A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Jo reggelt mindenkinekKép
Kata
magnéztem doribabát nagyon száp kishölgyKép

Kataa
az orvos és korház gond még nem biztos hogy megoldodot csak jövö héten derülkiKép akor kell felhivnom ökett megint hogy mikor ér rá a leendö orvosom meg a föorvos ugy hogy még semmi sem biztos.

Lányok
tegnap este megmutatam a páromnak a HIETE szakvéleményét mert volt amit nem értetembene egy szo csak sejtetem hogy mitakar kiderült hogy elméletileg 3hét mulva bekéne feküdnöm a korházba 36 hetesen Kép de én nekem semmi kedvem hozá Kép ugy hogy megpobálom majd a jövöhéten megbeszélni a dokival hogy nekejen befeküdnöm 4egész hétre mert azt nem birnám ki Kép mert nekem egyelöre semmi bajom nincsen és a HIETE is csak azért akar befektetni a korházba mert az öröklöt betegségem neurologiai természetü .de én elhatároztam hogy nem fogok befeködni egy korházba sem csak annyi idöre vagyok hajlando amig a pocaklako megszületik ara az 5 napra de többre nem .

szép napot mindenkinekKép csics 33hetes

UI:remélem érthetöen fogalmaztamKép
csics

Ilke!

Igen, el tudom képzelni, hogy milyen nehéz, bár én anno a másik véglet voltam, a 36-os láb sem ideális cipövásárlási szempontból. Most végre belenöttem az átlagba...Kép

Tejcsi: most nem tudom, hogy velem mi van, gondolom most is lesz elégKépKép, bár az érdekes, hogy a fiamnál az utolsó két hónapban nekem is volt elötejcsorgásom, most meg semmi nincs. (Akkor volt nagyobb folt tejcsi is, ha jobban ráfeküdtem a mellemre (de csak véletlenszerüen, nem rendszeresen).)

Sasha!

Mindent csak nagyon óvatosan!KépKép Ha kell, akkor odafelé menet álljatok meg többször és egy kicsit feküdj vizszintesbe! Semmiképpen ne akarjatok egyhuzamban leérni (tudom, hogy nincs olyan messze, de nem biztos, hogy közben érezni fogod, hogy nem kellett volna, csak utána).

Na, most megyek, teszek valami rendet, aztán hami és az egyéb dolgok!KépKép

Beszti
36+6

KépKép
KépKépKép
beszti

JO reggelt lanyok!!
Ma megint szuper meleg lesz,ugyhogy mar latom elore hogy este dagadt labaim felett fogok sajnalkozniKép

Sasha,
Csak fekudj szepen es a Balcsin is jo fekudni ,egy kis kornyezetvaltozas nem arthat.Egyebken en is megyek holnap SiofokraKépTe hova mesz???

Kataa
21+3

Kép
Kép
kataa

Ilke,
Szerintem nem lesz gond ha elotte negy evet dolgozotal.
Viszont Pocoknak van igaza legalabb a 6. honapig kell dolgozni.En pont ezert dolgozom pont a 6. honapig utana meg probalok mindent elfelejeteni ami a munkaval kapcsolatos.
Bar nem lesz nehez mert igy is szita az agyam a terhessegtolKépKépKép

Pocok
Tenyleg vicces lehetett a boltban.KépNekunk is mondtak ezt a tanfolyamon de mar mashol is hallottam.
Nekunk van egy csomo ajandekba kapott italunk,szukeseg eseten felbontom majd...

Nekem is volt egy jo kis storym a mult hetvegen.
A noverem iker fiait tologattam a varos foteren amig o vasarolt es nem ertettem miert nez ram mindenki olyan szanakozva a meglepetes mellet.Aztan egy oreg neni odajott hozzam es mondta hogy: Kedves maga aztan begyorsitott,itt a ket pici es megint babat var?Jot nevettem de a valaszt mar nem varta meg hogy a babak nem az enyemek....

Pusz
Kataa
21+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Köszi a dícsérõ szavakat Dórikám nevében. Tényleg egy tündér ez a kicsi lány. Elvégre "szerelemgyerek"... KépKép

Sasha!
Igazuk van a lányoknak, feküdj nagyon sokat! Nem lesz semmi gond, hidd el. Emlékszel? Nekem 25 hetesen megrövidült, és kinyílt a külsõ méhszáj. Mégis csak 5 nappal szültem hamarabb. Igaz, nagyon sokat feküdtem.

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok

Most hívtam a kórházat a vércuki eredmény miatt. Hát nem vagyok elkenõdve pedig a nõvérke nagyon azt szerette volna elérni. A cukrom 7,2 lett reggelizés után. A határ 6,9.
Úgyhogy jövõ héten kedden be kell mennem egy egész napra 7 pontos vércukor ellenõrzésre.

Forti (32+1)

Kép
Kép
forti

Sziasztok,

GYES,GYED,TGYÁS 2002.-es szabályai a Kismama magazin idei áprilisi számában le van írva .Érdemes beszerezni, bár nem tudom igy utólag lehet-e valahol.Ha irtok a Kismamának , biztos tudnak küldeni egyet. Azért megkérdezem Kispapát be tudja-e scanneltetni a munkahelyén és ha valakit érdekel elküldöm szivesen.

Kata007

Dórika tündéri!KépKépKépBárcsak már itt tartanánk mi is...Kép
Van egy-két gyakorlati kérdésem, hisz Te már háromszor szültél ugye.
Neked mikor voltak jóslófájásaid elõször? Ha jól emlékszem hetekkel szülés elõtt nem? És honnan lehet tudni, hogy ez jósló, vagy igazi? Mérni kell az idõt?Biztos butákat kérdezek, de elsõ baba és kezdek beparázni igy a vége felé és nem tudom hogy tervezzük a párommal az egészet. Mondjuk ha elõbb beindul, én egyedül vagyok itthon, a páromnak kb. félóra-háromnegyedóra a munkahelyérõl hazaérni, aztán ugyanennyi innen a kórház. Ez ugye másfél óra...Vagy ha elmegy a magzatviz hivjak egybõl mentõt?
Ez a téma biztos másokat is érdekel....Kép

pusszancs

Nyuszi
34.
Nyuszi

HAli

Az elõbb beindult úgy értettem, hogy nekem ugye elvileg programozott császár lenne...De Kisnyuszi elõbb is elindulhat esetleg...Kép

Nyuszi
34.
Nyuszi

Sziasztok!

Kata007, Kataa, Beszti, Ilke és akit kihagytam az ne harizzonKép

Köszönöm igérem feküdni fogok, de ez inkább a mi érdekünk, ill a babáéKép Õt meg nem szivesen teszem ki semmi bajnakKép És igazatok van ott is lehet feküdni, és még pihenni is.Kép

Nyuszi!

Tegnap beszélgettem a szomszédnõvel, neki 3 fia van. AZ utolsónál a magzatviz elkezdett csordogálni éjjel 3-kor és másnap délbe mentek be. Az orvossal persze beszéltek telefonon. Fájásai nem voltak közben. Ha ebbõl az esetbõl indulok ki, akkor nem kell elkapkodni a dolgot, ha nem 2 vagy 5 perces fájásokkal van dolgod. Elsõ szülésre mindig legalább 10 óra vajúdást mondanak. Ez persze nem szentirás, de én amig "csak" 10 percesek jönnek itthon leszek, mert mi van, ha nem fokozodik és belealszom és másnapra nyoma sem lesz. Azt hiszem Kata007-nél is volt ilyen. De majd biztos kijavit, ha nem igy történt.Kép De mivel neked programozott császárod lesz, ezért én felhivnám a dokit ha a 10 percesek fokozodnak vagy már egy ideje tartanak...Kép

cuppp

sasha
24+2

Kép
sasha

Itt a friss pocakos táblázatKép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Marcsi 40 / 4 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Kato 39 / 4 27 év/2.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]3.[/size] Katesz 37 / 4 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]4.[/size] Gumicukor 37 / 1 26 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]5.[/size] Beszti 36 / 6 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]6.[/size] Dió 36 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Conti 36 / 0 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]8.[/size] Ilke 35 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]9.[/size] Halacska 35 / 2 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]10.[/size] Ágota 34 / 5 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]11.[/size] Sziszike 34 / 1 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.24 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]12.[/size] Kryss 34 / 6 31 év/2.b. Bécs 07.27 [size=-2]Bécs; Szent József Kórház[/size]
[size=-2]13.[/size] Nyuszi 33 / 4 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]14.[/size] Zsanci 32 / 4 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]15.[/size] Hetty 32 / 4 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]16.[/size] Malacka 32 / 1 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]17.[/size] Csics 33 / 0 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Forti 32 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]19.[/size] Pszi 31 / 5 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]20.[/size] Djeszter 31 / 4 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]21.[/size] Zsani 30 / 5 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]22.[/size] Bringa 30 / 3 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]23.[/size] Anda 29 / 3 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]24.[/size] Petra 31 / 1 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]25.[/size] Viktória 30 / 2 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]26.[/size] Iddi 29 / 3 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]27.[/size] Nóra 27 / 2 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]28.[/size] lomis 28 / 2 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]29.[/size] Zsóka 26 / 2 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]30.[/size] Kriszti 26 / 5 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]31.[/size] Nyusza 26 / 3 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]32.[/size] Dec8 26 / 4 24 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Pemeske 27 / 4 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]34.[/size] Gyöngyöske 26 / 2 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]35.[/size] Katka 26 / 0 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]36.[/size] ParaZita 26 / 0 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]37.[/size] Ancsi 25 / 6 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Lella 25 / 5 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oil Clinic[/size]
[size=-2]39.[/size] Edina 25 / 3 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]40.[/size] Mona 24 / 5 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]41.[/size] Sasha 24 / 2 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]42.[/size] Bolegajudit 23 / 3 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]43.[/size] Sch_moncsi 21 / 1 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]44.[/size] I_ancsa 22 / 5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]45.[/size] Kataa 21 / 3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]46.[/size] Lora 21 / 1 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]47.[/size] Krizsi 21 / 2 30 év/1.b. Ócsa 10.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.[/size]
[size=-2]48.[/size] Szilcsike 20 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]49.[/size] Csipkebogyó 20 / 1 26 év/1.b. Németország [size=-2]XVII.[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]50.[/size] Bmaass 20 / 1 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]51.[/size] Mj (Móni) 17 / 3 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]52.[/size] Pilinke 17 / 0 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] Kamelia 16 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]54.[/size] Zulu 15 / 1 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]55.[/size] Kisvakond 12 / 5 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]56.[/size] Gömbölyü 13 / 0 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]57.[/size] Cinedit 10 / 6 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]58.[/size] Orsoly 10 / 6 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]59.[/size] Kamilla 10 / 1 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]</FONT></pre>}

cupp
sasha
24+2

Kép
sasha

Nyuszi!

A jósló fájások tényleg abban különböznek az igazitól, hogy szabályos idönként jelentkeznek. Még akkor sem kell kapkodni, mert bizonyos dolgok megállithatják (pl. ha lefekszel). Kórházba indulni csak akkor érdemes elsö szülésnél, ha rendszeres 5 percesek, és még igy is eltarthat egy ideig. Nekem voltak rendszeres 10 majd 5 percesek is a fiamnál, de a doki azt mondta, hogy várjunk egy kicsit, aztán ha marad, akkor indulás, végül hazamentünk (épp étteremben voltunk), lepihentem és minden abbamaradt, olyannyira, hogy végül még 8 napot bentmaradt.
Ha a kispapa ennyire messze van (nálunk is), akkor viszont legyen több téves riasztás (szerintem elnézik a kórházban), minthogy az igazinál esetleg nem ér haza.
Viszont ha jól tudom, akkor ha elmegy a magzatviz tényleg mentöt kéne hivni és menni a kórházba, még akkor is, ha nincsenek fájások (nagyon sokaknál nem okoz gondot, de esetleg a magzatvizzel együtt elöreeshet a köldökzsinór, és az baj. Ezért szokták javasolni ilyenkor a mentöt. Persze ez nem a csordogálás kategória, hanem az, ha szép mennyiség távozik.)
Én, hogy ne a dokit zargassam a menjünk-ne menjünk kérdéssel, fogadtam szülésznöt, akit ilyen gondjaimmal tudom hivni, és segít (gondolom abban is, hogy megállapitsa, hogy menjünk-e).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,Nyuszi,

Igazatok van,erre meg nem is gondoltam hogy mi van akkor ha egyedul vagyok otthon,nekem is kell 3/4 ora hogy hazaerjen a kispapa.
A korhaz viszont 5 percre van otthonrol.Hat ezen el kell gondolkodni erosen.Persze aztan ugysem ugy lesz ahogy elore eltervezzukKép

Ja egy tanacs labgorcsre:En miota ket napja zokniban alszom epphogy elkezd gorcsolni a labam mar abba is marad.Persze a melegben nem tul jo de ebben segit az biztosKépKépKép

Kataa
21+3

Kép
Kép
kataa

Beszti,

Nagyon köszönöm, sokat segítettél.Kép Kispapával az a helyzet, hogy nem km-ben van messze, hanem ha mondjuk a napközbeni csúcsbanforgalomban jön rám a szülhetnék, akkor bizony elõfordulhat, hogy fél-háromnegyed óra, amig hazaér.(fõleg mióta felújitják a felüljárót az M3-nál.)
A szülésznõvel kapcsolatban nem tudom nálam mi lesz, szerintem én a dokit kell, hogy zargassam, mert nem vagyok benne biztos, hogy császárnál is van szülésznõ.Vagy ez hülyeség?
És ha mentõt hivok akkor is a Kútvölgyibe visznek?

Nyuszi
34.
Nyuszi

Sziasztok!

Nekem megvan az áprilisi Kismama, elolvastam benne a TGYÁS és GYED-szabályokat, mert gondoltam, majd jól elmagyarázom, de nekem nem igazán érthetõ (szégyenkezve bevallom, jogi diplomával). Megpróbálok szerezni egy CD-jogtárat, és abban is utána nézni, mert az újság sok mindent nem magyaráz meg, bár a jogszabály lehet, hogy sokkal rosszabb. Én mondjuk soha nem értettem e tb-jogszabályokat.

Annyit kivettem belõle, hogy akkor jogosult valaki ezekre az ellátásokra, ha az szülést megelõzõ 2 éven belül bíztosított volt, tehát fizetett tb-t. A TGYÁS-nál az a lényeg, hogy az igénylést megelõzõ naptári évben legyen 180 napi tényleges kereseted. A GYED esetében ugyanígy, az igénylést megelõzõ egy évet nézik, hogy volt-e legalább 180 nap tényleges kereset. Mivel a GYED-et a szülés után 5 vagy 6 hónappal igényli az ember, így az számít, hogy a szülés elõtti kb. hat hónapot végigdolgoztad-e. Ha nem, akkor más szabályok szerint számolnak, nem az átlagkeresettel. Most ahogy leírtam, már értem, de nem hiszem, hogy sikerült érthetõnek lennem.

Mindegy, megpróbáltam! Ha megtudtok ti is valamit errõl, írjátok meg!

Sziasztok, puszi:

Zsanci
32
zsanci

Sziasztok! Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, ugyanis ma vagyok utoljára a munkahelyemen, jövõhéttõl már otthon pihizek és várom a kis Gumimacink érkezését. így sajnos ritkábban tudok jönni közétek, de a páromnak már kiadtam parancsba, hogy minden nap nyomtassa ki a napi termést, nehogy lemaradjak valamirõl! PErsze van otthon is net, de azt csak korlátozottan tudom használni, de majdd igyekszem tudósítani mi van velünk! Köszönöm a sok jó tanácsot, amit tõletek kaptam, ígérem nem fogok eltûnni a süllyesztõben. Még 3 hét és itt a kiírt idõpont, de egyelõre még nem izgulok egyáltalán, lehet ez a vihar elõtti csend nálam? Mindannyiótoknak sikeres babaprojectet és nagyon jó pocakosodást, sok szép egészséges és jól viselkedõ kisbabát kívánok!!!

pussz: gumicukor 36+6

A GYEDhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy van felsõ határa is! 2002-ben a minimálbér 2x-ese, tehát semmi köze az átlagkeresethez. Nekem pl. ha GYED-re megyek, akkor elég sz--r lesz, mivel egy elég jól fizetõ cégnél dolgozom közel 4 éve (a fizetésem a GYED-nek majdnem a 4x-ese), tehát a biztosításom folyamatos volt, de nem az elõzõ évi átlagkeresetemet fogom kapni, az csak a TGYÁS-nál jön jól!
De mindent kiszámolnak a melóhelyen, hogy mennyit kapsz, én is megkérdeztem, így tudom mire számíthatok!

