2005.11.24 22:41
2005.11.24 23:01
2005.11.24 23:11
Nem szeretném kitenni Lilit semmi felesleges veszélynek. Veszíteni nem veszít semmit, ha nem kap igazi tejet pár évig, még ihat eleget egész életében
Jó, hogy nálatok is ilyen könnyű és problémamentes az átállás.
2005.11.25 07:00
szerintem se engedd el Benedeket ilyen hosszú időre. Más, hogyha Ti is ott vagytok, mikor eljönnek, vagy csak egy fél napra van ott. Mikor visszahozzák, úgy érezheti, hogy azért lett elküldve, mert itt a másik baba, és ő már felesleges. Lehet, hogy még kicsike, de azért mire megszületik a tesója majd másfél éves lesz, ilyenkor -is- már nagyon okosak a gyerekek.
én is lehúzható üvegfestéket veszek. Tegnap már el is kezdtem, majd ma lehet felrakni az elsőket az ablakra
Ákossal vettünk olyan mintát, amit csak festeni kell, műanyag, és utána ki lehet akasztani, átdereng rajta a fény
Nagyon tetszett neki. Lehet, hogy hétvégén megpróbálkozunk a marcipánossal is, vagy a mézeskaláccsal
Köszi a receptet!
Kreatív klub jó ötlet, de most olyan sokat náthásak a cseppek, lehet, hogy nem lenne jó összeereszteni őket
Viszont, ha valaki talál valami jó ötletet és megcsinálja, akkor pötyögje le és fényképezze le a többieknek
Gyufás-adventi jó ötlet!!
jók az üvegmatricák!!
A héten voltam bent én is a cégnél, várnak vissza, most úgy néz ki, hogy jövő szeptembertől tudnék visszamenni. Érdeklődtem bölcsikben, ha mondjuk tavasszal szeretném beadni, akkor már most is csak várólistára tudnak venni. Akkor meg szerintem nincs értelme, mert ha mondjuk májusban beszoktatom, június-júliusban bezár a bölcsi, utána lehet előlről kezdeni. Egy félévet meg mindenképpen pihenni szeretnék itthon. Marad a jövő szeptemberi kezdés. Egyelőre még nem várom, de muszáj lesz, mert a gyes semmire sem lesz elég, most is csak lavírozunk
Irigyellek meg nem is irigyellek, hogy jövő hónapban kezdesz, de a szükség nagy úr, és a lényeg, hogy nem kell még bölcsibe adni Lilit. Egyelőre jobb a szülőkkel otthon.
2005.11.25 07:06
Köszi Neked is a mézeskalács receptet, izgulok, mert még sosem csináltam, én sem voltam eddig egy nagy sütős típus, de a fiúk imádják az édességet
Na meg persze én is
Klasszak a figurák, egyszerűnek tűnik, Ákos is inkább csak nézni szereti a marcipánt meg a mézeskalácsot, szerintem tetszeni fog neki
ALvásban nincs ötletem, mert nálunk a két fiú nagyon másolja egymást
Lehet, hogy nem is fogunk külön szobát csinálni, mert Balázs tegnap addig nem akart elaludni, amig Ákos is be nem ment. Mivel ma nem megy suliba, fennmaradhatott tovább és fél 9-kor ment be. Na, addig nyavalygott Bazsi is
Lefényképeznéd az ajtódíszt?
Hogy legyen valami ötletem, szeretnék újat feltenni idén
2005.11.25 07:12
Csak ámulok-bámulok.Engem teljesen leköt Heléna, párom min.12 órát dolgozik naponta, és néha a hétvégét, nagyszülők kényelmesek és lusták (20 km-re laknak) tesvérem szintén sokat dolgozik kb 2 sms évente a kapcsolat
A párom rokonai külföldön, szülei nem élnek
Az élet nem egy habostorta.
2005.11.25 08:52
Üvegmatricázás
Kornél nálunk szintén imádja a Micimackót. Esténként, ha nem hulla, akkor végigmutogatja az összes szereplőt.
Falfúrással
Én simán megkockáztatok egy kis náthát ha kreatívkodásról van szó. Neked mikor lenne jó?
Olyan édes Eszti a bealvós képen

Nekem mellgyulladásom se volt. Igaz, az elején kb óránként fejtem és szoptattam felváltva. Ja, és Garmastan kenőcsöt tegyen mindenki a kórházi csomagjába
Nekem anyósom mesélte, hogy a férjem nővérét egész nyárra a nagyinak adták, de ők építkeztek( a férjemmel a pocijában). Szerintem a ygerek egyéniségétől is függ, hogy hoygan viseli. Szerintem Benedek tök önálló vagány kissrác. Nem írtad, hogy mit szól a tesóhoz. Beszélgettél VELE erről? Én tuti nem bírnám ki 01 hónapig. Szerintem várd meg, amíg hazazjöttök. Ha te nem bírod, akkor még mindig jól jöhet a segítség. Akár Benedek utazással is. A családban ez férjem nagybátyjáéknál is működött. Egy hétig a nagyinál, 1 hét otthon. Ezt esetleg?
Kitartást a melóhoz. Még én sem értem meg az elszakadásra
Nekem is várhatóan meló szeptembertől. Ezek szerint már most beszélnem kéne a bölcsivel?
Ha apája egész de. hagyott aludni, akkor az már fél siker. Próbálj a büszkeségére hatni (mindig beválik) és dícsérd agyon minden apróságért, amit ő csinál a gyerek körül
3 órát alszik a manód? Irigy irigy
Szia
Nálunk a lefekvés anya nélkül nem megy. Nekem kell mesélnem, különben sírás lesz belőle. Mondjuk tegnap vagy 1 órán keresztü mesélt még magának
az ágyban.
2005.11.25 08:58
Egyébként dettó ugyanez volt nálunk is, legalább két-három hétig tartott. Egyszerűen nem lehetett letenni. Én is úgy teszem le, hogy már alszik, mert még nem igazán próbálkoztunk az "ébren berakom az ágyba és elalszik" dologgal. Szóval akárhogy ki volt dőlve, ahogy leért a kiságyba, már négykézláb volt és visított
Nem igazán jöttünk rá, hogy mi történt. Én is arra gondoltam, hogy rosszat álmodott, próbálgattuk, hogy jó-e, ha van kis éjszakai fény nála, de volt, hogy a kuka sötétben is felébredt, volt, hogy pici fénynél is. Most per pillanat nincs probléma. Ha ébred, akkor csak éjjel, nem pedig rögtön a lerakás után. Õ egyébként ha kivettük hamar megnyugodott, visszatenni viszont nem lehetett, csak velünk tudott aludni. Szóval ez most nincs, de pl. fog nem jött ki közben, tehát valószínűleg nem az volt a ludas.
És nagyon édes a tortával (ha esetleg már írtam, bocs)
Hát, nem volt egyszerű kiszedni a székből, mert előtte néhány falat szilvás derelyét evett és abba dőlt bele, így kissé odaragadt az asztalhoz

Aztán becsempésztem az ágyába, aludt kb. 3 órát, utána látni kellett volna, őt is, meg az ágyat is

Nekem
lenne. Én nem tudnék visszamenni dolgozni.

Mert dec. 25. vasárnap már Karácsony

De az tényleg szuper, hogy ilyen jól össze tudtok fogni a gyerekek érdekében. Szerintem ez sem menne mindenhol

. Remélem hamarosan visszakapom a szerkentyűt, mert félkarú óriás vagyok nélküle
Imádok fotózni
Bocs

Most anyukám felajánlotta, hogy kérjek azt Karácsonyra, de inkább DVD felvevő-lejátszót kértünk. Szerintetek hülye vagyok?
2005.11.25 09:02
tényleg, bocsi, nem is írtam a sablonokra!! Igen-igen, szükségem lenne rájuk, át tudnád akkor küldeni?
Mikor? Mondjuk jövő hétfő délután? Délelőtt CT, de utána ráérek. Ha Ákosnál elmúlik a köhögés, vinném őt is, bár nem mindig lehet bevonni, a hangulatától függ
Meg hogy éppen tetszik-e a dolog neki.
Nem semmi a cikk, le a kalappal a kitartása előtt!!
Mondjuk úgy, hogy mellette van még egy-két gyerek, lehet, hogy nem tudnám megcsinálni
2005.11.25 09:06

Tegyek fel fotót?

2005.11.25 11:16
Én is az IKEA-sban terveztem meg, de így is majdnem 100000 lett a vége
Tudom, hogy lehetne sokkal több is, de hátha olcsóbb is.

2005.11.25 11:25
UKK_MUKK
Bocsi de feljebb mar nem porogtem. Most megyek, mert furcsan kohecsel a gyerek .ilyenkor altalaban tele van a szaja valami odanem illo, nagy es egeszsegtelen dologgal

2005.11.25 12:02

2005.11.25 12:19
Szerintem egyszerű, de egyetlen dolgot nem így csinálnék, ahogy van: a kör alakú mosogatótálca. Szerintem nem praktikus, egyetlen nagyobb edény sem fér bele normálisan, egy tálca elmosásakor is nehéz a vizet nem szanaszéjjel fröcskölni. 

), de olyan patyolat tisztára most, hogy ihaj
5000 Ft-ért vettük 3 éve a lomis cigányoktól
Nekem jól jön, hogy van. Ha kedvem tartja mosogatok, ha nem tartja, berakok mindent a gépbe. Egy ismerősünk is most akar venni, ő mindenkitől a zajszintet kérdezgeti
A dokkerbarátnémnak Fagor van tavaly óta, de az alsó tálca sarkaiba tett cuccokat nem mossa el
Gondolom nagy sikere van a lurkónál

Most telefonált anyukám, hogy a szőlőnkben feltörték a pincéket, és minden létező gépet, berendezést elvittek
Tuti, hogy olyan valakik voltak, akik tudták mi van ott. 2005.11.25 12:26
.Míra is kinövesztett egy teljes és egy negyed fogacskát+érzem hogy a másik három rágófog is az áttörés határán van,sokat nyűgizik szegényke.A lakást készen vett apróságokkal diszítettem fel,anyósom minden évben készít nekünk adventi koszorút,de elismerés a sok kreatív maminak
!!!!Vettem egy csomó műanyag gömb és egyéb fenyődíszt,mert idén Míra biztos behatóan fog ismerkedni már a karifával.Az üvegdíszeket majd jövőre használom,illetve magasabbra rakom idén,meg a fát is kikötöztetem Apával.Én anno párszor magamra borítottam gyerekkoromban
.
.
(hétfőtől-szombatig 12-14 órázik András,vasárnap vagyunk csak együtt) 2005.11.25 13:09
2005.11.25 13:38
2005.11.25 14:07
oké, akkor megyünk egész napra, de ne Te csináld a kajcsit, ott lesz még egy-pár anyuka, biztos segít valaki
Az ajándékcsomagokat Ákos csinálta
Tök aranyos lett szerintem
2005.11.25 14:38
Ezt mind Te horgoltad? Sosem tudtam horgolni, max. kötni, inkább hímezni szeretek
Nagyon klasszak!!
Nem is rossz, hogy a suli meg tudja oldani a hiányzó tejet!
De a lényeg, hogy kapnak a gyerekek.
2005.11.25 15:46

Ez nagyon nem jó hír

Úgy látom, Ákos is nagyon ügyes!

Arra meg szerintem még a legmélyebben alvó medve is felébredne
Így félig levetkőztetve a babakocsiban durmol
2005.11.25 16:17
Eselyem sincs ,hogy rendesen vegigolvassak,mi tobb,reagaljak!
De jo hogy ilyen rohogos kedvemben vagyok. 2005.11.25 17:28
Persze mondata volna azt is, hogy nem de szerencsere nem mondta
Akkor az megse teljessen ugy van, hogy soha nem pelenkazza at a gyereket. Latod nalunk meg olyan nincs, hogy en delig aludjak
Ja, persze a fonok csaja
2005.11.25 21:05
m amúgy meg lassan, mert Dávid az ölemben alszik. 2005.11.25 22:56
Jo Neked, hogy a Te fiad "takarit".
akkor nagyon mondogattam, hogy nekem nem kell mert csak kettem vagyunk (voltunk) azota minden nap hasznalom es el sem tudnam kepzelni nelkule az eletem
(hu de romantikus) Ha valami piszkos marad berakom megegyszer minthogy kezzel elmossam.
ertsd 4-5-szor egesz eddigi apai palyafutasa alatt.
(noi taktikak)
nemreg apumeknal is ugyanez volt csak neki az volt a szerencseje, hogy az ertekes gepeket inkabb vitte-hordta igy az megmaradt.
) gyonyoru bungalok, szoval ott kell madj parkositanunk. Majd elsirtam magam annyira szep mint a paradicsom, az egesz kozepen egy golfpalya van es korulotte narancsultetveny. Majd lefenykepezem ha legkozelebb megyunk.
eves tervben hi-hi-hi.
(ja de akkor mar minek a suli? az unokaimnak
)
)2005.11.25 23:25
2005.11.25 23:41
Szegeny feje nem is tudja mi var ra, kellett neki jo taktikas magyar no
2005.11.26 09:28
Küldtem mintákat. Igyekeztem nem túl sokat, mert akkor hamar betelik a postaládátok
, de ha valamire vágytok, ami nincs ott,akkor szóljatok
Ajándékötlet
Dávid takarítás
Lassan szoktatod a bilire, Én még nem kezdtem el. Bár Kornél nem is kjelzi azt sem, ha kakil.Hogy hogy nem volt rajta pelus?
Nekünk 6-án lenne, de nem tudom meg merjem-e kockáztatani, mert az pont karácsonyra lenne ugye 2 hetes, ráadásul Kornélt minden oltás kiüti. Na, majd jól felhívom a védőnőcinket.
Köszi a fantasztikus képekért. Én irigy irigy
. Nekünk pici panel konyhánk van, amit beköltözéskor nem cseréltünk, mondván, hogy jó az még. No eddig tartott a jó. Igazándiból az egészet cserélni kéne, de arra tutkó nem lesz elég a pénz most. Szóval mosogató alsószekrény, munkalap, mosogató, és egy sarokszekrény egy csomó praktikus kiegészítővel. Ennyi az, ami jöhet
Több be se nagyon férne.
Kösz a tippet, jövő héten megyek. Kell előre időpontot kérni?
Hát nálunk el se férne. Így maradok én vagy Tamás. Mostanában leginkább én, mert ő dolgozik és estére fáradt, én meg uyge nem
Na, de gyerekmentes vagyok, ami eleve tutibb.
Andi
és a többi roszul alvós babás anyuci
Milyenek az éjszakák?
Szerintem horgolni akár könyvből is meg lehet tanulni, és tök egyszerű mintákat készíteni vele. Ha gondolod keresek neked netes oldalt. Van, ahol videón is muartaják, hogy mit kell csinálni. www.stichguide.com asszem. Ne add fel, mert tök jó buli szerintem. 2005.11.26 11:15
Persze ez vicc volt. Erre vettek egyet nekünk. 
2005.11.26 13:18
Legközelebb mutasd a pocakod, vagy kérj helyet.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, hogy bár szegény házaspár, de 0 Ft-tal nem lehet neki állni lakást venni, és ha már így áll neki, legalább ne használjon ilyen hangnemet.
Nagyon szép tortát csináltál. Ügyi vagy.
Viki változóan alszik, de leginkább, este ½ 10-tól reggel 7-ig, persze megszakításokkal.
Szerencsére msotanában csak 1-2-szer kétszer, kivéve ha beindult a következő foga, ami mostanában gyakori. Nappal 1,5 és 3/4 órát.
Remélem már észhez tért a szomszéd. Ha nem, nyomd ki villany órát. Jól teszed!
Nagyon tetszett a történet.
A tied és nagyon jó volt.
Nem irigyellek. Szerencsére nekem apa reggel pelust cserél Vikin, és felöltözteti, és egy kicsit foglalkozik vele, míg reggel tanul, így van időm még kb 1/2 óra lustira. Próbáld meg a párod picit bevonni a gyereknevelésbe, fürdetés, öltöztetés, és persze pelus cserébe is.
Sajna tudtommal nem jár gyed mellé semmi plusz. Pedig mi tudnánk csak mire költeni.
Tipp: Mi saját készítésű karácsonyi lapokat küldünk a rokonoknak (van akinek 3D –s kép van az elején, van akinek csak egy sima kép). A nagyik pedig karácsonyra Vikis naptárat is kapnak.
Tényleg felháborító, hogy így támogatják csak a sulikat. Vagy rendesen vagy sehogy ne támogatnák. Szerintem.
Sajna nincs öteltem tininek mit lehet venni. Nekem van 2 unokahúgom, de ők pénzt kértek. Az egyik gyűjt finn tanulásra, a másik meg nem tudja mit akar. 2005.11.26 17:32
Jó a taktika!
De majd megpróbálok könyörögni, hátha megkegyelmez
2005.11.26 17:41
komolyan mondom neha megilyedek toluk.
2005.11.26 18:37
Így hát név szerint nem tudok reagálni senkinek, tehát mindenki kap egy nagy halom MUKKKKKKKK-ot

Egész éjjel sírt, annyira fájt a karja, válltól a könyökéig bevörösödött, úgyhogy borogatni is kellett. Csütörtökön be is lázasodott, egész nap semmihez nem volt ereje, csak feküdt, mesét bámult a tévében
Eddig egyetlen oltás sem okozott ilyen mértékű lerobbanást, max. egy kis hőemelkedést. De ez nagyon brutál volt

Nem hinném, hogy túl sokat kérnék azzal, ha azt mondom, ne bömböltesse ez a hülyegyerek a zenét
Persze, tőlem aztán tényleg azt csinálhatna amit akar, de amikor már az üvöltő zenétől remegnek a falaink, meg nem tudom a gyerekeket altatni, akkor már nem hiszem, hogy nincs közöm hozzá
Alig 20 éves kis idióta bérlő, ne hogy már ő diktálja itt a szabályokat. Az az egyetlen bökkenő, hogy a tulaj. unokaöccse, úgyhogy még ki sem lehet ebrudalni
2005.11.26 20:39
2005.11.26 21:22

Csak pár kedvencet akartam, de nem bírok választani. Amit - szerintem - soha ne olvass el: Marquez: A pátriárka alkonya; Esterházy: Függő. Na, ezektől szenvedtem, de nagyon.
2005.11.26 22:08
Sajna nálunk már egy ideje az megy, mint írtam korábban, hogy ha jó mélyen alszik, akkor tudom letenni.
Most olvastam Noémi linkjét. Tök jó, hogy kapsz 13. havit.
Bár még csak 6 fog jött ki, de én úgy tapasztaltam Vikinél, hogy akkor ébred többször éjszaka, amikor még kis sem bújt a fog, de az íny alatt beindult a fogzás. Mostanában 1 fog 1 hét alatt jön ki.
Mikor áttöri az ínyét akkor, meg jobban alszik.
)
2005.11.26 22:12
)
he-he
2005.11.26 22:17
2005.11.27 03:47

. Mosogatógépre nagyon vágytam aztán mikor Hanna pár hetes volt vettünk egyet. (Az asztalosmunkához (Tontica
) csak annyit hogy karácsonykor még nem volt beépítve (október környékén vettük), de akkor úgy döntöttünk, hogy beköttetjük, hogy legalább ne álljon a dobozban, hanem használni tudjuk. Végül egy asztalosnak (aki már nem az első volt akit megkerestünk) március végén sikerül megcsinálnia...) 

2005.11.27 11:32
Ez a konyha talalo resze, a masik felebol meg hianyzik az elszivo, igy azt nem rakom fel 2005.11.27 21:27
is jól néz ki!
Lassan szabadalmaztathatnád
) 2005.11.27 21:34

végül egy vízvezetékszerelő szerelte be húszezerért...viszont én még annyira nem szerettem meg. valahogy mindig inkább elmosogatok. pedig a kezem már tropa. jó hülye vagyok, mi?
ha hagynának. na majd a nyugdíjban. Vámost én is szeretem, Apák könyve, Sánta kutya, Anya csak egy van.
most az egy asszony életét olvasnám, ha hagynának, mint mondtam. maupassant. 
a koszorúnk kerámia, csak a gyertyát kell cserélni
kiraktuk a fényeket is már az ablakba
meg majd mézest fogok sütni. valahogy idén nem vagyok kreatív kedvemben. meg amúgy sincs kézügyességem, varrás-horgolás nekem nem megy
csak az ilyen amatőröknek való üvegfestés, szalvétázás megy. 2005.11.27 21:57
Csucsszuperek a muveid!
Holnap karacsonyi fenykepezes lesz a bolcsiben, kivancsi leszek. 
2005.11.27 22:24
Szánom-bánom vétkemet, de utólag is kívánok nagyon boldog névnapot!!!
Csináltam az ablakra, konyhába csempére, Ákosnak Tom és Jerryt rajzoltam elő, fürdőszobába fókát és delfint csináltunk
Meg Micimackót
Rettentően tetszik, eddig nem is nagyon volt hozzá időm, most viszont rákattantam
Hja, meg tegnap kifestettem a konyhát is
És mivel rátaláltam az üvegfestésre, végre kitaláltam, mit akarok kezdeni a konyhaajtó feletti sima üveglappal (éljenek a lakótelepi lakások
Már van rajta egy gyönyörű napocska és egy nagy virágcsokor
Szóval, Ákossal belelendültünk
Ez a gyertya gyönyörű!!
MEg a zselés gyertya is
én meg pont idén vagyok kreatív
Tavaly csak ámuldoztam, mennyi mindent csináltatok
Férjem is és én is nagy könyvmolyok vagyunk
A könyvespolcunkon kb. 3-400 könyv sorakozik klasszikusoktól kezdve Delfin könyvekig. Párom az összeset olvasta, én nem mindegyiket. Férjem Leslie L. Lawrence, Stephen King rajongó, én többek között Agatha Christie-t, Robin Cook-ot, Ken Follett-et olvasok szívesen, mostanában viszont nemigen van időm sokat olvasni.
Szerda akkor jó lenne? Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|