Új privát üzeneted érkezett!

Úgy gondoltam, hogy elinditom ezt a topicot, mert a többi topicot olvasva láttam, hogy elég sokan érintettek a témában.
Sajnos a kisfiam most "gyógyult ki" egy vesemedence gyulladásból, és vesemedence tágulatot is megállapitottak nála.
Szivesen leveleznék olyan anyukákkal, akiknek a gyermekének hasonló promlámája volt/van.
- Igaz-e, hogy ha veleszületett tágulata van, akkor azt a 4D ultrahangnak ki kellet volna szűrnie?
- Igaz-e, hogy a babaúsztatás nem ajánlott annak a babának, akinek vesemedence tágulata van, mert könnyebben kialakulhat újra a gyulladás?
- Tud-e valaki az interneten olyan oldalt, ahol ezzel a témával kapcsolatban lehet olvasni?
 
 


Szia Remka!Az én 7éves fiamnak volt vesemedence tágulata meg is operálták 4éves korában minden rendben volt ha gondolod irj ha valami érdekelKépüdv.vera

Kép
Kép
 
 


 
 

Szia Remka!

Nekem a terhesség alatt csak a maszek 4D-s Uh-n látták meg a lányom vesemedence tágulatát, a sima kórházi vizsgálatokon senkinek nem tűnt felKép
Viszont nálunk a gyerekdoki 5-6 hetes korában elküldi a babát hasi UH-ra, ahol már mindenképpen kimutatható a gond. Mi is így jártunk, a hasi UH után kerestünk egy jó dokit, eljártunk ellenőrzésekre és havonta pisivizsgálat is volt, ezzel nagyobb eséllyel kivédhető az esetleg sokáig fel nem ismert gyulladás. Én ajánlom neked a Bethesda kórházban a nephrológiát, ott nagyon profi (és nem utolsó sorban gyerekbarát) a főorvos, persze, ha még nincs jó dokitokKép
Nekünk szerencsénk volt, nem kellett műteni a lányomat, szép lassan kinőtte a tágulatotKép

üdv
Momo


Momo
 
 


Ja,én feledékenyKép
Az valószínű, hogy nem ajánlatos babaúszásra vinni az ilyen csemetét, mert ott bizony könnyebben összeszedheti a fertőzést. Bár a dokink azt is mondta, hogy meglepő módon az első életévben nem a felszálló fertőzésekkel van a gond, hanem egy sima más jellegű fertőzés alakul át gyakran vesemedence gyulladássáKép

üdv
Momo


Momo
 
 


Menta: Köszi a cimeket

Vera70, Momo:
Szerencsére nagyon jó a gyerekorvosunk, és rögtön elküldte vizelet és vérvizsgálatra amikor belázasodott, és igy nagyon hamar kiderült a baj. Amúgy semmi más nem látszott rajta, végig nagyon jó kedve volt. (Martin amúgy 2,5 hónapos)
Egy hétig voltunk kórházban, a vizeletét már rendben találták, holnap megyünk izotópos vizsgálatra. Remélem minden rendben lesz nála.
A főorvos kicsit megijesztett, mert azt mondta, ha veleszületett tágulata van, akkor lehet, hogy majd egyszer meg kell műteni.
Azért kérdeztem a 4D-s ultrahangot, mert kétszer is voltunk, úgyhogy szerintem akkor észre kellett volna, hogy vegyék. Szóval bizom benne, hogy csak a gyulladás miatt alakult ki a tágulat, és az antibiotikumoktól visszahúzódik majd hamarosan.
Szerintetek lehet ez a betegség az oka annak, hogy Martin szinte minden mésodik éjszaka átázott, pedig már mindenféle pelenkát kipróbáltam ,de egyik sem vált be nála. És amióta hazajöttünk a kórházból (5 napja) azóta egyszer sem történi ilyen baleset. Vagy lehet, hogy az olcsó Tesco pelenka vált be, amit most kezdtem használni? :-))
 
 


Remka,
mint mondtam, a veleszületett tágulat nagyon sok esetben kinőhető!!! Csak ha nem mutat hajlandóságot a visszafejlődésre, akkor műtikKép Egyébként a főorvos nekünk elmondta anno, hogy 5 fokozatba sorolják a tágulatokat súlyosság szerint, és csak a 4. és 5. foknál esnek neki műtéttel. Szóval fel a fejjel, még nem biztos semmiKép
Szerintem az átázás teljesen független ettől, nekem a nagyobbik lányom úsztatta el magát minden éjjel, pedig neki nem volt semmi bajaKép A kicsinél addíg cserélgettem a pelenkamárkákat, míg meg nem találtam a megfelelően szigeteltetKép

üdv
Momo


Momo
 
 


Remka!
Az én kicsi fiamnak 4. fokú a tágulata és mégsem estek neki műtéttel, mert az izotópos vizsgálatnál az derült ki, hogy funkcionális a szűkülete, azaz van esély, még ha nem is sok arra, hogy visszafejlődjön a tágulat.
Most antibiotikumot kell szednie és figyelni kell a pisijét, hőjét.
Egyébként a vérvizsgálatat is remek volt.
A kisfiam 1 hónapos múlt de már az S/M-es Huggies pelenkákat használjuk, mert abból nehezebben pisil ki, mert jó nagy. Azért 1x1 még így is előfordul baleset, de együtt alszunk, gyorsan észereveszem és átpelenkázom, addig meg én meg a jó meleg takaró melegen tartjuk.

Egyébként nekem azt mondta a kezelőorvos, hogy az eredmények ismeretében és ha majd a 6 hetes kontrollon a nőgyógyászom is benne van, akkor még fürödhetek is együtt a kisfiammal. Kép

Az izotóptól ne félj, nem vészes, csak néha kicsit hosszú. Kb. 20-30 perc.
Ti hova jártok kezelésre?

Nekünk egyébként már a 37. héten kiszűrték, egy fiatal doki, sima UH-on. Volt is sok galiba belőle. (Császározni akartak meg ilyenek...)

Ott a gyerekklinikán nagyon sok kis betegnek mondták, hogy semmi baj, ez nem komoly. Remélem nektek is hasonlókat mondanak majd!!!
Menta
 
 


Ma voltunk izotópos vizsgálaton, szerencsére teljesen negativ lett az eredmény. :-)
Eléggé felháboritó, hogy 8.30-ra kaptunk időpontot, és kb. 11-kor mehettünk csak be. Ja, és mivel Esztergomból mentünk, már 6-kor el kellett indulnunk a reggeli csúcsforgalom miatt. Még szerencse, hogy külön szobában várhattunk, ahol meg is tudtam őt szoptatni.
Tényleg nem volt vészes a vizsgálat, nagyon jól tűrte, még el is aludt közben.:-)
Mi Esztergomban járunk kezelésre. Egy hétig a kórházban kapta az injekciót branülön keresztül, két hétig pedig Zinnat-ot kell adnom neki. Utána gondolom újra csinálnak majd egy ultrahangot, hogy visszahúzodott-e a tágulat, aztán eldöntik, hogy kell-e még gyógyszerezni.

Menta: Akkor Nálatok rögtön elkezdték antibiotikumozni a kisfiadat, ahogy megszületett?
Milyen antibiotikumot kell szednie? Könnyen be tudod adni neki? Martin elég nehezen fogadja el a Zinnat-ot. Injekciós fecskendővel tudom csak befecskendezni a szájába szopizás közben. Igy is vigyáznom kell, mert ha kicsit nagyobb adagot nyomok egyszerre, akkor elkezd fintorogni és hisztizni. :-))

Remélem hamarosan túl leszünk ezen az egészen, és már csak a kontrollok előtt kell majd izgulnom egy kicsit. Egyébként azt hiszem, az ijedtség nagyobb volt, mint a baj. :-) Persze még mindig azt mondom, hogy lehetett volna nagyobb is a baj, ha az orvosom nem ennyire alapos, és nem veszi észre időben.
Egy ismerősömnek 6 hónapig kellett antibiotikumokat adnia a kislányának, amig teljesen rendbejött, mert csak 2-3 hét után jöttek rá az orvosok, hogy mi az oka az állandó hőemelkedésének.
 
 


Remka,
és már minden oké? Jól van a kis sokhajú? Kép
Mondta Móni, hogy betegek vagytok, de nem tudtam, hogy ennyire Kép
Jamina

Ui: mikor leszel legközelebb cseten?
 
 


Jamina,
Köszi az érdeklődést, minden OK.
Szinte észre se lehetett venni rajta, hogy beteg, állandóan huncutkodott. :-)
Ja, és képzeld, hullik a haja. :-)) De már alatta nő az új.
Mostanában eléggé hanyagolom a chatet, nem tudom, hogy mikor leszek fent legközelebb.
Ha lesz időm, majd irok mailt.
 
 


Hogy kell nevetős fejeket beszúrni???
 
 


Off smiley-k:
: ) szóköz nélkül Kép
: O szóköz nélkül Kép
: ( szóköz nélkül Kép

Vannak még clipartosak is, de azt majd a következő leckévelKép
J.
 
 


Remka,
kisfiamnál észrevették a tágulatot a sima és a 4D-s uh-on is. Születése után egy párszor mennünk kellett hasi uh-ra, de szerencsére teljesen eltünt a tágulat.
Panka

 
 


Remka, 1 hónapig Unasynt kapott, én is fecsivel adtam be neki, nagyon lassan és nagyon szerette. Most Ceclor van soron, ezt nem szereti annyira, de ennek van is egy utóíze.
A Zinnatról hallottam, hogy nem szeretik a gyerekek. Kép

Ha kell még szednie tovább is, akkor kérd az Unasynt.

Úgy örülök, hogy az izotópos vizsgálaton minden rendben ment!!!! Kép
Az én kisfiaim is elaludt közben. Kép

Menta
 
 


Panka,
és mennyi ideig tartott, amig teljesen meggyógyult?


Éjszaka megint kétszer kellett átöltöztetnem Martint, mert átázott a pelus. Kép
Nem győzöm mosni ls vasalni a ruháit. Kép
Már szinte az összes pelenkamárkát kipróbáltam, de egyik sem vált be. Az biztos, hogy nem kicsi, mert a Midi-t használom és még csak 6 kg. Nincs valami ötletetek?
 
 


Jamina,
Nektek ki a gyerekorvosotok?
 
 


Remka!
Pelusra nincs ötletem (nekünk a Huggies bejött), de másra van: ne vasalj! Rengeteg időt és energiát takarítasz meg. Én a gyerekek ruháit fél éves korukig nem vasalom. Kép

Puszi!

Menta
 
 


Sziasztok!
Nekünk is van sajnos vesetágulat a jobb veséjén a 9 hónapos kisfiamnak. Nálunk is a 4D-s UH derült ki a 2O. héten, aztán ott is volt végig a terhesség alatt. A szülés utáni hasi UH-n azt mondták nincs tágulat,aztán félévesen kiderült, hogy van pedig és 1 cm-es ez a tágulat.

Nekünk Pampers van, meg Libero általában, a Liberoval egyszer sem volt gond, a Pampersnél volt már kétszer kifolyás.Kép Mondjuk lehet velem volt a gond és nem elég szorosra raktam derékban...

Visszatérve a tágulatra nekünk félévente mondták csak a hasi uh és vizelet kontrollt, persze akkor így, ha közben nincs gond, hát csak azt ne persze...Kép

Nálatok mekkora tágulatok voltak/vannak??
Nekem erre az 1 cm-re nem mondták, hogy mekkora fokozat...Kép

Minke
 
 


Minke,
nekünk a 2 hónapos lányomnál a 11 mm-es pyelon tágulatra mondták, hogy az a felső határ. A fokozatot én sem tudom, mert mi nem csináltattuk meg az izotópos vizsgálatot, lévén, a gyereknek semmi baja nem volt ettől a kis eltéréstől.
Egyébként nem is a 11 mm nem tetszett az orvosoknak, hanem az, hogy a vesemedence kelyhek is tágultak voltak, de ez fél év múlva megszűntKép
Mi 3 havonta voltunk visszarendelve hasi uh-ra és 1 évesen nyilváníttatott a lány gyógyultnak, de úgy, hogy gyakorlatilag most is a felső határon van a tágulat, csak nem okoz neki problémátKép

Remka,
örülök, hogy az izotópos vizsgálat ilyen jól sikerült és nem mutatott ki semmi komolyatKép
A gyógyszerezésért nem irígyellek, mi ezt szerencsére elkerültük.

