Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!
Nem tudom, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló téma van-e már a társalgón, de szeretnék megismerkedni ezzel a "betegséggel". Szerencsére az én családomban nincs hyperaktív gyermek, de mivel én is anyuka vagyok, habár még kicsi a gyermekem, az ilyenfajta dolgot jó ha ismeri az ember.
Kérlek írjatok róla, köszönöm:Anett
Zzsuzzsa
 


Sziasztok!
Nem tudom van-e hasonló téma, de én sokat kerestem és nem találtam.
Sokat gondolkodtam, hogy talán a fiam tényleg hiperaktív.
Aztán elolvastam itt a netten dr. László Zsuzsanna Az örökmozgó gyerek címû könyvét és egyre biztosabb vagyok a dologban. A fiam most 3.5 éves. 5.5 hónaposan felült,6.5 hónaposan kezdett mászni, 10 hónaposan tette elsõ lépéseit. Azóta nincs megállás. Egész nap fut, rohan, mindenre felmászik nincs egy nyugodt perce se. Hihetetlen édes gyerek mindent meg tud magyararázni.Kép Állandó jelleggel beszél és pörög. Nincs is vele semmi problémám, csak azt olvastam, hogy a hiperaktivitás kezelést igényel. Olyan szülõk hozzászólásait várom, akiknek hasonló a gyereke, vagy olyanokat, akik részt vettek esetleg bármilyen kezelésen. Kérlek írjátok le, hogy a ti gyereketek milyen és hogy tényleg szükség van-e bármilyen kezelésre.
Ja és hogy hol tudom kideríteni, hogy tényleg hiperaktív-e vagy csak eleven, mert egyenlõre ez csak az én feltételezésem.
Kata
 
 


Szia Kata!
Én azért nyitottam ezt az oldalt, mert az egyik ismerõsöm gyermeke hyperaktív és szeretnék neki segíteni. Az Izsó doktornõ, aki itt a pszichológus azt javasolta, hogy a helyi tanácsadót kell felkeresni, vagy Budapesten a Vadaskert alapítványt. Ott segítenek. Laikuskén szerintem nincs okod az aggodalomra, szerintem ez ennyiidõs korban normális, ha a gyerek pörög, forog, nem áll meg egy percre sem. Az én gyerekem is ilyen, pedig õ 1.5 éves. Már most mindig megérteti magát, de4 szerintem ez jó. Az ismerõsöm gyereke intelligens, okos kissrác, csak a tévénézésen, számítógépezésen, hintáázáson kívül semmi nem érdekli. És ezekért a dolgokért mindent megtesz, pedig tisztában van a következményekkel. Az iskolából eltanácsolták, otthon nem lehet lekötni a tanulással. Bár szerintem a hyperaktivitás a társadalomnak köszönhetõ. Amikor én gyerek voltam, most 25 vagyok nem tudok róla, hogy lett volna az iskolánkban hyperaktív gyerek. Szerintem itt a babaneten a pszichológusnak írjál, hátha tud segíteni.
Üdv.: Anett
névtelen
 

 
 

Az orokomozgo gyerekek honlapja:
[url=http://bio.univet.hu/salve/fimota/" TARGET="_top]http://bio.univet.hu/salve/fimota/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia, mindenki,
Az én fiam 4 éves, és végre 2 hónapja rászántam magam, hogy felkeressem az egyik legelismertebb szaktekintélyt e témában, dr.László Zsuzsát.
Kimondta az "itéletet", Dani hiperaktív, méghozzá a súlyosabb eset.

Ha van valaki, aki idejár olvasgatni, szívesen beszélgetnék a dologról, de mivel már régóta nem látogatta meg senki ezt az oldalt, most elbúcsúzom.

Sziasztok
drbusborbala
Budapest, XX.
 
 


Szia, de jó, hogy itt vagy, engem érdekelne a téma. El tudnád mesélni, hogy mi alapján mondták ki az ítéletet? Én még csak gyanakszom, egyenlõre nem tettem semmit. Az én fiam is 4 éves. Mesélj kérlek, milyen tünetei vannak a kisfiadnak. Jó lenne dumálni kicsit a támáról.
 
 


B. Borbála!

A feletted levõ honlapon van egy levelezõ lista, oda is nagy szeretettel várnak a hasonszõrû mamák beszélgetni.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Nekem 4,5 éves a kisfiam, és õróla is kimondta az orvosi vélemény, hogy hiperaktív. A mindennapok sok konfliktussal terhesek, de egy biztos, hogy a kiemelkedõ szellemi teljesítményével már most igazi támaszom Kép
bigacsiga Kata írta a fimóta honlap címét, feltétlen írjatok a fimóta levelezési listára is. Az archívban száznál is több levelet találtok szülõk tapasztalatairól, terápiás lehetõségekrõl (Ayres-terápia, Doman-Delecato torna, hippoterápia, neurofeedback)
Sziasztok: Timi
 
 


Sziasztok. Az Én nagyobbik fiam is hyperaktiv.Én már egy-két éves korábban sejtettem, de a család mindig lehurrogott, amit utólag be is ismernek.Martin soha nem mászott, egy éves koráig rengeteget sirt, sehogy sem lehetett megnyugtatni,állandóan põrgõtt, ami szintén egy jelentõs tünet.Csakhogy mi mindig leállitottuk,amit nem lett volna szabad, hagyni kellett volna mert mint késõbb megtudtam,igy fejleszti azt a részt az agyában ami m
áshogy fejlõdõtt ki, mint más átlag gyerekeknél.De hát akkoribban nem nagyon lehetett olvasni, hallani errõl, tapasztalatlanok voltunk.Martin az a fajta hyperaktiv akit irányitani lehet, legalábbis a pszihológus ezt mondja,de én ennek néha nem sok jelét látom.AZ ELÕBBI FELSOROLÁSBÓL kifelejtettem hogy szinte soha nem aludt, és két és fél évesen kezdett beszélni, elõtte csakhalandzsázott, de amióta beszél nem lehett lelõni.Egyfolytában beszél, még álmában is.Néha szó szerint megõrit. Akinek nincs ilyen gyermeke annak fogalma sem lehet róla, hogy milyen nehéz egy ilyen gyermekkel élni, bevásárolni játszótérre menni.Martinnál ez az úgynevezett beindulás akkor a legrosszabb, ha emberek kõzé megyünk, akkor kezdi produkálni magát.Kiabál, elrohangál, csúnyán beszél põszéskdik, amiket egyébként soha nem tesz, és amint kiérünk a boltból mintha elvágták volna, Martin elhallgat és bocsánatot kér, Õ a kis angyal,bár a boltban alig várják hogy kijõjjünk, mindenki engem néz, amit soha sem lehet megszokni,és megszólnak ha rászólok a gyerekre, azért,ha nem azért,ha ráverek a seggére akkor meg azért.Ez egy mókuskerék.Játszótérre meg azért nehézkes elmenni vele, mert állandóan a sarkában kell lenni, mert durván játszik a tõbbi gyerekkel, szórja a homokot, ami a mániája egy éves korától, és sehogy sem tudom leszoktatni róla,egy-két perc után megun minden játékot és rohan a kõvetkezõhõz, és mivel még két kicsi gyerekem van,négy és egy évesek nem tudom tartani vele a lépést, hiszen a tõbbiek is szeretnék ha velük is foglalkoznék.A tõbbi szülõ nem nézi jó szemmel az ilyen gyerekeket, és szó szerint kinéznek a játszótérrõl minket,estleg gyorsan távoznak, vagy együtérzõen pislognak rám és a gyerek felé. Na mára ennyit, mert lehet hogy úgysem olvassa el senki.Szivesen beszélgetnék más szülõkkel a témáról. Mupi Mami
Mupi Mami
 


Sziasztok!