Üdv:
gumicukor 36+6

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok Lányok!

Egy kis segítségre volna szükségem, azért írok Nektek. Mi is babát szeretnénk és tegnap lett kész a hormonvizsgálatom eredménye és kiderült, hogy mindegyik jó, de a prolaktin kicsit magas. A dokim felírt egy Bromokriptin nevû gyogyót és azt mondta, ne aggódjak, sikerülni fog a baba... Volt esetleg valaki köztetek, akinek hasonló problémája volt és mégis sikerült hamar a babát összehozni? Légyszi segítsetek!!
Köszi
Adél
adél

GumicukorKép

Jó pihizést az elkövetkezendõ idõreKép Sajnálom, hogy nem fogsz tudni mindennap jönni, de ha máshonnan nézem akkor legalább már nem kell dolgoznodKép Azért ugye jelzed ha Gumimaci megérkezett?KépKépKép

Kedves AdélKép

Nekem szerencsére nem volt semmilyen baj a baba összehozásával, úgyhogy tanácsot és tapasztalatot adni nem tudok, de nagyon-nagyon szoritok, hogy mielõbb baba legyen a pocakodbanKép

puszi
sasha
24+2

Kép
sasha

Gumicukor,

Azért jelentkezz be otthonról is ,ha tudsz és persze ha megérkezik a kis Gumimaci...)
A Gyed és társaival nekem is dettó ez a helyzet,nem tudom, hogy szerencsére vagy sem, de simán elérném a plafont úgyhogy az enyémnek se lesz sok köze az átlagkeresetemhez. Mindegy, ez van.
Nagyon jó pihenést Neked és vigyázz Magatokra!Kép
Lehet, hogy én korán izgulok, de jobb félni, mint....tudod. Egy kolléganõm négy héttel maradt otthon a kiirás elõtt és két nap múlva megszült...Kép

Nyuszi
34.
Nyuszi

Csics!

Szorítok, hogy ne kelljen befeküdnöd elõbb, és azért is, hogy ott szülj akinél Te szeretnél. Bõven elég a kórházban az a néhány nap is...

Petra!

Iancsával találkoztam az elõkészítõn, egymás mellett ültünk. Tényleg borzasztó sokan voltak, és szerintem elég hooszú volt, bár õszintén szólva nekem sok újdonságot nem mondtak. Bár még nem szültem, de itt a neten annyi infót összeszed az emberKép...

Gumicukor! Jó pihenést otthon!Kép

Nyuszi! Most az elõkészítõn hallottam, hogy ha ötperces fájásaid vannak, onnan még 8-12 óra múlva lesz csak baba, elsõ szülés esetén. Persze van, aki szerencsés, de 1-2 óra alatt szinte soha nem születik meg. Tehát van idõ bõven. Ha viszont elfolyt a magzatvíz, azonnal be kell menni a kórházba!

Én kíváncsi vagyok egyébként, nálam mi lesz, mert anyukámnak egyáltalán nem voltak szabályos fájásai, viszont én nagyon gyorsan megszülettem. Gyakorlatilag fájdalom nélkül vajúdott, nem is vette észre. Amikor viszont elkezdett neki fájni, megszülettem egy-két órán belül. Remélem én is szerencsés leszek.Kép

Most viszont olyan nyûgös vagyok! Semmihez nincs kedvem ebben a melegben. Kép

Sasha! Jó "nyaralást", és vigyázz magadra!KépKép

Sziasztok!

Zsanci
32
zsanci

Pocok! Kép

Szerintem Gumicukornak van igaza, a GYES max. összege 2002-ben 84 ezer. A TGYÁS nincs maximálva, az az átlagkereset 70%-a. A GYED maximális összegét pedig minden év végén felülvizsgálják.

Legalábbis én így tudom.

Zsanci
Zsanci

Bocs, GYED-et akartam írni!
zsanci

Sziasztok Lanyok!

Na most ezzel a GYED-del jol megkavartatok! En ugy tudom, hogy az a lenyeg, hogy a szules elotti 42. napig meglegyen a 180 nap biztositasod (tehat nem a tenyleges kereset), ez pedig meg van akkor is, ha tappenzen vagy. Azert gondoljatok bele, eleg fura lehetne a Pocok altal irtak fuggvenyeben, ha mondjuk egy ikres kismamanak eselye sem lenne 6 honapot dolgozni a terhessege alatt! Ja es a GYED maximalva van 83 ezer Ft-ban! Illetve allitolag felmerult, hogy felemelik 95-re, de ez meg csak elkepzeles. Na azert majd meg utanaolvasok, illetve megkerdem nalunk a tb-st. Onkormanyzatnal vagyok, tb kifizetohely, remelem kopik-vagjak. Raadasul eleg sok kismama van mostanaban.

Ja, amugy ma szepen visszatert a hanyinger, ugyhogy megnyugodtamKép

Puszi: orsoly
orsoly

ADEL!!!!! Kép

Nekem is magas volt a prolaktinom, de nekem majdnem egy evembe kerult mig kiderult. Orulj neki nagyon, hogy "csupan" ennyi a gond, hiszen ezt a Bromoval nagyon egyszeruen lehet orvosolni Kép csupan arra ugyelj, hogy fokozatosan kezd el a szedeset, mert ellenkezo esetben baromi rossz mellekhatasokkal kell szamolnod. Nekem napi 1 tablettat kellett szednem, de ugy jutottam el ehhez a dozishoz, hogy az elso heten csak 1/4-t szedtem, a kovetkezon mar felet, aztan 3/4-t, es csak utana szedtem be az egeszeket. Jo, ha csak este, kozvetlen lefekves elott veszed be, mert igy atalszod a mellekhatasokat: emelyges, hanyinger szedules, esetleg hanyas.
NE AGGODJ, tok jo, hogy tudod mi a baj, ugyanis a tabletta szedeset koveto 3. honapban nekem is osszejott a baba, pedig 1 teljes sikertelen ev elozte meg, mert nem tudtam, hogy prolaktin gondom van.
Mikor majd neked is ketcsikos lesz a teszted, nem szabad abbahagynod a Bromo szedeset, mert vetelest okozhat, hanem szedned kell a 3. honap vegeig, es az a legjobb, ha melle felirjak majd meg a Duphastont is, ami progeszteron tartalmu gyogyszer.
A gyogyszer abbahagyasat is eppoly fokozatosan kell majd kivitelezni mint az elkezdeset, tehat semmikepp nem radikalisan,hanem lepcsozatesen.

Ha van meg kerdesed irj, de a "...megint megjott..." topicban is meg lehet valaszt kaphatsz a kerdeseidre, ill. az Erazmusz doktorno segithet az o topicjaban

kamilla (10+1)
kamilla

Pucur család!
Gratulálok, és sok boldogságot!

Forti!
Remélem jól fog menni a keddi nap. Én vasárnap megyek be a heti eredményeimmel, de egyáltalán nem pontosak a mérések, volt olyan nap, hogy inzulinnal is 7 volt reggeli után.

Kataa!
Köszönöm a faxot!

Sasha!
Jó pihizést kívánok a Balcsi partján! Csak jó kényelmes napozóágyad legyen!

Nagyon meleg hétvége lesz, pihenjetek sokat a hüvõsben!

Conti (36)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Lányok!

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!KépKépKép

A "nyaralás" az hétfõig fog tartani, úgyhogy nem igérem biztosra a hétfõi táblázatot! Legfeljebb kedden, de lehet, hogy hétfõi adatokkal. Ugyi nem baj??????????

cupp
sasha
24+2

Kép
sasha

Conti
A 7 pontos vizsgálat után, ha annak nem jó az eredménye, akkor jön az inzulin? Vagy nálad hogy volt, és mióta kell csinálnod?

Sasha
Érezd jól magad balcsin, aztán hazajönni ám!!! Kép Kép

Forti (32+1)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Nyuszi!
Igaz már Beszti leírta, de én is leírom ahogy én látom.
Nálam a jósló fájások nem igazán voltak rendszeresek. Sõt egyeltalán nem. Viszont tényleg fájtak. Tényleg markoltam ami éppen a kezem ügyében volt.
Ilyenkor le kell feküdni. Ha elmúlik, akkor ok, de ha nem akkor nyugodtan hívd fel a szülészetet ahol szülni fogsz. Mond el mit érzel, milyen idõközönként fáj, és mennyi ideig tart egy fájás.
A papát pedig inkább tényleg riaszd többször.
Nálam spec. igaz tervezett császárral maradtam bent, de ha elolvastad a szüléssztorimat, egyeltalán nem volt fájásom. Közepes keményedések, amik már jó pár héttel a szülés elõtt is voltak. Az ügyeletes fõorvos szerint ez mégis a szülés beindulását jelentette. Szóval érdekes. Kép

Viszont ha elmegy a magzatvíz, akkor tényleg azonnal mentõ. A napokban az utcában az egyik anyukának elment a magzatvíz. Vacilált, várta a férjét, aztán mire kihívták végre a mentõt, már kint volt a baba lába. Nem írtam el, a lába!
A kórházban már elõ volt készítve a mûtõ mire beértek.
Tehát ha elmegy a magzatvíz, ne foglalkozz a pároddal, azonnal mentõ, és csak utána a párod.

Azért azt hozzáteszem, hogy az igazi fájásokat FEL FOGOD ISMERNI!!!!!!!

Hát ennyi! Szorítok Neked, és persze minden nagypocisnak!
És kívánok nektek olyan jó babát mint az én Dórikám!!! KépKépKép

Sasha!
Olyan furcsa, hogy már nem vagyok a táblázatban. Rendesen hiányzik. Mint ahogy az is, hogy ilyenkor írás közben valaki bökdössön belûlrõl. Kép

Pusssssz!

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Kata007Kép

Tényleg furi hogy már nem vagy a táblicskubanKép Sõt számomra az a furcsa, hogy akik itt voltak mikor ide jöttem még 10 hetes körül a többségnek már megszületett a kisbabájaKép Hisz nemrég tetted fel a kérdést, hogy ki venné át a táblázatotKép És már a 25. héten járok hihetetlenKép Valamelyik nap azon gondolkoztam, hogy mikor kéne "leadnom" a táblázatotKép Igaz hogy okt 4-re vagyok kiirva de elõbb fog jönni a baba, mert most már kezd rémleni, hogy nem dec.28-án volt meg utoljára, hanem 15 körül...Kép Szóval augusztusban gombolkodtam, hogy átadom a táblátKép Az mindjárt itt van!!!! Hát a kicsi ficánkám felismerhetõ ritmusban van. Már van kiismerhetõ Kép Olyan 10-11-tõl aktiv és változó, mert van amikor már délben befejezi, de van hogy 17-18-ig is tombolKép Kata a jóslófájás milyen? Nekem tegnap volt egy "lazább" valamimKép Olyan volt mintha mázsás szikla lenne a baba helyén, keményedett és alul középen kétoldalt is fájt! Mintha a pocim le akart volna esni!
Dóribaba nagyon szép! Van egy kép amin (szerintem) különösem aranyosKép Ami alá az van irva hogy tanulja a pohárból ivást, de még nem megy jól. Valami ilyesmi most nem emlékszem pontosanKép Kedvenceim közé beraktam a honlapot és szoktam nézegetni, hogy hátha van valami új képecske rólaKépKépKép Mégyegyszer gratula hozzá és úgy irigykedemKépKép

puszi
sasha
24+2

Kép
sasha

Lányok olyan édik odaát a kispapákKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Nyuszi!

Igen, a mentö oda visz ilyenkor, ahova kéred (hacsak közben nem kezd el nagyon sürgös lenni, bár ezt elsö szülésnél nem gondolom). Viszont mindenképpen mondani kell a mentö hivásánál, hogy elment a magzatviz, hogy biztos gyorsan kint legyenek.

Volt már korábban kérdés, hogy kell-e tervezett császárnál szülésznö, sajnos nem emlékszem rá, hogy ki mit irt. Én nem tervezek császárt...

Gumicukor!

KépKép
Várom, hogy nálatok mikor fog kifelé kopogtatni a babócátok!KépKép
Tényleg nem izgulsz, egy picit sem? Én azért már nagyon készülök, hirtelen olyan közel lett a nagy esemény.Kép

Beszti
37+0

KépKép
KépKépKép
beszti

Jo reggelt Kép

Lányok tegnap jol rám ijesztet a pocaklako mert elkeztem vérezgetni elöször egy kicsit azal még nem törödtem igy levitem a kutyát és elmentünk még utána a kispapával vásárolni az uj tescoba mire oda értem már eröseben véreztem egy kicsit szoltam is a kispapának hogy valami nem stimel ugy hogy gyorsan megvetük amit akartunk azt már mentünk is haza én gyorsan le is feküdtem de egész este nagyon agodtam Kép álandoan az járt a fejembe hogy milehet a pocaklakoval de szerencsére ugynézki jol van és a vérzés is elmult mára .

Pusz mindenkinek csics 33 hetes Kép
csics

Csics

Vérzésnél azonnal szólni kell az orvosnak!!!!!!! Ha elmúlt ha nem! Nem szabad ezzel játszani, mindenképpen beszélj a dokival, vagy ha még nincs orvosod (nem emlékszem) akkor a kórházba kell bemenni és ott szólni, hogy ez és ez történt.

Forti (32+2)

Kép
Kép
forti

Forti
köszi a figyelmeztetést hétfön majd mondom a dokinönek ugy is hétfön kell menem az SZTKba adigis sokat pihizek és nem állo helyzetböl hajolok le a tárgyakért hanem legugolok .csak nehéz megszoknom hogy nem vehetem föl a tárgyakat akárhogy csak gugolo helyzetböl

puszi mindenkinek csics 33hetes Kép
csics

csics!
nagyon remélem, hogy semmi probléma nem lesz!!!!
de: nem vagy egy kicsit felelõtlen? itt nem a fájó fogadról van szó, amvel ráérsz pár nap után is orvoshoz fordulni, hanem egy másik életrõl, akiért FELERLÕS vagy, ill. kellene lenned!!!!
anita
Névtelen

Anita
nem hiszem hogy felelötlen vagyok én ugy voltam vele ha nem maradt volna aba akor elmentem volna az ügyeletre de szerencsére még tegnap este elmult .és tanultam belöle nem emelek álo helyzetböl csak gugolva .

Csics 33 hetes
csics

Csics
Nem akarlak elkeseríteni, de a gugolás sem túl jó, mert ahogy az ember legugol, a medencéjére irányul a legnagyobb nyomás, ami a méhszájnak és a méhnyaknak sem tesz túl jót. Ilyenkor akár milyen hülyén is hangzik, de ha valami dolgod van földközelben inkább térdelj le. Nem a legelõnyösebb pozitúra, de így a súly a térdeden van. Nagyon vigyázz magadra és a babára!

Forti (32+2)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Lányok, hogy bírjátok ezt a hõséget? Én egész nap olyan voltam ,mint akit agyoncsaptak.Kép

Csics!
Szerintem se várj hétfõig, mielõbb mutasd meg magatokat egy dokinak. Ebben a terhességi korban nagyon komolyan kell venni BÁRMILYEN mennyiségû vérzést! Tényleg nem akarok ügyeletes vészmami lenni, lehet, hogy én aggódom kicsit túl a dolgokat, de annyi mindent láttam, hogy én bizony úgy vagyok vele, hogy az orvos azért van, (és azért fizetem neki azt a nem kis összeget), hogy ilyen esetekben megnyugtasson.
Én eléggé megküzdöttem ezért a babáért, és inkább tízszer berohanok feleslegesen az ügyeletre, minthogy egyszer ne tegyem, és életem végéig bánjam.
Szóval Csics, azért szerintem egy telefont megér a dolog, és a doki megmondja majd, hogy mi a teendõ.
szorítok Nektek, hogy semmi komoly ne legyen.
Pusz
Zulu
15+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Jó estét!
Nem tudom van-e itt valaki, azért én írok.
A meleg engem-minket is kellõen kiakasztott ma. Vendégségben is voltunk, de szinte beszélni sem volt kedvem, haza is jöttünk hamar.

Forti,
Jó hírem vanKép, az én kispapám is beregisztrált a másik topicba. (Tom néven.) Csak sajna nem sok ideje van-lesz rá, de azért idõnként biztosan jelentkezni fog.

Csics,
Igazán nem akarlak ijesztgetni, de nekem is az a véleményem, hogy rögvest látnia kellett volna egy dokinak, amikor tapasztaltad a vérzést. Nekem 1x volt ilyen a huszonvalahanyadik héten és egy órán belül mi a kórházban voltunk, ahol megvizsgált az ügyeletes doki és megnyugtatott. Hidd el megért ennyit. (Mi is egy bevásárlóközpontból rohantunk oda.) Szerintzem nem játék az ilyen. Nem akarok lelkiismeretfurdalást okozni, csak én is osztom a többiek véleményét.

Na megyek mert randim van egy jéghideg negyed dinnyussalKép.

Pusz,
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Még valami,
Igazából Sashának írnám, de Õ mág elutazott. Szóval én úgy szoktam elkerülni a lábdagadást az autós utazásoknál, hogy hátraülök és felteszem a lábim. Ma is kezdett már de. dagadni, és még utána várt ránk egy jó kis autókázás, így teljesen sikerült megállítani. Csak egy ötlet, gondoltam megosztom veletekKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

A meleget mi sem bírtuk túl jól, és ha belegondolok hogy a java csak most jön!!! Anyám!

Ilke
Szóltam a kispapámnak, üzeni hogy örül ha odaát bõvül a gárda. Kép Kép

Forti (32+2)

Kép
Kép
forti

Lányok
köszönöm a tanácsokat a kispapa is azt mondta hogy holnap elvisz az orvoshoz ma csak azért nincs itt velem mert elkeledt menie de felhivot hogy mivan velem mert ö is aggodik értünk .

Forti
tényleg kicsit hülyén hangzik hogy térdejek le mindig ha valamit föld közelben akarok csinálni mert akor az ágyazáshoz is lekéne térdelnem ugy meg sajna nem tudom az ágynemü tartot kihuzni és ma nincs itthon a kispapa hogy kihuza helyetem Kép melesleg a gugolást egy kismama könyvben olvastam

ti hogy birtátok a meleget én rosszul de lehet hogy csak azért mert itt vagyok a lakásban viz mellet jobb leneKép

Üdv Csics 33 hetes
csics

Csics! Kép Kép Kép

Ne haragudj, eskuszom nem akarlak megbantani, de nem birom ki, hogy ne irjam le, hogy milyen vicces ahogy irsz, mintha arra torekednel, hogy jo sok helyesirasi hiba legyen benne Kép Kép Kép van egy baratnom, akivel igy szoktunk e-mailezni, mert sokkal viccesebb Kép

az en kispapim is irogat a "sanyaru sorsu kispapis" topicba Kép

kamilla (10+3)
kamilla

Sziasztok!
Csatlakozhatok soraitokhoz?
Harmadik babankat varjuk, meg csak 7 hetes leszek holnap, dokinal sem voltam meg. Van ket kisfiunk, Dani mar 10 eves, Gyuri 19 honapos.
Kb. februar 4-re leszek kiirva, ti addigra mar mind mas topicokban irogattok majd!!!

Nemetorszagban elunk Frankfurt kozeleben. Komolyan fontolgatom az otthonszulest, mivel a masodik szulesem mar olyan gyorsan zajlott, hogy alig ertunk be a korhazba, raadasul kozben a kocsi is bedoglott, tolni is kellett, es meg utana visszarohanni taxiert....vicces volt...
Utana szinte mar bantam, hogy elindultunk otthonrol, olyan kellemetlen ilyenkor mar elindulni, 'nyilvanosan' vajudni, a korhazban kerdesekre valaszolni, papirokat alairni...ezert, hogy ha van ra lehetoseg itt Nemetorszagban, inkabb itthon szulnek. Persze azert egy korhazi latogatasra is bejelentkezem a biztonsag kedveert, ha feluton meggondolnam magam, legyen hova menni.

Aggodo kismamaknak: 18 eves koromban szultem Danit. Az utolso vizsgalatnal az ugyeletes doki (az enyem elment szabira) azt mondta: 'Ne aggodjon, maga a mi lanyunk, amikor ugy gondolja, hogy mindjart megszul, meg akkor is van hatra 2-3 ora a baba megerkezeseig...!'
Szerintem egyebkent a szulesi fajdalmak egyertelmuen felismerhetok! Ha meg valaki annyira 'elnezne' a fajasokat, es otthon latja meg a baba a napvilagot, hat szerencsesnek mondhatja magat, hogy ennyire gyorsan es konnyen ment, es ami a korhazi ellatast illeti, nem sokrol marad le. (A koldokzsinor elvagasanak menetet nem art tanulmanyozni, szerintem az ember lanyanak onbizalma megno, ha tudja, hogy korhaz es doki nelkul is kepes gyermeket szulni!)

Csics, a verzes nem jatek!!! Sok mindenre utalhat, remeljuk esetedben 'artalmatlan' jellegu, de sosem lehet tudni... Nagyon aggodom, remelem nem lesz semmi baj!

Van valakinek tuti receptje hanyinger ellen? Az elso ket terhessegemnel nem voltam rosszul, de ez a baba most nagyon kikezdett velem...mar 2 hete undorral nezek minden kajara, egyaltalan nincs kedvem enni, es folyamatosan, meg ejszaka is hanyingerem van.

Udv
Zsuzsi (Zsuzsi74 a chaten)
Névtelen

Kamilla
egyátalán nem bántotál meg Kép ugy látszik kezdek hülyülniKép eben a melegbenKép de azért köszi a figyelmeztetetést megprobálok jol irni bár eben a melegben elég nehéz még az ember esze is elfö:Kép

Csics 33 hetes Kép
csics

Sziasztok kismamik! Ti nem ismertek engem, mert most jelentkezem elõször. Már majdnem két hónapja olvaslak benneteket és olyan mintha személyesen is ismernélek titeket, a babákat és a problémáitokat. Én 30+3 napos kismami vagyok, Békéscsabán fogok szülni a Réthy Pál kórházban. Dr. Orosz a dokibácsim és a második babámat várom(már nagyon)! Ja 29 éves vagyok, azt hiszem ez elég a táblicskuba való bekerüléshez. Sasha, ha ráérsz....:-)Rengeteg olyan infót tudtam eddig meg tõletek amikrõl eddig selytésem sem volt, és úgy gondoltam szívesen válaszoltok akkor is ha személyesen kérdezek. Biztos kitárgyaltátok már korábban, de semmit nem tudok a málnatea elõnyérõl, hátrányáról és a használatáról..ha írnátok nekem ezzel kapcsolatban azt megköszönném. Nem jutok sajna sûrûn net közelbe, de ennek ellenére tudlak benneteket olvasni, vigyzzatok a meleggel és a nappal!!Sziasztok! bmary33+3
Névtelen

Bénaságot írtam!!!!Nem 33+3, csak 30+3.
bmary
Névtelen

Sziasztok

Látom két napja a csapat nagy része élvezi a meleget valahol vízparton, mert nincs nagy mozgás itten! Én szokásosan nyomom az ágyat, és szó szerint megdöglöm a melegtõl!! Kép

Kamilla
Igen tudom hogy a párod is lelkes kispapa, mondta az én kispapám. Kép

Zsuzsi74
Üdvözöllek köreinkben, kellemes babavárást (eltekintve a hányingertõl), örülök hogy csatlakozol.

Edit
Erre nem lehet mást mondani mint hogy örülök hogy örülsz! Kép Vagy valami ilyesmi, nemsokára már nem csak 5-6 cm-es lesz a kis manó odabent. Valóban csodálatos dolog ezt átélni és látni!

bmary
Téged is sok szeretettel köszöntelek "nálunk", és a többiekkel egyetemben igyekszünk válaszolni a kérdéseidre.
Hirtelen ennyit tudtam összeszedni neked a málnalevél teáról!!!
Málnalevéltea
Terhesség alatt nem szabad inni, a terhesség végét&otilde;l viszont nagyon is jótékony hatású, mert szülésnél segíti a méhösszehúzódásokat. A 35.-36. hétt&otilde;l (egyes természetgyógyászok szerint már a 32.-33. hétt&otilde;l) érdemes naponta 1/2-1 litert meginni bel&otilde;le. (Jó íze van!) Így készül: 1 teáskanál szárított málnalevelet leöntesz 2,5 dl forrásban lév&otilde; vízzel, 10-15 percig állni hagyod és lesz&ucirc;röd.

Legyetek jók!
Pusza Forti (32+3)

Kép
Kép
forti

Forti!
Nekem itthon kell mérnem a vércukit, a hatpontosat is. Kaptam kölcsön egy vércukor mérõ készüléket. Kedden tettek inzulinra számomra váratlanul, egy 7,5-ös érték után. Egyébként nekem reggel megy fel ennyire, napközben elvagyok.

Ma újabb vásárláson vagyok túl, a lábam már akkor bedagadt, amikor elindultunk. A legszebb az, hogy elmentünk kókuszmatracért, és mindent vettünk a KIkában csak azt nem. Itthon jutott eszembe.
Kedden kezdõdik a festés.
Azt hiszem már megértem a többi nagypocis korrábbi hisztijeit, szinte mindenen felkapom a vizet, és nagyon utálatos vagyok a családommal. Ráadásul itt ez a dögmeleg, és jövõ héten minden nap mennem kell valamit intézni.
Nem csodálnám, ha hamarabb beindulnának a dolgok.

Conti (36+2)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Ugye nem baj, hogy még mindig idekotyogok néha? Kép De hát olyan nehéz elszakadni tõletek...
Tavaly októbertõl itt voltam, nem könnyû azonnal átszokni a másik topicba.

Sasha!
Olvasd el amit Nyuszinak írtunk (Beszti és én) a jóslófájásról.
Én már nem emlékszem, hogy mikor adtam át a táblázatot, ha ráérsz próbálj meg utána keresni. Én is megtenném, de hát nekem már az is csúcs ha végig tudlak olvasni benneteket minden nap. Kép
Képek azt hiszem lesznek újak felrakva a napokban, hiszen a 3. hétrõl még nincs fent egy sem.

Rólunk annyit, hogy Dórika még mindig nagyon jó kislány. Éjszaka még mindig alszik, és tejcsikénk is van.
Aztán amit annyira vártunk: ott lehettünk a nagyobbik lányom ballagásán is. Dórika végig aludta az egészet. Kép
Kicsit megvisel minket ez a nagy meleg. Igen minket, mert naponta többször öltözünk még, hiszen hozzá kell még szokni nekem is, hogy ne öltöztessem túl sem, de meg se fázzon. Azért azt már tudom, hogy imád csupaszon lenni, ha nagyon meleg van. Se ruha, se pelus... Kép

A nagypocisoknak kitartás ebben a nagy melegben!!!!!!!!!!!

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Zsuzsi!

Udvozollek, tok jo, hogy vegre nem en leszek az utolso a tablazatban Kép persze ha majd szeretnel belekerulni Kép
Nekem semmi de semmi nem hatott hanyinger ellen, csak a B6 vitamin, de az viszont jo gyorsan ahogy felszivodott Kép

kamilla (10+3)
kamilla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?