Sziasztok kis-, kozep-, es vegzos pocakosok!
Hazaertunk 11 napos korhazi tartozkodas utan. Kristof egeszseges! Es mi is tortent?
Az egesz, meg majusban kezdodott... 10 percesekkel.... 11 orakkor

Oh, mondom, ez meg semmi, es ledoltem tevezni...
1.30-kor hoppa, ez hamarabb jott.... es atvaltottunk a 3 percesekbe, amikor bizony haraptam a parna sarkat.
de tisztesseges katona vagyok, kivartam az egy oran keresztul 3 perceseket, es utanna meg mindig vacilaltam,
hogy menjunk-e a korhazba, hiszen reggel fel9-re ugyis be voltam rendelve...
fel 3kor ugy dontottem, bemegyunk, legfeljebb hazakuldenek....
3.30-ra ertunk be, amikor az ugyeletes megvizsgalt es aszonta hogy jo 2 ujjnyi, de talan korai is volt bemenni...
azt mondtak, majd 3 ujjnyinal szolnak az anesztesnek es a dokimnak. Na en rendeztem egy kisebb hisztit fel 5kor hogy bocsi, de tavaly 2 ujjnyinal kaptam az EDA-t, ugyhogy mondtak, jo fel ora mulva hivjak a Gulyas doktort
kozben elokeszites, miegymas, a fajasok jol beerositettek, hivtak a dokikat.
Az aneszteziologus cc. 15 perc alatt ert be, a dokim 25, kozben volt szulesznocsere, es pont az a szuleszno jott, akinel Nandit is
szultuk. A csapat egyutt volt tehat, azzal a kis kulonbseggel, hogy nem a ferjem, hanem az anyukam volt bennt.
(Ugy volt hogy egy baratnom jon, de szegeny derekon kapott egy virust...)
No, EDA-t bekotottek olyan fel6-6 kozott, es onnan hawaii

)))
Vigyorogtam, dumaltunk, a Gulyas doktor elmeselte hogy most jott siofokrol egy aneszteziologiai konferenciarol, majd gyorsan leadta a konferencia eloadasait, ugyhogy tovabb vagyok kepezve a le es felfele szallo fajdalmakbol, hogy mit mivel es hol lehet "levagni"

))
8.10-korul ugy ereztem vaalmit mostmar tenni kellene.... A tavalyi EDA-val ellentetben iden a tolofajasokat ereztem, de csak mint feszitest. jott 3 fajas, gyerek sehol, kaptam katetert, mert a hugyholyagtol nem tudott lejonni a baba. gyorsan ki is jott belolem masfel liter folyadek, meg a gyerek 20 centivel lejjebb. aztan 1 fajas, beakadt a kis feje, a kovetkezore megvolt.
fel 9 kor (amikorra be kellett volna mennem) a Gerencser doktor ramvigyorgott: nem megmondtam felkilenc?

))
Kristof Gergely 8.50-kor szuletett meg, es mar akkor gyonyoru volt
Mi maradtunk meg 2 orat a szuloszoban, es vegul sajat labon mentem fel a szobaba. Ugy volt, hogy 1kor kihozzak megmutatni ismerkedni, de fel egykor meg ott volt velem anyu. Valami eszmeletlen uvotes a folyosorol, mi nevetunk. Na ja, az 5 naposoknak van hangjuk... ehhez kepest behoztak az alig 3 oras fiamat, aki uvoltott mint a sakal. Allitolag az inkubatorban azt a kotelezo 1 orat vegigarenazta es tomte az oklet a szajaba....
A 2. napon szoltam a noverkenek, hogy sargul. Ugyan, marti (nem anyuka, mindenkinek Marti voltam...) ne bohockodjon, ha nullas lesz a vercsoportja, nem sargul be. No, nem meseltem el, hogy ennek a babanak A vagy B lesz a vercsoportja... Masnap jott a doki, es aszonta sargul. Hehe... anya szeme erzekenyebb muszer, mint a labor
Utanna a kismamik nekem mutattak a babakat, szerinted sargul?
Kristof sebi-je nem erte el a hatarerteket, de kekfenyezett egy napot es egy ejszakat. A tejci 4-en indult meg, 5-en a gyerek reggelizett 80 grammot.
A gyerekgyogyasz dokineni kitalalta, hogy ha beleegyezunk, van a korhazban izotoplabor, es ha gondoljuk, meg tudjak csinalni a cintigrafias vizsgalatot, ami kizarhatja az epeut athresia-t.
Nana hogy beleegyeztem. Viszont, ezert kellett benntmaradni tovabb, mert 5 napig gyogyszeresen elokezeltek a babat. Kapott egy olyan gyogyszert, ami a sargasagot szuntette meg (regen, a kek feny elott ezt kapta minden sarga baba) es kapott egy nyugtatot, mert az epevel valik ki.
A gyerek kozben elkezdett zabalni. Amikor lenyomott 150-et kiakadtam

es nem 2 cicibol, egy oldalrol.... hihihi zabagep!
6 naposan megette a normalis adagot (testsulykilonkent 150 gramm)!
Kedd reggel fel nyolckor beszurtak a branult, nyolckor atmentunk az izotopra. Ahol amugy allt a rendeles, a csotrik ott tomboltak, bar amikor meglattak hogy ujszulottet viszunk, mindenki elhallgatott....
Az izotoplabor osszeszaladt, Pocok megkapta venasan a kontrasztanyagot. Hassal lefektettuk a kamerara, anya kezet a hatara kellett rakni, de ez a kis hos aludt vegig. nem kellett lefogni, lekotozni... en is lattam a monitort, figyeltem a rozsaszin foltok terjedeset...
A hetedik percben a doki elkezdett lelkendezni, hogy megvan, ott jon! Ugy elkezdtem sirni... meg most is sirok ha eszembe jut.
A 23. percben kirajzolodott az epeholyag is.
delutan pedig hazajottunk.
Az elso ejszakan 11 tol 7ig aludt egy fel oras kajaval. Tegnap negytol fajt a pocak este 10 ig szenvedett, akkor evett egyet, majd reggel hatig aludtunk egyutt az agyamban. En ugyan nem mozditottam meg, mert akkor felebredt volna. 6kor evett egyet, majd aludtunk meg egy orat.
Ha ez igy is marad, a 2 kezem osszeteszem.
Ennyi az en tortenetem, es most, atmegyek az Elso napokba, kicsit fajo szivvel, mert jo volt itt veletek. Azert vissza-visszaolvasok majd, es odaat mindenkit varok en is!
Csajok! piszok meleg lesz, nagyon nem irigyellek titeket!
kitartas!
m