Pont most járok a Bárczi Gusztáv Gyógyped. Fõisk. egy tanfolyamára, aminek a témája a "másfogyatékosság", vagyis magatartás- és tanulási problémák, részképesség-zavarok. Nagyon tudom ajánlani az ottani fejlesztést, egy csomó tanár tartott elõadást, egyik jobb, mint a másik.
Találtam egy csomó linket is a neten, ha valakit érdekel:
www.logopedia.lap.hu
www.dyslexia.civilport.hu
www.diszlexia.hu
www.masfogyatekos.lap.hu
 
 


Sziasztok!
Nekem még csak 7 hónapos a babám, de szerintem már most hyperaktív, sajna Kép Mit lehet vele tenni? 1folytában õ is pörög, alig alszik napközben, éjjel is sokszor felkel. 5 hónaposan ült, most már felállt!!! Mindenhova eljut, mászik, rámol, keservesen sír, ha vmit nem ér el... Alig bírok vele, pedig nagyon türelmes vagyok.
Névtelen
 


Szia,
az en lanyom is ilyen, igaz, "csak" 6 honaposan ul egyedul, 8 honapos kora korul allt stabilan, 10 honaposan kezenfogva jart, most 10 es fel, mar hosszan all kapaszkodas nelkul, szerintem lassan elindul. Meg nem all egy pillanatra, ramol, dumal, napkozben egyszer alszik, kb. 1 orat. En nem tartom hyperaktivnak, csak nagyon-nagyon elevennekKép Nem mondom, hogy konnyu vele, nincs megallasom egesz nap. Igaz, nincs meg 8 kilo. Te babad milyen sulyu, nem sovanyka O is, es ezert mozog konnyen? Egyebkent nyugodt baba, marmint ok nelkul nem sirdogal? Az, hogy elkeseredettsegeben sir, mert valami nem sikerult neki, szerintem ertheto az o korukban. Ha hisztibol sir, mert valamit nem engedsz meg neki, az mas, bar az is eletkori sajatossagKép Nekem pl. kimondottan tetszik, hogy minden erdekli, nyitott a vilagra, mindent megnez, megkostolKép, mosolyog az emberekre... sokszor latok hasonlokoru babakat, akik csak ulnek es bambulnak, nekem mar azok a furcsakKép

-Afonya
 
 


Áfonya Maradjon meg ez a hozzáállásod és ne vegyék el ezta kivülállók. Én is örülök annak hogy ilyen a lányom de egyre többen mondják,hogy neveletlen az óvónõje nem bír vele, apósom azzal nógat,hogy adjak neki nyugtatót stb. Egy idõ után belefárad az ember.
hil
hil
 
 


Sziasztok!

Egy ismerősömnek van egy 8 hónapos kislánya. 4 hónapos kora óta napi 2x fél órákat alszik, éjjel is sokat van fent. Ha aludni kell sír, egyébként megy mindig mehetnékje van. MÁsrészt meg fáradt, dörzsöli a szemét és néha teljesen kibukik emiatt. Kb fél órás feriódusokban jön neki az amikor már annyira fáradt, hogy ordít, de megint túlesik a holtponton és megy tovább. Holnap mennek dokihoz ez ügyben, mert már nem lehet bírni, de érdekelne, hogy ez jelenthet e vajon hiperaktivitást, vagy nem? A hiperaktív babák el se fáradnak? Vagy fáradtak, de nem tudnak elaludni és inkább mennek tovább? Vagy hogy van ez?

Mupimami!

Hogy volt ez nálatok? Amig nem tudott menni addig sok sírás rívás volt? Mert náluk is ez a helyzet. 5 héttel előbb született a kislány, 2x élesztették újra. Behozta a lemaradását, hiszen közel 9 kg 8 hónapos kora ellenére. De már feláll, felül, mászik, viszont aludni nem akar. Nagyon vigyorgós kislány.
puszi
sasha

Kép
 
 


Sziasztok! Sashanak:Az én kisfiam sem aludt soha, mostmár tudom, hogy fimóta-hyperaktív kisfiú. Az ovódában ennek ellenére soha nem volt rá panasz. Az alvással most sincs barátságban.(7,5 éves). Nagyon sok türelemre, figyelemre van szüksége. Viszont rettentő okos, értelmes kisfiú. 5 évesen már megtanult olvasni. 1 évesen már ki tudta mondani a nevét... Sasha! Ha bővebben is érdekelnek a dolgok e-mailban szívesen válaszolok a kérdésekre.
Sziasztok!
Kopácsiné F: Katalin
 


Sziasztok ! Katalinnak :a kisfiad tünetei nagyon hasonlítanak fiam vislkedésének tüneteire , nem írod bár az életkorból tudok következtetni már elsős a fiad . Hogyan alkalmazkodott az iskolához ? Mi szeptemberben fogjuk kezdeni a sulit és őszintén megmondom nagyon félek tőle .

Szia , Gyöngyi
Gyöngyi
 


A legjobb barátnőmnek is hiperaktív a kisfia. Tavasszal múlt 4 éves. Iszonyat! Kép Múltkor elhozta hozzám Leventét, én vigyáztam rá pár órát, mert anyucinak hivatalos dolga volt. Épp el volt törve Levi lába. (A játszóházba leesett valamiről) Na mindegy cipelni kellett minden felé, egyik szobából a másikba, játszott 2 percet a kislányom játékaival, majd közölte, hogy vigyem át a másik szobába. Átvittem, eltelt 2 perc addig nézte a minimaxot, majd megint át akart menni a másik szobába. És ez így ment 3 órán keresztül amíg anyuci el nem jött érte. Totál kiborultam. Ilyen nincs. Pörög mint akit felhúztak. Én türelmes vagyok a gyerekekhez általában, de ez már nekem is sok volt. Igazán most értettem meg a barátnőmet, hogy miért olyan fáradt kialvatlan állandóan. Levi amióta elkezdett járni, 4 óránál többet nem alszik éjszaka.
Múltkor kiborult a barátnőm. Sírt és mondta, hogy nem bírja tovább idegekkel. (egyedül neveli, apuci még terhesen otthagyta) Újabban nagyon gyakran megüti a gyereket, mert egyszerűen szavakkal, már nem bír vele. Mondta, hogy iszonyatos lelkiismeretfurdalása van, amiért megüti a a gyerekét, meg, hogy nem is anya az ilyen...stb......én pedig nyugtatgattam, hogy dehogynem vagy jó anya.....elhiszem, hogy kihoz a sodrodból.... de tanácsot nem tudtam neki adni!!!Kép
Levente is 7 hónaposan már felállt a kiságyban. 10 hónaposan kezdett el járni és 1 évesen már beszélt. Most ugye 4 éves múlt és eléggé beszédhibás. Siet a beszéddel, nem hadar vagy ilyesmi, csak gyorsan akarja kimondani a mondatot és elharapja a végét. Sokan nem értik, én megszoktam! Meg rosszul képzi a szavakat. Én mondtam a barátnőmnek, hogy vigye el logopédushoz, mert minél előbb elkezdik a beszédtanulást annál könnyebben fog menni....de fél elvinni, nehogy kiderüljön, hogy van még valami baja a gyereknek. Eddig hivatalosan csak a hiperaktivitás volt megállapítva. Hagyományos oviba jár, nincs fejlesztőpedagógus, de van sószoba, ahol alszanak, ugyanis Levi asztmás, és ez az egyetlen sószobás ovi a környéken. Akkor most vagy az asztmáját kezelik vagy a hiperaktivitása miatt próbálják fejleszteni. Sajna ez van!! Igazából olyan tanácstalan vagyok, mert ő a legjobb barátnőm és úgy szeretnék neki(k) segíteni, de nem tudom hogyan csináljam. Én nem értek hozzá!
És amióta oviba jár, egyre többször megy neki a gyerek az anyjának.Agresszív lett, verekszik...stb De olyan erővel "támadt" az anyjára, hogy a múltkor ketten fogtuk le és csap alá dugtuk a fejét.....KépKép Tiszta kék-zöld lettem én is mert még amikor a levegőbe fogtam,felemelve akkor is rugdosostt, kapadozott. És elég nagy gyerek, a korához képest és nagyon nehéz vele.... Ez olyan borzasztó.......

Viszont nagyon okos, nagyon nagy a szókincse, szépen választékosan beszél és 3,5 évesen már tudott számolni 100-ig. Ismeri sz összes betűt és keni vágja a számítógépet. (abban az 5 percben amit kibir egy helyben ülve)

Ezt a gyerekek kinövik, vagy nem lehet kinőni. Milyen felnőtt válik így belőlük?? Ezzel együtt lehet élni gondolom én, ti ismertek hiperaktív felnőttet?

Köszi a segítséget
Alma

ui. a barátnőm anyja gyakran viszi el magához az unokáját, kertes házba, ott jobban kifárad és ott akár 6 órát is alszik egyhuzamba!!!!
Alma
 


Alma!

Nem derül ki az írásodból, hol laknak a b.nődék, mert pl. Bp-en a Damjanich u-ban a gyógyped. főiskolán és annak az ovijában nagyon jó fejlesztő pedagógusok vannak "ambuláns" rendszerben is. El kellene jutni v.mi nevelési tanácsadóba, vidéken is kell legyen v.mi, erről a GYP-n biztos tudnak , mert nagy gáz lesz, ha nem kezdenek bele valamibe. Az iskola pokollá fog válni, kudarc kudarc hátán(no nem az értelmi képességei miatt, hanem, mert nem tud megfelelni a pedagógus és az osztály által diktált normáknak) és úgy fog dagadni a probléma, mint a lavina, pedig kordában lehetne tartani. A logopédus is fontos, mert dyslexia-veszélyeztetettség is kiderülhet. A gyerek-anya kapcsolat alakulása szempontjából sem mindegy. Szóval nagyon fontos lenne szakemberhez fordulni.Van a hyperaktivitásnak olyan formája, amire gyógyszer is van-NEM NYUGTATÓ!, de ehhez is szakember kell.
Van egy csomó honlap ilyen témában. Fentebb írtam őket.
Szóval beszéld rá a barátnődet, hogy szeptemberben kérjen időpontot valahová, ezt nem lehet a szőnyeg alá söpörni, mert kidagad alóla.
Ha megérti, hogy hyogy működik a fia, mi miért van, mire hogyan kell reagálni, hogyan lehet fejleszteni, akkor jobban fognak boldogulni.
Amúgy nem lehet felnőttkorra kinőni, csak változnak a tünetek, kicsit elviselhetőbb lesz, főleg, ha nem lesz addigra neurotikus a sok cirkusztól, amit kivált a környezetéből-ehhez is kell a szakember, de ülőmunkát val.szeg. nem fog végezni.
 
 


Kedves Alma, nekem nagyon ugy tunik ( a reszletes elmondasod alapjan), hogy a baratnod kisfia nemcsak hiperaktiv, hanem Aspergeres is!
Javasolnam, hogy a Vadaskertbe vigyetek el, ott megkaptok minden lehetseges utmutatast, segitseget.
Edit
 


Edit!
bocsi, de mi az az Aspergeres???? hol van a vadaskert? mi szegeden lakunk.
Alma
Alma
 


Ennyi kevés még az aspergerhez.

