Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Remélem nem voltam figyelmetlen, s nem létezik hasonló téma. Kislányomnál, aki 9 hónapos múlt 2/6 szívzörejt állapítottak meg. Szeretnék minél többet tudni róla, így ha van tapasztalatod, kérlek írj!

Minden hozzászólást előre is köszönök.

Kriszti
Névtelen
 


SZia

Az én fiam is igy sz ületett légyszi egy kicsit többet irj.
Sajna van tapasztalatom
Irj és valaszolok
Névtelen
 


Szia

AZelöbb nem tudtam rendessen irni mert nagyon sirt a lányom(álmos volt)
Na szoval hova jársz a pcivel orvoshoz?
okoz e valamilyen problémát a betgség?
mikor vették észre?
ugye nem kellett meg müteni?
Most ennyi mert megint sir a pici

Szia IRJ
Névtelen
 

 
 

Sziasztok!

Komolyabb gond nincs vele, csak hallottak valamit. Egyenlőre az EKG is kimutatta. Nagyon sírt, így UH-t nem tudtak készíteni. 1 évesen kell visszamenni, de a doki nyugtatott, nem kell aggódni. Most 9 hónapos. Értelmes, mozgékony, akaratos manó. Most tanul járni és egész nap vigyorog. Szóval külsőleg semmi nem ad okot aggodalomra.

Kriszti
Névtelen
 


Szia!

Ne is aggod feleslegessen mert ha nagy baj lenne nem fejlödne nem lenne értelmes, mozgékony, akaratos manokád!!!
Hova jártok orvoshoz?

Mi a kaardiologiai intézetbe(Nagyvárad -tér)
ELÉR BAJ HOGY NEM CSINÁLTAK UH-tmert az mm -ben tudja mérni a pici lyukat és mindwn ell alkalmával lehet kontrolálni az esetleges jobbulást vagy netán a rosszabbodást.Ami szerény véleményem szerint már csak jobbulást mutathat mivel nekünk már szülés után egyböl kiszurta a naonatologiai prfesszor.Ne aggod feleslegessen inkább irj! Várom !


Szia
Névtelen
 


Bocsi de rosszul itram le nemnaonatologus hanem neonatologus
Irj


Szia
Névtelen
 


Szia!

Szóval mi Salgótarjánban lakunk. Itt nincs is gyermek kardiológus, ezért Balasagyarmatra kellett őt vinni. Ráadásul ott is maszek alapon voltunk. Mivel tényleg elég sírós egy lány még kivárom az 1 éves kort, de utána erőltetni fogom az UH-t. Gondolom, ha nagy baj lenne, akkor csak tenne valamit a doki. Ha akkor se történik semmi megnyugtató, akkor irány a főváros. Remélem addigra minden rendben lesz.

Kriszti
Névtelen
 


Szia


Figyu azért az nem a világvége ha gondolod és majd fel jöttök Pestre akkor megmondom a mi dr-nö nevét ha érdekel egyáltalán (miért kell maszek dr ha itt ingyenes és ráadásul világhirü pprofi Iszakemberek tudnak a picivel foglalkozni ) Csak szeretném megjegyezni hogy most a pici lányom terhességénél már a pociban 15-16hétes terhessen meg tudtak nézni nincs e baj CSAK ez a dr-nö tud itthon ilyen fajta vizsgálatot végezni Ilyen profi!!!!! Ö foglalkozik a gyerekekkel is

Na Szia Névtelen
Névtelen
 


Szia!

Természetesen érdekel a dolog. Kérlek dobj egy mailt elérhetősséggel a szadoczkine@profinter.hu címre.
Köszi
Kriszti
Névtelen
 


Szia dobtam az e-mailt remélem megkaptad
Szia Névtelen


Ha nem azzonnal KIABÁLJ!!!!!!!!!!
Névtelen
 


Szia Névtelen :o)

Mailt megkaptam. Köszi! Majd írok, mit tudtam intézni.

Szia
Kriszti
Névtelen
 


Sziasztok!

Jár még erre valaki néha-néha??
Névtelen
 


Szia Névtelen!!

Igen irjj,mi a gond?
Szia Kati
Kati
 


Szia Kati!

Kisfiúnknál (8 hónapos múlt) szintén születésénél észlelt a gyermekorvos szívzörejt. A János kórházban született és ott egybol megvizsgálta a gyermekkardiológus is és pulmonalis stenosis-t állapítottak meg.
Sajnos aztán a doktornovel történt valami és nagyon sokáig nem rendelt, a picit pedig 3 havonta kontrollra kellett vinni, így átmentünk a Nagyvárad térre Juhász doktornohöz. Itt már csináltak uh-ot is a diagnozis: Valv. pulm. sten.med.grad.
EKG: sinus ritmus. fr:138/min, 60 fokos tengelyállás. Norm. átvezetés. Szabályos repol. M: szabályos görbe.
Vérnyomás: 80 flush/Hgmm
Echocard. vizsgálat: valv.pulm.sten. 51 Hgmm grad.

Mi egyébként nem tapasztaltunk semmi eltérot. Nem kékült, még akkor sem ha sírt. Szépen fejlodik, most már 8 kg fölött van a súlya, kúszik, a járókában feltérdel, feláll, érdeklodo, jókedélyu, mosolygós baba.
Szóval mi nem látunk rajta semmit sem, ettol függetlenül tartósan betegnek minosítették, bár év végén, amikor 1 éves lesz ezt majd újból felülvizsgálják.

