A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika!

Én a mosószóda+ecet 60 fokon kombinációra esküszöm Kép Lehetőség szerint napon szárítással. Nem elég, hogy ez a legolcsóbb, de a legislegkörnyezetbarátabb, hypoallergénebb, mifenébb. És ugyanolyan hatékony tapasztalataim szerint, mint bármelyik hiperinteligens mosócsoda. (Aki súrolás nélkül kimossa a lányaim zoknijait, megkapja tőlem a háztartási nóbelcsontot Kép)

Utólag is boldog karácsonyt mindenkinek!

Borcsa
32+0

Borcsa
KépKépKép
borsts

Kiváló minőségű pelenkák, minitől a juniorig, 32-38 Ft/db első rendelésnél 30 db-os próbacsomagot állítunk össze, hogy könnyebb legyen a választás, a pelenkákra cseregaranciát vállalunk! A csomagokat ingyen postázzuk! Keressen meg és próbálja ki ezt a remek szolgáltatást. Bővebb tájékoztató levélben vagy a honlapon. http://pelenka.fpn.hu

KépKép
nicika

Borsts! És ez a mosószóda illatosított? Vagy e mellé is kell öblítő? Hol lehet ilyet kapni? És mennyibe kerül? Kép

KépKép
nicika

A mosószoda szagtalan fehér por - az illatanyag ugyan nekünk nagyon tetszik, viszont egy potenciális allergén. Öblítő helyett használok ecetet - egy mosáshoz kb fél deci 20%-osat. Általában vegyszer- vagy bioboltok árulnak mosószódát, ahol én veszem, 2 kg 360 Ft.
Ha a mi ruháinkat mosom, és illatozni akarok, az ecethez teszek pár csepp citrom vagy levendula illóolajat.
(Egy babának fantasztikusan finom "babaszaga" van akkor is, ha gyógyszertári fürdetővel van fürdetve, és illatosítatlan izékkel van mosva rá)
Valszeg az Ökoszolgálatnál meg tudják mondani, hogy nálatok hogy lehet mosószódához jutni - én csak Bpesti lelőhelyeket ismerek. (www.okoszolgalat.hu)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszi Borcsa! Majd utána érdeklődök! Kép

KépKép
nicika

Nici,
ez a pelenkás oldal nem humbug? Előre kell küldeni a pénzt, nem pedig utánvét. Rendelt már innen ismerősöd vagy te?

nadine81

Nadin! Én még nem rendeltem innen! Most találtam csak! De szerintem nem humbuk! Lehet hogy majd kipróbálom!

KépKép
nicika

És azért kell előre küldeni a pénzt, hogy neked ne kelljen kifizetni az utánvét költségeit!

KépKép
nicika

Azt tudom, olvastam. De én alapban bizalmatlan vagyok ám! Kép De akkor megvárom amíg te rendelsz... Kép Ez akkor kb olyan lenne, hogy én kifizetem a pelenka árát, amit ott feltüntettek és ezen kívül az égadta világon semmit de semmit nem kell fizetni? Olyan, mintha besétálnék egy üzletbe?

nadine81

Babetta Kép Nem volt nagyon mondanivalóm, ezért nem írtam, csak úgy növelni az üzenetek számát meg nem akartam Kép Egyébként minden rendben itt nálunk, esik a hó, babóca vidáman tornázik Kép

És kaptam névnapomra egy... hálóinget KépKépKép (nagynéni mentségére szolgál, hogy egyszínű fehét legalább Kép , no meg szeretettel adta)

Mi nem fogunk mosószert használni a babaruhák + a sajátjaim mosásához, csak ha nem lesz mosószódánk, öblítőt viszont semmiképpen nem fogunk, akármi is történjen. A napon szárított ruha friss illatát nem múlhatja felül semmilyen vegyi kencefice... És a baba bőrének sem árt, nem úgy, mint az öblítő. Ja, az egyszerű, illatmentes mosószappan ugyanúgy jól használható, lereszelve a mosógépben is (ekcémás gyerekek is használhatják a kényes bőrükre)

No, azt hiszem, mára túl is termeltem. További jó örömködést karácsony és miegyebek alkalmából Kép

V.

indianyo

Vok

Nekem a péntek is jó és a január is. Ami neked kényelmesebb. De pénteken a délelőtt lenne jobb, mert akkor tudnék kocsival menni, de végülis a délutánt is meg tudom oldani, ha azt beszéljük meg. Többiek?

Scullyx
30+1

KépKép
KépKép
scullyx

Nadin! Elméletileg olyan mintha besétálnál egy boltba, azzal a külömbséggel, hogy itt még nem is kell kimozdulnod otthonról, ugyanis a helyedbe hozzák! Kép

KépKép
nicika

Ágiboszi
Házi doki vagy nőgyógyásztól kell kérni?
És köszönöm az infókat!

Nicika
Én sem bízom az előre fizetésbe, szerintem azért vigyázz!

Rakom a képeket mindjárt, csak a fát rakom mi nem leszünk rajta, mert apa nem akar fent lenni a világhálón.

Vikó
Örülök hogy minden rendben.

Vok
Nekem jó a péntek csak ne este 6-kor szerintem mindenki otthon van előbb is mehet a tali ,és akkor nem este 11-re érek haza.

Szerintem Bori már babázik!

Babetta és Levi 30+3

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Kép

KépKép

30 hetes pocak

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

KépKép
Levente sárkánya szerintem király!

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Kép
Kép
Kép
Kép

Levente kari ajándékai

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok! Nekem az is jó, ha két részletben tudom leszállítani ám a párnákat. Kép Csak akkor közelebb kéne taliznunk, de mindenképp metró közelben, vagy parokló közelében. Kép Majd meglátjuk. Kép Csak jelentkezzenek a többiek is. Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

BabettaKép

a nőgyógyászodtól kell kérni az igazolást a 91. napról, a lényeg hogy legyen rajta pontosan hogy melyik hónap hányadikán töltötted be.

Édi az a sárkány, már majdnem megkérdeztem hgoy csak nem te kaptad, mint kitüntetett cimnek: házisárkányKépKépKépKépKépKépKép (poén volt remélem nem ment mellé)

A ruhácskák is nagyon aranyosak, olyan jó nézni milyen lelekesek vagytok, én csak ha rángondolok hogy vehetem elő ujra a cuccokat már elfáradok előreKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vok Kép

Nekem is jó a péntek, csak azt áruld el hogy mennyire messzire kell mennem... remélem nem a világ végére....

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Nálunk óriási a hó és folyamatosan esik!
Most jöttem be a családom még kint van, a gyerekek nagyon élvezik!

Nálunk a Pocaklakó Dalma még csak egy Nuk cumisüveget és cumit kapott (a nagyoknál az jött be) és egy szakálkát (partedlit).

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Babetta! Szép a fátok és a rucik is csodaszépek! A sárkány pedig tényleg nagyon király! Kép

KépKép
nicika

Ágiboszi
Csak januárba megyek dokihoz , akkor is él a dolog? Én vállalkozó vagyok.

Jó a házi sárkány ,ez nem is jutott eszembe,és nem ment mellé Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Tényleg Ágiboszi! Én is csak januárban megyek dokihoz! Attól még adhat igazolást visszamenőlegesen?

KépKép
nicika

Nicika
Én a sima MagneB 6-ot szedem, és mindennap 1db tovita kalciumot.
Nem görcsöl a lábam egyáltalán.Kép
A keményedéssel meg nem nagyon vagyok tisztába, de nem görcsölök semmi bajom azon kívül, hogy leszakad a hasam éjjel amikor kimegyek Wc-re.
És persze a visszereim is jól néznek ki.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta! A fehér alapon piros betűs dobozost szeded amiben fehér drazsé szerű tabletták vannak? És napi 1-et?

KépKép
nicika

Babetta! Konkrét keményedésekről én sem tudok beszámolni! Viszont nekem is majd leszakad a hasam felkeléskor! Visszereim sincsenek szerencsére! Kép

KépKép
nicika

Magne-B6/30db-778ft
Kép
Na szóval ez 48mg magnéziumot tartalmaz! A legkisebb szedhető adag 3*1 naponta!

Béres Magne-B6/30db-664ft: Ez 250mg magnéziumot tartalmaz! Szóval akinek nagyobb adagot kell szedni ezt érdemesebb! Kép
Kép

KépKép
nicika

Nicika

Én a pirosat szedem reggel 1 drazsé és este 1drazsé. Gondoltam ráérek a végén emelni a mennyiséget. De én az 50 drazsést veszem.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

BabetteKép

Mivel ez az igazolós lap a dokinak nem sorszámozott, és nem szoros számadásu, igy neki mindegy milyen dátumot ir kiállitás napjának, kérd meg hogy még tavalyi dátum szerepeljen rajta, mármint amin kiállitja az igazolást. Neki ez nem kerül semmibe, és igy biztos ami ziher tuti érvényesithető lesz, mert a 91. napot kétséget kizárva már idén betöltöttükKép

Nici, neked már uezt leirtam MSN en isKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

<font color="119911"> Nici,
én most már a Béres Magne B6-ot szedem, mert sokszor kemény az egész pocim. És néha vannak méhösszehúzódásaim is, kb. 1 hete. Visszereim nincsenek és nem csíkos a hasam. Nekem a hátam akar leszakadni néha...
Babetta,
nagyon jó ez a sárkány és édesek a babacuccok is.
Titati,
szép nagy lett a pocikád. Olvastam az emailod, amint tudok valamit írok.
Teszek fel kéepket egy párat, de a többi itt található: http://kep.tar.hu/angi/50194692#2
Kép
Kép
Kép

A sárga rugit a sapival anyuéktól kapta Lidi, a másikat anyósáktól.</font>
angi79

Jut még eszembe, magnéziumnál ne felejtsétek el hogy a 36. héttől abba kell hagyni a szedését, legalábbis nekem az orvosom külön felhivta rá a figyelmemet, hogy ha nem mondaná ne felejtsem el.

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Babetta! Eddig én is a pirosat vettem, az 50 darabos változatban! De szerintem átállok a lilára, mert az anyagilag jobban megéri! És a doki is azt mondta hogyha a pirosból nem szedek be legalább 3*1-et akkor semmit sem ér! Nyitott méhszájra pedig vigyázni kell! Kép

Egyébként csak ezért írtam le nektek ezeket hogy tudjátok! Sokan vagyunk ugyanis akik elég nagy dózist szednek a pirosból! pl. 3*2-t! Nos annak is elég a lilából a napi 1! Kíméljük a pénztárcát! Kép

KépKép
nicika

Ágiboszi! Miért kell abbahagyni? Hogy normálisan tudjunk szülésnél tágulni?

KépKép
nicika

Angi! Nagyon jók a képek! A gyerkőcök is édesek és a pocid is jó nagyra nőtt már! Különösen tetszik hogy a rucikat fejjel lefele hozzápróbáltad a pocidhoz! Kép
A méhöszehúzódások egyenlőek a jósló fájásokkal?

KépKép
nicika

<font color="119911"> Köszi Nici! Kép
A ruhákat a férjem tette mindig lefele a hasamra, mert azt most így kell. Kép Kép
Nem tudom, hogy ezek e a jósló fájások. Mert nem fájnak csak érzem, hogy néha összehúzodik egy kis időre. Készül a méhem, gondolom.
A pocimat holnap megmérem, de anyu is mondta, hogy nagyon sokat nőtt. Ilyen nagy lánynak kell a nagy babaház. Kép
Nekem a dokim azt mondta szedjem a magnéziumot, sőt inkább parancsba adta. De hallottam már olyat is, hogy a 36. hét után már nem kell szedni.
Most megyek tévézni a párommal.
Jó éjt!</font>
angi79

Eszter! Nekem ez a hét jobb lenne, mint a következők, mert dolgozó nő leszek utána Kép Viszont alkalmazkodom természetesen, nem szeretném, ha neked kéne a mi párnáink miatt rohangálnod! Már így is óriási a segítség, amit értünk teszel...

Ágiboszi, látom, jókedved töretlen Kép Miért is nem szabad magnéziumot szedni az utolsó hónapban? Talán gátolja a mégösszehúzódásokat? Mondjuk logikus lenne...

indianyo

Helloka!

Íme egy kis friss pocakkép. Mármint a második. Az mai.
KépKép
21+5..................................23+5

nadine81

És egy kis karácsony

A mi karácsonyfánk
Kép

Mi a fa alatt Kép (előtt)
Kép

nadine81

Sógornőm lánykái (Apa szüleinél vagyunk)
Kép

Keresztlányunk egy pici pulykacombbal Kép
Kép

nadine81

Most látom hogy nézek ki azon a képen!! Kép Ejha.. Kép Jobban jártam volna, ha egy tavalyit teszek fel! Kép

nadine81

Nekem valamikor a 16. hét körül mondta a doki, hogy szedjek Magne B6-ot, 3*1-et. Bementem a gyógyszertárba és kértem. Annyit mondtam, hogy Magne B6-ot kérek és ilyet adtak. Ez a piros dobozos, ami 48 mg magnéziumot és 5 mg B6 vitamint tartalmaz tablettánként. Na és én sajnos úgy szedem, ahogy éppen eszembe jut. Már úgy értem napi 1 db-ot, de csak úgy hébe-hóba.. Kép Kb. hetente-másfél hetente.. Kép Tudom, hogy nem így kéne, mindig rászánom magam, hogy legalább annyit betartok, hogy napi 1 db. De hülye vagyok. Pedig igyekszem. De szedi ezt mindenki? Van, aki úgy hordja ki a babát, hogy nem szed semmit? Van ilyen?

Nadine 23+5

nadine81

Nicika,
tedd be kérlek a pocakképet a táblába! Köszönöm szépen! Kép

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek! Holnap megint dolgozok, szóval egész nap leszek.

nadine81

Szia Mesi Kép Nekem is azt mondta egy doktor, hogy a sima Magne B6 nem túl erős, a Béres-féle annál sokkal erősebb, - és olcsóbb is. Nekem is kétségeim voltak a hirtelen abbahagyással kapcsolatban... Egy kicsit nehéz eligazodni a különféle orvosi vélemények, utasítások tengerében Kép

indianyo

Nadine, általában görcsökre, izomfájdalmakra, méhösszehúzódásokra adják, emiatt sok kismama szedi. No de ha nincs semmi különösebb oka, hogy szedd, akkor minek is? Azért az össze-vissza szedésnek biztos nincs túl sok haszna...

indianyo

Sziasztok kismamik!

Hű de sokat írtatok!
Nagyon kedvesek a képek és óriásiak a pocakok!

Angi
Aranyosak a babaruhák... majd én is lefotózom a karácsonyi zsákmányt is!

Mi most értünk haza keresztfiunktól, olyan kis aranyosak hárman vannak testvérek, az öcsikéjének holnap megyünk a keresztelőjére. Szegény szülők állandó feszültségben vannak mert a kicsi Vincének légzés kimaradásai vannak ezért nem szabad sírni hagyni mert akkor elfelejt levegőt venni, bekékül, kimerevedik... Kép holnap viszik újból kivizsgáltatni mert eddig azt mondták, hogy pszichés eredetű a dolog de ez nem valószínű mert egy nagyon kis nyugis babácska... mi lenne ha állandóan ordítani akarna.

Nekem ma is sokat görcsölt a pocim... azt hiszem holnap felhívom a dokit ha nem változik a helyzet. Olyasmi érzés mint amikor az embernek hasmenése van, csak éppen nincs... Kép kezdek egy kicsit aggodalmaskodni.
A cicim elkezdett repedni... nem csodálom három méret növekedés után! És éktelenül viszket... Kép

Nálunk is gyönyörű a táj! Olyan jó kedvem lett a hóeséstől! Kép

Teszek fel képeket!

Jó éjjt! Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Vagyok ám én is, csak a tanulás...

Karácsony nálunk is csodásan telt! Majd holnap délután (vizsga után) írok bővebben!

Nagyon szépek a képek, amiket feltettetek: mind a karácsonyos, mind a pociképek! Mindenkinek észrevehető a pocak növekedéseKép

Angi, Nicika: nagyon szépek a pici lánykák ajándékai is! Nálunk is kapott Boti ajándékokat, de inkább csak a tesóinktól, mert a nagyszülők még mindig babonásak...Kép (nem esett túl jól)

Nicika: mosópórból én is az Ariel-re gondoltam, öblitőből a Lenor Sensitiv-re (mondjuk ebből eddig is ezt használtam)! A rucikat 40 fokon, a textilpellusokat, kifogókat meg 60 vagy 90fokon! És egyelőre külön fogom mosni a miénktől!

Magne B6: A megrövidült méhszáj miatt ugye nekem is rendszeresen szedni kell a megnövelt dózist! Én szedtem mind a két fajtát, de a Béres féle nekem nem jött be... De még előtte,hogy váltottam volna megkérdeztem a dokimtól, hogy nem -e szedhetném azt, mert elég lenne belőle napi 1, meg ugye takarékosabb, és azt mondta,hogy tudja ugyan, hogy 1 kapszula abból fedezni az egyébként 3*2 adagomat a másikból, de a Béresnek nem olyan jó a felszívódása, sokkal jobb a szervezetemnek, ha így 3*-ra juttatom be a kívánt mennyiséget! Ennek ellenére kipróbáltam, nekem jobb a másik, csak unalmas 8 naponta rohangálni érte a patikába (meg kicsit húzósabb is...)

Ne haragudjatok, hogy csak ezekre reagáltam, de nagyon el vagyok havazva... Majd holnap délután leszek!

Addig is vigyázzatok magatokra és a drága pocaklakókraKép

Anita (31+5)

Boriékról tényleg jó lenne már tudni vmit!
Többiek, még pihiznek???
Ja, és Angi: nem csodálom, hogy vannak összehúzódásaid, már nagyon gyakorolhat a méhedKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ja, még valami!

Mamacka: melledre Milupás krém! Hasonló cipőben járok,mint Te (növekedés ügyileg isKép), nekem Angi és Eszti ajánlották! Számomra bevált! Jó, el nem mulasztja, de nagyon elhalványítja a csíkokat! Beszerzhető drogériákban vagy patikában!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jó reggelt Mindenkinek!

Indianyó,
tudom, hogy igazad van, az sem jó, ha össze-vissza szedem.. De tényleg az égadta világon semmi bajom nincsen.. Így nncs is akkora óriási lelkiismeretfurdalásom.. Ha bármi lenne, tuti szedném.

Jujj, holnap megyek cukros vérvételre! Brrr...
Ráadásul esett egy csomó hó, most is esik, és holnap, holnapután is fog. Sopronban a kórháznál baromi nehéz amúgy is megállni, pláne ilyenkor, amikor áll a város a hóban! Fantasztikus! Hurrá!

Mamacka,
nekem eddig csak rémálmaimban jött elő a cicirepedés, de nagyon tartok tőle. A méretnövekedéssel nem tudok már foglalkozni, mert (ez azt hiszem a pocakképből is kitűnik) mindig is bővelkedtem e téren.. Van, aki nagyobbat szeretne, hát én meg mindig is kisebbet! Szóval most is nőtt picit, de még szerintem fog is. Ez is fantasztikus! Hurrá!

További szép napot Mindenkinek, én dolgozgatok kicsit, ami azt jelenti, hogy sokszor benézek majd, miről dumcsiztok! Kép

Nadine 23+6 Kép

nadine81

Sziasztok lányok! Csak egy gyors bekukk, mert mindjárt indulunk szegedre. Én a halálomon vagyok, nagyon beteg lettemKép Ráadásul előjött az asztmám is, így ha fel kell jönnöm az emeletre, az olyan mintha megmásznám a Mount Everest-etKép Ma megyek tüdőgyógyászhoz hogy szedhetem-e az asztmás gyógyszereket terhesen, mert eddig hanyagoltam. Anyumnak anno azt mondták a genetikán hogy szedheti, de én úgy voltam vele hogy amíg ne mmuszáj addig ne. De most muszájKép Beteg az egész család, Anyu, apu, a kicsi Panka, a férjem, én, és ma reggelre a Bence is csúnyán köhögött, így ma ő is orvoshoz megy. Remélem legalább nála sikerül időben elkapni, és nem lesz olyan ramatyul mint mi.

Engem tegnap éjjel köszöntött a vádligörcs, még most is érzem, nagyon fájKép De úgyis megyek ma patikába veszek kalciumot.

Meg megyek babaoltokba, megvenni néhány apróságot ami hiányzik a kicsinek. Textilpelenkák, cumisüveg, ilyesmi. Anyóstól kapott Katababa 60e Ft-ot, így a pelenkázót is meg tudjuk venniKép Igaz azt ma csak kinézem, mert azt a párommal együtt szeretném megvenniKép

Jah és képzeljétek, most sokat ébredek éjjel (vádligörcsök+pisi+köhögés+orrfújás) és egész éjjel kemény a hasamKép Ez mitől lehet? Nem fáj csak kemény. Ma lehet felhívom az orvosom, de az biztos hogy esténkéknt beveszek egy seduxent. Legalább jobban is alszom...

Jah és a 30. hétbe léptemKépKépKépKépKépKép

Zsu
29+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok lányok,

na végre kezd lecsengeni a karácsonyi ide-oda megyünk hangulat. Kép Jó volt nekünk is a karácsony, meghitt és kellemes, fincsiket ettünk-ittunk (kódoknak egyelőre annyi volt....), és jó volt a családdal együtt lenni. Kép

Jók a képek, látszik, hogy mindenkinek szép karácsonya volt. És ebbe biztosan belejátszott a baba érkezése is. Legalább is nálunk biztosan. Kép

Angi, nagyon izgi kezd lenni! Sokat gondolok rád! Kép Képzeld, tegnap elhoztuk a bababútorokat. Elkezdtük összeszerelni a kiságyat, és rövid csavarokat adtak....Kép azok a csavarok, amik az oldalát és a végét összefogják (a legnagyobbak). Nektek nem volt ilyen probléma??? Amúgy nagyon klassz lesz, ha már állni fog.....Kép
Klassz a kocsitok! Kép Ja, és kísérteties már megint, de nekünk is hasonló a gyerekszobánk (sárga falak, parketta, stb.). Vicces Kép

Mi jól vagyunk, sok szép ajándékot kaptunk, de sokkal jobb volt látni, hogy örültek a mi ajándékainknak is. Kép

Teszek fel egy képet, itt pont a fácánleves van asztalon (külön a zöldségek és a husi), és a fácska, ami nem nagy, de mi nagyon megszerettük, és olyan kis formás. Kép

Ja, magnézium: nekem a dokim a magnézium pezsgőtablettát ajánlotta, mert sokkal gyorsabban és alaposabban felszívódik, mint a tabletta, viszont jelen pillanatban hiánycikk (komolyan megáll az ész....) a patikákban, úgyhogy most én is MagneB6-ot nyomok.
Puszi

Eszti
32+0

Nem látszik jól a képen, de a sima égők annyira feldobják a fácskát.

Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?