerkedni olyan anyukákkal és apukákkal, akik szintén ilyen gonddal küszködnek vagy küszködtek, netán ezt a CSEPP-CSENGO nevu találmányt is használták már valaha.


Üdv Mindenkinek:


Ági
névtelen
 


Szia Ági!
Nekem is ismerős a probléma. Mi kb 3 hónapja örvendezünk, hogy túl vagyunk rajta. A homeopátia segített, most lelkes híve vagyok a homeopátiának. Amúgy van már ilyen topic, nézz körül, találsz a készülékről is sok infot!
Én is Ági
névtelen
 


Agi,
Meg szabad kerdezni a homeopata nevet, akihez jartatok? Johet emailben is!
Koszi
Zsuzsi
 


Sziasztok!

Másikági, írj még kicsit a homeopátiás kezelésről (kinél jártatok, miket szedtetek, mennyi ideig, mennyi idő múlva használt, stb...)és hogy mennyi idős a kiskölök, volt-e már valaha éjjelre is szobatiszta.

Üdv: Ági
Névtelen
 


Enuresis Nocturna - Szuggesztív Terápia

Dr. Horváth W. István
Központi Rendelő
H-6630, Mindszent
Csokonai utca 2.
Tel/fax: 0036/62-225-120

BEPISILT KIRÁLYFI
http://www.extra.hu/ihorvath/kiralyfi.html
BCsK
 


Sziasztok!

12éves a kisfiam.Sajnos még mindig bepisil.Három éve cukorbeteg.Minden urológiai vizsgálat negatív.Próbáltuk a cseppcsengőt,de nem vált be.Szeretnék tanácsot kérni hasonló problémával küzdő szülőktől.Kriszti
 


Gajjacska!

Mi is mindenhol negatív leletet produkáltunk. Próbáltuk az orrcseppet (hormon), a homeopátiát, a pszichológust, aztán eljutottunk egy pszichiáterhez. Mivel eddig nem jött be igazán semmi, belegyeztünk a gyógyszerbe. Most járunk a doboz végénél, azóta nem volt éjjel baleset, mióta ezt szedi. Most nagyon bízom ebben, bár néhány hónapra volt már szünet korábban is, tehát ez még nem biztos, hogy elég jó jelnek!

Forduljatok szakemberhez, szegény gyereknek nehéz ezt elviselni, jobb ha segítenek neki!

Gi
 
 


Szia Kriszti!

Az én fiam 10 éves és mi is küzdünk mind a kettővel. 5 éve cukorbeteg és még nem volt soha éjszaka szobatiszta. Írtó kellemetlen tud lenni mindkettőnknek, de ezt Te is tudod. Két éve hogy elkezdtünk emiatt is orvoshoz járni. Először persze a kezelőorvosának panaszoltam el, de nem történt semmi. Később rátaláltam a "Száraz éjszakák" Alapítványra, fölhívtam Õket is, elmentem a rendelésre amit javasoltak, kivizsgálták, aztán mégegyszer kivizsgálták és nem találtak semmit. "Majd az idő megoldja"- mondták ők. Ja és persze azzal nyugtattak hogy nem vagyok egyedül, sok gyerek küzd ezzel a problémával, főleg fiúk de a legtöbben titkolják.
És megint nem történt semmi csak a folyamatos éjszakai balesetek, ágyhúzás, új pizsama volt hogy 2x is éjjel, aztán mosás, mosás, mosás. Már rettentően el voltam keseredve, amikor nemrég a háziorvosnál elsírtam a bánatom és a legnagyobb természetességgel azt a választ kaptam, hogy MEGOLDJUK! Borzasztóan örültem! Felírt a doktornő egy orrspray-t és azt modta, hogy ha ez nem segít még mindig van más megoldás is.
Elkezdtük használni. Először mindkét orrlukába 1-1 fújással, majd az utasításoknak megfelelően 1 hét után már csak az egyikbe kellett fújni. Segített! Száraz volt minden éjjel. A következő fázis hogy már csak két naponta kellett fújni ami egy ideig működött is, aztán megtörtént az első baleset egy olyan éjjel amikor nem fújtunk. Akkor visszaálltunk az előző állapotra. Azóta megint minden rendben van. Csak azt nem tudom még, hogy mennyi ideig kell fújni, mikor tudjuk majd teljesen elhagyni az orrspray-t. De nagyon bizakodom. Nem gondoltam volna hogy nem a szakorvos fog segíteni, hanem pont a háziorvos. Én is gondoltam a cseppcsengős izére, de a fiam olyan mélyen alszik, hogy kizárt dolognak tartottam, hogy bármi ilyen dologra felébredne.

