A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

ReditkeKép
A 14+7 az valóban 15, de teljesen kijöttem már a számolásból. A valóságban pindúrka egyébként is kisebb volt az uh alapján pár nappal, a hosszú ciklusom miatt. Ma voltam a védőnőnél délben, ő 15 hetet írt be, délután a dokinéni a hosszú ciklus miatt 14 hetet írt be. Így egy és ugyanazon dátum alatt két eltérő bejegyzéssel sikerült megnyitnom a kettes számú kiskönyvemetKépKép Hogy fogom én ezt pár év múlva tisztán memóriából kimagyarázni??!!
Boti egyébként most is a biobulátát eszi a legszívesebben, de ma azért sikerült rávennem egy kis alma+banán turmixra cornflakes-szel. Perverznek hangzik, de én örültem, hogy eszik valamit. Gyógypuszikat köszönjükKép

LányokKép Ki küld nekem kenyér-recepteket??? Nagyon-nagyon szeretném megkapniKépKép

Megyek szunyni, nyugodalmas jóccakát Mindenkinek!

Csirkesz
14+7=15

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz
Küldtem mélt a chellos címedre a receptekkel, amit Orsi küldött. Átment?

Lázgörcs: ezért nem szabad lázasan elaludni hagyni őket. Bár azt mondják nem olyan ártalmas, mint amilyen szörnyű látvány és csak az arra hajlamos gyereknél jön ki, de annál tényleg többször is és figyelni kell rá.

Hogy bírjátok a hőséget? mi csak így:

Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Ezer köszi, éppen az előbb néztem meg a leveleket, és megkaptamKép
Nektek még csak megy valahogyKépKép Én Botit egykor egy nagy kád langyos vízbe vágtam bele, alig bírt magával, olyan jól esett neki. Diétás kajaként utána megevett egy nagy tányér spenótot, azóta alszik. remélem a fokhagyma kinyírja a maradék bél-vírusokatKép

Megyek én is nyújtózok egyet.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Átküldenéd nekem is a andrea.toszegi@t-online.hu-ra? A múltkor én sem kaptam meg.

Köszönöm
Andrea

KépKép
Áron

Hidegzuhany: a második beküldött kakiból kitenyészett a campylobakter, tehát az okozta a lázat és hasmenést, nem vírus.
Most újabb mintát kell küldeni, hogy spontán gyógyult-e, vagy antibiotikumos kezelés szükséges.

Kép

Kép
liv

mi is csak így bírjuk. Kép még nincs, de majd csinálok.
Az időjósok szerint akár holnap is csinálhatok, mert melegebb lesz Kép
most itt 38 fok van árnyékban! (nem írtam el, komolyan annyi)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Andrea
Erre a címre nem engedi elküldeni.

Liv
Drukk, hog spontán gyógyultak legyetekKép

Orsi
Fotót várjukKép

Csirkesz
nem válaszoltál a kérdéseimreKép
Tegnap nálunk is spenót volt: Mérsékelt sikerrelKép

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kipróbáltam és működik az
andrea.toszegi@t-online.hu. Próbáld meg kérlek mégegyszer.

Holnap utazunk Horváthországba, egy hétig nem leszek. Addig is minden jót.
Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Liv,
nálunk is a campylobakter volt a ludas, mi, nem elkapkodva a dolgot, csak 2 napja küldtük be az ellenörző kakimintát, de szerintem negatív. Nem tudom, mennyire számít csúnya dolognak ez a fertőzés, de minden egészségügyhöz értő ismerősünk felszisszent egy kicsit, s azon csodálkozott, hogy kaphatta el egyáltalán. Most sorra hallani a tv-ben az olyan híreket, hogy egymás után találnak különböző dolgokkal fertőzött húsokat, húskészítményeket. Azt hiszem, nyár végéig Benedek husis dolgot csak üvegeset kap, mert nagyon rámhozták a frászt.

Kormi (és azt hiszem 10+4)

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

JudyKép
Feledékeny vagyok, de nem csoda, duplán kismama-szita agyam van jelenlegKépKép
Na szóval, Kőszegen azért jártam, mert ott laknak a vőfélyünkék, akik egyben jó barátaink. A feleség babát vár, és szalma lett két hétre, mert a férj elutazott. Mivel fent laknak a hegyen, nem szeret egyedül lenni, így meghívott minket társaságnak, mi meg örömmel mentünk Botival. Sajna enyém Apája dolgozott.

Boti még szopizik, reggel és este, bár éppen tegnap este csinálta először, hogy csak bekapta a cicit, kiköpte, bekapta-kiköpte. Egy idő után a küzdelem helyett lefektettem, és simán elaludt. Lehet, hogy ezt mostantól hanyagoljuk majd - bár elég fura érzés, hogy nem én döntöttem a szopi felett, hanem ő. reggel azonban lakmározott.

Tényleg jó lenne összefutni, majd jelentkezem, amikor már huzamosan itt leszünk Bp-en. A germánokhoz szeptemberben nem megyünk. Kissé lassan őrölnek a precíz német bürokrácia malmai, eddig Apája főnökének egy darab üres kérvényt sikerült beszereznieKépKép Így most a főnök a januári kezdést fogja a kérvényen feltüntetni. Hogy lesz-e belőle valami egyáltalán, az még a jövő zenéje. Így legalább az biztos, hogy itthon fogok szülni, max ha minden összejön, akkor csak februárban cuccolunk ki.

Nálunk a spenótból egyetlen molekula sem ment melléKépKép Bár kétségtelen, hogy KisG-nek jól áll a zöld színKép
Én mára vagyok tanácstalan kajci terén, mert tudom, hogy bármit csinálok is, ebben a hőségben úgysem fog kelleni. Ti mit esztek ma?

Csirkesz
(aki nekiáll pakolni, mert pár óra múlva megint eltűnik egy hétreKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kormi!
Hogyhogy csak 2 napja küldtetek be székletmintát? Akkor honnan tudjátok, hogy campylo, ha még nem volt tenyésztés???

Nálunk pont az ellenkezője a tapasztalat, mint amit leírtál: semmi "felszisszenés". A doktornő meg az asszisztense is mondta, hogy ezt bárhol, bármitől el lehet kapni (húsok, főleg szárnyasok, állati ürülék, az állat szájürege - tehát nyál stb., víz, tej, tojás stb.).
Én azóta már adtam Dávidnak újra csirkét, mert hát kapnia kell húst, és ezt úgysem lehet kivédeni, mármint nem lehet tudni, hogy mi okozta stb.
Benedek kapott antibiotikumot, vagy spontán gyógyult?

Kép

Kép
liv

Lányok, a babáknak hogyan készítitek el a spenótot?

Kép

Kép
liv

Hali

Csirkesz
Oké, akkor majd jelentkezz, addig is jó utat. Mi ma paradicsomos krumplifőzeléket eszünk. Már Gellike is a nagyokéból fog asszem, bár eddig kihagyta az ebédet, mert elájult a kocsiban hazafeléjövet.

Liv
Én Gellikének még tej nélkül készítettem. Krumplival és sajttal kapta.

Jó hétvégét
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz, mi pedig paradicsomos brokkolit. Csirkével. Remélem, nem campylossal. De komolyan.
Most én is parázok tőle.

Kép

Kép
liv

Most találtam az Origo babázóján a lázról - gondoltam, felteszem ide.

Egy örökmozgó, nevető "rossz" gyermek egyszer csak bágyadt, nyűgös "jó" gyermekké válik, rögtön azt mondjuk: beteg ez a gyerek. Látjuk, hogy sápadt vagy piros az arcocskája, szemei erősen csillognak. Megsimogatjuk, megpuszilgatjuk és érezzük, hogy forró a homloka. Lázas a gyerek! Ekkor jön a kétségbeesés: "Mit tegyünk?"

Sokszor adj inni neki!

A lázcsillapítás sikere nagyrészt azon múlik, hogy kellő mennyiségű folyadékot itatnak-e beteg gyermekükkel. Erre legalkalmasabb a langyos tea vagy gyümölcslé, a kínált ital ne legyen szénsavas.
Ajánlat
dr. Gaál Gabriella gyermekorvos

Olvasd el cikkünk szerzőjének bemutatkozó oldalát.

Ajánlat
Nyáron több a hasmenés

Olyan, mint a szúnyogcsípés

Az egészséges gyermekért

Fórum
Csecsemőkori ekcéma

Baba kancsalság-szem takarás

Gyermekkorban a betegségek leggyakoribb tünete a láz. A testhőmérséklet megemelkedését azonban nem mindig betegség okozza. Az alaphőmérséklet változik a napszakokkal, emelkedhet a külső hőmérséklet növekedésével (pl. túlfűtött lakás, napoztatás túlöltöztetve), tartós sírás, erőteljes izommunka, lelki megrázkódtatás hatására is.

A testhőmérsékletet hároméves korig a végbélben, utána a hónaljban mérjük. A végbélben mért hőmérséklet 0,5 C fokkal magasabb a hónaljban mért értéknél.

A normálisan végbélben mérve: 37 - 37,5 fok (hónaljban 36,5 - 37). Hőemelkedésről beszélünk a végbélben mért 37,5 -38,5 C fok között ( hónaljban : 37 - 38 C ). Láz esetén a végbélhőmérséklet 38,5 C fok feletti (hónaljban 38 C fok feletti). Igen magas a láz 39,5 C felett.

A magas hőmérséklet segít egyes kórokozók hatástalanításában. A szervezet védekezőrendszere aktívabban működik, fokozódik az ellenanyagtermelés, ezért valóban csak a lázat kell csillapítani, mégpedig annak kórélettanilag káros mellékhatásai miatt. Ezek a fokozott folyadékvesztés, szapora szívműködés és légzés, fejfájás, fokozott görcskészség, rossz közérzet.

Lázas betegség alatt gyermekedet soha ne hagyd magára. Többször mérd a testhőmérsékletet, hőemelkedést csak lázgörcsön már átesett gyermeknél kell csillapítani, egyébként elég csak a lázat csillapítani, de ezzel ne várd meg az orvost. Lázcsillapító gyógyszert mindig tarts otthon !

A gyakorlatban háromféle csoportba tartozó lázcsillapító gyógyszert használunk. Az egyik csoport a paracetamol tartalmú ( pl. Rubophen, Panadol), a másik az amidazofen, noramidazofen ( pl. Algopyrin, Germicid, Demalgon), a harmadik az ibuprofen (pl. Nurofen) tartalmú készítmények.

Mind a három csoportba tartozó gyógyszerek kaphatók szirup, csepp, kúp, tabletta formájában, hogy az életkornak és a betegségnek megfelelően lehessen alkalmazni azokat. Ugyanazon csoportba tartozó készítményt négy - hat óránként szabad ismételni, rövidebb időn belül kiújuló láz esetén adhatunk másik csoportba tartozó készítményt. Ezzel a módszerrel elérhetjük, hogy két - három óránként tudunk gyógyszert adni a nehezen csillapítható lázra is. A lázcsillapító gyógyszerektől ne várjanak azonnali hatást, a láz csökkenéséhez idő kell (kb. 10 -30 perc ), a gyógyszernek fel kell szívódnia, ki kell fejtenie hatását a hőközpontra, ezután a hőtermelés csökken, végül megindul a hőleadás.

Nehezen csillapítható láz esetén a fizikális lázcsillapítás módszereit is alkalmazhatjuk: a hűtőborogatást és a hűtőfürdőt. Hűtőborogatás esetén állott, vagy szobahőmérsékletű vízbe mártunk törülközőt vagy lepedőt, ebbe kell becsavarni az egész testet nyaktól lefelé. Ezt negyedóránként, ill. a lepedő átmelegedésekor kell cserélni. A boka és a csukló beborogatása önmagában nem elégséges. Borogatás alatt soha ne takarjuk be a gyermeket meleg takaróval.

Leghatásosabb és leggyorsabb lázcsillapító módszer a hűtőfürdő. A gyermeket meztelenre vetkőztetjük, a kádba testhőmérsékletű vizet engedünk, ebbe ültetjük a gyermeket, majd hűtjük a fürdővizet hideg víz fokozatos hozzáadásával. Körülbelül két perc alatt lehűtjük a vizet 28 - 30 fokosra. Addig alkalmazzuk ezt az eljárást, amíg a testhőmérséklet 38 fok alá nem csökken. A hűtőfürdő maximum tíz percig tarthat, de ha a gyermek dideregni kezd, azonnal fejezzük be. A vízből kiemelve a gyermeket szárazra töröljük, könnyű ruhába felöltöztetjük és vékony takaróval takarjuk be, hogy a hőleadást ne akadályozzuk.

A gyógyszeres és a fizikális lázcsillapítást kombinálva a legtöbb makacs lázat is csillapítani lehet.

A testhőmérséklet megemelkedése tehát a szervezet védekezőrendszerének normális megnyilvánulása, mely bizonyos határokon belül hasznos is. A láztól pedig nem kell megijedni, hanem ésszerűen csillapítani kell. Ne felejtsék el, hogy lázas gyermeküknek még több dédelgetésre, törődésre van szüksége, így segíthetnek neki átvészelni a betegséget.

Amennyiben a fent leírt módszerek hatására sem sikerül a lázat csillapítani, vagy lázgörcs jelentkezne, akkor haladéktalanul orvost kell hívni!

Kép

Kép
liv

LivKép
Tök jó a cikk, bár igazából mindent tudtam, de jó, hogy összefoglalja. Nekünk mind a 3 lázcsillapítóból van - biztos, ami fix. Most, hogy Botinak 39 fok feletti volt a láza, én a Germicidet és a hűtőfürdőt vetettem be pár perc különbséggel, és fél óra múltán már csak 37,8 volt a popóban mért hő. Szóval a fenti "recept" nagyon hatásos volt nálunk.

Megyek családdal estézniKép
Mindenki vigyázzon magára és a babájára, pocakosok a pocakmanókra is természetesenKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

kis képes beszámoló rólunk:
Levi
Kép
Kép
Máté
Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép, nagyon édesek!
A saját kertetekben van úszómedence?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv,
az ellenörző mintát küldtük be most, aminek a negatív, gyógyult eredményt kell kimutatnia, a campylobactert már a legelején kimutatták. Nem kapott rá antibiotikumot, szóba se került, sőt nekünk a kecskeméti dokinő azt mondta az elején, amikor még nem tudtuk, hogy mi a baj, hogy az antib. csak rontott volna a helyzeten. Ráadásul a campylob. nem is baktérium, hanem átmenet a bacik és a vírusok között, nem tudom, hogy hatnak rá az antibiotikumok.
Nekünk azt mondta a doktornő, hogy tojással és szárnyashússal terjed.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Liv Kép
anyuékhoz vagyunk lecuccolva, nekik van a kertben.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kormi Kép, örülök, hogy azt írod, Benedek antib. nélkül gyógyult meg, mert remélem, nálunk is ez lesz a helyzet. De miért rontott volna a helyzeten? Nekünk mindegyik orvos alapból felírta az antib-t, csak azért maradtunk mégis abban, hogy nem szedjük a köv. eredményig, mert Dávid már teljesen jól van (remélem).

A neten kerestem rá különben arra, hogy hogyan terjedhet még, ott olvastam a többi húst, az ivóvizet stb.

Orsi Kép, írd meg mailben a címüket nyugodtan. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Végre megint nethez jutottam, úúúgy örülök neki. Sajnos teljesen visszaolvasni nem tudtam, csak ezt az oldalt, a betegecskéknek jobbulást kivánok, a kismamiknak jó gömbölyödést, babáknak jó nyarat, mamáknak kitartást! Kép

Már rég ígértem képeket, elöre is bocsi mindenkitöl, hogy most egy milliót felteszek egyszerre, remélem sikerül! Kép

Nálunk a helyzet tömören. Lili megy mint a golyó labdázik, és jó néhány szót mond, valamint babanyelven csacsog. Kibújt tegnap az 5. fogcsücsink..Kép

Annyi minden történt hogy el sem tudom mesélni, jobbnál jobb sztorik, kár hogy nem vagyok netközelben! Kép

Most küldöm a képeket, még egyszer bocsi, sok lesz! Kép

Millió puszi : Macs
Liv és Dávid meglátogatott minket még jún. közepén:
Kép
Kép

Bnet tali a szigeten 06.15.-én:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
maccs

Itt a folytatás is:

Kép
Kép
Kép

Kapcsolat koncertes Kismuki:

Kép
Kép
Kép

Eladó a leányzó /Cora bevsárláskor cipQt néztünk neki, bemászott az alsó polcra és a kezében van egy árcetli! Kép/

Kép

A kis modell kisasszony:

Kép
maccs

Bocs, most visszaolvastam valamennyit, egy-két reagálást azért irok.

Hiszti-korszak:
Cedit! Olyan aranyos vagy, hogy próbálsz segíteni, de nálunk pont a járókából és a kocsiülésböl valamint a babakocsiból no és az etetöszékböl kezdQdik általában a hiszti... Ha beteszem, elkezdi magát a járóka aljához valamit a járókához csapkodni, a babaülésben hálkolódik rángatja magán az öveket, úgy hogy félek hogy kárt tesz magában, üvölt a fulladásig, a babakocsibol és az etetöszékböl pedig szíjazás mellett is kimászik. Kép Ha megpróbálom korlátozni, akkor aztán kész a balhé.. Kép Ilyenkor nem merem egyedül hagyni, mert csapkodja magát, és így is állandóan tiszta kék züöld, még a végén elvetetik tölem a gyerekjóllétisek. Kép

Talán most ha a foga kijön (mert nálunk minidg párosával nö, most ugye az 5. van kint egy két nap és áttöri a 6. is) remélem egy kicsit javul a helyzet.

Judy! 1,5-2 éves korban! Hát akkor mi jól belehúztunk! Kép Remélem akkor már nem lesz ilyen megint! Kép

Reditke!
BRNOT feltétlen meg kell beszélni, fel foglak hívni! Kép

Mindenkinek köszi a hiszti ügyi hszt!
Most csak ennyire telik, manó elfáradt, mennünk kell haza Kép

HIÁNYOZTOK Kép
Puszi
Macs
Reditke!
maccs

Sziasztok!

Gyorsan írok nektek, aztán készülnöm kell. Szerdától tegnapig kint voltunk a telken, tegnap este érkeztünk haza. Az idő mondanom sem kell, jó volt, napközben csak a kőházban tudtuk elviselni a hőséget. Délután viszont hatalmasakat pancsiztak a srácokKép Balázs rosszul viselte, hogy hőség van, elég nyűgös volt, állandóan a nyakamban lógott. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkatKép

Ma viszont be kell mennem a kórházba, megkezdik a kezelést. Nem lett olyan rossz a szövettan, mint várni lehetett, de az orvosok jobbnak látják, ha végigcsinálok egy kezelést, biztos, ami biztos alapon. Péntekig leszek bent, de ez van.

Mindenkinek jó pihenést kívánok, vigyázzatok magatokra, azért a héten is elég meleg lesz!

A képeket végignéztem, valami csodálatos minden baba!!Kép olvasni most nemigen volt időm, de majd pótolom hétvégén!Kép

Pusz
Lau
lau

MaccsKép
Hívj, ha tudsz. nekem sajnos nincs meg a számod, elszállt a készülékkel együtt.
Viszont tuti nem megyünk Brnoba.
Baba és én ezer százalék. Én most ezt nem vállalom be.
Apa is úgy néz ki kihagyja, de ha megy akkor tuti motorral. Bár szerintem ha megy is, csak megy és jön, mert tegnap a motogp alatt mondták, hogy aBrno 100 km-es körzetében nincs szállás.
Most csak ennyi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Kormi, képzeld, ma kerestek minket az ÁNTSZ-től, de mivel nem hozzánk, hanem valószínűleg a mellettünk lakó szüleinkhez csöngettek be, akik nem voltak otthon, így egy levelet hagytak a postaládánkban, 48 órán belül vissza kell hívnom őket, és x meg z kérdésekre válaszolnom. Itt hagytak egy másik levelet is, olyan - kissé sem megalázó - utasításokkal, mint pl. wc-zés után mossunk kezet stb. Én őket is megértem, hogy meg akarják előzni a fertőzést, de azért ezt akkor is megalázónak érzem. Titeket megkerestek? Akár személyesen, levélben vagy telefonon. (Állítólag campylonál mindenkit megkeresnek.) Amit tartalmaz még a levél, többek között (a fontosabbakat kiragadva), a campylobacterről és a hasmenésről:
baktérium; a kórokozók a fertőzött, de nem mindig beteg emberek és állatok székletében, tejében, a nyers húson és tojáson vannak, onnan bárhova, készételekre, vízbe, tárgyakra, a talajba átkerülhetnek. Tejben, ételekben igen gyorsan szaporodnak. Csak akkor okoznak bajt, ha megesszük. Sütéssel, főzéssel és fertőtlenítéssel elpusztíthtaók.
Védekezés:
a tejet forraljuk fel (Dávid még nem kapott tejet)
húst csak sütés, főzés után fogyasszunk (de most komolyan, most azt gondolják, hogy nyersen adok húst a gyerekemnek?)
csecsemőknek, kisgyermekeknek ne adjunk nyers vagy alig főtt májat (újra: ezt komolyan gondolják?)
tojás felületének fertőtlenítése... (Dávid még nem kapott tojást)
gyümölcs, zöldség megmosása (gyümölcsöt csak bébiételben eszi meg, a zöldséget természetesen megmosom - sőt, bármilyen hihetetlen, meg is főzöm vagy párolom)
itt jön a már említett kedvencem: ételkészítés előtt, illetve wc után kézmosás, sőt akkor is, ha bármi módon emberi vagy állati ürülékkel foglalatoskodtunk - na ne!
különösen veszélyes közvetítő tárgyak a vágódeszka, fanyelű kés, daráló, rosszul tisztítható munkaasztal - jó, ez igaz, bár én mosogatógépben mosogatok, és szerintem az elég jól mosogat, de tény, hogy a vágódeszkát néha Dávid megrágcsálja, de minden ilyesmit - szerintem - képtelenség kivédeni
az ételekhez legyek, egyéb rovarok, rágcsálók ne férjenek hozzá... - nem teszem ki a kaját a legyeknek
azokban az ételekben vannak baktériumok, amelyek mérgező anyagokt termelnek, ezeket a toxinokat a sütés-főzés sem pusztítja el - ezért csak frissen fogyasszuk a gombát, a krémest, tojásos ételeket stb. (Dávid ilyet még nemevett )
tiszta vizet használjunk - milyet használnék, de komolyan?!!!
tiszta legyen otthounk, környezetünk, ruhánk, azok a tárgyak, játékok, amelyeket a gyermekünk a szájába vehet - ez rendben van, ezek szerint lehet, hogy én vagyok a trehány szülő, igyekszem tisztán tartani a lakást, a ruháinkat - ismét hihetetlen info - mosom stb., ennek ellenére Dávid benyelte ezt a rohadt campylot, és sorolhatják nekem, mi mindent csinálhattam rosszul, én igenis megfőzöm a húst, mielőtt megetetem vele, megmosom a kezem a klozet után, nem iszunk esővizet, a kaját beteszem a hűtőbe stb., stb., stb.
Tudom, hogy meg kell értenem őket is, ez a dolguk, fontos, hogy a fetőzés ne terjedjen tovább, de ezzel a levéllel nem nagyon kerültem közelebb a megoldáshoz, sőt még megalázva is érzem magam.
Nem akarom felfújni a dolgot, csak idéznki akartam a levélből, az érdekesség kedvéért, meg megkérdezni, hogy téged is megkerestek-e ezzel. Holnap hívom őket telefonon. Vajon mit fognak még kérdezni? Lenne ötletem ezek után, de inkább csöndben maradok.

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Kornél az előző levelemet úgy ahogy volt egy gombnyomással kitörölte. Látom zajlik a topikon az élet. Mi sajna nem nyaraltunk, hanem szombaton jöttünk meg a kórházból.

Kicsi fiamat ugyanis múlt szombaton a nagyi letette az előszobában Budafokon a földre( én mindig járókába rakom öltözéskor)amíg pulóvert vett és ő meg neki indult a kő pincelépcsőnek. Én már többször jeleztem a nagyszülőknek, hogy a házban elkéne pár korlát és babarács a lépcsőházba, de kijelentették, hogy férjemék is felnőttek már benne. Gondolom ezek után átgondolják mit beszélnek.

Kornél legurult pár lépcsőt, majd sikított. Én a szobában voltamL Igyekeztem megnyugtatni, de nagyon megijedt. Nem hányt, jól ivott, el is aludt az autóban(útban a Heim Pál ügyeletére). Ott a röntgen után megnyugtattak, hogy nem tört semmije, csak figyelgessem.

Éjjel persze nyűgös volt, sokszor felsírt, de napközben még bográcsoztunk is. Hétfőn ismeretlen szám keresett. Felvettem és a Heim Pálból hívtak, hogy a doki elnézte a röntgenünket, Kornél koponyája hosszan eltörött és azonnal vigyem be a gyereket. Legalább egy hét és vizsgálatok kellenek. Először CT ami előtt no pia no kaja. Szegénykém már ordított mikor beértünk. CT altatásban, utána a doki mondta, hogy nagyobb a vérömleny, mint gondolta. Mivel bármikor koponyaűri vérzés léphet fel, 1 hétig folyamatosan figyelnek minket odabent. Ez napi potom 2500 forintomba került, így együtt alhattam a fiammal. A kórház orvosai és nővérei kevés kivétellel fantasztikusak. Maga a bentlét viszont rosszabb mint a börtön. Kornél azóta is sikítva sír ha kimegyek a látóteréből.

Szerencsére Kornél tünetmentes volt, és a kontrol ct alapján lassan felszívódik a vérömleny és beforr a buksija, de senkinek sem kívánok semmi hasonlót.
A szobát azóta próbáljuk bababiztosabbá tenni, és nem tudom mikor fogok kimenni Budafokra úgy, hogy ne ez a szörnyűség jusson az eszembe.

Kornél csuda rossz lett a kórházban. Megtanult ugrálni páros lábbal, dobolni mindenen és mindennel, hisztizni profin. Viszont végre tud intgetni is.

Cicizni reggel, déluztán és este, meg éjjel 3* szokott mostanában. Rágni nem nagyon szeret, bár némi sajttal rávehető.

Bacit mi nem kaptunk be (Liv, Kormi kitartás) de nem is hiányzott.

Hiányoztatok!

Üdv;
Vera

hvera

Vera, nem irigyellek azért, amin átmentetek.
Az a jó, hogy végig együtt lehettetek. Gondolom, így szopizhatott is, amikor akart. Ketten voltatok egy szobában, vagy volt más is? Hogy van ez ilyenkor? És folyamatosan együtt lehettetek?
Nagyon rossz lehetett nektek ez az egy hét, nemcsak a "börtön", hanem a lelki megterhelés. Jó, hogy túl vagytok rajta, tényleg átérzem, mennyire nehéz lehetett.

Liv

Kép

Kép
liv

Nikk, Tontica, Linato, Macsek, Pedit, GnéKriszti, Dino, Moszi, Cat, Kyrandia, Motiot, Cedit, LBori, és még egy csomóan, rég voltatok, merre vagytok, mi van veletek?
(Megnéztem a táblázatot, egy csomó mindenkiről azt se tudom, kicsoda, ők vagy nagyon régen és csak néhányszor voltak, vagy az emlékezőtehetségemet minősíti? Kép)

Kép

Kép
liv

Vera
Hú, ez borzasztó lehetettKép Remélem már minden rendben KornéllalKép Gergővel én is voltam egyszer kórházban egy hétig, úgyhogy tudom milyen érzésKép
Gellértke is már lépcsőzik és nálunk is van kőlépcső, parázok is rendesen.

Liv
Ennyi erővel mindenki benyalhatja ezt, csoda, hogy nálunk még nem volt ilyen. A kicsi tegnap is belenyúlt valami kakiba a kertbenKépKép Gergő néha szokott a fűbe produkálni, én mindig összeszedem, de lehet, hogy nem voltam 100 %-osKépKép na ezt tudja meg az áentéeszKép

Lau
Kezelésekhez kitartást kívánok, akkort azért ezek jó hírek a szövettanról. várunk visszaKép

Macs
képek szupikKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

VeraKép
Húúú. Hát ez kemény. Örülök azért, hogy a végén nem lett semmi baj, de ez az egy hét nagyon nehéz lehetett.
LivKép ezek után
Érdekes levél, köszi az idézést. Azért meséld el mit kérdeztek ezek után még a telefonon.

LauKép
Neked sok erőt továbbra is. Az azért jó, hogy a leleteid jobbak, mint amit vártatokKép

magamról. Tegnap voltam orvosnál, mert bár csak jövő héten kellett volna mennem, de elkezdődött egy jó kis kellemetlen hüvelyi viszketésem és ezért inkább elmentem.
Váladék és vizelettenyésztés csak jövő hétre lesz meg, de valszeg valami gomba, viszont ha már ottvoltam volt UH. Egy baba van, én nagyon boldog vagyok, paráztam az ikerterhességtől egész életemben.
Õ viszont jól van, szuszókált és szépen vert a kis szivecskéje. Nagyon boldog vagyok.
És a doki szerint idősebb, mint ahogy gondoltam (25-26 napos volt a ciklusom, így igaza lehet).
Most 9 hetes.
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj, és van két kérdésem, ami egyáltalán nem babás, de annyi csaj van itt, hátha tudjátok a választ és nem kell kutakodnom annyit a neten.

1. Tudtok olyanról, hogy mosogatógép tisztító. Mivel minden egy mosogatás után irtó büdös lesz a gépem, hiába takarítom ki, és a használatiban azt írja, hogy időnként üresen kapcsolajm be és ilyen mosogatógép tisztítót tegyek a mosogatószer helyére. Dm-ben, Tescoban néztem, eladk meg hülyén néztek rám, hogy az mi?
2. ingatlan eladás utáni adózás. Ha van egy ingatlan, amit 3 éve vettem pl 15 millióért és most eladom pl 20 millióért, de ebből az eladott összegből nem veszek újra ingatlant, akkor nekem a 20 vagy a különbözet 5 után kell adóznom?
Köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

LivKép
Köszi az érdeklődést. Jól vagyunk, már komoly fiatalemberek lettek a fiaim. Ülnek, állnak, másznak, csak győzzem utolérni őket. Olvasgatom a topikot, de nem nagyon érek rá írni, mert 2 ikres fórumon, és egy másik topikon is aktív tag vagyok, és a fiúk, gondolom mint máshol egyre kevesebbet alszanak. Egyébként a babák gyönyörűek egytől egyig. Inkább a képeket szeretem nézegetni, mert
arra jobban van időm.

Vigyázzatok nagyon a manókra!

Puszilok mindenkit!
Cat
Dobok egy képet a pasikról.

Kép

Cat
Kép
cateye

Vera!
Nagyon sajnálom ami Kornéllal történt Kép, még jó hogy megnézték újra az RTG felvételt, gyors gyógyulást a kisfiadnak, nagyszülők meg vigyázzanak jobban.

ReditkeKép
Egy pocak lakó is pocaklakóKép Én is paráztam volna az ikrektőlKépSzerintem hívd az APEH helyi info vonalját:
(06-40) 42-42-42
(vidékről is helyi tarifával hívható - mobilhálózatból nem hívható)
Saját, mobilhálózaton belüli hívószáma: 06-20(30)(70) 33-95-888
Annyit tudok hogy az SZJA bevallásban kell majd feltüntetni elkülönülten(azaz jövő május ha ezévi eladás) és hogy 25 % az adóteher, költségekkel lehet csökkenteni (felújítás, ügyvéd díj, illeték stb)

LivKép

Ahelyett hogy más értelmes dolgokkal foglalkozna az ÁNTSZ titeket piszkál, ilyen baci-vírust bárhol benyelhetnek a babák, egy örökmozgó picit meg hogy gátolsz meg abban hogy megharapdáljon dolgokat.Levélről meg no commentKép

MaccsKép
Csúcs képek, főleg a cipősKép Milyen cipőt vettetek? Ha jól értettem jár már egyedül Lili?

LauKép
Gyógyulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Noémi
fantikbaba

Tegnap este óta visszaolvasás nélkül:

Kormi, beszéltem az ÁNTSZ-szel, ők valóban NEM javasolják az antibiotikumos kezelést, azt mondják, akkor még jobban elhúzódik a betegség!

Lányok, remélem, nem haragszotok, hogy mostanában a campylos részletekkel terhellek titeket.

Nálatok a gyerkőcökön nincsenek kiütések ebben a melegben? Dávid tele van.

Liv

Kép

Kép
liv

Reditke

62. § (1) Az ingatlan, a vagyoni értékű jog átruházásából származó – a 63. § (5) bekezdésének rendelkezését is figyelembe véve megállapított – bevételből le kell vonni az átruházó magánszemélyt terhelő következő igazolt költségeket, kivéve azokat, amelyeket valamely tevékenységéből származó bevételével szemben költségként elszámolt:

a) a megszerzésre fordított összeget, és az ezzel összefüggő más kiadásokat;

b) az értéknövelő beruházásokat;

c) az átruházással kapcsolatos kiadásokat, ideértve az adott ingatlannal kapcsolatban az állammal szemben vállalt kötelezettség alapján igazoltan megfizetett összeget is.

(2) A megszerzésre fordított összeg az átruházásról szóló szerződés (okirat, bírósági, hatósági határozat) szerinti érték, a cserébe kapott ingatlan, illetve vagyoni értékű jog esetében a csereszerződésben rögzített érték, ezek hiányában az az érték, amelyet az illeték megállapításához figyelembe vettek. Öröklés esetén, vagy ha az átruházott ingatlant, illetve vagyoni értékű jogot a magánszemély ajándékba kapta, a megszerzésre fordított összeg az, amelyet az illeték megállapításához figyelembe vettek. A kárpótlásról szóló törvényekben szabályozott vételi jog gyakorlása során szerzett termőföld, erdő művelési ágú föld esetében a megszerzésre fordított összegnek – ha a jövedelmet nem a 64. § (1) bekezdés rendelkezése szerint kell megállapítani – a vételi jog gyakorlása során vételárként szereplő összeget kell tekinteni. Ha a helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakást a magánszemély megvásárolja, akkor megszerzésre fordított értéknek a szerződésben szereplő tényleges vételárat kell érteni.

(3) Ha a megszerzésre fordított összeg a (2) bekezdés rendelkezései szerint nem állapítható meg, akkor a bevételt annak 75 százalékával kell csökkenteni.

(4) Az ingatlan átruházásából származó jövedelem, ha az átruházás a megszerzés évében vagy az azt követő öt évben történik, az (1)-(3) bekezdés rendelkezései szerint kiszámított összeg (e bekezdés alkalmazásában: számított összeg). Ezt követően a jövedelmet úgy kell megállapítani, hogy a számított összeget csökkenteni kell, ha az átruházás – a megszerzés évét követő évet első évnek tekintve –,

a) a hatodik évben történik, a számított összeg 10 százalékával,

b) a hetedik évben történik, a számított összeg 20 százalékával,

c) a nyolcadik évben történik, a számított összeg 30 százalékával,

d) a kilencedik évben történik, a számított összeg 40 százalékával,

e) a tizedik évben történik, a számított összeg 50 százalékával,

f) a tizenegyedik évben történik, a számított összeg 60 százalékával,

g) a tizenkettedik évben történik, a számított összeg 70 százalékával,

h) a tizenharmadik évben történik, a számított összeg 80 százalékával,

i) a tizennegyedik évben történik, a számított összeg 90 százalékával,

j) a tizenötödik évben vagy később történik, a számított összeg 100 százalékával.

Az adó a különbözet 20%-a.
kyrandia

Reditke Kép, gratula egy babához! Kép
Mosogatógép-tisztítóm sajnos pont nincs itthon, de du. megyünk anyámékhoz, neki is szokott lenni otthon, akkor megnézem, mi a neve.
Az ÁTNSZ-nél végül is semmi extrémet nem kérdeztek, csak azt akarták tudni, hol dolgozunk (nem gyerekek között-e, a fertőzés miatt), plusz Dávid tüneteiről kérdeztek: legmagasabb láz, legtöbb kaki a hasmenés ideje alatt egy napon belül stb.

Cat Kép, de jó, hogy írtál, nagyon örülök neki! Kép (Bár elárulok egy titkot: miattad és Orsi miatt időnként olvasgatom az ikres topikot.) A gyerkőceid gyönyörűek.

Noémi Kép, igen, Maccs Lilije már kb. egy hónapja megtette az első lépéseit.

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Gyere, szívesen látunk az ikresen is. Esetleg következőre be is ugorhatnak iker babák, de nem ijesztgetlek velük.Kép

Meleg kiütés nekem is van mindkét fiamon. Ha nem zavarja Dávidot, akor nem kell vele semmit tenni, esetleg langyos vízzel lemosni.(Orsitól tudom, mert az Õ Anyuja bőrgyogyi)

Baci kérdés: Mindenhol össze lehet szedni. Elég ha a gyerkőc a cipőnkkel játszik, és már benyalja. Annyira óvatos nem tud lenni az ember, mert nem steril körülmények közt élünk. De például Németországban a játékgyárak tudatosan kezdték el koszolni a játékaikat, mert a steril körülmények miatt nagyon sok német kisgyerek lett beteg, mert nincsen az immunrendszerük megedződve. Tehát nem jó a túlzott sterilitás sem.

Cat

Cat
Kép
cateye

A Calgonitnak es a Somatnak is van tisztitoja mosogatogepbe. Ezek altalaban negyzetalapu hasabszeru uvegcseben vannak. En vagy a DM-ben, vagy a coraban veszem. Folyadek, es nem kell kiszurni az uveget.

csengo
Vendég

LivKép

Heléna nyaka, dekoltázs és popsi a pelenka záró részénél is tele van melegkiütésekkel Kép, hiába pancsizik gyakrabban.
Te raksz rá valamit?
Már 4-5 napja csak egy szál pelusban kavar,éjszaka is csak az van rajta.

Noémi
fantikbaba

Mostmár vagyunk mi is, eddig Balatonon voltunk. Hát, jobb volt a Balcsiban elviselni ezt a kánikulát, mint itt a belvárosban. Nyaralás közben betörtek hozzánk elvittek, minden kisebb mozdítható értéket, szerencsére a nagyobbak megmaradtak, még Bernát bontatlan csomagolású pelenkáit is vitték.Kép Rendőrségen vicc amit csinálnak, nekik ekkora kár nem is igazán számít, nem úgy nekünk. Úgyhogy most nem csak a nyaralásból hazahozott romokat kell pakolni, hanem a betörők által hagyott kuplerájt is fel kell számolni. Egyébként Bernát jól van, Õ is tele van kiütéssel, naponta többször fürdetem, meg hintőporozom a kiütéseket gyógyszertári hintőporral. A nyaralást nagyon élvezte addig egy hangja nem volt, jött-ment, homokozott, pancsolt, rengeteget aludt stb. Enni nagyon rosszul eszik, semmi főzelék, szinte csak kenyeret hajlandó enni, meg némi gyümölcsöt. Ennyit rólunk.

A képek szuperek, minden baba gyönyörű.Kép

Pocakosoknak gratulálunk!Kép

LivKép
Dávidnak jobbulást kívánok! Bernát mindent a szájába vesz, gyakorlatilag szájkosarat kellene rátenni, hogy mindentől megóvjam! Egy ilyen kicsi baba bárhonnan elkaphatja ezeket a bacikat sajnos.

VeraKép
szörnyű lehetett ami történt, a lényeg, hogy Kornél már jól van, további gyógyulgatást neki!!!

LauKép
kitartás a kezeléshez, örülök, hogy a szövettan nem lett annyira rossz! További jobbulást!

Mennem kell, mert Bernát utálja a pesti klímát és mióta itthon vagyunk, gyakorlatilag csak akkor nem sír, ha a kezünkbe fogjuk.
Azért gyorsan teszek fel képet Bernátról.

Kép

Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Cat Kép, különben tök jó a kép a profilodban is.

Noémi Kép, én se csinálok semmit a melegkiütésekkel, és Dávid is már kb. egy hete egy szál pelusban tengeti napjait, éjszakáit.

Reditke Kép, Calgonit.

Dino Kép, nem semmi, hogy még a pelenkákat is elvitték. Bernát nagyon édi. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Lányok, egy adag kajához kb. mennyi sajtot/túrót tesztek a babáknak? És ha sajt van a főzihez, akkor husi nincs, vagy van mindkettő?
(Mi még csak ma próbáltuk ki először a sajtot, most kezdjük bevezetni a tejtermékeket.)

Kép

Kép
liv

na, megint én

voltunk a gyerekorvosnál a kiütések miatt, mert most már úgy néznek ki Dávidon, mintha tele lenne szúnyogcsípéssel
mondta az orvos, hogy melegkiütés + szerinte vmilyen allergia
adott rá krémet meg naponta 3x9 Fenistil cseppet kell adnom neki
mindig van vmi

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Nálunk vagy sajt van, vagy hús. A sajt kb egy normál szelet lereszelve, szóval nem sok.
És mi lehet az allergia okozója? nem a tejtermék?
ergyébként Gellike is tele van melegkiütéssel. én nem kenem semmivel.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy, Dávid tegnap kapott először sajtot, eddig semmi egyéb tejterméket nem adtam neki, és kb. 1 hete kezdődtek a kiütések.
Ami új kaja volt, az áfonyás alma (Hipp), de nem hiszem, hogy attól van.
Nálatok a melegkiütés halvány, apró? Mert Dávidon is először apró halvány piros pöttyök voltak, elég sűrűn, de pár napja megjelentek a vállán, majd a két karján ezek a nagyobb piros foltok, amik úgy néznek ki, mint a szúnyogcsípés. Ezekre mondta a gyerekorvos, hogy ez nem melegkiütés, hanem szerinte valamilyen allergia. De hát az, ugye, hogy allergia, elég tág, mert ha tényleg az, bármire lehet. Bízom benne, hogy hamar elmúlik.

Velem van tele a topik.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok
mi is megjöttünk a nyaralásból Kép igaz már egy hete,de azota egyszerüen nem jutok gép elé.Apa most többet dolgozik mint szokott vagyis tovább és Bandó semmi szabadidőt nem hagy gépezni meg nem lehet vele mert nem hagy Kép
Mi jól vagyunk Bandó 9.20 kg és 78-80 cm tele van ő is meleg kiütéssel,néha olyanok is vannak rajta amit Liv irt,de nem foglalkozom vele.Õ is csak pelusba van .Nem hajlandó enni szinte semmit csak szopik Mindjárt egy évesKép Én meg folyamatosan parázom hogy elég-e stb. De 40 dkg-t hizott most szinte csak szopival uyg hogy egy kicsit megnyugodtam KépMár kapaszkodva lépeget
Na most mennem kell este folytatom Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Liv Kép
csak bekukk. Ha úgy néznek, mint egy szúnyogcsípés, akkor lehet EGY szúnyogcsipésre kialakutl csalánkiütések. Ez normális, és még 7-10 napig jelenhetnek meg újak.
Ez egy hevesebb reakció a csípésre. Rázókeverék vagy ha nagyon viszketne neki, akkor fenistil cseppek (ezt fel kell íratni).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

megvagyunk, csak nyaralgatni voltunk, először Kolozsváron és környékén egy hétig, aztán meg Egerben - főleg strandolni egy hétig. Eszter nagyon jól érezte magát, bár a kolozsvári autókázás (oda 8, vissza 8 óra) eléggé megviselte, sosem ült ennyit autósülésben. Úgyhogy az út Egerbe meg vissza meg sem kottyant neki. Tegnap jöttünk haza Egerből, és azzal indított itthon, hogy elkezdett kúszni-mászni néhány lépést, és most is szedi szét épen az asztal alatt a nyomtató dobozát.
Engem elkényeztetett eddig a sors, mivel Eszter 9 hónapos, és eddig ott lehetett hagyni bárhol, elhentergett, elüldögélt békésen, amíg elnitéztem az itthoni teendőimet. Na, asszem, ennek vége. Rövid időn belül el kell tüntetnünk a madzagokat meg a többit.

Eszter, a vízitündér:
Kép

A fuvolaművésznő:
Kép

Na szaladok, mert most már reklamál, hogy egyedül kell szétszednie a lakást Kép

Bori
lbori

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?