Beának jobbulást!
2004.01.21 23:58
Bár így visszaszámolva már akkor is volt pocaklakóm.
A párom és az anyukám tudja. Többiek még nem.
Rögtön eszembe jutott amiről beszélgettünk, hogy az Isten amikor elvesz egyet, ad is egyet.

2004.01.22 00:13

) En mosom az o fogat es kozben o az egyemet. S neha ugy belelendul a kisasszony, hogy majd lenyomja a fogkefet a torkomon.
) nagyon ari lehet, ahogy kozli

Szóval ne dőljek be?
Bár... azt hiszem, az én anyukám is mesélhetne, de neki nem volt fia, így nincs összehasonlítási alapja...
Ne tudd meg, mit éreztem, mikor végeztem a mosogatással, és bejöttem a nappaliba, hogy végre lerogyjak egy kicsit pihizni...

, Pityunak pedig boldog szülinapot kívánunk! 

Vagy pl. amikor ezerszer rászólok valamiért, és koboldkópé vigyorral csak azért is tekergeti pl. a hifitorony hangerő szabályzóját.
Lelkileg kicsit padlót fogtam, de miután jól kibőgtem magamat már sokkal jobb volt.
Gondtalan babavárást kívánok!
Ha majd végre átköltözünk az új házba(tavasszal?), akkor mindenki külön szobában lesz, a legkisebb is! 
2004.01.22 00:14
Bár nekünk is mindkétszer lánynevünk volt rögtön, fiúnéven meg utolsó pillanatig küzdöttünk. Balu a 38. héten még Donát lett volna, Zsoma meg augusztus 30-án még Zénó
2004.01.22 00:14

Mi a fürdés legvégén mossuk még a kádban. Így nem lesz a pizsamája nagyon vizes. Különben az lenne.

2004.01.22 11:10
Dorka a fotelben szokott majszolgatni kenyeret, bulátát, így minden tiszta morzsa. Ha főzök, akkor ő is résztvesz mindenben, így minden tiszta liszt és tészta, vagy ha eszik, akkor az etetőszék körül minden tiszta mocsok...
Így napjában kb. 2-szer kell porszívózni
Engem annyira nem zavar, csak apa van jobban kiakadva, ha véletlenül hamarabb jön haza, mint hogy rendet raktunk volna Dórival. Dorka tudja, hogy apa utálja a rendetlenséget és délután, ahogy sötétedik, mondja: "Rendet rakok, segítek anyának"
Ilyenkor a nappalit meg kell tisztítanunk Dóri holmiaitól, és a konyhában is rendnek kell lenni. Tehát már tudja Dorka, hogy apa mindent tud és a rendet szereti, anya nem tud semmit és nála lehet rendetlenség

Az idő miatt legalább nem kell agyon öltöznötök, itthon mínusz fokok vannak, annyi mindent fel kell venni, így már mozogni sem lehet
2004.01.22 11:21

Most ő is itthon van, mert az első óra után azonnali hatállyal haza zavarták, mert be van dagadva a bal szeme. Szerintük kötőhártya, szerintem meg inkább szaruhártya gyulladás, de délután megy a Szemészetre, és majd kiderül. Most már csak a Miki hiányzik, hogy mindenki itthon legyen.

Vagy már immunis vagyok dolgokra, úgy általában....? 
Ugye jól emlékszem? Én reggeli vagyok, Te meg délutáni. 

2004.01.22 11:31
.2004.01.22 11:41
de nálatok akkor már biztosan Győző lesz!
Nekünk a szüleink idősebbek, nem is jó, hogy sem fizikailag sem lelkileg nem lehet úgy számítani, mint egy 10-15 évvel fiatalabb szülőre lehetne. 2004.01.22 12:12
2004.01.22 13:10
de majd elmúlik. Amit Menta mondott nkeünk nagyon bejött elalvásnál. Hogy mindeig előre szólok neki, hogy ez az utolsó mese és utána elköszönünk tőlük, ilyenkor végig puszilja a mesekönyveket, integet nekik és elteszem. Igaz hogy 2 hét után tegnap előszőr volt, hogy nem sírt hogy még egy utolsót
2004.01.22 13:55
Néha el sem hiszem, hogy nincs vele semmi gondom.
Meglátod, minden rendben lesz!
És csak azt a kettőt kérdezi, amit mondott neked
Asszem elmegyek dokihoz... 2004.01.22 14:39

Részleteket nekem is! 

Olyan béna vagyok, alig tudtam puskázni
Ugyanakkor megint óriásit fejlődött.

2004.01.22 16:05
akkor sok mindent kihagytam a levesből
Szóval remélem jól érzitek magatokat a koncerten. Ezt csak azért írom, mert most szombaton voltunk a Zeneakadémián barátnőm zenekarának a koncertjén, és bizony a végére eléggé fellélegeztünk, hogy befejezték, csúnya módon a taps közben elmenekültünk. Persze nem mondtam el ezt a barátnőmnek
Tamara
2004.01.22 16:52
2004.01.22 17:05

Szegénykém még 10 perc múlva is remegett. Most mehetek érte holnaptól megint, mert annyira fél, hogy csak na...Egészen a városba kell lemennem, mert azt mondta a Miki, hogy már a buszon is szemétkedett vele a gyerek.

A Miki szája vérzett, és fel is van dagadva.
Mi a túrót lehet ilyenkor tenni? Fogalmam sincs. Eddig tök nyugodt voltam, hogy hiába lakik egy csomó nemzetiségi az utcánkban, nem volt ilyen problémánk. Holnap megnézem magamnak a kölyköt, feltéve, ha oda mer jönni, ha meglát...
2004.01.22 17:50
Egy ismerősömnek is a szomszédjával volt gondja, mert ha valami olyat tett, ami a szomszédnak nem tetszett, azzal kezdett, hogy az autójuk összes kerekét kiszúrta
Most ha utána számolunk, jó sok pénz, inkább az ember csendben marad
2004.01.22 17:59

Szerencsére ennyivel megúszta, de ő is mondta, hogy legközelebb hallgat rám, és inkább csak társasággal fog arra jönni. 2004.01.22 19:47
. Még jó, hogy nem lett komolyabb baja Mikinek. Senki
nem volt, aki tudott volna neki segíteni?
. Hullafáradt vagyok a sütéstől
. Csajok, érdemes megvenni a Corában az akciós muffinsütőt, mert tényleg jó minőségű. 2004.01.22 19:55
Még nem tudom mikor megyek a dokihoz. De nem mostanában. Majd február vége felé.

Drukkk!2004.01.22 20:11
Biztos, hogy nincs semmi baj, ha már semmi tüneted nincs! Drukkolok holnapra!

2004.01.22 20:30
2004.01.22 21:18
A három nagy 5-5-7 hónapos korától volt bölcsis és nagyon jól megtanulták a beilleszkedést a közösségbe. A mai napig nincs gondjuk egy új társaságban. Azonkívül sokszor jobban megtanulnak valamit a gyerkőcök, ha nem az anya mondja
Ha sikerül kifogni egy jó bölcsit, azaz nevelési szempontból jót (!), akkor megéri a dolog. Persze a betegségek is jönnek... De azt hiszem, azon is túl kell esni, mert azokkal is erősödik az immunrendszerük. Ha nem a bölcsiben,akkor az oviban, ha nem ott, akkor a suliban kapják meg a betegségeket. (persze ezt általánosságban kell érteni) Az enyémek szerencsére alig voltak betegek, a suliból pedig szinte nem is hiányoztak! Tomi kicsit rosszabbul kezd, de remélem még fejlődik
Pl a fránya fejfájásomra sem, hogy a fene vinné... Most vacsihoz épp 2 szem Ibuprofent ettem desszertnek, hát ez most úgy érzem, kezd hatni. Jó lenne, mert tényleg kedd du óta fáj folyamatosan.
De ez jó hír lenne, mert húst, sajtot, tejet eszik rendesen.
Dani eddig még megúszta, őt csak megfenyegették egyszer fényes nappal a körúton, de a két barátja odaadta az óráját, Daninak nem volt. Elég szörnyű, hogy nem tudunk mit csinálni ez ellen. Sajnos nem lehetünk mindig ott mellettük. Bár nem biztos, hogy meg tudnánk védeni őket pl. egy késsel szemben... 2004.01.23 04:54
Most kozzetennem:
engem is erdekelne BMarti felvetese hogy szerintetek a babara keszuloknek is vigyaznia kellene, hogy milyen tornagyakorlatokat vegez? Vagy csak akkor kell erre figyelmet forditani ha mar kiderult a turpissag?
Ti hogy csinaljatok?
kulonben azt mondta, hogy soha nem buntette meg erte a gyerekeit es ha mar kicsit nagyobbak voltak (ertsd: Daninal
) akkor bevezette azt, hogy a hiszti utan el kellett vonulni a gyereknek 1 percre gondolkodni. Nala bejott... Ja es kovetkezetesen, SOHA nem engedett a hisztinek (ugye velem ellentetben Brrrr
)
de en nem tartom jonak a bolcsit egyaltalan (felteve ha nincs rakenyszerulve anyagilag a csalad!) es teljesseggel nem ertek egyet azzal a felfogassal, hogy a gyereknek van ra szuksege. Jo, Dani valoban meg csak most 2 eves, en ezt tobbi barataink gyerekeit latva irom; illetve Vekerdy Tamas velemenyet figyelembe veve, aki szerint a gyereknek igenis az anyukajara van leginkabb szuksege (ha jol emlekszem 4 eves koraig) es elegendo neki hogy a jatszoteren talalkozik a tobbi gyerekkel. Ha testver van akko meg ez adva is van. En egyelore ugy tervezem, hogy Danit semmikepp nem adom "oviba" -talan 4 eves koraig; akkor is csak (ha jol tudom hogy igy mukoduik itt az "alapovi") minden masnap 2-3 orara. 2004.01.23 07:51

Elutazas. Erezzetek jol magatokat.
Nem csodallom, hogy remegett.
Gratula.
Az is igaz, multkor en sem mosolyogtam, mikor eszrevettem, hogy a liftben mig beszelgetek az egyik szomszeddal, a mellettem turelmesen varakozo lanyom ugy hogy fogta a kezem, szepen elkezdte harapdalni a friss kenyeret. Szep csendben alldogalt es harapdalt. Mikor eszrevettem nem tudtam hogy mosolyogjak-e vagy szidjam le.
) Kepzeljetek, tegnap is levette a kozepmagas sarku cipomet a cipos szekrenyrol es abban klaffogott a lakasban. Es huzott hozza sapit. Nagyon csabos volt, ahogy harsinyaban, body-ban, cipoben es sapiban jarkalt a lakasban. Es egyre jobban szeret oltozkodni. Van hogy kepes ket body-t is egymasra huzni.
) Ja es ha feloltozik odaall az apja ele es korbeforog es mondja, hogy nice vagy hogy tete. Es az apjanak meg kell dicsernie. 2004.01.23 08:28
Na, akkor kicsit én is indoklom
Amíg itthon vagyok, addig később is csak fél napra akarom vinni Balut, és nem erőltetve.
Még jó, hogy 1-2 hete még paráztam, mert semmit sem csinált
2004.01.23 08:40
2004.01.23 09:11
2004.01.23 09:33

A terítőm nem lett ugyan kész, de hétfőre kész kell hogy legyek, mert akkor lehet, hogy elviszik.
Majd lefényképezem, már abból sincs sok.

2004.01.23 10:04
de van néhány Ármin-duma, amit muszáj megírnom
úgyhogy most csak ezeket írom:
: és velem mit csinálsz, hová teszel?) A mamit a boltba viszem, visszateszem egy polcra 

Persze, miután elmeséltem Andrásnak is, folyton mondja, hogy kit vissz vissza a boltba
(nem tőlünk hallotta!!!!!!!)
és a cicust 

olyan kis törpi még! Kb másfél fejjel alacsonyabb Árminnál! Nagyon édes, ahogy ácsorog!
Mi ez az új mhely? 2004.01.23 10:24
Csak amikor vissza akartam jönni, akkor akart kirugni a főnök
Ja, és jól aludtam, hála az Ibuprofennek! Persze lehet, hogy különben is elmúlt volna... 2004.01.23 10:28

Nálunk este fürdés után testápolózás, öltözés, és fekvés (saját ágyba, saját szobában). Én odafekszem az ágy szélére, és elmondok egy verses mesét. Utána ott fekszem csöndben, amíg Lacika el nem alszik. Ő meg hozzám bújik, turkálja, birbitéli a hajam, és több-kevesebb idő alatt (fél - másfél óra
) elszundít. Ha elalszik végre, akkor odateszem a leesés gátlónak használt könyvet az ágy széléhez, és kiosonok. De egyrészt ez nagy pocakkal nem fog menni, másrészt éjszakánként minimum 2-3 ébredés menetrendszerű nálunk. De ha az Apja fekszik mellé, akkor Lacika addig üvölt, amíg be nem megyek. A múltkor próbálkoztunk, és egy óra hosszánál tovább üvöltött, ahogy a torkán kifért. Mivel győzött, biztos lehetek benne, hogy legközelebb is ezt csinálná, úgyhogy az Apával alvás le is került a napirendről. Ha meg a mese után kijövök, akkor azonnal felkel, ezzel is próbálkoztunk már, ha százszor nem vittem vissza az ágyába, akkor egyszer se, és százegyedszer is kijött sírva. Amikor felvettem, hogy visszavigyem, akkor meg a nyakamra fonta a kis karjait, és úgy kapaszkodott, mint egy fuldokló az utolsó szalmaszálba. Ezzel is győzött, annyira megsajnáltam, hogy végül én is bőgtem vele, és persze maradtam.
Közben azon is gondolkoztam, hogy mennyi lehet az igazság az aludj jólban írtakban, hogy megváltoznak az elalváskor tapasztalt körülmények, és azért ébred fel. De ott van Norci ellenpéldának, Vili már akkor is irígylésre méltóan átaludta az éjszakát, amikor még szopival aludt el. Jól emlékszem, Norci? Kezdek arra gyanakodni, hogy a jól alvás a hasfájóssághoz hasonlóan a szerencsén múlik.

De azért este 8kor már nem sok kedvem volt a porszívózáshoz, a fél kiló széttrancsírozott kenyeret meg mégse hagyhattam ott a kanapén.

Tényleg vasból lehet a hölgy!
Nagy nehezen sikerült annyira rászoktatnom, hogy egy kis rövid derekú, kinőtt pólót megtűr magán, ha a feneke pucér, és így is hajlandó használni a bilit. De ez egy hónapig eltartott.
Szerencsére nálunk marha meleg van mindig, úgyhogy pucérkodhat nyugodtan.

Én ugye babát tervezek (most éppen) októberre
, úgyhogy semmi képpen nem akarom Lacikát szeptembertől sehova beadni. Persze nem is lesz akkor még 3 éves. Gondolom a 3. szülinapjától vennék fel oviba, de még akkor se tervezem beadni. Talán majd a következő szeptembertől, amikor már majdnem 4 éves lesz. Addig meg sokat megyünk játszótérre, bölcsödei játszócsoportba, szomszéd és rokon gyerekekhez együtt. Így lesz (van) neki gyerek társasága, de nincs semmi kötelező, ha egyik reggel még aludnánk, vagy ronda az idő, és nincs kedvem kimozdulni, akkor nem megyünk sehova, és kész. Meg azt se szeretném, ha úgy élné meg, jött a kistesó, és ő ki van taszítva miatta. Biztos, hogy azon is sok múlik egyébként, hogy milyen az ovi vagy a bölcsi, ahová járnak a gyerekek, meg az is, hogy milyen a gyerek saját egyénisége. Én pl. imádtam oviba járni, dehát oda járt a Nővérem is, a szomszéd néni volt a daduska, és a konyhán szia Mártikával, meg extra nasikkal fogadtak. Kedves kis falusi ovoda volt, jól esik rá visszagondolnom.
Viszont pl. az Unokabátyám 3 évig minden reggel sírva ment az oviba, és a legkülönbözőbb tüneteket, betegségeket produkálta, csak ne kelljen mennie. A csúcs az volt, mikor szenvedő arccal a hasára szorította a kezét, és közölte, hogy fáj a méhe.
Hát, ő szegény biztos, hogy nem élvezte, hogy gyerek társaságban lehet...
2004.01.23 13:25

Tavaly tisztáztuk, hogy még az év is ua. Danimamával 
de micsoda korkülönbséggel. 2004.01.23 13:56
nem kell nagy dolgokra gondolni ilyenkor, pl. jött valaki Nelcsihez,mit játszottak, vagy pl. mit evett Nelcsi, leszórta az ennivalót, Anya mérges volt, stb...Ha valami jó dolgot csinált, akkor persze arról szól a mese. Ezeket is kiegészítem sok-sok párbeszéddel...hát tátott szájjal hallgatja.
2004.01.23 13:58
Nekünk a közelben kapásból van 3 is, ebből az egyikbe járt a férjem anno, ő azt favorizálja, de persze nem ez lesz a döntő érv. Nővérem pedig óvónő, majd tőle kérek tanácsokat. De egyáltalán mikor kell elkezdeni a keresést? Réka mivel dec-ben lesz 3, csak januártól menne. Mennyire kell előre jelezni, hogy majd be akarom iratni?
Különben meg együttérzésem, én nagy migrénes voltam, aztán azóta, hogy Rékával terhes voltam, nem volt szerencsére. Nálunk ez családi örökség.

, de most már kivárjuk az ovikort, mégha addig ki is hullik az összes hajam
És pont most jött ki Rékán, hogy csak engem akar, az apját szabályosan elküldi: menj innen!
Én meg már igazán nem tudom, hogy feküdjek, üljek meg egyáltalán... 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|