Temanal vagyunk...
Nem jellemzo ram, hogy vakon elfogadom barmilyen orvos velemenyet. Mindig voltak kerdeseim, amiket meg kellett valaszolniuk. Nem kell nekunk mindenben egyeterteni (marmint az orvossal) ahhoz, hogy jol tudjunk egyuttmukodni. Otthon ketsegkivul rossz, hogy sok orvos es vedono nem tajekoztat a hivatalos ajanlasokrol, hanem csak a sajat velemenyet adja tovabb az anyukaknak. Ez elsulhet jol es rosszul is. Itt szerintem ez jobban mukodik, mert nekem Levi dokija mindig elmondja a hivatalos ajanlast, aztan meg hogy o ezzel egyetert vagy nem es hogy miert ert egyet vagy nem. Ezek utan meg eloadom, hogy en mit gondolok es jol megbeszeljuk. A vegen termeszetesen en dontok arrol hogy milyen tanacsokat fogadok meg es milyen iranyelvek alapjan csinalom pl a hozzataplalast, hiszen en latom el a gyerekemet. Ha ezt kello korultekintessel es megfeleloen informalva vegzi az ember, akkor baj nem lehet.
Ha mar az elvekrol van szo, az en nezeteimhez legkozelebb Noemi nezetei allnak. Persze vannak kulonbsegek, mert mi mar egy eves kor utan bevezettuk a sajtot es a joghurtot, sot tegnap meg tojassargajat is kostolt Levi. Teljeskiorlest eszik csak, hozzaadott cukrot es sot nem kap, friss zoldfuszereket (bazsalikom, petrezselyem, kapor, metelohagyma, stb) viszont igen. Amitol sokan kiakadnak, hogy tejet nem is tervezem hogy adok neki es hogy minden amit eszik/evett az bio. Es akkor meg nem is mondam semmit a kornyezetbarat tisztoszerekrol es haztartasrol... Nekem ez mind nagyon fontos, mi igy elunk, ezert csinalom vele is igy. Masnak mas a fontos, ebbol adodnak az elteresek, de nincs ezzel semmi baj, amig nem tul szelsoseges esetekrol van szo. Szerintem itt egyebkent nincs ilyen.
Edesseg: Nem kap Levi es nem is tervezem. A mi csaladunkban az a szokas, hogy hetvegen mindig kidob a suto valami finom sutemenyt es az el is fogy hamar, jok a magyar sutemenyek, ki ne szeretne oket. A mindennapokban viszont nincsenek jelen, igy nekem nem nagy teher Levit tavoltartani ettol. Semmi szuksege szerintem edessegekre a gyumiken kivul, ures kaloria az egesz. Egyenlore ez igy is marad, raerunk meg erre, majd ha nagyobb lesz. Persze nem fogom tiltani tole orokke, pont az en asztalomnal fog eloszor enni finom hazi sutit, de ennek meg nincs itt az ideje.
Ha egy allergiat vagy barmilyen mas jellegu egeszsegugyi problamat nagy valoszinuseggel el lehet kerulni, akkor en azt el akarom kerulni. Levi alapbol is erintkezik eleget mindenfele korokozoval, kornyezetszennyezessel, kemikaliaval, mocsokkal, kesobb stresszel stb es en ezek ellen a legnagyobb mertekben fel akarom vertezni, hogy kesobb is jol vegye az akadalyokat. Valoszinuleg egyebkent szerencses alkat is mert meg sosem volt beteg.
Jo ez a tema, kicsit felporgette a topikot. En mindig orulok, mikor ennyi kulonbozo velemenyt olvasok, latszik hogy mindenki meggyozodesbol teszi ugy a dolgat ahogy. Persze jo lenne ha senki nem venne csak fehernek vagy feketenek amit irtam, mert arnyalatok mindig vannak, de ido sajnos mar kevesbe ezeket bovebben kifejteni.