üdv
Momo


Momo
 
 


Momo, hát nálunk sem volt eddig lekopogom semmi gond a lassan 9 és fél hónaposomnál, azon kívül, hogy ott van a tágulat. Izotópos nekünk se volt.. Az uh-n 6 hónaposan csak annyit mondtak,hogy alig 1 cm-es /azaz alig 1O mm/, rendszeres kontroll, a gyerekdoki mondta ezt a fél évet..
Azt nem értem csak, hogy miért nem látták a megszületése után a vesetágulatot, ha pocakban ott volt/3O.héten 2OX7 mm volt neki Kép/aztán meg 6 hónaposan is is ott volt mégis?! Kép

Azért a határ vajon, mert 1Omm fölött műteni kell?
 
 


Nekem nem mondták, hogy mekkora a tágulat, csak azt, hogy kisfokú. A kórházi jelentésen ez szerepel: "Bal oldalon kisfokú üregrendszeri tágulat észlelhető, az ureter proximális, differentialható szakasza is tágabbnak látszik."
Szerintem nálunk a tágulat a gyulladás miatt alakult ki, mert a 4D-s uh-n nem láttak semmit. Ha igy van, akkor hamarabb visszahúzódik majd, mintha ezzel született volna. Nem tudom, hogy mikor lesz a következő uh, egyelőre még kell szednie a gyógyszereket. 2 hétig szedte a Zinnatot, holnaptól az Unasynt kell adnom neki, ha a mai vizelet eredménye negativ lesz (ma este tudom meg). Aztán 2 hét múlva újra kontroll.

Momo, a kislányodnál nem lehet egyszeű levenni a vizeletet. Nekem a kisfiamnál is mindig csak kb. harmadszorra sikerül. Kép

Minke, sajnos nem tudom, hogy mi a felső határ, és mikortól kell műteni. Kép
Amit a vizsgálatokról irtál, azért az elég fura, hogy amikor megszületett nem volt tágulat, utána meg igen.

Nektek egyáltalán nem kellett gyógyszerezni a kicsiket?
És mit mondtak, visszahúzódhat a tágulat?
 
 


Remka,
Tókos. És házhoz jön Kép

Pelenka: nem tudom, mekkora kilóra van a midi, de mi lenne, ha egy mérettel feljebb lépnél? Tapasztalaaim szerint nincs nagy különbség a márkák között, ha egyébként nem érzékeny a bőre.

Jamina
 
 


Jamina,
Nekünk is a Tókos Kép Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Tetszik, hogy ennyire alapos, és neki köszönhetjük azt is, hogy ilyen hamar észrevette Martinnál, hogy baj van. Nem látszott rajta semmi, csak hőemelkedése volt, éppen mondhatta volna azt is, hogy adjak be neki egy kúpot, és kész.
 
 


Remka, tudom Kép
Én is nagyon kedvelem, szerintem is jó doki, ráadásul emberileg is jófej.
J.
 
 


Hi!Mi okozhatja,hogy kislányom vizelete,szúrós szagú.Mostanában többször előfordult,hogy azt hittem kakis,pedig csak pisi volt a pelusban.Összefügghet azzal,hogy gyümölcslét kap?
Láza nincs(36,8),étvágya nagyon is jó,bár hízni,úgy tűnik,nem hízott a héten.(v. a mérleg rossz)Mit gondoltok?Vannak hasonló tapasztalataitok?Köszi:E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Szia Remka!Nálunk a születésekor nem mondták hogy baj van a babával...3ves korában derült ki ...a vizelet tesztje mindig negativ volt ...gyógyszert nem kapott...a műtétet javasolták egyből mert az urologus szerint nem lett volna kisebb mértékű a tágulat...plusz neki volt még egy urétere is amit el kellett távolitani...a műtét 5éve volt és istennek hála teljesen panaszmentes a gyerkőcKépüdv.vera

Kép
Kép
 
 


Tudja valaki, hogy milyen az a VUR vizsgálat? Volt közületek valaki ilyenen?
 
 


Közben megtörtént a vizsgálat, úgyhogy az előző kérdésem már nem aktuális.
Minke, nálunk egyébként 5mm a tágulat, amire azt mondták, hogy nagyon minimális.
Sajnos még mindig kap antibiotikumot, mert a VUR vizsgálaton azt állapitották meg, hogy van egy kis vizeletvisszafolyás a hólyagba, de már csak egy hétig, utána nincs több teendőnk azon kivül, hogy minden alkalommal amikor belázasodik, pisit kell vinnünk a laborba.
A Ti gyerkőceitek hogy vannak? Remélem szépen gyógyulgatnak ők is.
 
 


Sziasztok!
Nem tudom, hogy jár -e még errefelé valaki. Ha igen akkor adjatok nekem tanácsot léccccci.
Fiam most 8 hónapos, 2 hónapos volt mikor hasi uh-on 3 mm-es vesemedencetágulatot találtak. Akkor azt mondták, hogy ez annyira kicsi, hogy foglalkozni sem kell vele. Nem is jutott eddig az eszembe. A gondom, hogy Gergő nem nagyon hajlandó inni, így minimális a folyadékbevitele, ez azt jelenti, hogy naponta 1x kell pelust cserélni, úgy, hogy reggel bekakil, kb 10-körül, akkor tisztába teszem és estig nem kell cserélni a pelust, mert alig van benne valamit. Az éjszalai pelus is majdnem üres. A gyerekorvosunk szerint ez nem gond, akkor lesz gáz ha lázas lesz, mert akkor könnyen kiszáradhat. Nektek mit mondtak az orvosok, lényeges, hogy mennyit iszik egy vmtágulatos baba? Az az igazság, hogy sok egyéb gondunk van Gergővel, így ha nem muszáj, nem foglalkoznék a dologgal.

Előre is köszi: Kriszta


Szia Kriszta!

Én még itt vagyok, de sajnos nem nagyon tudok tanácsot adni Neked. A gyerekorvosom mondta ugyan, hogy sok folyadékot adjak a kisfiamnak, de mivel amúgy is sokat iszik, nem kérdeztem, hogy mi lenne ha...Sőt, nálunk épp ellenkező a probléma, túl sokat iszik, ezért éjszaka rendszeresen átázik a pelus, és én meg attól rettegek, nehogy a vizes ruha miatt egyszer felfázzon.
Szopik még a kisfiad? Milyen teákkal próbálkoztál nála?
 
 


xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 12:55-kor.
Vendég
 


Sziasztok lanyok!

Az lenne a kerdesem(habar lehet hogy nem tartozik ide )ha tudja valaki a valaszt hogy mit jelent a protein megjelenese a baba vizeletben(14 honapos)?A valaszt elore is koszonom,a dokink csak annyit volt hajlando mondani hogy betegsegre utal.DE mire?Mar nagyon izgulok,ujbol kell vizeletet vegyenek.REmelem jo lesz Kép


A protein az nem fehérje? Ha igen akkor nyugi, ilyen nálunk is volt, sőt totál zavaros volt a fiam ( akkor volt 3 éves )vizelete és nem volt semmi betegség, két hét múlva újra nézték és elmúlt. Ha nemfehérje akkor nem tudom.


Igen, a protein fehérje, és gyulladásra utal.
Gondolom kapott valami antibiotikumot rá, nem?
Lehet, hogy csak felfázott egy kicsit a baba.
 
 


Az én fiam nem kapott annak idején semmit, nem volt semmi tünete csak a zavaros pisi. És magától elmúlt.


SZiasztok ujbol!

Ma vittunk be ujabb vizeletet de meg nem tudom mi az eredmeny.Ketszer tettuk fel neki a zacsi es mindig melle ment Kép ,a bena anya.
En is ugy olvastam hogy feherje de tobbet nem tudok rola.
Ami kicsit engem aggaszt hogy eleg gyarkan van hoemelkedese es neha 3 napig tarto magas laza (semmmi hules semmit nem talaltak).MIndig virusra fogjak.DE mar legalabb 4-szer volt ilyen neki.Volt hogy 40 fokos laza volt es semmi mas tunet.Ver es vizelet vizsgalatot vegeztek nala,a ver eredmeny jo volt allitolag,es a vizeletre is azt mondtak hogy jo majd 2 het mulva jott egy papir hogy fontos hivjvam fel a dokim es akkor mondtak hogy proteint talaltak a vizeleteben.
Majd megirom lanyok az eredmenyt.
Elore is koszi mindenkinek!

Gyogyulast a babaknak es kitartast a mamamknak!


Szia Gabi,

Nekem is mindig van otthon min. 3 zacsi, mert sokszor nem sikerül feltennem Kép
Pedig sajnos már van gyakorlatom benne Kép

Várjuk az eredményt, remélem minden rendben lesz.

Réka
 
 


OFF
Remka, nincs meg a mél-címed, írj egy pár sort, hogy tudjam Kép
 
 


Sziasztok!

Régen nem irt már ide senki, remélem ez azt jelenti, hogy mindenki jól van.
Nálunk szerencsére minden OK, Martin egy éves korára kinőtte a tágulatot, azóta nem is volt problémája a veséjével.
Augusztusra várjuk a kisöcsi érkezését. Azon gondolkodom, hogy ha megszületik, megkérem majd az orvost, hogy csináljanak nála is egy uh-t a biztonság kedvéért.

Örülnék, ha irnátok, hogy mi történt azóta a gyerekőcökkel.

Réka
 
 


sziasztok! (ha van itt még valaki)

Nálunk gond van, 11 hetes a baba, 18mm a vesemedencéje, közepes üregrendszeri tágulat bal oldalon. Ma hívom a nephrológust, tegnap óta bőgök. pedig Viki nem az első gyerekem, van egy 7 és fél éves fiam. De ilyen gondunk sosem volt... Kép

Mindez a tegnapi újszülött kontroll uh-on derült ki. Kép

Dóri
Vendég
 


Szia Dóri!

Sajnálom, hogy beteg a babád. Kép
Mit mondott a nephrológus? Meg kell majd műteni őt, vagy kinőheti?

Réka
 
 


Szia Réka!

A bethesdás nephrológus adott még 2 hónap haladékot Vikinek, márc 6-án kontroll uh, akkor kiderül műtét vagy kinövi. Holnap az I-es klinikára megyünk, mert már megbeszéltem az ottani dokival.

Pisit kell nyernünk egy steril kémcsőbe holnap/holnapután, azt tenyésztésre, nephrológus kontroll a vizelet miatt 1 hét múlva.

Én bizakodom. Kép Egyébként azt mondta a doki, hogy kb. 40 ilyen gyereke van most, akinek ilyen problémája van, sajnos elég gyakori. Kép Ebből 10-12-őt kell műteni. Remélem mi megússzuk.

Látom, gyeremeked kinőtte a problémáját. Ti hova jártatok?

Dóri
Vendég
 


Szia Dóri!

Mi ide jártunk Esztergomba a gyerekorvosunkhoz, aztán ő küldött el minket Pestre vizsgálatokra.
Szerencsére nálunk nem volt olyan nagy a tágulat, ezért szóba sem jött a műtét. 1 éves koráig minden alkalommal vizeletet kellett vinnünk a laborba, ha lázas volt, vagy hőemelkedése volt Martinnak, hogy kizárjuk, nincs vesemedence gyulladása. Aztán az egy éves kontrollon kiderült, hogy teljesen kinőtte a tágulatot, szerencsére.

Titeket nem küldtek izotópos vizsgálatra?

Nézz be ide, hátha tudnak segiteni:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=12496

Réka
 
 


Réka!

Ma adtuk le a kémcső pisit, amit nagy ügyesen produkáltunk a kémcsőbe (Viki 11 hetes Kép) bakterra meg t. vizeletre. 12-én kontroll.
Izotóppal nem akarta nyaggatni a babát egyik doki sem, hanem 2 hónap múlva újabb uh, és ha nő, akkor a sebésszel majd konzultálunk. Kép Ha nem, akkor halleluja, "csak" kontroll hegyek.

Mekkora volt a tágulat? Állítólag Vikié a közepestől inkább a rosszabb irányába. Kép sajnos. Kép

benézek a másik fórumra, köszi,
Dóri
Vendég
 


@remka:
Szia!tudom már reg volt a tagulat problematok,de sajnos nekünk is van mindjart tölti az évet a lányom és most vettek eszre!sajnos a kornyezetunkbe nem volt,nincs hasonló problema!orulnek ha tudnál írni pár dolgot! Edit

Edit
kollomaja
ditro
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó