Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok az én kisfiam 2éves és eddig nem volt szorulásos gondunk szerencsére.Viszont most volt 2napig szenvedtünk.Rá ült a bilire és feljajdult és nem kekilt.Ez 2napig így ment.Folyamatosan itattam vele a paradicsom levet etettem a szilva lekvárt,mire 2napja már laza a széklete.Viszont a szorulás óta egy kissebb borsónyi lilás dudor turemkedik ki a nyílásánál ami csak kakálás után lejentkezi és utána vissza húzódik és fáj neki.A doki látatlanba azt mondta megpattanhatott egy ér.Kenjem neki bepanten plusszal és felszívódik.Már két napja laza a széklete napi 3 ürítése van de még nincs múlóban a dudor.Valaki valami tanáccsal tud szolgálni?Mert a dokinkhoz okt.13 ra van id.pont.tanácsadásra.Rendelésre meg ez a járvány miatt nem szeretnék menni.

Horváthné Szabó Sarolta (Saci)
 
 


Szia Saci!

Ilyen problémánk nem volt, de más miatt elég sokat járunk sebészetre. Én azt csinálnám, hogy megmutatnám egy gyereksebésznek, akinek valószinü nagyobb tapasztalata van. Nem tudom hol laktok, Mi a budapesti Tüzoltó utcsai gyermekklinikához tartozunk. Kedden, és csütörtökön van sebészeti ambulancia 9-13 óra között. 06 1 2151 380 a központi telefonszám.

Jobbulást, és ha gondolodirjál hogyan oldódott meg. Privátba is irhatsz.

Üdv: Anna
 
 


Szia!

Ezek után biztos figyelni kell arra hogy ne száradjon be a széklet szedjetek vízben oldódó vagy anyatejben is lehet elkeverni restore-t mert szegénynek ne jöjjön ki ha gondolom sikerült elmulasztani, megint ez a fájdalom, szegény gondolom nagyon szar lehetett neked is.
Jobbulást!

Andi
 

 
 

nálunk is szorulásos volt a picikém. az egyik ismerősöm azt ajánlotta, hogy vegyek gumikatértert, azzal lehet orvosolni a problémát. a gyógyszertárban mondtam a patikusnak, hogy mire kell, és mondta hogy ad inkább egy szélcsövet, mert azt többször is lehet használni. egy ilyen kis hernyó alakú csövecske, egy kis ütközővel a végén, hogy ne lehessen jobban betolni, mint kellene. nem sokat vártam ettől a kis csövecskétől. aztán rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. elkezdtük használni, és helyrejött a széklete. a szorulásnak már nyoma sincsen. ennyi volt a mi sikersztorink a szécsővel :)
dhettike
Budapest
 
 


@dhettike:

Mi is használtuk ezt a típusú szélcsövet, nagyon praktikus darab szerintem is és bizton állíthatom a baba nem tudja megszokni:)
 
 


@fonix13:


örülök hogy nálatok is bevált :). én is olvastam pár helyen, hogy "állítólag megszokja". de szerintem sincs alapja, inkább hagyjam, hogy szenvedjen? hát persze... nálunk ez az egyetlen, ami használ. nem gondolnám hogy hozzá lehet szokni, addig kell használni amíg szükség van rá, és kész. és valóban nagyon praktikus, a védőnőm azóta mondta, hogy ő mindig ajálja az anyukáknak 
dhettike
Budapest
 
 


@dhettike:Ami még nálunk használt és segített a székletproblémán is(meg a hasfájós problémán) az a gripe water baby volt. Arról hallottál már?
 
 


sziasztok! az én picikémnek is székrekedése van, a gyerekorvos azt mondta lázmérőzzem meg. szerencsére megtaláltam ezt a fórumot, így inkább a szélcsövet választanám. olvastam, hogy több fajta is van, én olyat keresnék, amit többször is lehet használni. ez a gripe water baby micsoda pontosan? a kettőt együtt érdemes használni? köszi a sok segítséget előre is :)
 
 


@deniko25:Amit többször tudsz használni, és könnyű fertőtlenteni az a babywind szélcső, nagyon jól lehet alkalmazni. Gyógyszertárban megtudod venni kb 1200 ft-ért.

A gripe water baby az egy természetes anyagokból készült víz, hasfájós babáknak lehet adni 1hónapos kortól. Mennyi idős a pici?
A kettőt együtt adhatod nyugodtan, a kettő közt annyi a különbség, hogy a szélcső azonnali hatást nyújt.

Remélem tudtam segíteni:), ha kérdésed van írj nyugodtan, megpróbálok rá válaszolni, mi  nekünk is volt hasonló probléma...
 
 


@deniko25:


csak egyetérteni tudok fonix13-al. Szerencsére 2-3hete túljutottunk ezen a problémán ezzel a kettős együttessel. Nem tudom mi lett volna, ha nem ezeket adom a babának...de az biztos, ogy akkor még most is sírna a hasfájástól...
aadrii24
Budapest I. kerület
 
 


Gripe water baby-t adhatod neki nyugodtan, tapasztalat beszél belőlem ez az egyetlen ami hat és segít a babának, miko rfáj a hasa!
renus32
Budapest V. kerület
 
 


már egy ideje használjuk együtt a kettőt. azóta teljesen helyreállt a széklete. a hasa csak ritkán fájt, de mostanában ezt sem tapasztalom. olyan könnyen tud kakilni, mióta használjuk ezeket, most már nem is erőlködik. így visszagondolva, nagy hülyeség lett volna a hőmérővel próbálkozni. köszönöm szépen a segítséget Nektek!
 
 


@deniko25:


De jó!!! Örülök, igen ezek legjobb megoldások!:)
 
 


Hasfájós problémára nekünk a babywind szélcső használt, aztán kideürlt nem csak "sima" hasfájás van, hanem tejcukor érzékeny a gyermek, így emellett a házirvos a lactase comfortot írta fel nekünk még receptre. Szuper együttes ez is:)
rebusberna
Budapest I. kerület
 
 


Babywind szélcsőt használtunk mi is székrekedésnél. Nagyon praktikus, könnyen fertőtleníthető és így többször is felhasználható.
tmama
Budapest XI. kerület
 
 


Mi ezt használtuk, amikor hasfájós volt a kincsem:http://www.babywind.hu/
Itt minden megtalálható róla, ajánlom azoknak a kismamáknak akiknek a babájuk hasfájással/székrekedéseel küzd, tényleg segít!


Küldöm nektek ezt a cikket hátha pont ez segít:
http://protexin.hu/gyermekek/gyerekkori ... iotikummal
A kólikás fájdalom prevalenciája igen magas az újszülöttek első három hónapjában: a nemzetközi adatok szerint az újszülöttek ötödét érinti.
baba585
Budapest I. kerület
 
 


És itt van még egy cikk a kólikáról is:http://protexin.hu/gyermekek/siras-hasfajas-kolika-vagy-valami-mas
klara11
Budapest XI. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó