2004.02.16 09:38
Nem tudjátok, hogy a magzatvíz milyen állagú? Neki most egy picit véres, nyákos vizes valami van, nem tudja, hogy ez most a nyákdugó vagy pedig a magzatvíz szivárog! Vannak fájásai is, de szeretne csak a végére beérni a kórházba. 3. baba
ma lesz hózápor állítólag!
Annyira meg volt szeppenve szegény Dóri, látszott, hogy nagyon rosszul esett neki a kiközösítés és hogy még ilyen őt nem érte... DE nem árulkodott!!! Ennek örültem. Mi lesz az oviban???? Ma megyünk megnézni belülről, ismerkedünk az óvonénikkel.
) 2004.02.16 11:02

és csak kitartást és bizakodást tudok kívánni nektek, hogy amint lehet újra pocakos lehess!

Már nagyon hiányoltunk! 

Én mostanában annyira mélyen és jókat alszom, hogy az álmokra nem emlékszem. Azt hiszem inkább már így maradok, egészen megszoktam ezt a nagy pocakot!

2004.02.16 11:33
Lacika megpróbálta ugyan megvétózni a programunkat, és nem volt hajlandó időben felébredni a délutáni alvásból, de végül nagy merészen otthagytuk mégis. Ilyen még nem volt, eddig csak ébren, és saját elhatározásából ment el pl. sétálni nélkülünk a Nagyszüleivel. Kicsit aggódtam, hogy ha felébred, és nem talál ott, akkor nagy bőgés lesz, de szerencsére lazán vette.
Most hirtelen megint kinőtt minden cuccát, de vele vásárolni menni...
Vettem neki egy új cipőt tavaszra, szárast, de béleletlent. Jól megjártem vele, vigyázzatok a méretezéssel, még azonos gyártó esetén is! Ugyanis Lacika bundacipőcskéje egy 23-as méretű ASSO cipő. Nagyon bevállt, szerintem minőségben hozza a Siestákat, az ára meg fele annyi. Csináltam szívószálból mércét, de azt szépen itthon is felejtettem. Gondoltam sebaj, úgyis újra ASSO cipőt veszek, és lazán vettem egy 24-eset. Itthon derült ki, hogy miliméterre akkora, mint a 23-as bundacipő.
Szóval épp hogy jó, de lehet, hogy 2 hét múlva már nem tudom ráadni.
2004.02.16 12:20

2004.02.16 12:57
A dömperes teregetés nagy 5let!
Nekem semmi módszerem sincsen arra, hogy bevonjam a házimunkába. Ő akar részt venni mindenben, amit én csinálok, én csak próbálom megteremteni a lehetőséget, és kitalálni, hogy mit csinálhatna, ami már elég öröm neki, de még nem okoz nekem nagyobb gondot. Pl. a mosogatóba nem engedem belenyúlni, ott maximum mellettem egy széken állva nézheti, hogy mi csinálok. Ha főzök, a konyhapulton ülve nézeget, kis lábasban pl. zizit "főz", és "beszélgetünk". Mosáskor ő hordja be a kiválogatott mosnivalót (meg amit még sikerül megszereznie hozzá) a gépbe. Utána ő önti az adagolóból a mosószert a gépbe. Teregetéskor adogatja a csipeszeket és a vizes ruhákat, persze olyan tempóval, ahogy éppen sikerül.
Játékokat összeszedni is szeret. Ha porszívózok, hozza a saját kis porszívóját, és lelkesen dolgozik vele. Igaz, azért néha rájön a dili, és mindenáron az enyémet akarja.
Igazi stram srác lesz, ha már most ilyen jól bírja a gyűrődést!

2004.02.16 13:00

2004.02.16 13:20
Persze, biztosan kicserélnék, ha visszavinnénk, de ahhoz túl messze van. Elküldhetném postán, és megkérhetném Apósomat vagy Anyósomat, hogy cserélje ki, de ebből a fazonból ez az egyetlen egy darab volt. Azt meg, hogy válasszak helyette egy másmilyet, én se szivesen vállalnám el másnak.
) 15 cm. 6.790,- Ft. volt az ára. Az tényleg jó lenne, ha el vagy ki lehetne cserélni, de ha nem sikerül, az se nagy gáz, mert végül is egyelőre jó, csak nagyon hamar ki fogja nőni. Fel is próbáltam rá még Sopronban, de akkor jónak tűnt. De hát mércézés nélkül annyira nehéz egy magas szárú, kemény orrú cipőről eldönteni, hogy meddig ér benne a lába! Bedugtam a sarka mögött az ujjam, ő meg gondolom behajtotta a lábujjait.

2004.02.16 13:29

2004.02.16 13:33

: Ennyitől nem valószínű hogy baja esne, képzeld el ha a te kávédat kapta volna....

Ez csak vicc volt félre ne értsd ha látnád én milyen kelekótya vagyok főleg reggelente.....a gyerekeim sokszor csak rötyögnek rajtam! 

, na hogy tetszett a film? 

Szerintem is próbáld meg kicseréltetni mond azt hogy ajándékba szántátok de nem lett jó, elvileg kötelesek kicserélni ha nem használt. 2004.02.16 13:53
Millió DRUKK-ot küldök, hogy minden tökéletesen és gyorsan menjen.
Már most igazi, szerető nagytesó!
jelmezben...
, amúgy milyen ez az ASSO cipő, még nem hallottam róla.
Zsani nagyon szereti a kis hugit, sőt Anyukám viccesen megjegyezte, hogy elviszi a Nikit, mire Zsani teljesen felháborodva követelte vissza.
Na, persze ezután határozottan haza is zavarta a nagyit.
Bár azóta már sokat változott
, de még rengeteg kocka van hátra a filmen.
2004.02.16 14:10
, csak egyik nagyanyám szabolcsi, a másik meg erdélyi.
Csak elkészítési mód miatt írta, hogy hasonlít a tejbegrízre, egyébként ízre semmi közük egymáshoz. 2004.02.16 14:14
Jobb esetben nem halandzsáznak hozzá, hanem legalább a szöveg stimmel.
Én az ischlerrel jártam így, hogy megégett az alja. De lereszeltem róla és senki nem vette észre
Épp elég, hogy a lakás többi részét amortizálják folyamatosan a lányok.

Nem is tudtam, hogy ilyen kávés vagy
Cipő méretezés még a siestánál sem egyforma. Ezért már soha nem is veszek látatlanba cipőt a lányoknak. Már én is megjártam párszor.
2004.02.16 14:35
. Nem akar aludni (peig már reggel 3/4 hétkor felkelt), csak ordít, amikor benthagyom a szobában, hogy akkor most alvás (természetesen a meseolvasás után), és kiabál, hogy maradjak vele, aludjak vele. Ha bentmaradok, akkor meg elkezd hülyéskedni. De ténleg. Úgy érzem, hogy hülyének néz. Én kijövök, úgyhogy a hiszti kezdődik elölről. Tisztára kivagyok már, türelmetlen is vagyok
. Most kint játszik a nappaliban, mintha minden rendben lenne. De közben látom, hogy tök álmos. De magától nem aludna el a világért sem.....
Elaltatni meg képtelenség. Ja, és tegnap is ezt csinálta egész nap. Nem is ebédelt egyáltalán, most az előbb kért kaját, én szépen megint megmelegítettem neki, elékötöttem a konyharuhát, erre közli, hogy ő aludni szeretne....most erre mit mondjak? Persze esze ágában sem volt aludni.....
, és mennyi haja van
, nagyon édi
. 2004.02.16 14:38
Ilyen volt Zsani is? Jó, hogy van sok tejed és örülök, hogy mindenki egészséges! További csupa jót!!!

Nagyon szurkolok neki, mert eddig faros volt a baba, de pénteken fejvégű lett, remélem így is maradt! Másik barátnőm is (ikrekkel) ma vonult be a kórházba, ő 2 ujjnyira van nyitva, de még szülésnek semmi jele, pedig 38. hét végén jár!!! Nagyon izgulok!

Pedig olyan jó lenne ez az ovi, majd áprilisban startolhatok, hogy legalább elsőként jelentkezzünk. Még egy előny, az ovi mellett van a bölcsi, ahova majd a kistesó is járhat!!! Így Dorka szemmel tarthatná a tesóját, mert a kert egymás mellett van
)2004.02.16 15:00
Szerintem én is tuti fogok legalább egyszer ilyesmit csinálni...
Gratula még egyszer
2004.02.16 16:01
Romolának előjöttek a "tejpöttyei" (a tejfehérje-allergiától), és este fürcsi után szépen bekentem az erre hivatott kencével. Romola elaludt, majd éjszaka, amikor Toncsit szoptattam, félálomban néztem a kezét, és elégedetten konstatáltam: milyen szépen elmúltak ezek a tejpöttyök!
De tudom, nem lesz időm rá, így hát írok inkább magunkról.
Érdekes, attól nem félek, hogy idegen jön be, inkább attól, hogy ő kimegy és megfázik. Ma délelőtt kulcsra kellett zárni.
Írjál sokat magatokról is!!!
Légyszi írjál minél többet magatokról, hogy hamar képben legyél!
.
), de volt nálunk a múlt héten lecsó, zöldbabfőzelék fasírttal, meggyleves (mivel is?), krumplileves palacsintával, rakott krumpli, volt továbbá fejtettbableves tejberizzsel, krumplipüré sült hallal.
2004.02.16 17:16
Hát hogy fogom én így utolérni magam az olvasással?!
Azért örülnék, ha megírnád majd pontosabban, hogy hol lehet őket megtalálni, mert hamarosan vennem kell úgyis rövid szárú kiscipőt is Lacikának, és azért jobb lenne Budapesten. 

Ennél csak az volt vidámabb, mikor csokikrémet csináltam sütihez... 

A bejárati ajtó nálunk is kulcsra kell, hogy legyen zárva, különben Lacika azonnal lelépne. De már azon is kaptam rajta, hogy a kulccsal próbálkozott...
2004.02.16 17:23
Egy héten max. 3-4-szer, hiszen a férjem nem eszik itthon, mi meg egy ebédet 2 napon át eszünk. Dorka csak zöld főzeléket (spenót, sóska, brokkoli)eszik meg, kívéve a zöldborsót. Általában vagy valami tésztás dolog van tejszínes pulykával vagy csirkével, vagy krumplipüré/rizs szaftos husival. Ami sokkal rendszeresebb, az a süti: muffin vagy kókuszostekercs, palacsinta, meggyes süti, puding, tejbegríz, tejberizs, zabpelyhes kása... Dorka imádja a levest, de ha van leves, akkor mást már nem hajlandó enni.
10-kor még beszélgettünk, azt hiszem délre ment be a kórházba
2004.02.16 18:23
2004.02.16 20:40
kért tejbegrízt. Kb. 2,5 deci tejből csináltam neki, belekevertem egy danette duettet, megszórtam kakaóval, kis lekvárt tettem rá, és még kért hozzá meggybefőttet is
(Cory, most már tudom, hogy Balu miért szereti annyira a meggybefőttet - én most itt kanalazom a maradékát
).
2004.02.16 21:04
Végre itt vagy velünk!!!
És milyen ügyes Napsi a bilizéssel! Tomi sehol...
Annyira szép Niki! Még sosem láttam közvetleül születés utáni képen babát.
A rosszaságok mindenesetre gyorsabban ragadnak a nagyoktól a kicsikre
De szerintem se rossz, bár Tomi itthon is "vegyes csoportban" van
2004.02.16 21:42
annyit írtok (ami amúgy szuper), hogy mire végigolvasom, elfelejtem, kinek mire szerettem volna reagálni
arra nincs időm, hogy újra, egyenként... ne haragudjatok!
hiányoztál! 

mindjárt le is teszem
csak időben kell megrendelni, most nem tettük, így ma én is főztem, de úgy, hogy közben itt volt a nagyi (zöldborsós csirkeragut, zöldséges rizzsel, amiből barni egy falatot sem evett
)
(én nagyon válogatós gyerek voltam, karácsonykor pl ott volt a roskadozó asztal, anyukám meg főzhetett nekem tojáslevest, mert egyedül azt voltam hajlandó megenni, brrrr)
hú, még volna egy -két ötletem...
verekszik, dobhártyaszaggatóan üvölt, ha valami nem tetszik... annyira kifáraszt, hogy folyamatosan megőrizzem a higgadtságomat, hát nem mindig jön össze... szombaton szabadkoztam társaságban, hogy nem most szedtük fel az utcasarkon, mi neveljük, de tényleg...
egyébként véletlenül volt ilyen jó kemény szilvalekvárunk itthon. nutellával töltöttet is próbáltam, az kicsit macerásabb, picit kifolyt, de az is finom lett.
2004.02.16 21:53
Ugyanezt játszottam másfél hónapja Rékával. Most már nem alszik napközben és azóta béke van. Azt olvastam, hogy ez is a dackorszakhoz tartozik. Az a lényege, hogy ellentmondjon neked, teljesen mindegy mit akarsz. Erre állítólag szükségük van. Hát nem tudom...
akkor már én nem izgulok.
2004.02.16 22:58
Bár a Madrinábna most van belőlük leértékelés.
2004.02.17 01:07

, de legalább rá ül, nálunk ez is valami. 2004.02.17 01:40
Napsi nagyon aranyos a szülinapi képeken.
Jól hangzik.
Na mindegy, amúgy jól vagyunk. Mostanában mintha aktívabb lenne a kis pocaklakó.
Inkább nem erőltettem. Még nem tudom, hogy mivel csalogassam be az ágyába és szeressen is ott lenni. Nálunk nincs meseolvasás, mert Petit az nem köti le. A napi történéseket sem mindig hajlandó megbeszélni vagy meghallgatni. Ráadásul semmi kedvem ezzel az egésszel kínlódni, de mire megszületik a kicsi, szerintem jobb lenne, ha a saját ágyában aludna... 2004.02.17 08:32
2004.02.17 08:53

Kötésben meg tegnapra volt egy határidő, és mielőtt jött volna a megrendelő, előtte fél órával elttem kész a munkával.
Nekem is feltűnt, hogy most mennyi ilyen eset van. 

ÉS mekkora haja van Nikinek. Lassan copfot csinálhatsz a hajába.

De most "lelövöm" magam, mert végülis dógozni jöttem a géphez, nem netezni. 

2004.02.17 08:53
2004.02.17 09:04
2004.02.17 09:08
2004.02.17 09:16
Ez nem baj, én nem szeretem, de remélem azért nem haragszol meg.
2004.02.17 09:20
2004.02.17 09:30
Ezek az óvónénik pedig tényleg odafigyeltek, hogy hogy fogja a gyerek a cerkát. És itt most nem csak a fogásról konkrétan van szó, hanem a helyes dőlésszöge a ceruzának, nem a hegyénél kell fogni a ceruzát, hanem feljebb, de mégse a tetejénél, stb... Bocsi, de nem minden szülő figyel ezekre, és ha már a szülő nem figyel erre, akkor biza az óvónéni dolga ez is. 2004.02.17 11:08
, de barni is élvezi, tegnap végighallgatta az egész első fejezetet
), szóval ő szintén a tiszta korú csoport híve, szerinte visszafogják a kicsik a nagyokat. szerintem van sokminden, amit megtanulhatnak tőlük-általuk, de ezek az udvari közös kintlétek során is megtörténnek, és ugye egy azonos korú gyerekekből álló csoportban is bőven akad eltérés...

) 
2004.02.17 11:11
2004.02.17 11:20

Ja, és elvileg nem tartozunk egyikbe sem lakóhelyileg. Elvileg itt nézik, hogy lakóhelyileg hovátartozunk, de meg lehet oldani a dolgokat...
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|