A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Jóreggelt

Bringa, Ilke, Me
Ma már egy kicsit jobban vagyok, nem látom én sem olyan drasztikusan a helyzetet. Igen, tisztában vagyok vele, hogy egész Budapesten a Margitban csinálnak ilyen szigorú vércukor mérést, ez bizonyos szempontból jó, bizonyos szempontból rossz. A kontrollal kapcsolatban ma megyek (kb. 10 perc múlva) vérvételre, teljes vérkép, vizelet stb. és ott is néznek vércukrot, igaz nem terhelésest. De ha ez az eredményem jó lesz, akkor végképp nem izgatom magam, hiszen melyik az a kismama aki egyszerre 75g cukrot megeszik. Én legalább is nem szoktam, tehát ezért tartom bugyutaságnak a terhelésest. Na szóval drukkoljatok!!! Kép Kép

Kata007
Jól vagytok???

Forti (28+1)

Kép
Kép
forti

Sziasztok csajok!

Kata gyanusan hallgat.... Kép

En meg tegnap du. 3 korul ugy bevizwesedtem hogy juj.... nem is igazan erzem jol magam miatta, foleg,mivel ez megint extra sulyokat jelent a cipekedesben. A kez+labfeszulesrol nem is beszelve....

Idonkent csillagokat latok. Ugy ertem helyes kicsit csillagocskak szikraznak a szemem elott, de ez reszletkerdes, a vernyomasom teljesen normalis, igaz a 122-130 kozotti pulzus némi aggodalomra ad okot....

Most el fogok en is tunni a hetvegere, megyek Gardonyba trabival. Ha ettol sem indul be, mar csak a dinamit segithet rajtam ;)

Szegeny tesomat jol megijesztettem, mondtam neki hogy ha mashogy nem, de az arcomon fogja altni hogy lassan indulunk, mert "szetesik" az ember arca, vonasai... azota allandoan a kepembe bambul es nem is igazan tudja mit kellene nezni Kép))))

KATAAAAAAAAAAA senki nem tud neki egy mobilszamot?

m (day 266, 14 days to go - www.babyzone.com)
martina

Kata!
Lehetséges, hogy tegnap egész nap nem jelentkezél? Már az a gyanúm, hogy éjszaka akart meglepni Dóri, amikor nem volt bekapcsolva a gép, csak ezért nem írtál a kórházba menet!KépKép Na, most félre a tréfát, kíváncsiak vagyunk, hogy hova tüntél egy TELJES napra! Egy bizonyos kifogásnak nagyon tudnánk örülni...Kép

Beszti!
Igen, Ti nagyon ügyesen megjegyeztétek a tudományos nevétKép, hogy "amnivalamicsoda", nekem ez mindig olyan kimondhatatlannak tünt, hogy csak úgy jegyeztem meg, ahogy a dokik emlegették. Tényleg erröl a vizsgálatról van szó.

Sasha!
Igen, persze, hogy megértem, ha a kispapával töltitek az idöt, nem is akarok olyan programot, hogy ö otthon egyedül szomorkodjon, hisz még bulizni sem hajlandó nélküledKépKép! Lehet, hogy ö is szívesen veled jönne, mármint ha a többiek is szívesen látják a kispapákat.
(Különben meg bedobhatnánk egy fagyit amíg dolgozik...)

Kataa!
Látod, én nagyon komolyan veszem ezt a találkozót, olyan jó lenne megismerkedni veletek!

Lányok!
Tegnap írtam, hogy beavattam a szükebb családomat a nagy titokba, meg, hogy mennyire örültek! Tegnap este pedig születésnapot ünnepeltünk Hollandiában (az ide egy köpés), így több barátunk egyszerre tudta meg a nagy hírt. Hát, mit ne mondjak, másról sem szólt az este, mint, hogy az én seggem alá dugták az elsö széket, ki hogy szült és az "okos" férfiak azzal kínálgatták a csivapcsicsit, hogy most kettö helyett kell ennem. A férjem megnyugtatására legyen mondva, én mindig kijavítottam öket, hogy most kettönk helyett is meg kell gondolnom, mit eszem... Fantasztikus este volt, és olyan mulatságos érzés ezt egy "kemény" biker társasában így megélniKépKépKép A férjem pedig nagyon büszke volt, amikor végre elmondhatta!

Barbara!
Én is Németországból írok, én Krefeldben lakom. Ahogy a múltkor elnéztem a táblázatot, nagyjából egyidösek a babáink, így biztos lesznek dolgok, amiket együtt élünk meg. Majd biztos egyidöben nyafizunk, hogy már nem-igen megy a hasonfekvés stb.Kép
Nem irigyellek az anyós-probléma miatt, az én férjem is német és nagyon elégedett vagyok a szüleivel, bár az apja egy "muffel". Ök, amikor a férjem beállított azzal, hogy magyar a barátnöje, még egy kis TÚLZÁSSAL kb. ott tartottak, hogy akkor mi otthon biztos még petróleummal világítunk és el voltak képedve, amikor hallották, hogy számítógéppel dolgozom. (Hiába, nem a mi generációnk.) Egyébként nagyon jól kijövünk egymással, csak néha hangosan is ki kell mondanom, hogy ezt-azt nem akarom, vagy így és úgy akarom, amit nehéz volt megtanulnom a csendes természetemmel. Minden elöttem szólóval egyetértek, ne hagyjátok elrontani az örömötöket, ha pedig rosszindulatúskodnak, akkor tényleg pukkadjanak meg magukban! Én szerencsés vagyok, most, hogy megtudtuk, hogy kislányunk lesz, inkább attól tartok, hogy nehogy már most babaruhákkal térjenek vissza a törökországi nyaralásból (ahhoz én túl babonás vagyok). NEKTEK PEDIG MINDEN JÓT!!!

Csipkebogyó
16+1
csipkebogyó

SzijasztokKép
Megiscsak jottem dolgozni,ha mar ugyis fel kell jonnom a dokihoz.

Forti
Az meg hogy lehet,hogy ket ennyire szelsoseges erteket produkalj??A kontroll jo otlet.

Barbara
Merre jarsz,mer nem irsz!!??

Csipkebogyo
Vigasztal,hogy mi 2 hazra lakunk a ferjem anyjatol es mar 1 eve megcsak vissza sem koszon!?Persze en direkt rakosoznok,o meg pukkadjon meg ugyis akkora dizsno.Bocsi ez nagyon OFF volt.

Kata
Hol vagy/tok/!!???
Jut eszembe nem ma van a nagylany bemutatoja??Nekem ugy remlik mintha ma ismet lenne!

cuppppp,Krisztinka 23
krisztinka

Sziasztok!KépKép

Lányok, olvasom, hogy nem szabad epret enni, mert allergizáló.

Szóval így a 36. hétben mi az amit nem szabad enni, illetve nem igazán ajánlatos és mi az amit szülés után nem szabad enni, mert átmegy az anyatejjel a babába?

Már megint rohannom kell, de még jövök!

Krisztinka!

Lemaradtam valamirõl, mi az, hogy reped a pocid?

Pucúr és Dóri 35+1
Pucúr

Csipkebogyo,
Jo hogy Te is szeretnel talalka ugyben mozdulni.termeszetesen jo a julius is,addigra mar en sem nagyon dolgozom.Csics,es Sasha,majd egyeztetunk idopontot hogy mindenkinek jo legyen.
Egy fagyi kulon jo lesz a melegben.

Katka,
Udv itt nalunk,minden jotKép

Lanyok ma voltam elhozni az AFP eredmenyemet,es a dokinal akinek az igazolast kell adnia a csaszarhoz.Meglepodtem rajta hogy mindenki milyen kedves volt.Rogton megkerdeztek hogy mi lesz a neve,stb.hat hiaba jo ha az embert pozitiv elmenyek is erik neha az eu-ben.

Szep napot mindenkinek,
Kataa
17+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Pucúr,
hol olvastad ezt az eperrõl? Én tavaly nyáron degeszre ettem magam eperrel. És csak azt tudom nektek ajánlani, hogy amíg várandósok vagytok, egyetek mindenfélét! Káposztától elkezdve mindent. Mert akinek hasfájós lesz a babukája, tényleg sokmindent jó, ha kihagy az étrendbõl.
Részletes jegyzék, mit ajánlott és nem, az
edÖtletek, tippek/ lueMit egyek, hogy a babámnak ne fájjon a hasa? topicban, márc.21. Ezt érdemes átmásolni vhova a gépetekre, hogy annak idején ne kelljen böngészni. Akkor leginkább úgyis mással lesz elfoglalva az ember lánya.

Csics,
valszeg semmi probléma, pihenj nagyon sokat felpolcolt lábakkal az a legjobb ilyenkor. Valószínûleg az idõjárás is közrejátszik. Próbálj nagyon rövid elmeneteleket tervezni, és ha teheted közben is le-leülni egy padra. Inkább naponta 3x indulj neki, közben otthon pedig egy jót pihenni.

Mindenkinek jó pocakosodást:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok Lányok!
Büszkén bejelentem, hogy május 11-én 05.15-kor megérkezett a mi várva-várt édes kicsi Viktóriánk. 3,6kg-mal, 55cm-rel látta meg a napvilágot.
Most még sajnos nem tudom elkészíteni a tõrténetét -az idõ nem engedi- de megígérem, hogy elmesélem.
GRATULÁCIÓ a friss ANYUKÁKNAK!!!
Szilvi
Szilvi

Szilvi,
Nagyon gratulalok,es a leheto legjobbakat kivanom neked es a pici Viktorianak.

Lanyok,
Szerintetek az normalis hogy mar most(18.het) kezd estenkent dagadni a labam.Es ha egesz nap jovok megyek akkor meg duplajara dagad???

Koszi elore is a segitseget.
Kataa
17+3

Kép
Kép
kataa

Szija pucurkaKép
Belul elrepedt egy picit a hasfal,ma du megyek megint mert ugy erzem meg tovabb repedt.Egyelore semmi gond aszonta a dokibacsi de gondolom nem art figyelni.Olyat mar hallottam,hogy valakinek a szulesnel repedt el-ne ijedjetek meg evek mulva vettek eszre ,nem okozott semmi problemat!!-de,hogy terhesseg alatt olyat meg sosem hallottam.

pusssz Krisztinka 23
krisztinka

Sziasztok!

Ez az epres dolog engem is érdekelne, ha valaki többet tudna írni róla. Én mióta megjelent, falom, mert nagyon szeretem, Kép de azt nem szeretném ha ennek a babánk inná meg a levét. (pedig az eperlé is finom! Kép )

Margaréta 38+6
(Ha belegondolok, összeszorul a gyomrom, nemsokára meglátom, ki is az aki kirúgja az oldalam. Kép Bár sokkakal ellentétben én nem azt szeretném ha elôbb, hanem ha pár nappal késôbb jönne világra, kispapának 26-án elfoglaltsága lenne...)
margaréta

Sziasztok lányok !
olyan jol sikerült a vissz csak fél tizkor ébredtem fel Kép
azota voltam már vásárolni is egy kicsit vettem magamnak epret meg 2 vajas mazsolás zsömit reggelire .
Ágci köszi a tanácsot pont ezért hogy tudjon piheni a pocim lemondtam egy városnézést ugy hogy most csak pihi lesz egésznap max rövid kutya sétéltatás mert majd szétszakad a hátam meg a derekam .
Lányok létezik hohy valaki ne tudjon egyik oldalán se aludni csak háton ? mert én csak lassan csak a hátamon tudnék aludni de ugy meg nem tudok elaludni igy mindig sokat forgolodok mire eltudok aludni . Pusz mindenkinek Csics 29+
csics

Sziasztok!

Kép irtam kisregényt de úgy elszállt mint annak a rendjeKép pedig már el akrtam küldeniKép

Na azt irtam le utoljára, hogy szegény eper... miért bántjátok? A többi gyümölcs ami nálunk nem is élne meg az mennyivel jobb a babának, aki (szerintem) mellesleg bennem nagy biztosnásgban van. Én nem vagyok allergiás az eperre, és mivel a baba meg én össze vagyunk kötve szerintem õ sem! Ha bennem megvannak az ellenanyagok akkor benne is! Az addig oké hogy bizonyos gyümölcsök hasmenést okoznak neki, amikor már megszületett, de nemcsak az eper! Barackok, szilva, cseresznye, körte???? Mind hasmenést okozhat! Ezeket mért nem szapulja senki? Remélem igazam vanKépKépKép

na jó megyek aztán jövök a táblicskuvalKép

SZILVI!

Hatalmas gratuláció és minden jót kivánok amit ilyenkor kivánhatnakKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok újra!

Ime a friss pocakos táblázatKép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Margaréta 39 / 6 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]2.[/size] Mano 38 / 5 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Vicamama 38 / 5 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]4.[/size] Bori 38 / 2 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]5.[/size] Kata007 38 / 0 35 év/3.b. Miskolc 05.31 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]6.[/size] Martina 37 / 6 28 év/2.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 06.01 [size=-2]BM Kórház / Dr. Gerencsér[/size]
[size=-2]7.[/size] Norci 37 / 5 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XI.[/size] 06.02 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]8.[/size] Törpi 37 / 5 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]9.[/size] Marcsi 36 / 4 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Blano 35 / 6 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]11.[/size] Any 35 / 4 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Kato 35 / 4 27 év/2.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]13.[/size] Pucúr 35 / 2 29 év/1.b. Budapest 06.15 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]14.[/size] Katesz 33 / 4 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]15.[/size] Gumicukor 33 / 1 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]16.[/size] Beszti 32 / 6 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]17.[/size] Dió 32 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Conti 32 / 0 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Ilke 31 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]20.[/size] Halacska 31 / 2 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]21.[/size] Nyuszi 29 / 4 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]22.[/size] Zsanci 28 / 4 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]23.[/size] Hetty 28 / 4 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Malacka 28 / 1 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]25.[/size] Csics 29 / 0 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]26.[/size] Forti 28 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]27.[/size] Djeszter 27 / 4 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]28.[/size] Zsani 26 / 5 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]29.[/size] Bringa 26 / 3 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]30.[/size] Anda 25 / 3 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]31.[/size] Petra 27 / 1 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]32.[/size] Viktória 26 / 2 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Iddi 25 / 3 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]34.[/size] Nóra 23 / 2 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]35.[/size] lomis 24 / 2 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]36.[/size] Zsóka 22 / 2 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]37.[/size] Kriszti 22 / 5 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]38.[/size] Nyusza 22 / 3 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]39.[/size] Dec8 22 / 4 24 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]40.[/size] Gyöngyöske 22 / 2 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]41.[/size] ParaZita 22 / 0 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]42.[/size] Ancsi 21 / 6 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]43.[/size] Lella 21 / 5 33 év/2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Oil Clinic[/size]
[size=-2]44.[/size] Edina 20 / 5 24 év/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]45.[/size] Mona 20 / 5 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]46.[/size] Sasha 20 / 2 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]47.[/size] Bolegajudit 19 / 3 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]48.[/size] Sch_moncsi 17 / 1 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]49.[/size] I_ancsa 18 / 5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]50.[/size] Kataa 17 / 3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]Nyírõ Gyula Kórház[/size]
[size=-2]51.[/size] Lora 17 / 1 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]52.[/size] Krizsi 17 / 2 30 év/1.b. Ócsa 10.24 <FONT SIZE="-2">Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.
[size=-2]53.[/size] Szilcsike 16 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.01 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]54.[/size] Csipkebogyó 16 / 1 26 év/1.b. Németország [size=-2]XVII.[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]55.[/size] Mj (Móni) 13 / 3 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]56.[/size] Pilinke 13 / 0 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]57.[/size] Kamelia 12 / 3 23 év/1.b. Helsinki 11.26 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]58.[/size] Kisvakond 8 / 5 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]</FONT></pre>

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Bori!
Én a Baross utcában vásároltam ruhákat, teljesen középáras, és van mindenféle ruha. Nekem bejött. Pontos címet nem tudok, de nincs messze a körúttól. Használt ruháért meg szerintem nézegesd a Kismama újság apróhirdetéseit, ott kínálnak a kismamák ruhákat. Jó pocakosodást!Kép

Katka! Szia! Kép

Kata???????????Kép

Krisztinka!
Drukkolok, hogy ne legyen komolyabb baj!

Sok drukk a nagypocisoknak! Mindenkinek jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánok!

Dió (és Almamag 33. hét)
Dió

Sasha!
Küldtem egy mailt abban a reményben, hogy Te mindenttudó vagy, ha tudsz, akár ide is, vagy privátban is válaszolhatsz. KépKépKép
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Most majdnem leestem a székrôl. Én vagyok a legfelsô dobogón a táblázatban. Kép De én még nem szeretnék szülni! Nem vagyok még felkészülve... Kép

Margaréta 38+6
margaréta

sasha!

Megtenned, hogy felraksz engem is a tablazatba? Kép
Most, hogy mar 1.37 cm, megvan hozza a batorsagom Kép

a parametereim:
kamilla
6/2
26 ev/1.b.
Budapest
01.10.
Rokus Korhaz, dr.Barabas Gabor

koszi!

kamilla (6+2)
kamilla

Sziasztok,
Én írtam a tegnap esti levélkémben, hogy az allergén táplálékokat lassan el kell hagynom (azért nem olyan drasztikusan), de ez csak azért van mert a páromnak van egy komoly táplálékallergiája és ha nem vagyok elég elõvigyázatos akkor a pici is az lehet (elég magas 50% az esélye rá) szóval nekem ezért kell vigyáznom. Akinek nincs ilyen problémája annak biztosan nem kell ennyire figyelni. Szóval lányok szerintem Ti nyugodtan eprezzetekKép. Ha jól tudom akkor kell majd figyelni, amikor vezetitek be a picikéknek a szilárd kajcsikat, mert akkor ezeket a dolgokat minnél késõbb kell (tojás, hal....). De hát ez még odébb vanKép.
Sasha én igazán nem bántom az epret, sõt imádom!Kép

Hû Kata szerintem Te már nem otthon vagyKép))
Szilvi, gratulálok Viktóriához, szuper jó méretei vannak!Kép Minden jót!Kép

Pusz,
Ilke 31

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Még nem olvastam a topicot, de elõször jelentkeznék, hogy mi van velünk. Nem sok jó, sajnos.
A fájások szerencsére elmúltak. Ez tök jó! Az NST-n minden ok, ez is tök jó.
Viszont Dóri még mindig farfekvéses. Kép A becsült súlya 3911 g, 92-es BPD-vel. Hát ez már nem jó. Kép
Így már nem tudom megszülni, tehát császár. A doki jobban örült volna egy 90 alatti BPD-nek. Most annyiban maradtunk, hogy kedden újra NST, és majd akkor megbeszéljük a részleteket. Tehát várunk, mivel a magzatvíz mennyisége átlagos, a méhlepény érettsége nem romlott, a Flowmetria normális. És mivel már fájások sincsenek, nincs rá ok, hogy megcsászározzon. Reménykedünk, hogy meggondolja magát és megfordul.

Na akkor most megyek olvasni mi van veletek!

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

Kata
Mostmar 1000% a csaszar???
Ez telleg nem johir viszont,nagyon szep nagy fejlett babad vanKépKép
szoritok ertetekKép
De jooo nekekd ,nemsoka meglathatod a DorikadatKépKép
Kedden nem leszek,kaphatok egy sms-t toled ha addig tortenik valami!!!???Kerlek-kerlek!!!Kép

El is felejtettem irni nektek,hogy az osszes magan emilcimet elvesztettek amim el volt mentve,ezert senkiet sem tudomKép
Kata dobnal egy emilt,hogy lementhessem a cimed

cupppantas Krisztinka /23/
krisztinka

Elõször is köszönöm, hogy hiányoltatok, szorítotok nekünk, és aggódtok értünk!
Bárcsak azért nem jelentkeztem volna, mert már babázok... Kép

Dojika!
Mégegyszer gratulálok, sok boldogságot nektek, és sok-sok tejcsit a "leendõ võmnek"! Kép
Képek mikor lesznek????

Lányok!
Igaz most megyek utána járni, de császárral hány napra szedik ki a varratot, és hány napra engednek haza??

Kata (39)

KépKép

KépKép
kata007

Kata007,

Mivel en is jartas leszek a temaban ,nehany infoKép
Ugyanugy engednek haza mint a normal szulesnel(4-5 nap) es egy hettel a szules utan szedik ki a varattot.
Es nem kell elkeseredni,mert meg akarmi is lehet,es ha ne makkor is ott lesz a kezedben a kicsi lanyod es ez mindent megerKép

Kataa
17+3

Kép
Kép
kataa

Kata007!

Én a lányomat császárral szültem 2 éve (Miskolc, Semmelweis Kórház)és én is 5. nap hazamehettem. A varratszedést megúsztam, mert felszívódó varratom volt.
Itt, ha reggel 8-ig megszületik a baba (császárral) és nincs komplikáció (láz, sárgaság stb.), akkor az 5. napon haza lehet menni. De a miskolci topicban errõl írtak már a lányok.

Gyöngyöske (22+2)
gyöngyöske

Lányok!
Bocsi, hogy most OFF leszek, de hátha mást is érint majd a császár ilyen váratlanul mint engem.

Kataa!

Ok, kicsit megnyugtattál.
Tudod nem is annyira a császár zavar, hanem van nekem egy hatalmas gondom. A dokim lehet, hogy jövõ héten megcsinálja. Nem is ez a gond. A lányom 28-án ballag az oviban. Ott lesznek anyósomék, anyukámék, ugye természetesen a férjem, és természetesen nem maradhat el a volt férjem. Hát ha én viszont nem lennék ott, kicsit morbid lenne a dolog. A volt férjemet meg sem próbálom lebeszélni, mert úgysem tudnám, na meg mégiscsak a lánya. De ha én a kórházban lennék, nagyon furcsa helyzet lenne. Így viszont ha kedden vagy szerdán Dórit a világra segítik, akkor talán kibírom azt az egy órát még a varratokkal is.
Sajnos annyi kérdésem lett volna még a dokimhoz, de mind utána, már a kocsiban jutott eszembe. Többek között nem tudom, hogy itt Miskolcon, hogy megy a császár. Én nem akarom altatással. Mi van ha mégis beindul a szülés, így farosan, nem lesz-e valamelyikünk veszélyben?

Te annak is utána néztél, hogy mennyi idõ múlva lehet felkelni? Tényleg borzalmasan fáj az ember feje utána? Az apuka tényleg nem lehet bent császárnál? Bocs a sok kérdésért, de mivel eddig elég távolinak tûnt a dolog nem foglalkoztam a császárral. Most viszont mint látod, nagyon kétségbe vagyok esve.

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

Gyöngyöske!

De jó "hallani a hangod"!!!! KépKépKép
Mesélj, mi van veled????????
Megyek nézem a Miskolcot!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007,
Irok maganban hogy a tobbieket ne zavarjuk..
Kataa

Kép
Kép
kataa

Gyöngyöske!
Átnéztem, a megyeirõl nem sok minden van, fõleg nem a császárról, de szerintem nincs sok különbség a 3 kórház között.
Mindegy, majd kedden kifaggatom a dokit.

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

Kataa!

Ok. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Dehát a 92-es BPD az nem is nagy, annyinak lennie kell egy ilyen korú, ilyen fejlett babának!
100 felett szoktak császározni általában. De gondolom itt a farfekvés okozza a nagyobb gondot.

Nekem azt mondták, hogy haránt vágás 4-5 nap, hosszanti pedig 8 (de azt már csak szükségbõl csinálják).

üdv

any(36.)
any

Any!

Most kerestem rá a nevedre, hogy mikor írtál utóljára, mert úgy emlékeztem, hogy Te is császáros leszel.

Igen, a farfekvés. Hiába szültem már kétszer, nem vagyok egy "van mit fogni rajta" típus. A dokim évek óta ismer, tegezõviszonyban vagyunk, tehát tudja milyen vagyok nem terhesen, és ezért mondta, hogy nem fogom tudni megszülni.

Remélem egy 4 kg-os babát ki tudnak emelni haránt vágással is. Persze Dojika babáját is 4 kg-ra mondták, aztán pár nap múlva meglett 3,5-el. Ha jól tudom +- 0,5 kg tévedés lehetséges. Kezdek megnyugodni!!!! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007!

A császár lehetõsége nálunk is fennáll, mivel túl nagy a baba hozzám képest, de én nem problémázok ezen, én bízom az orvosomban és tudom, hogy az adott szituációban a legjobb döntést fogja hozni!
Fogd fel te is így! Mást úgy sem tehetünk.

Norci
Norci

Kata007,
Mail ment,

Mindenkinek jo hetveget es pihenest KépKépKép

Kataa
17+3

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Válasz ment!

Norci!
Most, hogy mondod a méretet, lehet, hogy nálam is a párom méreteivel van gond??? KépKép Nagy darab lesz mint az apja!
Képzeld, csak telefonon beszéltünk ma, de amikor megmondtam neki, hogy mennyi a súlya, hát meglepõdve kérdezett vissza, hogy "mennnnyiiiiii?????"
Igazad van, így fogom fel most már, csak kicsit megijedtem. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

CsipkebogyóKép

Megkaptam a mailedet és ide válaszolok ha nem baj, mert nem tiktokKép
Barbara/Bmaass azért nincs benne a táblázatban, mert elfelejtette megirni a kiiárs dátumát és nem tudtam hova tenni (elvileg be is irtam és "alattad" kapott helyet, de utolsó pillanatban kivettem) és mivel nem jelentkezett ezért nem irtam beKép
Amint látom Kata már jelentkezett, de addig én sem tudtam róla semmitKépKépKép
Köszi a tanácsot, de nekem kábelen jön a netKép Vagyis teljes mértékben én hibázom, ugyanis ha a TAB billt. a kelleténél többször nyomom meg és utána automatice az ENTERT akkor száll elKép

Drága Margaréta!KépKép

Egyszer mindannyian ide jutunkKép Ahogy láttam még egy héttel idõsebbnek is irtalak! Mért nem szólsz rám? Vagy te irtad el?Kép

KAMILLA!KépKépKép

Szia! A legnagyobb örömmelKép

Kata!

Ó-Ó Nem lehet az ilyeneket elmérni? Jó nagy buksija van a hölgynekKép Az viszont nem jó hogy császárKép Remélem minden rendben leszKép Most olvasom mennyire kétségbe estél és belegondoltam a helyzetbe és mélységesen megértelek! Látom kezdesz megnyugodniKépKépKép

Puszi mindenkinek
sasha
20+

Kép
sasha

Sasha!

Köszike!
Azért Te tudnál róla (vagyis a párod), ha történne valami, ezt megígérem! Kép

Nem mentetek végül????

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007

Nem igazán értem, lehet persze az én hülyeségem, de miért olyan nagy tragédia az hogy császár??? Vagy inkább az keserit el, hogy már annyira beleélted magad a természetesbe? Nekem még választási lehetõségem sincs, ha fejreállok is császár lesz....a csipõm miatt,de nem érdekel, mert mindenképpen szeretnék gyerekeket...KépÉs ráadásul ez az elsõ. Bár lehet, hogy amúgy császár lenne, mert ahogy Te is irtad , az én párom is sokkal nagyobb darab mint én.(majdnem 30 cm-vel magasabbKép) Szóval fel a fejjel...küldök Neked sok smiley-t
KépKépKépKépKép
Tudod én azzal vigasztalom magam, hogy 2-3 száz évvel ezelõtt a nõk belehaltak a túl nagy babák szülésébe, mert nem volt császármetszés....Akkor én most mihez kezdhetnék, hiszen tényleg nem tudnék megszülni egy kisbabát....(csipõficammal operáltak kisgyerek koromban)
És biztosan meg lehet beszélni azt a ballagást a dokival, feltéve ha semmi jel nem mutat arra, hogy Dóri baba rosszul érezné magát odabent. Egyébként nekem is 5 napot mondtak. És Kisvakond mesélte, hogy már másnap (illetve 16óra múlva) fel lehet kelni császár után is.És nem fájt a feje és nem altatnak, fõleg, ha programozott, vagy ha valami nem indokolja. De ezt is szedd ki a dokidból.

Bocs ha hosszú voltam...Kép

Mindenkinek kellemes pocakosodást!

Nyuszi
29+4
Nyuszi

Sasha,
tényleg elírtad egy héttel, mert Manóval egyidôsek vagyunk. De eddig fel se tìnt Kép Tényleg, tud valaki Manóról valamit???

Kata007,
én csak azt tudom írni, hogy van egy ismerôsöm, aki nemrég szült és császárral. Nem is altatták (spinális érzéstelenítést csináltak), és amikor másnap bementünk hozzá, vidáman ült az ágy szélén. Neki se fájt a feje. Úgyhogy ne aggódj, Kép fôleg ha ilyen viszonyban vagy az orvossal, akkor már biztos elnyerte a bizalmad. Vagyis biztosan jó kezekben leszel. Kép

Margaréta 38+6
margaréta

Szilvi!
Nagy gratula Viktoria babahoz! Jo egeszseget, sok-sok tejcsit.

Kata007!
Orulok, hogy itt vagy. Igaz remenykedtem hogy mar babazol. Remeljuk Dori baba megfordul. Jo lenne ha ebben az egyben hasonlitana ram, ugyanis en par oraval a szules elott fordultam be, egesz addig anno ketsegben tartva a dokit es persze az anyut.
Ha beindul a szules, es megis csaszarra lesz szukseg, az nem veszelyes, a baratnom is ugy szult, par oraig nala probaltak a huvelyi uton valo szulest, de mivel a baba tul nagy volt, csaszarral szuletett meg. Epidurallal es 4 orara ra mar fent volt minden fejfajas nelkul. Es felszivodo varratokat kapott, 5 nap mulva otthon volt. Ez tavaly tortent. Ja, es nem itt nalunk, hanem Magyarorszagon.
En is epidurallal szultem, Madison ma 8 hetes, de eddig semmi problemam nem volt, se fejfajas semmi egyeb.
Szoritok nektek, de barhogy is legyen megeri, tudom feles magyarazni, hisz neked mar van ket gyonyoru lanyod.Kép

Etelallergia!
en meg a szules elotti napon is ettem epret, minden fele gyumolcsot es szerencsere nem hasfajaso Madison baba, a dokim azt mondta egyek addig mindent amig terhes vagyok, hisz ha kijon mar nezni kell mit eszel.

Andi + Madison, aki ma 8 hetes
andysj

Kata!

Amióta tudom, hogy tudnál értesiteni, azóta (hogy irjam le?) nem hiányollak feleslegesen (ez igy bunkón hangzik) vagyis hiányollak, csak (ahha megvan) türelmesebb vagyok a kijelentésekkel, hiszen nem csak és kizárólag a babanet létezik, hisz ott a nagylányod és néha pihenni is kell, meg gondolom házimunka is akadKép

Nyuszi!

Nem "tragédia" a császármetszés!!! Csak a szülés elõtt megtudni alig (merész kijelentést teszek) 1 héttel, sõt ahogy a helyzet alakult pár napja szinte ki lehet jelenteni, hogy mindenórás! azért azt meg kell emészteni!
Most bevallok valamitKép Amig még csak szó volt arról, hogy mi lenne, ha jönne a baba akkor a "sógornõmmel" egyetértésben elõre tervezett császárt szerettem volna!!! Amint kiderült hogy jön a baba (ez kb 4-6 hónapra utána történt) mindenfajta "mûvi" beavatkozástól irtózam, de még a kóházbanszüléstõl is! Otthon akartam a világra hozni! Aztán betojtam és rábeszéltem magam a kórházraKép Ha magamból indulok ki akkor engem is megdöbbentene a császár, mivel semmi bajom nincs (elvileg), jó nagy csípõvel rendelkezemKép, idáig a gyerekkori "kötelezõ" betegségeken kivül semmi bajom nem voltKép Vagyis már beleéltem magam a hüvelyi úton való szüléshezKép Neked Nyuszi és a Többieknek is van-volt ideje megemészteni, de azt egy szóvalsem mondtam, hogy baj és fõleg (még mielõtt valakinek eszébe jutna) nem kevesebbek és nem kevésbé anyukák!!!! Szó siny róla!!! Egyszerüen csak olyan lelki dologKépKépKép
(ezt mind magamból idnulva irtam leKép)

Na megyek spenótot venniKép Nem! (Csics) Sima spenótfõzelék leszKép

Bmaass/Barbara!

Remélem semmi baj nincs!!! Vagy csak a net nem elérhetõ?? Jelentkezz, olyan kiváncsi vagyok rádKép

Djeszter is eltûntKép
Mi újság veled? Jobban érzed magad mostanság?

sasha

Kép
sasha

Sasha,

ARanyos vagy, hogy igy Kata védelmére keltél, 1000%-osan egyetértek Veled...KépKépKép Igazából a kérdés Katának szólt...és egyáltalán nem támadásnak szántam. Csak gondoltam megpróbálom megvigasztalni, bár lehet hogy az sovány vigasznak sikerült. (Mármint hogy másnak ez nem is kérdés, hanem az elejétõl fogva ez van)
EGyébként a nem tervezett császárosok nagy része csak az utolsó órában tudja meg, a sógornõm elsõ babája majdnem császárral született, jó nagy baba volt, már be voltak a dokik mûtéthez mosakodva, sok órás szenvedés után, amikor mondták neki..."Na Anyuka, nyomjon mégegyet hátha!" És kicsusszant a baba. Igaz eltörött a kis kulcscsontja és amikor 3 órásan elõször láttam fel volt kötve a karja, de mire vittük haza, már meggyógyult...Ja, és Õ a keresztlányom és Dórinak hívják...KépKépKép most 11 éves és nagy lõkötõ...Kép

Én egyedül azért lógathatom az orromat a császárral kapcsolatban, mert majd nemt tudok olyan izgalmas szülés-történetet irni, mint a Többiek...például Dojika...Kép Hacsak be nem indul temészetes úton hamarabb és futhatunk a kórházba, de a vége úgyis császár. Mindegy, ezek a tünemények mindent megérnek..KépKépKép Nem igaz?

Puszi

Nyuszi
29+4
Nyuszi

Nyuszi!

Elnézést! Nem akartam beleszólni, (ezt csak úgy mondtamKép) csak, csak, csak..Kép Egyébként gondoltam, hogy a szülés közben kiderülõ császárt fel fogod hozniKépKép (ha belegondolok hogy ma nem lottóztamKép) TUDOM, hogy nem támadásnak szántad, hiszen eddig senki sem támadott senkit, mért most kezdenénk el???Kép A sok fájdalom és sikertelen vajúdás (szerintem) olyan lelkiállapothoz vezet, és olyankor már a legtöbb kismama ott tart hogy - mindegy hogy hogy csak vegyék már ki ezt a gyereket - Rosszul látom???

majd még jövök mennem kellKép

sasha

Kép
sasha

Na megjöttem(nem ijesztegetni akarok senkitKép)

Nya szal: Nyuszi!

Mégegyzsr elnézéstKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

Nyuszi,Sasha,

Igazatoka van,mi akinek nincs mas valasztasa,talan konnyebben beletorodunk a dologba.De ha magambol indulok ki meg orulok is ,mert az en betegsegem szuletes kozben ert,ugyhogy ha anno csaszarral szulettem volna eleg sok mindentol kimelt volna meg az elet.Es ezt sajnos csak annak a lusta dokinak koszonhetem.Kép
Persze hogy senki senkit nem akar itt megbantani,mert mindenki egy cipoben jarKép
Abban viszont biztos vagyok semmit sem vesztunk ,csak nyerunk egy tunderi kis manotKépKépKépKépKépKép:

Puszi mindenkinek,
Kataa

Kép
Kép
kataa

KataaKépKépKép

Hú lányok, mindjárt felforr az agyam, olyan meleg van, ha bizonyos babanetes társaimra gondolok akiknél még hideg van elmegy a kedvem a panaszkodástól, de közben meg itt szédelgek...Kép

Puszi
sasha
20+2

Kép
sasha

Szilvi!
Gratulálok, és jó egészséget kívánok nektek!

Forti!
Szerintem próbáld meg minél jobban betartani a diétát, én is ezt teszem néhány hete. Jobbak is lettek az eredmények, de a diétát végig tartani kell. Nem kell teljesen lemondani a zöldség, gyümölcsrõl, csak mindent számolni kell. Neked mennyi szénhidrátot lehet enned?
Vigasztalásképp, nekem 9,8 volt az elsõ vc. eredmény.
(75g glukóz után)

Csics!
Nekem az jött be, hogy egy paplan az egyik oldalamra, egy a másikra, így mindenhogy kényelmes. Az a baj, hogy egyre melegebbek lesznek az éjszakák, kéne majd egy kis légkondi a hálószobába.

Conti (32)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Rájöttem valamire!
Elfelejtettem a babás táblázatot! Na nem baj ami késik nem múlikKép

Ime:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Mummy Iván 3600 g, 56 cm 2002.04.07 ( - ) 6 nap
Robi Tamara 3006 g, 52 cm 2002.04.25 ( - ) 4 nap
Krita Nelli 3450 g, 50 cm 2002.04.19 ( + ) 8 nap
Mia Soma 3290 g, 55 cm 2002.04.14 ( - ) 24 nap
Bubu Lili 4000 g, 54 cm 2002.04.21 ( - ) 2 nap
Sheila Melissa 2850 g, 47 cm 2002.04.30 ( - ) 6 nap
Bszilvi Péter Attila 2970 g, 50 cm 2002.05.01 ( - ) 3 nap
Csilla1 Erik Gyula 3820 g, 55 cm 2002.05.08 ( - ) 1 nap
Dojika Máté 3500 g, 52 cm 2002.05.10 ( - ) 11 nap
Zsunya Péter 3800 g, 56 cm 2002.05.08 ( - ) 5 nap
Szilvi Viktória 3600 g, 55 cm 2002.05.11 ( + ) 5 nap</pre>

cupppi
sasha

Kép
sasha

Szia Sasha, én kimaradtam a táblázatból, pedig egyszer már beleraktál. Közvetlenül Halacska után álltam a sorban..... :-(((
Ágota 30+5
Ágota

Ágota!

Nem direkt, téged nem direkt hagytalak ki, csak elfelejtettelek a péntekibe is beleirni...Kép Ne haragudj lécci-lécci-lécciKép

sasha

Kép
sasha

Sasha,

gondolom jo meleged lehet a panelban.bar a mi lakasunk eleg huvi,es a munkahelyemen meg van legkondi,ugyhogy szivesen jarok majd meg oda nyaron,persze egy hibaja van hogy dolgozni is kellKépKép
Ha csak belegondolok mi lesz itt meg nyaron velunk a nagy pocak-mocakkalKép
Ugyhogy a fagyizas mindenkepp jol fog jonni.Kép

Na megyek en is alukalni,jo ejszakat.

Kataa
17+3

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?