2004.03.10 11:04
2004.03.10 14:40
jo étvágyt hozá
. 2004.03.10 15:55
2004.03.10 16:18
)
2004.03.10 16:46
2004.03.10 20:25
). 

A múltkor irtam, hogy tavaszkodom.

Könnyen keverhető a csalánkiütéssel először. A bárányhimőnél (legalábbis nálunk) a gyerekeken egyáltalán nem múlt el egy nap alatt egy pötty. Sőt pont a legelőször kijöttek látszottak legtovább. Jellegzetes, hogy a pöttyök közepe hólyagszerű, kifakad (vigyázni kell, nehogy elfertőzödjön, ezért nem ajánlják a fürdést). Kicsit olyan a pötty (csak kicsiben), mint a vízhólyag. Jellemző, hogy a hajas fejbőrőn, a hajlatokban, a mellkason jelenik meg erőteljesebben. 

2004.03.10 23:05
2004.03.11 04:55
2004.03.11 08:25

2004.03.11 09:00
2004.03.11 10:22
2004.03.11 13:16
2004.03.11 13:50
Tök fura volt látni
Minden olyna mint 1,5 éve. és a csecsmős nővér is ugyanaz volt, iagaz a szülésznő és az orvos nem.
Remélem mindn erendben lesz, épp ma 39 hetes. De még hazament pakolni meg ilyesmi, hát mondtam neki hogy ne foglalkozzon semmival hanem menjen be mert ott tudják ellenőrizni. Szerintetek ilyenkor megcsászározzák? vagy mennyit várnak? Tök ideges vagyok
2004.03.11 14:02
És semmi roham, cska sírás közben jön elő. Lehet hogy nem is krupp, és mivel októberben a gégésznő nem volta helyzet magaslatán aki megállapította most elhatároztam hogy utána járok. 2004.03.11 14:15
2004.03.11 14:25
lehet hogy csak én nem bírom, de maikro ott a levegőbe nyomta ki szegény babát, alatt alig néhány lepedő én nagyon izgultam enhogy leejtsék
2004.03.11 14:52
2004.03.11 15:27

, mert akkor a vizitnél az orvosnak várni kell, mig a mama leveszi...
, nem a kezébe adták, nem vágtak azonnal köldökzsinórt, nem mosdatták és szívták le. 

2004.03.11 15:54
.
amugy is nehéz volt vele mert nem ehetet mert éhgyomora kelet menni és a fél délelötöt ott töltötük és ha meglátot valakit enni már sirt hogy ö is éhes az erdmény viszont csak 2-3 hét mulva küldik ki . 2004.03.11 16:32
2004.03.11 19:39
2004.03.11 20:59
Tehát nincs szobafogság és pancsi megvonás. Ennek örömére ma jó nagyon tekeregtünk és sokat pancsizott este a gyermek. 2004.03.11 23:20
2004.03.12 08:28
:

2004.03.12 10:45
Ciki, de aranyos volt, ahogy nyilatkozott, persze belegondolni is szörnyű, hogy el kell vetetni.
, de mondtam még először költözünk, utána jöhet a tesó(k). Tegnap a melóhelyen is kérdezték, mikorlesz tesó, nem lenne-e jobb, ha kicsi lenne a korkülönbség. Hát lehet jobb lenne, de akkor tényleg nem tudnánk elköltözni csak ismét 3 év múlva.
Hát majd meglátjuk este a bálon is csinálja-e ezt.
Hátha dani most is zerencsét hoz
2004.03.12 12:54
amugy én is csak majd a maradando fogait igazitatom meg neki ha szükséges . 2004.03.12 13:23
. Én is csak a dokim miatt szültem ott. De a szülőszoba most már elég jó, főleg ha épp csak te szülsz egyedül. de mivel nincs nagy születésszám, így elég nagy rá az esély. Mikro Emma született csütörtökön,a kkor pl kedd óta nem volt szülés. Fájdalomcsillapítás tényleg nincs! Még kéjgázt sem adtak. Így utólag nem bánom, mert EDÁ-t nem akartam (egyébként pl a SOTE-n is csak akkor van ha előre megbeszéled), injekciót meg nem bámom hogy nem adtak mert lehet lassított volna. A rooming -in viszont tényleg nem tökéletes, pedig mindne adott hozzá, csak akarás kérdése lenne, és ami még nagyon rossz hogy nem lehet szülésznőt választani! És pl nekem éjjel egy nagyon bunkó volt, utána reggel 6-tól már normális. Ez rossz volt. Dea gyermekágyas részleg teljesen fel van újítva és szerintem kórházi viszonylatban az nem rossz.
Eddig anyukámat mindíg kinevettem mert ős aszülőszoba műsort is laig tudja nézni mert azt mondja elkezd görcsöni
2004.03.12 21:36
2004.03.12 22:32
2004.03.13 08:49
Tenyleg nem a haromnapos laz, hanem egy virus volt nalunk is./ Bar a 3 napos laz is kiuteses virus, nem? Teljesen osszezavarodtam/ Raadasul aznap kezdodott, amikor a megfazasara Reka kapott valami gyogyszert, aminek a mellekhatasa is lehetett volna ez a kiutes a leiras szerint. De a doktor bacsink allitotta, nem a gyogyszertol van, hanem a virustol, higyjek neki, tapasztalt. Hat nem volt egyszeru
Nalunk ilyen lapos piros pottyok voltak, halvany, nem konturos szelekkel.
/, vagy amikor a penztarosnak a "hogy hivnak" kerdesere /ami a 25-dik mar azon a napon ismeretlenektol/ azt valaszolja a vart motyogas helyett, hogy "nem mondom meg, titok"
Vagy fodrasznal a frissen belott haju sracnak ordibalja, hogy "kocos, kocos"
Tipikusan az a nyuszikas eset, amikor ha van rajta sapka, ha nincs, orditas van.
Szerintem a 10 kilot alulrol pillogja még mindig.
/ a legujabb az onallo vetkozes. Ami nagyon klassz dolog, csakhogy napkozben is 10 percenkent gyakorolja. A nadraglevetes, bodypatentolas es peluslecibalas mar profin megy neki egyedul, csak sajna nem parosul szobatisztasaggal
Igy harcolunk rendesen.
2004.03.13 10:04
(
2004.03.13 10:46
Tok jo, hogy Reka ennyit beszel. Emi mostanaban locsog-fecseg, de tobbnyire halandzsanyelven. Kitalal szavakat es azt ismetelgeti ezerszer, foleg mikor latja , hogy jokat vigyorgunk rajta a mamaval.Szupemarketben hangos neni kialtassal szokta szorakoztatni a penztarosokat.
Ma mar egy nap szazszor elmondja ezt, simogatja a pocimat, meg a babahintarol is szazszor elmeseli, amit kezd kinoni, hogy abban majd a baba fog hintazni es o pedig a masik nagyobb, hagyomanyosban.(at is kell majd festeni kicsit, mert rozsdasodik.) Szoval lassan szoktatjuk hozza a gondolathoz, hogy a dolgait a baba fogja orokolni, hogy ne legyen nagy feltekenykedes. Megvettuk neki a gyerekagyat is, csak meg nem raktuk ossze.
Faj is a derekam eleg sokat.Megprobalom a beszkennelt uh kepet felrakni a profilomba. 2004.03.15 15:31
. Most itt volt anyósom két napot, és kivasalt mindent, örültem neki, mint majom a farkának
. Lili ma megismerkedett a szomszéd 2 éves kislánnyal, a kislány bátyjától pedig vagy 4x kapott hóvirágot. Befutott az első hódoló
. Nyáron biztosan sokat fognak együtt játszani.
. Bírom azt is, hogy mindenki úgy mondja, hogy legyen ez vagy az, én meg próbálom ilyenkor finoman jelezni, hogy majd mi eldöntjük apával.
. Azért az jó, hogy az ember ilyenkor már nem stresszel annyit. Emlékszem a szüléstől hogy rettegtem, most már jó, hogy tudom mi vár rám. 2004.03.15 16:11
Zselé haj, travoltás ing és a mikrofonos magnója. Még énekelt is bele
Kegy zsákból kellett ajándékot húzni, ő egy plüss kiskutyát kapott. Persze szokásáshoz híven, kihúzta, odavitte apának, majd ment ismét húzni
Úgyanúgy toporgott, mint a Mikibulin
Végig rohangált a nagyobb gyerekekkel, felmászott a színpadra, tátott szájjal nézte a tánccsoportos műsort. Játszott a műanyagpoharakkal. 2004.03.15 20:09
2004.03.15 20:54

Ma láttam az új babót is!
2004.03.16 11:13
2004.03.16 15:08
.
hisztizni viszont tud ö is toporzékolásal megfüszerezve
ha valami nem ugy van ahogy ö akarja .No és az uj tudománya mindenre nemet int a fejével
.
.
föként mi apjával petikén ahogy egyedül megy még a járukelöknek is tetszet petike
jol el is fáradt . 2004.03.16 19:12
Valahogy nala ugy mukodik a dolog, hogy van 20 perce /es turelme
/ a kajara, ami ezalatt megraghato, az lemegy, a tobbi nem
A fiuk allitolag amugyis lustabbak ezen a teren. En meg azert irigykedem, mert Te mar ket egeszseges gyerek anyja vagy
Vagy mert nincs annyi idonk vagy a rutin?!
2004.03.17 10:13
Vasárnap állatkerteztünk, meg utána éttermeztünk. Az állatkertől Nátán odáig volt (persze Beni is, de vele már voltunk korábban, akkor is tetszett neki, de Nátán 6-7 hetes lehetett, mikor utoljára voltunk). Bementünk a pálmaházba, és ott vannak oylan részek, ahol az állatok szinte testközelben vannak (pici majom egy lépésre tőlem a fán), azok nagyon tetszettek neki. Meg az akváriumi rész is. AZtán kijöttünk, és ő szinte azonnal elaludt. úgyhogy a többi állatról (és állatsimogatásról/etetésről) lemaradt, de legalább lesz érdekes dolog legközelebb is. Hétfőn sétáltunk, meg virágot ültettünk. Nyílnak a kertben a krókuszaink (a későn jövő hó nem tett kárt bennük), és nagyon szép, mert még a fű sem indult el, meg a fákon sincs virág. Csak lehetne még több, úgy még szebb lenne. Ilyenek, különböző szinekben (ez egy tavalyi kép, de idén is ilyen, sőt egyenlőre a fű is (mindig így kezdi, sztán később szépen kizöldül):
. 

. Miért függ össze a szülés a vérvétellel? Az egyiket ráerőltetik (vérvétel), a másikat viszont ugysem tudja senki (még te sem
) megakadályozni. Ráadásul egy szüléshez nem kell szúrni feltétlenül és vért sem nagyon kell látni (ugye lent és nem a fejednél történnek dolgok).

Az álom! Nekünk két szóval bővül az amúgy is hatalmas repertoárunk, a "cici" (kizárólag szopi után, konstatálva, hogy miből is evett
) ill. a "gyere". "Igen", "nem" továbbra sincs, csak különböző hosszú nyögések. Már mondtam a páromnak, hogy lehet, hogy kevésbé kéne megértenünk a gyereket, akkor rá lenne kényszerítve, hogy mondjon is valamit. De én túl ahmar kitalálom, hogy mit akar, sokszor még látnom sem kell őket, és tudom, hogy épp mi történik, csak a hangokból. 
, csak aztán bírjam majd hallgatni később az állandó dumálását! (Mint Beninél is, aki csak egy pár hónapja beszél teljesen tisztán, de ma már majdnem folyékonyan olvas.)

)

2004.03.17 12:57

Én is teljesen oda vagyok, nem is tudtam, hogy ennyire hiányzik ez az idő. Végre nincs lelkiismeretfurdalásom, ha nem megyek sétálni a gyerekkel! Kinyitom a teraszajtót, a gyerekek meg kimehetnek homokozni, játszani. Egész nap kint vannak a levegőn.
És nekem is mindha többszörös lenne az energiám, életkedvem. Már kész a lakás, száradnak a ruhák a kertben a napon (hurrá, végre nem ittbent kell szárítani), most megyek, és festem a képeimet!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|