Ti próbáltatok már spray-t? Szerintem érdemes kipróbálni (korábban én is ódzkodtam az ilyen fajta beavatkozásoktól, de egyelőre úgy érzem megérte).

Mióta cukros a (kis)fiad? Hogy viseli? Milyen inzulint kap és hányszor? Diéta? Mi a helyzet az iskolában?

Üdv: Anikó

Kép
Kép
 
 


Sziasztok, az én kislányom most 6 éves és mi a Minirin nevű orrspayt használjuk és éppen a leszoktatási időszakban vagyunk már. Ezt az orrsprayt kb. fél évig kellett használnunk úgy hogy este mindkét orrlyukba egyet kellett fújni, és már az első alkalommal sikerült nem bepisilni éjszaka. Most már csak kétnaponta egy orrlyukba kell fújni és -lekopogom- nem pisil be, de nem akarom elkiabálni. Ami még nagyon megváltozott,az az, hogy régen egyátalán nem ébredt fel éjszaka, még akkor sem ha bepisilt vagy ha én vittem a bilire, de amióta használjuk ezt a szert azóta magától éjjel felébred és kimegy wc-re.
Nekünk úgy tűnik ez használt, de mindenki akit érdekel azért kérje ki szakember véleményét!
Sziasztok,Palandi
 
 


SZIASZTOK!!
ÉN IS SEGITSÉGET SZERETNÉK KÉRNI!8 ÉVES FIAM MÉG MINDIG BEPISIL ÉJSZAKA!MINDEN EREDMÉNYE NEGATIV.3 ÉVESEN EGY MŰTÉT UTÁN ESETT VISSZA!AKKOR AZT MONDTÁK LELKI OKA VAN.AZON MÁR TÚL VAGYUNK.NEM SZORONGÓS.SZEDTÜK AZ ANAFRAMILT IS.EGY IDEIG JÓ VOLT.AZTÁN ÚJBÓL VISSZAESETT.A HOMEOPÁTIÁN GONDOLKOZOM!HA VAN VALAKI AKI KIGYÓGYULT KÉREM IRJON,MERT MOSTMÁR EL VAGYOK KESEREDVE!!!!!!!!!!
angelika1973
Doboz
 
 


Sziasztok!
Látom, ritkán írtok, de remélem javult mindenki problémája.

Az enyém nem, fiam lassan 7 éves, és még mindig bepisil (2,5 éve tart). Már nagyon haragszok az egész világra. Néha rá is, pedig lehet, hogy nem is tehet róla. 2 éve cukorbeteg. Inzulint szúrok 4x egy nap. Gyógyszert szedett ő is, igaz rövid ideig, de nem láttam értelmét. Az esti vízmegvonás (egy kortyot se ), nagyobb trauma volt neki. Meg nekem se tetszett. Ha szomjas, ne adjak neki vizet? Ez kínzás. A bepisilt királyfiról hallottam, de még nem próbáltam, pedig már feljátszottam szalagra. Hallott valaki valamit erről a terápiáról? Homeopátiát nem szedhet, az cukros. A Sinorina cseppekről tud valaki valamit.?Állítólag bevált szer, de még eléggé kísérleti stádiumban van. Jelentkezzetek kérlek!!!
ercsi82
Szlovákia
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó