A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Halacska!

Kösz az érdeklödésedet!KépKépKép
Már nagyon készülünk.KépKép Babaruha megvan, ágy, alvófelszerelések, egyéb babafelszerlések megvannak. Táskáim nagyából összepakolva.Kép

Moni!

Itt vagyok!KépKép
Nehezen és egy kicsit már türelmetlenebbül. Még semmi jele annak, hogy lassan szülünk, teljesen zárt a méhszáj (igaz, kicsit megrövidült). Túlhordani meg nem szeretném nagyon, mert júl. 6-ra vagyok kiirva, de 12-én elmegy szabira a fogadott szülésznöm (a fiam 10 napot várt még, az sok lenne). Igyekeznie kell kifelé, bár tudom, hogy nagyon jó neki bent!KépKép (CTG-k tökéletesek, vérnyomásom rendben.)
Ráadásul nagyon meleg van! Bár ezt valószinü nem babásan is nehezen viselném, egyetlen jó dolog, hogy van ventillátorunkKépKép, ami gyakorlatilag éjjel-nappal megy (csak ide-oda kell cipelni).
Kicsit a Babanetet is hanyagolom, mert itt ebben a szobában meleg és fülledt az idö...
Na meg mostanában alig birok megfordulni éjaszaka az ágyban. Nem akarok panaszkodni, mert csuda jó dolog babásnak lenniKépKép, de azért ez egy kicsit kellemetlen.

Elöl fekvö méhlepény:
Igen, általában hátul tapad, de az nem baj, ha elöl van, csak akkor lenne baj, ha közben mélyen fekvö lenne (nagyon a méhszáj közelében, esetleg részben vagy teljesen fedné). Nekem is elöl van. Szerintem nem baj császár esetén sem, legalábbis az orvosom nem emlitette, hogy ez akár sima szülésnél, akár császárnál gondot okozhatna (ugyan hüvelyi szülészre készülök, de azért a császárt senkinél sem lehet teljesen kizárni). Söt, amikor még a 19. héten UH-n mélyen fekvönek állapitotta meg, akkor azt elmondta, hogy ha igy maradna, akkor biztosan császár (márpedig akkor is elöl volt). Hála Istennek, azóta rendesen feljebb ment, már nem takarja a méhszájat!KépKép

Beszti
37+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata!

Légyszi vegyétek fel a táblába, hogy megszületett Réka!!!!
Június 4-én, 12 óra 5 perckor, 4600 grammal és 52 cm-rel, császármetszéssel jött a világra!

Köszi

Vicamama
vicamama (vicamama)

Moni!

Miért kell császárral szülnöd? Ezt már most tudod?

Zsuzsó
13+?
zsuzsó

Sziasztok!

Zulu!

Te eheted azt a szilvát csak Forti, Conti, Nyuszi(?), én nem Kép azaz akiknek gond van a cukorral. Túl magas a kötött cukotartalma, azért nem.

Gumicukor!
Teljesen igazad van a természetes szerekkel székrekedés ellen, csak ha elolvasod az elõbbi pár sort sajna Fortinka a sárgadinnye meg a barack se nagyon jöhet szóba.

Forti!
por alakú Canderellel ízesítheted azt a kompótot Kép szerintem ez az egy édesítõ aminek nincs mesterséges íze (vagy csak én nem érzem Kép )
Alapvetõen szerintem a glicerines kúp még mindig jobb megoldás mintha nem teszel semmit, csak szólj róla a dokinak! Egy koraszülés kevésbé jó mint egy kúp, annyit nem ér az egész!(sajna majdnem tapasztalat lett belõle 3 éve)
Nagyon drukkolok, hogy jó legyen az eredményed! Kép egyébként az én mindkét karom is hasonló lehet a tiédhez. és nagyon nehezen múlik...

Keményedés: hát nem tudom, de nekem már a 17. héttõl kezdve kell rá gyógyszert (nem magnéziumot - mert azt kikötöttem, hogy nem vagyok hajlandó, pont a székrekedés miatt Kép ) szednem, napi 4*1/2 adagban és ez elég hatásos (lenne ha tudnék néha a fenekemen nyugodtan maradni Kép )

Csiscs!

Mi újs az orvossal? sikerült?

Katka (28)
Katka

Sziasztok!

Viasszatérõen idekotyogó vagyok lassan, úgy tûnik.
Szeretném egy-két topikra felhívni a figyelmeteket, egy-két ötletet adni.
MÁr korábban javasoltam, hogy ha tehetitek, olvasgassátok a szoptatás topikot, sokat segíthet az elsõ idõkben, ha már ismerõsek a dolgok valahonnan. Most a hozzátáplálásos topiktól jött az ötletem.
Ezen a topikon ugyanis most épp arról folyik a szó, hogy mégis mit adjon az ember a babájának (6-8 hó stb) úgy, hogy ha nem muszáj ne konzerv legyen, de mégse legyen agyonvegyszerezett primõráru, ugyanakkor megfeleljen a baba által már fogyaszthatónak ítélt dolgoknak. Na itt jött az ötletem, hogy javasolnék nektek valamit:
Aki megteheti, hogy tud fagyasztani: ahogy a nyáron jönnek sorra az idény-gyümölcsök, zöldségek, fagyasszatok le belõle! Megtaláljátok pl. fenti topikban is, hogy mik a tipikusan fogyasztható elsõ gyümölcsök -zöldségek, ki tudjátok belõle számolni, hogy babátok télen-tavasszal már mit ehetne. (6 hóig csak anyatej, utána jönnek az elsõ gyümölcsök, alma-ezt persze nem érdemes fagyasztani-, meggy, õszibarack, meg az elsõ fõzelékek, krumpli, répa -amiket nem fagyasztunk megint csak, de sóska,spenót, tökfélék ).
Hú, de hosszú lettem. Szóval a lényeg: használjátok ki a nyarat, készüljetek fel saját, megbízható minõségû gyümölcsökbõl is a babátoknak!
(áá, mikor a másik topikon errõl írtam, olyan remek ötletnek tûnt, hogy átjövök ide, és írok nektek, de most úgy tûnik nekem , nem sikerült olyan meggyõzõen leírnom...)

Ildi

Ildi
pildi

Ildi!

Pedig nagyon jó ötletet vetettélfel és sikerült meggyõznöd engem pl. Nagyon nagy igazság van benne. Arra mondjuk momentán nem emlékszem hogy áprilisban mi terem, de szerintem még semmi úgyhogy tényleg jó ötletKép Köszi szépen a tippetKép

sasha

Kép
sasha

Lányok!

Hihetetlen! Ebben a pillanatban léptem ki a zuhany alól a hajam még a törölközõben, pár csepp viz még van rajtam, de már most melegem van ISMÉT! Remélem ti jobban viselitek!Kép

Kispocisok! Remélem jól vagytok! El tudom képzelni milyen lehet émelyegni szédülni, esetleg hányni ilyen fullasztó melegben!

Na jó megyek át a barátnõmhöz, ma van a szülinapja. Szerencsére itt lakik 2 utcával lejjebb!
puszi
sasha
25+0

Kép
sasha

Sziasztok!

Vicamama!
Gratulálok Rékához!KépKépKép

Na, ma megint sikerült hülyét csinálnom magamból,Kép, de nem érdekel, babu jól van, méhszáj is zárt, és a hasfájásra meg diétáznom kell.Kép
Szerintem az Istvánban lassan kint lesz a fotóm a bejáratnál, azzal a felirattal, hogy ezt a nõt december elõtt nem szabad beengedni.

Mj!
Hát, szörnyû lehetett tegnap. És ma még melegebb vanKépKép
A méhlepény helyzete akkor rossz, ha takarja a méhszájat, mert azon a részen vékonyabb a méhfal, és az összehúzódások miatt esetleg leválhat a lepény. Meg persze a szülésnél is gond, mert tuti császár. Ha a méh elülsõ falán tapad, akkor az annyiban rosszabb, hogy egy esetleges balesetnél (pl.elesik az anyuka) sérülékenyebb. De egyébként, ami most elöl van, az akár a fundusig is "felmászhat" a terhesség végére.

Katka,
most már értem. Akkor ezentúl is nyugodt lélekkel eszem a szilvát.KépKép Bár most nincs rá szükség, sõt...

Ildi!
Teljesen meggyõzõ voltál.Kép Jó ötlet a fagyasztgatás.

Zulu
15+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok

Elõször is kezdem azzal, hogy baromi melegem van! Itt ülök a besötétitett szobában ventilátorral felszerelkezve, egy szál bugyiban, és így is 30 fok van!!!! Õrület. Kép

Másodszor pedig köszönöm mindenkinek hogy drukkolt a kórházas napomon, mert nagyon jók lettek az eredmények. Csak egyetlen érték tér el 2 tizeddel a normálistól, úgyhogy csak átszervezték a diétámat. Hétfõn kell mennem megint vérvételre reggel hogy megnézzék minden okés-e.
Úgyhogy most nagyon-nagyon happy vagyok ám!!! Kép Kép
De azért melegem van.

Zulu
Szerintem is pihenj minél többet, nem jó ha már ilyen "fiatalon" keményedik a pocid.
Miért csináltál magadból hülyét ma?

Sasha
Az a holnap ma van, mert azt még tegnap írtam!! Kép Kép
Jujj de rossz vagyok, nem akarok kekeckedni, de olyan jóóóóóó. Köcci hogy szorítasz

Katka
De jó hogy írtad ezt a por alakú édesítõt. Én teljesen elfelejtettem hogy ilyen is van. Igaz a kompótot már megcsináltam (jó gagyi az íze cukor nélkül) de a következõ adaghoz veszek ilyen édesítõt.
Hogy érted a koraszülést? Nem a kúptól ugye? Inkább az erölködéstõl? Kicsit melegem van és nem fog az agyam. Kép
Amúgy mit szedsz a keményedésre ha nem magnéziumot?

További jó izzadást mindenkinek Kép Kép
Forti (33.)

Kép
Kép
forti

Nekem az van a papíromon, hogy melõl...szerintetek a m betû azt jelenti, hogy mélyen?...remélem a helyére mászik, mire a finisbe érünk. Nem nagyon szeretnék császárt. Tudom, hogy ez nem kívánságmûsor, de mégis inkább természetesen szülnék...
...jut eszembe...a dioptriák (-6.00) és a császár kapcsolatáról tudtok valamit? És kontaktlencsében lehet szülni, vagy szemüvegben?...vagy hogy megy az ilyesmi?

gömb (13)
gombolyu

oops...nem voltam egyértelmű...az elején a lepényről írtam...az van melől...

gömb (13)
gombolyu

Forti!

Nekem a doki kifejezetten felhivta a figyelmem, hogy mesterseges edesitoszert ne egyek!

Edina
edina

Sziasztok Lányok!

Forti! Örülök a jó eredményeknek!!Kép

Látom, ez a meleg mindenkit kikészít. Mi tegnap este vettünk végre egy ventillátort, de csak ennek köszönhetõen tudtam aludni. Azóta is megy egyfolytában. A lakásból este 8 alõtt ki se nagyon teszem a lábam, ha nem muszáj. Tegnap is este 11-kor sétáltunk a Hármashatár-hegyen, nagyon kellemes volt!Kép

Beszti! Egy-két hete én is mindeg felébredek, ha meg kell fordulnom éjszaka az ágyban, és olyan nehéz tud lenni! De neked már nincs sok hátra.Kép

Sasha! Én is csak a zuhany alatt bírom...Kép A kilókkal ne törõdj, a végén már nem nagyon fogsz hízni. Igaz, én most tartok +12-nél, de az utóbbi két hónapban alig híztam. Egy hónapja sokkal-sokkal kevesebbet tudok csak enni, pedig a baba egy csomót nõtt ezalatt. Két hónapja sokkal kövérebb voltam, mint most, csak a hasam volt kisebb. Utána meg úgyis leadjuk!KépKép Sajnos, én is csak a hizlaló kajákat szeretemKép.

Csics! Sikerült a doki?

Puszi mindenkinek, szurkoljatok egy kis hidegfrontnak!Kép

Zsanci
33
zsanci

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a 2000-es méhszáj jó a 33. hétben? Eddig mindig 3000 volt. A drnõ csak annyit mondott, hogy szép nagy babát növesztettemKép, és hogy minden ok.Kép Vasárnap megyek uh-ra.

Köszi, sziasztok.Kép

Zsanci
33
zsanci

Forti!Kép
Örülök, hogy jó lett az eredmény!
Azért csináltam hülyét magamból, mert ma ismét bevágtattam hasi panaszaimmal a kórházba. Az utóbi idõben szokásommá váltKép. De úgy vagyok vele, inkább tízszer feleslegesen, minthogy egyszer ne menjek, amikor kellene.

Gömbölyû!
A "mellõl" az elülsõ méhfalat jelenti dokiéknál. Nincs lent, mert akkor odaírták volna a "mélyen" is.KépKép

Zsanci,
a 33. héten már megrövidülhet a méhnyak, fõleg, ha nagy a baba. Szerintem ne aggódj. Túlhordani valószínûleg nem fogod.KépKépKép

Zulu
15+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Gömb,
Az a szem állapotától függ, hogy -6-osnál tudsz e szülni. Egy szemésszel kell konzultálni, hogy nézze meg a szem állapotát alaposan és a retina épségét!!!!!! A retina nagyon fontos!!! Azért, mert az ilyen mértékü dioptriánál a szem deformálódik és a retina nem tudja követni ezt a deformációt és erölködés hatására leválhat (lsd nálam, nekem is -6 és -7-esek)

Kontaktlencsét általában nem engedélyeznek, mert ha mütéti beavatkozás kell akkor zavarható momentum lehet az orvosok számára. De hallottam már olyat aki kontakttal szült. Lehet, hogy kórháza válogatja?

ZsuzsóKép
De jó itt látni TégedKép
Azért lesz császárom, mert 2 évvel ezelött volt a bal szememen egy retinaleválásom, ami az egyik legnehezebben gyógyítható szembetegség. Soha nem tudják már a szem állapotát visszaállítani, örülsz, ha egy ilyen mütét elsöre sikerül és örülsz, ha visszanyered a látásod 70-80%-át. Szóval nem kockáztat senki, hogy a jobb szememen is megtörténjen a dolog.

Zulu, BesztikeKép
Köszi az infót a méhlepényröl. Akkor most megnyugodtam. Csak nem gondoltam volna, hogy ennyire gyakori az elöl fekvö lepényKép Már azt hittem én vagyok az egyedüliKép

Puszi,
Moni
18+
mj

Forti!

Nagyon örülök, hogy jók lettek az eredmények Kép Kép Kép Kép

Az erõlködésre értettem természetesen Kép , de ne törõdj vele, ez a meleg nálam is nagyon hat a szellemi mûködésre Kép

a mesterséges édesítõtõl meg nem lesz bajod, na persze nem 5 kg-nyi mennyiségeket kell belõle használni Kép
anno is kénytelen voltam végigpróbálni mindet, meg most is azzal iszom a kávét mert keserûen nem bírom meginni, a vérnyomásom miatt meg muszáj Kép

keményedésre hol Diaphillynt hol Spiropentet, amikor elfogy eg-egy dobozzal akkor kell "cserélnem". ezek igazából asztmagyógyszerek, hörgõtágítók, de izomlazító hatásuk is van.

Katka 28)
Katka

Móni,

Szülésnél történt a retinaleválásod?
...azt hiszem a következõ dokitúra során meglátogatom a szemészetet is. Vagy ezt egy speciális helyen nézik?
Most egy kicsit megijedtem.

Zulu,

Ne néz hülyének az butának tûnõ kérdésemmel, de a lepény ugye nem szokot lefelé menni? ...mármint ha elöl van, akkor nem tud mélyen elöllé válni?

gömb(13)
gombolyu

Sziasztok!

Mar reg nem irtam,de mindig olvaslak benneteket!

Forti!Kép
Gratulalok az uj,jo eredmenyekhez,csak igy tovabb!

Gratulalok minden baboca megszületesehez,bar sok anyukat nem is ismrek!Kép)

Kepzeljetek!
Egy hete penteken voltam a dokimnal ultrahangon es a pocaklakot a meretei alapjan 2000gr-nak modta.Ez eddig szep es jo.
DE!Kép
Ma voltam a korhazban ultrahangon es ott is megmertek es ott azt mondtak,hogy 3200gr!Na mit szoltok hozza,mennyit "hizott" az en picinkem 6 nap alatt!?KépKépKép
Most akkor minek es kinek higgyek?Bar nagy gondot nem fogok belöle csinalni,inkabb erdekessegkent akartam elmeselni!

Ja, es egy ismerösömnek harom különbözö doki mondta,hogy kislanyuk lesz es harom hettel elöbb meg is született a kisfiuk es most nincsen neve,mert mar biztosra vettek a nemet!Kép

Tehat igy lehet bizni az ultrahangban!

Mindenkinek jo izzadast kivanok,es meleg-türest!

Drukkoljatok,hogy jvö heten meg ne akarjon a pocaklako megszületni,egy hetre anyuekhoz szeretnenk meg menni a Balcsihoz.Egyszerübb lenne,ha megerkezesünk utan itt Becsben születne meg!

Mindenkinek minden jot kivanok,pusszancs!

Kryss(35)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Zulu
Ezzel egyet értek. Inkább többször menni orvoshoz, minthogy egyszer kihagyni. Én is ezt tenném a helyemben. Aki pedig ezért hülyének néz, az dilis.

Katka
Természetesen nem 5 kilónyit gondoltam én sem. Anno a kv-t én is édesítõvel ittam, de most nem kávézom, majd szülés után. De soha nem ittam cukorral.
Szerinted ha szólok a dokinak hogy a magnézium székrekedést okoz, lehet hogy ír fel más gyógyszert? Mert még egy pár hétig bizti szednem kell.

Kryss
A baba súlya és neme szerintem úgy is csak a szülés után tuti! Addig akármi is lehet Kép Bár nekem is azt mondták hogy fiam lesz, remélem nem vertek át, mert azóta úgy állunk hozzá mind a ketten a kispapával. Nehogy már most félreneveljük ezt a gyereket. Kép Fiam így, fiam úgy, erre lehet hogy kislány.

Forti (33)

Kép
Kép
forti

Forti Kép
hihi, ez aranyos...nálunk kispapa nem szertené tudni a nemét én viszont igen. Csakhát szerintem óhatatlanul el fogom neki árulni, ha mondjuk mindenbõl rózsaszínt/kéket akarok majd venni...volt valaki ilyen helyzetben? Hogy oldottátok meg?

gömb, aki már maga sem tudja, hogy hány hetes, mert egy másik topikban másképp számolják, mint gömb KépKépKépKép
gombolyu

Gömb,
Nem még nincs gyerekem, csak ez a kis örökmozgó itt a hasimban. Nem tudom miért vált le 2 éve a retina, lehet, hogy megemeltem valamit, nem emlékszem, csak arra, hogy sokat fájt a szemem elötte.

Nem akartalak megijeszteni, bocs, de mindenképpen menj el szemészhez!!!! Szerintem nem lesz nálad gondKép Majd értesíts mit mondott! Azon csodálkozom, hogy az orvosodnak még nem jutott eszébe. Ugyanis azt hiszem bizonyos dioptria mellett autómatikusan elküldik egy szemészeti vizsgálatra a kismamákat. Bár még messze az a január. Ugye januári lesz a kis lurkód?

Üdv,
Moni
mj

Gömbölyü!
Lefelé nem. Ne izgulj.Kép (mondom én, fõparamami)

Ruhaügyben:
nekem amikor megmondták, hogy kisfiú, rögtön eszembe jutottak olyan sztorik, mikor az UH tévedett, úgyhogy biztos ami biztos alapon a bébi az elsõ idõkben sárgában pompázott. Nálunk az egyéb cuccok, mint pl. ágynemû, meg fürdõlepi,nagyjából mind uniszexKép, egy-két kék darabunk van csak. Inkább a szoba dekorációján látszik, hogy pasi lakja.
Zulu
15+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Móni,
Decemberi lesz ficánka, ha minden igaz, de akkor tényleg nem jól írom a heteket, ha erre a következtetésre jutottál...hihi
...szemészhez meg elmegyek mindenféleképpen...lehet, hogy azért nem mondta a doki eddig, mert kontakt lencsét hordok, és ugyebár nincs rám írva, hogy gumiszemem van...Kép

Zulu,
Én is semleges színekre gondoltam, de néha nagyon el tud csábulni az ember lánya, ha apró ruhákat lát...mondjuk még egyenlõre a titok kikotyogásának a veszélye nem fenyeget, mert még korai lenne tudni a nemét...meg aztán szerintem egy kislány is édes tud lenni kékben, és egy piros kisnarág is férfiassá tehet egy kisfiút. Kép

gömb (15 - ha jól számoltam az új számítás szerint, de lehet, hogy csak holnaptól...de szerintem statisztikailag beleférKép
gombolyu

Csics,
A csuklást én úgy tudom megkülönböztetni a rugdosástól, hogy az elõbbi enyhébb és ütemesen ismétlõdik ugyanazon a helyen pár másodpercenként, viszonylag sokáig. Legalábbis az én babám van, hogy fél óráig is csuklikKép.

Gumicukor,
Jól értem, hogy Te a 37. hétig dolgoztál??? Hogy bírtad?, én most a 36. héten az itthoni teendõket is csak lassan tudom elvégezni, nem hogy dolgozzak. Õszinte elismerésem.

Ildi,
Köszi a fagyasztós ötletet!Kép Amennyire lehet hasznosítani is fogom, csak sajna nem túl nagy a fagyasztónkKép.

Nagypocisok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy nálatok, hogy mûködik a védõnõnél és a gyerekorvosnál a gyógyszertári dolgok beszerzése? Mármint, nekem azt mondta a védõnõ, hogy míg én kórházban leszek, addig a páromnak kell bemennie és kiváltania a szükséges kencéket a babának. Ez a normális, nem lehet, hogy ezt elõbb szokták? Én nyugodtabb lennék, ha már itthon lenne minden.

Ma voltunk CTG-n! Mondták, hogy számoljam a magzatmozgásokat, hát én 30 után feladtam, mert hogy szinte meg sem állt a kispocok. A védõnõnek halkabbra is kellett vennie a gépet, mert mindíg sípolt az erõs mocorgások alatt. A dokinénink azt mondta, hogy tökéletes az eredmény, de azért durva volt akkor is amit ott produkáltKép.
Szerencsére a méhszáj zárt, de annyira érzem már, hogy egészen lent feszít, tegnap nagyon sokat fájt is a hasim. Azt mondta a doki, hogy ezek már jóslófájások. Brrrrrr.....Ennek örömére ma bepakoltam a táskámat, biztos ami biztosKép. Jobb azzal a tudattal lenni, hogy már most készen áll minden.

Sasha,
Kedvet kaptam tõled egy kis langyi zuhanyraKép, megyek is...

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Csipkebogyó!

Le vagyok maradva lassan 2 héttel az olvasásban, nem tudom mi trötént veled. Talán valami gubanc volt a vizsgák körül? Rossz hírek? Mesélj!

Nekem most nagyon tele van a gatyám, mert holnap du. 2-kor lesz a diplomám védése és csak most kezdtem el tanulgatni. Igazán nem tudom, hogy mivel és mennyire készüljek. Nem akartam magam a baba jóléte miatt túl korán ezekkel a kérdésekkel izgatni, most meg már késö...

Azért talán egy kis szerencsére emlékezetböl is összehozok egy megfeleltet, vagy? Holnap okosabbak leszünk. Hiszen már egy kis segítöm is van, majd ö belülröl simogat és akkor megnyugszom.

Itt rekkenö höség van, esténkénk özönvíz jégesövel. A meleg örömére most föztem be életemben elöször eperlekvárt. Csak úgy patakokban folyt rólam a víz. Tegnap - a 26. szülinapomra - sütöttem egy epertortát, de mivel csak olyan kombi masinám van, nem igazi sütö, kegyetlenül lapos lett. Ízre jó volt, de lapos. Úgy el voltam keseredve, hogy még a könnyeim is potyogtak. Bosszúból majdnem az egészet egyedül ettem meg. A férjem szokásához híven elfelejtette a szülinapomat, se puszi, se virág, se semmi. Nem ezért szeretem. Pedig már évek óta javítgatok rajta és még mindig nem az igazi. A szüleinek is mindig én csinálok ajándékot, ill. már nem, mert nem állnak velem szóba. Kicsit reméltem, hogy az örök diplomata apósom legalább felhív, vagy ír egy lapot, de semmi. Dupla keserüség. Az öcsém sem írt... A szüleim ill. a nagyszüleim viszont túl korán. Hát ez van.

A babaholmikkal már majdnem kész vagyok. 300 Euroból meglett minden: ruhák 3 méretben, fürdetöcuccok, kajás dolgok, játékok, ágy, szóval minden. Kicsit átrendeztük a lakást, így talán még egy-két bútordarabot sikerül elhelyezni. Vettünk egy komodot, amit tegnap össze is raktam egyes egyedül. Teszünk az ágyunk köré polcokat és ennyi. A kiságy egyenlöre a garázsban van, csak reménykedhetek, hogy nem kel lába...

A retkeim felmagzottak a gömbölyödés helyett. Nem jártam elég jó példával elöttük? A levéltetvek nagyon buknak a retekre.

A lakáskeresést egyenlöre feladtuk néhány sikertelen kísérlet után. Tegnap olvastam az újságban, hogy Stuttgartban és szerves környékén nagyon nagy a kereslet, tovább mennek fel az árak és a népek inkább eladnak, mint bérbe adnak. Azt hiszem, ha nem történki valami csoda, még egy jódarabig itt fogunk lakni.
A szomszédok nem tünnek az ötlettöl nagyon lelkesnek, a küszöbünk elé teszik a frissen megjelent lakáshírdetéseket.

Szépen gömbölyödök, de a mozgást még mindig nem érzem túl gyakran, ha egyáltalán azt éreztem eddig. Este 10 felé egy-egy kósza rugás, s más semmi. Remélem, hogy a helyzet hamarosan javul és lesz mit a kispapának mutogatni.
Beszereztem egy keresztnevek könyvét is, végre nyugodtam böngészhetek.

Elballagok tanulni, kihasználom a kicsit hüvösebb perceket.

Puszi nektek, igyekszem hamarosan újra jelentkezni.

Barbi + Zsebibaba
bmaass

Forti,
Nagyon örülök a jó eredménynek!!!Kép

Pusz,
Ilke 36

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Én itt a neten olvastam, hogy a legtöbben szülés elõtt megkeresik a gyerekorvost, aki felírja a szükséges dolgokat és kiválthatod õket. Szerintem mostanában nyugodtan megkeresheted a gyerekdokit, ha nem akarod a kispapára bízni. Én még nem kérdeztem meg a védõnõt, mert 28 hetesen voltam nála utoljára, legközelebb pedig júliusban megyek, mert szabin van.

Ma az én Fannikám is egész nap pörög, állandóan bulizik!Kép

Barbi! BOLDOG SZÜLINAPOT így utólag is!!KépKépKép

Az én férjem is elég szórakozott és feledékeny, de eddig még soha nem felejtette el a szülinapomat meg a névnapomat, csak idén májusban. Én is itthon bõgtem egész este, nagyon szar volt. Kaptam egy csomó sms-t, meg sokan hívtak is, csak pont az anyukám + a férjem nem köszöntött meg. Másnap persze mind a ketten, hatalmas virágcsokrokkal, akkor már nem is értettem, miért sírtam én egész este, de akkor nagyon rossz volt otthon egyedül...
Jó neked, hogy már megvannak a babaholmik, nekem még semmi..
Holnap pedig drukkolok érted!Kép

Puszi,

Zsanci
33
zsanci

Sziasztok!

Forti Gratula!KépKépKépKépKépKépKépKép

Vicamama! Gratulálok a kis Rékához. Bár azt hiszem nem ismerük egymástKép A táblicskut átvettem Kata007-tõl még áprilisban, mert nagyon úgy nézett ki korábban jön a pici Dórikája. Szerencsére elég sokáig bennt maradt, de már megszületettKépKépKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Margaréta Lili 3350 g, 50 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Mano ??? 3650 g, 57 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Kata007 Dóra 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap</pre>

cupp
sasha
25+0

Kép
sasha

Ilke
Nekem is a védõnõ azt mondta hogy amig én kórházban leszek, addig a kispapa beszerezheti az összes kencét a bébinek, merthogy az ráér akkor is. Úgy látszik ez a szokás.

Csics
A csuklásról én is csak azt tudnám leírni amit Ilke írt. Ütemes, és sokkal gyengébb mint a rugdosás. Nálunk is a legrövidebb idõ fél óra. A múltkor éjjel fél 2-kor kezdtünk el csuklani és 2-kor még csuklottunk, de már bizti ideges volt töle a nagyfiú mert elkezdett rugdosni a másik oldalon de valami iszonyatosan. Úgy sajnáltam!

Vicamama
Gratulálok a kis Rékához! Sok boldogságot.

OFF
Lányok nem is meséltem de kedden majdnem tönkre vágtam a kocsinkat. Aznap voltam a kórházban és este mielõtt indultam volna haza, gondoltam megnézem a vízszintet ami a motor hûtéséhez kell. Normál állapotban ez nem is szokott gondot okozni, de most hogy elment az eszem a terhességgel...
Szóval letekertem a kupakot, láttam hogy kell bele tölteni vizet, töltöttem is, de közben már azon járt az eszem (este 10 után) hogy jó lenne már otthon lenni. Fogtam lecsuktam a motorháztetõt, beültem és elindultam haza ezerrel. Itthon amikor leállítottam a kocsit, láttam hogy füstöl a motorháztetõ, és abban a pillanatban beugrott, hogy elfelejtettem visszatekerni a kupakot a tartájra, miután vizet öntöttem bele. Kinyitottam a motorháztetõt és láttam hogy a tartáj csont üres, szó szerint porzik, mögöttem pedig végig vízcsík látszott. Azonnal vizet hordtunk le bele, de elfolyt mind. Azt hittem hogy kilukadt a hûtõ, de hála az égnek megúsztam egy jó kis fejmosással a kispapától hogy hova figyelek.
Bocsi az offért, de ezt el kellett mesélnem, hogy hova vezet az hogy nem tudok odafigyelni semmire.
Ennyit a feledékenységrõl, majdnem a kocsink itta meg a levét.

Forti (33)

Kép
Kép
forti

Sziasztok Lanyok!

Csics! Koszi a roviditesek leforditasat.Kép

Lanyok, egyebkent nektek is csak ilyen kutyafutta volt a 12. heti Uh? Nekem ugye se nyaki redot nem nezett, se azt hogy megvan-e mindene (bar lehet hogy o latta ezalatt a 2 perc alatt)....Na mindegy, majd panaszkodok a dokineninekKépKépKép

Puszi: orsoly
orsoly

Ilke!
Szerintem is jobb, ha beszerzed elõre a kencéket, mert ha megszületik a baba, szegény kispapa rohangálhat elég helyre, anyakönyvi kivonatért, meg a hiányzó apróságokért, amik menet közben derülnek ki.
Halkan hozzáteszem,(bár lehet, hogy csak az én kispapám ilyen) hogy a pasikban valahogy nincs meg az a fajta kreativitás, hogy az éppen nem kapható cuccok helyett valami használhatót vegyenek.
Pl. a mi Apukánk, mikor ordító mínuszok voltak, és kértem egy arckrémet a kölöknek, hazaállított 5 tubus hámosító popsikenõccsel, amin azt olvasta, hogy "VÉDÕKRÉM". Azt elfelejtette megnézni, hogy a gyerek melyik részére kell kenni.KépKépKép
Zulu
15+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Kispapa követeli, hogy ne hallgassam el a folytatást.
Szóval, én se néztem, rákentem...Csodálkoztam egy kicsit, hogy milyen nehéz elkenni, meg nem szívódik fel, de gondoltam, ez egy újfajta krém.Kép
Istenem, mire levakartuk szegény gyerekrõl...
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu
Kép Kép Kép

Jóéjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
forti

Na még ezt leírom Fortinak. (aztán befejezem monológomat),
Szóval most találtam a Rendelõben, hogy kismamiknak székrekedésre a Laevolac szirup a legjobb, 100%-ig biztonságos.
Na jóéjt mindenkinek!
Z

Kép

Kép

Kép
zulu

Hehe, egyszerre írtuk!

Kép

Kép

Kép
zulu

sziasztok Lanyok!

Bazi meleg van itt is, pedig mar jol benne vagyunk az esteben... szerencsere a kismami tornan nagyon kellemes huvos volt a teremben, alig akartunk hazamenni. Nagyon klassz volt, ismet bazi nagy labdan gyakorlatoztunk, ami jo, mert van ilyen a korhazban is, ahol szulni fogok, igy tuti hasznalni fogom, mert nagyon kenyelmes, ha meg nem probaltatok, akkor melegen ajanlom!

Ilke!
Jol ertetted, 1 hete hagytam abba csak a munkat, egyreszt mert nagyon kozel lakom a melohelyhez, masreszt nagyon szeretem a munkamat, harmadszor meg nem volt semmi panaszom sem, jol birom a strapat, meg hat igazsag szerint igy is terveztem es sikerult is. A babaszoba elkesziteset meg folyamatosan csinaltuk a ferjemmel es a szuleinkkel, igy aprankent helyere kerult minden, legalabbis remelem.
Ha minden jol megy akkor a baba 4 honapos koratol ismet dolgozhatom, de csak szigoruan itthonrol, mert ssemmikeppen sem akarom egyedul hagyni a picikenket, bar az anyosom vigyazna ra, de ezt csak akkor fogom igenybe venni, ha be kell mennem par orara a melohelyre, de oda meg akar be is vihetem arra a kis idore, azt mondta a fonokom. Legalabb vilagot lat a picurkank.

Mehszaj erteket kerdezte valaki:
33. heten 2000-es az nem veszes, minden zart meg, csak megrovidult 1 cm/rel (lassan kezd elsimulni neked is, legalabb megsporoljuk magunknak a felesleges fajdalmakat). Nekem a 36. heten mar 1000 ertekkel volt, hetfon megyunk ismet ctg-re + vizsgalatra, akkor kiderul, hogy kezdek-e nyilogatni.
elkepzelheto, hogz igen, mert sokszor erzek a mehszaj korul fajdogalasokat, kapirgalast, ahogy a kis Gumimacink buksija forgolodik. A feje mar teljesen beilleszkedett a doki szerint.

Esss vegre bepakoltam mindent a korhazi borondombe, hat ez is nagy szam, mert eddig csak halogattam, aztan keszitettem egy listat, es ami mar bekerult a taskaba azt szepen kipipaltam, ha meg eszembe jutott valami kozben azt felirtam.

Jaj, olyan jo ez a varakozas, mar nagyon izgatott vagyok, hogz mikor mehetunk vegre, mar nagyon szeretnem latni a kisfiunkat! Erdekes, hogy a szulestol meg mindig nem parazok, pedig mar kellene, nem igaz?

Most el aludni, felteve, ha megy ebben a melegben.

Udv:

gumicukor
38. het

KépKép
KépKép
gumicukor

Sasha,Zsanci,Katka
a csepeli korház nem sikerült ma megyek megint egy orvoshoz csak most az SOTE 1SZÁMU KLINIKÁJÁRA remélem sikerülni fog mert miatam vetki szabadnapot a kispapa majd este megirom hogy mivolt a klinikán.

Forti
gratulárok a jo eredményhezKép

Ilike
hiába akarod a babának kiváltani a recepteket mert nem tudnád mert nem a te nevedet kell ráirnod hanem a babájét majd ezrt mondta a gyerek orvos és a védönö is hogy a kispapa váltsa ki .

Zulu
szerintem nem minden kispapa ügyetlen van amelyik igazán jol feltudja találni magát az egyém pl:ilyen bár az is igaz hogy némi gyakorlat szükséges hozáKép de az enyémnek ez meg van ugy hogy biztos hogy nem fogja üszekeverni a popsikrémet a fürdetövel Képmellesleg szép is lene ha vegyesz létére öszekevernéKép

jo melegedést mindenkinekKép
CSics
csics

bmaass,
Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!!!Kép Aranyos, hogy tortát is sütöttél, azért ne búsúlj, hogy lapos lett, majd legközelebb jobban sikerül.(Ha piskótás tésztát csináltál, ahoz van egy jó tippem: a fehérjét és a sárgáját cukorral fel kell külön-külön verni jó keményre, utánna ahány tojás annyi kanál cukor és liszt bele, ez egy tuti variáció még sütõpor sem kell bele.)Kép

Zulu,
Példaértékû a történetKép, sajna attól tartok, hogy az én drága kispapám is hasonlóan "kreatív"Kép. Persze most, hogy jön a baba rá lesz kényszerülve majd némi kis fejlõdésre, de azt hiszem addig igen rögös lesz az útKépKépKép.

Gumicukor,
Meg kell, hogy állapítsam, hogy szerencsés vagy a munkahelyeddel, a fõnököddel és a családoddalKép. Kis mázlista, már sárgulok isKép. Én is pont így pakoltam be a böröndkémbe, remélhetõleg így nem marad ki semmi, csak az a baj, hogy minden nap kerül bele még valami és vészesen kezd megtelni, lehet, hogy el fogom tenni szem elõlKép.

Nagypocisok,
Köszi, hogy írtatok a receptekrõl. Nálunk itt a védõnõ és a gyerekorvos rendelõje egy házban van és õk is napi kapcsolatban vannak. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy az én számomra lesz kiváltva minden, mert a babának nem lesz csak késõbb TAJ száma. Ezért gondoltam, hogy akkor miért ne lehetne elõbb elintézni ezt is, a kispapáknak marad így is szerintem elég tenni és intéznivaló. Arról nem is beszélve, hogy mondta a párom õ biztosan minden idejét a kórházban fogja velünk tölteni (mármint amennyit engednekKép). Azért jó tudni, hogy máshol is így csinálják, azért én megpróbálom elkérni elõbb azokat a recepteket.

Hurrá, most hozta meg a párom a kiságyba a szivacsot!Kép Végre megvarrhatom neki a huzatot és akkor végre összeállíthatom a kiságyat. Annyira szerettem volna én is kókuszmatracbigyót venni, de nekünk csak 60*100-as az ágyikónk, ilyen méretût viszont sehol nem árulnak, szóval maradt a hagyományos szivacska. Szerintem azért ez nem nagy tragédia.

Tegnap beszéltem a dokimmal, és kérdeztem, hogy betétet vigyek-e majd magammal a kórházba, azt mondta, hogy õk csak az elsõ napra adnak, ezért jó ha viszek. Viszont azt is mondta, hogy Tenát nem írhat fel, csak olyannak aki inkontinenciában szenved. Egyébként szerinte elég ha éjszakai betétet viszek+két hálós bugyit.

Pusz,
Ilke 36

KépKép
KépKép
ilke

Bmaass! Kép

Boldog szulinapot! Kép

Zsanci es Mindenki!

Miket ir fel a gyerekorvos a babanak szuletes utan? A kremeket be lehet szerezni recept nelkul is, vagy azert erdemes felkeresni, mert igy olcsobban beszerezhetok?
En utoljara a 11.het elejen voltam UH-n es azt mondta a dokim, hogy legkozelebb csak a 18.heten menjek. Nem szoktak a 12-13. het kornyeken mindenfele mereseket csinalni, hogy minden rendben van-e?

kamilla(11+1)
kamilla

Sziasztok!

Tegnap nálam is riadó volt, nagyon begörcsölt a munkahelyemen a pocakom. Persze be is voltam nagyon ijedve, így egy órás "nemsokára elmúlik" után kijelentettem, hogy orvoshoz megyek és ne várjanak vissza. Elöször nagyon rossz volt az autózás, de negyed órával a megérkezésem elött már elég jól voltam. Persze épp nem volt a dokim csak háromtól, mivel már jobban voltam hazamentem és lefeküdtem. Másfél órás pihi után kutya bajom sem volt, de azért a dokihoz elmentem. Meg voltam már nyugodva, mert mozgott a pici. Rámkötöttek egy fájásméröt és kijelentették, hogy nincsenek fájásaim. Ezt én is meg tudtam volna nekik mondani, inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy mi volt a görcsölés közben. Elöször vizsgált meg a doki kézzel (az egész terhesség alatt nem volt rá még példa), azt mondta, minden ok és a növekedéstöl van. Zulu! Én is inkább a dokim agyára megyek, mint egyszer gondoljam (rosszkor), hogy minden rendben. Azért van, hogy megnyugtasson, nem vagyok én állandóan várandós, még szép, hogy ö jobban tudja mi van a pocimban, mi a jó meg mi nem! Ha nögyógyász lennék, akkor biztosan ritkábban strapálnám az idegeit, de nem is aggódnék feleslegesen.

Babaruha:
Lányok, én úúúútálom a rózsaszínt! Legalábbis azt a babarózsaszínt. Úgyhogy csak az lesz rózsaszínü, amit mások választanak a picilánynak. Elönyben részesítem a zöldet, a narancsot, a sárgát, de még a kéket vagy a pirosat is! Ezeket a cuccokat legalább akkor is lehet használni, ha a következö baba fiú lenne...

Képzeljétek, felajánlotta egy barátnöm, hogy kölcsönadja nekünk azt a bölcsöt, amiben a fiait ringatta. Azóta is családról családra vándorol, épp nemrég került ki belöle egy kisbaba.Kép

Zulu! Kenöcs. KépKépKépKépKép

Barbara!KépKépKép SZORÍTOK!
Utólag is boldog szülinapot!!!
Nem, a vizsgák szerintem tényleg jól sikerültek, csak egy kicsit kibuktam amit a hétmérföldes honvágy kismamahormonokkal való felerösítésére fogok. Olvasd el a tizenhatodikai (18:51) hozzászólásomat, ott írtam le részletesebben, hogy mik jártak a fejemben. Nem tudom, Te hogy vagy vele, neked nem szoktak lenni ilyen kiakadásaid? Remélem, nem, de ez utóbbin már talán túltettem magamat.
Engem is azzal biztatott a férjem, hogy nem leszek egyedül a vizsgán, a többiekkel szemben még elönyben is vagyok, ha nem is anyanyelvem a német. És igaza lett, minden rendben ment. Már most tudom, hogy az írásbelim egy jó kettes (tudod, magyar négyes), a gyakorlatim is (ebbe számít a prezentáció is) valószínüleg lett ilyen jó... Nagyon szorítok neked, épp akkor lesz a meccs amikor bent leszel, úgyhogy a vizsgáztatók tükön fognak ülni. Nálam is így volt, épp akkor játszottak a németek az írek ellen és három vizsgabiztosból kettö férfi volt!!! Kép

Sasha!KépKép
Köszi a mailt, válasz ment.

Csipkebogyó
21+1
csipkebogyó

Sziasztok!
Elõször is egy kérdés: Gyomorégésre ki mit tud javasolni. Majd meghalok úgy fáj.
Na most még olvasgatok, aztán jövök vissza.

Puszi
dec8 (28)
dec8

Martina!
Gyönyörû a kislegény! Fõleg amikor ásít Kép

Már nem dolgozom, a doki sok fekvést javasolt (ami ugye az irodában nem megoldható), úgyhogy netezni sem tudok, csak ha bejövök néha. De ebben az iszonyatos melegben kinek van kedve 1,5 órát utazni be meg ugyanennyit vissza.

Voltunk UH-n Kispocak rendben van, de a popsija meg az arca nem látszott Kép Bujkálós úgy tûnik. Azt mondták a feje nagyon mélyen van. Ez gõzöm sincs mit jelent, remélem semmi rosszat, azon kívül, hogy sokat pisilek (de legalább tudom miért)

Üdv
dec8 (28)
dec8

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak titeket, nagyon sok mindent megtudtam belõle. Most viszont lenne egy kérdésem. 24 hetes terhes vagyok és eddig teljesen panaszmentes volt a terhességem. Kb 1 hete bedagadt a bokám, de ráfogtam hogy csak azért mert sokat mászkáltam. Azóta semmi gond nem volt, munka után mentem haza, legfeljebb egy kis bevásárlás, semmi boka dagadás. Viszont tegnap el kellett mennem a laboreredményeimért, így kb 2 órát lófráltam munka után ebben a kellemes idõben. Mire hazaértem óriásira dagadt a bokám. Reggelre jobb lett, de mire beértem dolgozni (kb 1 óra) ismét bedagadt. Azóta ha felteszem visszább megy, ha állok ülök, járkálok, dagad. Ti tapasztaltatok ilyet ilyen korán (24 hetesen)? Az orvososm meg épp elment 3 hét szabira.:-((

Manó 23+6
Névtelen

Kedves dec8,

Almagel, Antagel, stb. szuszpenzió (azaz folyadék). Nekem nagyon bejött az elsö hónapokban, amikor aludni sem tudtam, úgy égett a gyomrom...

Megvolt az utolsó gyógytorna a karommal, de majd' felfordultam megint, mire a tornáról beértem a munkahelyemre, meg a tornacsarnokban is rohadt meleg volt, de szerencsére vittem magammal teát.

Zita
27
ParaZita

Sziasztok LányzókKép

BarbaraKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nagyon boldog születésnapot!!!!
Kép

Csipkebogyó!
IrtamKép

Kamilla!

Nálam is kimaradt! Bár az az én hibámból történt!

Ma hajnalban ébredtem 5 órakor. Ollyan szuper idõ volt hogy csak na! Olyan borzongatóan hüvös volt, iszonyuan élveztem, csak az volt a baj hogy 6-kor már elég magasan volt ahhoz a nap hogy kezdjen melegediKép Úgyhogy nem sokáig élvezkedtem én sem. De legalább utána olyan jót aludtam 10:30-igKép

Végre midenki örömére dobom a táblázatot! (Ha esetleg valamit már megint elbalátztam akkor lehet reklamálni kedvesenKép)

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Marcsi 41 / 4 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Katesz 38 / 4 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]3.[/size] Gumicukor 38 / 1 26 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]4.[/size] Beszti 37 / 6 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]5.[/size] Dió 37 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]6.[/size] Conti 37 / 0 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Ilke 36 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]8.[/size] Halacska 36 / 2 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]9.[/size] Ágota 35 / 5 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]10.[/size] Sziszike 35 / 1 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.24 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]11.[/size] Kryss 35 / 6 31 év/2.b. Bécs 07.27 [size=-2]Bécs; Szent József Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Nyuszi 34 / 4 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]13.[/size] Zsanci 33 / 4 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]14.[/size] Hetty 33 / 4 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Malacka 33 / 1 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]16.[/size] Csics 34 / 0 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]17.[/size] Forti 33 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]18.[/size] Pszi 32 / 5 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]19.[/size] Djeszter 32 / 4 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]20.[/size] Bmary 32 / 1 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]21.[/size] Zsani 31 / 5 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]22.[/size] Bringa 31 / 3 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]23.[/size] Anda 30 / 3 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]24.[/size] Petra 32 / 1 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]25.[/size] Viktória 31 / 2 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]26.[/size] Iddi 30 / 3 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]27.[/size] Nóra 28 / 2 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]28.[/size] lomis 29 / 2 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]29.[/size] Zsóka 27 / 2 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]30.[/size] Kriszti 27 / 5 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]31.[/size] Nyusza 27 / 5 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]32.[/size] Dec8 27 / 4 24 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Pemeske 28 / 4 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]34.[/size] Gyöngyöske 27 / 2 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]35.[/size] Katka 27 / 0 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]36.[/size] ParaZita 27 / 0 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]37.[/size] Ancsi 26 / 6 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Lella 26 / 6 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oil Clinic[/size]
[size=-2]39.[/size] Edina 26 / 3 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]40.[/size] Mona 25 / 5 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]41.[/size] Sasha 25 / 2 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]42.[/size] Bolegajudit 24 / 3 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]43.[/size] Sch_moncsi 22 / 1 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]44.[/size] I_ancsa 23 / 5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]45.[/size] Kataa 22 / 3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]46.[/size] Lora 22 / 1 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]47.[/size] Krizsi 22 / 2 30 év/1.b. Ócsa 10.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.[/size]
[size=-2]48.[/size] Szilcsike 21 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]49.[/size] Csipkebogyó 21 / 1 26 év/1.b. Németország [size=-2]XVII.[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]50.[/size] Bmaass 21 / 1 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]51.[/size] Mj (Móni) 18 / 3 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]52.[/size] Pilinke 18 / 0 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] Kamelia 17 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]54.[/size] Zulu 16 / 1 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]55.[/size] Kisvakond 13 / 5 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]56.[/size] Gömbölyü 14 / 0 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]57.[/size] Cinedit 11 / 6 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]58.[/size] Orsoly 11 / 6 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]59.[/size] Kamilla 11 / 1 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]60.[/size] Zsuzsi74 8 / 4 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]</FONT></pre>

puszi
sasha
25+2

Kép
sasha

Sziasztok Lányok
Én például nem értem miért kell a gyereknek való kencéket az utolsó pillanatban megvenni. 2-3 héttel elöbb veszed meg neked is jó, meg az apukának is jó, hogy nem kell utánajárnia. Biza én a helyetekbe most kérném a védönötöl a recepteket nem pedig majd, ha a gyerek megszületik. Kinek lesz rá energiája??? Szóval hülyeségnek tartom ezt a BEIDEGZÖDÉST!

Ráadásul én tudom, hogy nálunk mindent nekem kell megcsinálnom, az anyakönyvi kivonattól a bevásárlásig mindent, mert párom nem beszél magyarul (amerikai) vagy nem annyit amennyi elég lenne az ilyen hivatalos dolgok elintézéséhez.

Ilke
Az Arany J. utcánál akkora kókuszmatracot csinálnak amekkorát akarsz! Egy normál gyerekágyba azt hiszem 15-17E ft körül van az ára.

Dec8
Almagel és társai. Patikában beszerezhetök gyomorégésre.

Manó,
Arra figyelj, hogy:
Ne egyél túl füszereseket és sót is mellözd és a sótartalmú ételeket. Próbálj meg ásványvízre koncentrálni a lónyálakat hagyd el, vagy csökkentsd. Igyál minél többet!!!! napi min. 2 liter folyadék ebben a melegben. És ha teheted ne járjál, hanem pihengess sokat és a lábadat mindig polcold fel (párnával, könyvvel) sohase lógjon ha ülsz.

Orsoly,
Nekem is max 3 percig tartott az UH. De miért nem elég 2-3 perc egy genetikai UH-nak? Én nem értem. Vagy csak engem nem kényeztetnek el soha a hosszabb UH-kal? 2 perc alatt minden megnézhetö egy babán ami csak kell és fontos az orvos számára. Csak kérni kell, hogy magyarázza el most mit lát, ha nagyon hallgat.

Ha még nézegetni akarod sokáig a kismanót, sajna az már a Te dolgod. Bocs, nem akarok gonosznak hangzani, de tudod a kórházakban nincs mese, elötted utánad még vagy 100-an várnak UH-ra. Sajnálom, hogy nincs mód rá, hogy tovább lessed a kislurkót a hasidban, de gondolom a saját orvosnöd meg fogja neked tenni a dolgot. Aztán majd jön a 3D-s ultrahang és ott aztán nézegetheted 30 percen át kedvedreKép

Különben nekem sem mértek nyaki redöt, azt mondta még 14 heti UH-n is, hogy nem mérhetö. Tovább már nem eröltettem a dolgot.

Pusszancska mindenkinek,
Moni
18+
mj

Ilke!
Ne izgasd magad a receptek miatt, a kórházban adnak mindenkinek egy adag receptet mielõtt hazajönnétek.Mi hazafelé már ki is váltottuk. Utána meg jön házhoz a gyerek orvos meg védõnõ és õk majd mindennel ellátnak.
Taj kártyát és a lakcimigazoló igazolványt postán ki tudják küldeni ha a korházba beviszed az összes papirt amit kértek az anyakönyvhöz, amit már a korházban megcsinálnak.
Tehát ha a Margitban szülsz legalább ezekért nem kell szaladgálni.
BarbaraKép
Boldog szülinapot, és egy kinai hadsereggel a vizsgára!
Sziasztok Kató
katalinka

Kamilla,
Ezek a kencék olyanok, amit a gyógyszertárban készítenek. Néhány hónapig ezeket kell használni, mert ezek nem allergizálnak. Sajna mindenkitõl hallom, hogy a bolti jobbnál jobb fürdetõk, krémek csak pár hónapos kortól használhatók, mert szinte egyik kisbaba sem bírja. Ja és persze jóval olcsóbbak is, de a fõ szempont amit elõzõleg írtam. Recept nélkül viszont ezek nem válthatóak ki, mert a doki írja rá a pontos összetételt, így ha még ez sem válna be akkor tud rajta változtatni.

Csipkebogyó,
Pihizz sokat-sokat, akkor biztosan nem lesznek ilyen görcsök. A rózsaszín témában meg tudlak érteniKép. Múltkor eljött velem egy barátnõm babarucikat venni, és hát õ csak a rózsaszínûeket mutogatta nekem, nem gyõztem lebeszélni róluk, mármint, hogy nem akarok már a babaszobában gicssparádétKép. Két három ilyen darabnál megálltam és azóta inkább másokat választok.

dec8,
Nekem a terhesség elején a Digestive Rennie vált be. A doki és a védõnõ ajánlotta, így biztosan szedhetõ és recept nélkül kapható. Napi két szem és semmi bajod nem lesz.

Zita,
Már én sem indulok el itthonról jéghideg víz vagy valami folyadék nélkülKép.

Sasha,
Hát én õszintén bevallom, hogy kicsit kezdek pánikolni, ez a 7. hely rendesen megrémisztKép.

Móni,
Köszi a címet, de mostmár megvettük ezt, úgyhogy már nem variálok. Azért jó tudni, hogy valahol készítést is vállalnak.

Kato,
Igen az iratokat már bekészítettem, hogy minden ott legyen majd.

Azért én már úgy várom, hogy babázzak, persze ez a 9 hónap is gyönyörû, igazán nagyon sok szépséges pillanata van, de már olyan kis kíváncsi vagyok a mazsolára. Tegnap láttam egy szülést a TV-ben, és úgy bõgtem rajta mint egy kisgyerek. Mi lesz majd akkor ott a szülés után???Kép Szinkronban fogunk a párommal bömbölni?Kép

Pusz,
Ilke 36

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Lányok, ajánlom nézzétek meg a kórházi listás topicot, sok jó ötlet van benne, ami esetleg eszébe sem jut.

Ilke,
ne higgy a dokidnak, nem biztos (biztos, hogy nem) lesz elég az éjszakai betét. A Tena biztosabb, és annyira nem drága, hogy ne tudd megvenni. Gyógyszertárban recept nélkül kapható, most már a Dm-ben is van újabb, vékonyított változata. (Persze kicsit kismama függõ, de én még a kórház után itthon is használtam).

kókuszmatrac ügyben,. akik még vásárlás elõtt járnak az Üllõi út 115b a Babaáruházban 9900,-, van több méret.
Ágci
Ágci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?