A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

A vezetéssel kapcsolatban:
[url=http://www.motoros-friends.hu/gyozo/fahrschule/" TARGET="_top]http://www.motoros-friends.hu/gyozo/fahrschule/[/url]
HI-hi-hi

Zita
Én annál fogok szülni akinél születtem Kép Akkor persze még ifjú titán volt, de azóta az összes gyerek a családban nála született.

Csics
A csepeli kórházról én is borzasztóakat hallottam (persze nem a szülészetrõl), nekem a húgom volt ott (szintén vakbél) és eléggé brutális volt.

Othonszülés:
Nekem egy rokonom szült otthon, de nem kicsi hazánkban, hanem Izraelben. Ott ez egyre inkább divat. A harmadik szülte csak otthon, de a ház elõtt áll a mentõ (spec. csecsemõs mentõ) végig. nekem nagyon furi volt. Meghívták a fél családot a szülésre?? Végig videóztak, a kisebb gyerekek meg ott kavartak (2,4 évesek). Hát nem tudom nekem nagyon furi volt, mintha egy partit csináltak volna belõle. Szóvala születés elvesztette az intim jellegét. Persze gondolom õk így akarták.

Kataa
Én is mindig heteket szoktam mondani, mikor kérdezik hol tartok, de senki sem érti. Úgyhogy néha muszály kiszámolni Kép

Forti
Szorítok!

Nekem baromi sokat keményedik a pocim (továbbra is), sõt néha már fáj is. Ez normális? Olyan mintha szúrna az oldalam, csak egész máshol, a köldököm melett. Hétfõn megyek a dokihoz oszt megkérdem mi van.

Martina
Úgy örülök nektek. Olyan jó hogy minden rendben van. Végig bõgtem a leveledet. (Még jó hogy a kolléganõm szabin van és egyedül ülök itt)

dec8 (26+4)
dec8

Edina!

A méhszájat a kezével nézi meg. Felnyúl és kitapintja! Ha olyan a doki akkor nem is érzel semmit se közben se utána. Érzi, ha megrövidült és azt is ha kezd kinyilni.

szió
sasha
24+1

Kép
sasha

Edina,
Én is baromi savas voltam az elején. A savkötö tabletta nem jött be, viszont a folyadék formájú savkötö nagyon bevált. Szerintem próbáld meg! (Almagel, Antagel, stb.) Akkor nekem se segitett se a tej, se a keksz - persze nem is esett jól.
A méhszáj-vizsgálatot nyugodtan kérd - az én dokim se biztos, hogy csinálta volna, ha én nem mondom, hogy nézze meg...

Zita
25+6
ParaZita

Sziasztok Pocakosok!

Látom engem ért a megtiszteltetés, hogy bejelentsem:

Tegnap este 10.35-kor, 3350 g-al, 56 cm-el megszületett Dóra Napsugár, Pucúr kislánya!!! KépKépKép
A részleteket majd Pucúr megírja.

Hatalmas gratula nekik, jó egészséget, sok tejcsit a kis Dórinak!!!!

Kata és Dórika!

KépKép

KépKép
kata007

Pucúr
Gratula a kislányhoz! Sok boldogságot ! Kép

dec8
dec8

Zita!
Koszi a tanacsot, megnezem lehet-e itt ilyesmit kapni.

Zita, Sasha
Azt hiszem errol a mehszaj vizsgalatrol inkabb lemondok, mivel semmi panaszom nincs, ne turkaljon feleslegesen. Legkozelebb 30 hetesen kell menni, talan akkor mar egyebkent magatol is megtenne.

Edina
25+2
edina

Pucúr,

Nagyon örülök!!!!! Csak azt sajnálom, hogy nem találkoztunk a klinikán... Legyetek jók, és ha majd lesz idöd, ird meg az élményeidet!

Üdv:
Zita
25+6
ParaZita

Pucur!
Gratulalok a kislanyodhoz! Sok boldogsagot!

Edina
25+2
edina

Pucur,
En is gratulalok es minden jot es boldogsagot a picihezKép

Zita Edina,
En is savas voltam es azt hiszem hogy akkor a vege fele is az leszek.Ugyhogy meg amit ajanlanak az a gyogyszertarban kaphato Salvanus gyogyviz amit 1+2 aranyban kell vizzel higitani.
Neha ha sokat eszem akkor is szoktam inni es mindjart nincs az a feszites a gyomromban.

Edina,
Szoval akkor neked is csak egyszer veszik le a vert a cukor vizsgalatnal?
Szerintem te is kb olyan alkat vagy mint en ,mar ami az eskuvoi fotodat illeti.
Hat nekem csak 1 cm-el kevesebb a pocim koldoknel pedig 3 hetttel mogotted vagyok.Mindenki mondja is hogy kb 1 honappal idosebb terhesnek nezek kiKép

Pocok,
Ez a 9.keruleti rendelo a Mester utcaban.De kerdezd meg hatha a Te keruletedben is ugyanez van,mert ugy a korhazban ezek szerint cukros viz a standard.Kép
Efyetertek veled korhaz ugyben,mindenhol van + es - tapasztalat is.
Es a lenyeg a hozzaallasunk ,mert ha mi kedvesek vagyunk akkor viszont is azt kapunk.Persze fajdalmak kozepette ez nehez.
Remelem nem haragszol ha neheny kerdest meg felteszek a csaszarral kapcsolatban mentekozben?KépKép

kataa
21+2

Kép
Kép
kataa

Pucur!

Nagyon sok boldogságot Dórihoz, nagyon gratulálok!!!KépKépKépKép
Pihenjetek sokat, és a kicsi lánynak sok-sok tejcsit!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Edina,
Bocs, de teljesen elfelejtettem, hogy te Portugáliában nyomulsz... Az Almagel talán létezik ott is, de biztosan van valami hasonló (elsősorban magnézium-só tartalmú, de lehet benne aluminium- és kalcium-komplex is) folyadék.

Zita
25+6
ParaZita

Pucur!

Gratulálok a szép kislányhoz!!!Kép

Kataa!

A terhelésest nekem is így csinálták, itthon 2 dl tej + 1 zsömle,és egy óra múlva vettek vért. Én is csodálkoztam és kérdeztem is a lányokat itt a neten, hogy ez normális-e, mire azt írták, hogy ez nem terheléses vizsgálat, de van, akinek csak ezt csinálják. Mindenesetre én örültem, mert fél óra alatt végeztem és csak egyszer szúrtak meg.Kép

Most megnéztem a kiskönyvemben, nekem a 29. héten mérték meg a pocimat, 96 centi volt. Nekem ez baromi soknak tûnt, pedig a legtöbb ember szerint nincs nagy hasam. Azóta persze egy csomót nõtt már.

Azt is most néztem meg, hogy a kiskönyvem szerint a 22. hétig én 5 kilót híztam, de lehet, hogy többet, mert a védõnõ mérlege mindig kevesebbet mér, én meg nem szólok neki. És akkor én már nem is mértem itthon a kilókat, mert csak ideges lettem tõle. Én nagyon sokat híztam az elején, most már kevésbé. Kb. három hete sokkal kevesebbet eszem, alig fér bele valami a gyomromba.

Pocok!

Én is Rh- vagyok, és eddig csak egyszer néztek ellenanyag-szintet. Remélem, nem lesz semmi gond, én félek egy kicsit.

Sziasztok!Kép

Zsanci
32
zsanci

Sziasztok Mamócák :o)

Kataa,
A nõvérem másfél éve szült, és a terheléses vércukror vizsgálat neki is csak annyiból állt, hogy egy pohár tejet meg egy zsömit kellett ennie...remélem nálam is így lesz, mert én nem tudom elképzelni, hogy meg tudjak inni egy pohár cukros lötyit...legalábbis utána biztos nem mérnének nálam semmit, merthogy kijönne azzal a lendülettel, ahogy bement...
Csics,
Mi volt a HIETE-n?
dec8,
Ezek szerint nem csak én érzékenyülök el egy-egy történettõl...én már fogtam a kontaktlencsémre, hogy könnybe lábadt a szemem :o)
Lányok,
Egy másik topic-ban már kérdeztem, de hátha itt is tud valaki valami infot adni...mi a helyzet akkor, ha pont nyaralni megyünk, amikor az AFP-t kéne csinálni?

gömb (12)
gombolyu

Kedves Kismamák és leendõ Kismamák!

Én a Pucur férje vagyok és nagyon köszönöm a Magam, Pucur és most már a kis Pucur alias Dóri baba nevében is, a kedves gratulációitokat és jókívánságaitokat. Kívánom Nektek és Párotoknak is azt az örömöt és boldogságot amit most Én érzek.

Pucur papa
Névtelen

Pucurmama, Pucurpapa és Kispucur Kép

Nagy-nagy gratula mindannyiótoknak Kép

gömb (11)
gombolyu

Zsanci,

Hat nekem is gyanus hogy mit terhelnek ezzel,de mindegy mert elotte meg megyek a dokihoz es megkerdem mi a velemenye.

A kg-rol annyit hogy az biztos hogy a vege fele mar akkora lesz a babu hogy a gyomrunk is osszeszukul de a lenyeg hogy o jol fejlodjon es mindenkivel minden rendben legyenKépKépKép
Otthon mar en sem merem mert mar nem is latom a merleget a hasamtolKép
A ferjem persze minden este elmondja hogy mekkora hasad van...En meg valaszolom hogy korai a szornyulkodes mert lesz meg nagyobb isKép

Gomb,
Igazad van en sem birom a fura izeket,es hat a cukros viz eleg fura nem???
Az AFP-t allitolag a 17. heten is leveszik,de kerdezz ra a dokidnal hogy mit szol hozza.

Kép
Kép
kataa

Pucur

Gratulalok a Dori babahoz es sok boldogsagot hozza!

Melinda
Melinda

Szijasztok

Megint csak bekukkantani van idomKép

Pucur
GRTAULALOK Dorihoz!!KépKépKépKépKép

Nekem is nagyon sokat kemenyedik 2 napja a pocakom.Hetvegere nagy meleget mondanak,keressetek arnyekotKép
Holnap mi nem jovunk ceges buli lesz,igaz en nem megyek ugysem tancikalnek es a fustben sem fogk ucsorogni.Helyette vizsgazom forgalombol.

Mindenkinek gyonyoru hetveget

cuppp,Krisztinka/27/
krisztinka

Szia Krisztinka,
Drukkolunk a vizsgan,Vigyazz mert melegben az a sok egyszeru autos nem konnyiti meg a vizsgazo eletet.
Szoval a babad mar vezetni majdnem fog tudniKépKépKép

En is a Balatonhoz megyek hetvegere,de csak az arnyekba...

Puszi
kataa
21+2

Kép
Kép
kataa

A mozgasokrol Kép

A 16-17-het tajan ereztem eloszor egy gyenge pukkanas szeru erzest a hasamba (nem belmozgas volt). Utana egy hetig semmi....a 18-hettol viszont egyre eroteljesebben erzem a lukteteseket. Eleinte csak akkor ereztem ha a hatamra fekudtem es ellazultam (ilyenkor betettem egy lagy muzsika szot (hegedu, vagy zongora) a baba egy kis ido elteltevel mozogni kezdett)
Kerdeztem a ferjemet hogy szerinte ez azert van-e mert tetszik neki a zene vagy az ellenkezoje?
(Ehez hozza kell fuznom hogy apukam nagy komolyzene rajongo. Mi is szeretjuk a nehez mufajt de azert nem olyan mely szinten es olyan elhivatottan mint O.)
A ferjem a kovetkezot felelte: -Ha az aposra utott a baba akkor azert, ha en ram akkor lehet hogy az ellenkezoje.

Most a 19-heten mar ulve is erzem a kis puffolasokat de allva vagy setakozben meg valamiert nem (talan tul feszes meg hasfal?)
UI: (nekem is ez lesz az elso babam)

Udv Mindenkinek

Melinda (19+3)
Melinda

Hello Kép

Akkor most igy utolag is , igyekszem behozni a lemaradasom : MINDEN UJDONSULT ANYUKANAK SZIVBOL GRATULALOK !!! Kép Kép Kép
Ne haragudjatok, ha nem nev szerint de meg nem volt idom vegigolvasni az arhivumot(ket heti anyag van elottem Kép es mint lattam igazi babaeso volt a mult hetekben ...

Csipkebogyo ,

Aranyos vagy, koszi a gratulaciot ! Tenyleg nem volt semmi ennyi vizsga ilyen rovid ido alatt.Plussz meg nekem haza is kellett repulnom Bp.-re ami ugye meg komplikalta a dolgot.Es mivel dolgozom nem mindegy hany nap szabira engednek el illetve hanyszor kell repjegyet vennem mert a vizsgak kozben vissza kell jojjek dolgozni :-(
Hat nem volt egy leanyalom , de baromi buszke vagyok magamra , hogy minden sikerult - bocs ez kicsit önteltre sikerult Kép

Nagyon remelem kukacka is jol viselte, tegnap mintha ... mintha ereztem volna valami furcsa mozgolodast benntrol. Persze el is dobtam mindent hirtelen es csak figyeltem hatha megismetlodik, de nem ... Igaz meg eleg korai lenne, de hatha ö volt !!!

Sasha,

Kijavitanal legyszi a tablazatban ? ma (13/jun) vagyok a 16+5 napon.az kiiras datumma stimmel.

puszi nektek
kamelia
kamelia

Hû, tegnap de. néztem rá utoljára a netre és már is az archívumban kellett kezdenem, ügyik vagytokKép!

Sasha,
Igen lehet, hogy az ország Hollandia. Már tényleg nem tudom ki mesélte, ezek szerint nem is volt teljesen igaz, de azért megragadt (erre bezzeg emlékszemKép). Attól függetlenûl a véleményem változatlan a témával kapcsolatban. Azért nem volt bántó amit írtam ugyi?
Semmi gond a névcseréért, gyorsan rájöttem, hogy nem nekem szólKép. A sav miatt együtt érzek veled, nekem napközben is van sokszor, még kajcsi után is. Nem túl kellemes.

Forti,
Én is drukkolok a jó eredményhez. Most lehet, hogy nagyon össze vagyok zavarodva, de az albumban mintha középhosszú barna hajad lett volna, az elõkészítõn pedig mintha egy egészen világos hajú kismama csücsült volna ott ahol mondtad. Persze az én mostani eszemmel már semmire sem merek megesküdni. Ma pl. hogy jártam: Elvánszorogtam az okmányirodába (hidegélelem, üdcsi bekészítve a várakozáshozKép) erre a recepciós közli, hogy negyed órája vége az ügyfélfogadásnak. Pedig tegnap beszéltem velük és meg voltam róla gyõzõdve, hogy ma 16.00-ig vannak. Ja és azt nem is meséltem, hogy miért értem oda ilyen késõn, mert reggel már jártam ott, de az ajtó! elõtt jutott eszembe, hogy a házasságlevelet itthonhagytam. Szerinted mit csináljak magammal? Szerintem ki kellene cserélni a fejem mert kezdem azt hinni, hogy már semmire sem jóKép.

Mona,
Biztos vagyok benne, hogy marad még a kajcsikból arra az idõre amikorra már hazajövünk. Viszont nekem attól áll égnek a hajam, hogy éjjel-nappal együtt legyek az anyóskámmal. Sermmi baj vele igazából, aranyos, kedves de azért nagyon sok mindent másképp gondol mint mi-én. Szóval jobb megelõzni a bajt, már mondogatjuk neki, hogy csak akkor jöjjön ha majd hívjuk. Persze ez 300 km távolságból talán nem lesz nehéz.

Csipkebogyó,
Elég ciki ez a helyzet, de a levél elején már írtam egy következõt. Egyszerûen bármikor képes vagyok ilyeneket produkálniKép. (sajnos)A méhszájjal kapcsolatban: lehet, hogy UH-on is látszik, de nekem a doki kézzel szokta kitapintani mindíg.

Martina,
Köszi a történetet, jó volt olvasni, gratulálok!Kép

Edina,
Nekem a Digestive Rennie segített (sajna én 4 hónapig voltam rosszul), de azután, hogy ezt el kezdtem szedni már nem hánytam. A rosszullét sem kellemes, de legalább kap a baba tápanyagot.

Kedves Pucúr Család,
Õszintén gratulálok Nektek Dóri babához!Kép

Pusz, na megyek pelusokat vasalni, mert hát tegnap elkezdtem kimosni mindent. Bocsi, hogy már megint ilyen hosszú lettem.
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Gömb
most jöttem meg a HIETÉRÖL és ha jol vetem ki a doki szavaibol akor nincs elenvetésük hogy a Csepeli korházba szüljek csak legyen a korháznak gyermek neurologiai osztálya .

Zulu
köszi a drukotKép

Ágci
a 7kg nem sok 34 hetesen én most 33 hetesen vagyok 61 kg és 50kgrol indultam és a doktornö szerint akihez idáig jártam azt mondta hogy hizhatnék még néhány kg álitolag egy terheség alat 10kg 15kg hizás a normálisKép

Dec8
én nem halotam semmi rosszat a csepeli korházrol igaz idáig nem is érdekeltek a korházak a Csepeli korházrol meg a kismama ujságban olvastam elöször hogy baba barát korház és ezért szeretnék ott szülniKép a Szülészete szerintem nagyon szép Kép most ujitoták fel és van ott egy csomo alternativ szülésmod és ez nekem nagyon tetszikKép

Sasha
engem is lassub fokozatra intetek ma a HIETÉN azt mondták hogy pihizek sokat ha sokat keményedik a pocimKép pedig a kaja és a lakás sem készül el magátolKép de azért megprobálom lassubb fokozatba teni magam mert tényleg sokat szokot a pocim keményedni mostanság és az oldalam is szokot szurkálni.

Lányok
ti birjátok még a lépcsözést? mert én már nem Kép mindig kifuladok mire fel érekKép

Pocur
gratula a kis pocurhoz sok boldogságot nektekKép

Üdv mindenkinek Csics 33hetesKép
csics

Kicsit elirtam a dolgot a 18+3 hetes vagyok igy mindent egy hettel korabban tortent......Kép
Sosem szerettem magam oregiteni, nem tudom mi tortent velem....

Csics
En mar most sem birom a lepcsozest, sot mennel lassabban megyek fel annal jobban kifuladok Kép nem tudom mi lesz velem 33 hetesen...

Udv Melinda (18+3)
Melinda

Csics,
Szoval akkor mar meg van a doki meg korhaz kerdes oldva?Lehet hogycsak en nem ertem,de tudd be a terhessegi hormonjaimnakKép

Lanyok nekem megnott a laban.A 36-os tavalyi eskuvos csini bini cipomben jottem ma dolgozni de mar mezitlab ulok itt mert nyom a cipo de iszonyuan.Na szep mehetek cipoket venni ha ez igy megy tovabb.A baj csak az hogy cipimanias vagyok igy is mi lesz ha mindenbol ket meret kell?KépKépKép

Lepcsozes>
Eleg faraszto nekem is inkabb liftel megyek az irodaba is.
Konnyu modani hogy mozogjon a kismama + terhestorna amikor a munka utan alig elek otthon nemhogy setalgassak is...

Na mindjart megyek is haza es pihengetek+ vacsorat fozok az uramnakKép

Puszi holnapig
Kataa
21+2

Kép
Kép
kataa

Pucúrnak nagynagy gratula Dóri babához! KépKépKép

Zsanci,
miért félsz az RH-tól? Én is az vagyok, a kisfiam is az, de ha nem egyezett volna a vércsoportunk, adtak volna Anti-D-t a szülés után. Ne izgulj, manapság ez a probléma abszolút kezelhetõ. Az ellenanyagot meg nézik a terhesség alatt. Ha megjelenik, az se tragédia, mert ahhoz, hogy elérje azt a szintet, ami már károsítja a babát, idõ kell.
Zulu
15+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu!

Köszi a biztató szavakat!Kép

Csics!

A lépcsõzést pár hete én is alig bírom, mi a 3. emeleten lakunk és naponta egyszer-kétszer azért meg kell mászni. És már több mint egy hete nem is tornáztam, rá se bírok gondolni, pedig úgy a 28-29. hétig rendesen jártam tornázni, aztán vettem videokazikat, hogy majd itthon, de olyan lusta vagyok...Ráadásul a férjem állandóan a szememre veti,hogy nem tornázok, pedig õ aztán nem csinál semmit. Igaz, van is majdnem akkora pocakja, mint nekemKép.

Kataa!

Nekem is megnõtt a lábam, és állítóag ez már így is marad. Nem fogok örülni neki, de mit lehet tenni...

Krisztinka! Ügyes legyél holnap!! Kép

Sziasztok:

Zsanci
32
zsanci

Lányok, lenne még egy kérdésem. Mitõl van az, hogy állandóan szúr az oldalam, pedig nem csinálok semmit? Nem igazán fájdalmas, csak nagyon idegesítõ hosszú idõn keresztül. Lehet ezzel valamit csinálni?

Köszi!

Zsanci
32
zsanci

SziasztokKép

Elmegyek aludni és máris születik egy baba?Kép Nahát Pucúr Gratulálok és minden jót kívánokKép

Újra itt a babás táblázatKép))

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap</pre>

cupp
sasha
24+1

Kép
sasha

Lányok képzeljétek ma megint keményedekKép
Forti látod nem biztos hogy sikerül felkelnem, pedig ma még egy kanalat sem tettem arrébb! Ki érti ezt? Most is fekve irok 1 kézzel mig a másikkaL a fejemet támasztomKép
Kérdezte valaki, hogy laptopról netezem-e, nem. a párom szerzett egy kis tv asztalkát és azon van a monitor az ágy mellett Kép a többi meg a földönKép

na megyek
sasha

Kép
sasha

Djeszter!

Merre jársz mostanában? Olyan régen nem néztél be ide!Kép Látom máshova irogatsz, talán megsértettünk, vagy mi? Remélem nem. Kiváncsi lennék mi van veletek, hiszen már 30 hetes lehetszKép

szia
sasha
24+1

Kép
sasha

Lépcsözés és a többiek
Nálam is az a helyzet, hogy sokkal hamarabb elfogy a levegöm mint eddig. Erre a legjobb példa, hogy autóvezetés közben általában énekelni szoktam, az utóbbi idöben meg ugye kimondottan a kislánynak danolok és még attól is kifogy a szusz. Normális dolog ez? Kép

Kamelia,
ráadásul haza is kellett utaznod a vizsgára? Ugye Te Helsinkiben élsz? Hát nem semmi, ez tegnap még meg sem fordult a fejemben. Akkor azért óvatosan a terheléssel, ahogy nézem, még dolgoznod kell egy darabig... Én ettöl szerencsésebb vagyok és pár hét múlva "nyaralni" indulok haza. Ja, és igenis légy csak büszke a teljesítményedre!!!

Sasha,
igen, én kérdeztem a laptopot, de akkor a ti megoldásotok sem rossz. A keményedés az olyan, hogy nem tudsz rá hatni, hogy mi történjen, ugye? Ezt úgy értem, hogy ha arra koncentrálsz, hogy ellazítsd a pocit, akkor sem változik semmi? Az utóbbi két hétben elöfordult már párszor, hogy nagyon feszesnek éreztem az alhasamat, de nem tartott eddig még egy-percnél tovább, remélem ez nem azonos egy igazi keményedéssel...
Te pedig csak óvatjával, kívánom, hogy minden rendben legyen!KépKép

Csipkebogyó
Ma félidös (20+0)
csipkebogyó

Sasha, hol láttad Djesztert irogatni? Én is annyira kíváncsi vagyok, hogy mi van vele! Ha megtudsz róla valamit, kérlek írd meg.
Csipkebogyó
csipkebogyó

CsipkebogyóKép

Szia! Tegnap éjjel félkómában láttam, de már nem emlékszem, hogy hol...Kép Az biztos, hogy a babanetenKép
A keméyedés az számomra durva dolog. A keményedésre még 1 hónapja mást hittem, az csak erõsebb feszülés volt. Ez meg olyan, mintha a baba helyén egy hatalmas szikla lenne és húzza lefele a hasidKép Mintha ki akarna esni. Persze nem nagyon fáéjdalmasan, de azért nem valami kellemes, na jû picit fáj. Most jelen pillanatban ott tartok, hogy a fekvésen való változtatás is keményedést okozKép Kedden megyek vissza a dokihoz, megnéz, remélem semmi változás nem lesz.

puszi
sasha

Kép
sasha

Lányok!

Kimentem innivalóüért é s mikor visszafeküdtem TÉNYLEG FÁJT, azt nem tudom milyen az a nagyon, de fájt. Alul és középen. Mikor kéne jönnie a jóslófájásoknak??????? Ill. kinél mikor jött ? mennyi idõvel a szülés elõtt?

sasha

Kép
sasha

Csipkebogyó,

Szerintem látszik az UH-n a méhszáj, mert nekem a 12. héten volt utoljára hüvelyi UH és manuális vizsgálat sem volt azóta sem. Minden Uh-t azzal kezd, hogy "ott lent " bugyivonalon nézeget vele és többször fel is motyogott, hogy szép zárt a méhszáj.Meg mindig beirja a kiskönyvembe, úgyhogy valahonnan kell látnia.Kép

Conti,

Nekem is diétáznom kell, mármint cukorilag,igaz csak enyhén szerencsére, de a diabetikus néni csak a banánról és a szõlõrõl tiltott le. Azért köszi a figyelmeztetést.Kép

Pucúr,

Gratulálok a kis Dórihoz!!!KépSok Boldogságot!

Nyuszi
34.
Nyuszi

Sziasztok

Elõször is mindenkinek nagyon köszönöm hogy drukkolt, holnap 10 óra után lesz eredmény és nagyon-nagyon remélem hogy jó lesz.

Martina
Még 1x sok boldogságot kívánok a kis Kristófhoz!!

Pucur és Pucurpapa
Gratulálok Dórihoz, legyetek nagyon boldogok!

Ilke
Az albumban az egyik képen (ami elég rossz minõségû) éppen copfban van a hajam, a másik képen pedig kibontva. De a hossza a hátam közepéig ér! Kép És valóban barna, bár mostanában inkább vöröses. Az elõadáson is össze volt fogva, ja és szemüvegben voltam. Az elõadáson tõlem 3 széknyire ült egy kismama (meglepõ mi?? Kép ) rövid világos hajjal. Akkor én ezek szerint jól megbújtam a sarokban az oszlop mellett.
A feledékenységgel meg ne foglalkozz, úgy sem tudunk ellene tenni semmit. Én ugyan ilyen hüle vagyok ám Kép Olyan dolgokat csinálok, amiket korábban ki sem néztem magamból. Én azt hittem hogy benõtt már a fejem lágya, de ezek szerint...

Csipkebogyó
Ilkéhez csatlakozva, a doki kézzel nézi a méhszáj és a méhnyak állapotát. Nekem már a kezdet kezdetétõl, minden alkalommal amikor találkozunk. Ezzel kezdi a vizsgálatot. Ez szerintem természetes, mert õ is így kap képet az állapotomról, utána kérdezi hogy van-e panaszom vagy óhajom-sóhajom.

Sasha
Sajnálom, hogy megint egy cipõben járunk. Lehet hogy tegnap még nem kellett volna elkiabálnod a dolgot. Nagyon vigyázz magadra, inkább feküdj, nem ér annyit az egész lakás. Nálunk a kispapa már egész jól hozzászokott hogy egész nap fekszem. Ma pl. én mondtam neki hogy du. elmehetnénk valahova. Erre õ: tegyél le róla hogy sétálni fogsz!!! Tudod jól hogy egybõl bekeményedik a pocid. Tessék feküdni!
Hát ennyit a sétáról. Pedig ma én is jól érzem magam, ma még talán csak 1x volt keményedésem.

No egyenlõre ennyit, legyetek jók!
Forti (32.) Hogy rohannak a hetek hála istennek!

Kép
Kép
forti

Sziasztok Lanyok!

Hatalmas gratula a Pucur-csaladnak, es persze nagyon varom a szules-storyt (ugyanaz a dokineninkKép).

Ma reggel nem ereztem hanyingert. Tisztara bepanikoltam, de pont mentem a vedonenihez, aki megnyugtatott kisse. Szerinte mar az is lehet, hogy kezd elmulni, hiszen szombaton betoltom a 11. hetet. Nektek mikor mult el? Mondjuk most delutanra visszatert kisse, majdnem taccsoltam amikor kinyitottam a hutot, pedig most lett kitakaritva, szal meg szaga sincsKép Hat remelem semmi gaz.

Martina! Nagyon orulok nektek, es hogy semmi baja a PocoknakKép

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Most a változatosság kedvéért egy internet-kávézóból...De csak kb. 15 percem van még.

Úgyhogy gyorsan: Anynak,Blanonak és Pucurnak nagyon sok boldogságot a picivel! KépKépKép

Mindenkinek örömteli további pocisodást! Vigyázzatok magatokra! Sasha,hallod? Tessék vigyázni!

Mi jól vagyunk, Almamag az elõbb párszor belefejelt a méhszájamba, hááááát, kicsit feljajdultam. De jól vagyunk, és a streptococchus is negatív lett.

Most megpróbálok még egy kicsit olvasgatni...

Puszi mindenkinek!

Dió (és Almamag 37. hét)
Dió

Lányok,
Ez a Martini-s dolog komoly? El nem tudom képzelni, hogy hogyan és miért pont ez hat. Mondjátok el lécci.Kép KöszikeKép
A lábnövekedésrõl ne mondjátok, hogy így marad!!! Én úgy hallottam, hogy a szülés után visszahúzódik, mert hát ilyenkor a súly meg a lazább minden miatt lesz csak nagyobb. Nem szeretnék 41-es lábikót!!!

Forti,
Jövõ héten táblával a nyakamban fogok menni biztiKép.

Tényleg szerintem nem is meséltem, hogy hétfõn voltam a dokimnál. Ez most nagy szó volt, mert 6 hétig szabin volt, így a két vizsgálat között majd 2 hónap telt el. Azért szerencsére minden rendben, minden zártKép. Viszont a vasat szedem ezerrel.

Pusz,
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Szia Krisztinka!
Nemrég regisztráltattam magam a Munkaügyi Központban (azért, hogy kaphassak GYED &#8211;et) és eleve azzal kezdtem, hogy felhívtam õket: hadd mehessek be soron kívül, mert kismama vagyok. Fél óra alatt végeztem. Ahol és amikor megteheted, Te is kérj &#8222;protekciót&#8221;, mert a 3 órás várakozás nagyon nem tesz jót sem Neked, sem a babának.

A nyár miatt engem is macerálnak (bár én júliusban fogok szülni, tehát rövidebb lesz a pocakos nyaram, mint Neked), de én mindig azzal hárítok, hogy legalább nem kell a fürdetéshez befûteni a szobát és nem félek, hogy megfázik.

Üdv: Ágota 34
Ágota

Sasha!

A jóslófájáshoz neked még nagyon korán van!!!! (Nekem sincs még, pedig már a 37. hétben vagyok, csak méhösszehúzódásaim vannak idönként, de ezek még nem igazán jóslófájások (nem fájnak egy picit sem, csak kellemetlen.) Tessék pihenni nagyon-nagyon sokat!

Lábméret:
Megnö a terhesség alatt, és ugy is marad (bocs, Ilke, de igy van). Nekem 36-os körüli lábam volt, msot meg 38-as cipök kellenek. Viszont a jó hirKépKép, hogy csak egyszer nönek meg az elsö terheségnél, nem mindegyiknél. Mivel én nem vizesedem, nekem minden terhesség elötti cipöm jó most is.Kép

Orsoly!

Szerintem annak csak örülj, hogy vége a hányingernek. A babával semi gond nem lesz, látod Pucurnak is ott az eredmény a kezében! A közös dokinö jót jelentett!KépKép

Csipkebogyó!

Szerintem a keményedésre nem tudsz hatni ellazítással, meg ilyesmi. Ez olyan irányithatatlan folyamat (csak izomlazitó, görcsoldó szerekkel).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pocok!

De jó is lenne, ha ez mindenkinél igy lenne!KépKép A minimálbér kétszerese 100 e forint (ugye?), az én bruttó bérem 64 e. Akkor ez nálam is igy van? KépKép
(Bocs, nem akartam rosszalkodni!!! Megértem, hogy ez azoknál, akiknek magasabb a bére, tényleg méreg lehet...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sascha
Olvastam, hogy a Schöfmérei kórházon gondolkoztál. Nekem a barárnõm tavaly szült ott hát nem volt a legszimpatikusabb.
A szobák zsúfoltak, a mellékhelységek koszosak de attól még
az orvosok lehetnek jók. Kitartás a fekvéshez, én is voltam már hasonló helyzetben.

Zsanci, Iancsa
Sajnos csak most néztem ide be, de remélem tegnap megtaláltátok, hogy hova kellett menni az elõadásra.
Szerintem elég jó volt. Jó sokat voltak, múltkor mikor voltam akkor nem voltunk ennyien.

Ágota
Köszi a tájékoztatást a teával kapcsolatba.

Bringa, Szilcsike
Mi van veletek?

Petra (30+6)
Petra

Ilke
Örülök hogy minden rendben van veletek. A jövõ heti elõadáson keresni fogom a táblát Kép

Pocok
Nem nagyon értem amit a 180 napról írtál. Mi az hogy ha nem volt meg a szülés elött a 180 nap rendes munkaviszony? Ezt arra érted, aki esetleg nem dolgozott elõtte folyamatosan? Aki betegácsiban van annak is meglehet a 180 napja nem? Nem vágom.

Elteszem magam holnapra, jóéjszakát mindenkinek.
Forti (32.)

Kép
Kép
forti

Sasha!
Tényleg nem ijesztgetésbõl írom, csak aggódom, mert ismerõs a helyzet.Kép Én a helyedben nem várnék keddig, hanem benéznék a legközelebbi kórház ügyeletére. Ott tudnak adni komolyabb gyógyszereket, mert bizonyos esetekben a magnézium sajnos nagyon kevés. Szerintem ilyenkor még nagyon korai a jóslófájás.

Pocok,
Az Anti-D az ellenanyag megjelenését akadályozza meg. Fura hogy Neked beadták, ha a kislányod is Rh negatív. De nem baj.Kép Nekem is mondták ezt a Martinit, az egyesnõin úgy látszik, mindenki ezt ajánlja.
puszi
Zulu
15+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok Pocakosok!

Megújult Dóribaba oldala.
Új képek is vannak.

[url=http://www.doribaba.tk/" TARGET="_top]http://www.doribaba.tk/[/url]

Orsoly!
Látom Te váltottál engem a pocakosok között. Kép Gratulálok! Vigyázz magatokra nagyon!!!!!!!!!!!

Sasha!
Bocsi, de azt hiszem lemaradtam valamirõl. Miért kell feküdnöd??? Ugye nincs semmi baj?

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Lányok köszönöm aranyosak vagytok! Holnap egész nap feküdni fogok! Azt nem hiszem hogy joslófájás, bár amit Pocok irt már kezdek kételkedni! Tudom hogy nem kéne, de szombaton lemegyünk Balcsira 3 napra. Ennyi lesz idén a nyaralás! Nyugi! Végig feküdni fogok, de nem mindegy, hogy a parton az árnyékban egy nyugágyon, vagy a 4 fal között. Autóval gyorsan lent vagyunk.

Kata007Kép

SziaKép Meglestem Dóribabát egyszerüen hihetetlenül gyönyörü. Örülök hogy jól vagytok és minden okésKép Mióta olyan sokan átmentetek az elsõ napokba azóta azt is olsvasomKép
Velem az van, hogy a méhszáj 1 cm-el megrövidült. Kb 1-1,5 hete keményedik a pocakomKép Szigoru fekvésre nem vagyok itélve az orvosom által, de a lányok és a párom és Forti példáját/tanácsát követve nagyon sokat fekszek. Kaptam magnéziumot és azt iszom. Tegnap nagyon jól voltam, 1x keményedett és csak este 10 körül, ma viszont bekeményitett rendesen. Volt egy kissebb nemtudommi. Szikla volt a pocakomban és huzta lefele és keményedett és bevallom fájt is, bár ahogy el tudom képzelni az igazi fájásokat ahhoz képest piskóta lehetett. Mindenesetre a kiskutyám majd'20 percre odabujt jó szorosan hozzám amit eddig nem tett meg, mert még csak 1 éves és állandó mozgási kényszerben szenvedKép Mindenesetre nézett rám okosan közben hogy akkor most mi bajod van?Kép A méhszáj az még teljesen zárt. Kedden megyek vissza ellenõrzésre. Múlt héten kedden voltam "utoljára" orvosnál. Csütörtökön egy nagyobb keményedés miatt visszarohantam azon az alapon, hogy inkább csináljak magamból hülyét, de nézzen meg! Nem volt semmi változás. Ma azért nem rohantam egybõl, mert nem volt több. Egyszer fájt és kb 1 percig. Azóta semmi.

Ehh szép regényt sikerült irnom, miközben nem is akartamKép
puszi
sasha
24+1

Kép
sasha

Jóreggelt mindenkinek

Kata007
Épp tegnap gondoltam rátok, hogy mi lehet veletek. Dóri baba igazi kis angyal! Nagyon édes kislány! Kép

Forti (32+1)

Kép
Kép
forti

Kata,
Dóri baba gyönyörû!Kép

Képzeljétek ma reggel észrevettem az egyik mellemen, hogy rá van száradva egy picike elõtejci!Kép Hajrá, akkor remélhetõleg lesz tejünk? Persze tudom, hogy nem ettõl függ, de azért megnyugtató, hogy alakul a dolog.Kép

Sasha,
Pihi, pihi, pihi...és egy kis babanet néha, ez a titka mindennekKép.

Hû, ez a táppénzes dolog nekem sem világos, mert hát én elõbb jöttem el a munkahelyemrõl táppénzre mint a kiírás, viszont elõtte bõven megvolt a 180 nap (4 évet dolgoztam ott). Akkor most mi van?

Pocok, Beszti,
A martinis dolgot ma letesztelem a páromon, kíváncsi vagyok, hogy hogy fog reagálni rá. (szerintem jót fog derülni rajta és nem fogja elhinni, hogy igaz)Kép
A lábikó mérettel kapcsolatban egészen biztosan vicceltek velem ugyi??? El tudjátok képzelni milyen nehéz szép 41-es cipõt találni? Azért próbálom szokni a gondolatotKép.

Na megyek, ma megint megpróbálkozom az okmányirodával, talán ma nagyobb sikerrel járok. Rohamos elbutulás kiküszöbölendõ: bevezettem a cetlire írunk minden dolgot.Kép

Pusz,
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?