A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Hali Kami!
Egyszerűen beleöntök egy fél üveg ecetet a mosógépbe és ha betudok szerezni trisót akkor azt is egy fél zacsival és 90 fokon hosszú programon elindítom. Annyit szoktam még csinálni, hogy a kádba vezetem a vizet, hogy lássam mi jön ki belőle. Hát vannak benne kavicskák, néha még egy rövid, üres mosás is kell, hogy rendesen kiöblítse a gépet. Általában fél évente csinálom, de lehetne gyakrabban is.
Vendég

Ecet: hany %-os? Triso miert jo? (Az ecetet vagtam, de a trisorol nem is nagyon tudom, hogy mi...) A mi gepunkbol is talan csak doglott horcsog nem jonne ki, nagyon szeretnem mar kitisztitani, kapora jott ez a tema. Ugyhogy: valaszolj Kaminak!
kami

Kami,
Az öcsém sztorija bíztatás a túlmozgásos gyerekek szüleinek, egyrészt, hogy túlélik (a gyerekek és talán a szülők is, bár apámék ebben nem biztosak), másrészt, hogy nagy tettekre hivatottak.

Kukkants be a Hordozós topikba (életmód), nekem elvették a kedvemet.

Orsi
Kép Kép
sno

Ecet: én is hasonlók miatt használom, mint Sági. Kb. annyit rakok a mosiba, mintha öblítő lenne. A ruhák sem szürkülnek annyira, mert ugye az is a vízkőtől van, mint a durvaság is. Nekem egy barátom ajánlotta régen, mert ő meg ekcémás lett minden ruhadarabtól ami hozzáért, allergiás a mosóporokra. Az ecet semlegesíti ezeket, és megszünt az ekcémája.

SnOrsi:
Nálunk a szomszéd akarta befogni a kicsi orrát! Már nyúlt is a babakocsifelé, mikor rászóltam, hogy ne csinálja! Bolond öregasszony, egyébként rendes. Csak tényleg bolond. Ma pl. rámszólt, hogy ne nézzek felülről Brigire, mert ha visszanéz felakad a szeme! :shock: Ilyen blődségeket ráhagyok, de ne nyúlkáljon!
lora7

Ecet: 20 % - os, Trisó: ne kérdezd mi az, ez a neve. Valami természetesebb dolog lehet, mert az apósom a boros hordókat is azzal tisztítja. Szóval ahhoz elég nehezen tudok hozzájutni. Néha háztartási boltokban van, de vettem már a Rossmannban is.
Nagyon szuperül kitisztítja, sőt ha nagyon gáz a gép akkor 2x egymás után is megcsinálhatod.
Vendég

Kofike. Asszem a hetvegen ecetes mosas lesz :D Mosogep-mosas :D

Orsi! Nezem a topic-ot!
kami

Most hogy az esküvős képek kezdenek lecsengeni, új fotópályázatot szeretnék meghirdetni. Tegyetek fel FÜRDŐLEPEDŐBŐL KIKUKUCSKÁLÓ-s képeket légyszi! Annnnnyira édik olyankor.

Mennyibe kerül egy üveg ecet?

Orsi
Kép Kép
sno

Na, megneztem. Jaja, ezt kendore irtak, de persze lehet, h ugyanezt irnak kengura is. MondjukAjron sose logatja a fejet, hanem inkabb hatrahajtja es ugy alszik, Addig meg igenis nezelodik, nagyon is!Minden erdekli. lkocsik, emberek, fak-bokrok-viragok. Furamod az allatok meg nem annyira.

Na, mindegy. Ha nagyon sietek, akkor hasznalom csak a kengut, ha annal is jobban, akkor Aron befele nez. Ugyhogy neha azert lehet igy vinni rovidebb utakra szerintem. Eddig meg nem protestalt (pedig megtenne, mert szokott protestalni, ha valami nem tetszik neki!)

Na momsa telleg porszivo!!!!!!
kami

Kép
Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

SNO,
Nézegetem a képeket. Nagyon tetszik Gagarin kilövés előtti koncentrációja.
És íme egy bugyolált kép:

Kép

Egész nap alszik ez a gyermek (kb. 1-2 órát volt fent eddig). Már lassan unatkozok (többet azért nem takarítok, mint terveztem, az túlzás). Remélem nincs semmi baja. Amikor ébren volt akkor vigyorgott.

KépKép
bozotka

Lin,
Látom téged nem ért felkészületlenül a felkérés :D szuper

Ezek a mi pályaműveink:

Kép yoda mester érzi az erőt Kép

bocs, ez megint foglalja a helyet, de legalább nem kell olvasni :)

Orsi
Kép Kép
sno

Foto kell? Abban jo vagyok! Most engedellyel folteszek 2-t (a soksokbol)...

Kép Kép
kami

Na majd keresek vagy csinálok fürdőlepedőset.

Ne kelljen már átmásznom a hordozós topicba, foglalja valaki két mondatban össze, h miért nem jó a kifelé hordozás! Léci, léci. :D

Voltunk oltáson, szegény megint úgy felsírt, majd megszakadt a szívem..
És rábeszéltem a dokinőt az extra oltásokra (Rota, agyhártya és az a Pneu..). Megpróbált lebeszélni, merthogy jajde drága. Mondtam, h én se örülök, h jajde drága, de nagyobb hülyeségekre is költöttünk már pénzt.
Úgyhogy Lorca eszembe is jutottatok amint a patikában rátok csodálkoztak, h meg akarjátok venni. Mi lettünk a második család utánatok a 8. kerben aki drágán ótat.
Deako, ti hogy álltok? :D

És rábeszéltem, h csípőszűrésre is akarunk menni rendesen, úgyhogy mehetünk a Rókusba..

Még szerencse, h ilkyen jól felkészült anyuka vagyok, mindent megcsináltattam.

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi!

"Nem jo, ha ki van forditva a baba. Tudom, h a legtobben azert teszik igy a gyerkocot a kendobe, mert ugy gondoljak, h erdekli a vilag, hadd nezelodjon, de sokkal fontosabb neki , h odagombolyodjon ahhoz, aki hordozza, a vilagbol ugy is eleget lat. Ha meg mar akkora, h tenyleg tobbet akar latni, nem elol kell vinni, hanem haton:)

En leginkabb ugy erzekeltetnem, h a baba, hogyan erzi magat, ha igy van a kendoben az az, h kepzeld el, h teged a hataddal a derekadnal fogva odakotnek egy fatuskohoz es visznek. A medenced egybol termeszetellenes szogbe kerul, ami egy ido utan fajhat is. Es a hordozonak se igazan jo, ha igy van rajta a baba, mert nagyon huz elore. "

Aron nem mindig dijazza az odagombolyodast, sot! Akkor teszem ugy, ha tudom, hogy aludni fog. Vagy ha ezerrel sietek. Hogy ne liffegjen a feje. Egyebkent kifele.
kami

Köszi Kami, ez engem sem rettent el, bár még nem próbáltuk.

Kép
Kép
agiboldi

Csajok!
Rájöttem, hogy nálunk a fürdőkádban megáll a fényképező és ne tovább!
NINCS bugyolás képünk! :cry: :cry: :cry: :cry: Na, este pótlás lesz! :evil:

Ági!
Gyógypuszi Boldinak!
És egy hős vagy, hogy végig bírod nézni, hogy ennyiszer agyonszurkálják a gyereked! Nekem elég a kötelező. Meg majd vmikor az agyhártya elleni.

Nagyon édesek a fürcsis képek, majd én is rakok fel, ha lesz! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Törcsis képek Brigiről is vannak! :)
Kép
Apukája szeret punkot csinálni Brigiből! :)
Kép

Ti nem tesztek a törcsi alá gumilepedőt? Ha nem teszek tuti odapisil vagy kakil Brigike. :)
lora7

Timi, a Rota nem szuri, csak megitatja vele :) amúgy meg nem nézek oda!
És én hipochonder vagyok... nem részletezem. Így legalább a komolyabb dolgokat kivédjük.

Ági, ti már túlvagytok ezen, és az én dokim annyira nem volt a helyzet magaslatán. Szóval a Rotát kétszer kell egy hónap különbséggel, ugye? A Pneu... oltása pedig a Prevenar, amit majd 7 és 11 hónapos kora között kell kétszer, ugye te is így tudod?

Kép
Kép
agiboldi

Lora, mi egyenesen a törcsibe teszünk egy pelust amit csak nagyjából ragasztunk össze. Mikor ezt nem csináltuk minden áldott este belekakilt, egyet se hagyott ki, és a 3 törcsit nem bírtam olyan tempóban mosni. Nem is szólva a foltsikálásról.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Immáron a Balatonról, de még mindig folytatom a maratoni visszaolvasást... mindkét lány épp alszik. :)

Sno:

Szerintem nem vidék/főváros kérdése, hogy kinek milyen szűrővizsgálatot rendelnek el, hanem orvosfüggő. A jelenlegi orvosom szinte semmilyen szűrővizsgálatra nem küldte Szilvit, viszont Zsuzsát a régebbi orvosa igen. Más kérdés hogy nem jutottam el vele. :oops:

A hallásvizsgálat meg ilyenek szerintem kötelező még a kórházban.

Mellbimbófehéredés:

Szerintem (de csak találgatok) akkor fehéredik el a vége mikor nem kapja be elég mélyen és még a kemény szájpadnál helyezkedik el a bimbó vége, nem pedig hátul a puhánál, és anyelvével felnyomja, azért fehéredik el. Mintha rémlene hogy akkor csinálják ezt szándékosan, ha sok a tej és lassítani akarják a folyást. De lehet egyszerűen csak lusta és nem kapja be rendesen...

Mona:

Ha bírod az éjszakai keléseket, szerintem ne adj neki mást csak szopit. Az is lehet hogy egyszerűen szomjas, azért kér többször éjjel. Hozzátápit a jelenlegi WHO javallatok szerint csak 6 hónapos kor után szabad, mert azelőtt nem érett az emésztőrendszerük és több kárt okozhat mint előnyt, főleg ha idegen fehérjék (mint pl szója, tehéntej, glutén) kerül a szervezetébe és allergizálja. Persze ez mind játék a számokkal, hogy így meg úgy lehet csökkenteni/növelni a betegségek kialakulásának a valószínűségét, de én mint egy allergiás gyerek anyukája azt mondom, jobb az óvatosság. Lehet, még ezzel együtt sem fogjátok tudni kikerülni az allergiát, de minek kísérteni a jószerencsét? Nálunk az idősebbik kislányom 14 hónapos koráig szopott, 11 hónapos korában kapott először tápszert (babatejet) és most mégse fogyaszthat semmilyen tejterméket, mert hány tőlük. Én tuti nem adok semmit a kicsinek idő előtt, de lehet hogy még idő után sem. ;) Ha ezen múlik, hogy majd később nem kell specializált étrenden tartani, akkor ez a legkevesebb. Szerintem.

Dinyuska:

Igazad van, hogy régen másképp csinálták és mégis felnőttünk. Csak időközben kiderült (a mi bőrünkön!!!) hogy aki később kapott hozzátápit, kevésbé valószínű, hogy allergiás betegségei lettek mint felnőtt. És utólag azt is látták, hogy aki kizárólag anyatejes volt 6 hós koráig, általában kevesebbszer betegedett meg mint gyerek. De ezek nagy átlagok, itt vagyok én meg Zsuzsa mint a kivétel a nagy átlag alól (lásd fent). Tehát tényleg felnőttünk, csak egy csomó ember közben mindenféle érzékenységgel kell hogy együttéljen, szénanáthával, fémallergiával, vagy valamilyen táplálékallergiával. Ez mind csak utólag derült ki. Ráadásul időközben nagyon sokat változott a környezetünk, sokkal több a szennyezettség, ez még inkább megterhelő a fejlődő szervezetek számára. Tehát egyre többet kell kibírnia egy csecsemő szervezetének, pl a 600 féle tisztítószert ami egy átlagos otthonban előfordul, a kismillió művi illatanyagot amit mindenbe belekevernek, az anyuka tejéből az összes adalékot ami oda belekerül az élelmiszerekből (húsban, tejtermékben hormonok, antibiotikumok, a zöldségekben, gyümölcsökben a rovarirtó szerek), vagy ha tápszert vagy hozzátápit kap, akkor ezek a szerek egyenesben kerülnek a baba szervezetébe. Egyrészt. Másrészt pedig azóta bizonyították, hogy az idő előtti hozzátáplálás megterheli a baba emésztőrendszerét, még ha az adalékanyagokat le is számítjuk. Pl a tehéntejfehérjék mikroszkópikus vérzést okozhatnak a belekben. A mechanizmusra nem emlékszem, de ha akarod, utánanézek. Szóval amit én ebből leszűrtem, hogy még akkor is ha láthatólag nincs baj belőle, kár megterhelni a baba szervezetét még ezzel is. Elég neki megbirkózni az összes többi kemikáliával amit naponta belélegzik, benyal, amit nem tudok megelőzni. De ezt meg tudom előzni, és ráadásul semmit nem kell hozzá aktívan tennem, hanem egyszerűen várok a hozzátáplálással.

Folyt. köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok,
Ma reggel, amikor 9-kor felkeltem (addig azért volt már 2 etetés) Rolit az ágyban szöszmötölve találtam ébren, (szuper! Gondoltam, akkor ma végre sikerül már reggel lezuhanyoznom.) És a zuhany alatt villant be, hogy a HÁTÁN volt a lurkó, valahogy átfordult végre!!!!! Gondolom, a kiságy rácsait is használta, mert amikor régebben láttam próbálkozni a játszószőnyegen, még nagyon ügyetlen volt: a csípőjét már majdnem átfordította ugyanabba az irányba, amerre a feje is nézett. Hátborzongató volt!! :shock: :shock: :shock:
Most folytatom a vasalást (apa ingeket :cry: ), majd még jövök pályázni is...ja a vonalzómban van kiskép a témában.
Vendég

Kifeléhordozás: én is azért vittem így, mert befelé már lázadozott, és így tényleg tök jól elnézelődött, de kb. fél óra múlva már olyan aggasztóan lógatta a fejét, hogy megijedtem, hogy ez még túl nagy megterhelés neki (pedig már születése óta tök feszesen tartja a hátát, nem egy rongybaba). Aztán amikor írták, hogy nem jó a csípőjének sem, úgy döntöttem annyira nem fontos (ilyen vérzivataros időkben, amikor csak úgy zuhognak a terpeszpelusok), megvárjuk az ergo-t, ahol meg nem opció…

Bimbó elfehéredés: de nekem szopi nélkül csinálja, összehúzódik, mintha fázna, de annyira, hogy kifehéredik. Pl amikor ebből már szopizott és a másik van soron.

Én magamon nem tudom lemérni a korai hozzátápi hatásait, mivel az én, és sok kortársam immunrendszerét kinyírták a summetrolim (nem bizt, h így írják) vagy maripen diéták.

Orsi
Kép Kép
sno

bozotka,
köszi, Gagarin, a fotós, és a kreatív igazgató nevében :D
látom a libás/kacsás cumi szélesrétegekben hódít, nálunk ez volt az egyetlen dolog, aminek megvásárlása igazán mozgósította az apát, hogy méééér??? :roll:

Orsi
Kép Kép
sno

A fogammal még küzdök egy kicsit. Volt anyukám, de elég későn jött, így csak n11kor tudtunk lemenni játszizni. :? Összehasonlításképpen, tavaly nyáron, hányós terhesen kb 9-1ig lent voltam. Nagy segítség volt, tologatta Szabit. Már a lépcsőn lefele menet morogtam egy jót magamban. Szabi a csípőmre csapva, Nati kezét fogom, ő meg osztja nekem a jótanácsokat. :shock:
Ebéd nálunk jól szokott menni, Natit nem kell etetni, noszogatni, eszik, amennyit akar, szól, hogy kész és vége. Amíg bent szoptattam, hallgatom anyukámat, hogy ha verbálisan csak, de tömi Natit. Egyed azt a kis cukinit! Nézd, micsoda remek husi, hammm bekap! ÁÁÁÁ. De a legjobb ezután jött. Félig megette az ebédet, ő persze nem éhes. Nati még hamizott, erre odaállt mellé sütit enni. :evil: Persze, hogy Nati abbahagyta az evést és azt akrta. :x
Remek éjszakánk után úgy gondoltam, bevetek egy jó kis délutáni alvást. Natival elaludtam, kb negyed óra múlva anyukám felébreszt, hogy akkor menne, még vásárolgat egy kicsit (nyugdíjas) és egyébként is mennyi dolga van neki. Remek! Visszaalszom. Kb negyed óra múlva felsír Szabi. Átrohanok, tutujgatom egy kicsit, lenyugszik. Odafekszem mellé, akkor is visszaalszom!!! Kb negyed óra múlva felsír Nati. Átrohanok, Szabistól, aki felébredt és vidáman gügyörészik a lábujjainak. Nati simi, visszaalszik, Szabi szájába cici, visszaalszik. Én fekszem a sötétben, félig kicsavarodva, hogy az egyik gyerek szopizhasson a másiknak meg fogjam a kezét. Küzdelmesen, hosszadalmasan, de visszaalszok. Egy negyedóra sem telt el, csak annyit hallok Szabi pelusából, hogy prrrrrr, aztán odaföntről, hogy ááááá. Gyorsan átrohanok vele a másik szobába, hogy ne ébressze fel Natit. Közben azon morfondírozok, hogy miért nem tudtunk valami jó kis dinoszauruszból kifejlődni. Azoknak legalább nem volt foguk.
Visszaaludni már nem fogok, de már egy ideje minden csendes. Lassan vége lehetne ennek a napnak.

Kép KépKép
lorca

Lorca, ez igazán kellemes életkép :D Én meg se merném próbálni a két gyerekkel való bealvást. Még így is ritkán merem, mert rettegek tőle, h ő ébred hamarabb és én azt szörnyen rosszul viselem.

Orsi, úgy látom a fotóitokon, h ti is azt a csíkos IKEÁs gyerekszőnyeget tettétek babaágy mögé falvédőnek :D nálunk is ez a dizájn.

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Megjöttünk, túléltük! Jogsi egy hónapon belül elkészül! :D Húgom etetett, itatott, pelenkázott, hordozott, énekelt (asszem Republikot emlegetett :lol: ), gyermek sértetlennek tűnik, csak én voltam ezalatt egy "kicsit" stresszes.

Ecet: az öblítő helyére teszitek? Lehet, hogy kipróbálom. Kami! ha domestost is teszel bele, akkor csak a teljesen fehér ruhák mehetnek bele nem? :roll:

Nem kap a száján levegőt: én úgy tudom, hogy amíg egy ici-picit is jön levegő az orrán, addig tényleg nem lélegzik szájon át. Aztán - jó esetben - átvált a szájára. Egy ismerősöm kicsi lánya (kisebb, mint a Gergő) náthás volt és nem váltott át! :shock: Mázlijuk volt, hogy ment a légzésfigyelő!!!! Szerintem akinek van, ne kapcsolja ki, mert ez nem "merem, nem merem" kérdés!!!

Sno! Én is így jártam, mikor uígy (lláttam a képet) kötöttem be Gergőt, a végén már fogtam a fejét, annira rossz volt nézni, ahogy lógatja!

Pályázat: hát mi sem vagyunk eleresztve, ilyen témájú képünk kettő(!) van, a jobbat felrakom:

Kép
Vendég

Pann! Hogyhogy jon levego az orran? Bocsi, nagyon faradt vagyok, lehet h azrt nem ertem (megvolt a heti padlodomizas...) de az orrunkon nem eletunk vegeig jon a levego? Vagy hogy erted?
kami

Ja, Domestosozas: igen, csakis fehereket Domestoszozok, mivel kloros es kiszedne masnak a szinet. (Van pelda arra, hogy nem , pl Aron feher alapon mintas ruhait is Domestoszozom es semmi bajuk... vagy a feher torcsik mintai is maradnak... de a tobbivel inkabb nem rizikozom.)
kami

kami! Mert tele van, mert náthás!
Vendég

Ugy erted, akkor vesz csak a szajan levegot, amikor nathas? De mondom, az asitassal mi a helyzet? Napi 10+1x csinalja, az egy ORIASI levegovetel, csakis szajon at!
kami

OK. Az ásítást leszámítva. 'Kekeckecc'? :D
Vendég

Na, én eldöntöm a vitát. Tényleg csak az orrukon vesznek levegőt. legalábbis az újszülöttek, aztán ez elmúlik. Nemtom mikorra, csak azt tom, hogy elmúlik, mint azt magunkon is láthassuk :D
A csecsemősnővér mondta.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Igen-igen, még anno kiszúrtam én is nálatok.
Egy elképesztően harsány puncs színű szobát örököltünk gyerekszobaként, és igyekeztünk fiúsítani, de eddig a fal nyerésre áll. Ha nézitek a képeket, látszik, hogy a többi szoba sem akármilyen. Egy fagyizóban élünk.

Pann,
Köszi a megerősítést száj-orr és hordozás ügyben, akkor nem csak én tapasztaltam/hallottam.

Most raktam be egy ecetes fehérmosást, igyekeztem a főleg a férjem cuccait összeválogatni, hátha valami malőr lesz.

Bozotka,
Zsófi a nagy haja nélkül

Boldog névnapot Lackónak!

Megyek is névnapi sültrépát csinálni az emberemnek. Nálunk a László nap a legnagyobb ünnep karácsony után, mert László az apa, az anya második férje, a legnagyobb öcsém, a férjem, a fiam (második neve), a keresztapám és az unokabátyám. Nem lehet elhibázni a megszólítást ebben a családban.

Köszi a törcsis képeket, annyira cukik, ahogy kukucskálnak vizes szempillákkal! Virtuális dögönyözés mindegyikőjüknek!

Orsi
Kép Kép
sno

Szabi egész nap küzd és még egyszer sem sikerült a hátára fordulni. Lehet, hogy elfelejtette? Inkább az ujjával találja meg a száját. De már elmolyol vagy negyed órája. :D

Timocsak,
A jégkrém nem nyerő. A hideg nem túl jó. De a csokit azt kipróbáltam. Az megy. :twisted:
Csak megvolt akkor az a szemkontaktus :) Nálunk változatlanul fehér holló. Ha néha beüt, akkor viszont a szopit hagyja abba és vigyorog. :)

Pann,
Remélem keddre meglesz, és akkor végre látni fogom, hogy kell ezt az ergoizét felvenni. A képeken nagyon jól néznek ki benne a babák. Szerintem a bordó is nagyon szép.
Hivatalosan kb az elejétől van szemkontaktus. Nekem az elején mindketten csukott szemmel vagy merev ciciszugerálással szopiztak. A könyvet úgy tartom, hogy többnyire látom a szemét. Biztos nem nézett rám, esetleg csak néhány kósza pillanatra.

Orsi,
Nem kell aggódni, szerintem is jó dolog, hogy vannak újak. Aki el van veszve, mint most én, az amúgy sem tud lépést tartani. :) De próbálkozom, csak két oldallal vagyok elmaradva. Hacsak nincs újabb oldal, amióta bekapcsoltam. :D

Sági,
Jaj, ne, a fogfájást nem akarom átadni. 8) Remélem elmúlik. De legalább tudom, hogy a Cataflam működik, Rubophen is, de annak két nap alatt felére csökkent a hatása. A fogorvosi szurit viszont lehet adni és a röntgennél is csak annyit kérdezett, terhes vagyok-e. (Neeeem)

Bella,
Két gyerekkel, segítség nélkül, nem irigyellek. A bölcsi tényleg segítség lehet, de odáig el is kell jutni. :wink: Egy Városligetben mi is benne vagyunk, a térről oda visz a troli, nem nagy kunszt. Igaz, utoljára tavaly voltam. Nem vagyok egy nagy utazós.
Nálunk Bogiszomszédnak vannak ilyen utálom a fürdést rohamai. Ha beüt, pár napig csak a cicamosakodás megy.

Bozotka,
A szopit Szabi is gyorsan lezavarja. Ha itthon vagyunk, két óra alig telik el, lent bírja a hármat. Nem mérem, lehetetlen, de nem bukik. Csak ha utána hasra fordul és erőlködik, de mennyiségileg nem jelentőset.

Ágiboldi,
Jól belehúzott! Szabi tegnap csak fogyott. De nála ez így megy. Nagy ugrás, stagnálás, fogyás és előről a bicikli.

Mosás: Szabi ruháit próbálom nem a sajáttal mosni, van neki egy rakás, így nem nagy gond. Ha kakás, akkor beledobom a sajátok közé, akkor viszont fehérneműt nem rakok közé és nyomok rá még egy extra öblítést. Natiét teljesen egybe nyomom. Ő aztán termel rendesen szennyest.

Kép KépKép
lorca

Pann!
Mernek en kekeckedni... nincs is ertelme. Csak megerteni szerettem volna, hogy gondolod amit irsz.
Nekem ez fura. Aron mar biztos kinotte ezt, mert nagyokat sohajt, tusszent, asit - ehhez mind a szajan at veszi a levegot. Oszinten szolva nekem fol se tunt, hogy nem kapna ugy levegot, pedig amiota egyszer Timo irta, meg figyeltem is...

Almos vagyok. Ma mar nemigen jovok. Holnap biztosan nem (jonnek a tesomek). Majd eccercsak. Koltoznek a szomszedba. Egesz nap zajolnak. Meg most is.

Sziasztok, joccaka.
kami

Ági,
A nem kötelező védőoltásokat Peti már az elsőnél megkapta, akkor a véletlenül felírt agyhártyagyuszi ellenit. Egy hét múlva az első Rotarixet. Majd a 3 hós oltáskor megkapta az első Prevenart, egy hét múlva a második Rotarixet. A négy hónapos oltáskor kapja a második Prevenart. Aztán majd valamikor még ismételni kell az agyhártyagyuszi ellenit meg majd még lesz egy Prevenar. Egyelőre ennyi, aztán majd később jön a többi.
Vendég

Nanica,
Az ecet jó ötlet, még tesómtól van egy üveg, onnan, hogy beköltöztem a lakásába ('98). Végre tudom valamire használni :) Már próbáltam vele hűtőt tisztítani, de nagyon büdi. :x
A csuklás nem zavarja Szabit. Csak anyukámat. :) Olyankor sertepertél, hogy csináljak valamit. Szopizni szokott, ha már nagyon nyomul anyukám.

Pann,
Én is úgy látom, hogy minden etetőszék borul. Nem is csodálom, amilyen igénybevételnek vannak kitéve.
A dönthetőt azért szokták favorizálni, mert akkor a nagyon kicsiket is bele lehet tenni, akik még nem tudnak ülni. Szerintem veszélyes, mert a nagyon kicsi, aki nem tud ülni, könnyen félrenyel, pláne ha még hátra is van döntve. Arra viszont jó, hogy ha csak nézegelődik, mert akkor nem terheli a gerincét és kényelmesebb. Gondolom én.

Lora,
Nálunk inkább úgy hangzik a mondatod, hogy volt már rajta vasalt ruha. :D

Sági,
Megértlek a hozzátápi ügyben. Natival én is a naptárt néztem, hogy mikor is tölti már be a négy hónapot. :)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Most olvasgatok vissza, de a felét elfelejtem mire ide kerülök, hogy írjak. Na mindegy majd igyekszem!

Írtátok, hogy nálatok a babák 5-10 percet szopiznak, ez nem semmi nálunk 25-30 perc bár sokszor Dávid tovább szeretne, de én nem engedem. Mert igyis nagyon fájnak már a bimbóim.

Nem tudja valaki, hogy a Libero zacskóján mi az a kis kivágni való nyuszika?

Lorca akkor nem semmi volt a délutánod :roll:

Dobok fel én is türcsis képet.

Kép

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Május,
Ha az egyik fél nincs megkeresztelve, az még nem akadály. Nekünk a Bazilikában volt az esküvő és én sem vagyok megkeresztelve. Robi járt rosszabbul, mert nem konfirmált (és semmi egyéb) és mindig őt kérdezgette. Rám csak méla undorral nézett a pap, de legalább békén hagyott :wink: Nővéreméknek is volt templomi, ott sógor buddhista. Náluk még a kötelező négy alkalom sem volt meg. Most is lehet templomi, nem feltétel, hogy egyszerre legyen.

Sági,
A hozzátápiról azt szokták mondani, hogy az elején a szopi után, nehogy elválassza magát. Nálunk előtte volt, utána jól betermelt tejből is. És nagyon nem akarta elválasztani magát. Nem helyettesítettem vele étkezést, egy idő után kényelmi okokból maradt el. A déli, 1szeri kajálást szokták mondani, hogy nehogy megzavarja az esti alvást.
A kék vagy a barna? Vagy egy típus csak a szín más? Ki akarna egy újszülöttet etetőszékben etetni?! :shock: Én ki nem adtam volna a kezemből, ha tápszerezett volna. :roll:

Szájlégzés:
Megszületéskor kizárólag a szemüket tudják akaratlagosan mozgatni a babók. (Suttogó is írja) A szájukat csak reflexszerűen, az arcuk érintésekor, vagy ásításkor, az inger hatására nyitják, de az sem akaratlagos. Ezért csak az orrukon tudnak levegőt venni. Nem tudom, mikor múlik el. Az uralom a test felett szépen folyamatosan halad. Mivel a nyaka már működik, a száj meg közelebb van, gondolom már nem gond. Az orrbefogást szerintem nagyon utálná, már csak azért is, mert teljesen porcos és fájna.

Ágiboldi,
8ker gyógyiknak nincs raktáron rota, de rendelésre még aznap hozták nekünk :D Jó lenne minél hamarabb oltatni, nekünk a dokinéni feledékenysége miatt lesz csak most. Nem hozott receptet :( Én meg lusta voltam bemenni érte a rendelőbe. :roll:
Én a kórhzban azt néztem végig, hogy vért vesznek Szabitól. Végig csorogtak a könnyeim és hüppögtem. Az oltást már jól bírom, azt akarom is látni. Meg úgy jobban le tudom fogni.
A Prevenart, ha egy éves kora után kapja, már csak egy kell, ha jól tudom. Kb 17, nem kéne duplázni. Közösségbe nem jár, ami persze nem 100%os védelem, de azért jó. Mielőtt megveszed, kérdezz rá a Rotára, mennyi. Van néhány gyógyi, ahol jóval több (a kettő 36e)

Lora,
Fürdés után Szabi a pelenkázóra tett törülközőre és kifogóra kerül.

Kép KépKép
lorca

2006.05.27.
Kép

Anya fürcsis nyakpárnáján! :lol:
Kép
Vendég

Kriszti,
A rövid szopizás nem olyan régóta van. Pár hete. Előtte volt, hogy mi is egy óráig szopiztunk. Mondjuk ma is pont kivétel nap volt, mert éppen félórákat szopizott. De nem bánom, mert akkor nyugodtabb és hamarabb bealszik rajta.

KépKép
bozotka

Húúúú...
Hulla vagyok de azért végigolvasam :D

Emma kedden belázasodott estére, úgyhogy kapott egy kúpot éjszakára és mára már kutya baja se volt ;)

Mosás: én együtt mosom a mi cuccainkkal, sima mosószerrel (sensitive) és nem vasalok... Akkor most kezdjem szégyellni magam??? :shock: Emmának semmi baja...

Etetőszék: a dönthető támla lényegét én sem értem... Május: én is ikeafun vagyok ;) Majd kedden meglátjátok :D Én is azt a fehéret néztem ki, tényleg azt mondják, hogy az is teljesen megfelel a célra ;)

Lora! Az a felfele nézéses dolog nem akkora hülyeség, mint amilyennek hangzik! Nagyon nem tesz jót a szemnek! Próbáld ki magadon hogy mennyire fárasztó :?

Kami! Ez a mosógép mosás nagyon testhez álló neked :D

Biztos van még amit kihagytam...
Ja! Kami! Igen, Gabi megy el! Vagyis nem teljesen önszántából :?

Tali: kedd :D Részleteket majd később, már nem élek :? És még apával is összevesztünk... :(
Vendég

Sági- etetőszék- Róki írta, hogy mindegy melyik, én azt tudom, hogy a hiper szuper dönthető, az nagyon jó, pont arra, amit írtál. Kilát belőle, nagyon jól elvan, amíg konyhai elő és utómunkákat végzed, mert hozzátápinál az is van bőven.
Jól tud benne játszani az előlapon és nem borul fel tuti!!! Képtelenség, olyan nehéz és szélesek a lábai. Na, és nálunk sokat aludt is benne. Nem fulladozik, mert az ilyet is lehet term. függőlegesre állítani. Ja és sokáig kell használni, kb. két éves korig naponta többször (később már sok funkció felesleges), mi az amit még ennyit használsz baba ketyerék közül?
Hátránya, sok helyet foglal, és nehéz tisztítani, márpedig sok trutymó belefolyik meg morzsa.
Másik hátrány hogy drága, de ha még tervezel tesót, akkor már nem. Ez egy olyan negyvenezres Brevi volt, amiről írtam, a többi márkát ne ismerem.
Köszi az ecetes mosás ötletet. Nincs nagyon büdös tőle a lakásban?

Lorca- azt nagyon is jól ismerem, hogy egyik gyerek simogatja a kezed, a másik meg lóg a cicin. Ehhez még jön az, hogy mesét olvasol fel közben. :shock:
Nem gondoltam, hogy ez a meleg vizes fürdő ilyen hatást tesz, rettenetesen fél, sikít a víztől. Pedig hogy szerette már. :cry:

Kami-nővér és családja látogatás-szuper!

Kinézegetés szopi közben -még nincs Bercinél, de emlékszem Lucinál. Ezek után már el kellett vonulni szopizni nyugis helyre, mert minden bezavart.

Ma piros zoknit adtam a gyerekre, ez nagyon jó szórakozást nyújtott számára- amúgy is lábemelgetésben nyomulunk, meg teperésben- hát elszórakoztatta magát, egész nap a lábait nézte.

Nagyon szépek a lagzis képek.

Bella

Kép

Kép
bella2

Emmának boldog 3 hó fordulot!!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Bella,
Szerintem nincs az az etetőszék, amit ne tudna egy gyerek felrúgni, ha nagyon akar. Nati egy amolyan tárgyalóba való széken ül, ami széles, nehéz és nem borul, nem tud a falhoz érni, az asztal könnyű műanyag. Mégis sikerült felrúgnia és hátraesnie. Nincs etetőszékünk. :wink:

Barbi,
Boldog hófordulót :D
Sajnálom a veszekedést. :( remélem az a reggel felébredünk és már nem haragszunk típus vagytok. :oops:

Kép KépKép
lorca

Miért van az, hogy amikor én ideérek, olyan jó 10 után vagy reggel 7 körül, akkor senki nincs itt?

Fürdőlepedős kép nincs. De ha majd egyszer apa is itt lesz, lekapjuk. :D

Kép KépKép
lorca

Lekéstelek, Lorca...

Esküvő: igen, akkor még pofátlanul vékony voltam, sajnos azért, mert átlag este 10-ig dolgoztam az irodában :cry: :cry: (az esküvő előtti csütörtökön hajnali 1-ig).
Ja, Orsi, kipróbáltam, beleférek-e a nyári ruháimba: az egyiknek fel tudtam húzni a cipzárját!!! Igaz, hogy a mellvarrás már nem ott van, ahol kellene, a derekamat sem találtam, és kényelmetlen is volt, mégis belül voltam. Kezd nekem is respektem lenni…

Etetőszék: most úgy gondolom, hogy mi sem veszünk, amíg Roli nem ül. Kb. addig nem is nagyon fog más enni terveim szerint, csak tejcsit ill. pár kanál gyümilét/pépet ebédre. Arra a kis időre meg beültetem akár az autós hordozóba… Nekem a stabilitás meg a levehető tálca lenne fontos, asszem majd körülnézek azon az olasz honlapon is, ahonnan a babakocsit+hordozót rendeltem: www.ebabycom.it (akkor még szállítási ktg-gel együtt is 15 ezerrel jobban jártam, mintha a Brendonban rendelem meg). Persze nem olcsóbb, mint a babaholmiolcson.hu, de azért hátha érdekel valakit…

Mosás: én is külön mosom a bébicuccokat+melltartókat egy miniprogrammal és használok vmi szenzitív öblítőt (csak az illata miatt ezt is, mint a fürdetőt). Domestos, nálam a szükséges rossz-csak felmosásra. Az ecet viszont jó ötlet öblítésre, majd kipróbálom. Vasalás: apa cuccai mellett már meg sem kottyan az a pár babaholmi.

Látom, senki sem szúrta ki, hogy a papi szent fogadalmat sem tettem le :lol: :lol: ...

Na, akkor most már a levegővételről is mindent megtudtam (jobb is így a nap végén bekapcsolódni). És azt megfigyeltétek, hogy ha letakarjátok egy pelussal a kis fejét vagy éppen húzzátok át a fején a bodyt és megakad, akkor mintha fuldokolna? Valami miatt nem vesz olyankor levegőt…

Krisy, Roli köldökében szerencsére csak ezeréves hintőpor volt, de csúnyán nézett ki. Már rég nem porozom, de olyan labirintusos befeléforduló köldöke van, hogy szerintem még mindig számíthatok ilyesmire. Ja, ez a hintőpor gombaölő, nem ajánlotta a dokinő?

Oltás:
Rolival áttanulmányoztuk a tájékoztatót, mi is drágán fogunk oltatni (még 6 hó előtt, mert utána fogalmam sincs, milyen dokihoz kerülünk):

Lorca,
Átütő az egyperces novellád! Becsüljük meg az egy-gyerekes jó-sorunkat, csajok!
Sági,
Petinek nagyon apa-szeme van!
Kami,
jó csajozást!

már megint másnap lett...
Vendég

na, kép újra
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:25-kor.
Vendég

Jóreggelt! :)

Kata!
Haláli a kép Roliról! Nagyon édi, ahogy még a nyelvét is kidugja! :lol: :lol:
És ha hiszed, ha nem, pont éjszaka gondolkodtam a 7 szentségen és valahogy furcsállottam, hogy a papi szentséggel mi van. Gondoltam, ma megkérdem. :lol: :lol: :lol:

Lilla ma megint ébredt 1-kor és 5-kor! :evil: :evil:
Nappal nincs ideje enni, minden érdekli, csak a szopi nem. Max. 5 percig nyammog, de akkor is ugye ez a kinézek-szopizok műsor megy! :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:15-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Sági,
Nagyooon szépek vagytok. A férjedet látva jutott eszembe, hogy mennyire aranyos volt, amikor helyettesített téged itt a fórumon.

Megvolt az első ecetes mosás, minden ok. Most kezdem sajnálni, hogy anyáék már nem a bajai ecetgyárban dolgoznak!
Trisó: mi gyerekkorunkban arra használtuk, hogy felszippantva ki tud tőle többet és nagyobbat tüsszenteni. :shock: Nem kizárt, hogy van még a régi készleteimből egy kindertojás kapszulányi a padláson… De most már érdekel engem is, hogy mire jó még.

Szopi idő: Sebi sokáig pontosan fél órát szopott, aztán a 6. héttől kezdtek becsúszni 1,5-2 órás szopik is, aztán sokáig 1 óra alatt nem úsztuk meg, és most hirtelen 10-15 perc alatt lezavarja. Eddig olyan jól haladtam az olvasmányaimmal, most meg mire kikeresem, hogy hol tartottam, már csukhatom is be a könyvet.

Szembenézés: egyszer 1 hós kora körül, meg mostanában, de akkor rögtön vigyor, és duma, amúgy a szopi csukott szemű transzállapot, csak minősített esetben pillant fel pl. ha tüsszentek, de akkor sem rám néz, csak felháborodottan előre.

Bella,
A fürdés dolgot nagyon sajnálom, én is mindig attól félek, hogy elkövetek valami hibát, ami hosszútávra kihat.
Piros zokni :lol:

Bigsis,
Látom Roli alaposan felkészül. Nagyon helyes (a gyerek is). :)

Lenne még kép ötletem, de már elő sem merek hozakodni vele :oops: :oops: :oops: Utolsó, szülés előtti pocis kép??? Mit szóltok?

Timo,
még jó hogy rávilágítottunk erre a súlyos hiányosságra. Képzeld, ha Lillus felnőve kéri tőletek a fürdőlepedős képeit, és akkor derül ki, hogy nincs :roll: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?