Vadaskert: Bp. II. Huvosvolgyi ut 116. Tel. 392-1400. Ingyenes (tb).

www.autizmus.lap.hu
oldalt van egy doboz: Asperger szindróma
www.masfogyatekos.lap.hu
Névtelen
 


Még annyit, a Vadaskert pont az ilyen tipusú gyerekekre van kitalálva (nem csak aspie, hanem adhd, meg mindenféle viselkedésproblémás kölykökre, akik az a bizonyos nem átlag...)
És ez nem a szülő hibája.
Egy vizsgálatot, beszélgetést megér, mégha később helyben kell is keresni neki valami megoldást.
Névtelen
 


Sziasztok!
gyáltalán nem kell érte fizetni? Előtte telefonon kell egyeztetni időpontot? Kell beutaló? Hogy működik ez a dolog??
Köszike
Alma
Alma
 


Nem kell fizetni, tb kártya kell csak. Telefonon szerintem megmondják, mit kell tenni. (kit keress, időpont, ...)
Névtelen
 


Sziasztok!
Szeretnék attól segítséget kérni,akinek van hyperaktív gyereke,vagy környezetében ismer ilyen gyereket,mert egészségi főiskolára járok és egy kiselőadást kéne tartanom ezekről a gyermekekről,de nincs a környezetembe ilyen gyermek,így nem tudok róluk sok mindent.Olyanok érdekelnének, hogy miben más mint egy átlagos gyermek,miben különbözik a nevelésük,hogyan kell bánni velük,milyen egy napi programja,milyen oviba,suliba jár,milyen gyógyszereket szed?...Stb Nagyon megköszönném, ha valaki segítségemre lenne!Előre is KÖSZÖNÖM!!
 
 


 
 


Sziasztok!
Hisztizik gyermeked? Hiperaktív? Rossz alvó? Gyere és változtasd meg! Csak te vagy képes rá!!
Tudom, hogy furcsán hangzik a bevezető, de nekem és családomnak megváltoztatta az életét!
A lélek hat ki mindenre!
Hiperaktívnak és nehezen kezelhető gyerekemnek ma már kutya baja! Családunk végre boldog, egészséges és mosolygós! Pedig válni készültem! Mindez gyógyszerek nélkül!

Ha felkeltette érdeklődésed, írj! geri@szabilinux.hu

Anikó

Kép

KépKép
 
 


Pedagógusként dolgozom most már lassan 20 éve. Az utóbbi években azt tapasztaltam, hogy még a szakemberek is, könnyen kimondják egy gyerekre, hogy hyperaktiv!. Mi, szülők is hajlamosak vagyunk az utóbbi években gyerekeinket hyperaktivnak nézni. Nagyon nehéz kimondani, hogy hol is van a határ a hyperaktiv és a mozgékony gyerekeknél. Ezelőtt 30 évvel más volt az életmódunk, az életritmusunk, másként viselkedtünk mi is gyerekként. Mára ez felborult. Mindenki rohan, folyik a hajsz a megélhetésért. A gyerekek ebben a felgyorsult világba születnek bele. Mit látnak tőlünk? Hogy mindennel sietünk, mindig rohanunk valahivá, soha semmire nincs időnk. Ők is ilyenekké válltak. Kapkodnak, pörögnek. Mi meg nézzük, hogy mi történik velük?!
 


Kedves anyukák,fórumozók...
Véleményem szerint nincs hiperaktív gyerek. A gyerekek mozgékonyak,ki ennyire,ki annyira. Számomra Dr.Lenkei Gábor nagy szaktekintély minden tekintetben,az ő könyvében is azt olvastam,hogy nincs hiperaktív gyerek,csak olyan,aki unatkozik,akit nem köt le ugyanaz,mint a társait...
Szerintem az a legnagyobb baj,hogy a gyerekeknek rögtön gyógyszert is adnak a " hiperaktivitásra",pedig ezt nem lenne szabad.
Vendég
 


cseriani!
mivel szabad véleménynyilvánítás van, megoszthatod velünk a gondolataidat, de ettől még nincs igazad.
amúgy ez a farkába harapó kígyó: épp azértt nevezik hyperaktívnak, mert az ilyen gyerekeket nem kötik le azok a tevékenységek, amik a társait. vagyis, amire egy "átlag" gyerek odafigyel, ami őt érdekli, amitől elfárad, az a hyperaktív gyereknek nem elég vagy nem megfelelő tevékenység. vagyis aktívabb a társainal, vagyis hyperaktív. amit keverni szoktak az a hiperaktív és a hipermotilis gyerek. ez utóbbinak hiába adsz sok és nehéz feladatot, mert az sem fogja érdekelni, csak öncélúan "pörög". az előzőt megfelelő terhelés mellett "kordában lehet tartani", csak kicsi az esély arra, hogy egy 25-30 fős gyerekközösségben a nap 8 órájában lehetőség nyílik differenciálni, és az illető gyereket extra feladatokkal ellátni. amúgy mindkét csoportba tartozó gyerekek felnőtt korukban is sokkal izgágábbak, ha ülniük, várniuk kell, nyugtalanok, feszültek lesznek, figyelmük elkalandozik, elkezd járni a lábuk, vegetatív tüneteket produkálnak, és az egész életüket/munkaválasztásukat a folyamatos jövés-menés, helyváltoztatás jellemzi. amúgy megfelelő mérlegelés után bizony a gyógyszerezés is szóba jön, nem azért, hogy leszedálja a gyereket, és ne zavarjon, hanem, mert a hyperaktivitás figyelemzavarral is jár, és ez nagyon megnehezíti a koncentrálást, tanulást, és nem azért lesz rossz tanuló, mert a képességei nem megfelelőek, hanem, mert képtelen figyelni az iskolában. márpedig, ha a szülő-gyerek-társadalom ragaszkodik az integrációhoz, vagyis az a cél, h beilleszkedjen, együtt tudjon működni a többiekkel, akkor nem csak a többség feladata elfogadni őt.
 
 


Bocsi rjuli,ez csak a saját és egy orvos által hallott véleményem volt,persze,mindenki a saját igazának,tapasztalatának hisz :!:
Vendég
 


Sziasztok! Az én kislányom 7 hónap, és legtöbbször alig bírok vele! Mindent sokkal előbb csinált mint a kortársai. Már ül, áll, mászik, de sajnos egyfolytában! Gyakorlatilag képtelenség átpelenkázni vagy felöltöztetni, mert mire ráhúznám pl . a zoknit, addigra árkon bokron túl van!! Evés közben felhúzott orral szuszog, mint egy kisördög, ha cumisüvegből eszünk folyamatosan csapkodja az üveget. Ezen kívül minden különösebb ok nélkül, csak a saját szórakoztatására torok hangon kiabál vagy sikít, és hiába csitítjuk, még ki is nevet minket! Sétálni is alig lehet elvinni, mert t ha elunja sikít a babakocsiban és veri magát a babakocsihoz!
Viszon azzal szemben amit Ti írtatok remek az alvókája! Éjszaka 11 órát alszik egyhuzamban, napközben pedig délelőtt és délután is 2-2 órát!! Lehetséges hogy nem hiperaktív, csak rettenetes hisztis és izgága?
Akinek van ilyenben tapasztalata írjon!! Szívesen fogadok 1-2 tippet, mit lehet a hisztikkel kezdeni!
Előre is köszönöm!!!
 
 


szpc!
Annak idején nekem azt ajánlották, hogy amikor hisztizik a fiam akkor hirtelen öntsem szemközt egy pohár vízzel.
Nálam végül is bevált, de hallottam már olyat is, ez sem használt.
Sajnos nekem a fiam viszont hiperaktív lett.
Ő most 14 éves lesz.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó