Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok ! Szeretném ha írnátok arról, hogy van e tapasztalatotok arról, hogy mit kell csinálni ha egy kisgyerek (a kisfiam 2 éves) sokszor jár lábujjhegyen. Hogyan lehet leszoktatni róla. Le tudja tenni a sarkát. Köszönöm Mónika
 
 


Mónika!

Az én fiam (22 hónapos) is ezt csinálta és csinálja még a mai napig is időnként!! Egy éves kora után indult el, addig balettozott. Én megkérdeztem a gyerekorvost és azt mondta nincs semmi gond vele, majd abbahagyja. Végül tényleg lábra kapott. Kép
Azért a fiad rendesen is tud járni ha akar ugye?

Szia: Bellana
 
 


Sziasztok!
AZ én négyévesem is jár így, és ő is le tudja tenni a sarkát. mOst készülök ortopéd szakorvoshoz vinni. Amúgy látta gyerekorvos, ovis tornán konduktor is, nem volt módjuk alaposabb vizsgálatra, mindegyik azt mondta, hoyg mintha lenne valami, de nem egyértelmű, hoyg mi. Az ő tanácsukra viszem ortopédiára.
 
 

 
 

Sziasztok!
Mi voltunk ortopédián 20 hósan, nem volt nagy vizsgálat, csak megtekergette a lábát, igaz, kicsit hosszan, de azt mondta, semmi gond, csak rossz szokás. most 2.5 éves, és még mindig így megy sokszor.
Ildianyu
 


Az én fiam eddig nem csinálta, de most kb. két hete elkezdte. Már régóta készülünk ortopédiára. Lehet, hogy ma vagy a jövő héten el is megyünk, ha már így eszembe jutott. Majd megírom, mit mondtak.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok ! Örülök, hogy ilyen sokan válaszoltatok, mert néha kétségbe vagyok esve.
Bellana: igen tud, de nagyon ritka, inkább akkor ha valami nagyon leköti és körül akarja járni pl. a földön van valami számára érdekes, akkor teli talppal megy körbe. Érdekes, hogy ha rászólok, annál jobban csinálja, habár most van abban az időszakban, hogy szívesen ellenkezik, mert élvezi, hogy mérgelődöm. Az én fiam 10 hónaposan kezdett el járni bútorokban kapaszkodva, de önállóan csak 15 hónaposan indult el. Azt hozzá kell tennem, hogy anyósomék sokat sétáltaták kézen fogva mikor még nem tudott járni (pedig kifejezetten megkértem őket, hogy ne tegyék, mert ezzel csak ártanak, de ők azt mondták, hogy ilyenkor már rég járnia kellene és ha nem gyakorolja akkor nem fog megtanulni járni.) Az én kisfiam is sokat baletozott, mert minden számára érdekes dolog magasabban volt, mint ő, így minden hová felfelé kapaszkodott, hogy elérje, sőt oly annyira megerősödött karizmomban, hogy simán függeszkedve feltudja magát tolni és megtartani, ami nekem már nem megy. Szóval én gondolom, hogy emiatt is kialakulhatott ez a rossz szokás, mert mindig lábujjhegyen állt, és kapaszkodott, hogy meg tudja nézni mi van az asztalon, ill. a polcokon. Én is elfogom vinni orthopéd orvoshoz, csak szegénynek mostanában annyi negatív élménye volt, hogy várni szeretnék egy pár hónapot.

Adrienn: szívesen olvasok arról, hogy mit mondott az orthopéd orvos, ill. mire volt kiváncsi a kisfiad szokásaival kapcsolatban.
Még egyszer mindenkinek köszi az infókat.
Monika
 
 


Sziasztok!

Az én fiam is lábujjhegyen szeret állni, igaz ő még csak két hónapja tud egyáltalán állni. Már látta orthopédus és azt mondta, hogy nincs gond, úgyhogy ezek szerint ez normális is lehet. Ha jól tudom, ami ilyen esetben felmerülhet, az az Achilles-ín rövidülés.

Bóbita
 
 


Sziasztok !
Az én kisfiam (két éves) is így járt sokáig, néha még ma is "pipiskedik".
Hamar, 11 hónaposan elindult,(azóta meg sem áll egész nap) soha nem vezetgettem, de néha sajnos beleraktam babycomp-ba, amit nem én vettem neki, mivel igazából nem sok jót hallottam róla. Rendszeresen jártunk a kötelező ortopéd szűrésre (1 éves kora után is, mikor már önállóan ment) a dr. szerint minden ok. Mikor a barátnőm a az ortopédorvos barátjának elmondta az "esetem" rögtön azt kérdezte: Ugye babycomp-ozott? ne izguljak, majd kinövi. Viszont a keresztfiam (akié a comp volt) sokat játszott benne, mégsem balettozott!Kép
Már az is mondták nekem örüljek, hogy néha lábujjhegyen jár, mivel így erősödik a talpizma !?
Elnézést a hosszú hozzászólásért.
B.
 


Én 13 vok most, és itthon még mindig lábujjhegyen járok :D
 
 


Sziasztok!
Az én 2 és fél éves kisfiam is sokat megy lábujjhegyen, főleg mezítláb, de a védőnénink, akinek sokat adok a véleményére, és sok ismerős is csak legyint rá, hogy a kisfiúk állítólag gyakran járnak így. Anyósom drága viszont nem hagyott békét nekem, így elmentünk ortopéd orvoshoz, aki azt mondta semmi baj. Majd megmutatom ezt az oldalt anyósomnak, hogy hagyjon már ezzel békén :-)
Üdv
Hajni
 
 


Lassan öt hónapos a fiam, és amikor kinyomja magát, "feláll", ő is pipiskedik. A férjem (szintén orvos) elvitte dokihoz, aki megállapította, hogy parézise van, és lazítani kell egy egyszerű mozdulattal.
Egyik kézzel fogni a térdét, hogy nyújtva legyen, a másik kézzel finoman visszafeszíteni a lábfejét (pipába), hogy nyúljon a vádlijánál. Pár napja csináljuk, és már van változás.
Na bagatelizáljátok el, neurológus, orthoped sebész, tud segíteni.
Mélben nevet is tudok mondani.

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár
 
 


Virnya!

Én azt javaslom, hogy hajlított helyzetben legyen a térde, amikor visszafeszítitek a bokáját(achillesét).
Mindig ízület alatt-vagyis a térde alatt kéne fogni-ilyen pici babánál ez kb = az alsó lábszárral.
Szóval, egyik kézzel behajlítod a térdét-ezzel a csípője is hajlik és így könnyebb lesz a lábfejét is hajlítani a másik kézzel. Hármas hajlításnak hívják és egyik hajlítot helyzet segíti a másikat. Lehet kifelé körzést is csinálni a lábfejjel.
Ha a parézis nem csak a boka tájékát érinti, de a térdét is és a térde spontán helyzetben hajlított helyzetben fokozott tónusú, akkor persze lehet a térdét is nyújtogatni.
 
 


Kedves Szülők!

Én egy 24 éves, frissen végzett konduktor vagyok, nagy örömmel vállalnám csemetéjük fejlesztését minden nap, a reggel, illetve a délutáni órákban.
A fősikola alatt tapasztalatot szereztem minden korosztályban a központi idegrendszeri sérült gyermekekkről. ( Ataxia, Athetosis, Hemiplegia, Diplegia, Monoparesis, Tetraplegia/paresis...)
Korábban is dolgoztam már két családnál, ahonnan földrajzi okokból kifolyólag maradtam el, lévén, hogy külföldiek.

Érdeklődni a fodorlinda@gmail.com-on, illetve a 20-320-8484-es telefonszámon tudnak.

Tisztelettel:
Fodor Linda

Fodor Linda
konduktor


Sziasztok!Az én kislányom 1,5 éves indult el.Észere vettem hogy lábújjhegyen jár elvittem az ortopéd orvoshoz azt mondta kinövi én is igy megyek néha mondta a dokinö....Erre 6 és fél éves és mindig az ortopédiára járunk mert kiderült hogy achilles in rövidülése van kb 3 éve kezelésre tornára járunk de semmi értelme ..ezt csak azért irom le hogy minnél hamarabb vigyétek el a gyerekeket orvoshoz és inkább 2 orvos lássa ne hogy igy járjatok mint én ...sziasztok :D
alma1988
Miskolc
 
 


Sziasztok!Szeretnek megosztani veletek vmit.Az en kisfiamnal kimaradt a maszas mire a doki elkuldott minket v fejlodes neurologiara v alapitvanyhoz.Mi az alapitvanyt valasztottuk ahol meg vizsgaltak o most 10hos es kiderult h mozgaskordinacios zavara van,amit az oxigenhianyos allapot idezett elo,eleg par masodperc igy.jartattak bar jarni meg nem tud,pipiskedett.Nekunk azt mondtak h ez nem jo es h idobe hoztuk mert ebbol a kesobbiekben nagyon nagy baj lett volna.Mvel pipiskedes kozben torzan tartja a kis bokajat es szet megy a bokaja a csipoje a gerijce es ez a kesobbiekben akar mozgaskorlatozashoz is vezethet.Mi elkezdtuk a tornat azt mondtak h hosszu ido lesz rendbe tenni
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron
XELTE Babalabor