A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

LauKép

Ami egyszer sikerült az másodjára is fog!
A szeretet és az akarat csodákra képesKép

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Anita!
Úgy látom minket nem lesz nehéz lekörözni, mert még mindig csak duzzadt az ínye. De azt hallottam, hogy minél később bújnak kis, annál erősebb lesz a foga. Remélem igaz, és rám üt, mert nekem szerencsére kevés a rossz fogam. Kép
A cicás kép nagyon édi. Kép

Reditke!Gratula az pocaklakókhoz!
Irigy Párizsért. Kép
Mi nászúton voltunk ott, de visszavágyom, a kedvenc városomba.

Liv! Ennél romantikusabb leánykérést el sem tudnák képzelni.Kép

Lau!
De jó, hogy újra itthon vagy! Kép
Gyógyulj meg! Bár szerintem itthon már a fiúk sokat segítenek majd ebben. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

LivKép Szeretném megkérdezni, hogy te milyen gyakorlatot csináltál Dáviddal négykézlábra állás elősegítésére.
Klassz férjed vanKép

AniKép Már régen akartam írni, hogy Eszti tündéri a képen és ne aggódj a hozzátápival. Nem úgy néz ki, mint aki nem kapott elég kajcsit.

Andrea

KépKép
Áron

Andi Kép
Húú, minek is hívják... és hogy is írjam ezt le... Amikor hasalt, kétoldalt, az oldalánál (nagyjából a csípőjénél) megfogtam úgy, hogy a hüvelykujjam volt hátul, a többi ujjam elöl, a hasánál, és úgy húztam fel négykézlábba. Nem tudom, ez így érthető-e, félek, hogy kicsit zavarosan írtam le.

Kép

Kép
liv

Talán a szegycsontnál, asszem, az van ott... Vagy hülyeséget beszélek? Kép

Kép

Kép
liv

Köszönöm. Azt hiszem értem. Holnap kipróbálom.
Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

LauKép
Jaj de jó, hogy itt vagyKép Nagyon sokat gondoltam Rád. Otthon biztos gyorsan fog menni a felépülés, sok erőt és kitartást kívánok a továbbiakhozKépKép

ReditkeKép
Nagy-nagy gratula a babákhoz!!KépKép
Jó utat Párizsba, érezzétek nagyon jól magatokat!Kép

JutiKép
Boldog 9. hót a lurkónakKép
RosszaságokKépKép

MagiKép
Apa-fia fotó nagyon édesKépKépKép

KormiKép
Ultrahang:KépKép
BetegségKép Remélem Benedek már teljesen rendbejöttKép
Jó nagyizástKép

NoémiKép
Energiabomba lánykaKépKép
Fotó nincs?

LivKép
PárizsKépKépKépKépKép

Áron-AndiKép
Köszi a biztatástKépKép

LányokKép
Nagyon köszi az Eszti-bókokatKépKépKép Jólesik ám nagyonKépKép
Eszti múlt hét elején elkezdett kapaszkodva állni, velünk járkál is, vasárnap este magától felült, ezen a héten kedden kibújt a 3. foga, ma pedig a 4. isKépKépKép
Kicsit belehúzott a kiscsajKépKépKép

Puszi mindenkinekKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Lau!

Eljen eljen eljen, hogy mar otthon vagy. Kép Kép Kép
SOk sok erot es megotbb egeszseget kuldok neked.
Kitartas, hamar odaer az egeszseg hozzad. Kép

Reditke!

Parizsert en is irigy!
Kép

Babak gyonyoruek.

Nalunk Zoli magatol megy, marmint kapaszkodva roha es mar eleg csak az egyik kezet fogni es ugy is megy, illetve tud magatol menni 2-3 klepest is. butorok kozott.
Kép

Magi
Vendég

Ti mentek erre a babasobas talalkozora???

Magi
Vendég

Sziasztok,

Mi is nagyot nyaraltunk ezért tűntem el. ÍZalaegerszegen voltunk apukámnál, aztán anyósoméknál. Kényezteteés kényeztetés hátánKépKép

LauKépKépKépKépÚgy örülök, hogy végre otthon vagy!!!!!! Mielőbbi gyógyulástés sok sok kitartást meg szeretetet kívánok neked!!!

Az összes babák gyönyörűek. Esztinek a fogacskához, Zolcsinak az álldigához gratula.
A beteg babaócoknak mielőbbi gyógyulást.

Reditke Kép Gratula a pocaklakókhoz. A férjem szerint jól beblehúztatokKépKép Szerintem amilyen vagány kissrác Bálint,ha ikrek lesznek, akkor sem lesz velük sok gondKép PárizsKépKép

KOrnél már egész hosszan álldigál egyedül és ő is megy már egy kézzel fogva. Mostanában lépcsőzéssel is próbálkozik. sajna a fgacskanövesztés miatt eléggé nyűgösek az éjszakák. Apummal nagyokat játszottak Egerszegen, idefent pedig a nagyi a sláger. Ma rggel a kiságyból hozzá kéredzkedettKép. Ez nekem plusz 10 perc pihi volt, szóval díjaztam.Kép

Most viszont nyüszít, hogy vegyem fel. Nagyon anyamajmaKépKép mostanában.

Üdv;

Vera

hvera

Kedvcsináló kistesóhozKépKépilyen jól is elvannak néhaKépKép

Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

sziasztokKép

Csajok el vagyok átkozva,harmadik napja írok Nektek hosszabb-rövidebb hozzászólásokat és minden elszállKépKépKép

Akkor talán most...

ReditkeKép

Óriási gratula a babócákhoz,gondtalan gyönyörű terhességet kívánok Neked!Párizsban érezzétek magatok nagyon jól,én is inkább ott lennék mint itt a dobozok köztKép.

KormiKép

Te is jól vigyázz magatokra,völegényünknek sok puszi,remélem már meggyógyult!

LauKép

Nagyon erős csajszi vagy,csak a legjobbakat(párszor megkönnyeztelek,de most már minden renben leszKép).

AnitaKép

Eszti azzal a kópé képével zabálni való,amúgy jól belehúzott mindenbeKép.Míra baba hatalmasakat esik,mert minden elképzelhető helyen felkapaszkodik és néha még elvéti a dolgokat...Egyik nap a már majdnem telepakolt papírdobozzal próbálkozott beleesett félig,megfenyegettem,hogy Õt is becsomagolom...

MagikaKép

Én is csak olvasó üzemmódig jutok mostanság,majd talán ősszel az új helyen több időm lesz... Kép nagyon jó!

JutiKép

Ez tényleg kedv csináló,de mi most egyenlőre napoljuk a tesó témát,majd ha egy kicsit nyugodtabb körülményeink lesznek visszatérünkKép.Apa mondta ha jön a lottó ötös,felőle óvodát is nyithatunkKép.

TimócaKép

Engem is császároztak,egy év várakozást ajánlott a dokim és nincs ellene a hüvelyi szülésnekKép.

Most ezt megpróbálom elküldeni,mert megint akciózik a felsöszomszéd Míra szobája felett,majd ránk szakad,pedig ma már hajnali ötkor rázta a szőnyegeit stb.(MÁR CSAK 2 NAPOT KELL ITT KIBÍRNUNK).Ezentúl csak hétvégén leszek net közelben,remélem azért nem felejtetek el,igyekszem bejelentkezni néha.Addig is MINDEN babának és persze mamának sok-sok puszit küldünk:Viola,Míra
h_viola

Juti!
A kepp tunemeny. Kép

Viola!
Kitartas a koltozeshez es persze hogy nem feljtunk el, de te se felejts el bejelentkezni. Kép

Lau!
Ma is megy sok ero es energia es az egeszseg. Kép

Vera!
Irigy a +10 perc pihi miatt.
Bar en nem panaszkodom mert este 8-tol reggel 8-ig huzza a bort. Napkozben meg 12- tol 3-4-ig. Igy jo nekem nagyon. Kép

Anita!

Gratula a fogakoz es az ucsihez. Kép

Na most megyek mert van 3 oram kitakaritani. Kép

Magi
Vendég

Kép
Sziasztok!

Egy 'Búcsúkép' a Míráról!
h_viola

Sziasztok! Kép

Ma megint vagyok! Ezen a héten már másodszor.. Kép Beleerösítettem nagyon! Kép Anyám fözi a nagy családi vacsit, a hugim Lilizik, én meg ideültem netezni, igaz a lány épp darabokra szedi a nagyi cuccait! Kép

Pocakos anyucikra kicsit irigykedem is, de örülök is, mert kicsinyem most éppen a maradék energiamorzsámat fogyasztja, most kezdek megint lemerülni. A héten egy 3 órás üvöltös, hisztizös jelenet közepén egyszer csak beraktam a járókába és kimentem sírni. Sokszor nem jut idöm kajálni, de legalább fogytam 2 kilót! Kép

Lau! Kép Örülök, hogy ilyen jókedvüen értél haza, mondtam, hogy Bazsi nem fog elfelejteni, ugye! Kép További sok sok eröt és jobbulást kivánok! Kép

Reditke! Kép Párizs... Kép Szupi! Kép Múltkor nálatok láttam egy képen mocit a garázsban, apa is nagyon motorörült, és a névnapjára 2 jegyet vettem neki Brno-ba a motorGP-re! Kép Aug. végén lesz ott a világbajnokság, Talma, Rossi és a többiek.. Kép Jön Lili is, kiváncsi vagyok, hogy bírja majd a pályán a gyürödést! Kép Kép

Noémi! Kép Helénádról rég láttunk képet, kérünk egyet! Kép Adatai? Még mindig olyan jó húsban van? Kép Most hogy végeztél a sulival mik a terveid??

Viola! 2 napot már féllábon is kibirtok! Kép Puszi Mírának! Kép Az új helyen lesz net?

Vasani! Kép Esztid még mindig gyönyörü, csak úgy sugárzik belöle a derü! Kép

Judy! Kép Manók gyönyörüek, de azért kedvcsináló kép mellett valld be öszintén, hogy néha nem volt könnyü neked sem! Kép Kép Kép

GnéKriszti rég láttunk. Most megyek Miskolc felé a hétvégén!
/M3-ason Nyíregyig, aztán tovább egészen Nagykállóig (nagyszüleim, nagybátyámék laknak ott most látják Lilit elöször Kép/
Erröl jut eszembe, panaszkodtam, hogy aposoméknál egyszer voltunk mi, amikor Lili 6 hós volt, és most kézeljétek, csoda történt, múlt hétvégén eljöttek hozzánk a névnapját (plusz az apósomét a férjemét / 2 Csaba/ az bátyjáét /Ottó/ meg a bátyja kisfiának a szülinapját /07.08./) megünnepelni!!! Kép Olyan menüt rittyentettem, hogy ketté állt a fülük! Kép "Megfenyegettek", hogy jönnek máskor is! Kép Kép Kép

Liv! Dávidnak jobbulás ezúton is!

Na jó, nem terhellek benneteket tovább a fecsegésemmel, megyek, megnézem, hányad fokú hurrikán kárt kell a nagyszobában elhárítani! Kép

Puszi:
MAcs

Ui: Lesz valamikor tali??
maccs

Sziasztok!

Moszmota! Még nekünk sincs fogunk, pedig Áron már 8 hónaposKép Az alsó két középső és a szemfogak már olyan nagyon dagadtak, remélem mire visszajövünk a nagymamizásból már legalább kettő csücsök kint lesz. Gondolom te is mindig reménykedsz, de gyerek még fog nélkül nem maradtKép

Magika! Vera! De jó ismét hallani rólatokKép Gyertek gyakrabban! Zolcsi igazi nagyfiúKép Vera neked meg kitartás, már nagyon finiseltek és jön a nyugalom. Míra tündéri, gyönyörű szemei vannakKép

Ani! Eszti tényleg formában vanKép

Maccs! HisztiKép Te legalább hamar túljutsz ezen a korszakonKép

Holnap elmegyünk egy hétre nagyizni Szegedre. Már nagyon várják az unokát. Megint tejben-vajban leszünk fürösztve, visszajönni lesz nagyon nehéz.

Áron egyre ügyesebben kúszik Kép, napról napra erősebb és tovább halad. Folyton ülni akar, kb. 10 percig eljátszik ülve. Képet sajnos megint nem tudok feltenni, valami miatt nem sikerül.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Csak pár szóra: vigyázzatok a babákra, mert vírus terjed a kisgyerkőcök között, sajnos Dávidnak is sikerült elkapnia. Láz, hasmenés. Éjjel arra ébredtem (és örültem, hogy együtt alszunk, mert így észrevettem), hogy tűzforró, kapott kúpot, de napközben is egész nap lázas, 38,5 körül van, volt kinn a doktornő is, és mondta, hogy vírus, egy csomó gyerek lázas, számítsak hasmenésre is, na lett is du-ra az is. A kedve elég jó, enni nem nagyon akar, csak szopizik, csak aggódom elég sokat, mert elég nehéz levinni a lázát, már örülök, ha kicsit 38 alá megy.
Szóval vigyázzatok!

Maccs Kép, klassz, hogy tudsz jönni időnként a netre, remélem, továbbra is be tudsz jelentkezni hetente 1x-2x.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Ja, egy kérdés: úgy félek, hogy a hűtőfürdőnél megfázik Dávid. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Ráadásul úgy sírt (pedig fokozatosan engedem hozzá a hideget, és még elég jó meleg volt a víz), hogy hányás lett a vége. Pedig már régóta nem hányt, erre ma még ez is. Szegény, ilyenkor majd' megszakad a szívem érte, hogy nem tudok segíteni, sőt - akaratlanul - még meg is hányatom. De amúgy meg muszáj lenne a fürdő, amikor a lázcsillapítók nem igazán hatnak.

Kép

Kép
liv

Liv Kép
szerintem nem tud megfázni. A hűtőfürdőt szerintem próbáld meg úgy, hogy (legalábbis a mi homeos nénink így mondta), hogy először olyan meleg legyen, amennyi a gyerek láza. Majd a hideg vizet 1 percenként 0.5 l-t tegyél hozzá. Játssz a vízben a manóval, hogy élvezze a pancsolást!
Viszont ha sír, akkor szerintem jobb nem kínlódni vele, mert elvégre mindennel az a cél, hogy a baba konfortérzetét növeljük.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

VeraKép
KényeztetésKépKépKép Hozzánk holnap jön az egyik nagyi, jövő héten a másik, igaz csak egy-egy napraKép
LépcsőzésKép

JutiKép
Nagyon édesek a srácok!!KépKép És továbbra is gyönyörűekKép

ViolaKép
Gyors, problémamentes költözést kívánok!Kép És végre egy nagy alvást és nyugodt napokat is!!KépPróbálj meg mielőbb jelentkezni!!!KépKép
Kis királylány gyönyörűKépKép

MaccsKép
Szerintem nem terhelsz senkit a fecsegéseddelKépKép
Lili nagy rumlit csinált?Kép
Apa tud a jegyekről? Vagy nagy meglepi lesz?Kép
Kíváncsi vagyok Lili mit szól majd a kiruccanáshozKép

Mi Esztit a Szigetre fogjuk kivinniKépKép Régen állandó "szigetlakók" voltunk Apával, mindig kiköltöztünk egész hétre a bulira, mostanság csak egy-egy napra megyünk kiKép

Áron-AndiKép
Akkor mostmár Áron is beindult...KépKépKép
Eszti tovább folytatja a rohamos fejlődéstKépKép Csütörtökön írtam, hogy kijött a negyedik foga, erre pénteken látom, hogy jön az ötödik, még nem szúr, de már látszik a fehér csíkocska, szerintem ez megint max. egy hét alatt kint leszKépKépKép
Szerintem az étvágya is ezért ingadozó...
Jó nagyizást, aztán gyere majd!KépKép
Áronról pedig szívesen megnéznék már egy fotót, valahogy ügyeskedjétek felKépKép

LivKép
Megy a sok gyógypuszi Dávidnak!KépKép
A hűtőfürdőről (szerencsére) nincs tapasztalatom. Biztos tud majd valaki segíteniKép

Ma megint Republic-ra aludt el EsztiKépKépKép Már régebben írni akartam, hogy imádja őket, ha már sehogy nem megy az alvás, beteszem a kazit és a harmadik számra már alszik is (a Szállj el, kismadarat azért mindig végighallgatja, persze én is énekelek CipővelKépKépKép) Komolyan mondom, eddig mindig bejöttKép

Jó hétvégét!KépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Jó pihenést, aki nyaralni megy, én amúgy is egész nap pihenekKép A család nem enged semmit csinálni, már egy könyvet ki is olvastamKép Bazsi odajön, megnézi mit csinálok, felkéredzkedik kicsit tentézni, aztán megy tovább.
Azért egy előnye volt ennek a hónapnak, fogytam 4 kilótKép Eltűntek az úszógumik, és belefogytam az összes ruhámba.Kép
Balázsnak már 7 foga van, úgy tud velük vigyorogniKép

Szerencsére az altatással nincsenek gondok, Bazsi tudja, hogy délelőtt kb. 1-1,5 órát alszik, délután szintén. Aztán este 8-fél 9-től alszik reggel 6-ig egyhuzamban.
Ezt 8 hónapos kora óta csináljaKép

Nagyon hiányzik a szoptatás, de sajnos nem tudok rá visszaállni, mert még fogok kapni gyógyszeres kezelést, így ennek lőttek. Megsirattam nagyon, hogy nem szoptatok már.

A tali jó ötlet, meglátjuk, el tudok-e menni majd ráKép

Ákos kicsit elkanászodott az elmúlt hetekben, most ráncba kell szedni picurkátKép
Voltunk ma Pólus centerben, vigyáztam, a férjem ment bevásárolni Balázzsal, mi meg Ákossal fagyiztunk, sokszor ültem, mégis úgy elfáradtam, hogy mikor hazajöttünk, egy órát aludtamKép

Liv: eddig még elkerült minket a makacs magas láz, de még Ákosnál sem volt ezzel gond...lehet, hogy Dávid jobban viselné, ha esetleg priznicet alkalmaznál? Lehet, hogy nyugodtabb lenne, bár, ha valaki lázas, akkor amúgy is elég nyűgös..
Remélem, hamarosan jobban lesztek!!

Na, átadom a terepet picit Ákosnak, mindenkinek köszönöm a gyógypuszikat!!Kép

Ezek ma reggeli képek:
Kép
Kép
Kép

Puszi
Lau
lau

Nem is tudom milyen filmet nézzünk ma?KépKép
fantikbaba

Orsi Kép, köszi. Sajna Dávid végül már akkor is sírt, amikor meghallotta a vízcsobogást, mert tudta, hogy jön a hideg víz. (Pedig tényleg szerintem olyan lassan adtuk a hideg vizet a meleghez, hogy nem igazán lehetett észrevenni.) Viszont muszáj volt a hűtőfürdő, mert volt, hogy egyedül az vitte lejjebb a lázát.

Dávid különben jobban van, ma már nincs láza, hasmenése sajnos igen (ébb ébred, úgyhogy mindjárt megyek), viszont vér volt a kakiban, nagyon megijedtem, úgyhogy hívtam az ügyeletet, mondták, hogy hasmenésnél előfordul, hogy megsérül a bélflóra és attól. Most erre kap színtelen-szagtalan folyadékot, Normaflore-t, amúgy csak szopizik, semmi mást nem fogad el. Azt se persze, ami a hasmenésre kéne (Smecta), sehogy nem tudom beadni neki.

Megyek, mert türelmetlen.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
nálunk olyan ötlet volt, hogy kis pohárral merjük bele. nem a csapból, hanem egy kancsóból, ő is játszat a pohárral, és akkor eltereli a figyelmét.
A lényeg, hogy jobban vagytok már!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Csak gyorsan írok, a szülők telszámláját nem akarom növelni. A Smectának borzasztó íze van én is azt kaptam hasmenésre szoptatás mellett. Olyan mintha hígitott meszet innál. Talán valami vizes/anyatejes pépbe érdemes keverni, hogy az állaga és az íze semlegesebb legyen, kevésbe érződjön.

KépKép
Áron

Liv!
Dávidnak jobbulást, fránya vírusok Kép
Többiek meg tényleg vigyázzanak, a nyári meleg sajna a vírusoknak is kedvez.

LauKép
Nagyon szépek a nagyfiúk, a te szemed örökölték.
Szuper, hogy otthon vagy már velükKép

Noémi
fantikbaba

Andi, sajnos Dávid sehogyan nem fogadja el a Smectát, se vízzel, se gyümiben, semmiben. Amikor pohárból vízzel megpróbáltuk adni neki, ivott belőle, legalább a felét megitta, viszont onnantól kezdve egy napig még a pohár látványára is összeszorította a száját, elfordította a fejét, tehát még vizet se ivott, így inkább nem próbálkoztam tovább. Kanállal se ment, főzit, gyümit két napja egy falatot se eszik, úgyhogy feladtam.
Viszont továbbra is van egy kis vér a kakijában (bocs, hogy ilyeneket leírok, remélem, nem baj), úgyhogy holnap újra hívom az orvost.
Este megint van egy kis hőemelkedése, 37,5, de nem adtam be neki kúpot, mert remélem, ez már nem megy feljebb, hiszen egész nap nem volt láza, még hőemelkedése sem.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok

Én egy gyerekes lettem, anyuék elvitték Gergőt magukkal. HÁt tök fura. Persze már hiányzik, olyan csönd vanKépKép Már nem is emlékszem mit csináltam én egy gyerekkel, annyi időm lettKépKép

Lau
Fotók szupikKép Pihenjél sokatKép

Liv
Jobbulást DávidnakKép Az én nagyobbik fiam is ilyen. Bár ő minden gyógyszerre szájzárat kap, rossz emlékei vannak a kórházról. sajnos én a mai napig csak műanyag fecskendővel tudom belenyomi a cuccokat és így is óriási hiszti van, van hogy ki is hányta. Bezzeg Kisgét még át lehet vágni a kiskanállal.

puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Olvasgatok ám én is mindig, csak nem mindig hagy Livi írni Kép. Újabban fogja, és kikapcsolja a számítógépet Kép. (most alszik)

LauKép: örülök, hogy jobban vagy, hidd el, napról napra jobban leszel Kép. Nagyon helyes, hogy pozitívan állsz a dolgokhoz, hidd el, sokat számít Kép. Nagyon jók a fotók Kép.

LivKép: jobbulást Dávidnak Kép. Reméljük, most már lemegy teljesen a láza Kép.

JutiKép: nagyon jó kis kedvcsináló Kép. Mennyi a korkülönbség a két gyerkőc között?

Mi megvagyunk. Az utóbbi napokban még egy fogat növesztett Livike Kép. (második) Nagyon belehúzott Kép. Mindig azt hiszem, hogy 5 hónap nyüglődés után végre jön a pihi, de ugyanúgy szenved tovább, sőt, egyre jobban Kép. Úgyhogy, gyanítom, jön a többi is.

Én is teszek fel képet a felnőtt nőcimrőlKép.
Kép
Kép

Na, megyek, mert közben felébredt.

Timi

Kép
Kép
timóca

Maccs Kép

Az jó hír, hogy fogytál 2 kilót Kép, de az nem, hogy nincs időd enni Kép. Bocs, hogy beledumálok Kép, de nem bírom ki, hogy ne tegyem Kép Szóval szerintem az nem jó, ha nem teremtesz időt a magad számára is pl. enni. Ezek a gyerkőcök szerintem hihetetlen értelmesek már ilyen pici korban is, és nagyon jól értenek egy csomó mindent. Lehet őket terelgetni annak érdekében, hogy a szülői igények is ki tudjanak elégülni (bizonyos mértékben). Teljesen jól beállnak egy "napirendre", ha az mindig következetesen ugyanúgy zajlik. Leírom, hogy nálunk ez hogy zajlik, mert eddig valószínű nem voltam érthető.
Andris ébredése után van kb. 5-10 perc bujcsi- ölelke, aztán járókázás. Apa- anya kávézik, pisil .... stb., aztán jön a reggeli a babának. Szerintem már pontosan tudja, soha nem tiltakozik, figyel, nézeget, játszik. Reggelije után megint van egy 1/4-1/2 óra játék, aztán ismét "kaloda": vagy a járókába, vagy az autós ülésébe száműzöm a gyerkőcöt és anya reggelizik. Van amikor kiviszem magammal a konyhába amíg csinálom a reggelimet. Aztán csücsül mellettem és játszadozik amíg én eszem. És el szoktam neki mondani, hogy most anya reggelizik, a felnőtteknek is kell enniük.... bla-bla. Utána persze játék, jösszmékelés a lakásban.... Ugyanez a helyzet ebédnél, vacsoránál, adott esetben a teregetésnél, viráglocsolásnál.... És soha nincs belőle gond.
Szerintem gondold át, hogy Te hogy tudnád megoldani, mert a végén még haragudni fogsz a kicsire, hogy nem tudsz tőle semmit sem csinálni.
Bocs, még egyszer, hogy beledumáltam....!!!

Most csak ennyi, üdv. mindenkinek:
Cedit
cedit

Sziasztok!

10000000 éve nem voltam, nem is tudok visszaolvasni, annyi dolgom van. Szoboszlón voltunk majd' 3 hétig, Niki lent is maradt.

Pipike feláll, felül, és szeretne magától menni is, de az még nem nagyon megy, bár szerintem pár hét és elindul.
Beszélget is, ha babát lát, kiabál, hogy "GAGA!!!", a kutya "guga". A légy "güngün" (zümzüm után). Édes!!! Már nem nagyon szopizik, csak elalváshoz kell neki. Pár napja éjszaka már csak egyszer kel fel. Úgyhogy az elmúlt 3 hét alatt rengeteget változott, fejlődött. Fogalmam sincs, mennyi a súlya és a hossza. Ma szerettem volna levinni tanácsadásra, de elaludt, így ez a terv meghiúsult.
Ja, mászni még nem igazán tud, csak egy pár "lépésre" hajlandó, aztán gyorsan hasra vágja magát és laposkúszásban közlekedik tovább.

Rólunk röviden ennyi. Ja, már biztos, hogy megyek vissza dolgozni október közepétől, úgy néz ki, kellek, és ez jó érzéssel tölt el.

Puszi mindenkinek (ha lesz időm, visszaolvasok és rakok fel pár képet is).

Andi
Vendég

Ja, azt még elfelejtettem írni, hogy lent 2 foga van, fent 1 + 3 fél (épp csak kandikálnak kifelé). Megszenvedtünk velük!!!
Vendég

Sziasztok.
Gyorsan bejelentkezem.

Először is LauKép
Nagyon örülök, hogy látlak és hogy már otthon vagy, megkönnyeztem a történetedet és nagyon sok erőt/kitartást (de abból úgy érzem van elég), sok-sok szeretetet kívánok neked. Az fantasztikus, hogy minden orvos azt mondja meggyógyulsz és a család nagy segítség.

LivKép
Párizs-lánykérés: ezt is megkönnyeztem, úgy látszik a terhességi hormonok már munkálkodnak, hogy mindent megkönnyezek, de hát szép történet, igazánKép
Remélem Dávid jobban van már.

ViolaKép
Már az új helyen?
Majd mesélj milyen.

MaccsKép
Igen apa nagy motorosember.
MotorGp, Superbike kedvenc műsorok, na meg nem beszélve a saját túrákról.
Én utálok motorozni, nagyon félek tőle, de szerencsére ő ezt elfogadja és nem is erőlteti, az eddigi motorjai közül csak a Ducatiján ültem (ez van most), kb 500 métert és mikor 50-nél többre felgyorsult ütöttem a hátát, hogy lassítson Kép
Brno: ő valszeg mindenképp megy, én Bálinttal nem tudom bemerem-e vállalni. Most nagyon kemény kiképzést kapott Párizsban, bár aug végéig azt csak kipiheniKép
Ti hány napra mentek és Csaba tud róla vagy nagy meglepi? Ha meglepi nem félsz, hogy ő is vesz jegyet?

Lili-nincs időd, CeditKép hozzászólás.
Én abszolút megértelek, szerintem kölykeink beléptek a hiszti korszakbaKép Kép
Én is próbálok napirendet kialakítani, alvásidő, evésidő, mikor játszunk ilyenek, de vannak időszakok amikor egyszerűen kezelhetetlen.
Persze tuti minden gyerek más, én pl nem tudnám azt megtenni, amit Edit ébredés után, hogy nem adok neki rögtön enni, mert annyira éhes reggel, hogy úgy sikít, mint akinek valami iszonyú baja van. Akkor befal 3-4 barackot vagy 1,5 üveg gyümi bébikaját vagy szelet dinnyét vagy ilyenek és utána tündibündi. Nálunk ez pl olyan szinten van, hogy ébredés után az ágyból kivéve még pelust sem tudok cserélni rajta, azonnal etetőszék pizsiben és kaja. Nálatok mi a fő gond most? Miért nincs időd nagyon magadra?
Bár szerintem ez is változni fog, napról-napra változnak még nagyon.

Mi ma 11 hónaposak vagyunk ám bebebebKép

Bocs többiek, hogy nem írok mindenkinek, csak ennyire futotta.
Azért pár szó magunkról:
Párizs meglepi nagyon jól sikerült, már csak az Üllőin, a gyorsforgalmi előtt tudta meg, hogy elrepülünk és csak a becsekkolásnál, hogy PárizsbaKép
Nagyon jól éreztük magunkat, Bálint egy kis hős volt, ahogy a 4 napos megpróbáltalást bírta.
A repülőt sem utálta.
Az éjszakáink kicsit húzósak voltak vele, mert mindig este a nagy hangzavarban babakocsiban aludt el (július 14 tüzijáték közepén, a Latin negyed nagy forgatagában stb) és mikor éjfél és 2 között hazaértünk a csendes hotelbe, akkor bekattant és bármit csináltunk vele, úgy visított, mint akit nyúzni visznek kb 1 órán keresztül.
Szerintetek miért néztek minket úgy, mint a véres rongyot reggelinél a többi lakók??
Ezt leszámítva tényleg nagyon jól éreztük magunkat.
Iszonyú meleg volt, kb 33 fok, ami ugye nem kifejezetten városnézésre való, dehát mit is vártam nyár közepén?

Pici babók odabenn rendesek voltak, semmi extra rosszullétet nem okoztak, csak ha nem eszem 1,5-2 óránként akkor produkálnak egy kis émelygést nekem.

Most csak ennyi, majd jelentkezem, mag ha lesz időm képet is dobok.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Timi
Micsoda szemek és hajKépKét év a különbség nálunk.

Andi
Üdv újraKép képeket várjukKép gratula PipikénekKép

Reditke
Párizsért irigy, szupi lehetettKép

Maccs
Tényleg írj erről a 3 órás hisztiről? Mitől volt? Túlpörgött Lili? Amúgy a napirend tényleg fontos, meg az állandóság, de pl. nálunk a kicsinek eleve alkalmazkodnia kell a nagyhoz, és viszont, úgyhogy neki sincs kőbe vésett napirendje. egynél még könnyű ragaszkodni persze. Emlékeim szerint az igazi hisztik egyébként 1,5-2 éves korban köszöntenek be a dackorszakkal. Akkor tényleg én is bőgtem párat. Nálunk csak a türelem segít, csak persze nem mindig van az embernek olyan türelmes napja, meg kötélidegzeteKépKép Fogyásért azért irigyKépKép

na pá, látszik, hogy lekpacsolták Nagygét, velem van tele a topikKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

TimiKép Livike tényleg igazi nő már.

LauKép Gyógyulj és pihenj sokat. Bazsi és Ákos csodaszépek, úgyhogy értük érdemes gyorsan egészségesnek lenniKép

ReditkeKép Az ikrek és te jól bírtátokKépKép A szomszédok meg minek aludjanakKép Nálunk a max éjszakázás 10 óra volt, de Kornélnál a 8 óra a végső pizsi idő.Reggeli mennnyiségét illetően megnyugtattál, nálunk is ennyi az adagKép ÉhenhalásKépKép

TrompipiKép Pipike is igazi ngy lány már. Édes lehet, ahogy gügyög.

Valamikor augusztus végén szerintem jó lenne egy tali veletek. Mit szóltok, akkro már nincs ilyen őrült hőségKép

MaccsKép Én tök megértelek. Néha Kornélon is kitör, hogy csak a karomban jó, és akkor aztán semmit nem lehet csinálni. Én sírásnál még nem tartok, de a tesóprojekt ezért még várat magára. Hiszti itt is van. Csapkodás, fejbeütés, sikoltozás. Pedig nem lány. Szerencsére még elég vicces, szóval én nem engedekKép ( még, bár most épp az üres szemetessel játszik....)

CeditKép Napirend nálunk is van. Reggel max fél óra játék, aztán már éhen hal. Ebbe vagy belefér a kávé, vagy nem. Általában csak bedobom. Reggel a járóka öngyilkosság, mert akkor üvölt fél órán keresztül.

JudyKépNagyfiúmentes idillKép Na ja, nem tudjuk mi egygyerekesek mi az a szabadidőKépKépKép A fiúk tündériek.

Íme egy két kép az én "nagyfiamról".

Kép Ez itt a nagyapjával Egerszegen.

Kép Ez meg itthon kanálevés álldiga közben.
Üdv;

Vera

hvera

Folyt. köv.

Amíg hagy Kornél. Most épp a járókát szereli szét, és mindent kidobálós korszakban van. Szóval ma voltam benn a munkahelyemen, ahol azóta kirúgtak minden jogászt( utánam vették fel őket) és most persze helyettesítenek a pályázati irodából, aki viszont nem ért a melómhoz. Bementem felmentő seregnek, felhívtam a figyelmüket, hogy a rendelet módosítás sem formailag, sem tartalmilag nem jó, majd bizonyossággá vált bennem, hogy én ide még nem akarok visszamenni. Rémes volt. Viszont Kornél remekül eljátszott a szobában( 3 jogászra + 3 igazgatási emberre méretezve) udvarolt minden nőnek, úgyhogy mire hazaértünk hulla volt és aludt. ÉN is. Elszoktam már a hozzá nem értéstől.

Na ennyi a sztorim mára.
Ja, és tegnap fantasztikus barackos gombócokat gyártottam, amik most rám várna a hűtőben, szóval, megyek.
Üdv;
Vera

hvera

Sziasztok!

Megjöttünk a nagyizásból, az első két hét szuper volt, a harmadik már kevésbé. Mint utóbb kiderült, Benedek benyelt egy charmillobacter nevezetű baktérium és vírus közötti létformát, amit baromfihús vagy tojás terjeszt. (Nagyija azóta is kivan, hogy az ő főztjétől lett beteg) Ez valami olyan jószág amit az ÁNTSZ felé is le kellett jelenteni. Így az utolsó hét orvoshoz járkálással, durva hasmennéssel telt. Szerencsére a magas láz és a hányás csak az elején volt. Nálunk a Smecta nagyon bejött Benedeknek, volt, hogy nem is kellett neki a reszelt alma, ha nem volt benne a gyógyszer. A slusszpoén, hogy az első két hétben beállt az egyedül alvásra, s este fél 8-tól reggel hétig aludt mukk nélkül, s reggel is arra mentem be hozzá, hogy játszik a kiságyban. Sose volt még ilyen kipihent. Erre a kecskeméti doktornő kijelentette, hogy betegen nem alhat egyedül, és éjszaka is szopizzon. Eredmény: éjszakai üvöltés, hajnali 4-kor kelés.... Ráadásul szombatra valami iszonyúan tele lett kiütésekkel, előszőr azt hittük, valami, pl egy pók összecsípte, de vasárnapra kiderült, hogy allergiás csalánkiütés, akkor épp a kenyérhéjra, ami az egyik nagy kedvence, de ahol a nyálas héjdarabok a bőréhez értek, ott mindenhol foltos lett (meg a pelusban is, gondolom attól, ami végighaladt benne). Kenyérről letiltva, de ma megint kiütések jelennek meg, nem értem, lassan bármi ér hozzá, ilyen lesz, holnap doki...

S hogy még rosszabb legyen a helyzet, szombaton meghalt anyám egyik nővére. Õ volt az 5. testvére, aki meghalt, nagyon nehéz neki, ahogy sorra elmennek. Az egyik unokatestvérem meg sokkot kapot, most kórházban altatják. Azt hiszem, jobb is, hogy visszajöttünk, anyámnak most jól jöhet egy kis nyugalom. (Bár Csilla ott lakik most már, de egy unoka talán nyugisabb, mint kettő)

Majd mesélek, hogy mi mindent fejlődött a két baba, olyan jó volt együtt (s ugye az utolsó hétben el voltak egymástól különítve, annyira látszott mindkettőn, hogy szeretné a másikat...)

eldugulok...
Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Ezek a képek ma készültek. Végre sikerült feltennem.

KépKép

KépKép
Áron

Sziasztok!

Mennyi minden tortenik itt. Nem gyozom olvasni.

Eloszor is Lau!

Nagyon jo latni teged. Kép
Sok erot es kitartast.

A tobbieknek meg gratula a sok foghoz es a gyors es ugyes fejlodeshez.

Nalunk vasarnap volt a dedipapa szulinapja.
Szerencsere meggyogyult ugy ahogy.

90 eves. Hat nem semmi.
Kép Kép Kép

Teszek fel kepet.
Zolcsi es a dedipapa.

Kép

Dedipapa a tortakkal

Kép

Dedipapa Zolcsival jatszik

Kép

A vegen meg en Zolcsival Kép

Kép

Hat most ennyi.

Magi
Vendég

Én is kedvet kaptam feltenni pár képet:

Eiffel toronyban jó móka:
Kép

Így bírt aludni Bálint városnézés közben:
Kép

És kicsit sem élvezi, mikor apja a lábát puszilgatja:

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Mi is megvagyunk, Kisgé végre hízott a két hét alatt 18 dekát, így most 8,5 kiló, ez már a védőnőnek is megfeleltKép Ezek szerint tömni kell a kölköt.

Vera
Barackos gombós, nyamiKép Munkahelyi sztoriKép Kornél nagyon ügyin ácsorog márKép

Kormi
Akkor csak jobbakat kívánokKép Remélem Benedek már jobban vanKép Pocaklakó?

Andrea
Áron is már milyen nagyfiúKép A pancsolós kép címlapra valóKép

Reditke
Milyen jóképű pasijaid vannakKép Nemcsodálom, hogy duplázol gyorsanKép

na pá
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Nagyon jók a képek, a gyerekek édesek!!! Végre én is teszek fel párat.
Puszi,
Andi

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Sajna nálunk a helyzet nem annyira jó.
A láz ugyan elmúlt, és a kedve is nagyon jó Dávidnak, de a hasmenés még mindig megvan, péntek óta, és a vér mennyisége nem csökken benne, sőt. El lett küldve mint az ÁNTSZ-nek, reménykedem, hogy nem baktérium.
Mondjuk lassan nem fogom tudni eldönteni, hogy a hasmenés mikortól nem hasmenés, hanem anyatejes kaki, ugyanis Dávid péntek óta csak a szopit fogadja el, semmi főzeléket vagy gyümölcsöt, azonnal elfordítja a fejét, ahogy közelít felé a kanál. A vér viszont egyre jobban aggaszt, eléggé aggódom.
A gyerekorvosunk felírt hasmenésre való tápszert, nem vagyok boldog tőle, még sose kapott tápszert, de ha segít, jó. Bár biztos vagyok benne, hogy azt se fogja megenni, de ezt majd ő eldönti.
A gyerekorvosunk persze pont a jövő héttől megy el két hét szabadságra, ez is hurrá.
Na, panaszáradat vége.

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Ezek nem túl jó hírek, de remélem most már gyorsan túl lesztek rajta.
Engem annyira megijesztett a múltkori leírásod, hogy minden gyerekes programot lemondtam a héten és itthon vagyunk egész nap.
Ez mondjuk azért is jó, mert Bálint kipiheni a fáradtságát és meg tudok hányni kedvemreKép
Jobbulást nektek!

KormiKép
Hát a ti történetetek sem hangzik valami túl jól. Nektek is javulást! Pocakbabáddal mi újság? Találtál új orvost?

Nagyon jók a képek az összes lurkóról, meg dédiről meg nagypapirólKép

Most csak ennyi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Lányok! Édes a gyerkőcök. És mekkorát nőttek már. Kép

Anita!
Remény maradt meg, mert még mindig nincs egy sem. Nem tudom mikor elsz foga, bár így nem tud annyira harapni. Kép

Liv! Jobbulást Dávidnak.

Kormi! Remélem jobban van a legényke!

Magika! Mi a dédi 80 szülinapját ünnepeltük a hétvégén a keresztelőn. Volt nagy meglepi a dédinek, mert csak azt tudta, hogy a keresztelőt ünnepeljük. Kép
Kép
Dédi a 3 dédunokával, és nagyi (A dédi kezében a 3 dédunoka képe van)

Andi! Milyen strandon voltatok? Mi most voltunk hétfőn, de Viki nem volt odáig érte, bár a nem a pancsoló medencében voltunk, mert az csak 27-29 fokos volt, amibe bevittük az 32-34 volt.

Viki neki indult a nagyvilágot felfedezni, azaz mászik. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Szia, Moszi!
Hajdúszoboszlón voltunk a strandon, Pipike nagyon imádta. Kapott olyan úszógumi-szerűséget, aminek két "karimája" van, a belsőbe be lehet ültetni úgy, hogy a lába belóg a vízbe. Nagyon élvezte, imádta nézni a nagyobbakat, hatalmasakat kurjongatott. Mi is a melegebb medencékbe vittük be, a kb. 32 fokosba.
Andi

U.i.: Macsek, itt vagy? Ki tudjuk deríteni, honnan vagy nekem annyira ismerős? Kép
Vendég

Sziasztok!

Anyósékhoz felugrottunk,innét tudok üzenniKép.Míra hősiesen viselte a költözködést,óriásiakat alszik az ideiglenes helyünkönKépKépKép.Én is nyugodtabb vagyok tegnap délután aludtam vele én is,ilyen azóta nem volt mióta megszültem...Képeket végignéztem,gyönyörűek a babák!!!Betegeknek gyors gyógyulást!

Puszi:Viola,Míra baba
h_viola

Sziasztok!

Csak sebtiben bekukkantok, mostanában sokat vagyunk úton. Úgy néz ki, hogy Márk kezd leszokni a ciciről, kicsit sajnálom is, de picit örülök is, hogy visszakapom őket, mert az utóbbi időben elég vadul szivornyázta őket, lehet , hogy azért mert már kevés tejcsi jött, amúgy meg csak éjszaka kellett már neki egy jó ideje. 10 és fél hónapos, örülök, hogy eddig kitartott. Fogunk még mindig nincs!

Viola!
Tök jó, hogy végre elköltöztetek! Kép

Trompipi-Andi,
nekem te nem voltál ismerős, főiskolára Nyíregyházára jártam, lehet, hogy a vonaton láttál néhányszor???

Lau,
döbbenten olvastam, hogy mi történt veled, de jó, hogy túl vagy rajta, gyors felépülést és sok energiát kívánok!

2. pocaklakósoknak gratulálunk! Kép

Minden baba tündéri a képeken!

Augusztus végére lehetne megint talit összehozni!

Most mennem kell.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Lányok, egyre jobban aggódom.
(Tudom, megígértem, hogy nem fogok aggódni, de akkor is.)
Továbbra is minden kakiban van vér, és olvastam, hogy ezer oka lehet, úgyhogy ha - remélhetőleg - nem baktérium (ez, remélem, péntekre kiderül), akkor további vizsgálatok (és, mint írtam, a gyerekorvosunk nélkül, mert ő szabadságon lesz, így fogalmam sincs, hogy kihez fogok menni a következő két hétben, ha kérdésem van pl.).
A kedve se a legjobb Dávidnak, továbbra se akar enni, tegnap evett kb. 150 gr gyümit, ma 50 gr sárgarépát, péntek óta ennyi (a szopin kívül), egyszerűen elfordítja a fejét, amint meglátja, hogy enni akarok adni neki. Nem akarom erőltetni, mert annak nem látom értelmét, és azt mondom magamnak, hogy ő érzi, mire van most szüksége. De azért nagyon aggódom.

Liv

Kép

Kép
liv

Szia LivKép
Próbálj megnyugodni!Kép
Tudom, hogy rémes vért látni a kakiban. Nálunk hosszú hetekig volt így. Végül kiderült, hogy Esztinek tejfehérje-allergiája van (ami remélhetőleg csak ideiglenes).
De például a hasmenéstől egy-két hétig is olyan lehet a kaki, mert meg kell gyógyulnia a bélfalnak (vagy minek), ami megsérült a hasmenések miatt.
Ne gondolj a legrosszabbra (illetve próbáld meg, bár én is így voltam vele). Neten ne nagyon olvass utána, mert rémisztőbbnél rémisztőbb okokat sorolnak fel, amitől csak még jobban aggódik az ember.
Nem muszáj a sima gyerekdokival beszélni. Mi a Tűzoltó utcai Klinikán voltunk pl.
Esetleg próbálj meg telefonon érdeklődni.
Egyébként szerintem nálatok tuti, hogy a hasmenés az oka.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?