A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

bocsi, lemaradtam Kép
ödv,
bringa (35+4)
bringa

Bringa!

Igen azt hiszem én is igy gombolitottamKép Vagy nem igy irtam? Már nem is tudom, de nincs kedvem visszakeresniKép Azt hiszem minimum 1 órát irtam, mert azt mindenféleképpen meg kell várni... De a 3 óra biztos tutibbKép

Cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lanyok,
Na en tul vagyok a szokasos hetvegi sz..r munkakon (Lasd.mosas+takaritgatas …)
Es a labam megis mindta az igazat,mert iszonyu nagy lett,de gyorsan lefekudtem es most mar jobb bar a belirina boka az meg messze van.

Miszike,Kispici,
Vas tema es a mellekhelyiseg esete:
Erdekes mert nalam pont forditva ven.Mielott nem lettem babas alig mentm 2-3 naponta.Miota lakom van minden nap jarok sot mar egy honapja a casat is szedem es megis.Persze iszonyu sok rostos gyumit kell enni+fozeleket+inni egy csomot.

Sasha,
Teljesen igazad van ,es en is ilyen harcias alkat vagyok ha az igazamrol van szo,de akkor nem tudott kiboritani mert eloszor lattam a ket kis kezet+2 kis labikojat.
Ja es meg no is volt,na ennyit az egyutterzesrol.

Norkiki,
Persze vard csak meg es meg utana is raersz valtani (en is 20.hetes voltam amikor dontottem).

Na en elbucsuzom vasarnap estig,
Puszzzz
Kataa
26+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lanyok!

Sasha!

Köszi az erdeklödest,nalam egyenlöre csak a szokasos van,ha van.Derek fajas,haskemenyedes,neha a combok felsö belsö reszen huzo erzes,de eddig meg nem több Kép Kép!

Pedig en ma annyit setaltam cipeltem haza a majdnem 6kg-os dinnyet,meg vagy 3kg-ot hozza,aztan megint nagy seta,meg Aaron kivansagara hajlando voltam vele szaladni is.Ja es lepcsöztem is...Kép!Ugyhogy amint latod mindent megteszek a szüles erdekebenKép!

De hat a hatasa az persze kerdeses!
Na,hat azert elöbb-utobb csak kibujik!Kép
Epp az elöbb mondtam a babocanak,hogy ne legyen mar olyan buta,ha nyujtozkodni akar,ne a bordaimat tolja a nyakamba,hanem bujjon ki!Kép

Hat erröl ennyit!

Mindenkinek kellemes estet,tancolo pocaklakokat es hanyinger mentes idöt kivanok!

Kryss(meg 39)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szép hûs estét pocakosok!

A pocaklakó már szétrúgja az oldfalamat, úgy tûnik sokat üldögéltem itt egy helyben, de hát a termés elég tetemes, a hûs idõ mnindenkinek beindította a beszélõkéjét. :-)

Petra, Conti
Sok boldogságot a kis babócákhoz!

Kangi!

Sok boldogságot. Ne aggódj egy pohár pezsgõ nem árt a babának, ilyenkor ez meg mégiscsak dukál.

Sasha
Szépséges és sokkoló ez a táblázat. Én vagyok az elsõ... totál be vagyok rezelve... igazság szerint már napok óta azt figyelem elkezdõdött-e.
Mostmár napok óta nagyon rosszul alszunk ( nem hiszem, hogy csak a meleg miatt)meg aztán van furcsa derékfájás, meg pocifájás, hátfájás, de egyébként minden OK.
Babóca remekül érzi magát, ma voltam dokinál és nem fordult meg, így maradt a júli 23. A doki szerint hamarabb nem valószínû, hogy jön - ettõl én megnyugodtam, mertha már császár, akkor ne rohanjunk, csináljuk meg nyugodt körülmények között.

Kryss,
Köszi a szurkolást! Ha belehúzol még megelõzhetsz :-) Sose lehet tudni.

Terhességi csíkokkal kapcsolatban szerintem is alkat kérdése. Amit én hallottam, hogy jó: sárgabarackmagolaj egy kis mandarinolajjal ( a belsõ leírás szerint ezt még ki lehet egészíteni egy kis mandulaolajjjal és levendulával) Szóval ez afféle házi kotyvalék, de nagyon kellemes az illata és tutira tiszta anyag, nincs benne semmi szintetikus.

Dokiválasztás.
Persze, ha valaki annyira szerencsés ebben az anyagias világban, hogy az SZTK-ban kifog egy lelkiismeretes orvost, az szupi. Én nem tartozom ezek közé, de most örülök, mert bár magánrendelésre járok, a dokiban tényleg megbízom... és számomra most ez a legfontosabb.

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikeredett, mindenkinek jó hétvégét.
Sziszike

sziszike

<H3>Azonosítási hiba</H3>Valamit meg kell adnia azonosítónak.
Vendég

Hali Mindenki!

Szemeske: [url=https://www.babanet.hu/szak/no382.htm" TARGET="_top]Ezt[/url] találtam így hirtelen. Egy kérdés válasz ezügyben. Még utánatúrok.

Tudodki Kép
fekete_bárány

Norkini
Nekem az elsõ uh és labor meg minden a 12.héten volt. Én 8 hetesen mentem elõször dokihoz, õ mondta hogy a 12. héten megcsinálnak minden vizsgálatot. A 16. héten is volt uh, de az az AFP-s volt.

Kryss, Sziszike
Drukk, drukk!!! No nem önzetlenül Kép Így legalább mi is elõbbre jutunk végre! Kép

Kataa
Csak látnám már hogy bármilyen hatás elindíthatja a szülést. Kép Kép Kíváncsi vagyok már a fiamra!
A sógornõm is felhívott ma kérdezte hogy mi újság, mondtam neki hogy éppen a konyhát festem. Erre letámadt, hogy de neked feküdnöd kell!!!! Mondtam neki hogy ez a 2 és fél hét ami még hátra van nem fekvéssel fog eltelni, feküdtem már eleget. Kép És tök jó, mert festés után még takarítani is kell. Majd csak lesz valami eredménye! Kép Kép

Bmary
Nem tudom hogy lehet-e együtt inni a kettõt. De nekem is sok lesz a jóból!!! Ilyen tea, olyan tea, túró, alma stb.stb. Kép Kép A víz meg csak marad! Kép

Kangi
Sok boldogságot leendõ uraddal!!! Kép Kép

Csics
Jó nyaralást, érezd jól magad! Ja és vigyázz nagyon magatokra!!!!! Kép

Mára ennyire futotta tõlem!!! A hétvége meg úgy is lapos lesz! Jók legyetek, én is igyekszem az lenni.

Forti (37+1)

Kép
Kép
forti

[url=http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20010630szamoljuk.html" TARGET="_top]Fejlõdés a huszonhetedik héttõl 4D ultrahang képekkel.[/url]
fekete_bárány

Lányok, az NT értéke a 12 hetes UH vizsgálaton mennyi lehet? Egyik forrásom max 4 mm-t említ a másik max 3 mm-t. Az UH-n asszonynak 3mm-t mértek.

Tudodki
fekete_bárány

Tudodki!
Köszi a segítséget!Megnéztem a képeket is.
Asszonynak üzenem, hogy ne aggódjon, kis Szabó biztosan rendben vanKép
Jó éjt!Kispapa még mindig nincs itthon.

Lányok!
Most beláthatatlan idõre elbúcsúzom, nem biztos, hogy tudlak majd követni titeket, de a Nagypocisoknak kitartás, a Kispocisoknak meg jó pocakosodást és élvezzétek a nyarat.

Pusszancs!
Pemeske32
pemeske

Ja, és csajszik!
Légyszi vegyétek pártfogásba az én aggódó barátnõm Kispapáját, aki itt kallódik köztünk.Nyugtassátok meg:o
KöszikeKép

Pemeske32
pemeske

Tudodki
Mint látom Te vagy az aggódó, kallódó kispapa. Vagy egy kispapás topik, ahol az én kispapám epedve várja a többieket, de azok nem igazán jönnek. Ha van kedved írj oda is, a páromban társra találsz, vele jól ki lehet beszélni a gondokat, és a többi témát is ami érdekel.
A topik neve: "Sanyarú sorsú kispapák"

Forti (37+1)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Olvaslak benneteket, csak írni nem nagyon van kedvem.Kép

Kangi! Sok boldogságot!

Kép

Conti! Gratulálok a szép nagy lányotokhoz!!KépKépKép

Én is megrémültem, hogy a 3. vagyok a táblán, de nagyon jó lenne, ha Fannika még kivárná ezt a két hetet. Még szeretnék átköltözni a házunkba elõtte...

Norkini! Én a terhesség elején váltottam orvost, bár nem igazán szakmai dolgok miatt. Nekem az elõzõ dokim 7 hetesen csinált uh-t, aztán visszarendelt, hogy kb. egy hónap múlva menjek legközelebb, de akkor már nem hozzá mentem. Én csak azért váltottam, mert úgy éreztem, hogy nem fog köztünk soha kialakulni egy olyan viszony, amit én szeretnék. A mostani dokim nagyon jó fej, úgy hogy nagyon örülök, hogy váltottam. De ez nálam tényleg érzelmi alapon történt.

Miszike! Engem 16. hetesen küldtek elõször laborba az AFP-vel együtt, mert a dokim azt mondta, hogy így megúszok egy vérvételt. Persze ha akartam volna, adott volna beutalót, de én is úgy voltam vele, ha nem muszáj nem megyek laborba. Éppen elég volt még utána, összesen kb. négyszer voltam. A vas tényleg csak a vége felé fontos, amikor már nagyobb a baba. Amíg nem volt vérképem, addig azt mondta a doki is meg a védõnõ is, hogy szedjek elevitet, abban van egy kis vas is. Én folsavat soha nem szedtem külön.û
Egyébként én is azt hittem, hogy rögtön az elején küldözgetik az embert mindenféle vizsgálatokra, aztán dehogy... Így utólag nem is baj, van belõlük így is éppen elég.

Ahhoz képest, hogy nem volt kedvem írni, azért sikerült...Kép

Jó éjszakát mindenkinek:

Zsanci
37+4
zsanci

Sziasztok!

Malacka nevében írok, aki netelvonáson van az István kórház szülészeti osztályán (ti. net helyett most babázás van ezerrel). Kéri, jelezzem az illetékeseknek, hogy ezennel Malacka átrakandó a pocaktulajdonos listáról a pocoktulajdonos listára.
A helycsere okának paraméterei: 3150 g, 53 cm, hímnemû, alkatrészei hiánytalanok, a fejlesztés befejezésének idõpontja 2002-07-18 09:27 :D :D :D

Üdvölet: Tigris
Malacka

Kép Kép Kép
megy ez...
Ja igen a neve: Kristóf

Üdv: Tigris
Malacka

Forti: köszi, átnézek oda is! Kép

Tudodki
fekete_bárány

Valaki nem tud az NT határértékrõl bõvebbet?

Tudodki
fekete_bárány

Forti,
Köszi, hogy feltetted a képeket!

Sasha,
Örülök, hogy neked is tetszik, hát mi tagadás mi teljesen el vagyunk tõle ájulva, fõleg, hogy éjszakánként 2x 6 órákat alszik. Megjegyzem még most sem kelt fel és 3-kor evett utoljára! Szóval egy tünemény!Kép
Hamarosan küldöm a beszámolót.

Pusz,
Ilke és a 8 napos Lilike

KépKép
KépKép
ilke

Malacka, Tigris és Kristóf
Hatalmas nagy gratula Nektek! Nagyon sok tejcit és boldogságot kívánok, és persze szép mamiságot, papaságot! Kép
bringa(35+4)
bringa

Július 12-én reggel 5-kor kezdõdött 5-10 perces fájásokkal. Eleinte azt hittem ezek is csak jóslófájások, de a rendszerességbõl már sejtettem, hogy komoly is lehet a dolog. Vártam kb. 1 órát aztán szóltunk a kórháznak, hogy mi a helyzet, de ekkor még nagyon jól elviselhetõ fájásaim voltak. Még bõven volt energiám itthon mindent rendben hagyni, a páromnak szendvicset készíteni és a táskámat is átnézni, hogy tutira minden megvan-e. Behívtak, aztán a CTG-n már egészen jól lehetett látni a rendszeres fájásokat. A dokim megvizsgált és rögvest burkot is repesztett. Ez tényleg nem fáj, még csak nem is kellemetlen, de a rengeteg kiömlõ tiszta meleg víz nagyon furi. Ezután átmentem a szülõszobára, kaptam beöntést (ezt is max. csak kellemetlennek nevezném, egyáltalán nem olyan szörnyû, mint ahogyan beállítják, és hát mi tagadás így visszagondolva igen kellemetlen lett volna ha szülés közben a párom és mindenki úgy látott volna, hogy a babával együtt &#8222;más&#8221; is jön), a borotválás annyiból állt, hogy egy picike részen szedték csak le a szõrt, a gátmetszés leendõ helyén. Ezután tusolás, aztán beköltöztünk az egyik szülõszobába. Itt néha rámtették a CTG-t, egyébként ketten voltuk a párommal, együtt vajudgattunk. 12 körül igencsak felerõsödtek a fájások viszont a tágulás nem volt elég gyors, ezért egy idõben kaptam EDA-t és Oxitocint. Ez után a fájások alatt még beszélgetni is tudtam a párommal. Aztán fél 3 körül felszabadult a III-as szülõszoba (oda szerettem volna eredetileg menni) és átköltöztünk. Itt ahogy felfeküdtem az ágyra, abban a pillanatban egy olyan erõs fájás kapott el, hogy csak annyit tudtam mondani, hogy nem tudom visszatartani nyomnom kell. Itt már rohantak az emberkék befelé, mert hát senki sem gondolta volna, hogy ilyen hirtelen beindul. Valószínûleg a költözés hozta meg a várt hatást. Szerencsére kb. 5 percig tartott a kitolási rész, Lilike hamar kibujt. A férjem közben mindenben segített, fogta a fejem a kezem, biztatott amikor kellett, szólt ha rosszul vettem a levegõt, szóval fantasztikusan helytállt. Lilit utána a hasimra tették, ami leírhatatlan érzés. Volt egy pici gátmetszésem, ami kicsit tovább repedt, de én az egészbõl semmit sem éreztem, mert egy fájás alatt csinálta a dokim. Visszatérve a babára: átvitték a szomszédos helységbe megmosdatni és megvizsgálni (9/10-es apgart kapott) és innen már a párom hozta Õt vissza. Engem közben összevarrtak, és néhány infúziót rám kötöttek, mert kicsit sok vért vesztettem és a méhem is lassabban húzódott össze. Aztán magunkra hagytak egy zsúrkocsinyi teás felszereléssel. Ez a rész nagyon kellemes volt, készítettünk fényképeket, teázgattunk, mellre tettem Lilit és nagyon boldogok voltunk. Elvileg ez a rész két órás lett volna, de engem nem akartak elengedni a szülõszobáról, mert féltek, hogy bevérzek. Ezért 9-ig nekem maradnom kellett. Ez a plussz 6 óra kicsit fárasztó volt. Másnap délelõtt kelhettem csak fel, addig szigorúan feküdnöm kellett. Sajnos mivelhogy ilyen rosszul voltam, nem vittek át rögtön a Rooming-inn-es részre, csak másnap du., de onnantól kezdve már mindig a picikémmel lehettem. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha nem lett volna mindig velem, valószínûleg lassabban indult volna be a tejtermelés is, és õ sem kaphatta volna meg a nagyon fontos elõtej minden cseppjét. Valószínûleg ennek is köszönhetõen nem is sárgult be és súlyt is csak minimálisat veszített. Ezért kedden du. már haza is jöhettünk. Lili egy kis csoda, második nap már 6 órát aludt egyhuzamban éjszaka. Rengeteget szopizik, és nagyon ügyesen. Tejcim is van bõven, napi két pohárral tudok lefagyasztani. Nekem a szülés minden fájdalma ellenére egy csodálatos élmény volt, és nagyon jó érzés, hogy a párom is így élte meg. Azt nem is említettem, hogy õ vágta el a köldökzsinórt. A fájások kezdetétõl 10 óra telt el a picikém megszületéséig, ami kicsit soknak tûnik, de olyan gyönyörû részei voltak, ami mindent megér. Kívánom, hogy nektek is hasonló érzéseitek legyenek a szülés után.
Még annyit írnék érdekességképpen, hogy állítólag a ritkább és gyengébb fájásokat átaludtam, ezért indulhatott 5-10 percesekkel hajnalban a vajúdás. A gátmetszés pedig egészen elviselhetõ volt, a második nap már törökülésben ültem az ágyon, amikor pedig kiszedték a varratokat, már teljesen jól voltam, persze azért érzékeny még, de ez napról napra javul. Szóval a dokim nagyon ügyes volt, és figyelmes, minden nap bejött hozzám, hogy-hogy vagyok.
Tanács: a szülés utáni napokban, míg nem indul el a tejtermelés, minél gyakrabban tegyétek mellre a babát, de csak pár percre (nehogy kisebesítse a mellet), hogy hozzájuthasson a kolosztrumhoz. Ezáltal hamarabb beindul a tejci és a méh is gyorsabban összehúzódik. Nekünk megengedték, hogy saját ruhába legyenek a babák, ez nagyon jó volt mert õrült hõség volt abban a napokban. A Tena betét és a hálós bugyi tényleg jó volt, és kellett a jó nagy méret is.
Hát ilyen volt Lilike születése.
Bocsi, hogy kicsit hosszú lettem.

Mindenkinek a legjobbakat kívánom! És persze gyors és csodás szüléstKép.

Pusz,
Ilke és Lilike

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Kicsit elszámolhatták a születés dátumát, mert nagggyon szép méretekkel születettKépKépKép

Ilke!!!

Nagyon-nagyon szép születéstörténet tartozik a gyönyörü babáhozKép Gratulálok mégegyszer és kivánom hogy Lili ugyanilyen jókislány maradjonKép Elárulom, hogy a születéstörténeteket imádom olvasni és azt sem bánnám, ha még 3x ilyen hosszú lett volnaKép Azt hiszem ezzel a többi kismami is igy vanKép

És tartozom még egy babás táblázattalKép:

<pre>
[color=#ff0000]Anyuka
Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Margaréta Lili 3350 g, 50 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Mano ??? 3650 g, 57 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Kata007 Dóra 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap
Halacska Anna Míra 2500 g, 50 cm 2002.06.30 ( - ) 17 nap
Gumicukor Dániel 2900 g, 51 cm 2002.07.02 ( - ) 3 nap
Beszti Nátán 3400 g, 56 cm 2002.07.07 ( + ) 1 nap
Dió Péter 3650 g, 56 cm 2002.07.10 napra pontos babaKép
Ilke Lili 3200 g, 52 cm 2002.07.12 ( - ) 3 nap
Ágota Ákos 3200 g, 55 cm 2002.07.11 ( - ) 3 nap
Nyuszi Emilia 2650 g, 51 cm 2002.07.16 napra pontos babaKép
Petra KislányKép 2300 g, 51 cm 2002.07.16 ( - ) 35 nap
Conti Bernadett 4000 g, 57 cm 2002.07.18 ( + ) 6 nap
Malacka Kristóf 3150 g, 53 cm 2002.07.18 ( - ) 21 nap</pre>

puszi! És így tovább kismamák! Holnap kinek a kispapájától olvashatok ilyen szuper hirt???Kép
sasha
29+3

Kép
sasha

Sasha! Bízom benne, hogy még nem az én kispapámtól... Fájdogál a hasam, de még nagyon szeretnék egy kis idõt, legalább másfél hetet! És ma el kell kezdenem pakolni a költözéshezKép

Malacka és Tigris! Gratulálok Kristófhoz és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!KépKépKép Nagyon szép baba lehet!

Pussz
Zsanci
37+5
zsanci

Sziszike!

Ne felj,monden jol fog elsülni!Probald ezt mondogatni magadnak,talan sikerül magadba szugeralni!Kép
Ugy gondolog,hogyha en belehuzok???????KépHat rajtam aztan ne muljon,de azt hiszem itt van meg valaki a közelemben,akinek meg több beleszolasa van a dolgok menetebe.Kép Es ha ö nem akar....

Edit!
En ugyan nem olvastam egeszen ezt a könyvet,csak nezegettem,de azert van bizonyos velemenyem arrol hogy hogy erzhetik magukat a babakKép!
Ha csak ejszaka vaki lampat gyujt,az nekem mar nagyon kellemetlen.Pedig en ismerem a fenyt,ö pedig meg eddig ilyet teljessegeben nem is latott.Tehat szerintem az nagyon fontos,hogy felhomaly legyen ott,ahol a babo kibujik.

Es hideg is,bar azert be lehet takarni.

Es az eddig ismert nedves környezet utan egyszerre csak minden szaraz es meg az öltöztetes torturaja is var rajuk.

Az ezüstnitrat nem tudom mit tesz a szemben,csip-e eg-e?Ha semmit,akkor szerintem az nem olyan veszes,eddig is volt nyitva a szemük a pocakban,nedves környezetben.

A leszivas ha kellemetlen is,de ha utana a legutak szabadok,akor azert elfogadhato.Bar az is egy fura dolog lehet,hogy levegöt kell vegyen.Eddig ez nem volt.Es a leve gö is hideg talan.Hogy is van az,ha kimegyünk telen?

A köldökzsinor elvagasa nem tudom hogy együttjar-e valami erzessel ,de az biztos jobb,ha varunk addig ameddig a ver mar nem lüktet benne.

Hat en valahogy igy gondolom.Hogy ez most valasz-e a kerdesedre,azt nem tudom.Ha nem,akor bocs a sok felesleges szoert!

Forti!

Köszi a drukkot!
A helyedben mar en sem feküdnek,hiszen ha eszebe jutna most jönni,az se lenne veszes.A legfontosabb idöt bent volt a pocakban,ha meg marad jo (meg el tudod intezni a dolgokat,amit terveztelKép),ha nem,az is!
Lehet hogy elaludtam a dolgot,de mi van a cukroddal?Milyen lett az eredmeny?

Malacka!
Hat ez aztan gyorsan ment!
Gratulalok Nektek a babohoz,es sok örömet vele!

Zsanci!
Remelem,hogy azert meg összejön a költözes!KIvanom teljes szivböl,nem lenne elvezet egyilyen közti allapotban szülni.Amikor meg sok minden bizonytalan!
Nalam reszben ez lesz,mert a gyerekruhas szekreny - valoszinüleg - csak a jövö het (27-re vagyunk kiirva) vegen vagy az azutani elejen fog összeallni es akkor kene a ruhakat at-, es beleramolni.Hat hogy azt ki es mikor fogja veghez vinni...talan ha jön az anyum,majd ö segit!

Na akkor ennyi mar böven eleg,kellemes hetveget mindenkinek!
Kryss(matol a 40.-ik hetben!)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Edit!
Én is elkezdtem olvasni a Gyöngéd születést, de sajna nem fejeztem be. Abban azonban egyetértek Kryss-szel, hogy egy csomó idegen dologgal találkoznak akis apróságok, ami nem lehet kellemes. Én is úgy terveztem, hogy félhomály lesz, meg csönd, de aztán most másképp alakul. Valószínûleg az sem egy leányálom, ahogyan szegény átpréselõdik. De gondolom, hogy kis odafigyeléssel mindenért kárpótolni lehet.

Forti!
Köszi a drukkolást, már csak 3 nap és egy kicsi. Bevallom én egy kicsit félek... nagyon várom már, de a mai napig nem tudom elhinni, hogy ez valóban élesben megy.

Zsanci!
A kis csemete biztosan akkor jön majd, amikor mindenkinek a legjobb.

Malacka!
Sok boldogságot a kis csöpséghez és persze sok -sok tejecskét.

Ilke!
Irigyellek, nagyon jó volt olvasni a beszámolódat. Csodálatos kisbabád lehet, ha már az elején ennyire kiegyensúlyozott. Sok boldogságot az egész családnak.

Kryss!
Igazad van, van valaki, aki igazából irányítja ezeket a dolgokat, a kis babóca. Akkor helyesbítek :-) ha esetlegesen Õ szeretné hamarabb megtekinteni a világot, akkor hajrá, szurkolunk.

Sziszike

sziszike

Sziasztok, mindenkinek kellemes szombatot!

Mi változatlanul festünk, pocaklakó remekül bírja a strapát. Úgy látszik a végére kezdi magát jól érezni bent. Kép

Malacka
Gratulálok Kristófhoz, sok boldogságot és sok-sok tejcsit!!! Kép

Ilke
Tök jó volt olvasni a beszámolódat, remélem nemsokára mi is követünk!

Kryss
Nem aludtad el a cuki eredményemet, egyszerûen elfelejtettem felhívni a kórházat a nagy munkában! Hétfõn remélem lesz annyi eszem hogy telefonálok!

Zsanci
Drukkolok hogy bírja ki a költözést, hogy már a szép új otthonba tudjon jönni a babád! Kép

Tök jó én mostanában mindenkinek csak drukkolok!!!!!

Sziszike
Gyorsan elmegy ez a pár nap, amúgy én sem tudom elhinni hogy lassan tényleg éleseben megy majd minden. Mindig úgy érzem hogy majd valaki más megcsinálja helyettem, de most nekem kell helytállni!!

Forti (37+2)

Kép
Kép
forti

Edit!

Hát nem is tudom! Amióta világ a világ minden emlõs amelyik születik, beleértve az embert, hasonló megpróbáltatásokon megy keresztül mikor megszületik! 9 hónpig arra készül hogy kibújjon! Nem ovhatod meg bizonyos kellmetlenségektõl! Nagyon rossz lehet pl. amikor elõször vesz levegõt, hisz addig a magzatvizzel próbálkozott... A kis csontjai, az egész teste rugalmas, lágy, pontosan azért, hogy amikor áthalad a szülõcsatornán akkor ki tudjon préselõdni! Ez valószinüleg annyira lehet kellemetlen mint az anyának! Szerintem abban a pillanatban ahogy a mama elfelejt minden rosszat ami a születés pillanatáig volt, úgy a baba is elfelejt minden rosszat! Hidd el ez a rész nagyon ki lehet találva, hiszen ezért születünk még mindig és nem valahogy másképp... Persze bizonyos dolgok feleslegesek lehetnek... pl az erõs fény. Az hogy az anyának fáj, az is természetes, de ettõl a babának nem lesz rosszab, vagy jobb. Szerintem a babának azok akellemes dolgok amik a mamának, miután megszületett! Csend, félhomály és szoros testi kapcsolat, tejci. Nem kell túlzásokba esni, a szülés/születés õsi ösztönös dolog, "történés"! Szülj úgy ahogy neked a legjobb és az lesz a babának is a legjobb!!!
(Ez az én személyes véleményem, nem kötelezõ meghallgatniKépKépKép, egyetérteniKépKépKép)

puszi
sasha
29+3

Kép
sasha

Sziasztok!
Örömmel tudatjuk Veletek, hogy a tavalyi nagysikerü
összejövetelünk példáján felbuzdulva idén is megrendezzük a Babanetes Találkozót!
Helyszín: Tizenkét Karátos Általános Iskola parkja, 1021, Bp. Hárshegyi u. 3
Az id&otilde;pont: 2002. július 27., szombat, reggel 9 órától este 6 óráig
További részletek:[url=https://www.babanet.hu/talalkozo2002.php" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/talalkozo2002.php[/url]
Minden babanetest szeretettel várunk!
Sziasztok,
Kiss Andrej(apa)
apa

Sziasztok! Én 19 hetes terhes vagyok, és érdeklõdnék, hogy szült-e valaki a szt Imre kórházban Rabócky Mariettánál? Igen érdekelne, hogy milyen "stílusban" vezeti a szülést! Képtelen voltam eddig bárkivel beszélni, aki nála szült....
kismama

Szia Kis Mama!

Nekem ez az elsõ babám, tehát tapasztalatom nincs e téren, és nem is nála fogok szülni, de talán nem haragszol, ha figyelmedbe ajánlom itt az Anyaság topikon belül a - Szent Imre kórház azaz Tétényi-Ikea szoba - topikot! Nagyon sok tapasztalat van már leirva, de ha nem találod meg akit keresel, lehet hogy van aki tud infót adni róla!

Kellemes babavárást! És ha tudsz akkor gyere máskor isKépKépKép

puszi
sahsa
29+3

Kép
sasha

Szia Mindenki!
Szóval, hogyan beszéltem meg a kicsi fiammal, hogy mikor jöjjön? Nagyon egyszerû:
Az elsõ megbeszélés úgy zajlott, mintha bárkivel meg szeretnél egyezni egy idõpontban. Nem árt bekarikázni a naptárban, minden nap megnézni a dátumot, tisztázni kell a napot is (pl.szerda), aztán minden nap ezzel kelni és feküdni.
Én visszaszámoltam. Mindig elmondtam neki, hogy már csak 10 nap, már csak 9 nap, stb és találkozni fogunk és ez nagyon jó lesz neki is, nekem is. A doktor bácsit is dicsértem neki, elmondtam, hogy nagyon aranyos bácsi, õt fogja elõször "meglátni" és õ lesz az, aki anyának segíteni fog mindenben. Azt is elmondtam, hogy ez a bácsi már nagyon fáradt és ezért szabira szeretne elmenni, de ha Ákoska késik, akkor nem tud.:-) (na jó, ezt tényleg nem mondtam)
És ha minden nap elmondod neki, minde nap visszaszámolsz, nézed a naptárt és erõsen koncentrálsz, akkor talán Neked is sikerülni fog, ahogy nekem is.
Lehet, hogy kezdetleges a dolog, de ahogy a betegségek is gyógyíthatók önszuggesszióval és pozitív gondolkodással, így a szülésnél is segíthet.

Nos ennyi. Remélem vkinek segíteni fog.

Üdv: Ágota
Ágota

Sasah!
Ott már próbálkoztam, de nagyon leállt az a topik, és úgy látom a most szülõ kismamák inkább ezt olvassák! Ezért reménykedem, háha ......
kismama

Ágota!
Ezt az önszuggessziót én is elhatároztam, bár mindenki kinevet! Én dec. 17.-ére vagyok kiírva szülni, de én elhatároztam, hogy dec. elsõ hetében szeretnék, és azóta mindenkinek ezt is mondom.....én hiszek benne! Majd beszámolok, hogy mûködött-e. (azért inni fogom az eperlevél teát is, biztos, ami biztos...)
kismama

Kis Mama!

Oké! Akkor elnézést!Kép De ahogy elnézem ez a topik sem valami mozgalmas ezen a hétvégénKép Biztos kispapáznak a kismamákKép Légy egy kicsit türelmesKépKépKép ...hétfõig...Kép

puszi
sasha
29+3

Kép
sasha

Kismama!

Málnalevél! A tea ami segiti a tágulást és a szülést az a málna levelébõl készült.
Egyébként én is biztos vagyok benne hogy okt. 4 helyett szeptember végén fogok szülni, de én 23.-a után szeretnékKép mondjuk úgy 25.énKépKépKép

cuppp
sasha

Kép
sasha

Ilke
Sashának nagyon igaza van: imádjuk a szüléstörténeteket, hát még ha ilyen szépek, órákig is olvasnánk! Kép Még egyszer hatalmas gratula Lilikéhez!

Forti, Sziszike
Én is úgy vagyok vele, hogy olyan közeli, de mégis olyan érzés, mintha majd vki csak átesne az egészen. Én sem bírom elképzelni, hogy ez igenis VELEM/VELÜNK fog megtörténni. KépOlyan hihetetlen! És olyan feltartóztathatatlanul közeledik Kép

Sasha
Én egyetértek. Szerintem is így lett kitalálva, a könyvben viszon igaza van a prognak, hogy a felesleges dolgokat kellene kiiktatni. Pl. melyik emlõs megy olyan helyre szülni, ahol a csemetéjének rögtön a szemébe világítanak? Ahol mások rögtön megmosdatják, stb? De azért szerintem is néha túl van tárgyalva a dolog. Én úgy gondolom (aztán majd a gyakorlatban meglátjuk, sikerül-e), hogy a legfontosabb a babóra koncentrálni, arra, hogy már nem sok választ el attól, hogy meglássuk, szeretni õt, közben is megnyugtatni Kép

Ágota
Én is vmi ilyesmire gondoltam. már megyek is karikázni a naptáramban Kép

pusszancs,
bringa
(35+4)
bringa

Szassztok Lányok!Kép

Már három napja nem jelentkeztem, mert nekiálltunk átrendezni a lakást. Mostantól a nappali egyben a háló, a dolgozó, a gyakorló szoba. A kisszobában meg már felállítottuk a babaágyat is, már csak egy pelenkázószekrény hiányzik, és persze még van mit szépítgetni! (Falvédõ, képek, világítás, szõnyeg, meg ami még majd idõközben felmerül...) Most azonban nem jutottunk tovább - fõleg pénzügyi korlátok miattKép

Szóval most az elmúlt másfél órát a lemaradásom végigolvasásával töltöttem, és remek híreket olvastam!

Nyuszicsaládnak Kép
Petrának Kép
Continak Kép
Malackának Kép

SZÍVBÕL GRATULÁLOK! SOK ÖRÖMET, TEJCSIT, TÜRELMET KÍVÁNOK!
Kép

Új kismamáknak jó pocakosodást!Kép

Norkini!Kép
Hát én speciel hitelt nem vettem fel a hangszerre, de most, hogy kifizettük, rendesen lenulláztuk a családi költségvetést. Fõleg, hogy két éve már gyarapodtunk egy csellóval...(a párom csellista) Viszont egyéb adósságunk azért még van, mert az autórészletek még egy évig futnak...
Azt is olvastam, hogy vacillálsz, hogy új dokit keress-e... Én a 20. héten váltottam dokit, mégpedig azért, mert úgy éreztem, nem vesz eléggé komolyan. Nagyon jó fej volt egyébként, de nem igazán értette meg, hogy míg õ ezer terhességet látott már, nekem ez akkor is AZ ELSÕ, és ezért sok mindenben megnyugtatásra, megerõsítésre van szükségem. A másik, ami miatt váltottam, a kórház volt. A dokim egy közismerten konzervatív kórházban dolgozott, ahova még véletlenül sem szivároghat be semmilyen "alternativ", vagy "bababarát - mamabarát" szemlélet.Kép

Zsuzsi!Kép
Hát igen, babuli nálunk tényleg sok zenét hallgat! A színházi évad a 25. hétig tartott, és a párom még nyáron is dolgozik! Én már nem vállaltam semmilyen haknit!KépKépKép Párocskám most éppen egy elektro-akkusztikus fesztiválra készül, úgyhogy borzasztó randa modern zenéket gyakorol.Kép Nem biztos, hogy ezt a babuli szereti...) Én meg még egy hónappal ezelõtt azzal sokkoltam szegényt, hogy megnéztem az Operában az Istenek alkonyát... Egy kolléganõm mesélte, hogy a baba születése után hónapokig nem tudott gyakorolni, mert a baba amint meglátta - meghallotta a hegedût, azonnal ordításba kezdett...Kép

Kataa!Kép
Én itthon letöltöttem a gépre a császáros cikket, hogy a párom megtalálja, és megnézze! Így legalább tisztában van vele, mire vállalkozik azzal, hogy benn akar lenni a szülésnél.Kép (Õ, aki egy vérvételnél is majd' elájul...)

Miszike!Kép
Mi a Mátrában voltunk nászúton, gyönyörû helyen, a szállodából kilátás nyílt a Kékesre. Kép

Zita!Kép
Mi volt a FittMamában? Biztos kismamák, aki még a kilencedik hónapban is lefutják a napi kismaratonjukat, átússzák a Balatont, és pont annyit híznak, amennyit csak a tankönyvek...KépKépKép

Lányok!Kép Nem tudom már ki kérdezte a baba-bejelentést....
Nálunk a következõképp zajlott:
Én a 8-ik hétben voltam, amikor a szüleimhez voltunk hivatalosak ebédre. Szépen meg is ebédeltünk, majd a kispapa így szólt: "Kedves Nagymama, kedves Nagypapa, köszönjük az ebédet..." Na a szüleim egybõl elájultak! Volt is azonnal hatalmas öröm!

Úristen, megint kisregényt írtam! Mostmár befogom!

iancsa
27+6

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

iancsa
A fuvcsit mindenkepp meg szeretnem venni,mert azt gondolom, hogy a kozeljovoben sosem lesz ra alkalmam,hogy ennyi lovet kiperkaljak..es most egy nagyon ocska hangszerem van. Valahogy csak megoldjuk!!!?!! Kép (Off voltam,bocsika)
A dokival meg ugy dontottem itt a velemenyek alapjan,hogy megvarom az augusztus masodikan esedekes UHt es akkor majd eldontom,hogy valtok-e.

Lanyok
Kicsit elbucsuzom Toletek,mert hetfon ezerrel tuzunk a Balcsira.Na nem annyira vakacio, mert egy taborba megyek 35 nyuzsgo gyerkocot "felugyelni", de ugy dontottem jol fogom magam erezni! Kép
Szoval majd csak egy het mulva jovok....Kép
Addig megint sok kisbabat szeretnek latni!!
Hajra Sziszike, Kryss ,Zsanci!!! Kép
Jok legyetek am!!!

Pusszancs
norkini
(9+4)
norkini

Norkini!Kép
Ha még itt vagy! Nem találtam az emiledet, úgyhogy ha szeretnéd a tortareceptet, írd meg a címedet!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Bocsika
Ugy emlekeztem beirtam....
norike@mail.datanet.hu

Es koszi elore is! Mar nagyon keszitem ra a hasammm!!! Kép
n
norkini

Sziasztok,

Ismet jelentkezem ,mostmar itthonrol....Kép
hianyoztatok am..!!!Kép
Nagyon koszonjuk az osszes biztatast es hajrazast mindenkinek!
Szoval Kisnyuszi menetrendszerint kibujt ,nem volt mas valasztasa...Ugyhogy a tablazatban az a "napra pontos baba" kicsit csaloka, mert mi dontottuk el a dokival, hogy 16.-a legyen, ami 12 nappal volt korabban az igazi kiirasnal. Kiugrott tehat 10/10-es apgarral, ami eleg szep tekintve a kis sulyat. A tejem csak tegnap, azaz a 4. napon indult be (ami sajna igy normalis csaszarnal), ugyhogy szegeny csak most kezdett el hizni.
A szules storymat nem tudom hogy reszletesen megirjam-e, hiszen 90%-otok nem igy fog szulni. De szivesen, ha van igeny ra.Kép

Gratulalok az osszes utanam kovetkezo anyukanak ,babanak...Ugy latom ez a het a sok fronttal jo termest hozott babakbol.:}

Tovabbi hajra Kryss, Sziszike, Zsanci, nemsokara Ti is babazhattok.
Csodalatos dolog az anyasag, tenyleg leirhatlan erzes, amikor a nyugtalan bebid megnyugszik a mellkasodra fektetve es tatott szajjal elalszik.Kép

Tovabbi jo pocakosodast Nektek!

Puszi
Nyuszi, Nyuszipapa es Emilia KisnyusziKép
Nyuszi

Norkini!Kép

Emil ment!
Kép

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Nyuszi!Kép

Naggyon-naggyon örülök, hogy újra hallok felõled! Mégegyszer SZÍVBÕL GRATULÁLOK!

Engem speciel nagyon is érdekel a sztorid, meg az elsõ pár napod is, mert hát ugye én is tervezett császáros leszek...

Jó babázást kívánok:

iancsa
27+6

Kép
Kép
iancsa

Edit
Én is sokszoir filózok azon, hogy mások vajon hangosan vagy magukban beszélnek-e a babával? mert én nagyon sokat beszélek vele, de általában nem hangosan. Kép

bringa (34+4)
bringa

Sziasztok Lányok!

Köszi mindenkinek a drukkolást! Kép Megpróbálom Ágota módszerét, nekem a kiírás napja lenne tökéletes, augusztus 5.Kép Addig lezajlik a költözés, és talán minden a helyére kerül... Bár a kispapa azzal vigasztalt ma, hogy sokan háborúban szülnek, úgyhogy túl fogjuk élni, ha a baba költözés közben jön.

Én is sokat beszélgetek Fannikával, de általában magamban.

Kryss! Irigyellek, hogy csak a szekrényetek nincs a helyén... A mi babánk összes bútora még a boltban van, a kis ruhái meg egy dobozban. Ha elõbb jön, azt se tudom, hova fogom fektetni. De majd lesz valahogy...Kép

Fitt Mama: én egyszer vettem, borzalmas. Olyan cikkek voltak benne pl. hogy hogyan védjük meg a kutyánkat a kisbaba megérkezése okozta lelki traumától. Bár ez biztos fontos dolog annak, akinek van kutyája, de akkor is olyan vicces volt. Meg az egész újság olyan gagyi...

A baba bejelentésérõl én is akartam írni: mi nem tudtunk errõl a babonáról, hogy 12 hétig nem lehet szólni, így amikor este 11-kor megcsináltam a tesztet, végigtelefonáltuk a szülõket, aztán a legjobb barátainkat. Õk aztán be is állítottak éjfélkor egy pezsgõvel! Baromi jó volt.Kép

Na jó éjszakát mindenkinek, puszi:

Zsanci
37+5
zsanci

Sziasztok!!

Ma délelõtt dolgozom utóljáraKép, persze csak heti két napot melóztam, mert még csak két éves és kilenc hónapos a kisfiam, de akkor is olyan jó lesz "pihenni".Kép

Jaj, annyira jó szüléstörténetet olvasni, minden jót a friss anyukáknak és a babóknak, mégegyszer.

Kataa!
Aranyos vagy, Ti persze, hogy frissek és üdék lesztek. (Én nem vagyok az)Kép

ParaZita!
Tökre örültem, megnyugtató nem?

Kispici!
Nekem van egy rafinériám a székrekedésre: dinnye+capuccino vagy kávé. Fél órán belül egy rendes házi beöntésen leszel túl.Bocsi...

Szorítok nektek nagypocakosok! Minden a legnagyobb rendben lesz!!!!!
bmary

jaaaKép
pusza!
bmary35+3
bmary

Sziasztok,
Köszönjük a sok jókívánságot!
Szeretnék elbúcsúzni tõletek, mert ezentúl más fórumot fogok látogatni (igen: elsõ napok, hetek)Kép, ott leszek ezentúl megtalálálható.
Várok mindenkit ott!Kép
Addig is minden jót kívánok, és további nagyon kellemes pocakoskodást!Kép

Pusz,
Ilke és a 9 napos Lilike

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Jöttem köszönniKép No meg jelentkezni, hogy nálunk minden ok és nem történik semmi. Hangulatom a nap fényességével ellentétesen borul beKép Minek kellett kisütnie? Már most meg lehet sülni a panelben, fõleg azért, mert nem tudott rendesen lehülni... Még el tudtam volna viselni pár napot (hetet) a 25 fokban...

Igaz, hogy 10:30-kor keltem(Kép) de azt hiszem megek vissza fetrengeni
puszi
sasha
29+4

Kép
sasha

Nyuszi!Kép

Megegyszer gratulalok es en ugyan nagyon remelem,hogy nem csaszarral fogok szülni,de azert engem erdekelne,hogy hogyan zajlott le a szülesetek!Es az is hogy mi fele erzesek tekeregtek benned elötte,közben es utana is!
Valamint hogy mennyire fajt,faj es ilyesmik!

Lanyok,mindenkinek köszi a drukkolastKép,biztos hatassal lesz!Remelem elöbb,mint utobb!DE ha ezt a 39 hetet kibirtam akkor mar ezt az egyet vagy kettöt is ki fogom!Kép

Kepzeljetek el,mar csak egy pici gerezd dinnyem van,ezzel nem fogom tudni kihuzni holnapigKép.Tehat holnap delelött irany a dinnyebszerkö körut.En ugyanis mostanaban nem is iszom sokat,csak dinnyet eszem!

Iancsa!
En arrol a 12 hetig nem bejelenteni a babat,meg nem is hallottam.Mi az?

Mindenkinek kellemes vasarnapot!
Itt marol holnapra lehülest igertek,talan kihat a babora is!Kép

Pusszancs,Kryss (40)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: