Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet, de nem találkoztam evvel a témával kapcsolatos linket...Lenne egy nagyon fontos kérdésem, ráadásul nagyon S.O.S! 12 hónapos kislányommal hétfõn, 3 nap múlva be kell feküdnünk a Madarász u-i kórházba, 2-3 napos kivizsgálásra. Van egy 3 és fél éves fiam is, de szerencsére meg tudom oldani, hogy a picivel végig bent lehessek! Szerencsére még sosem voltam gyerekkel ilyen helyzetben, hogy kórházban kellett volna maradni, de most nem igazán tudom, hogy mit kell vinni, mit adnak ott, és milyen szokások vannak ilyenkor. Akinek van ilyen tapasztalata, ráadásul ilyen pici gyerekkel, az legyen olyan kedves és írjon róla. Azt tudom, hogy fizetni kell az én ellátásom után, mármint ami az étkezést és a "szállást"illeti, de az összeget nem tudom... Mondjuk nem is ez a lényeg, de azért nem árt tudni, hogy mennyi pénzzel készüljek. Az is érdekellne, hogy hogyan zajlik ez az egész. Csak babák vannak külön anyukákkal elhelyejezve? Vagy nagyobb gyerekek is? Szóval ami csak eszetekbe jut, írjátok meg!!! Köszi!
Wee
wee
 
 


Kedves Viola!
Azt nem tudom mi a szokás a Madarászban, de a Bethesdával kapcsolatban van tapasztalatom!
A kisebbik fiam 8 hónapos volt, mikor agyhártya-gyulladás gyanúval került(ünk)be a kórházba. Az ügyeletre vittem be a gyereket és rögtön benntartottak!A kicsinek mindent biztosítottak,a tápszertõl kezdve a fõzeléken át a teáig,de még ruhát és pelenkát is kaphattunk volna, ha akarjuk.Azonban nekem semmi nem volt, csak egy matrac,amin aludhattam.Hétvégén jó volt,mert egyedül volt a kórteremben, így én is vele alhattam,késõbb mikor több baba is lett már egy külön helységben kellett aludnom,de felébresztettek,ha felsírt a kicsi.Ételt és ruhát otthonról kellett behozni nekem.Kezdetleges szinten voltak játékok is a gyerekeknek.
Ez egy évvel ezelõtt volt, úgyhogy azóta változhattak a körülmények,de kiindulásnak ez is segíthet!
Ancsi
Ancsi71
 


SZia Wee!

Amikor Bori 9 hónaposan kórházba került koponyatöréssel, mi a Heim Pálba mentünk. Ott 2500 Ft volt egy éjszaka a mamának, ebben benne van a menzai kaja is (ami menzai minõségû is volt, azaz ehetetlen.Kép) A gyerekkel egy szobában alhattam, aki egy hatágyas kórteremben volt, de az a fotelágy, amin elhelyeztek, annyira recsegett, hogy többször felébredtek rá a gyerekek. Ott van anyaszállás is, azoknak, akik vidékiek vagy még szoptatnak, ez jóval olcsóbb is, esetleg érdeklõdjetek utána, bár ahogy látom, már megjártátok azóta.Kép

Jobb késõn, mint soha.Kép

Puszi:

Dia
Dia
 

 
 

Kedves Ancsi71 és Dia!

Köszönöm a hozzászólásotokat, nagyon örülök, hogy megpróbáltatok segíteni és hogy végül mégis csak észrevette valaki ezt a topikot is! Kép
Azóta már gyûjtöttünk tapasztalatot, sajnos, bár elég hamar hazaengedtek bennünket, még aznap délután! Kép
Kellemesen csalódtam az elhelyezéssel és az ellátással kapcsolatban is, hiszen csak egy kislány volt rajtunk kívül a 2 ágyas szobában, akit aznap szintén elengedtek.
Ráadásul volt "protekciós" kórházi ágyam is, amit szerencsére nem volt alkalmam használni és ételt is kaptam, ami annak volt köszönhetõ, hogy szoptatok!
Ezzel szemben mások 8 ágyas kórteremben töltötték az éjszakákat, ahol csak széken tudtak aludni gyermekük mellett! Nekem ez napi 800 forint volt, amit ráadásul még nem is kellett rendeznem, gondolom majd a zárójelentéssel együtt megkapom a számlát is.

Viszon ez mind szinte röhejesen egyszerû ahhoz képest, ami ezek után következett.. Kép
Azóta már túl vagyunk egy CT-n is, amit altatásban végeztek, Dia, gondolom Te is tudod, hogy ez milyen rossz egy babánál! Kép
Egy héttel késõbb pedig már végre(?) megtudtuk az ereményt, ami érdaganat a kislányom arcán. Kép
Úgyhogy ez a nagy helyzet...
Köszi a segítséget, sziasztok!
Ha van kedvetek, még írjatok! Kép
wee
 
 


Szia Wee!

Most találtam meg ezt a topikot. Azóta mi a helyzet a kislányoddal?

Üdv
Szila
Szila
 


Sziasztok!
Jövõhéten kell befeküdnünk a kisfiammal kórházba /17 hónapos/, mert úgy döntött az orvos, hogy a köldöksérv mûtéten jobb elõbb túl lenni, minek húzni az idõt. /én egy kicsit még húztam volna, míg egy kicsit nagyobb dehát..../
Elõfordult már valamelyikõtök gyerekõcénél mûtét ilyen kicsin? Mire számítsak?
Nagyon félek az altatástól, hogyan viselik általában a gyerekek az altatást? Ngyan félek tõle. Kép
Ja, és még: az én kisfiam még egyszer hajnalban tápszerezik, vajon vinnem kell, vagy ott a kórházban hajlandóak lesznek adni hajnalban is enni vagy hogy lehet ez?
Sziasztok:
Isme
 
 


Mûtét elõtt elõzõ este ehet utoljára a gyermek, mûtét után aznap elõször gyümölcslét, esetleg estefelé már valami joghurt kategóriát. Igaz, az enyém 4 évesen volt (lágyéksérv) ott akkor ez volt a módi.
Ildi

Ildi
 
 


Kedves Isme!
Nekünk mandulamûtétünk volt, mikor 2,5 éves volt a kisfiam. A mûtét után felkeltették,és úgy hozták le hozzánk. nagyon kába volt, és rosszkedvû, és emellett fájt a torka. A kisebb fiammal voltunk 4 és 10 hónapos korában is kórházban a csecsemõosztályon, és azt tapasztaltam, hogy még a pár hónapos babáknak sem biztosították a tápszert, mindent be kellett vinni, és az anyukának kellett gondoskodni a gyerekrõl.
Timi
 
 


Kedves Imse!

Inkább vigyél neki tápszert, vagy azt amit tudod, hogy
nagyon szeret. Lehet, hogy kedvesek lesznek és tudnak is mindenben segíteni nektek, de lehet, hogynem. Jobb elõre
felkészülni és itthonról bevinni. Ez a biztos.
Én tavasszal voltam kórházban az akkor másfél éves kislányommal. Nekünk nem kellett fizetni semmit, mert én nem kaptam étkezést, de kórházi ágyat azért igen. Mi mindent vittünk, mivel Edina agyrázkódással volt bent és nem nagyon akart enni, csak inni. Kaptunk kórházi teát sõt,gyümölcs levet is, de azért a párom mindennel ellátott minket.
Tünde
Tünde
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó