A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Uxi!

Ez az amikor úgy fejsz hogy felváltva jobb-cici 7 perc bal cici 7 perc jobb cici 5 perc, bal cici 5 perc stb.....

Állitolag ez tejszaporitó fejés....., hát bizom benne....

Most tajtékzom a dühtől.....KépKépKépKép
Ismét volt egy baráti pár babanézőben, és amig én fent fejtem, addig a lány sipp-supp kikapta a babát a kiságyból mert sirt és ment vele 2 kört még a teraszra is kivitte....
Persze a férjem hozzájárulásával..KépKépKépKépKép:
Most elment az anyájáért aki délutánra igért húslevest(azóta se jött még meg), de ha hazazjön azt nem teszi zsebre amit tőlem kapKépKépKépKép
Hát azért óvom még a széltől is, és nem adom oda a gyereket még a saját anyámnak sem, hogy vadidegenek kapkodják ki és felöltözetlenül vigyék ki a teraszra a k........va életbe...................KépKépKépKépKép
Elég ha egy percre nem figyelek és máris kavarás van.......?????

Ja és mivel kinálja a barátját???
Azzal a madártejjel, amit anyukám csinált hogy szaporodjon a tejem???
Hát mondjátok meg, normális???????
Nem vacsorára jöttek hanem benéztek, jár nekik kávé, keksz, csipsz, de nem az én szoptatós madártejem.....KépKépKépKépKépKép

Hát tisztára kivagyok.....KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Cipó!

Szia, üdv itt köztünk, ha visszaolvasol 2 napot láthatod az én küzdelmemet is.....
Van némi javulás, de nem igazán tudom hogy minek is köszönhető, talán egy kicsit nyugodtabb lettem.....

Pont ezen gondolkodom én is,........
Ha egyszer szopi után közvetlenül még 30-50 grammot tudok fejni....akkor azt miért nem szivja ki ő????
Hogy tudnám rávenni erre????
Ha "kiéheztetem" akkor a sirásba fárad ki úgy, hogy akkor meg azért nem szopik, ha meg nem éheztetem ki akkor meg fejek én mert magától nem szivja ki, pedig 30 percet szopizunk......(még éjjel is)..
Nagyon kemény melóKépKép
Kérdezte is a férjem, hogy nem unom még???
Jó mi???
Miért akkor hagyjam a fejést és öntsem a gyerekbe a tápszert????

Az előző két porontynál hogy volt a dolog???
Tápszer vagy idegen anyatej????

Holnap felhivom azt a tanácsadót akit Annamami ajánlott.......jöjjön ki..hátha tud valami okos megoldást.......

Annamami!
Nem irtad meg, mennyit szokás adni egy "kiszállásért" a szopitanácsadónak...
Ez fontos lenne..........ha itt vagy, kérlek ird meg......
Köszi....

Megann

Kép

Kép
megann

Jaj Drága Megann!!!!!!!

Annyira hős vagy!!!!!!!
Szegénykém,ez nem lehet igaz,amiket te is írsz....babanézőbe a 10 napos (ha jól számolom)babádnál....hát elment ezeknek az eszük????!Vagy ennyire parasztok(már bocsi!nem akarlak megbántani....)na dehát nmégis és akkor kikapja,kivisz a TERASZRA SZEPTEMBER VÉGÉN A 10 NAPOS ÚJSZÜLÖTTET???!???KépKépKép
Nem is találok szavakat........Kép..de tényleg....hát ez nem lehet igaz!!!!
Hát senki sincs tekintettel egy frissen szült mamára és született babára???!Kép
És ezt a férjed még hagyja is????Kép
Na jólvan nem idegesítelek,de nagyon-nagyon együttérzek veled és mélységesen fel vagyok háborodva!!!!!!!Kép

A szopis tanácsadásért ha házhoz kimennek azt hiszem az első alkalom 6000 Ft,utánna alkalmanként 4000 Ft...de ezek Ibolya tarifái,nemtudom,hogy a másik hölgy Szőcs Anna(aki közeleb van hozzátok) mennyit kér,de szerintem,kb.ugyanez.
És ez szerintem korrekt is.
Minden péntz megér,hogy legyen tejed és tudjál szoptatni!!!
Most nincs ennél fontosabb!
Menni fog,mert Te egy vasakaratú lány vagy.....és tudjuk,hogy a legjobbat akarod a kisbabádnak!KépKépKép

KépKépKépés kérlek mosolyogj kicsit és (tudom nem könnyű)próbálj lazítaniKépKépKép

Anyukád nem tud ottmaradni nálatok pár napig most???...csak egy kósza ötlet....szerintem könnyebb lenne neked....megnyugtatna,nem?
Ilyenkor minden nő az Anyukáját akarja és ez normális is szerinte!

Annyit gondoltam rátok,még Anyukámnak is elmeséltem,hogy ha hazaérek azonnal ránézek a gépre,hogy mi van veletek,ő is nagyon drukkol nektek!!!Kép
annamami

Göndörzsóf, Jucc!

Szívesen csatlakozom Hozzátok a MÁV-ban. Nem tudom, Ti mit terveztek, én szeretnék kedden szülni. Hidegfrontot ígérnek. A pocakom meg óriási (nagyobb mint Harié!). Igaz nem első baba, de az idegenek mindig megkérdezik, hogy ikrek-e. Szóval már szívesen letenném. Egy kicsit félek a kezdeti nehézségektől, de azon meg úgyis át kell esni. (Lilikém, 4 és fél éves , iszonyú hasfájós volt 4 hónapig).

Mindenkinek gratulálok a gyönyörű babákhoz!!!

Ayse

ayse

Megann!Kép

Látod, hogy érdemes! Kép Menni fog! Kép Egyébként ahogy Róki már korábban írta, nem bennehagyja a ciciben a tejet, hanem folyamatosan termelődik szopi és fejés közben is. És azért csak 5 perc után kezd csak spriccelni, mert a mellszívó azért kicsit kevésbé tökéletesen stimulálja, mint a baba. Nekem egyébként Gergőnél is kellett kb. 1 perc, lehet, hogy csak fél, hogy beinduljon a tejleadó reflex, és spricceljen. Ez a 7-7-5-5-3-3-1-1 technika is jól hangzik.
Gondolom ezeknek a barátaitoknak még nincs babája. Kép Különben nem csinálták volna.

Cipó!Kép

Üdv köztünk. Ez a tápszer betöltés kiakasztó. Én biztos kikaptam volna a kezéből a babát.

Zsóf
38+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Ayse!

Végülis akár lehet kedd is, de a frontos napok nem olyan jók, mert akkor teltház szokott lenni. Mi a szombatot beszéltük meg Juccal. Majd meglátjuk. Kép

Zsóf
38+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Most csak gyorsan regálok arra, amit Cipó írt!

Cipó!
Üdv köztünk.
Melyik kórházban szültél? Nem véletlenül a Szabolcs utcaiban?
Nálunk ugyanez volt a probléma!
Teletömték tápszerrel és teával. Nekem meg nincs mellbimbóm (illetve már kezd lenni) ezért nehezebb is minden.
DE!
Volt egy csecsemős nővér, aki 1 órát ott ült az ágyamnál, míg a fiúnk meg nem tanult szopizni.
De nem is evett sokat, kb. 15-20-at. Nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy egyáltalán valamennyit kiszopott. De olyan zavartan, dühösen sírt, mert nem akarta elfogadni a cicimet.
Itt tudják a lányok, hogy napokig sírtam!
Viszont most már a cumisüveget nem fogadja el, vagyis csak nehezen.
De nekünk is 2 hétbe telt!
NE ADD FEL!!!
Amikor hazajöttünk, 3 este ugyanezt csinálta, de nem volt más a cicin kívül. Most meg már olyan vákuumja van a Fiúnknak, hogy lassan jó nagy bimbóm lesz, mert kiszívjaKép
Ha nagyon sír, akkor próbáld az ujjaddal megnyugtatni. Utána szó szerint bele kell gyömöszkölni a kitátott szájába a cicit. Erhardot meg kellett "erőszakolni", de sikerrel jártunkKép
Pedig azt hittem, hogy soha sem fogom tudni szoptatni.
Utána még két csecsemős nővér segített mindig.
De végleg itthon alakult ki minden, mert a kórházban még pótolták, de végén legalább már az én lefejt tejemmel és amit beadtam cumisüvegből. De volt aki szó szerint beleöntötte a gyerekbe a tápszertKép
Büfi meg sehol. A gyerek meg nálam hányt ki mindent, amikor kihoztákKép

Na erről ennyit.
Komolyan sikerülni fog!
Fejjél, hogy legyen tejed. Otthon már könnyebb lesz. Ha a Babóka megérzi a fincsi tejecskét, akkor megtanul dolgozni érte. A cumisüveg (ha mégis kell), akkor meg minél nehezebben szívhatós legyen!
Van nekünk olyan, amin befele van a lyuk és nem is csorog belőle csak ha szívja a Baba (valami zárószelepes). Na az olyan, mint a cici. Vannak rajta ilyen dörzsi szerű valamik is.

Úgysegítenék neked, mert tudom, hogy ez milyen érzés.
Mert sajnos sok kismamának kevés a teje (sajnos itt is van olyan kismama), de nekik legalább tud szopizni a Babájuk. Van visszaút.
Bár ha fejed és cumisüvegből adod, még az is a jobbik eset, hogy a te tejed kapja.
De ez csak akkor, ha végképp nem megy.

Én szorítok nektek!
Tessék próbálkozni!
Nekünk is nagyon nehéz volt. Volt, hogy hárman nyomták a cicimet a gyerek szájába felváltva.
De Sikerült!
Nektek is sikerülni fog!

Lépek tusolok!
Majd jövök!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok lányok,

Kép

Kép
prüntyi

Megann!Kép

Azért egész jó nálad a helyzet, nekem szopizik ciciből és utána változó mennyi tápszert fogad el.
Reggel csak 30 ml tápszert evett a 100-ból cici után.
Gondolom sokat szívott ki a ciciből reggel.

Aztán van hogy megeszi a 100-at van hogy csak 80-at változó.

Viszont nálunk legalább napi 2 x van hgy két etetés között nem alszik el.

Van ez másnál is?????????

És csak fent van, és nézelődik vagy sír stb.

Aztán már etethetjük is megint mert eltelik az idő.

Fejni én nagyon keveset tudok amióta cicizik.

Kb. 3 alkalom után jön össze 80mlKép

De a lényeg hogy szív a ciciből mindig tápi előtt és ez fontos nekem!!!!!!!!

Legalább kap egy picit anyuci tejcsijéből isKép

Lányok!Kép

Szereztem tejcsit egy csajtól mondtam nektek.
De csak széklet mintát kell leadnia.

Szerintetek elég az a vizsgálat????

Mert egy ismerősöm adott tejet és neki volt AIDS vizsgálat meg tüdőszűrés meg széklet.

Szerintetek bízzak meg hogy nincs baja???

A védőnőm csak a székletet mondta?!?!

Gondolom nem AIDS-es és ciki lenne beállítani hogy csináltassa már meg a vizsgálatot ha a védőnő nem kéri.....

Mitévő legyek, hozhatom tőle a tejcsit?????

Mea
mea

MegannKép

Szerintem Te is adhatnál neki saját + idegen tejcit.

Viszont én a tejleadó központot azért nem választottam, mert ott hőkezelik a tejet és úgy kivész belőle minden.....

Ezért kerestem én tejadó anyukát.

Mert én nem fogom hőkezelni(bár elvileg kellene a védőnőm szerint, mert így az én felelősségem).

Hanem hozza hűtve és én csak melegítem majd.

Ez így ok nem?????

Hát és bízom benne hogy tisztán kezeli a dolgot.

Én fertőtlenítem az üvegeket(Aventos Via poharakat fogok használni e célra) és úgy adom mindig oda neki, hogy fejje le bele.

Megann!Kép

Neked milyen mellszívód van???

Bevált????

Nekem Avent kézi van de nem igazán jó szerintem.
Mert utána megnyomom cicimet és még jön belőle de a gép nem szívja leKépKépKép

Roki!Kép

Neked nem vált még be ugye????

Mea
mea

Sziasztok, csak bejelentkezem, a helyzet tegnap óta csak romlott, most már minden bajom van a lenti tájékomon, úgyhogy alig várom, hogy holnap mehessek a dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond. Éjszaka azt álmodtam, hogy közölte, nem szülhetek "normál" módon, hanem csaszi a fertőzések miatt. Igazából már ez sem érdekelne, csak akkor tudjam előre.

Remélem azért ennél mondjuk jobb hírekkel fogad, de most már kicsit le vagyok lombozva.

Holnap jövök és akkor már talán másra is tudok gondolni majdKép

Hari 38+1

Kép
Kép
hari

Hello Lányok!

Én is csak úgy bejelentkezem, hogymég 2in1 vagyunk.
Olyan hülye rossz kedvem van egész nap. Kép
Idegesített, hogy egész nap nem jött be a hülye babanet. Meg a férjemnek is elég nagy szerepe van benne. Hari, nagyon egyet tudok érezni veled, amikor a párod lustaságáról, önzőségéről és egyéb rossz tulajdonságairól írsz, ha ez megnyugtat.

Remélem, jó híreket fogsz hallani a dokitól holnap és kicsit megnyugszol.

Üdv az újaknak! Tényleg, soha nem késő csatlakozni. Kép

És megy további drukk a szopival kűzdőknek!

Pusz
Benianyu
38+1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Jaj, Benianyu, ne szomoríts el, hogy rossz a kedved! Úgy sajnálom! Ugyanezt tudnám magamról írni. Egész hétvégén nem bírtam elérni a babanetet, hogy legalább ettől jó kedvem legyen, mert a párom engem is kiakasztott. Legalább öt bőgős jelenet zajlott le köztünk / persze én bőgtem Kép /, a végén mindig megbeszéltük, megnyugodtunk, aztán hamarosan kezdődött előről.
Most éppen béke van, de ki tudja, meddig.
És annyira lett volna kedvem kimenni a Margit szigetre, végre kipróbálni az új játszót, ezt is meg akartam Neked írni, hátha Ti is készültök, és összefuthatunk, de ezt sem tudtam a hülye babanet miatt. Végül páromnak ehhez sem volt kedve, úgyhogy nem is mentünk. Na mindegy. Remélem, Nálatok is béke van már, és jobb a kedved!

Egyébként kezdem unni a pocakommal járó mindenféle kellemetlenségeket. Biztos emiatt is nyűgösebb vagyok, de tegnap este pl. rendszeresen keményedtem 6-8 percenként, nem fájt, de idegesített. Gondoltam, vagy erősödjön, sűrűsödjön, vagy hagyja abba. Sok órán keresztül ment ez így, amíg el nem aludtam. Reggel meg úgy ébredtem, hogy iszonyúan káprázott a szemem, elkezdett fájni a fejem, alig láttam, le kellett feküdnöm. Akkor meg elkezdett zsibbadni a bal kezem, de úgy, ahogy még nem: ujjról, ujjra, a hüvelykujjamtól fokozatosan terjedt át az egész kézfejemre. Teljesen megrémültem, de szerencsére hamar elmúlt, csak a fejfájás maradt délutánig. Szerencsére mindeközben szépen ficánkolt a babus, ez megnyugtatott kicsit. Már mindenféle hülyeség eszembe jutott, de gondolom, csak egy migrén-szerűség lehetett. Ma este meg fájdogálok. Utálom ezt a bizonytalanságot, valaki megsúghatná, mikor fogok szülni! Kép

Egyébként üdv az újaknak! Ayse Kép Külön is üdvözöllek a mávos részlegben Kép Nekem is jó a kedd is akár, de szombatig is kibírom, a Zsóffal megbeszélt szerint Kép Tényleg jó lenne, ha összejönne! Írhatnál még Magadról, hiszen alig tudunk valamit! Azt látom, hogy mindhárman második babát várunk, de írj még kicsit! És a telcsiszámodat is jó lenne tudni, hogy egyáltalán megtaláljuk egymást. Ha gondolod, a jkoltai@externet.hu címemre elküldheted, és én is megadom. Van egy telefonos lista is itt, bár most nem tudom, talán Benianyu csinálja? Arra is feliratkozhatsz.

Na befejezem, hagyok másnak is helyet, hamár végre megy a babanet...

Judit 38+5

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Jucc!

Mennyi homeobogyót szedsz naponta?
Lehet, hogy nem vársz meg?Kép

Benianyu, Hari Kép
Úgy látszik, valami lustaságvírus terjed a férjek között. Kép Ma meg tegnap én is kiakadtam, mert a férjem két nap alatt nem volt képes összerakni Gergő új ágyát, és a matracot levágni. Mikor ma este 7-kor közölte, hogy megnézi a Forma-1 rajtját, és fél óra múlva még mindig ott ült, közölve, hogy ma úgysem lesz kész, akkor nagyon bepipultam, végül levágtam azt a sz@ros kókuszmatracot egy rohadt életlen késsel. Õ meg képes volt a kanapéról végignézni, mit szenvedek vele. Mindig addig sz@r@kodik, amíg elmegy az idő, és valaki megcsinálja helyette. Kép De legalább megvan, és Gergő már az új ágyában alszik. Tetszik neki azt hiszem. Kép

Mea!

Ez jó, hogy találtál tejadó anyukát!Kép A védőnőt meg kérdezd meg, hogy milyen vizsgálatokat kellett megcsinálnia. Biztos csak nem mondta külön mindet.

Zsóf
38+3

Kép
Kép
göndörzsóf

:|

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Csak benéztem, és gondoltam panaszkodok egyet!
Látom elég sok probléma van a tejcivel. Nálunk is akad..(mármint gond) Az én babókám minden második nap sugárba hányja ki a felesleget. Annyit eszik, hogy csak na!-ha nem adok neki, torka szakadtából üvölt szegénykém.(általában fél órát lehet húzni az etetést onnantól, mikor úgy dönt, hogy éhes) Nehéz vele. Ma végre találtam egy olyan cumit, amit elfogad és így talán nem lesz ekkora étvágya.(pedig nem akartam neki cumit adni, de muszály, mert lemértük, van hogy 150ml körül hány) Hetente 330gr-ot hízik és már akkora pocakja van, hogy rálóg a nunijára. Ha nem adok neki, azért, ha adok neki, akkor azért cseszegetnek-nehéz így. Nálunk a sógonőm, aki júliusban szült, lett a "minta anyuka". Õ mindent jól csinál, csak én vagyok a selejt. Ma még azt is megmagyarázta, hogy olcsóbban jön ki a 990Ft-os,90db-os biztonsági fültisztítóval, mint én a 290Ft-os, 56db-ossal, ami mellesleg ugyanolyan, csak más a márkája.-Ennyit erről. Szívem szerint néha már kifutnék a világból- persze csakis az én kis babókámmal.. Szóval, nálunk is zajlik az élet. A páromból egyre jobban ábrándulok ki, 5és fél éve vagyunk együtt, de nem ilyennek ismertem meg. Mindig elfordul mellőlem és úgy néz rám, mint egy gyilkosra. Néha úgy érzem, korai volt gyereket vállalnom- mert szerintem a korom miatt kapom a folyamatos megjegyzéseket. Már a boltban is beszóltak, hogy mért nem katolikusnak akarom a babám- mert ugye ebben a faluban szinte mindenki katolikus. Én pedig pont ezért nem!! Emlékszem még, amikor folyamatosan rábeszéltek párom húgára, hogy nem látták a templomban!(na, ettől akarom óvni a babust, mert szerintem attól, hogy valaki nem megy be mutogatni magát- mert nálunk erről szól- a templomba, még nem rossz ember. Ma is kaptam egy megjegyzést: befutottunk a babával és párommal a Tescoba, és ki kellett vennem a Petrát a hordozóból, mert annyira sírt. Mire egy idegen mami beszólt: "ekkora gyereket nem lehet függőlegesen tartani".. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen bűnöm van, hogy ennyien büntetnek? Emlékszem, amikor még én is az anyóstól féltem, hogy egyfolytában beleszól majd mindenbe! Tévedtem, nagyon kedves és néha besegít! Na, nem akartam rátok zúdítani a gondjaimat, de sikerült! Bocsánat!
Látom, eléggé kibővült a csapat. Üdv mindenkinek!
Szeretnék gratulálni az új és régi babáknak-mamáknak! Gyönyörűek a picik!!!
Pocakosok!! Nektek könnyű szülést és egészséges kisbabát kívánok! (nekem annyira hiányzik a hasamból a babuska)
És itt egy kép az"éheztetett" kisbabusról:

Kép

Puszi mindenkinek!
Kata

KépKép
baby20

Megann:

Nekem nem vált be a pumpa, kézzel sokkal hatékonyabban tudok fejni, már azon gondolkozom, eladom az Avent Isis pumpámat, mert szinte mindig frusztráltan félredobom. Ezenkivül még kézzel is van hogy gyúrni kell a mellemet, hogy jöjjön, pedig most már aztán igazán van tejem. Tehát szerintem az teljesen normális hogy neked is kézzel kell masszirozgatni, és eltart a pumpával egy pár percig mig beindul a dolog.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Baba ma felébresztette magát hajnali négykor azzal, hogy nem kapott az orrán levegőt. David gyorsan belefújt az orrába ilyen spray-t, na attól aztán végképp felébredt a baba... a fene egye meg Kép

Egy csomó forditanivalóm van.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok

Mávos lányok, csak lassan a testtel!Kép A jó öreg Penna itt fityog 2in1 1 nappal a kiírás előtt. 38+akármennyivel...futás a sor végére, én jövök!Kép

Ahogy a dolgok állnak, én leszek a topic következő RókicájaKép aki itt várakozik még napokig, miközben 1-2 héttel későbbre írt mamik szülnek.

Csak szerdán megyek dr-hoz, csaszisebet nézni, de ha az okés, akkor tovább várunk, bár sztem 7végénél akkor sem tovább. Úgyhogy valahogy el kéne indítani a kiscsajt, mert nem nagyon akarok még 1 császárt, ha nem muszáj.

Tejparás lányoknak kitartás, önbizalom!

üdv
p 40-1Kép
penna

Kata! Kép

Részvétem.Kép Ne érdekeljenek az okoskodók, csinálj mindent úgy, ahogy jónak látod. Az etetést, és a vallást is. Nálunk a férjem református, én meg katolikus, és ökumenikus esküvőnk volt, két pap adott össze minket. Igaz, nem volt problémamentes, míg eljutottunk odáig. Gergő református templomban lett keresztelve, és szerintem a többi gyerkőccel is így lesz, mert szerintem hülyeség, hogy a fél család ilyen, a másik meg olyan vallású. Nekem nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha református templomba megyek. Amúgy sajnos ritkán jutunk el, mindig van valami.
Nagyon édes Petra, hát nem egy fitness baba.Kép Jó kis pocija van. Nem úgy tűnik, mint aki éhezik.

Gergő új ágya:
Kép

és a beépített szekrénye:
Kép

Zsóf
38+4

Kép
Kép
göndörzsóf

PennaKép

Ne félj, nem úgy tűnik a helyzet, hogy beelőznék. Kép Hasam fent, méhszáj zárt, fájás nuku. Szorítunk, megy a drukk. Bár azt se bánnám, ha együtt szülnénk. Kép

Zsóf
38+4

Kép
Kép
göndörzsóf

És egy kép Gergőről:

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó Reggelt Kép

Göndörzsóf Kép

Gergő fiad nagyon "jól sikerült"Képszép kisfiú......énisénis ilyet!!!!KépKépKép

annamami
33+1 Kép
annamami

Sziasztok!

Na az én babám felcserélte a napokszakokat egy kicsit....
Hajnal 3 kor volt szopi aztán 6 kor...azóta meg alszik...most már ideje lenne felébrednie...ez már majdnem 4 óra hossza...

Hurrá!Fent van, csak olyan kis édes, hogy csak nézelődik....KépKépKép
Na megyek megnézem mi a helyzet, mennyire éhes a babám...aztán majd jövök vissza...

Ja tegnap anyós előtt félig bőgve orditottam le a férjemet, hogy köpni-nyelni nem tudott...KépKépKépKép a figyelmetlensége, meg a hülyesége miatt...
Aztán még anyósnak ragoztam, hogy nem hiszem el, hogy 5 pár zoknit elrakásához 2 nap szükségeltetik...persze egyből elkezdte védeni...hogy de még fel is mosott a költözésnél meg igy meg úgy....legközelebb majd elmondom neki, hogy miért talán a szomszédnak kellett volna felmosni???
Eléggé elb...ta a gyerekeit, hogy még egy tányért sem képesek elrakni maguk után én meg most szenvedek néha még a sógorommal is aki szintén ilyen.....

Na megyek etetni....

Kép

Kép
megann

Jó reggelt!

Látom, ma már mindenkinek kicsit jobb a kedve.
Nekem is. Kép Beni jókedvűen ment az oviba, nem ez a megszokott, ettől is feldobódtam.

Zsóf,
Gergő nagyon édes!!! És jó lett az ágya is. Biztos, mert te csináltad! Kép A lusta férjek meg eláshatják magukat lassan........ Kép

Judit,
Nálunk is Margit sziget volt a terv, de a lusta férjem nem volt hajlandó kimozdulni. Emiatt is voltam annyira ideges. Szép idő volt, ki tudja mikor tudunk újra kiruccanni. Elmentünk Benivel meglocsolni a szüleim virágait, nem laknak közel, több, mint egy óra volt, mire megjártuk. Megbeszéltük, hogy utána, 11 körül kimegyünk a szigetre, ő fut egy kört, mi meg addig a játszón leszünk Benivel. Aztán egy kicsit fociznak a nagyréten. A férjem reménykedett, hogy olyan idő lesz, mint szombaton, hogy még a trikót is le lehet venni és kicsit napozni. De szűrt nap volt és az már nem vonzotta. Inkább nem mentünk, csak tespedt itthon. De ha szólt volna, hogy nem akar jönni, akkor megyünk ketten Benivel, egyenest a locsolás után. Bár, már annyira én sem akarok pattogni, nehogy mondjuk a sziget kellős közepén elmenjen a magzatvíz és ott állunk Benivel ketten. Szóval, nem mentünk. Kép.
A férjem amúgy is hajlik a lelki terrorizálásra, ha felhúzom magam és kiborulok, akkor beszól, hogy ártok a babának ezzel. Azért beolvastam neki! Bár, nem tudom, hogy ér-e valamit.

Kata,
Nagyon édes Petra, tényleg szép nagy pocakja van. Kép Az a lényeg, hogy bízz magadban!!!!!! Le van mindenki sz@rva. Nehogy már egy idegen beszóljon neked, ha kiveszed Petrát a babakocsiból!

Penna,
Megy a drukk még mindig a sima szülésért!

Ayse,
Én csinálm a táblázatot, egyelőre. Ha szeretnél felkerülni, dobj meg az adataiddal.
Egyébként egy-két hétre továbbadnám majd én is, mert egyszercsak az én Pocaklakóm is meg akarja majd tudni, hogy milyen idekint. Van vállalkozó?

Pusz
Benianyu
38+2

benianyu

Úgy látszik ma tényleg jobb napra virradtunkKép Szépen süt a nap, a párom már elment dolgozni, én írok pár sort, aztán kezdem a vasalást. Még mindig azokat a hülye ágyneműket próbálom kivégezniKép

És ma végre dokihoz is megyek, úgyhogy okosabb is leszek délutánra. Remélem. Most nem hagyom magam lerázni 5 perc alatt.

És most már majdnem biztos vagyok benne, hogy nem a baba nyomja magát a hasfalamhoz, hanem keményedek. Akkor viszont kb. negyed óránként. Kicsit kellemetlen, de nem fáj, csak olyankor még nehezebb ülniKép

Most már a párom lustaságára is sz@rok magasról. Már csak azon filózom, hogy milyen lesz a szülés, és milyen lesz Lilibabával. A többi meg majd lesz valahogy.

Zsofy, hova lettél? Remélem csak a babanet sz@rakodása miatt tűntél el, nincs semmi baj.

Megann, látom neked is jobb egy kicsit a kedved, biztos jót tett, hogy kiadtad a dühödet.

Na kezdem a vasalást, mert így nem fogok végezni, de azért nézegetem közben, hogy miket írtok! Fél szemem rajtatokKép

Hari 38+2

Kép
Kép
hari

Hari,he még nem láttad, kukkolj át a télibe, többen is írtak a kérdésedre.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

"ha" ezt akartam írniKép, de nem enged vissza szerkeszteni, hogy kijavítsam...

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Kipróbálom feltétlenül az új szoptatási módszert amit Megann írt. Ez fejésnél is bejön?
Próbálkozom, de azt már most eldöntöttem, hogy az idegeimet nem fogom felszámolni, mint a második babánknál. Ott a pszichológusnál kötöttem ki, mert teljesen depressziós lettem. Piszok egy érzés amikor mindenki kérdezi, hogy szopik-e a baba, te meg azt válaszolod, hogy sajnos nem. Erre elkezdenek sajnálkozni, hogy jajj az nem jó, mintha te nem tudnád. Végül az a vége, hogy nem baj felnő ez is tápszeren, de látod a szemében, hogy úgy néz rád, mint aki nem is próbált mindent megtenni.
Na ezt most kihagyom.
Próbálok feltenni képet, de nem tudom lekicsinyíteni. Ha nem sikerülne majd Apa felteszi.
Anyóstéren nálam ugyanaz a helyzet, mint a Megannal, már a puszta jelenléte is idegesít, sőt már az a tudat is, hogy jön a hétvége és érkezik.
Kitartás mindenkinek, felébredt az Emma, megyek babázni.Kép
cipó

Uxi, köszi megyek is olvasgatniKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Penna Kép Eszemben sincs megelőzni Téged, tudjuk mi azt, hogy Te következel!!! Hajrázzál kicsit, mi meg szorítunk Neked, hogy túl legyél a dolgon, és sima szülés legyen. Utánad meg megyünk mi. Milyen poén lenne ha négy babanetes is összefutna a koriban Kép Kép Kép Bár az is lehet, hogy jól ellennénk, de csak a folyosón kapnánk helyet, annyian nennének. / ha mondjuk kifogjuk a frontot/.

Benianyu Kép Örülök, hogy jobb napod van! Nálunk is hasonló dolgok voltak, ahová a páromnak kedve van menni, oda megyünk, de ha neki lustizós kedve van, más nem számít. Majdnem megölt a szemével, amikor megkértem, hogy vigye le Balázzsal a szemetet, és szaladjanak le vásárolni, mert én annyira szédültem, hogy nem mertem elindulni. És mellesleg közben itthon főztem, porszívóztam, ami nem lett volna kész, ha ő marad itthon... Ja, és ő is simán végignézte, hogyan lakkozom az erkélyen a pelenkázóhoz szükséges lapokat, tök egyértelmű, hogy itthon minden az én dolgom. Ha szóváteszem, hogy semmit nem képes itthon segíteni, akkor mindig az a vége, hogy én menjek dolgozni, ő szívesen babázna itthon, és akkor övé a háztartás is. HI-HI. Csak az a bibi, hogy amikor dolgoztam, akkor is egyedül csináltam itthon mindent...

Zsóf Kép Gergő imádnivaló, a bútorai is nagyon klasszak! Homeobogyót naponta váltom, és minden nap öt szemet veszek be. / tehát egyik nap az egyikből ötöt, következő nap a másikból ötöt/. De nem hinném, hogy ez előrébb hozná a dolgot, elvileg csak könnyebbé teszi.

Tejproblémák: találtam egy homeopátiás kiadványt, amiben elég sokminden van a tejgondokról. Pár dolgot leírok, hátha segít Nektek. Annyit tennék hozzá, hogy fontos az is, hogyan szedjük a bogyókat! A kúra ideje alatt kerülni kell a mentolos dolgokat / fogkrémet pl lehet kapni homeopátiásat is, amiben nincs mentol/, a bogyókat nem szabad elektromos környezetben tárolni / mobiltelcsi, tv teteje, mikro, stb közelében/, és bevételük előtt egy, utána fél óráig nem szabad enni-inni, legfeljebb vizet. Kézbe nem szabad venni a golyókat, vagy a fiolából közvetlenül vehetők be, vagy műanyag kanálba önteni, és onnét a szájba. Fém kanál nem jó! Jó sok mindenre kell figyelni, ha ezeket nem tartjuk be, módosíthatják, gyengíthetik a szerek hatását. Tudom, hogy sokan tudtátok már ezeket, de aki nem, annak fontos lehet. Remélem, nem volt uncsi!
És akkor a tejes dolgok:

ACIDUM PHOSPHORICUM C12-C30 : Ha kimerült az anya, nincs ideje pihenni, túlaggódja, szinte teljesíthetetlen feladatként éli meg az anyaságot és ezért apad, vagy meg sem indul a tejelválasztás.

URTICA URENS D4-D12: Eleve kevés a tej, különösen, ha előző szülésnél is nehezen indult a tejbelövellés, ill. anyai ágon tejgondok voltak. A vulva és az emlők gyakran viszketnek, szúró fájdalom, ödéma jelenhet meg ezekben.
Fontos, hogy ez a szer magasabb potenciában az elválasztásnál segíthet a tej apasztásában!!! / D12-C30/

PHYTOLACCA D6-C30: Nehezített, késleltetett tejbelövellés, csomós, gennyes igen fájdalmas, néha hűvös tapintású mellek, a bimbók rendkívül érzékenyek. A szoptatás alatti fájdalom gyakran az egész tesre kiterjed. A hónaljárokban is nyirokcsomó- vagy tejmirigy duzzanatok jelenhetnek meg.

LAC DEFLORATUM D12-C30: Késlekedő tejbelövellés, kevés tej, a mellek kisebbednek, az anya nagyon szomjas, levert, csüggedt, erős fejfájások, igen bőséges vizelet. A kismama úgy érzi, hiába iszik sokat, abból csak vizelet képződik, anyatej szinte semmi.

Egyelőre ennyi. Ha valakinek egyéb tünetei, gondjai vannak és esetleg a homeopátia felé is fordulna segítségért, írja le nyugodtan, mert még elég sokféle szer és tünet van itt leírva, de nem akarom fölöslegesen foglalni a helyet, hátha nem is érdekel senkit, vagy nem vonatkozik senkire.

Szép napot mindenkinek!
Judit 38+6

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Megann,
koszi az erdeklodest. Sajnos igen aggaszto a helyzet tejci ugyben... Tegnap mar csak 10 ml volt a melleimben osszesen... Mindent kiprobaltam, amit csak lehetett az elmult hetekben, meg a hires 7-7-5-5... technikat is. Egyszeruen apad es nincs mit tenni. Betoltottuk a 7. hetet, asszem ideje feladni a kuzdelmemet. Innen mar nincs visszaut. A vedonom kijott minap es megerositett abban az elgondolasomban, hogy a baba szopotechnikajaval lehet a gond. Tokeletesen racuppan a cicre (igaz ido kell ehhez is), latszatra sziv, de nem nyel semmit, pedig anno meg volt mit. Igy persze, hogy egyre csak apadt a tejem.
Egyedul szopis tanacsadot nem hivtam hazhoz, de gondolom a baba szopasi technikajan o sem tudott volna valtoztatni. (Ma tervezem felhivni ez ugyben vmelyiket, hogy a lelkemet megnyugtassam, hogy en tenyleg mindent megtettem.) Aztan gondolom az sem tett jot, hogy hetek ota korhazrol korhazra ill. kontrollokra jarunk a baba gegebetegsege miatt. Latszolag jol viseltem a dolgot, de nyilvan belul kivoltam a dolog miatt.
Szoval igy allunk. Az elejen elegge kiborultam, kicsit depis is voltam. Remelem mihamarabb fel tudom majd dolgozni ezt a kudarcot, bar nem valoszinu. Igy is egy szorongo, depis emberfajta vagyok, aki sok eves dolgait meg mindig nem emesztette meg. Kép Szal ez a no milk dolog volt eletem legnagyobb csapasa.
Mindig elpityeredem, mikor kerdezik uton-utfelen, hogy na es ugye van tejcsi... Valaszt tudjatok es erre persze jon a mar ismert nyugtatasnak szant buvos mondat, miszerint a tapis babak is felnonek es a mai tapszerek mar nagyon jok...

Mostanaban keveset vagyok, de Mea es a te kuzdelmedet figyelgetem neha es nagyon drukkolok nektek. Persze a tobbieknek is, akik szopis gondokkal kuzdenek!
falina

Sziasztok!

Jelentem, én is a MÁV-ban fogok szülni, csak október végén...van még itt még valaki aki akkora van kiírva?

D.
ma töltöttem be a 35.hetet
edede

Megann,
banyek a du.-i uzimet nem tette fel ez a ...
Lenyeg, hogy ha nem javulna a helyzet tejcsi ugyben, mindenkeppen hivj ki magadhoz szopis tanacsadot vagy menjetek az istvanos szopis ambulanciara, mert van uj a nap alatt!
Hivtam Rozsa Ibolyt es tudott uj dolgokat mondani a mi esetunkkel kapcs is (valszeg gyenge a szajaban levo izom, emiatt nem sziv rendesen pincuri, ezt allitolag lehet devenyes vagy egyeb modszerrel orvosolni.)
Falina
falina

A kisfiamnál én is a végsőkig aggódtam,stresszeltem a tej miatt (végül volt, de mindig éppen elég, persze többnapos munkaszünet előtt elzarándokoltam a védőnőhöz tápszer mintákért, mert fogalmam sem volt, mit csinálok akkor, ha egyszercsak elfogy a tejem...) Remélem, a másodiknál nem lesz ennyi (irreális) aggódás, bár félek, a hormonok dolgoznak ilyenkor.
Csak azt akartam mindezzel mondani, hogy szerintem teljesen relaxált elsőbabás anyuka nem sok van...Ha megengeditek, hogy ismeretlenként hozzászóljak...próbáljatok megnyugodni, mindent tökéletesen csináltok, a babák meg tökéletesen működnek,növögetnek és csodaszépek!

D.
edede

Hali!

Csak képeket dobok fel megint, ez már csak így megy, még olvasni sincsen időm...

Ez itt Csabi.
Kép

Ez meg a lányom három naposan, szerintem nagyon hasonlítanak...
Kép

Ez meg a lányom most, a képek szerintem magukért beszélnek.Kép
Kép Kép

Amúgy minden oké, bár Csabi utál fürdeni (le sem tagadhatnák, hogy testvérek, Gabi három hós koráig végigüvöltötte az egészet), mostanában éhen akar halni, de nem hiszek neki (persze azért kap cicit, ha kérKép), mivel most voltunk mázsálni, és 16 nap alatt 680g-ot hízott.Kép A kendőt egészen szereti, de csak akkor, ha nem éhes.

Minden jót mindenkinek! Gyerkőcök nagyon aranyosak, Kata, elképesztő ez a hatalmas poci!

Kóbor
kóbor

Kobor,
szerintem is nagyon hasonlitanak! Kép Szepek a porontyok!!!
A hordozokendos kep hihetetlenul edes! Kép
falina

Jó reggelt!

Látom éjszakára megjavították ezt a sz@rt! Azrét idemásolom a tegnap esti mérgemet, mert legalább tízszer megpróbáltam elküldeni és egyszer nem engedte.
(Az összes hócipőm tele van a babanettel! Kép Kép
Vagy csak nálam nem lehet felmenni mostanában? Hogy lehet, hogy az utolsó hozzászólás 12:22-kor volt? Az kizárt, hogy azóta nem volt itt senki. Akkor ti sem tudtok felmenni? Így nem lehet beszélgetni Kép Kép Kép )

Kóbor,
Nagyon édesek a gyerekek! Szerintem is hasonlítanak. Én is várom, hogy majd hasonlítgassam a két fiam képeit. Kép A hordozókendő a kislányodon nagyon édes!!!

Edede,
Ha szeretnél felkerülni a táblázatba, dobj meg az adataiddal. Kép

Mindjárt fel is teszem az utolsó verziót. Kép

Benianyu
38+3

benianyu

Nincs változás a táblázatban, csak úgy feltettem nézegetni. Kép Kép Kép
(Kiélem, hogy végre működik a babanet, még ha magammal beszélgeteek kora reggel, akkor is. Kép)

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 8 hét + 6 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 7 hét + 3 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 7 hét + 2 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 6 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 6 hét + 0 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 5 hét + 4 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 5 hét + 1 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 5 hét + 0 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 5 hét + 0 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 4 hét + 1 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 4 hét + 1 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 3 hét + 3 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 3 hét + 2 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 3 hét + 0 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 3 hét + 0 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 3 hét + 0 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 2 hét + 6 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 2 hét + 5 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 2 hét + 5 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 2 hét + 4 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 2 hét + 4 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 2 hét + 0 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 2 hét + 0 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 2 hét + 0 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 1 hét + 6 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 1 hét + 4 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 1 hét + 4 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 0 hét + 5 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 40 hét + 2 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 40 hét + 2 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 40 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 39 hét + 1 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 39 hét + 0 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 38 hét + 5 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 39 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 39 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 38 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 38 hét + 1 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 37 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 37 hét + 4 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 37 hét + 3 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 37 hét + 1 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 35 hét + 6 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 33 hét + 2 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 31 hét + 0 nap
</pre>

benianyu

Falina!Kép

Hát sajnálom, hogy Te is küzdesz a tejcsi miatt.
De lagalább ennyi ideig csak tejcsin éltKép

A miénk ugye a hülye védőnő és a doki tanácsára már tápszert kap pótlásként első héttől, ráadásul 100mltKép amivel jól kitágatottuk akkor a gyomrát szerintem, naná hogy kevés volt utána már a cicimKép

Most cicizés megy(fingom sincs mennyit eszik úgy kb. 40ml talán?!? sajnos nincs mérleg és kölcsön sem adtad a védőből!!!!Kép)
utána meg kapja a 100-as tápszer adagot és van hogy csak 50-et eszik belőle van hogy az egészet változó.

Csak olyan kiváncsi lenék mennyit ezsik cicibőlKép
Megnyugtatna ha tudnám mennyit és hogy azért legalább az is valami.

Most úgy aludt éjjel, hogy 9-től 12-ig utána 1-4-ig és most alszik 5-mostanáig.Kép

Hát jó fárasztó az biztos, szegény párom is kel, az éjféli övé volt cumisüveggel.

De mindig cicire is teszem, úgy hogy mindig kelek én is ő is, mert ő meg megy melegíteni az üvegetKép

Hát sajnálom őt, de annyira rendes hozzánk a párom!!!

De elpakolni, rendet tartani azt ő sem tud, őt is nagyon elrontotta anyukája.
Állandóan elrakott mindent utána, még a alsógatyáit is.

És sajnos megmaradt ez a szokása, hogy mosogatni egy tányért sem hajlandó maga után, pedig most jól jönne a segítség.

Nem panaszkodom, mert a gyerekkel sokat foglalkozik, eteti, fürdeti, tisztába is teszi esteKép

Mea
mea

Viszont lenne egy kérdésem, nekünk sokat sír, naponta van hogy 2x két etetés között.
Ez nem baj????????????????????

Ez normális újszülöttnél?????

Nálatok nincs ilyen????

Mea
mea

Szia Edede!

Én oktüber 26-ra vagyok kiírva, de valószínűleg sajnos nem várlak megKép.

Lányok, ma hajnalban találkoztam a nyákdugómmal.
Ez 1000-es méhszáj mellett nem sok jót ígér...

Nagyon remélem, még legalább egy hétig kihúzzuk, nem szeretnék még szülni (Igazából szíevesen megvárnék mindenkit, aki előttem van a táblában!)

Ma megyünk először ctg-re.

Uxi

35+6

KépKépKépKépKép
uxi

Hajrá UxiKép

Minden ok lesz és angyon szép szülésed lesz, bízzál benneKép

Drukkolok majd nagyon!!!Kép

Mea
mea

Megann4Kép

Ha elsz időd a fenti sok sok kérdésemre próbálj meg válaszolniKép
Tudom nem sok időd lehet a pici mellett.Kép

Mea
mea

jó reggelt csajok!
mi sem szülünk még,bár a dokim már hetente 2szer berendel megvizsgálni,mert a baba annyira lent van én meg annyira nem nyílok(anyukámnál ue.volt,egyik nap még teljesen zárt volt,másnapra rohantunk szülni-jó fej voltam!Kép)
csak 99-esnekhívnakKépKépKép,bár szerintem már hívhatnának 100-asnak isKép(tudjátok a baba feje kicsit nagy lesz).már tűkön ülök,úgy mennék már megszülni.
panaszom nem sok,max.ahogy a babókám bulizik bent,csoda,hogy még nem szakított át vlmit,de nagyon ari,legalább próbálkozikKép!
tündérek a babák a képeken,szorítok mindenkinek,aki már otthon próbál megfelelni az újszülöttjének,arik a sztorik,
majd jelentkezem,csütörtökön megyek megint a dokimhoz...
Nyúlné,39+1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea

Sírásról a 2. hónapban:

Gyermekünk most már hosszabb időszakokat ébren tölt az etetések között, és esténként is elevenebb, viszont jó esélyünk van rá, hogy az ébrenlét óráit leginkább sírásra fordítja. Persze nincs két egyforma baba, és bízzunk abban, hogy a miénk talán áldott természet. Az átlag csecsemő napjában két-három órát sírással tölt el, és ez idő túlnyomó része estére esik. A jelenséget gyakorta kapcsolják össze a hasgörccsel vagy kólikával - a gyomor, illetve a has görcsös fájdalmával, melynek hatására a gyermek felhúzza lábait és torkaszakadtából bömböl -, holott valójában senki sem tudja, mi a kólika. Ha előadódik, a kólika a szülést követő három hétben kezdődik, három hónapig, vagy még tovább eltart, és nincs rá megbízható terápia.

Azonban nem mindig a hasgörcs az oka a sírásnak; sok baba minden látható ok nélkül is képes sírva fakadni. Ha ez történik, próbáljuk megnyugtatni gyermekünket ringatással, szoptatással vagy elvonva figyelmét kedvenc játékával. Néhány percnél tovább ne hagyjuk magában sírni, hiszen ebben a korban a sírás annak az eszköze, hogy tudassa velünk, nyomorúságosan érzi magát és szüksége van ránk.

anyapoc

Köszi, Mea!

Ezt az üzenetet még legalább 1, jobb esetben 2 hétig nem szeretném "beváltani"!!!Kép
Remélem, még húzzuk egy darabig!

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Mea!

Próbáltad már ilyenkor visszatenni cicire????

anyapoc

Kóbor!Kép

Csabi és Gabi tényleg nagyon hasonlítanak! Gabi olyan édes a hordozókendővel, hogy majdnem elsírtam magam. Kép

Mea!Kép

Gergő is sírt a hasfájástól 3,5 hónapos koráig. Kép Sajnos ilyen kor sokmindent ki kell próbálni, és még így sem biztos, hogy valami hat.

Penna!

Szorítunk, hajrá! De már én is nagyon szeretnék szülni. Tegnap megszült egy barátnőm, aki okt.10-re volt kiírva. Én meg csak irigykedem. Kép

Falina!Kép

Örülök, hogy sikerült jó tanácsot kapnod, biztos sikerül valami megoldást találni a problémára.

Uxi!

Szorítunk neked is, hogy még bírja ki egy kicsit a babácska.

Jucc!

Már én is szedek Caulophyllumot, eddig a CH9-ből szedtem napi 5 bogyót. Remélem az elég. Lehet, hogy én földhözragadt vagyok, de nem hiszek az olyan hókusz-pókuszokban, hogy fém kanál nem jó, meg elektromos környezetben ne legyen. Ezek a sugárzások nagyon kis energiájúak ahhoz, hogy egy hatóanyag szerkezetében változást okozhassanak.

Zsóf
38+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Mea!

Nekem Madela mellszivóm van....hát nem vagyok elájulva tőle....
Nekem is erőssen massziroznom gyúrnom kell a cicimet hogy jöjjön belőle a tejcsi....
Hiába, semmi nem olyan tökéletes mint a babáink szopókája....

Sajnos éjjel kapott babó egy adag tápszert, mert annyira ki vannak a mellbimbóim, hogy még az is fáj, ha a levegővel érintkezikKépKép.
Lehet hogy ez is a mellszivó műve???
Meg a brutál fejési technikáé???(7-7-5-5 stb...)

Sirás...
Szerintem mindenképp normális ha egy kisbaba sir...
Ki többet, ki kevesebbet, ki unalmában, ki azért mert fáj a hasa...
Szerencsére mi eddig egyáltalán nem vagyunk sirósak.... két etetés között szépen elnézelődik vagy elalszik Lénácsaka, inkább délután van uncsis időszak...
Csak az esti fürdetésnél van paláver...de az is azért szerintem mert akkor már olyan éhes....
Úgyhogy pont ma beszéltük meg a férjemmel, hogy két szopi között félidőben lesz fürdetés, hátaha úgy nem üvölti végig az egészet....

Ja és sirás és sirás között is van ám külömbség...
Én pl már meg birom különböztetni, hogy mikor sir éhesen, és mikor sir úgy hogy: Héééé, unatkozom!
Amikor uncsizik, akkor inkább "kiabál".... sajnos jobban nem tudom leirni....

Na most hirtelen ennyi...
Volt még valami kérdésed???

Hari!Hol vagy??

Megann

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?