A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Beatrix Kép
kenegetni 2 óránként kell mindenkit (legyen gyerek/felnőtt), mert ennyi ideig hatnak a fényvédő krémek jól, utána rohamosan csökken a hatásuk.
Nálunk Máténál a hipp sárgabarack a "kakigyártó" ő is elég ritkán kakilna, de azzal sikerül minden nap.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok.Nem írok neveket mert mindenki babája nagyon édi és ügyi.Majd én is hivatok elő képet akkor teszek fel.A gyerekeim neve 16 éves lányom Renáta,13 éves fiam Renátó és hat és fél hónapos fiam Renátusz Leó.Most már én is belátom hogy nem érdemes kínlodni az evéssel majd ahogy alakul.Sajna nem minden nap tudok a gép elé ülni mert festés mázolás van nálunk amit mi csinálunk,de majd ha kész lesz jövök vissza.Addig is mindenkinek jó nyaralást pihenést és babázást kívánok.Sziasztok
xerax

Lányok, megint csak olvasóban vagyok, mert állandóan kinn kell lógni, benn irtó nyűgös a kiskrapek.
Bocs, hogy csak pár emberre reagálok név szerint.
Orsi Kép nekünk is nagy kín volt az ivás, mert cumisüveget sose használt és í szívás, csak a cicinél jön elé neki, minden mást rágcsál. Pohárból hamar megtanult inni, de nekem azzal az a bajom, hogy autóban, menet közben stb nem tudok belőle adni illetve nem tud magától inni.
Nekem ami bejött. Vitalade sportital fél literes műa üvege. Annak lecsukható a teteje, nem folyik, ha hozod-viszed és minimálisan kell csak szívni, ha kinyitod a kupakot. Moat a hétvégén, volt hogy fél litereket beszoppantott belőle a gyerkőc.
Evés: múltkor mikor beteg volt Bálint 3 napig csak cicizett, pedig egy irtó zabagép, de egyáltalán nem fogadott el semmit kanálból, még a kedvenceit sem. Aztán visszaállt a rend.
Megint...-ben olvastam, folyik az orra bébinek. Bálintnak is, de sokkal erősebben, ha kimegyünk, és más baja nincs, úgyhogy nagy valószínűség érzékeny a szálló nyír/nyár francokra. nem lehet hogy nálatok is valami ilyesmi van?

Csajok Kép
Úgy néz ki, hogy a június 8 tali, nekünk nem jó, mert ha minden igaz, jövő héten leköltözöm egy kicsit mindkét nagyszülő pároshoz pár napra, mert irtó unokahiányuk van, apa meg úgyis sokat dolgozik. Így én is kényeztetve leszek kicsit és ha minden igaz pihenek. Nem 100%, de valszeg jövő hét lesz belőle, úgyhogy mi csak júliusban. Jó talizást nektek.

VeraKép Éjszakáitok? Képzeld én 4 napja csinálom, hogy éjjel, ha felkel nem adok neki szopni, csak a hajnal 1-es kelésekor. Máskor csak elringatom és csodák csodájára visszaalszik. Bízom benne, hogy szépen fokozatosan nem csak ringatással fog menni, mert derekam keményen szakad le már. Meglátjuk.

Babák szépek, ügyesek Kép

LányokKép Ha valaki tud Rovinjban olyan szállást, ami jó, szép és igényes, akkor légyszi írjátok meg nekem. Köszi

Most csak ennyi.

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Most csak gyorsan egy kérdés:
Ti ha több kajcsit csináltok, mint amennyit a babó megeszik, elteszitek a hűtőbe másnapra?
Mi még csak krumplit, meg almát eszünk. De azt van, hogy összekeverve, plussz anyatejcsi (pár csepp), plussz egy kis főzővíz hozzákeverve.
Ezt például így összekeverve eltehetem másnapra, ha sok marad?
Előre is köszi a segítséget!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Anita Kép
ha teszel bele anyatejet, akkor szerintem nem, mert a melegített anyatejet azt már nem szabad eltenni.
Anélkül szerintem elrakható.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

ReditkeKép Kösz a bíztatást. Sajna a nagy melegben, ha felébred, akkor muszáj itatni Kornélt. Akkor meg már mindegy, hoyg szopik-e. Viszont mostanában visszaalszik 7-igKép aztán reggeli után fél 9-9 -től is alszik 1 órát!!!!!
Az üveg tök jó ötlet!!!! Igaz én is mindig ilyenből iszom. Hála az égnek Kornél kezdettől fogva iszk cumisüvegből és mostanában pohárból is, így nekünk ez nem gond. TaliKép Pedig jó lenne látni titeket.

VasaniKép Én elrakni,a mélyhűtőbe szoktam a kajcsit. Az anyatejcit csak kaja előtt keverem bele. Egyébként én nyugisan elrakom napközben a kaját. Eddig még nem volt gondunk vele. Pár csepp anyatejcivel szerintem másnapig eláll.

Az összes babák nagyon ügyesekKép

KormiKép Kornélnál is detto az a helyzet, mint Benedeknél. Vízszintesen ordít. Ha járókána rakom, akkor szintén. Csak az használ, ha kimegyek.

Hív a főnökömKép

Vera

hvera

Sziasztok,
Minden kommentár nélkül két kép a gyereknapról Kép.
Andi
Kép
Kép
Vendég

Orsi, szerintem nem baj, hogy Levi nem igazán akar enni, még csak - ugye, jól emlékszem? - 7 hónapos. Én biztos nem erőltetném, mert azzal inkább csak elmegy a kedve az evéstől. Szerintem várj türelmesen, időnként kínáld meg, előbb-utóbb újra elfogadja majd. Nálam alapelv, hogy "az evés legyen örömforrás".

Beatrix, most olvastam, hogy ahány perc alatt leégne kb. egy baba a napon, pl. 10, akkor 10-zel meg kell szorozni a fényvédő faktorszámát, pl. 40-et, az 400 perc, tehát ennyi ideig lehet egyszeri bekenés után napon egy baba. Jó alaposan be kell kenni, de mondjuk 30 fokban nem célszerű kivinni, inkább reggel és este.

Liv

Kép

Kép
liv

Beatrix, 3 nap után milyen a kaki állaga? Normál vagy kemény? Dávidnál is előfordul 3 nap néha, de akkor is normál állagút kakil, tehát nincs szorulása, csak "lustább" néha a bélműködése. A paradicsomot próbáltad?

Orsi, akkor lehet, hogy nem jó, amit a faktorszám szorzójáról írtam, de a Kismamában ezt olvastam. De gyanús, sok az a 400 perc, neked lehet inkább igazad.

Kép

Kép
liv

Liv Kép
persze, de olyan jó volt, hogy már 1 étkezést kiváltottunk, és nem csak 1.5 órára szabadulhattam el otthonról. Most megint nem tudok sehova sem menni, mert szopiznia kell, ráadásul a meleg miatt még sűrűbben is.
Lehet, önző vagyok, de néha nagyon kellene nekem is a kikapcsolódás.
7.5 hónaposak most a fiúk.
Jártok még dévényezni?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv Kép
van valami elméleti cucc, ami ehhez hasonló, amit Te is leírtál, de a fényvédő anyag egyszerűen egy idő után elbomlik a napon, ezért ezeknél a magas faktoroknál már ez így nem igaz.
Régen, amikor még csak 6-15ös kellett, akkor igaz volt nagyjából, mert a lebomlás ideje meg az így kijött idő között nem volt nagy különbség.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Bocsánat, hogy most nem reagálok semmire, csak azt se tudom, hol áll a fejem. Egy gyors kérdés erejéig ugrottam be, szerintetek termoszban megromlik a kaja, ill. mennyi idő alatt romlik meg?

Köszi előre is!

MAcsek

Kép

Kép
macsek11

Orsi Kép, dévényezünk. De ne is mondd. Ma hihetetlenül besokalltam. Nem is akartam írni erről, csak azért írom le, mert pont rákérdeztél. Dávid nagyon fáradt volt, ráadásul most nagyon megkínozták, nagyon sírt, és 1-2 perc pihenőt se hagyott a gyógytornász a gyakorlatok között, hiába fuldoklott a sírástól. Aztán elkezdett öklendezni, erre szóltam, hogy lehet, hogy hányni fog. Akkor se hagyta abba a gyakorlatokat, mire Dávid sugárban hányt. Gondolhatod. Nem volt elég neki a dévényezés, szegény még hányt is egy nagyot. Gyorsan feltöröltük a hányást, és innentől kezdve még jobban pörgette a gyógytornász az egészet. Hazáig sírtam utána, és mondtam, hogy befejeztük, abbahagyjuk. Holnap megyünk pont neurológiára kontrollra, és megpróbálom az orvos áldását kérni erre. Ha nem adja, nem tudom, hogyan tovább, mert a mai már több volt a soknál. Tudom, most fogják mondani nekem a dévényezős babák anyukái, hogy ne hagyjam abba, mert azzal ártok a gyerekemnek. De én nem hiszem. Eddig nem is mertem volna abbahagyni, de úgy gondolom, 5 hónap kezelés után már semmi baja nem lenne Dávidnak, ha hagynánk, hogy a saját ütemében, magától fejlődjön a mozgása. Ráadásul ahogy beindul a mászás, akkor már az új mozgások oldják a még fennálló kötöttségeket. Addig semmiképp sem akarok járni, amíg elindul, az még túl messze van, meg eleve a neurológus is azt mondta legutóbb, hogy elég a mászásig. De még nem mászik, így nem tudom, holnap este mit írok ezzel kapcsolatban, a neurológia után.

Ti dévényeztek még?

Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Maccs, merre vagytok?

Kép

Kép
liv

Liv Kép
nem semmi a dévényesetek Kép Kép a mienk tök rendi, ha nincs olyan jól valamelyik gyerek, akkor nem kínozza (utálják a nyakukat, Levi a talpát), szóval akkor a problémás területek kimaradnak. Ha meg épp nagy az üvöltés, akkor mi 15 percenként meg szoktunk állni, amíg megvígasztalom a kicsit.
Nem lenne más, akihez mehetnétek?

Mi úgy vagyunk, hogy a járásig járnunk kell, ahogy Te is írtad. Nálunk a neurológia egyébként végig negatív volt/most is az.

Azt nem tudom, hogy mi lenne/lesz, ha most abbahagynátok, mert nem értek hozzá... és azt sem mondom, hogy ne tedd.
Én azt mondom, halgass a szívedre és az anyai ösztöneidre!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, nem ilyen szokott lenni a gyógytornász, szóval nem akarom bántani, máskor hagyja, hogy kicsit, egy percet pihenjen Dávid, vigasztalja, épp ezért volt olyan rossz, hogy most nem így volt. Viszont akármennyire sír, mindig végigpörgeti a gyakorlatokat, bármennyire is kivan már Dávid, azért csak végigcsinálja mindig. Tudom, ez a dolga, de néha már én is úgy gondolom, hogy látja, hogy mennyire kivan, hagyja már, letelt a 45 perc, nem kéne még egy utolsót, meg még egyet. De amúgy nagyon kedves nő, csak néha vannak ilyen napjai is, de nem ez az általános, így tényleg nem akarok panaszkodni rá.

A neurológia negatív??? Hogyhogy? Mit mondanak? És melyik neurológushoz jártok? Ha negatív, hogyhogy nem mutatod meg a gyerkőcöket másik neurológusnak?

A neurológusra hallgatni fogok, mert tudom róla, hogy orvosilag, emberileg is nagyon jó, de az anyai ösztönre is hallgatok, mindig, és ez most is így lesz.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza a nyaralásból, itthon rengeteg a dolog, de Livnek szeretnék írni. Elnézést a többiektől, olvasok mindenkit csak reagálni nem tudok.

Liv! Én is tervezem, hogy befejezzük a tornát. Ahogy írtam két hete Áron nagyon ritkán bemutatta, hogy tud forogni, de rendszeresen nem próbálkozott vele. Elmentünk nyaralni és láss csodát a gyerek ma vagy 10* hasra fordult. Lehet a véletlen műve is, de lehet hogy elege van abból hogy sírás közepette erővel forgatják. Az utolsó kezelés óta szándékosan nem tornáztattam, naponta 10 órákat babkocsiban volt és ennek ellenére indult el a forgás. Szerintem lehet és talán kell is pihenőt tartani és egy hónap múlva ha nem mászik Dávid újra tornázhattok. Mi is megyünk neurólógia kontrollra, ha nem lát fontos eltérést én szüneteltetem a tornát. Nekem ez a megérzésem. Nem beszélve arról, hogy a gyógytornász is mondja , hogy régebben ezzel a problémával (feszesség)nem is foglalkoztak és azok a gyerekek is megtanultak járni. Kicsit nehezebben, de a végeredmény úgyanaz volt. Hangsúlyozom ez az én véleményem, én is hezitálok, tudom milyen nehéz a döntés.

Egyébként a gyt vagy én rendszeresen megvigasztaljuk Áront, játszunk egy kicsit vele torna közben. Ne hagyd magad, vedd ki a kezéből és utána lehet folytatni.

Szia Andrea

KépKép
Áron

Liv Kép
mi Veszprémben voltunk neurológusnál, mert ott volt jó kapcsolat, meg jó neurológus... én úgy döntöttem, hogy több helyre nem cibálom már őket.
Dévényezni járunk, mert ártani nem árt, de már nem vizsgáltatom őket állandóan.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

Ma fogok időpontot kérni kardiológiára, kíváncsi vagyok. Dokink azt is mondta, hogy lehet, hogy vashiányos (elég fehér a bőre és neki is lelassult a hízása, sőt, fogyott is!!), de majd a vérvétel után kiderül. Remélem, csak a köhécselése miatt van ez a szívzörej, majd kiderül.

Liv: szegény Dávid!! Nagyon megdöbbentem, mikor olvastam, miket csinálnak dévényezés közben. Nem gondoltam volna. Persze, azt én is olvastam, hogy muszáj végigcsinálni, még akkor is ha sír, hiszen pont azokat az esetleges letapadt izmokat mozgatják át, amik fájdalmasak, de ez így iszonyúKép Kíváncsi vagyok, mit mond majd a neurológus! Balázs különben egy hét alatt felállt, leült és elkezdett mászni, lehet, hogy Dávid is hirtelen mindent egyszerre akar csinálni. Egyébként lehet, hogy Balázs ezért is fogyott, mert állandóan mozog, körbemászkál a lakásban. Annyira édes, érdekes, hogy Ákosnál kimaradt a mászás, ő kúszott, mint a kommandósokKép
Itatni ilyen nagy melegben annyiszor kell, ahányszor csak elfogadja!! Érdekes volt, mikor Ákos évzáróján adtam Balázsnak vizet és az egyik anyuka kérdezte, hogyhogy elfogadja a vizet?? Mondtam, hogy rá kell szoktatni. Mesélte, hogy a két kisfia csak a teát hajlandó elfogadni, a nagyobbiknak elől már két szuvas foga is van 4 évesen. Ebben a melegben amúgy is jobb, ha vizet iszik a baba, mert nem lesz utána még szomjasabb. Remélem, hogy sikerül neki átszoktatnia a kicsit (15 hónapos) a vízre.

Kardiológiát ma fogom hívni, a Madarász kórháznak is van, kíváncsi vagyok, mikorra adnak időpontot.

Szerencsére ma már nincs akkora hőség, de azt mondják, hogy hétvégére visszatér a meleg.Kép

A tali helyszíne: nekünk mindegy, hogy hova megyünk, a lényeg, hogy mindenki vigyen valami kis apróságot, olyan terülj-terülj asztalkám lesz ott, hogy hajjajKép

Lányok, Balázs már este nagyon keveset fogadja el a cicit, tápszert adok neki. Meg is sírattam a múltkor...reggel, napközben és éjjel még vígan szopizik (éjjel van, hogy már 4-fél 5 közé esikKép), de lehet, hogy estére már olyan fáradt, hogy nem akar dolgozniKép
Mostanában meg már kétszer is volt, hogy etetés közben egyszerűen elaludtKépKép Egyszer csak azt látom, hogy bukik előre a feje, és már alszik isKép másik alkalommal meg az apja ölében aludt el. Nagyon sokat mozog és biztos amiattKép

Puszi mindenkinek
Szép napot
Lau
lau

Lau, mi is a Madarászban voltunk kardiológián (szintén szívzörej miatt) Dáviddal, Nemes doktornál, akinél nagyon jó kezekben lesztek, ha hozzá mentek!

Andi, nálunk eleve sajna nem én vigasztalom a torna közben Dávidot, hanem a gyógytornász, ő sétál néha vele, de ezzel nincs bajom, mert nála is megvigasztalódik. Csak sajna a tegnapi nap "pörgessük az eseményeket"-nap volt. Én is úgy gondolom, hogy nyilván kell kezelni a kezelendő babákat egy darabig, de túlságosan erőltetni nem kell a mozgásokat (persze nem értek hozzá, úgyhogy laikusként beszélek, az alapján, amit látok itthon, és amiket olvasok), pl. Dávid is már simán tudott volna forogni, mégse forgott, mert az itthoni "házi feladat-tornák" miatt elkényelmesedett, hogy majd én úgyis forgatom. A mászással nem akarom ezt csinálni, így suttyomban pár hete nem cisnáljuk már meg a házi feladatokta itthon, itthon békén hagyom, nem tornázunk.é Másrészt olvastam, hogy az a jó, ha a baba maga jöhet rá mindenre, ő fedezheti fel az új mozgásokat és mindent, az úgy teljesen más élményt és alapokat ad neki, mintha a szülő mindent megmutat.
Nemsokára indulunk neurológiára, utána írok.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

régen írtam már én is, de kicsit besűrűsödtek az események, ezért nincs időm. Semmi különös nem történt, csak folyton menni kell Eszterrel, mert itthon egymás egyára megyünk. Kivéve mikor alszik. Pl. most. Kép

Tegnap volt 7 hónapos, pénteken mérték: 9880 gramm. Két hét alatt 31 dekát hízott. Lassan nem tudom, hogy egyáltalán örüljek-e még ennek a mérhetetlen gyarapodásnak. Amúgy kicsattan az egészségtől és nagyon eleven, de asszem, mi vagyunk a másik véglet gyarapodás szempontjából. 2 hét alatt 31 deka az egy 2 hónaposnak is normális! Pedig csak "fogyós" pépeset Kép adok neki (értsd: krumplit meg édes gyümit nem nagyon), és mégis. Pedig nappal már csak 4-5x szoipzik, bár most éjjel újra beállt a 2 szopira, de kint van már mindkét alsó metszőfoga, meg az is lehet, hogy szomjas. Én pl. gyerkkorom óta felébredek arra éjjel, ha szomjas vagyok. A súlyához képest viszont elég sokat mozog. Szóval nem tudom...

Két kép a hétvégi gyereknapozásról:

Kép

Kép
Kép

Bori
lbori

LivKép
Nagyon várom, mit mond a neurológus nektek. Remélem csupa jót.
Szörnyű volt olvasni a soraidat.
Ugye én már könnyen beszélek, mert mi egy jó ideje már nem kell, hogy járjunk, de nekem is van 2 olyan barátnőm, aki sokkal régebb óta és még sokkal tovább fog járni. Egyik pici lány (már másfél éves), őt már az inkubátorban is tornáztatták és heti rendszerességgel járnak a mai napig. Szegénykém lelkileg már odáig van, nem torna közben hány(ik?), hanem ahogy kiszállnak az autóból a gyógytornász háza előtt és bemennek az ajtón, nemegyszer fordult elő, hogy az idegességtől azonnal össze hányja magát.
Másik barátnőmnek most lesz 10 hónapos a kisfia. Két hónapja ő is besokkalt és felfüggesztette 1 hónapra a tornát (ők heti 2x járnak), de mivel kisfia azalatt az egy hónap alatt semmit nem produkált, sajnos újra kezdték.
Ezzel csak azt akartam én is írni, hogy ahogy érzed és gondolod. Végülis nagyot nem bukhatsz, ha mindenképp szünetet akarsz tartani, én megértem.
Ha jól alakul, akkor vissza sem kell mennetek, mert beindul minden magától, ha meg nem akkor folytatjátok és maximum később fogja kezdeni a dolgokat.
Szóval sok erőt a döntéshez.
Most csak ennyi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Lau, mi hír a kardiológiáról?

Áron baba nagyon ügyesKép Nálunk is a környezetváltozás tett jót Kornél mozgásának.

Képzeljétek, tegnap a lomtalanításon( babasétáltatás közben) találtam egy tök jó esernyő-babakocsit. Lefertőtlenítettem, kimostam a huzatát jó magas hőfokon és ma már ki is próbáltuk. Nagyon könnyű és Kornélnak is tetszett. Persze a huzatot pár helyen meg kell majd erősíteni, de egyébként teljesen rendben van. Ennek örömére délután kimentünk az Örsre apája elé, és szembejöttKép egy tökéletes bili is. Szóval tiszta gyerekparadicsom. Nem szoktam ilyet csinálni, de annyira jó állapotban volt a kocsi is, hogy a boltban( használtan) úgy sem kapnék jobbat, ez meg ugye ingyen volt.

Kornél ma nagyon nyűgös, valszeg a foga, plussz a front. Szegénykém. Úgyhogy megyek, szeretgetem picit.

Üdv;
Vera

hvera

SziasztokKép

LivKép
Szegeny pici David, nem gondoltam volna, hogy igy megkinozzak a babakat a devenyezesenKép Egyebkent Elisa 8 honapos koraban meg csak hasrol hatra fordult akkor voltunk ellenorzesen es mondtam a dokinak azt mondta ne idegeskedjek majd forog ha eljon az ideje. Utanna 1 hetre elkezdett forogni, negykezlabazni, felulni (hason es hanyatfekvesbol is) felalni, maszni igaz meg nem szabalyossan inkabb tobbet kuszik es ha fogom a kezet akar 50 metert is setal szepen rakja a labait. Lehet, hogy tenyleg David is egyik naprol a masikra fog mindent csinalni. Szoritok, hogy a neurologian jok legyenek az eredmenyek. Irj amint tudsz.

Mi nagyon szenvedunk az alvassal az utobbi napokban. Az este is furdes es szopizas utan felul es mar maszik is az agy vegehez ahol felal visszaesik felal.... es kozben annyira erolkodik, hogy a vegen mar hanyt ket este is. Aludni egy istene se akar az este pl. 12kor aludt el es egessz ejjel forgolodott. Nem tudom mi baja, vagy a foga vagy nagyon melege van, de mi is ott alszunk ahol o es birunk aludni nincs annyira meleg.

Udv,
Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis Kép
Nálunk is gáz volt ma éjjel az alvás.
10-kor aludt csak el, utána pedig evett hajnal 1-kor, de ez eddig semmi extra. Viszont 4-től hatig ordított szegény, apjával váltva próbáltuk ringatni. Hatkor elfogadta a cicit, akkor elaludt, de csak negyed órát. Végül 7-ig szenvedett újra és akkor a karomban elaludt 9-ig, de közben 5x megébredt. Nagyon durva volt. Ki is vagyok rendesen, meg hát ő sincs túl jó passzban.
De majd ma éjszaka jobb lesz Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok'
Koszi mindenkinek a tippet, kaki volt tegnapKép
Naptejel is kenegetem. Szunyogot meg nem riasztunk.
Liv, szerintem nyugodtan tartsatok egy kis szunetet. A sportolok is hagyjak idonkent az izmaikat pihenni. En biztos, hogy a hanyas utan minimum ket hetet rapihennek. Csak azert irom ilyen lazan, mert szamomra az derul ki, hogy David nagyon ugyes a sorstarsaihoz kepest, de meg a kortarsaihoz kepest is!

Megyek mert apa aludni akarKép

csengo
Vendég

Edit Kép Liv Kép
ahogy olvasom, akkor nekünk hatalmas szerencsénk van a gyógytornászunkkal, mert ő teljesen emberi.
Ha nincs jó kedve a gyereknek, akkor nem nyaggatja, csak a könnyebb gyakorlatokat csinálják, ha sokat sír, akkor időnként pihi van.
Nekem nagyon tetszik az ő stílusa.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziaztokKép

Most olvasom vissza az üzeneteket. Tényleg ngayon durva lehetett a dévényezésKép Nagyon szurkolok Dávidnak. Szerintem is ráfér egy kis pihi. Képzelem milyen stressz lehet ez neki, még akkor is, ha jó a cél. Kornél is mindent egyik napról a másikra kezdett el. Nálunk a valódi mászást pl. megelőzte a felállás. Szóval kitartás Liv, Orsi, AndiKép

Vera

hvera

ReditkeKép
Orulok, hogy masnal is van ilyen, persze nem annak, hogy ti sem aludtatok. En mar nem gyozom talalgatni az okat. Ha este nem eszik rendessen akkor arra fogom, ha meleg van akkor arra....pedig szerintem egesz egyszeruen csak rossz alvo, es velunk akar aludni erre mar mi szoktattuk ra, vagyis nem voltunk eleg erossek, hogy leszoktassuk. Mar a korhazban is ejjel 2 kor oda kellett hozzak hozzam mert annyira sirt es amint mellettem volt megnyugodott. Kivancsi vagyok milyen lesz a mai ejszaka, de jo lenne aludni mert holnap hosszu ut al elottunk, megyunk vegre haza 4 honap utanKép

Udv,
Tcis

Kép

Kép
tcis

Liv: szerintem ez kegyetlenseg amit ez a no muvel, en nem tudom mit jelent ez devenyezes igazabol de ha tenyleg annyira fontos akkor en nem hagynam abba, de hogy keresnek egy masikat az tutti biztos, szerintem ezek a dolgok mely nyomot hagyhatnak benne, egyalltalan nem ertem, hogy lehet valaki ilyen, hogy latja, hogy szenved a kicsi es nem erdekli.
Szerintem a te kisfiad nagyon ugyes, az enyem nemsokara 9 honapos es o sem maszik meg, es nagyon sok baba van igy, ez nem jelent semmit, kesobb majd megtanulja vagy nem, de BOLDOG baba lesz ha nem nyuzzuk allandoan.
Nem tudnad atvinni Davidot Orsi gyogytornaszahoz?
Emlitettem mar itt, hogy a hugom a 30-ik hetre szuletett 1400 g-al, minden baja volt szegenykemnek aztan mindenfele devenyezes meg kulonleges kezeles nelkul forgott, maszott, megtanult jarni mint a tobbi gyerek, semmi baja az eg vilagon. Es gyonyoru kislany. Hadd dicsekedjek egy kicsit KépKép

Ja a picurkanak mar 6 foga van, tegnap este kijott a felso bal 1-es.

Tcis Kép nyugodalmas jo ejszakat!!! Kép Remelem ma este sikerul aludni egy kicsit!

Bori: nagyon szep kislanyod van, szerintem beszelj az orvossal mert a tul gyors hizas nem jo, lehet pajzsmirigy problema, en is "fogyokurara" Kép fogtam a fiam, a reggeli es esti tapszerbe kevesebb port rakok es sok- sok gyumit kap.
Az orvos ad taplalkozasi tanacsokat, feltetlenul beszelj vele szerintem.
Ja, bocsi most olvasom, hogy szoptatsz nem igazan van meg hozzatapi, az anyatejtol nem kellene ennyit hiznia a kislanynak, en ugy tudom a szopis babakat nem lehet tuletetni.

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok lányok Kép

Jól eltűntem, de folyton intéznem kell valamit.
Most is csak futólag tudtam átolvasni mi van veletek. A babák fantasztikus hogy fejlődnek, és egyre szebbek Kép

Andrishoz az elmúlt 3 éjszaka 3x is fel kellett kelni, átállt arra, hogy 4-5 között kel, ekkor már nem is lehet visszaaltatni, viszont fél 9-kor eldől aludni. Hááááát, nem vagyok túl kipihent. Úgy látszik nem lehet megúszni a babával éjszakázást, eddig nekem nagyon szerencsém volt, mert 6 hónapja nem kellett hozzá felkelni. Én sem tudom mire vélni, csak találgatok: fogacskák, vagy a meleg, vagy .... Az biztos, hogy a felső 4 fogacska már átlátszik az ínyén. Szegény manónak egyszerre jönnek.
Evés, ivással szerencsére nincs gondunk.
Volt a múlt héten egy kis hasmenése, de már meggyógyult.
Néha Andrisnál se tudni mi a baja, egyszercsak elkezd sírni, "toporzékolni". Én ilyenkor hagyom és akkor abba szokta hagyni. Közben nagyon figyel, hogy mit szólok hozzá. Szerencsére engem nem dúl fel, azt gondolom, hogy természetes.

Ne haragudjatok, hogy most csak magunkról!

Cedit
cedit

Sziasztok!

Voltunk neurológiakontrollon. A doktornő tüneményes, kedves és nagyon jó orvos, és pontosan éreztem, hogy mit fog mondani: folytassuk a dévényezést.
Nagyon elégedett volt Dáviddal, azt mondta, ügyes, és teljesen megszűnt a tónuszavar (hurrá!!!!), de pont azért kell tovább dévényeznünk, hogy továbbra is jól fejlődjön a mozgása és ügyes legyen. Azt mondta, mint anya pontosan megért, és a dévényterápia nagyon jó, de tudja, hogy a babák nagyon sírnak, ezért csak azoknak javasolja, akiknek muszáj, és nekünk azért javasolja, hogy ezt a terápiát folytassuk, mert Dávidnak nagyon jót tesz. Kérdeztem, lehet-e szünetet tartani, azt mondta, igen, tarthatunk egy hónap szünetet, vagy ritkíthatjuk is a kezeléseket, hogy nem hetente, hanem kéthetente megyünk. Azt mondta, mint anya azt javasolja, hogy kéthetente menjünk, mint orvos pedig azt, hogy továbbra is hetente. Azt mondta, a mászásig mindenképpen, de jobb lenne addig, amíg Dávid elindul. Viszont azt is mondta, hogy egy olyan babánál, aki tónuszavaros volt - plusz még koraszülött is -, az sem baj, ha csak másfél évesen indul el. (Mondjuk amúgy is olvastam, hogy másfél éves korig kell elindulnia egy gyerkőcnek, addig tekintik „normálisnak” az orvosok.) Most megyek aludni, mert mindezt kedden este ¾ 11-kor gépelem, csak épp nincs babanet, úgyhogy elmentem a Wordbe, és holnap felteszem.

Liv

Kép

Kép
liv

"normálisnak"
kedden este 3/4 11-kor
sorry, a word átírkálta ezeket olvashatatlanra

Kép

Kép
liv

Még annyi, hogy a jövő hetet kihagyjuk, utána pedig bízom a nyárban, mert úgy tudom, akkor a gyógytornász elég sokat szabadságon lesz. És innentől keményebb leszek (mivel a neurológus javaslata után abbahagyni nem merem): ha nagyon sír, egyszerűen kiveszem a kezéből, hogy hadd vigasztaljam meg én, hiszen nálam egy pillanat alatt megnyugszik, és majd akkor adom vissza a kezébe, amikor én jónak látom.
Amúgy nagyon ügyes nő, jó gyógytornász, azt gondolom, jó ember is, nem akartam ám annyira bántani, csak néha nagyon kivagyunk mindketten.

Kép

Kép
liv

Sziasztok LányokKép

Nagyon sokat írtatok, hétvégén kicsit volt időm bekukkantani, akkor láttam, hogy elég nagy a pangás.
De azóta..Kép

A fotókat megnéztem, minden baba gyönyörű és ráadásul nagyon ügyesek is!KépKép

LivKép
Nagyon örülök, hogy a neurológián csupa jót mondott nektek a dokiKépKép
Nekünk ugyan nem kell járnunk ilyen gyógytornára, de teljesen megértelek, ha szeretnél szünetet tartani. És látod, azért a doki is támogat ebben téged (főleg anyakéntKép). Dávid nagyon ügyes kis lurkó, eddig is bizonyította sokszor. Szerintem egy kis szünet nem fogja a fejlődési folyamatot leállítani vagy visszafordítani.

CeditKép
Jó, hogy jelentkeztél!Kép
Biztos a fogacskái bántják AndrisodatKép Kitartás! De azért tudnak szervezni ezek a manókKép Most négyet egyszerre letud, aztán legalább tud pihenni a következők előtt egy kicsit (jó esetbenKép)KépKép
Egyébként nálunk most ugyanez a helyzet, lent kint van kettő teljesen, fent pedig négy helyen van duzzanat az ínyén, megvannak az éjszakai ébredések is, pedig Eszti is mindig átaludta az éjszakákatKép

TonticaKép
Gratula a fogacskákhozKép
Tényleg szép leányzó a hugicádKépKép

BoriKép
Esztid valóban nagyon jó húsban vanKép

Mi ma voltunk mázsáláson: Eszti 7640 gr, 67 centiKép
Vasárnap négykézlábra állt és kutyázott isKépKép
Azóta is bőszen gyakoroljaKépKép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Kaptam egy jó kis képet, veletek is megosztom Kép.
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok,
íme Kornél a lufivadászKép

KépKép

Üdv;
Vera

hvera

Liv Kép
no ide is jutottam...
Pihenés: nálunk Gabi (gyógytornász) azt szokta mondani, hogy akkor érnek be a dolgok, így KELL is a pihenés. Nekünk tavasszal volt 3 hét szünet, meg nyáron is lesz 3 hét ill. amíg leköltözünk a Balcsira, addig csak hetente 1szer fogunk járni.
Szerintem nyugodtan legyél határozottabb, hiszen Te vagy a mamája, ha már nagyon rosszul viseli, akkor vedd fel és nyugdtasd meg!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Maccs, Beszti, Csirkesz - és még sokan mások -, merre vagytok?

Magi, összejött a nyaralás?

Mi nemsokára indulunk BCG-újraoltásra.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

AnitaKép:
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

SziasztokKép

Anita: Boldog Névnapot Kívánok én is!Kép Ügyes a négykézlábazásbanKép

Kaptunk időpontot kardiológiára, június 14-ére. Hamarabb nem volt nekik, akkor megyünk. Kíváncsi vagyok, mit mondanak majd.

LivKép Remélem, hogy minden rendben lesz és Dávid úgy fejlődik, ahogy kell. Szerintem nagyon szép és ügyes kisfiú, nem lesz itt baj!

Balázsnak levágtam kicsit a haját, olyan kis golyófeje lett tőleKép Érzem már a 7. fog csücskét az íny alatt, de még nem bukkant elő. Viszont Ákosnak elől a második foga is már 3/4 részig kint van. Nemsokára foghíjas lesz teljesenKép Voltunk vele allergia-vizsgálaton, kiderült, hogy fűallergiája van. Kapott gyógszert, meg szívókát. A tüdőröntgenen is volt valami a tüdején, ha két hét múlva nem tűnik el, lehet, hogy be kell feküdnie pár napra, mert elképzelhető, hogy asztmaKép Érdekes lesz, mert nagyon anyás, viszont nem lehetek vele ott egész nap, hiszen akkor ki lesz Balázzsal? Remélem, hogy két hét múlve eltűnik és nem kell ottmaradnia.

Jövő héten hol lesz akkor a tali?

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Az oltással minden rendben, viszont egy hónap alatt letapadt a bőr Dávid fütyijén. Nagyon bánt, én bénáztam el, nem húztam vissza annyira, amennyire lehetett volna (mert egy hónapja még lehetett), mert nem tudtam.
Nem tudom, van-e esély arra, hogy ez majd magától megoldódik idővel.

Kép

Kép
liv

Helló lányok!

Megjöttünk, de el vagyok havazva a sok pakolnivalótól. Boti rühelli a meleget, a pápai termálfürdőben órákig pancsolt a vízben, alig lehetett kiszedni onnan. A Balcsit is kedveli, bár az hűvösebb, úgyhogy nem nagyon tiltakozik, amikor kivesszük. Kedden az őrült szélben ruhástól pancsolt ez a kis jegesmedve Utána a váltás ruháját összesározva az apja szörfvitorláján garázdálkodott.

Az extra hír: úgy néz ki jön a kistesó 2 tesztem is pozitív lett, de dokihoz majd csak 2-3 hét múlva megyek. Nem véletlenül volt tehát feltűnően hosszú ez a hónap

Bocs, de mennem kell, majd igyekszem visszaolvasni, és jönni.

puszi Mindenkinek:
Csirkesz

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép, ez aztán a jó hír, és igazi meglepi! Kép Hadd gratuláljak a topikon elsőként! KépKépKép

Maccs küldött sms-t, jól vannak, a vizsgák nagy részén is túl van, jövő szombaton költöznek ki Biatorbágyra, de nem tud írni, mert Lili ráborított egy bögre kakaót a billentyűzetére. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, és Maccs puszil mindenkit.

Úgy bánt ez a fütyidolog. A neten is teljesen ellenkező dolgokat lehet olvasni róla, orvosoktól. (5 éves korra ált. magától megszűnik; 2 éves kor körül orvosi beavatk.; ha begyűlik a váladék, fertőzés jöhet létre.)
Nagyon bánt - amúgy is, de az főleg, hogy miattam van.

Kép

Kép
liv

Liv Kép
most akkor a fütyivel mi a helyzet? Te mit tudsz???
(zárójeles... nálunk egyik fiúét sem lehet hátrahúzni, egyszer próbáltam, de aztán olvastam, hogy még nem szabad... vagy akkor mégis?)

köszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!!Kép

Csirkesz!KépKép Nagyon örülök, hogy sikerült a kistesó!!Kép Gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok!Kép

Ákosnál le volt tapadva, de Balázsnál múltkor nézte a doki a fütyit, hogy nincs semmi gond, szépen hátra lehetett húzni.

Na, megyek, mert fürdés van, csak bekukkantottamKép

Pussz
Lau
lau

Hali

Csirkesz
Nem tétlenkedtetek külhonbanKépKép Gratula itt is, holnap várjuk mind4-eteket. Vagy 5 OKép:

Nekünk ma van a 4. házasságink. Olyan furi, hogy már 4-esben ünnepeljükKép apa gavallér volt, kaptam rózsákat és könyveketKép ő meg fini vacsitKép
Kölkeim is megleptek, Gergő végre szobatiszta, Gellértke pedig kúszikmászik és ül.

Képek:
Kép
Kép

mennem kell
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz Kép Gratulálok!!!
kyrandia