Jövohét utáni héten (19-én) megyünk újból a doktornohöz, valószínu, hogy sor kerül majd ismét uh-ra is. Viszont azt szeretném megkérdezni a doktronotol, hogy babaúszásra vihetjük-e?
Nem kifejezetten az úszás miatt, hanem a pancsolás, a lubickolás, a játék, a többi baba miatt és nem utolsó sorban a program miatt. Az egész nyarunk nagyon aktívan telt. Sokat jártunk a Balatonhoz és a Velencei-tóhoz, amikor nagyon meleg volt és a víz is jó volt akkor a picurt is bevittük a vízbe és nagyon élvezte. Húzgáltuk a hátán, a hasán, csapkodta a vizet, játszott a többi babával, nagyon jól érezte magát. Remélem engedélyezi majd a babaúszást.

Nagy hírtelen most ennyit magunkról. Szívesen beszélgetnék veletek errol az egészrol. Jár még valaki a Heim Pál Kórházba?


Sziasztok:
Andrea
Névtelen
 


Sziasztok!

A barátnômnek van egy kéthetes kisfia, és az egyik szívbillentyüjén van egy "pici" lyuk. A kórházban annyira illedelmesek voltak, hogy mindezt csak a zárójelentésbôl tudta meg... Eme irat szerint a keringése teljesen normális és a gyerekorvos szerint sincs aggodalomra ok, mert olyan pici a nyílás. Aggódnak, de egyenlôre maradnak a a fenti kórház mellett a felülvizsgálat tekintetében.
Bár nem az én gyerekem, de úgy látszik túlságosan szkeptikus vagyok és nem hagy nyugodni a téma, márcsak azért sem, mert a betegségek/rendellenességek kezelésénél sokszor az a baj, hogy nem áll rendelkezésre kellô információ a szülôk számára, és van úgy, hogy önhibájukon kívül esetleg rosszul döntenek egy adott pillanatban.
Én ugyan Spanyolországból írok, de a barátnôm Dunaújváros melletti. Kérlek, hogy írjátok meg hova, kihez volna tanácsos fordulniuk (akár az emilemre is: gsegui@ctv.es nekik nincs internet hozzáférésük). Elôre is köszönöm! Micó
Névtelen
 


Kedves NÉvtelen!

Mi a kisfiammal a Rókus kórházba járunk szívultrahangra félévente Dr. Kováts Ákoshoz. Nagyon kedves, csak ajánlani tudom. Nekem az ikreim 2002. januárban szűlettek és Ádámnál észlelték és azzonnal őhozzá küldtek. Megnyugtatott, hogy csak egy tűhegynyi luk van a szivén és ezt nem kell műteni, és ha nem is múlik el nyugodtan elélhet vele még sportoló is lehet, de mondta, hogy ha valamilyen műtétre kerül sor, ahol altatják, ott jelezni kell ezt.

Horváth ÉVa
p.éva
 


Hogy viseltek a gyerekek az EKG-t?
Az en kicsim annyira megijedt, hogy 1 evet kell varnunk a kovetkezo EKG-ra (akkor lesz 3 eves)
Az orvos sokaig hallgatta a szivzorejt, es azt mondta, hogy eles erosebb hangot ad ki a kisfiam szive a harmadik dobbanasnal, amit kesobb fognak vizsgalni, most egyenlore elkuldtek. Emlitette, hogy oka lehet ennek az is, hogy a mellkas meg "beesettebb", igy kozelebb van a szivhez, amikor hallgatja.
Nem tudom, de en is aggodom.
Anyukam szerint o is, en is szivzorejesek voltunk. En emlekszem gyerekkoromban sokszor felriadtam ejjel, hogy "szur" a szivem, de elmulott. Felnottkent ritkabban erzem.
Minden szivzorej avval jar, hogy lyuk van a sziven? Vagy az egy fajtaja?
Gorbe
 


Sziasztok.Én csak most kezdtem netezni és nagyon örülök ,hogy rátaláltam erre a lapra.sajnos én is ilyen problémákkal küszködök.Nekem harmadfoku szivblokkom van,s ezért pacemakert kaptam.A kisfiam örökölte tőlem,neki másodfokú szívblokkja van.Szerencsére ő ebből a betegségből semmit nem vesz észre,nem okoz neki semmiféle gondot.
 
 


Sziasztok!

Az én kislányom 20 hónapos, és van egy 4mm lyuk a szívén, és nyitva van a Botallo vezetéke is. Egy hónap múlva műtik a Kardiológiai Intézetben. Ha van valaki, akinek a gyermeke már átesett hasonló (katéteres) beavatkozáson, szívesen felvenném vele a kapcsolatot.

Köszi: Mariann
 


Sziasztok,
Az én kisfiam 14 hónapos , és 7napos korában átesett egy komoly szívműtéten szinténa KArd Intézetben . Neki a két nagyér fordítva nőtt a szívében és ezt cserélték vissza. Illetve neki is nyitva volt a Botallo vezetéke (igaz mesterségesen tartották nyitva )A műtétjének a neve Switch műtét.
MAriannak írnám , hogy ne aggódjon a lehető legjobb kezekben lesz a kislánya . Rengeteg hasonló műtéten átesett babával találkoztam , semmi gond nem lesz. Az én kisfiam is nagyon jól van már egyedül jár, elkezdett beszélni is (ő a harmadik baba) teljesen úgy fejlődik mint a nagyok . Ha bármiben tudok még segíteni nagyon szívesen írok . Hosszabban esetleg e-mailben (kisszilvi@t-online.hu)
Jobbulást mindenkinek , üdvözlettel:
Szilvi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó