Kami,
Értem a kar-kéztámasz közötti különbséget. Szerintem egy kicsit túlzás, hogy azt várod el, hogy "csinálja tökéletesen". Szabi csak a szfinxet tudja, mégis tud hasról hátra forogni, bár tény, hogy nem túl gyakran. Mászik ugyan születése óta, reflex szerűen, de ez még messze van a valódi mászástól. Szerintem Áron is ezt csinálhatja, gondolom, mert túl pici még a tudatos helyváltoztatáshoz. A kúszás meg sok bébinél ki is marad. Még a mászni tanuló babák is többnyire hátrafelé indulnak, mert még nincs szinkronban az agyuk a mozgásukkal, 6-8 hónaposan. Áron mozgása problémás, ok, de a torna ellenére sem fog sokkal jobban mozogni, mit ami elvárható lenne tőle egyébként. Szerintem Peti az, aki különlegesen jól mozog, talán egy másik babát láttam, aki ennyire jó. Ő 6 hónaposan fel tudott ülni és tudott kutyázni. Nati annyira utált hason lenni, hogy ezt a kéztámasz dolgot soha nem csinálta, kúszni se akart és ülni hamarabb tudott, mint mászni. Neki, ahogy egyszer már íram, ebből jött a mászás, így nem is kellett. Megoldotta másképp.
Dinyuska,
Mi is azt használjuk. Ha szétkened a kezeden majd utána lelkesen csapkodsz a vízben, lehet habot csinálni.
Orsi,
Nálunk sem kötelező a szűrés, csak a dokink gondolja úgy, hogy jó lenne. Csináltak egy koponya és hasi uh-t is, azt nem tudja kitapogatni. Valószínű, hogy nincs a közelben alkalmas uh, Pestre meg nem akar felküldeni. Koponya Natinak sem volt, elszúrta az időpontokat a dokink (szerintem). Ha szükségesnek tartod, szerintem nyugodtan kérhetsz beutalót. Engem is néznek hülyének sokszor, de hát kit zavar?
Láttam már babát, aki hasizomból ült fel. Mindig irigyeltem a jövőbeli kockahasukat.
Szabit én simán felébresztem vagy megetetem, ha menni akarok valahova. Nem szokta zavarni.
Sági,
Nagyon jó az a kádas kép! Peti milyen ügyes
Barbi,
A tűt tövig belenyomja a doki.

A múltkor Szabi ugrott is, így nem csak belnyomta, hanem keményen belevágta. Olyan érzésem volt, mintha a csonton koppant volna.

Másnap is nagyon sírt miatta.
Nekem jó a hétfő, de a többi nap is.
Kristy,
A fürdetőből egy mini cseresznye méretű is elég.
Én már nemigen csöpögök, betétet is csak az első hetekben hordtam. Inkább ázok.
Mona,
Nekem a 10 etetés és a 100 alatti két cicis szopi is megszokott volt Natinál. A gyarapodás számít szerintem, meg hogy mennyit sír, nyűgös. Mennyi most a súlya? Mennyit szokott hetente gyarapodni? A tápszert meg szerintem is azért találták fel, hogy használjuk. Ha muszáj.