A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Kormi! A két nagy között ne egész két év van, de egy napra se adtam oda a nagyobbat sehova. Attól tartottam úgy érzi, kitúrják a helyéről. Meg a nagyi nem ismeri igazán a gyerkőc jelzéseit, szokásait. Apa volt otthon szabin, segített sokat. Õ tényleg ismeri a gyereket. És a gyerkőc is nagyot változott szinte napok alatt a tesó érkezése után. Igazi nagyfiu lett.

más: mi az a tápszer? Mi anyatejről tehéntejre váltottunk. Igazi, hamisítatlan otthon fejtre. Forralom, higítom és kész.
Alvással nekünk is voltak gondjaink, amikor elhagyta a szopizást. Ma ott tartunk, eljátszik a kiságyba és elalszik. Éjjel a leg ritkább esetben van riadó. A cumit megtalálja, beveszi néha kell egy kis tea. Bár én parázok, ha éjjel ébred a manó, mert az általában nálunk betegséget jelez, vagy fogacska miatti balhét. Ilyenkor aztán mellettünk landol.
Irigyellek titeket kreativ anyukákat. Én két balkézzel születtem és türelmem is nulla az ilyen dolgokhoz.
anyuszi3

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, valahogy majdcsak meggyőzöm anyámat... Egyébként tanárnő, ezért nem tud évközben szabadságot kivenni, tehát ő déluténonként van otthon, apám viszont egész nap otthon van, s nagyon jól tud bánni a babákkal. A nővérem is otthon lakik Csillababával, otthon dolgozik, hetente csak egy nap jön fel az üzletébe, Pestre. Igazából Benedek nagyon szeret Kecskeméten lenni, nagyon jól megvannak együtt Csillával. Ha meg itthon vagyunk, anyám minden héten egy nap feljön Pestre, hogy segítsen, no meg persze unokázzon. Benedek nagyon imádja a szüleimet, ennek ellenére nem tartom jó ötletnek, hogy hosszú időre elmenjen. Azt nem tudom, hogy arra az időre lemenjen-e, amíg a kórházban leszek, bár az Istvánról azt hallottam, hogy a többedszer szülőket két nap után hazaengedik. Csak attól tartok, ha odaadom pár napra, nem kapom majd vissza... Sajna anyám nagyon határozott személyiség. A másik nagyszülők még messzebb laknak, s nyáron látták Benedeket utoljára, ők még kevésbé tudnának segíteni. Az ebédet már most is úgy hozatom, takarításban meg nem vagyok egy nagy szám, a párom a rendmániás, ő majd elintézi.

Liv,
ez a cikk nagyon durva, én se hallottam még ilyenről. Ezek után hálát rebeghetek, hogy három mellgyulladással megúsztam a szoptatást. Abban reménykedem, Levente majd ügyesebb lesz szopi terén, mint Benedek, aki végig rossz technikával szopizott, s elég sok gondunk volt ebből.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

TonticaKép
Nagyon ügyes vagy üvegfestésben isKép
Tápszer:miután apája is én is allergiásak vagyunk, Lilinél hipoallergén tápszert kezdtünk, miután elment a tejem. tehéntejet töményen(higítva sem)nem szeretnék adni neki, legalább két éves koráig, igaz, a mi tejünkbe néha belekóstol...most váltunk a hipoallergén tápszerről normálra, de ezért szóba sem jöhet még a normál tejcsi. Ja, a profilomban megtalálod a szakmámKép

AnyusziKép
Tápszer: ld. fenti válasz. Sajna muszájKép Nem szeretném kitenni Lilit semmi felesleges veszélynek. Veszíteni nem veszít semmit, ha nem kap igazi tejet pár évig, még ihat eleget egész életébenKépJó, hogy nálatok is ilyen könnyű és problémamentes az átállás.

NikkKép
Csak 6-7 műszakról van szóKép
Szeretem ezt a beosztást(12 óra), nem tudnék minden nap korán kelni, és délutánig dolgozni. Volt rá példa életemben, de nem jött be. Megoldjuk Apával, és nagyszülőkkel. Ma kiderült Apa beosztása is, szerencsére csak egy olyan nap van, amikor mindkettőnket egész napra mellőznie kell Lilinek. A többi napon pár óra csúszással váltjuk egymást.(Apa munkarendje is 12órás)

Jó éjt Mindenkinek, és mukk, a kihagyottaknakKép
Móni

Kép
sunimum

SziasztokKép

KormiKép szerintem se engedd el Benedeket ilyen hosszú időre. Más, hogyha Ti is ott vagytok, mikor eljönnek, vagy csak egy fél napra van ott. Mikor visszahozzák, úgy érezheti, hogy azért lett elküldve, mert itt a másik baba, és ő már felesleges. Lehet, hogy még kicsike, de azért mire megszületik a tesója majd másfél éves lesz, ilyenkor -is- már nagyon okosak a gyerekek.
Depi ellen meg kezdj el harcolni, egy hónap és karácsony!Kép

Advent első vasárnapja jövő héten lesz, szóval van idő megcsinálni a koszorúkat, elkezdeni a díszítéstKép

BesztiKép én is lehúzható üvegfestéket veszek. Tegnap már el is kezdtem, majd ma lehet felrakni az elsőket az ablakraKép Ákossal vettünk olyan mintát, amit csak festeni kell, műanyag, és utána ki lehet akasztani, átdereng rajta a fényKép Nagyon tetszett neki. Lehet, hogy hétvégén megpróbálkozunk a marcipánossal is, vagy a mézeskaláccsalKép Köszi a receptet!

CsirkeszKép Kreatív klub jó ötlet, de most olyan sokat náthásak a cseppek, lehet, hogy nem lenne jó összeereszteni őketKép Viszont, ha valaki talál valami jó ötletet és megcsinálja, akkor pötyögje le és fényképezze le a többieknekKépKép Gyufás-adventi jó ötlet!!

TonticaKép jók az üvegmatricák!!Kép A héten voltam bent én is a cégnél, várnak vissza, most úgy néz ki, hogy jövő szeptembertől tudnék visszamenni. Érdeklődtem bölcsikben, ha mondjuk tavasszal szeretném beadni, akkor már most is csak várólistára tudnak venni. Akkor meg szerintem nincs értelme, mert ha mondjuk májusban beszoktatom, június-júliusban bezár a bölcsi, utána lehet előlről kezdeni. Egy félévet meg mindenképpen pihenni szeretnék itthon. Marad a jövő szeptemberi kezdés. Egyelőre még nem várom, de muszáj lesz, mert a gyes semmire sem lesz elég, most is csak lavírozunkKép
Én még nem adok neki tehéntejet inni, csak főzelékben, tejtermékben. Úgy terveztem, hogy kb. 1,5-2 éves koráig kapja majd a tápszert, bölcsiben úgyis tejcsit adnak. A tápszerben legalább több minden van, mint a tejben, bár gondolom, nem lenne tőle baja. Sajnos úgy vettem észre, hogy a mostani tejek már nem olyan finomak, mint régen, elég vízesek.

MóniKép Irigyellek meg nem is irigyellek, hogy jövő hónapban kezdesz, de a szükség nagy úr, és a lényeg, hogy nem kell még bölcsibe adni Lilit. Egyelőre jobb a szülőkkel otthon.

Nem is tudom, meséltem-e róla, hogy múlt héten voltam a szülőin a suliban. Ott mesélték a tanító nénik, hogy ugye van ez az ingyenes tej-kifli az iskolásoknak, amit annyira hirdetnek. Na, ez a gyakorlatban úgy működik, hogy kapják ugye a kifliket, meg a 19 gyerekre adnak 5-6 db 2decis dobozos tejet...ezt osszák be. És még meg is kérdezték a tanító néniket, hogy mennyire van szükségük. Jó vicc, 19-re. Így beosztották, hogy egyik nap mondjuk Réka kap tejet, másnap a Tomi, aztán az Ákos, majd a Gábor. Tehát volt olyan nap, mikor a gyerkőcöm csak ült és nézte, hogy a másik tízóraizik, ő meg rágcsálta a kiflit. Ez eddig nem is lenne baj, mert ha tudtuk volna, akkor fogom és csomagolok neki kaját, de csak most szóltak. Na, erre megszavaztuk mi szülők, hogy minden napra küld be valaki 3 liter tejet és akkor elosszák. Szépen most ki van jelölve, hogy melyik nap ki viszi. Ugyanezt szavaztuk meg, hogy legyen gyümölcsnap. Mivel 19-en vannak, két hétben egyszer gyümölcsöt kell majd vinnünk, utána tejet. A lényeg, hogy megoldottuk, de enyhén szólva felháborító. Akkor ne hirdessék fennen, hogy micsoda juttatásokat kapnak az iskolások.

Délután, ha sikerül, akkor lefényképezem műveimet az ablakonKép

Lau
lau

CsengoKép Köszi Neked is a mézeskalács receptet, izgulok, mert még sosem csináltam, én sem voltam eddig egy nagy sütős típus, de a fiúk imádják az édességetKép Na meg persze én isKép

CsirkeszKép Klasszak a figurák, egyszerűnek tűnik, Ákos is inkább csak nézni szereti a marcipánt meg a mézeskalácsot, szerintem tetszeni fog nekiKép

Nikk, AndiKép ALvásban nincs ötletem, mert nálunk a két fiú nagyon másolja egymástKép Lehet, hogy nem is fogunk külön szobát csinálni, mert Balázs tegnap addig nem akart elaludni, amig Ákos is be nem ment. Mivel ma nem megy suliba, fennmaradhatott tovább és fél 9-kor ment be. Na, addig nyavalygott Bazsi isKép

AnitaKép Lefényképeznéd az ajtódíszt?Kép Hogy legyen valami ötletem, szeretnék újat feltenni idénKép

Lau
lau

Annyi érdekes dolgot írtatok, és hogy mennyire kreatívak vagytokKép Csak ámulok-bámulok.Engem teljesen leköt Heléna, párom min.12 órát dolgozik naponta, és néha a hétvégét, nagyszülők kényelmesek és lusták (20 km-re laknak) tesvérem szintén sokat dolgozik kb 2 sms évente a kapcsolatKép A párom rokonai külföldön, szülei nem élnekKép Az élet nem egy habostorta.
Na nem panaszkodom, a világ minden kincséért sem cserélnék mássalKép

Közalkalmazott kismamáknak:
Szerintem lesz 13. havi, tavaly nem volt egy rendelet miatt, ha lesz január 16 után fizetik ki
http://www.fn.hu/szakerto.php?id=58&fid=1451&kulcs=11xx6528
Ha mégsem akkor a fene egye megKép
Jogászok kisilabizálhatnák.......

Noémi
fantikbaba

Sziasztok,

Na, én jól csöndben voltam 13.havi miatt eddig, mert jól nem tudtam szégyen szemre. Viszont a cikk alapján jogosult minden köztisztviselő és közalkalmazott. Hawaii, mégis lesz álomkonyhánk....persze időm nincs, hogy elszaladgáljak konyhastúdiókba, pedig kéne. Valakinek van valami ötlete? Nekem teljesen egyszerű kéne, nem flancos.

Lau, TonticaKép ÜvegmatricázásKép Kornél nálunk szintén imádja a Micimackót. Esténként, ha nem hulla, akkor végigmutogatja az összes szereplőt.

Kismamiknak tényleg pihi karácsonykor. Kérjetek házimunkát karácsonyra. Én szobaátrendezést kérekKép FalfúrássalKép

CsirkeszKép Én simán megkockáztatok egy kis náthát ha kreatívkodásról van szó. Neked mikor lenne jó?

VasaniKép Olyan édes Eszti a bealvós képenKép

TejkőKépKép Nekem mellgyulladásom se volt. Igaz, az elején kb óránként fejtem és szoptattam felváltva. Ja, és Garmastan kenőcsöt tegyen mindenki a kórházi csomagjábaKép

KormiKép Nekem anyósom mesélte, hogy a férjem nővérét egész nyárra a nagyinak adták, de ők építkeztek( a férjemmel a pocijában). Szerintem a ygerek egyéniségétől is függ, hogy hoygan viseli. Szerintem Benedek tök önálló vagány kissrác. Nem írtad, hogy mit szól a tesóhoz. Beszélgettél VELE erről? Én tuti nem bírnám ki 01 hónapig. Szerintem várd meg, amíg hazazjöttök. Ha te nem bírod, akkor még mindig jól jöhet a segítség. Akár Benedek utazással is. A családban ez férjem nagybátyjáéknál is működött. Egy hétig a nagyinál, 1 hét otthon. Ezt esetleg?

SunimumKép Kitartást a melóhoz. Még én sem értem meg az elszakadásraKép Nekem is várhatóan meló szeptembertől. Ezek szerint már most beszélnem kéne a bölcsivel?

Tehéntej: Én pont azt hallottam, meg olvastam, hogy a zsíros tejet( nem a fejt tejcsire vonatkozik) kell adni, mert a tejzsírokban fontos tápanyagok vannak. Nemtom. Én elkezdtem adni, mert a tejpépek marha drágák, tejberizst meg tejbedarát meg én is tudok összeütni gyorsan.

TonticaKép Ha apája egész de. hagyott aludni, akkor az már fél siker. Próbálj a büszkeségére hatni (mindig beválik) és dícsérd agyon minden apróságért, amit ő csinál a gyerek körülKép

MariannKép 3 órát alszik a manód? Irigy irigyKép

AnyusziKép SziaKép Nálunk a lefekvés anya nélkül nem megy. Nekem kell mesélnem, különben sírás lesz belőle. Mondjuk tegnap vagy 1 órán keresztü mesélt még magánakKép az ágyban.

Üdv, megyek fotózniKép

Vera

hvera

SziasztokKép

Áron-AndiKép
AlvásgondKép Egyébként dettó ugyanez volt nálunk is, legalább két-három hétig tartott. Egyszerűen nem lehetett letenni. Én is úgy teszem le, hogy már alszik, mert még nem igazán próbálkoztunk az "ébren berakom az ágyba és elalszik" dologgal. Szóval akárhogy ki volt dőlve, ahogy leért a kiságyba, már négykézláb volt és visítottKép Nem igazán jöttünk rá, hogy mi történt. Én is arra gondoltam, hogy rosszat álmodott, próbálgattuk, hogy jó-e, ha van kis éjszakai fény nála, de volt, hogy a kuka sötétben is felébredt, volt, hogy pici fénynél is. Most per pillanat nincs probléma. Ha ébred, akkor csak éjjel, nem pedig rögtön a lerakás után. Õ egyébként ha kivettük hamar megnyugodott, visszatenni viszont nem lehetett, csak velünk tudott aludni. Szóval ez most nincs, de pl. fog nem jött ki közben, tehát valószínűleg nem az volt a ludas.
Eszti pocija sem bírta, ha én mézeset ettem. Hát, ilyenek ezek a novemberi babákKép
Ugye írtam, hogy milyen gyönyörű nagyfiú Áron? Ha nem, akkor most íromKép És nagyon édes a tortával (ha esetleg már írtam, bocs)Kép

SunimumKép
Maszat ManciKép Hát, nem volt egyszerű kiszedni a székből, mert előtte néhány falat szilvás derelyét evett és abba dőlt bele, így kissé odaragadt az asztalhozKépKépKép Aztán becsempésztem az ágyába, aludt kb. 3 órát, utána látni kellett volna, őt is, meg az ágyat isKépKép
Én nagyon szívesen mennék "kreatívkodni", de sajna nekem kicsit messze lenne, így itthon barkácsolokKép
MunkaKépKép NekemKépKép lenne. Én nem tudnék visszamenni dolgozni.

TonticaKép
Klasszak az "üvegfestményeid"Kép

LauKép
Szerintem most vasárnap kezdődik AdventKépKép Mert dec. 25. vasárnap már KarácsonyKép
Úgyhogy bele kell húzniKépKép
Ügyesek vagytok, hogy beosztjátok a "gyermekétkeztetést". Felháborító, hogy milyen világ vanKépKépKép De az tényleg szuper, hogy ilyen jól össze tudtok fogni a gyerekek érdekében. Szerintem ez sem menne mindenholKép
Nagyon sajna, de ma vitte el a párom a digigépet megnézetni, mert elég gyatra mostanság, így nem tudom lefotózni az ajtódíszt, pedig szívesen dicsekedtem volna veleKépKép. Remélem hamarosan visszakapom a szerkentyűt, mert félkarú óriás vagyok nélküleKépKép Imádok fotózniKép

LányokKép
Én hallottam és olvastam is a tejkőről.
Ja, most láttam, hogy már Liv is jelezte, hogy hol lehet utánaolvasniKép BocsKép

Megyek, Zsebi alszik, így nekiállhatok az asztali dísznek. A mosogatás meg várhatKépKépKép

Jut eszembe: kinél van és kinél nincs mosogatógép? Én nagyon szerettem volna, aztán időnként meggondolom magam, hogy nehogy már ne tudjak elmosogatni, aztán meg megint szeretnékKép Most anyukám felajánlotta, hogy kérjek azt Karácsonyra, de inkább DVD felvevő-lejátszót kértünk. Szerintetek hülye vagyok?Kép

Pusz
Anita

KépKép
KépKép
vasani

VeraKép tényleg, bocsi, nem is írtam a sablonokra!! Igen-igen, szükségem lenne rájuk, át tudnád akkor küldeni?Kép

Kreatív klub: Ha mások is benne vannak, akkor mi isKép Mikor? Mondjuk jövő hétfő délután? Délelőtt CT, de utána ráérek. Ha Ákosnál elmúlik a köhögés, vinném őt is, bár nem mindig lehet bevonni, a hangulatától függKép Meg hogy éppen tetszik-e a dolog neki.
Csirkesz, mi a véleményed??
Mindenki azt visz, amit gondol, aztán majd meglátjukKép

LivKép Nem semmi a cikk, le a kalappal a kitartása előtt!!Kép Mondjuk úgy, hogy mellette van még egy-két gyerek, lehet, hogy nem tudnám megcsinálniKép

Lau
lau

VeraKép
Egyszerre írtunkKép
Konyha: nekünk IKEA-s van. Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb. És szerintem legszebbKépKép Tegyek fel fotót?KépKépKép
Szóval az IKEA-snak utána tudsz nézni interneten is, meg le is tudsz tölteni tervezőt és simán meg tudod magadnak tervezni, aztán 3D-ben megnézni, kinyomtatni, odavinni, és már szedik is össze.
De persze ez csak egy ötlet, a szomszédomék pl. a Praktikerből vettek konyhát, az is tök egyszerű és egyben szép is (meg olcsó).
Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép tényleg, igazad van Adventtel kapcsolatbanKép Akkor mindent bele tényleg!Kép

Az előbb írtam, hogy hétfő lenne jó, de még nem tudom, most mondta a férjem, hogy nem tudja a jövő hétre a beosztástKép Majd akkor megpróbálunk alkalmazkodni a többséghezKép

Lau
lau

Anita, nekünk van mosogatógépünk. És annyira jó, hogy van!!!!!!!!

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

időpont kreatívkodásra mindegy nekünk. Úgyis BKV lesz.

VasaniKép Én is az IKEA-sban terveztem meg, de így is majdnem 100000 lett a végeKép Tudom, hogy lehetne sokkal több is, de hátha olcsóbb is.
Fotót megköszönnémKép

Az ígért fotók a hópelyhekről

KépKép
Kép

hvera

Hu, ez mellko ez gaz. De nekem tuti nem ez van. Megprobalom nyersen leirni. Ha az ember megnyomogatja a mellet, akkor valami mirigyeket tapint. Hat amikor szopizik neha olyan erzesem van, mintha valaki ezeket nyomna ossze es ez ugye faj. Azert gondoltam , hogy hatha ilyenkor ures, es a parasztos megoldasom, azaz hogy utana megnyomom es jon a tej csaloka lehet. Nem vagyok szakerto es 14 honaposan nem baj ha nincs tej, csak ne fajjon.

Anita! Nekunk is van mosogatogepunk. Hosszu a tortenete, de leiromKép
Egesz eletemben rengeteget mosogattam, majd nemeto-ban ugye mar 15 eve is termeszetes volt a haztartasban a mosogatogep. Akkor nagy hujesegnek tartottam, mondvan a tepsiket nem surolja el, fa eszkozt nem lehet belerakni, a poharak megfakulnak, a bogrerol nem beszelve. Raadasul bele kell pakolni, de a dzsuvat le kell obliteni a tanyerokrol. Pizzas tanyer raszaradt sajttal nem moshato, tepsik nagy dolgok kezi munkat igenyelnek. Azota egyre tobb a mosogatogepben is tisztithato konyhaeszkoz, egyre jobbak a mosogatotablettak oblitok stb. De ebbe is be kell pakolni, majd kipakolni. Aztan a baratnoim mondtak, hogy 3 gyereknel mar erdemes. Sot! Mivel mi is ennyit szeretnenk, ezert mondtam az uramnak hogy vegyuk meg, mert kesobb mar nem lesz ra penzunk es sajnalni fogom. Amig kettesben voltunk, hetene ment le egyszer, mert nem otthon ettunk. Most a gyerek mellett mar mindennap hasznalom. Es ha az ember megszokta, nagyon jo. Amugy nekem fajt a hatam a sok mosogatastol es ez azert jobb. Jo az is hogy cseppmentesen megszaritja a dolgokat. Szoval szerintem megerteKépUKK_MUKK

Vera, en most szeptemberben rendeltem meg a konyhankat. Nem alom konyha, mert az 5x ennyibe kerulne. Mi az RS-t valasztottuk, mert az ikeas 100eft-al dragabb lett volna. Ertsd ugy hogy a legolcsobb! Nagyon oda kell figyelni a szallitaskor, barmit is rendelsz, mert iszonyu slendrianok. E tekintetben a kika a legrosszabb. Az rs-nel is gaz, de talan az ikea a legjobb. Mi megusztuk egy ket hibaval, mert persze en vettem at es nem tudtam kapasbol, hogy honnan hianyzik a folia. Ha erdekel rakok fel kepet.

Mukk Launak, Noeminek, Tonticanak, Csirkesznek, Moninak, Korminak Besztinek es anyuszi3-nak is.Kép Bocsi de feljebb mar nem porogtem. Most megyek, mert furcsan kohecsel a gyerek .ilyenkor altalaban tele van a szaja valami odanem illo, nagy es egeszsegtelen dologgalKép

MUKKK
Eljen a 13. haviKép
Vendég

VeraKép
Na jó, teszek fel képetKépKépKép
Szóval az első a nagyhűtő előtti, utána amikor a nagyhűtő miatt kicsit átalakult (ez is jó az ikeában, de szerintem ez a többi lapraszerelt konyhával is így van, pl. RS, hogy ha át kell alakítani, csak átteszel egy-két vázat meg ajtót máshová, és készKép

Kép
Kép
Kép

Egyébként jól fotóztam, mert tök nagynak látszik, de nem az. Ami nem baj, mert 3-szor ekkorát is tele tudnék pakolni, de minek?Kép

No lépek, még egy-két cipősdobozt be akarok csomagolni, mert holnap megyünk Pestre és leadjuk a Bánya utcábanKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

VeraKép
A mi konyhánkat láttadKép Szerintem egyszerű, de egyetlen dolgot nem így csinálnék, ahogy van: a kör alakú mosogatótálca. Szerintem nem praktikus, egyetlen nagyobb edény sem fér bele normálisan, egy tálca elmosásakor is nehéz a vizet nem szanaszéjjel fröcskölni.
Ami nekünk bejött, az a saját tervezés (igaz, ez a konyhát nem érinti, mert így vettük a kérót), és vidéki mesteremberrel megcsináltatás. Mi a beépített szekrény, gardrób szekrény, francia ágy, és konyhaszekrény igazítás menüsoron 500 eFt spóroltunk azzal, hogy vidéki mestert kértünk meg. A bp-i srác 800 e Ft fölött adott árajánlatot, a vidékinek meg 280 e Ft anyagköltséget, és 30 e Ft munkadíjat kellett fizetni. Nem kis különbség. Annyi kényelmetlenséggel járt, hogy egyszer érte kellett menni leméretni mindent, meg egyszer a cuccossal felhozni őt és itt is altatni, de ennyi spórt megért.
Tök jók a hópelyhek. A fára, vagy ablakba akasztod őket?
Szóval lesz 13.havi??KépKépKép

Kreatív klub lehet nálunk, de szerintem szervezhetjük egész naposra a programot, mert a csemete felügyelet mellett úgysem tudunk majd nagyiramban alkotni. Csinálok mondjuk 2 fajta ebédet, az egyik szobát kinevezzük hálóteremnek (bár kétlem, hogy sokan igénybe vennék), Ti meg kedves résztvevők hoztok sütit, gyümit, meg a kreatív cuccokat.
Varrógépem van, ha valaki otthonról hoz anyagot és mondjuk piros textil kiscsizmát szándékozik varrni.
Csak találjátok ki, hogy melyik nap legyen, és mit főzzek. Mivel mi most du lelépünk a hétvégre, és csak vasárnap tudok újra olvasni, ezért ha lehet kérni, ne a hétfőre bökjetek rá!KépKép

MóniKép
A hétvégén láttam egy "kreatív hobby"?? feliratot a budai skála oldalában, a Mister Minit mellett. Azt most alakítják ki, vagy éppen bezárt?

AnitaKép
Nekem van mosogatógépem (ausztriában leselejtezett darabKép), de olyan patyolat tisztára most, hogy ihajKép 5000 Ft-ért vettük 3 éve a lomis cigányoktólKépKép Nekem jól jön, hogy van. Ha kedvem tartja mosogatok, ha nem tartja, berakok mindent a gépbe. Egy ismerősünk is most akar venni, ő mindenkitől a zajszintet kérdezgetiKép A dokkerbarátnémnak Fagor van tavaly óta, de az alsó tálca sarkaiba tett cuccokat nem mossa elKép

TonticaKép
Szépek a festményeidKép Gondolom nagy sikere van a lurkónálKép
Látom, a Mikulás plüss figura már előre befigyel a szekrény mellettKépKép

Bocs, elment a kedvem az írástólKép Most telefonált anyukám, hogy a szőlőnkben feltörték a pincéket, és minden létező gépet, berendezést elvittekKépKép Tuti, hogy olyan valakik voltak, akik tudták mi van ott.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Gyors bejelentkezés nehogy megint teljesen lemaradjak,krónikus időhiány jellemezte az elmúlt napjaimat.Mindig van valami amit itt a lakáson belül csinálnak még garanciában(új ház révén még mozognak a falak a festők meg tüntetik el a hajszálrepedéseket stb)de persze soha nem érnek ide a megbeszélt időpontra,így úsznak a napjaimKép.Míra is kinövesztett egy teljes és egy negyed fogacskát+érzem hogy a másik három rágófog is az áttörés határán van,sokat nyűgizik szegényke.A lakást készen vett apróságokkal diszítettem fel,anyósom minden évben készít nekünk adventi koszorút,de elismerés a sok kreatív maminakKép!!!!Vettem egy csomó műanyag gömb és egyéb fenyődíszt,mert idén Míra biztos behatóan fog ismerkedni már a karifával.Az üvegdíszeket majd jövőre használom,illetve magasabbra rakom idén,meg a fát is kikötöztetem Apával.Én anno párszor magamra borítottam gyerekkorombanKép.

Munka téma:tegnap kaptam emailt a Szrt-től,hogy visszamagyek e 2006 szeptemberében a lottózóba dolgozni,mert már most tervezik a létszámot.Arra jutottunk Apával,hogy nem persze ha az ő munkahelye bizonytalanná válik,akkor ez változhat.Bár azt hallottam a GYES mellett lehet dolgozni 4 órában?!

Kedden kapja Míra a 15hós oltást,remélem nem lesz semmi mellékhatásKép.
Most gyors ebédkészítés,délutánom megint betáblázott ezért jó hétvégét és ünnepi készülődést mindenkinek,mert max. olvasásig jutok elKép(hétfőtől-szombatig 12-14 órázik András,vasárnap vagyunk csak együtt)

Puszi
h_viola

Elfelejtettem vmit:

A KATALINOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOKKépKépKépKépKépKép

Noémi
fantikbaba

Viola mi is kedden kapjukKép Gondolok rátok majd.
fantikbaba

Lau! Nálunk a tej kifli történet sokkal jobb. Az iskola valami pályázaton nyert pénzből veszi a hiányzó adagot. Tejgyár felajánlásából fél áron. Tavaly egyik hónapban az egyik, másik hónapban a másik osztály kapta, de akkor az osztályban jutott legalább mindenkinek.
Mosogatógép: nagy kincs a háznál, főleg, hogy mi öten vagyunk. Van hogy egy nap többször megy hétvégén. Másik kincsem a szárítógép. A két nagy sportol heti 4 edzéssel, plusz a pici cuccai. Télen nincs hova teregetni. Szegény nagyikám mondja mindig, nem is tudom milyen jó dolgom van.
Bölcsi: nálunk is előjőegyzésre működik, mondták januárban illik jelentkezni, ha szeptembertől menni akarunk. Ákos bocs már januártól megy heti két nap 9-től alvás utánig, mert ennyi munkát bevállaltam. Itthon kissé kezdek idegbajos lenni. Jót fog tenni a változatosság.
Van jó ötletetek ajándékra karácsonyra a manónak? A család minden tagja rám bízta, pénzt adtak és vegyem meg. Így legalább hülyeséget nem kapunk, de hát ennyi ötletem sincs hirtelen. Na és 14 éves kamasznak? Valami jó játék kellene a nagyoknak. Tippek?
anyuszi3

Sziasztok!

Dicsekednék egy kicsit a konyhánkkal (a kupit ne nézzétek:
Kép
Kép
Kép
Megvettünk egy csomó lakáskultúrát (már a lakás alapelrendezését is azokból nyert ötletekkel teljesen átdolgoztuk), s ketten megterveztük a párommal. Egy vidéki, gyakorlatilag rokon asztalos csinálta, s még így is belekerült 400 eFt-ba, 5 évvel ezelött, s kb mégegyszer ennyi volt bele a gépek. Nem olcsó mulatság, de gyönyörű lett. Hónapokig éldegéltünk konyha nélkül, mire kész lett. Az is igaz, hogy egy újonnan épült lakásban nem túl sok derékszöget tudtak elkövetni, így valószínűleg egy készen vett konyhát be se tudtunk volna illeszteni.
Az én mosogatógépemet Lacinak hívják (ugyanis többnyire a párom mosogat), csak neki is megvan az a hibája, hogy a nagy darabokat nem mosogatja el.
Egy szárítógép nekünk is jól jönne, a vacak mosógépem max. 500-on centrifugál, néha szinte facsarni lehet a cuccokból a vizet, s a lassú száradás miatt néha iszonyú szaguk lesz a ruháknak. Csak sajna ilyen indokkal nem lehet lecserélni a mosógépet, pláne, hogy most nekünk is bútort kell változtatni, valahová el kell helyezni az új babát a cuccaival. Kinéztünk a mostani Auchan katalógus hátoldalán egy klassz, hatalmas tvállványt, csak még körbenézzük, meg kiötöljük, hogy tudjuk kocsi nélkül hazajuttatni.

Viola,
én úgy tudom, januártól akár 8 órára is vissza lehet menni dolgozni GYES mellett, de vannak itt, akik jobban tudják.
Én tegnap akartam beoltatni Benedeket, csak a párom épp nem ért rá az ételfutárt várni, így valószínűleg mi is jövő héten, kedden vagy csütörtökön oltatunk.

Kormi

Kormi

kormi

Gönyörűek a konyhabútorok!! De ténylegKép

Mosogatógép nekünk is jó lenne, már két gyereknél remekül ki lehetne használni, egyelőre nem bírja el a pénztárcánkKép

CsirkeszKép oké, akkor megyünk egész napra, de ne Te csináld a kajcsit, ott lesz még egy-pár anyuka, biztos segít valakiKép

Tegnap már csináltam egy-két dolgot, most a konyhaablakon vannak, de pont főzés közben fényképeztem, így kicsit párásKép Az ajándékcsomagokat Ákos csináltaKép Tök aranyos lett szerintemKép

Kép

Illetve a Mikulásváró ajtódíszünkKép
Kép
Adventi koszorút akkor szerintem holnap délután megcsináljuk Ákossal, meg lehet, hogy belevágunk a mézeskalács figurákba isKép

Kormi: már 8 óra mellett is adnak Gyest majd? Tehát, ha visszamegy valaki dolgozni, akkor igényelhet mellette Gyest is? Na, ennek utána kell nézniKép

Lau
lau

Közben felkelt Bazsi, és persze, mint mindig ilyenkor, éhes voltKép

VeraKép Ezt mind Te horgoltad? Sosem tudtam horgolni, max. kötni, inkább hímezni szeretekKép Nagyon klasszak!!Kép

AnyusziKép Nem is rossz, hogy a suli meg tudja oldani a hiányzó tejet!Kép De a lényeg, hogy kapnak a gyerekek.
Ötlet nekem is sok van Balázsnak, majd meglátjuk, melyiket tudjuk megvalósítaniKép
14 éves gyerkőcnek tényleg nehéz vásárolni...esetleg új CD a kedvenc együttestől vagy énekestől, film DVD-n vagy videókazin, márkás pulcsi vagy cipő...hirtelen ezek jutnak eszembe, meg amire emlékszem, hogy 14 évesen minek örültemKép

Lau
lau

SziasztokKép

VeraKép
Hópelyhek tök jók!KépKép

Csirkesz!
PinceKépKépKép Ez nagyon nem jó hírKépKép

ViolaKép
FogacskákKépKép
Munka: látom, ez most sok családban előforduló téma. Eddig nálunk szerencsére nem merült fel a kérdés, nem is szeretném még egy ideigKép
Oltáshoz megy a drukk!!!Kép

FantikbabaKépKép
Szintén sok drukk a szurihoz!KépKép

KormiKép
És Nektek is megy a szuri-drukkKép
Szép nagyon a Ti konyhátok is!KépKép

LauKép
Klasszak az elkészült díszeitekKép Úgy látom, Ákos is nagyon ügyes!KépKép

Mosogatógép: ha esetleg vennénk mosogatógépet problémát okozna, hogy milyen márkájút, mert még a menőbbekről is hallottam rosszat (pl. amit Csirkesz is írt a Fagorról). Meg nem tudom, hogy milyen átalakítással jár, úgy értem csapilag, meg ilyesmiKép
Ezen még biztos fogok agyalni néhányszorKép

BOLDOG KATALIN NAPOT!!KépKépKép

Eszti most az előszobában alszik, mert séta közben elaludt, de nem tudom a teraszon hagyni, mert általában mindig olyankor jön valaki (pl, kutya, nyúl, esetleg ember) a ház előtt, akit Zénónak nagyon meg kell ugatniaKép Arra meg szerintem még a legmélyebben alvó medve is felébredneKép Így félig levetkőztetve a babakocsiban durmolKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Lanyok,
ez mar szegyen!!! Kép Eselyem sincs ,hogy rendesen vegigolvassak,mi tobb,reagaljak! Kép
Nem birok a ket gyerektol ennyit olvasni. Pedig szeretnek tanacsot kerni toletek vmiben,remelem lesz idom leirni egyszer,mert fontos lenne. Egy baratnomnek szeretnek segiteni.

Anita,
van mosogatogepes topik itt a babaneten,en mar vegigolvastam,nagyon hasznos szerintem. Persze gepunk meg nincs. Ja van, Rita a neve. MInt Kormieknal Laci. Kép

A tobbieknek egyelore mukk. Kép De jo hogy ilyen rohogos kedvemben vagyok.
Bocs,Csengo,hogy lenyultam,de jobb nem jutott eszembe.

Inimma
inimma

Vera, nagyon szépek a hópelyhek. Klassz, hogy tudsz ilyeneket csinálni. Én nem tudok.

Anita, tetszik a konyhabútorotok. A mienk hasonló, csak pocsék munkát végeztek, szép lenne, ha jól megcsinálták volna.

Megjött a kisfiam, este tovább olvasok, írok.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Most csak elebe teszem, hogy ezt meg tegnap irtam, Ti szerintem mar el is felejtettetek a temat de ha mar leirtam elkuldom.
Mostohaanyos az van nalunk is. Nalunk is apos ugy ugral ahogy mostohaanyos futyul, de ez mar igy van 20 eve. Apos hordozza az o nagynenijet az orvoshoz, picara, temetobe… o persze ki se mozdul a lakasbol csak ha apos elmegy az autoert (ami kb 1km-re van a hazuknal, mivel nincs garazs a lakasnal) es elviszi. Ami meg boszant engem, hogy a ferjemet le se sz@ tak amig ossze nem hazasodtunk es Elisa meg nem szuletett. Az o unokatestvere nyerekeinek a kepe volt kint a ferjeme sehol. Amikor apos orokolt o elment Ausztraliaba meg felujitottak a hazat. Azt, hogy ki orokli meg a lakast ami apose volt de mostmar kozos, meg rejtely, de nagyon gyanus, hogy a ferjem nem kap semmit.
Ajandekozas: Nalunk amiota apukam meghalt 15 eve minden evben a karacsonyi ebed a batyameknal van es mindenkinek veszunk ajandekot, meg szulinpokra is. A multkor anyos anyukamnak megemlitette, hogy majd ezentul maskent lesz a karacsony. Most csak azt varom, hogy nekem is felhozza a temat, akkor majd megmagyarazom neki, hogy ezentul hogy lesz. Aposek a ferjemnek meg szulinapjara se vesznek semmit de az en csaladom igen.

En se tavaly se az iden itt nem nagyon keszulodok a karacsonyra csak minimalisan diszitek mivel ugyse leszunk itt se ujevre. Otthon mindig feldiszitem a lakast.

VasaniKép
Aranyos Eszti ahogy kidolt. Nalunk is szokott ilyen lenni csak nem elore hanem hatradolessel. Sokszor a falat is a szajaban marad akkor addig nem hagyom elaludni amig le nem nyeli. Gratula az evfordulohozKép

KormiKép
Hat, en sem birnam odaadni Elisat egy napra sem senkinek nem hogy 1 honapra, de nalatok mas a helyzet mivel jon a bebi es ha nem lesz segitseged bisztossan nem lesz konnyu 2 gyerkoccel, de azert gondold meg. Anno engem a mamam 1 evessen elvitt 1 honapra es amikor anyu ertem ment nem akartam hozza menni, csak sirtam a mamam utan. Anyu azt mondja nagyon megbanta akkor, nagyon sirt es rosszul esett neki. 1 honap hosszu ido az ilyen csoppsegeknek. Orulok, hogy jo a hangulatod es hogy a gorik jo helyre kerultek igy neked is konnyebb. Nagyon szep a konyhatok es ugy latom eleg nagy is.

CsengoKép
Nekem is volt mar, hogy fajt a melbimbom, en arra gyanakodtam, hogy rosz pozban szopizott es megserthette a fogaval de par nap alatt elmult. Jol nez ki az adventi koszoru.

Pelenkazas: Nalunk szerencsere aki eri az pelenkaz. Elejeben a ferjem se volt elragadtatva tolle de en ugy oldottam meg, hogy hangossan mondtam Elisanak, hogy majd mindjart jon apa es at pelenkaz erre jott is apa es pelenkazottKép Persze mondata volna azt is, hogy nem de szerencsere nem mondtaKép

TonticaKép
Szepek az uvegdiszekKép Akkor az megse teljessen ugy van, hogy soha nem pelenkazza at a gyereket. Latod nalunk meg olyan nincs, hogy en delig aludjakKép Ja, persze a fonok csajaKép

VeraKép
Nem tudom masnak vannak-e nagy fiokjai, olyan amibe edenyeket lehet pakolni, de nalunk nagyon bevalt en imadom, nem kell bemaszni csak kihuzod es minden elotted van. Egyiket fuszeres fioknak hasznalom ott is minden elebed tarul. Szerintem nagyon praktikus. Esetleg gondolkodj el rajta. Nekem is atkuldened a sablonokat?

AnitaKép
Szerintem ne sokat gondolkodj a mosogatogepen. Sok idot megsporolhatsz vele es persze faradsagot. Szerintem nagyon hasznos dolog.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Kormi, a ti konyhabútorotok is nagyon szép.

Maccs, merre vagy? Rég írtál. Jól vagytok?

Valamit el szeretnék mesélni, de csak gyorsan, mert nemsokára kezdődik a Szex és New York Képm amúgy meg lassan, mert Dávid az ölemben alszik.
Este, meztelenkedés, Kisfiam - szokás szerint - a szőnyegre pisil. Ilyenkor felitatom, kidörzsölöm a szőnyegből a pisit zsepivel, majd kidobom a kukába. Dávid ma megelőzött! Pisilt, majd keresett egy textilpelust, feltörölte, tök alaposan kidörzsölte a szőnyegből, majd kidobta a szennyesbe. (Még azt is tudta, hogy ez pelus - pedig tök ugyanakkora méretű volt, mint egy pézsé -, és ezt nem a kukába kell dobni.) KIFOGÁSTALAN munka volt. De komolyan, nap mint nap olyanokat csinál, hogy tátva marad a szám.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv Kép

Tok edi a sztori. Kép Jo Neked, hogy a Te fiad "takarit".

Csak amulok es bamulok a konyhak lattan, szerintem mindetto alomkonyha. Mi tobb mint egy eve alakitjuk at a konyhat, jol olvastatok 1 eve. Volt egy iszonyu edi pofi butorasztalos aki ossze-vissza hitegetett bennunket, hogy ekkor jon meg akkor meg ez van kesz es az es eskuszik a gyerekei eletere, hogy megcsinalja. Aztan kerestunk masikat aki immarom 4 honapja igerget, legutolso szerint kedden du. jonnek beszerelni. Szoval elobb-utobb nekem is lesz alomkonyham. Kép

Mosogatogepe mar volt a paromnak amikor idekoltoztem mert ugye egy maganyos ferfinak nagy szuksege van ra Kép akkor nagyon mondogattam, hogy nekem nem kell mert csak kettem vagyunk (voltunk) azota minden nap hasznalom es el sem tudnam kepzelni nelkule az eletem Kép (hu de romantikus) Ha valami piszkos marad berakom megegyszer minthogy kezzel elmossam. Kép Kép

Tcis Kép

Csaladrol mar leirtam egyszer a velemenyem csak az izgat amit az en csaladom tesz vagy mond a tobbi le van ...
Pelenkaz az csak nagy ritkan Kép ertsd 4-5-szor egesz eddigi apai palyafutasa alatt. Kép
De nem piszkalom mert besokall es meg a vegen nem akar majd kistesot. Raerek nyaggatni majd ha mar elertem a celom. Kép (noi taktikak) Kép

Anyuszi Kép

Egyetertek Lauval, szerintem egy kamasznak olyan ajandekot kell adni amivel menozhet a haverjai meg a csajok elott. Kép

Csirkesz Kép

Sajnalom a betorest, Kép nemreg apumeknal is ugyanez volt csak neki az volt a szerencseje, hogy az ertekes gepeket inkabb vitte-hordta igy az megmaradt.

"Látom, a Mikulás plüss figura már előre befigyel a szekrény mellett."
Igen, jo reg ota mert ez a kep nyaron keszult. Kép

HVera Kép

Iszonyu ugyi vagy, en is probaltam horgolni de kudarcot vallottam Kép

Sunimum Kép

Anyukameknal majdnem minden no apolono, anyu, mama, anyu novere es annak ket lanya, ja es a legjobb baratnom is.
Kislany koromban sokat voltam bent anyunak a munkahelyen talan ezert szeretem a korhazakat. Kép

Kepzeljetek elmentunk megnezni az epitkezest ahol majd "dolgoznom" kell, ez egy hatalmas, meg annal is hatalmasabb urbanizacio (mi is ez magyarul? Kép ) gyonyoru bungalok, szoval ott kell madj parkositanunk. Majd elsirtam magam annyira szep mint a paradicsom, az egesz kozepen egy golfpalya van es korulotte narancsultetveny. Majd lefenykepezem ha legkozelebb megyunk.
Szoval mondtam a paromnak, hogy ha torik ha szakad en ott akarok elni igy benne van az 5-10-20 Kép eves tervben hi-hi-hi.
Az a baj, hogy eleg messze van innen es nincs se suli se doki se semmi a kozelben de gondolom ez majd valtozni fog 20 ev mulva csak lesz Kép (ja de akkor mar minek a suli? az unokaimnak Kép )

Bocsi most "csak" annyire futotta, torodnom kell apaval is egy kicsit mert hobolog. Kép
(a masodik gyerek utan mar hobologhet Kép )

KépKép
KépKép
tontica

Ajándék ötlet nem ok! Toma fiam életében csak a sport létezik. Meg ha jól sejtem valami lányka. Keveset van itthon, viszont jókat szoktunk társasozni, kártyázni. Mikor megkérdeztem a nagyokat mit kérnek, az volt az első, hogy valami jó játékot. Segítsetek!!!!

Oltás: kiváncsi vagyok a következményekre, mert engem jól megijesztett a dokinéni. December közepén lenne aktuális, de csk januárban kapja meg a bocs, merthogy állítólag 10-14 nap után lehet láz, némi pöttyöcske...stb és nem akarja elrontani a karácsonyunkat. Tényleg ennyire gáz?

Mi a pelenkázás körüli fintorgás a tisztelt apukáknál? Nálunk ha úgy adódik a két nagyfiam simán megoldja. Lehet, hogy egyszer ezért még áldani fog engem a leendő párjuk?
A konyhákat irigylem. Nekem 3 éve amióta itt lakunk nem sikerült megoldani ezt a problémát, mindig volt más, amire kellett a pénz. Na meg másik hely is kell neki, mert most egy kamrának épült helységben szorongok. utálom, mert a kis kuktáim se férnek el, az edények is csak az étkezőben férnek el egy volt könyvespolcon, amire függönyt tettem, hogy legalább ne legyen annyira ronda. Talán tavasszal vége lesz ennek az állapotnak. Remélem!!
anyuszi3

Sziasztok,

LivKép
David edi lehetett ahogy takaritott. Nalunk is vannak hasonlo takaritos sztorik. Minden napra van valami meglepi en is sokszor csak nezek ki a fejembol es el sem tudom hinni, hogy mar miket tud.

TonticaKép
Mosogatogeppel pont igy jartam en is, nagyon hangoztattam, hogy nekem nem kell most meg csak pakolom be a piszkos edenyeket.
Meg jo, hogy a ferjed nem tud magyarul es nem bir beleolvasni a topicbaKép Szegeny feje nem is tudja mi var ra, kellett neki jo taktikas magyar noKép
Vajuk a kepet.

Kép

Kép
tcis

Sziasztok,

Lau, TcisKép Küldtem mintákat. Igyekeztem nem túl sokat, mert akkor hamar betelik a postaládátokKép, de ha valamire vágytok, ami nincs ott,akkor szóljatokKép

AnyusziKépAjándékötletKép

Nekem a scrabble( szókirakó) a kedvenc játékom. Társas is, felnőttes is.

LivKép Dávid takarításKép Lassan szoktatod a bilire, Én még nem kezdtem el. Bár Kornél nem is kjelzi azt sem, ha kakil.Hogy hogy nem volt rajta pelus?
Engem, csak fürcsi előtt szokott lepisilni rendszeresen. Ha gyors vagyok, akkor mindez a fürdővízbe megyKép

OltásKép Nekünk 6-án lenne, de nem tudom meg merjem-e kockáztatani, mert az pont karácsonyra lenne ugye 2 hetes, ráadásul Kornélt minden oltás kiüti. Na, majd jól felhívom a védőnőcinket.

ÁlomkonyhákKép Köszi a fantasztikus képekért. Én irigy irigyKép. Nekünk pici panel konyhánk van, amit beköltözéskor nem cseréltünk, mondván, hogy jó az még. No eddig tartott a jó. Igazándiból az egészet cserélni kéne, de arra tutkó nem lesz elég a pénz most. Szóval mosogató alsószekrény, munkalap, mosogató, és egy sarokszekrény egy csomó praktikus kiegészítővel. Ennyi az, ami jöhetKép Több be se nagyon férne.

CsengőKép Kösz a tippet, jövő héten megyek. Kell előre időpontot kérni?

MosogatógépKép Hát nálunk el se férne. Így maradok én vagy Tamás. Mostanában leginkább én, mert ő dolgozik és estére fáradt, én meg uyge nemKépNa, de gyerekmentes vagyok, ami eleve tutibb.

ReditkeKép AndiKépés a többi roszul alvós babás anyuciKép Milyenek az éjszakák?

Kreatív mamák. Megcélozzuk a szerdát? Mit vigyek? Van tök jó maci szabásmintám, ahhoz anyagok kellenek, és tök hamar megvan. Én polárt használok, mert az nyúlik, viszont nem feslikKép

Van tök jó mécsestartó ötletem, és vannak hozzá üvegkavicsaim, meg üvge IKEÁ-s mécsestartóim.

Ezer féle matricafestékem, szintén ezer mintával.

Száraztésztám anygalkákhoz, gyöngyöm szintén ezekhez, vagy hópelyhekhez,

Keresztszemes hímzéhez anyagom és mintáim. Szóval, mi legyen?

TonticaKép Szerintem horgolni akár könyvből is meg lehet tanulni, és tök egyszerű mintákat készíteni vele. Ha gondolod keresek neked netes oldalt. Van, ahol videón is muartaják, hogy mit kell csinálni. www.stichguide.com asszem. Ne add fel, mert tök jó buli szerintem.

Naggyon jók a dekorációk mindenkinél. Enyém hópelyheknek ez kb. a tizede, amit idén horgoltam. Ezt anyósom "rendelet" és fizet is érte. Olcsó karácsonyi ajándék a szociális szolgálatnál. Ablakba is rakható, meg fára is, és téynleg csodaszépek. Plusz kortalan, tehát mindenkinek adható.

Ennyi, Kornél bulizik az ölemben. Gyorsan lküldöm.

Vera

hvera

Tontica, annyira bírom, amikor jókedved van! De komolyan! De a párod nem annyira bírná, ha el tudná olvasni, miket írsz. Kép

Mosogatógép: hát, én sose hangoztattam, hogy nekem nem kell. Sőt, egyszer azt mondtam, majd akkor költözöm külön a szüleimtől, ha lesz mosogatógépem. Kép Persze ez vicc volt. Erre vettek egyet nekünk. KépKép

Vera, nem szoktatom még bilire, még egy jó darabig. Minden este fürcsi előtt fél óra meztelenkedés van, ekkor történt a "baleset".

Anyuszi, szerintem van olyan oldal, hogy jatek.lap.hu (ha nincs, bocs), ott hátha találsz valamit.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást! Kép

Kormi! Sajnos nem egyszerű tömegközlekedni. Kép Legközelebb mutasd a pocakod, vagy kérj helyet.
Én nem túl régiben buszoztam apap munkahelyére, és mivel Viki nyüszi volt, kivettem a babakocsiból, és azt összecsuktam , és így szálltunk fel. Próbáltam megállítani a babakocsit, hogy ne dőljön el, közben Viki az ölemben. Naná, hogy senki nem állt fel. Végül egy fiatal kis csajnak szóltam, hogy legyen szíves adja át a helyét.
Én sem engedném el hosszú időre el Vikit. Szerintem is jobb, ha közeledben van, és megszokja a kistesót.

GnéKriszti! Kép Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, hogy bár szegény házaspár, de 0 Ft-tal nem lehet neki állni lakást venni, és ha már így áll neki, legalább ne használjon ilyen hangnemet.

Inimma! Kép Nagyon szép tortát csináltál. Ügyi vagy. Kép

Redtike! Kép Viki változóan alszik, de leginkább, este ½ 10-tól reggel 7-ig, persze megszakításokkal. Kép Szerencsére msotanában csak 1-2-szer kétszer, kivéve ha beindult a következő foga, ami mostanában gyakori. Nappal 1,5 és 3/4 órát.
Lehet, hogy Bálint beéri ennyi alvással is. Nem vagyunk egyformák.

Kata! Kép Remélem már észhez tért a szomszéd. Ha nem, nyomd ki villany órát. Jól teszed! Kép Kép

Mariann! Nekem nem írt még antibiotikumot a gyerekdokim (aki azonos Lau gyerekdokijával), pedig Viki nem rég meg volt fázva. Orrcsepp, és köhögésre szirup.

Csirkesz! Kép Nagyon tetszett a történet. Kép Kép
Kata! Kép A tied és nagyon jó volt. Kép

Tontica! Kép Nem irigyellek. Szerencsére nekem apa reggel pelust cserél Vikin, és felöltözteti, és egy kicsit foglalkozik vele, míg reggel tanul, így van időm még kb 1/2 óra lustira. Próbáld meg a párod picit bevonni a gyereknevelésbe, fürdetés, öltöztetés, és persze pelus cserébe is.

Csengo! Kép Sajna tudtommal nem jár gyed mellé semmi plusz. Pedig mi tudnánk csak mire költeni. Kép

Móni! Kép Tipp: Mi saját készítésű karácsonyi lapokat küldünk a rokonoknak (van akinek 3D –s kép van az elején, van akinek csak egy sima kép). A nagyik pedig karácsonyra Vikis naptárat is kapnak. Kép
Régebben mikor volt időm, saját készítésű gyertyát is adtunk. Most csak meg veszem a gyertyát és díszítem matricával.

Lau! Kép Tényleg felháborító, hogy így támogatják csak a sulikat. Vagy rendesen vagy sehogy ne támogatnák. Szerintem.
Szupik lettek az ablakmatricák.

Lányok! Nagyon szép konyháitok vannak!

Anyuszi! Kép Sajna nincs öteltem tininek mit lehet venni. Nekem van 2 unokahúgom, de ők pénzt kértek. Az egyik gyűjt finn tanulásra, a másik meg nem tudja mit akar.

Bocs, de a többiekre nincs időm reagálni. nagyon fáradt vagyok, és már 5 órája fenn van Viki és nem akar aludni, pedig mind 3-an fáradtak vagyunk mert éjszaka 4-szer is kelt.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

sziasztok!

Látom, hétvége van, nem kellett sok idő a visszaolvasásraKép

Név szerint nem tudok most reagálni, de téma szerint próbálokKép

De előtte!
Képzeljétek, tegnap este a bartátnőmmel és egy kis társasaággal elmentünk bulizni!
Igazi diszkó, igazi buli, pia, cigi tánc hajnalig(sokáig bagóztam, aztán leszoktam, de tegnap-ma jól esett).
Baromi jól éreztem magam, ráadásul oda mentünk, ahol a lánybúcsúm volt, szóval még nosztalgiáztam is.
Nem sokat aludtam reggel, mert 5re értem anyósomékhoz, Lili ott volt, párom dolgozott. Lili pedig keltett fél 9kor. De nincs panasz, aki éjjel legény...Kép

Szóval.
Mosogatógép: anyósomék lecserélték a sajátjukat, mert nem tetszett nekik, és azt kaptuk meg, eleinte nem nagyon mosogattam vele, manapság viszont majdnem nap mint nap használom. Kisebb dolgokat elmosok kézzel, meg ha nem főzök és nincs elég. Én megszerettem.
Szárítógépre irigy, tök jó lehet, főleg az őszi hidegebb, de fűtés nélküli panelban, ahol nem szárad a ruha, és hely sincs sok...

Szerda tök jó nap lenne a kreatívkodásra, nekem dunsztom sincs, mit vinnék, így Vera, ebben nem tudok segíteni, mármint hogy te mit hozzálKép

CsirkeszKép
Nem jártam mostanság a skála felé, de ha emlékeim nem csalnak, az most fog nyílni, én eddig nem láttam ott olyat.
Én a volt Bartók mozi helyén lévő hobbiboltra gondoltam, az sincs túl messze tőletek.
Főzésben segítünk!
Kismanók szerintem, ha nem ájulnak el a fáradtságtól, nem lesznek hajlandóak aludniKép

TonticaKép
Rafinált magyar nőkKépJó a taktika!

Konyhabútorok nagyon szépek!!!IrigykedemKép
Hópelyhekre, és ablakdíszre is!!!
Na majd együttKép

Mi az oltást elméletileg dec 13án kapjuk, szerintem én nem variálhatok, nem túl rugalmas a dokinéniKép De majd megpróbálok könyörögni, hátha megkegyelmezKép

AnyusziKép
Van egy olyan játék, aminek sequence a neve, nagyon jó társasjáték, sokan is játszhatnak vele, és lehet ketten is. Van egy tábla, amin a franciakártya lapjai vannak, és van egy másik pakli, amiből osztani, majd húzni kell. Cél: kirakni egy vagy két vagy három(?)sequence-t (öt gomb), amiket aszerint tudsz lerakni, hogy milyen kártya van nálad. Persze vannak extra kártyák, tulajdonsággal felruházva, és ki lehet cselezni az ellenfelet, és megyakadályozni, hogy ő kirakja a maga sequence-ét. Asszem Magyarországon nem lehet kapni, de interneten talán megrendelhető.
Ha nem, akkor bocsi, ha felcsigázott.
Van egy website, www.amazon.com, onnan elméletileg lehet rendelni, azt írják van német honlapjuk is, szerintem onnan még ki is postázzák...egyébként 20 dolcsi a játék ára.

Egyelőre ennyi, majd még jövök.

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

De. mehezni voltunk, meg is csipett ketto. Kép
Picurom az unakotesoekkal maradt es egeszen du. 4-ig jatszott most pedig szunyal. Kép

Tcis, Liv Kép

Nem kell felteni a parom, be szoktam neki szamolni arrol amit irok es amit Ti irtok, o is olyan bolond mint en nem veszi komolyan az ilyen dolgokat. Kép
Tcis, azert mondod, hogy a magyar nok rafinaltak mert nem ismered a spanyolokat Kép komolyan mondom neha megilyedek toluk. Kép
De szerintem az olaszok is hasonloak, nem?

Hvera Kép

Koszi, utananezek, jo lenne megtanulni kotni, horgolni, varrni, bena vagyok. Kép

Lenne egy keresem Hozzatok, szeretnek karacsonyra konyveket kuldetni magamnak, van valami kedvenc, ami nagyon megfogott vagy nagyon izgi, szep, kulonleges?!
Teljesen mindegy milyen tema, oreg, fiatal a konyv csak lehessen kapni.

KépKép
KépKép
tontica

SziasztokKép

Olvasgatok rendületlenül, de írni most pár napja nem volt se időm, se erőmKép Így hát név szerint nem tudok reagálni senkinek, tehát mindenki kap egy nagy halom MUKKKKKKKK-otKépKépKép

Hanna szerda délután megkapta a 6 éves kötelező bökést, de szegénykémet annyira megviselte, hogy csak na...KépKépKép Egész éjjel sírt, annyira fájt a karja, válltól a könyökéig bevörösödött, úgyhogy borogatni is kellett. Csütörtökön be is lázasodott, egész nap semmihez nem volt ereje, csak feküdt, mesét bámult a tévébenKépKép Eddig egyetlen oltás sem okozott ilyen mértékű lerobbanást, max. egy kis hőemelkedést. De ez nagyon brutál voltKép

Ja, és a névnapi köszöntéseket akkor most önhatalmúlag "magamra veszem", akinek eszébe jutott, nagyon köszönöm és nagyon jólesettKép

Láttam, sokan feltettetek konyhaképeket, mindegyik nagyon tetszett, de Kormiéké egyszerűen lenyűgözőKépKépKép

Szomszéd:
Hát ma délután megint volt egy kis zenebona, határeset volt, hogy nem mentem le. Valamelyikőtök írta, hogy a villanyóra kinyomkodásnak lehetnek mindenféle kellemetlen következményei. Nekem erről az a véleményem, hogy nekem meg nem kötelességem elviselni más primitívségétKép Nem hinném, hogy túl sokat kérnék azzal, ha azt mondom, ne bömböltesse ez a hülyegyerek a zenétKépKép Persze, tőlem aztán tényleg azt csinálhatna amit akar, de amikor már az üvöltő zenétől remegnek a falaink, meg nem tudom a gyerekeket altatni, akkor már nem hiszem, hogy nincs közöm hozzáKép Alig 20 éves kis idióta bérlő, ne hogy már ő diktálja itt a szabályokat. Az az egyetlen bökkenő, hogy a tulaj. unokaöccse, úgyhogy még ki sem lehet ebrudalniKép

TonticaKép
Könyv: Nekem a kedvenc íróm Kodolányi, tőle majdnem minden könyvet olvastam, de a legkedvencebbem a Vízözön című könyve. Ez egy kitaláció, egy nagy mese, már 4-szer elolvastam, de soha nem tudom megunni.
A könyv alapja a sumér Gilgames-eposz, a bibliai vízözön története. Persze ahogy írtam, ez egy fikció. Mert hát ki tudná megmondani azt, hogy valójában mi történt akkor.
Ha rászánod Magad és elolvasod, remélem tetszeni fogKép

Most húzok el, hamarosan fürdetünk.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Totál hulla vagyok, nem semmi két nap áll mögöttünk. Tegnap már déltôl hányingerem volt, amihez hozzájött, hogy Benedek este a fürcsi elötti vetkôztetésnél teljes lendülettel pocakon rúgott. Mindig is veszélyes ôkelme ilyen tekintetben, imád páros lábbal rugdalózni, eddig valahogy mindig sikerült elhárítanom, most telitalálat volt. Szegénykét fürcsi után extra sebességgel ágyba dugtam, mert komolyan attól tartottam, hogy lehányom. Egész este baromira fájt a pocakom, de mára ezen túl vagyok. Éjjel kint aludtam a nappaliban, mert a párom egész éjjel dolgozott a hálóban a számítógépen, erre reggel nagyjából arra ébredek, hogy Benedek két ököllel dörömbôl a szobája ajtaján. A délutáni alvásnál is ki akart jönni, csak fennakadt félúton a kiságy rácsán. Azt hiszem, vége a kiságyas idôszaknak... Ezután egész nap olyanokkal szórakozott, hogy pl a bébitaxira felállva felmásszon az asztalra. Volt, amikor sikerült, volt amikor a kocsi kigurult alóla, ô meg az asztal szélébe kapaszkodva, a talajjal már kb 45 fokos szöget bezárva kétségbeesetten nézett, hogy akkor most mi lesz. Szedtem le a konyhában levô székrôl is, meg az ülôgarnitúra háttámlájáról. Bezzeg ha valami játék bemegy valamelyik asztal alá, akkor nekem kell a pocakommal utána mászni, mert ô nem megy be bútor alá, mert fél, hogy beüti a buksiját, csak felfelé tör. Mai napot két púppal úsztuk meg, én meg kihalok...

Ha szerdán lenne a kreatívkodás, mi is szivesen mennénk, akkor csütörtökre halasztanám az oltást, de annál tovább nem akarom húzni.
Horgolni én is tudok, régen nagyon szerettem is, szerintem sokkal könnyebb, mint a kötés. Régen rengeteg Kötés-horgolás könyvem volt, abból meg lehet tanulni, de most már nem tudom, hol lehetnek.

Könyv: Én most Szily László: Kitolás c. könyvét akarom majd megvenni, a Kismama újság idézget belôle ónapok óta, ez alapján jópofa lehet. Nagyjából arról szól, mekkora szívás férfiszemmel a gyerekvállalás-nevelés.

Lett volna még mit írnom, de vissza kell adnom a gépet. Mindenesetre ma éjjel is kinn alszom, fél füllel Benedek következô szabadulási kísérletét lesve.

Kormi

Kormi

kormi

Tontica, könyvek: nekem az örök kedvenc Hemingway, tőle bármi. Ezenkívül - igen vegyesen, kiragadva párat a sok közül, amik nagyon tetszettek: Bűn és bűnhődés; Merle: Madrapur (ez könnyedebb, szerintem nagyon jó stílusban és érdekesen megírt könyv, engem nagyon megfogott); Orwell: 1984; egy kortárs magyar: Esze Dóra: pl. Legyünk barátok, Bodzagőz (bár ez utóbbi témája igen nehezen emészthető, mármint lelkileg, főleg egy anya számára); mostanában olvastam Faludy Györgytől a Pokolbeli víg napjaim és a Pokolbeli napjaim után c. könyveket, nagyon tetszett mindkettő; könnyed és letehetetlen, nemrég jelent meg újra: Kuki Gallmann: Álom Afrikáról (film is készült belőle évekkel ezelőtt Kim Basinger főszereplésével), ez is az egyik kedvencem; Móricztól bármi, de nagy kedvencem a Sárarany; Márai: Válás Budán; Németh László: Iszony, Gyász; egy nagyon könnyű, de izgi: Lőrincz L. László: A karvaly árnyékában; Elfújta a szél: de ezt már biztos olvastad; Csehovtól bármi...
Segítség, nem bírok leállni!!!!!! KépKépKép Csak pár kedvencet akartam, de nem bírok választani. Amit - szerintem - soha ne olvass el: Marquez: A pátriárka alkonya; Esterházy: Függő. Na, ezektől szenvedtem, de nagyon. Kép
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Gyorsan pótolok még egy kis olvasást.

Áron-Andi! Kép Sajna nálunk már egy ideje az megy, mint írtam korábban, hogy ha jó mélyen alszik, akkor tudom letenni.

Nagyon keratív kis csapat jött össze. Tök jó. Remélem szerdán mi is tudunk menni. Kép

Hvera! KépMost olvastam Noémi linkjét. Tök jó, hogy kapsz 13. havit.
Én is elfogadnám, de én nem vagyok közalkalmazott. Pedig lenne hová tenni. Kép
Nagyon szépek a hópelyheid. Kép

Vasani! Kép Bár még csak 6 fog jött ki, de én úgy tapasztaltam Vikinél, hogy akkor ébred többször éjszaka, amikor még kis sem bújt a fog, de az íny alatt beindult a fogzás. Mostanában 1 fog 1 hét alatt jön ki. Kép Mikor áttöri az ínyét akkor, meg jobban alszik. Kép
Mosógépünk nincs, így nem tudok segíteni.

A Katalinoknak boldog névnapot

Kormi! Az Auchannak van házhozszállítása, csak nem ismerem a feltételeit.
Viki is rugdos! Próbáld meg valamivel elterelni a figyelmét öltöztetésnél, hátha akkor nem rugdosna.

Anyuszi! Jó játék? Jó kérdés. Mit szólsz egy Uno kártyajátékhoz, nekünk van és felnőtt gyerek egyaránt jót játszik vele. Vagy egy twister játék (ha jól tudom ez a neve), amikor kezet lábat megfelelő színre kell tenni. Ezeket felnőttként is szívesen játszanák szerintem.

Móni! Tök jó egy ilyen kikapcsolódás. Bár én sem panaszkodhatok, mert vasárnap voltunk kettecskén moziban. Egy ismerős pár vigyázott addig Vikire. Kép

Liv! Én megszállott Lőrinc L. László rajongó vagyok. Gyűjtöm a könyveit, mint a Lőrinc L. László, mind a Leslie L. Lawrence sorozatot.
Nekem a kedvencem a Pillangó, Henri Charriére-tól. De szerintem nem kismamás olvasmány. De sokat tanít az életfelfogásról, legalábbis azóta tudom, hogy az én nehézségeim semmik.
És a másik nagy kedvencem Munkácsy önéletrajzi regénye, a Napszerelmes, és az Aranyecset.

Kreatív képek. Kép

3D-s képeslap (saját ksézítésű, de a képet persze vette egy hobby boltban)
Kép
Oldalról
Kép
Belülről:
Kép
Mostani karácsonyra készített gyertya
Kép
Régen zselés gyertyákat készítettem: Ezt elraktam emlékbe. (De sokan akiknek adtam szintén. Kép Kép )
Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Mindenkinek koszi a konyv otleteket, mindet fol fogom irni egy listara, utananezek es amik a legjobban tetszenek kuldetem. (az osszeset nem tudom Kép )

Anyamanya Kép

Szegeny Hanna!!! Nagyon sajnalom, kenyeztesd el most rendesen! Kép

Kormi Kép

Pocakot irigylem de minden rosszat ami vele jar nem es az elso honapokat sem, nehez lesz de amire en leszek majd igy Te mar csak mosolyogsz, hogy en mar tul vagyok a nehezen az en fiaim edesen jatszanak egymassal ez meg nem tudja mi var ra. Kép he-he
Elobb utobb biztos le fog szokni az egbe maszasrol Benedek, nalunk heverore maszas van.
Jo hir igy legalabb nem kell megegy kisagyat vennetek hisz nagyfiadnak mar lesz sajat agya. Kép

Liv Kép

Latom Te is nagyon szeretsz olvasni, en is de mar az osszes hozott konyvemet elolvastam, most erkezett meg a Kismama naploja meg a Lorinc Laszlo legujjabbika. Majd beszamolok.

Tobbiek ajanlasara is kivancsi vagyok!!!

Megyek aludni! Jo ejszakat!!!

KépKép
KépKép
tontica

TonticaKép
Könyv:Choderlos De Laclos: Veszedelmes viszonyok, biztos hallottál róla, film is készült belőle(ami szerintem felejthető és zavaros), 18.század, francia ármány, szerelem, cselszövés, szenvedély, szenvedés. Én faltam, szerintem fantasztikus(és elméletileg igaz!)
Könnyedebb: Harry Potter összes!!!
Merle: Malevil, Stendhal: Vörös és fekete, és még sorolhatnám...ja, és Vámos Miklós és Kepes András bármelyik kötetét szívesen a kezembe venném(nem olvastam mindet, ha valaki tudja melyik rossz, írja le nyugodtan!!!)

LivKép
Dávid nagyon okos, és édi lehetett!

Mára ennyiKép
Jó éjt!

Móni

Kép
sunimum

Móni!

Én nagy Vámos rajongó vagyok, vannak kicsit könnyedebb, de vannak nehezebb olvasmányai. Nekem a Sánta kutya és az Apák könyve tetszik a legjobban, hát egyik sem egy habkönnyű regény.
Másik nagy kedvencem Maurice Druon: Elátkozott kirányok c. regénysorozata. Ez egy történelmi regény de nagyon izgalmas, fordulatos.
Szerzők közül Gerald Durrellt kedvelem nagyon, ill. David Attenborough-nak vannak szép könyvei (Madarak élete, Emlősök élete).

Gépek: nálam minden bejönKépKép. Mosogatógépre nagyon vágytam aztán mikor Hanna pár hetes volt vettünk egyet. (Az asztalosmunkához (TonticaKép) csak annyit hogy karácsonykor még nem volt beépítve (október környékén vettük), de akkor úgy döntöttünk, hogy beköttetjük, hogy legalább ne álljon a dobozban, hanem használni tudjuk. Végül egy asztalosnak (aki már nem az első volt akit megkerestünk) március végén sikerül megcsinálnia...)
Szárítógép: szárító így is kell, mert pl. a pulóvereket nem lehet benne szárítani. De a legnagyobb könnyebbség benne az, hogy így jóval könnyebben lehet az időt beosztani, mert nagyjából tudom, hogy mikor végez a gép.

Mi majd dec. 8-án megyünk együtt a párommal kikapcsolódni, kaptam rá egy gyönyörű ruhát is. Azt ugyan nem tudom, mi lesz Hannával, illetve azokkal, akik vigyázni fognak rá, ha felébred éjszaka...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

MUKKKK!
Ujra itt vagyok. Tontica nekem is nagy vagyam, hogy vegre olvashassak. Olyan jo lenne! Nekem nagy kedveceim: Marquez: Szerelem a kolera idejen! Errol az iro is ugy nyilatkozott, hogy minden egyes betu a szerelemrol szol. tenyleg igy van, evente egyszer el lehet olvasni. (Szaz ev magany is jo, de az nem ennyire intenziv) MAsik Ottlik: iskola a hataron. Parat felsoroltak a kedvenceimbol, de pl. kikapcsolodni jo kozepszeru irokat is olvasni pl. Steinbeck. Nem irodalmi remekmuvek, de a Szerelem csutortok, Edentol keletre, vagy barmelyik konyve aranyos olvasmany.

Mososgatogep: nekem az uram fel ora alatt beszerelte, mert volt leagazas a csapon. Nagyon ugyes a parom, mindent maga szerel itthon. Meg azt is amiert fizettunk szakembernek es elrontotta. Gaz stb ehhez szakember kell, de a tobbit mind maga csinalja. Pl. a konyhabutorhoz nem kertunk beszerelest, mert az 10% lett volna es nagyon ugyesen beepitette a mosogatot stb. Ezeket nem is erdemes hozzavenni a konyhahoz, mert pontosan duplajaert adjak. Meg mososzeradagolot is beepitettKép
Vera! Nem kell idopont az RS-be.

MUKKK
Kép
Ez lenne a legolcsobb, ha nem lenne disz, nem lenne kockamart uveg, fenyes munkalad, megemelt labak, ahhoz takaroKép Ez a konyha talalo resze, a masik felebol meg hianyzik az elszivo, igy azt nem rakom fel

mukkcsengo
Vendég

Vámos: az Apák könyve nekem is nagyon tetszett, viszont a Márkez és én nagyon nem.

Maccs, hahóóó, merre vagy?

Kép

Kép
liv

Úgy mindenki!
Merre vagytok?

Betegeskedők hogy vannak?

MosziKép
Gyertya nagyon tetszik, ezt is "csak" ragasztottad? Lehet ilyen matricát kapni, vagy ezt is neked kell csinálni?
Képeslap is jó ötlet, de sajna csak olyan rokonaink vannak, akiknek kézzel fogható ajándékot tudunk adni.
Naptár jó ötlet, kaptuk ugye a sablont(köszi Tcis!) apósom biztos azt kapja, meg a nagymamám is.
Párom egyik unokatesójáék pont nemrég mentek ki Angliába, ők egy fotót kapnak tőlünk, valami szép kerettel, azt el is tudják vinni.

Lilinek már egy csomó ajándékot begyűjtöttem, neki nem lesz gond az ajándékozás.

Nálunk ez pár éve úgy működik, hogy írunk listát a vágyainkról, olyanokról, amit nem feltétlenül vennénk meg magunknak, mert sajnáljuk rá a pénzt, vagy nem jutunk el odáig, hogy azt vegyünk, mert mindig kell valami fontosabb, ezt körbeadjuk, összebeszélünk egymással, így mégis hasznosat kapunk, de meglepit, hiszen nem tudjuk, ki mit választ a listárólKép
Ez bevált a nászajándékainknál is, és azóta karácsonykor is ezt csináljuk.
Idén szűkösebb a keret, meg úgy egyébként is tök jó dolog alkotni, és azt látni, hogy használják, és személyesebb is ezért gondoltam arra, hogy csinálni kéne valamit.

CsengőKép
Nagyon jó, hogy ilyen ügyes férjed van!!! Nagyon szép a konyhabútorotok nektek is, biztos a titkolt feleKép is jól néz ki!

Vera!
Nálunk is lakótelepi a konyha, és a mosogató és a mosógép is ott van, az egyik pult alatt. Sajna ezt a konyhát nem én terveztem, így kaptam, de igyekszem jól használni, és bővíteni a bővíthetetlen teret...Ezért sok edényem, kütyüm polcon van a falon, meg lóg is ilyen ikeás 3szintes polc, nem túl szép, de legalább jobban elférek. Majd ha egyszer szép rend lesz lefotózomKép

Beszti!
Azt lehet tudni, hova mentek, vagy neked is meglepi?
Mindenképp olyan emberre bízd Hannát, akihez közel áll!
Nálunk így is gond volt, pedig szoktunk anyósoméknál aludni, elaltatni el tudta Lilit, de nem bírta berakni az ágyába. Hajnalban pedig mikor felébredt, sírt és nem tudott visszaaludni. valószínűleg én kellettem volna, dehát én nem voltam...mikor megérkeztem úgy kapaszkodott, hogy majd beleszakadt a szívem. Bocsánatot is kértem tőle, Lili megcsak nyögdécselt, bólogatott a vállamon fekve, és persze együtt aludtunk el.
Előre félek, mi lesz ha majd éjszakázom. De csak megszokja, gondolom. Ha meg nem , akkor majd csak nappal fogok dolgozni.

KormiKép
Vigyázz a pocakodra! Barátnőm mikor már nagy volt a pocija az ágyukon pelenkázta a fiát, és szinte a hóna alatt dolgozott, így elkerülhető volt a rúgás.Próbáld meg, haátha sikerül. Figyelmét elterelni meg muszáj. Én adok a kezébe akár két "játékot", meg elmondom neki, melyik állat mit csinál, és akkor rám figyel.
Pocak nélkül sem kellemes, ha gyomorszájon rúgják az embert, pocakkal még veszélyes is!

Na eldugulok, bocsi a szófo..ásértKép

Mukk mindenki másnak is!!!(CsengőKépLassan szabadalmaztathatnádKép)
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok

Kata
Boldog névnapotKép
Remélem Hanna már jól vanKép

Mosogatógép: én kaptam tavaly karácsonyra. idén őszig a lépcsőnk alatt volt a dobozában. mi ugyanis műszaki antitalentumok vagyunkKépKép végül egy vízvezetékszerelő szerelte be húszezerért...viszont én még annyira nem szerettem meg. valahogy mindig inkább elmosogatok. pedig a kezem már tropa. jó hülye vagyok, mi?

Könyvek: én is szeretnék olvasniKép ha hagynának. na majd a nyugdíjban. Vámost én is szeretem, Apák könyve, Sánta kutya, Anya csak egy van.
Steinbeck is jó ténylegKép most az egy asszony életét olvasnám, ha hagynának, mint mondtam. maupassant.

Kari: én is üvegmatricázni szoktam. csak olyan nehéz leszedni tavasszalKépKép a koszorúnk kerámia, csak a gyertyát kell cserélniKép kiraktuk a fényeket is már az ablakbaKép meg majd mézest fogok sütni. valahogy idén nem vagyok kreatív kedvemben. meg amúgy sincs kézügyességem, varrás-horgolás nekem nem megyKép csak az ilyen amatőröknek való üvegfestés, szalvétázás megy.
ja, és adventi naptárat is fogok csinálni a Gergőnek, ksi batyukat karácsomyi szalvétából.

na puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Moszi Kép

Legyszike ird le hogy csinaltad azt a harom dimenzios kepeslapot! Kép Csucsszuperek a muveid! Kép

Beszti Kép

Milyen kikapcsolodas? Utazas, diszko, bal? Majd egyszer mi is eljutunk bar most valahogy nem hianyzik.
En orultem volna a 3 honapnak atalakitas teren, kivancsi vagyok jonnek-e most kedden, ha nem falra maszok! Kép

Kismukk Kép

Szuper lesz a konyha, Ti legalabb haladtok vele, nalunk ne tudd meg hogy nez ki most, minden sz@rtaszet. Kép
Olvasni en akkor szoktam amikor:
- picurom szepen jatszik a szobalyaban
- vecen vagyok Kép
- furdok
- este agyban

Juti Kép

Minden uj dolgot meg kell szokni, csak egyszer kezd el utana nem lesz kedved kezzel mosogatni. Kép

Sunimum Kép

Lista jo otlet. Kép

Na en is megyek mert surgos olvashatnekom van Kép

Amugy koszonom mindenkinek a konyv otleteket fel fogom oket jegyezni es amelyikek a legjobban tetszenek megrendelem. Kép Kép Kép

Picurom es uncsitesoja. Ezt a kepet ugykodtem ma. Kép Holnap karacsonyi fenykepezes lesz a bolcsiben, kivancsi leszek.
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!Kép

KataKép Szánom-bánom vétkemet, de utólag is kívánok nagyon boldog névnapot!!!Kép

A hétvége az üvegfestési lázban teltKép Csináltam az ablakra, konyhába csempére, Ákosnak Tom és Jerryt rajzoltam elő, fürdőszobába fókát és delfint csináltunkKép Meg MicimackótKép Rettentően tetszik, eddig nem is nagyon volt hozzá időm, most viszont rákattantamKép Hja, meg tegnap kifestettem a konyhát isKép És mivel rátaláltam az üvegfestésre, végre kitaláltam, mit akarok kezdeni a konyhaajtó feletti sima üveglappal (éljenek a lakótelepi lakásokKép Már van rajta egy gyönyörű napocska és egy nagy virágcsokorKép Szóval, Ákossal belelendültünkKép
Vera: köszi a linkeket, rengeteg mintát töltöttünk le, úgy látom, Áki is nagy rajongód lettKép
Szerdán mi is mennénk kreatívkodni, de csak úgy jó, hogy 3 körül eljövünk, ha Bazsi nem nyűgös előbb, mert Ákiért menni kell a suliba 4-re.
Gőzöm nincs, mit vigyünk. Esetleg vennék pár gyertyát, hozzávaló festékkel, gyertyafestéshez?? Itthon nemigen van kreatív kellékünk, szívesen bíbelődöm ilyen dolgokkal, de ötletem nem mindig van, max. utánozni tudokKép
Esetleg süthetnénk mézeskalácsot is?Kép

MosziKép Ez a gyertya gyönyörű!!Kép MEg a zselés gyertya isKép

JutiKép én meg pont idén vagyok kreatívKép Tavaly csak ámuldoztam, mennyi mindent csináltatokKép
Bár ez annak is köszönhető, hogy nagyon vártam már idén a novembert meg a decembertKép

TonticaKép Férjem is és én is nagy könyvmolyok vagyunkKép A könyvespolcunkon kb. 3-400 könyv sorakozik klasszikusoktól kezdve Delfin könyvekig. Párom az összeset olvasta, én nem mindegyiket. Férjem Leslie L. Lawrence, Stephen King rajongó, én többek között Agatha Christie-t, Robin Cook-ot, Ken Follett-et olvasok szívesen, mostanában viszont nemigen van időm sokat olvasni.

CsirkeszKép Szerda akkor jó lenne?

Lau
lau

Kormi: ez elég rosszul hangzott, remélem, már jobban vagy!! Jó lenne, ha tudnátok jönniKép
Néha Bazsi is csinál hajmeresztő dolgokat, ezt a 45 fokos szögben állást már nála is láttamKép

MóniKép Ez a lista tényleg nagyon jóKép Így egyik év sem unalmasKép

Lau
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?