A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kryss!

Szerintem én írtam azt, hogy a 12. hétig nem szoktak szólni a babáról, de mi se tudtunk errõl. Ez valami babona, mert addig még bármi történhet... Nekünk csak akkor mondta valaki, amikor már mindenkinek szétkürtöltük a nagy hírt, hogy ez nem szokás. De én biztos nem bírtam volna titokbann tartani.Kép

Látom, mindenki nyaral valaholKép, én meg itthon pakolok, elkezdtem a dobozolást. BorzalmasKép

Sziasztok,
zsanci
37+6
zsanci

Sziasztok

Kellemes vasárnapot mindenkinek! Meleg van már megint Kép
Lassan készen vagyunk a lakással, és akkor végre a kiságyat is helyére tudjuk tenni a baldachinnal. Ruhák rendben! Jövõ hét kedd után akár jöhetne is a pocaklakónk. De csak azért kedd után mert kedden megyek uh-ra, és még szeretném egyszer látni az albérletében. Kép Kép

Forti (37+3)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!!

Mostanában nem volt idõm, és még végig sem olvastam mindent,
ez igazi BABAESÕ!!!KépKépKép

NyusziKép és NyuszipapaKép!

Millió Gratula Kisnyuszi-Emiliához és sok Boldogságot!!!KépKép

Petra!Kép

ContiKép!

Malacka!Kép Nektek is ugyanezt kívánom és még sok tejcit!!!Kép

Malacka: elárulom, hogy a csinos kis bölcsõnek Kristóf az
elsõ kisfiú lakója...Kép

Sasha!Kép

köszi a biztatástKép, a dinnyenap még nem sikerült teljesen,
de azért próbálkozom...Kép

ne aggódj, úgy tudom kb. egy hétig elviselhetõ idõ lesz!!
én is ezt szeretném!
a Neked küldött mailt a nagy sietségben elfelejtettem aláírni, de gondolom rájöttél, kitõl kaptadKép

Az új VersenyzõketKép üdvözlöm,
finisben lévõknek ezer drukk!!!Kép

Sheila és Melissa / kedden 12 hetes lesz Kép/

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Sasha!
Szeretnék bekerülni a táblázatba:33/5, 27 év/ 1.b, Lovasberény, 09.04. Várpalota. Még egy kérdés: mi a feltétele a képtár megnézésének?
Edina
Igen, már csak 6 hét ha kihúzom addig, a dokim szerinz nem.
Lányok!
Szerintetek a néhány napja tartó rossz közérzetnek és hányingernek gyomorrontás az oka vagy a baba igazgatja a beleimet? Vagy elképzelhetõ hogy az idegesség az oka? Mostanában hogy közeleg a szülés ideje nagyon sok kesze gondolat jár a fejemben. Jó anyuka leszek-e, stb. illetve rettenetesen félek a szüléstõl. Normális ez? Hiszen 3 éve várjuk a bébi érkezését, most meg a finisben be vagyok parázva.
Anette
33+5
anette

Sziasztok Lányok!

Nyuszi!
Tekintettel, hogy kedden mi is császárosok leszünk, én is csak csatlakozni tudnék az elõttem szólokhoz, és szívesen olvasnám a szüléstörténetedet.

Addig is sok boldogságot és még több tejcsit.
Sziszike

sziszike

Sheila!KépKépKépKép

Anette!

Oké beirtalak! Üdv mégegyszer a "csapatban"Kép A képtár megtekintésének feltétele 1 kép Rólad!Kép Gondolom érthetõ, hogy valamit valamiértKépKépKép

sasha
29+4

Kép
sasha

Sziasztok,

Mar megint szornyu meleg van es ettol a fejem is elkezdett fajni.
A hetvegen ketszer jott ram a fogfajas.Egyszr a kozmetikusnal,de szerintem azert mert huzat volt.
Hat holnap este majd emglatjuk mit mond a doki neni.
Annyira jo volt videken a szuleimnel , imadom a friss levegot es nem is volt olyan meleg.
Mindenki szerint gombolyodik a hasam es az UH kepre meg egyertelmuen mindenki fiut mond es hogy tiszt aapja.Ha az egeszben az a legszebb hogy van benne valami.Na mindegy majd kiderul oktoberben.

Kryss,Sziszike,
Nagy nagy drukk nektek.

Forti,
Na igy legalabb hamarabb jon el a varva vart idopont.Nincs idod azon izgulmi mikor lesz mar vege.Jo munkat.

Zsanci,
Sajnallak a dobozolas miatt,de hat az uj lakas erdekeben ez van.
De meg mindig jobb mint babaval lenne.De azert vigyazz magadra.

Iancsa,
Jo hogy mar keszultok a babara a lakasban is.Nalunk velunk fog aludni egyenlore.Nem nagyon akarjuk feladni a nappalit mert sokszor vannak vendegeink.
De remelheteloleg 2 even belel cserelhatunk lakast.
Szerintem a baba biztosan emlekezni fog a zenekre.
Az en ferjecskem is fel a verveteltol de eltokelten bent lesz.Olyan jo hogy ezt is lekuzdik ertunk hogy nem feljunk,nem?

Nyuszi,
Orulok hogy otthon vagytok mar.
Engem is erdkelne a dolog meghozza reszlettesen.Mi miutan kovetkezik,mire figyeljel a szules utan.Meg ilyenek.Legyszi irj majd ha lesz idod.

Sasha,
Egutterzek veled,pont ezt mondtam hogy minek sut a nap es miert mondanak 35C-t a hetre.NINCS ITT ERRE IGENY!!!

Anette,
Lehet hogy gyomorrontas,de az biztos hogy a gyomrod is ossze vissza nyomja mar es ilyenkor nem szbad sokat enni.Legalabbis ezt hallottam.

Na puszi mindenkinek,
Kataa
26+5

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Kismamik!

Iszonyúan érzem magam, már az örületbe kergettem a páromat is, de nagyon félek.Kép
Egyfolytában attól rettegek, hogy él-e még a kisbabám. Ugyanis most már napok óta nem fáj a mellbimbóm sem, mellduzzadás, növés sehol, a méhemet nem tudom kitapintani csak a nagy hasam van. És a pár hete bebarnult mellbimbó körüli rész is kezd egyre halványabb színû lenni. Hízni nem híztam semmit sem, OK mondjuk van rajtam húsz kg túlsúly, de akkor is!Kép

Csütörtökön és pénteken a bal oldalam szúrt, mintha kést mártogattak volna benne, aztán péntek estére elmúlt. Felhívtam az ügyeletet, ott azt mondta egy orvos, hogy szerinte vagy a méhszalagok nyúlnak vagy a méhösszehúzódásokat érzem. Ekkor arra gondoltam, talán mégis minden OK, de ez az aggódás nem hagy élni, csak ez jár a fejemben.

Holnap megyek a kerületi nõgyógyászhoz, mert állítólag õ ad beutalót a védõnõhöz, azt hiszem megkérem vizsgáljon meg, mert csak 27-én megyek az orvosomhoz, akihez nincs túl nagy bizalmam, sajnos. Addig is rettegek, hogy mit fog mondani.Kép

Szerintetek a tüneteim aggasztóak, vagy nem kell ennyire paráznom? Amióta olyan sok helyen olvastam arról, hogy a baba meghalt a méhben, azóta rettenetesen félek, hogy velem is ez lesz. Fõleg, hogy mikor tíz hetesen az orvos megvizsgált, azt irta a kis könyvembe, hogy missed ab.? és amíg nem csinálták meg az UH-t rettegtem, hogy tényleg...Kép

Na jó, kicsit másról, mert már az agyamra megyek magamnak is.

Fejfájás: én is nagyon front érzékeny vagyok, de a fejfájásaim általában mióta babás vagyok nem függnek össze az idõváltozással. Nekem azt mondták, hogy inkább a hormonok az okai most, hogy kínoz a migrén. Mivel semmilyen gyógyszert nem akarok bevenni a terhességem alatt, ha nem muszály, így megkérdeztem egy neurológust, hogy mit tegyek. Õ azt tanácsolta, hogy 1.sötét, csendes, hideg(ha,ha akkor voltak az elsõ kánikulás napok) szobában, csukott szemmel, hideg vizes borogatással feküdjek, ha tudok aludjak. 2.bedörzsölõs balzsam. Ezt a barátnõm is ajánlotta és nekem bevált.
Barátnõm a Kinai bedörzsölõs olajat/balzsamot ajánlotta 50ml , ez patikában kapható van hozzá inhalátor is, de egy kicsit drága kb. 1800.-Ft, így elsõre én egy olcsóbbat választottam, a tartalma ugyan az, csak nincs hozzá inhalátor Polar Bear Essential Embrocation a neve és kb.5ml, de csak 211.-Ft volt és nagyon szuper. Tartalma:mentol 23%,borsmenta 20%,kámfor 15%, eukaliptusz 42%. Van a dobozban használati utasítás is, hogy hova dörzsöld, szerintem érdemes kipróbálni.

UH: én 11+1hetesen voltam a Praxis rendelõben, ahol nagyon kedvesek és ugyan 8ezer forint a vizsgálat, de egy képet ingyen adnak, míg a Mega Toysban 800 forintot kérnek érte pluszba. Igazából csak azért mentünk, mert a SOTE I-n nem néztek nyaki redõt, én pedig tudni szerettem volna,hogy minden OK. Megnézte, felvette videóra kb.4perc lett, megpróbálta megmutatni babácskát 4D-ben is, de mivel csak 4,37cm volt, így nem sok látszott belõle. Így aztán azt mondta, hogy csak a szûrõvizsgálatért fizessünk 4ezer forintot. Szerintem ez tök korrekt dolog volt részükrõl, 1.hogy nem eröltette a 4D-t,hiszen nem láttunk volna semmit belõle 2.mivel 15perc helyett csak 4perc volt az egész, így nem kérte el a tejes árat.

Mielött ide bejelentkeztem, még utána néztem, hogy van ennél kedvezöbb feltétel is, a Kútvölgyi úti 3D UH szintén 8ezer, de 3-4képet adnak ingyen. (tel:279-0589,209-0224)

Petra, gratula a babához, sok egészséget, erõt boldogságot és sok tejecskét!

Csíkok:én úgy hallottam, hogy a 4.hónaptól érdemes elkezdeni krémezni a hasat, mert akkor kezdõdik igazán a súlygyarapodás, a krém mindegy mi, csak az a lényeg, hogy jó alaposan és körkörösem kend. Én most Loreal NutriLift-et használok(nyertem egy rejtvényen) nagyon fini illata van, de vettem egy Avonosat is kifejezetten terhességi csíkokra ajánlják.Remélem eljutok odáig, hogy ez elfogy és azt is használni „kelljen”.

Iancsa, kérlek szépen küldd el nekem is a tútótorta recepjét. Elõre is nagyon szépen köszönöm.Kép

Új kismamákat üdvözlöm és drukkolok minden finisben lévõnek.
Hát már megint nagyon hosszú lettem, nézzétek el nekem, olyan ritkán jövök.
Puszi,
Timici
13+2
Timici

Timci!

Kérlek felejsd el ezeket a gondolatokat, fõleg azt hogy elhal a baba...!!! Hiszen nincs semmi baj!!! A hasi fájdalom, ha nem középen, hanem valamelyik oldalt az tényleg a méhszalagok húzódását jelenti! Nekem is sokáig volt ilyen fájdalom, a doki nekem is ezt mondta. Most meg itt rúgkapál! Ezek a rossz dolgok amitõl félsz, nagyon-nagyon kevés esély van rá! Biztos vagyok benne, hogy lenne valami jele! A növekedése a babának nem egyenletes!!! Van, hogy nagyot nõ hirtelen, aztán egy darabig semmit, vagy alig!!!
Holnap úgyis mész ahhoz a dokihoz, kérd meg hogy csináljon UH, mert biztosra akarsz menni! Ezt csak azért mondom, hogy megnyugodhass! Nem lesz semmi baj! A migrének jelzik a babát, mint nálam isKépKépKép

Kataa!

Hát az az igazság, hogy a meteorologus hiába mondana 15 fokot, attól még jön a 35Kép De megint lesz hüvi isKépKépKép 1-2 napigKép

puszi
sasha
29+4

Kép
sasha

Anette!KépKépKép
Mitöl felsz Te tulajdonkeppen?Meg tudod konkretan fogalmazni?Erdekelne!
A fajasoktol?Vagy ,hogy nem fogod tudni,hogy ez mos a szüles megindulasa?Ird meg,hatha meg tudunk egy kicsit nyugtatni!
En nem feltem az elsö terhessegemnel sem,persze attol azert tartok,hogy minden rendben legyen velünk es ne kelljen valami miatt csaszarozni!De ezt nem hagyom olyannyira kifejlödni,hogy felelem legyen belöle,csak tartok töle!
Hiszen ezek olyan dolgok,ami mindenkinel megtörtenhet.

Timici!KépKépKép
Szerintem nem kell felned,de ha az megnyugtat kerd meg holnap a dokit!
Ilyesmi felelmem nekem is volt,de inkabb azert,mert a 12.-ik heten ereztem mozogni a babocat harom napig de utana mar nem (ez mar a masodik terhessegem,es ha egyszer tudod mit kell erezni,lehet,hogy mar ilyen koran is erezni lehet).
Utana ujry csak a 20.-ik heten ereztem es ez alatt az idö alatt igen is feltem,föleg a 16.-ik hetig.Akkor mentem megint dokihoz.
DE en azt mondtam magamnak,ha a magzat elhalt volna,akkor tavozna is,tehat erös verzesem es fajdalmaim lennenek.Es ez igy is kene hogy legyen.Bar ezt szerencsere nem tapasztalatbol mondom!
Tehat szerintem NE IZGULJ es hagyd hogy holnap a doki is megnyugtasson!
Ha izgulsz,az nem tesz jot a babonak!Kép

Edit,Zsanci!

En csak azt hittem,hogy esetleg van valami babona is ezzel kapcsolatban!Kép
Egyebkent mi is arra vartunk,hogy a doki is megerösitse a nagy hirt es csak utana letta megnagyobb kikürtöles!Kép

Pusszancs mindenkinek es köszi a drukkot!
Kryss (40)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kép
Látjátok, kevés kellemetlenséggel is lehet várandósnak lenni Kép

Miszike
Miszike

Sasha, Kryss,Kép
nagyon köszönöm, hogy ilyen aranyosak vagytok és próbáltok nyugtatni. Tudom, hogy nem kéne ilyesmin törnöm a fejem, de mit csináljak, ilyen hülye aggódós vagyok. Annyira szeretném ezt a babácskát. Az édesanyám még nem is tudja, hogy terhes vagyok, még nem mertem elmondani neki, mert Õ annyira várja már az unokát, nem szeretném, ha beleélné magát, aztán mágsem... Anyósomék már tudják, ott a mi kisbabánk mar a 3.unoka lesz, tehát nem akkora szenzáció.

Azt hiszen, tenyleg az lesz a legjobb, ha megkérem, hogy csináljon UH-t, remelem meg is teszi.

További szép estét és még 1x köszönöm.
Timici
13+2
Timici

Timci!

Megcsinálják az UH-t ne izgulj! Fõleg igy az elején tutibiztosan!!! Vagy ha nem akarja akkor a szivhangját hallgassa meg!!! Mivel még az elején nem érezni a mozgását, és a tüneteknek is ideje elmúlni (jön a "problémamentes, könnyü" második harmadKép) jogos hogy kéred! Én is mindig megnyugodtam mikor megpillantottam és mozgott! De nekem a 18. heti Uh után csak szivhangot hallgatott a doki, de az is megnyugtató! Ha jól tudom nem is elsõre sikerült, úgyhogy bizti megnézKép És ne izgulj nem lesz semmi baja! Kivánom, hogy álmodjál ma vele, az biztos megnyugtat! Amióta babát várok nagyon-nagyon sürün vannak babás álmaimKép Pl. Annyira kifeszitette álmomban a kezecskéjét, hogy még az ujjait is ki tudtam tapintaniKép (ez persze szerintem nem lehetségesKép) Vagy amikor utaztam és a karomban függõlegesen ott volt egy tündéri kisbabaKép És még sorolhatnám...

JAJ egy kérdés! A táblázat szerint 12+2 vagy a mai napon! most én tévedek, vagy Te irtad el??? Jó lenne tisztázni, mert holnap felrakom a táblicskut és ne legyen benne hibás adat!Kép

Miszike!
Hát igen!Kép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Kicsomagolódott babáknakKép és anyukáiknak nagynagy gratula!!!KépKép

Sasha!
Együttérzek, mi ugyan nem panelban lakunk, de egy lapostetõs ház legfelsõ szintjén.Kép brrrr... Kb. novemberre fog lehülni, de akkor nagyon.

Timici,
ha a hasad fáj, akkor ne aggódj, növöget a pici. Ez egy ilyen bizonytalan idõszak, MÁR nincs rosszullét, cicifájás, stb., de MÉG nem érzed a babát. A tizenvalahanyadik héten én is itt aggódtam a csajsziknak, de megnyugtattak,KépKép, és jajdeigazuk volt!Kép
(egyébként nekem sajnos volt OLYAN tapasztalatom is, úgyhogy valószínüleg azért aggódtam jobban az átlagnál.)
Egyébként számos kismamakönyvem közül a 9 hónap a kedvencem, mert abban annyira megnyugtatóan írnak mindenrõl.

Miszike,Kép
ez nagyon aranyos!

Kép

Kép

Kép
zulu

Timici!

Tényleg ne aggódj, bár a lányok már leírtak nagyjából mindent, amit lehetett, én is csak õket tudom ismételni. Amíg nem érzed a babát mozogni, szinte semmit nem érzel abból, hogy valaki van a pocidban! Kép Az pedig, hogy itt-ott fáj meg szurkál a hasad, teljesen normális, csak az erõs görcsök meg a vérzés a veszélyes. Azért menj el a dokihoz, és biztos megnézi uh-n. Nekem kb. 5 hetesen görcsölt egyszer úgy a hasam, hogy azt hittem, felfordulok, de ahogy jött el is múlt és senki nem tudta megmondani, mi volt az... A jobb oldalam pedig rengetegszer szúr, azt se tudom, hogy mitõl... Szóval ilyenek vannak. Kép Biztos jól van a babád, csak még nem tudja megrugdosni a pocidat belülrõl. De majd fogja!Kép

Ha tudsz holnap jelentkezz, hogy mi volt a dokinál!Kép

Puszi:
Zsanci
37+6
zsanci

Sziasztok,Jo reggelt,

MA en vagyok az elso???
Hat ez az ejszakai eso iszonyu jo volt.Pedig nem is gondoltam hogy fog esni,de jo kis huvi lett.

Timici,
En is csak ismetelni tudom a csajokat.Ne izgulj total jo tuneteid vannak.
A fejfajason nekem is a vizes borogatas segitett+sotet szoba.De ahogy jott el is mult 4-5 nap alatt.

Sasha,
En is sokat almodom babaval.Kép
Nekem a multkor a vedono nem tudta megnezni a szivhangot,azkoldokzsinort hallottuk de a szivet nem.Erre megkerdezi mozgott ma a baba?Majd fraszt kaptam,mondom igenErre oja akkor jo.Hat szerintem le kene cserelni a gepet.Persze ez nem egyszeru az egeszsegugybenKép

Zulu,
En is azt a 9 honapot olvasgatom,minden este egy kicsitKép
De csak addig ahol tartok.Persze baaonabol.

Zsanci,
Hu Te aztan jo kesoig fent voltal?Eddig dobozoltal?DE jo hogy meg van kedved utana irni.

Pusz
Kataa
26+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nagyon örülök a frissen született babócákhoz, örömöt, egészséget és sok-sok tejcikét kívánok Nekik és családjuknak!!!

Remélem Malacka is ír majd a szülésérõl, mert én is Petik Dóránál fogok majd szülni (Tõle kaptam meg a doktornõ telefonszámát), így különösen kiváncsi vagyok hogy is történtek a dolgok, milyen volt a Dóri és Malackának milyen érzései vannak az "István"-os szüléssel kapcsolatban.

Egyébként mint többeteknél, nálam is az õrült fejfájás az, ami meghatározza napjaimat. Komolyan mondom, hogy már kezd elviselhetetlen lenni. Én mindig is fejfájós voltam, de most már a bal szemem alatt is rángatózik egy kis izom, és én úgy gondolom ez a fejfájás miatt van. Már megõrülök tõle!

Ettõl függetlenül mindegyikõtöknek szép napot kívánok:

Ági
15+2
Ági

Sziasztok!!!

Kataa!

Az naggyon jó! Mármint hogy Te is álmodsz a babóval, olyan megnyugtató tud lenni! Multkor nekem is jó sokáig keresgélte a doki a baba szivhangját! De szerencsére végül megtalálta! Pont ott volt ahol egy nagy ér fut végig a pocakomon, azt hallgattaKép

Ági!

Ez az õritõ fejfájás engem is sokáig elkisért, és sajna nem emlékszem hogy mikor mult el végleg, de azt tudom, olyan volt mintha elvágták volnaKép

Timci!

Akkor irlak úgy ahogy magadnak számolod azaz 13+3!

cupp
sasha

Kép
sasha

Akkor jöjjön a Pocakos táblázat!

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Sziszike 39 / 4 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.23 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]2.[/size] Kryss 40 / 2 31 év/2.b. Bécs 07.27 [size=-2]Bécs; Szent József Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Zsanci 38 / 0 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]4.[/size] Hetty 38 / 0 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]5.[/size] Csics 38 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]SOTE I. / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]6.[/size] Forti 37 / 4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]7.[/size] Pszi 37 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]8.[/size] Djeszter 37 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]9.[/size] Bmary 35 / 4 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]10.[/size] Zsani 36 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]11.[/size] Bringa 35 / 6 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]12.[/size] Anda 34 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]13.[/size] Viktória 35 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Iddi 34 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]15.[/size] Nóra 32 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]16.[/size] lomis 33 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]17.[/size] Anette 33 / 6 27 év/1.b. Lovasberény 09.04 [size=-2]Várpalota[/size]
[size=-2]18.[/size] Zsóka 31 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Kriszti 32 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]20.[/size] Nyusza 32 / 1 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]21.[/size] Dec8 32 / 0 24.év/1.b Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]22.[/size] Pemeske 33 / 1 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]23.[/size] Gyöngyöske 31 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]24.[/size] Katka 31 / 3 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]25.[/size] ParaZita 31 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]26.[/size] Ancsi 31 / 2 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] Lella 31 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oi Clinic[/size]
[size=-2]28.[/size] Edina 30 / 6 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]29.[/size] Mona 30 / 1 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]30.[/size] Sasha 29 / 5 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]31.[/size] Bolegajudit 28 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]32.[/size] Sch_moncsi 27 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]33.[/size] I_ancsa 28 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]34.[/size] Ritasol 27 / 1 29 év/2.b. Budapest 09.20 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Ruzsvánszky[/size]
[size=-2]35.[/size] Kataa 26 / 6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]36.[/size] Lora 26 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]37.[/size] Krizsi 26 / 5 30 év/1.b. Ócsa 10.24 <FONT SIZE="-2">Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.
[size=-2]38.[/size] Szilcsike 25 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]39.[/size] Csipkebogyó 25 / 4 26 év/1.b. Németország [size=-2](XVII.)[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]40.[/size] Bmaass 25 / 4 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]41.[/size] Fodbetti 23 / 6 26 év/1.b. Kecskemét 11.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]42.[/size] Mj (Móni) 22 / 6 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]43.[/size] Pilinke 22 / 5 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]44.[/size] Nyulika 22 / 4 33 év/1.b. Budapest [size=-2]X.[/size] 11.21 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Déri Antal[/size]
[size=-2]45.[/size] Kamelia 22 / 2 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]46.[/size] Zulu 20 / 4 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]47.[/size] Kisvakond 18 / 1 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]48.[/size] Gömbölyü 18 / 3 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]49.[/size] Kakukkfu 17 / 5 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]SOTE II. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]50.[/size] Breki 16 / 3 30 év/1.b. Budapest 01.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]51.[/size] Cinedit 16 / 2 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]52.[/size] Orsoly 16 / 2 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]53.[/size] Kamilla 15 / 4 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]54.[/size] Ági 15 / 6 [size=-2]???[/size]/1.b. Budapest 01. 13 [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Petik[/size]
[size=-2]55.[/size] Hóvirág 13 / 1 26 év/1.b. Szigethalom 01.18 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]56.[/size] Timci 13 / 3 28 év/1.b. Budapest 01.26 [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]57.[/size] Barbi 12 / 3 25 év/1.b. Tatabánya 01.28 [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]58.[/size] Pocok 12 / 2 28 év/2.b. Budapest 02.01 [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]59.[/size] Zsuzsi74 12 / 0 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]60.[/size] Miszike 11 / 1 22 év/1.b. Budapest 02.08 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]61.[/size] Norkini 9 / 6 24 év/1.b. Pécs 02.17 [size=-2]POTE[/size]</FONT></FONT></pre>

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Tök jó idõ van, remélem marad is!Kép

Kataa! Azért nem vittem túlzásba a dobozolást, már este 6 körül abbahagytam. Mindig ilyen sokáig fönn vagyok, mióta nem kell korán kelnem.Kép

Látnátok a lakásunkat, úgy néz ki, mint ahol bomba robbant.Kép Remélem, valahogy átvészeljük ezt a hetet!

Sziszike, te holnap már babázol??KépKép

Mindenkinek jó hétfõt!Kép Majd este jövök, addig van egy csomó intéznivalóm, sziasztok!

Zsanci
38+0
zsanci

Sziasztok!

Kryss
Fura, hogy Te attol felsz, hogy csaszarozni kelljen nekem eddig minden mas megfordult a fejemben de ez nem, a csaszar az tulajdonkeppen egy mutet amire ok(marmint az orvosok) nagyon jol fel vannak keszulve. Sokkal jobban felek a fajdalomtol, vagy hogy a babaval vmi gond lehet, aztan nem tudok majd szoptatni, vagy egyaltalan megallom e majd a helyem, mint anya, hisz ez a szerep nagyon uj lesz.

Timici
teljesen normalis, hogy izgyulsz, de nem eri meg, hisz semmi baja nincs a babanak vigan lubickol. Remelem az uhnak sikerul majd meggyoznie.

Fejfajos lanyok
Az elejen nekem is iszonyuan fajt a fejem, de ugy mint Sasha irta elmult. Azt hiszem kb a 16-18 het fele.

Sasha
Mar majdnem vannak kepeim a szobarol Kép csak fel kell tolteni a gepre. A tieteket addig is megnezhetem? Kép

Edina 30+6
edina

Edina!

Hát persze! a fene abba a lukas fejembe! Tudtam hogy valamit nagyon akartam, de egyszerüen nem jutott az eszembe! Bocsi és köszi hogy emlékeztettél! Megyek és elõkotrom, de ne lepõdj meg, mert a kiságyon és egy 3 matracból álló ágyikón kivül semmi nics még benne, de képzeld hozzá a babát és egy csomó játékot, meg még tlán a pelenkázószekrénytKép Az lesz a mi kis kuckónk ahol majd senki nem zavarKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Edina!

Nem találom, pedig 100% hogy a gépen van, csak az a baj hogy nem az enyimen és a páromén meg igazodjon ki az aki tud!Kép És most már az sincs hogy megyek és lefényképezem, mert eladta a digitális fényképezõt! Lesz helyette másik, de az most senkit nem vigasztal!
De majd mindjárt utánajárok én ennek, de most még a melóhelyérõl is kiugrott valahová...mármint a páromKép

cuuppp
sasha

Kép
sasha

SzijasztokKép

Minden ujszulott babocahoz GRATULALOKKépKép

Vegre nincs az a nagymeleg,nekem mar nagyon elog volt belole!

MJ

Lecci irj egy emilt nekem mert elvesztettem a cimedet,valamit szeretnek veled megbeszelgetni-a tobbieket nem akarnam ezzel untatni-de rolad tudom,hogy keszulsz hamar vissza jonni dolgozni
Lecc-lecci IRJAL!!!

Cuppp,Krisztinka/32+1/hihetetlenKépKép
krisztinka

Sasha

Majd csak meglesz Kép Ne izgasd magad miatta.
egyebkent, hogy erzed magad mostanaban? Vhol olvastam, hogy nem valasztassz se korhazat se orvost. Biztosan meggondoltad? Akkor most kihez jarsz vizsgalatokra?

Edina
edina

Sziasztok!

Még nem írtam Nektek, inkább csak olvasgatni szoktalak benneteket (azt hiszem sokan vagyunk ezzel így). Most mégis írok pár sort, mert szeretném, ha egy kicsit megnyugtatnátok. 7 hetes kismama vagyok, tehát még nagyon az elején. Hétvégén minden éjszaka nagyon fájt, szinte görcsölt a derekam. A hasam egyáltalán nem, csak a derekam. Tegnap éjszaka már alig aludtam valamit, ráadásul újabb tünet is társult a dologhoz, hasmenés (pedig nem ettem semmi olyasmit, ami elõidézhette volna). Sajnos az orvosom szabadságon van, máshoz nem szívesen megyek, viszont nagyon nyugtalan vagyok. Nektek voltak hasonló kellemetlenségeitek az elején? Köszi elõre is ha írtok!

Szép napot mindenkinek!
Névtelen

Timici
Nagyon szurkolok, s biztosan nincs semmi baj, sugározd a pozitív gondolatokat!!!! Kép Kép Kép
Ez itt a babudnak: Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kataa
Eddig én is minden könyvet csak addig olvastam el, ahol tartok (na jó, egy héttel azért elõre szoktam mennia Terhesség hétrõl hétre c, könyvben Kép -ezt egyébként nagyon tudom ajánlani), de most már elolvastam mindent a vajúdásról és a szölésrõl is, hisz a kiírásig már csak 3 hét van ...

üdv,
bringa (35+6)
bringa

Edina!

Az SZTK-ba! A kettõ nem függ összeKép A kerületi SZTK-ba járok terhesgondozni 2 hetente a megrövidült méhszáj miatt, és abban a kórházban fogok szülni ahova körzetileg tartozom. Már elegem volt azon aggódni, hogy akkor most melyik kórházat válasszam és melyik orvost??? Mindegyikrõl van jó vélemény rossz vélemény és a kórházakról is ugyanennyi! Meguntam! A baba megszületik fogadott orvos nélül is és ha valami baja lenne ugyanazt az ellátást fogja megkapni,mintha hónapokig perkáltam volna egy orvosnak! Lemondtam önzõ érdekeimrõl és szülök ahogy szülök, a lényeg a BABA! És ugye a babó a gyermekovosokhoz tartozik miután megszületett és nem a szülészhez... HOgy hogy vagyok? Köszönöm jólKép Élvezem a friss levegõt, merthogy hajnalmban hatalmas zuhé volt és jól lehütötte a levegõt! Még mindig kicsit hüsi a huzatKépKépKép Egyébként meg mindjárt elalszok, pedig most keltem felKép Megyek is bevágom a szundi-bunditKép

puszi
sasha
29+5

Kép
sasha

Haliho lanyok Kép

Latom megint babaeso volt hetvegen !!!

GRATULALOK minden most szuletett csöppseghez ! Kerlek bocsassatok meg, ha nem nev szerint ... nem tudok visszakeresni az arhivban valamiert vacakol a gepem :-/

Sasha, Forti,

Ha jol emlekszem ti ketten voltatok otthon agyba parancsolva sokaig a kemenyedesek miatt...
Nekem szerdai kezdessel pentekig folyamatosan gorcsolgetett a hasam. Olyan mensis gorcsok jelleggel. Penteken mar annyira , hogy ejszaka is felebredtem es nagyon fajt Kép
Regen mensi alatt ekkora fajdalomra mar regen bevettem volna valamit , de most ugye nem mertem - miota babas vagyok egy szem gyogyit sem ettem !
Penteken aztan vegkepp bepanikoltam es irany az ugyelet.
Ahol megallapitottak, hogy mehszaj teljesen zart , 3 cm , semmi nyoma magzatviz szivargasnak, baba kitunoen erzi magat. Kovetkezeskepp Doki diagnozisa : ilyen van ...
Menjek haza , pihenjek sokat.
/ ja amugy minden lelet , viz.+ bakt. negativ tehat megcsak nem is fertozes /

Ezutan meg hetvegen is fajt a hasam, baromi erzekeny volt, ha megmozdultam elegge feszult es fajt.
Ma , lekopogom, de mintha jobb lenne.

Nallatok mik voltak a tunetek ? Bocs, de nem tudok valamiert az arhivba bejutni keresgelni ...

Lehet valamit tenni a magneziumon(most napi 300mg-ot iszok pezsitablettaban) es a pihenesen kivul ez ellen ? Mert ez igy nagyon nem buli Kép

Elore is koszi !
kamelia
22+2
kamelia

Sziasztok kismamák! Újként csatlakoznék a topichoz. Azt szeretném kérdezni, hogy ti meddig dolgoztatok? Én kb. a 28-ik hétig fogok, mert igazán a közlekedésbõl van elegem ( majdnem 1,5 óra amire beérek ), na meg az örökös üléstõl fáj a derekam, és különben is, már inkább a babával foglalkoznék.

brokkoli
22 hetes
brokkoli

Sziasztok Lányok!

Annyira jó volt olvasni a táblázatot!!! :-) :-) :-)
Sokan vagyunk pocakosok és ez azt is jelenti, hogy sokan lesznek a pocaklakók is. Nagyon klassz...

Lenne egy kérdésem hozzátok. Ma megyek az orvosomhoz és pénteken tudtam meg, hogy a terheléses vércukor eredményem elég meges lett. (8,2) Állítólag ez terhességi vércukornak a jele. Most mit tegyek? Kezdjek el diétázni... na jó, de hogyan. Miben mennyi szénhidrát van???
Szóval itt állok (ülök) befürödve, ebéd elõtt és azon gondolkodom, hogy még egy utolsó "édes napot" engedjek meg magamnak vagy sem...

Ti hogy álltok ezzel? Gondolom nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
Szívesen venném a segítségeteket.
Köszi: Krizsi

Ja, igen. Minden friss mamócának GRATULA és ezer öröm a babócákhoz. :-) :-) :-9
krizsi

Sziasztok,
Agi,
Nekem is rangatozott a szememe alatt.Mindig azt kerdezte masoktol hogy latszik-e ,de nem altszott,mindenesetre rossz erzes volt.

Zsanci,
Hat a koltozes nem egy felelmelo dolog,de a kipakolas resze is eleg faraszto.Bar az mar elvezetesebb az uj haz szepsege miatt.

Edina,
Nekem is vannak ilyen erzeseim,hogy hogyan lesz amjd a szoptatas.MEg hogyan fogok helytallni mint anya.A csaszar miatt nem felek mert nekem csak ez a valasztasom van,es az egyetlen pozitivum benne hogy a baba nem fog erolkodni a szulesnel.Mindig a jo oldalat kell nezni a dolgoknakKép

Bringa,
Igen en is olvasok a szulesrol meg a szoptatasrol,gyerekellatasrol mert hat ugye jo ha az ember tajekozott mert szules utan mar ugysem lesz ra idon hogy felkeszuljunkKépMerthat lekot majd a bababan valo gyonyorkodesKép

Kamelia,
Sajnalom hogy volt egy rossz elmenyed.De a alenyeg hogy mar jobban van.Es ez hatarozott gorcs volt.Mert lehet hogy csak a novekedes miatt erzted ennyire fajdalmasnak.NEkem is volt egy baratnom akinek iszonyuan fajt es bement az ugyire de ot azt mondtak hogy ez is ember fuggo,kinek kevesbe faj kinek tobbet.
A lenyeg hogy pihensz.Abbol baj nem lehetKép

Brokkoli,
Udv itt nalunkKép
En a 30.hetig dolgozom,de mindenki maskepp csinaljaKép
Ahogy erzed,elhiszem hogy rossz a tomegkozlekedes es felted a pocid.Legalabb lesz idod rapihenni a gyerekre.Kép

Kriszta,
Hat a doki ugyis megmondja mit kell csinalni vagy dieta,vagy inzulin.De az amr csak a drasztikus esetekben van.Van itt egy ket lany aki tud neked biztosan segiteni.A dokid eliranyit biztosan valami dieteikushoz.

Pusz
Kataa
26+6

Kép
Kép
kataa

Minden kedves kismama és friss anyukja részére:

A hétvégén nem voltam errefele, mert a szüleimet látogattam meg, és bár nem vagyok még kismama (remélem ez már csak pár hónap kérdése), elég sokat beszélgettem errõl és a gyerekekrõl a mamámmal, aki bõrgyógyász, és szeretnék veletek megosztani 2 fontos dolgot, ami miatt õ egy kicsit el is van keseredve:

1.) az elmõlt idõszakban azt atpasztalja minden bõrgyógyász, hogy iszonyatosan megnõtt a gyermekkori allergiák száma, különösen az ételallergiájé. Ezért a mamám szt javasolná mindenkinek, hogy ennek a kiküszöbölése érdekében minden mama az ú picikéjének a 8 hónapos korig ne adjon semmi mást: anyatejen (ha kell tápszer) krumplin, sárgarépán és almán kívül, ugyanis minden egyéb más étel (még a bébiételek is, ha bio akkor is!!!) tartalmaz olyan anyagokat, ami allergiát okozhat. Ennek a fõ oka az, hogy a mi szervezetünk ezen az éghajlaton és területen, minden más anyagot idegennek érez és ellenreakcióval válaszolhat, ami allergia is lehet.
Ez mind csak jótanács, de szerintem fontoljátok meg.

2.)Az elmúlt pár évben ugyancsak megnõtt a börrák száma (elrettentõ szám: az õ prakszisában 1982-1996 között 2 db volt, idén mostanáig 6 db, ami nagyon magas, és ez országos tendencia). A javaslat, ha legközelebb bõrgyógyásznál jártok mutassátok meg az anyajegyeiteket nekik, mert csak õk tudják a dermatoszkóppal megvizsgálni, amivel egyértelmûen megállapíthatõ, hogy hajlamos-e az az anyajegy arra, hogy rákká alakuljon, vagy nem... és lehetõleg kerüljétek a napot 11-15 óra között.

Nehogy félreértsetek, nem akarlak benneteket riogatni, csak úgy gondolom itt minden anyuka és leendõ anyuka a legjobbat akarja, ezért gondoltam, hogy leírom amit megoszott velem a mamám (aki a világ legjobb mamája Kép )

minden jót nektek
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Csak benéztem hogy nehogy elszaladjon a topik, hiszen hétfõ van és mindenki körmöl! Kép

Kamelia
Nálam egyfolytában keményedett a hasam, olyan volt, mintha követ kellett volna cipelnem a hasimban. Más tünet nem volt. Sokat (tényleg nagyon sokat), szinte egész nap feküdtem, nem cipeltem nem emeltem semmit. A magnéziumon kívül csak ez van ami segíthet, mást a doki sem mond.

Krizsi
Hány hetes terhes vagy? Amúgy az elsõ magas vércuki után csinálnak egy 1 hetes diétát, utána kontroll. Legalább is a mi kórházunkban igy volt. Ha ott jó az eredmény akkor tartani kell a diétát, amit a kórház határoz meg, errõl kapsz egy étrendet, meg egy táblázatot hogy miben mennyi szénhidrát van, sõt azt is õk határozzák meg hogy hány grammos szénhidrát diétára leszel fogva. Szóval ha a diéta után jó az eredményed akkor kb. 3-4 hetente kell menned kontroll vérvételre. Ha az ok akkor igy tovább. Ha nem akkor jön a 7 pontos, egész napos megfigyelés. Pontosan idõre kell enned bent a kórházban és 7x szúrnak meg. Itt figyelik hogy melyik értéked magas és melyik alacsony, és ez alapján átvariálják az étrendedet. Ha ezután sem jó, akkor jön az inzulin. De az nagyon odébb van!!! Kép Fel a fejjel, ki lehet bírni, nem éhezel a diétával, legfeljebb nem hízol annyit a terhesség alatt!!!!!

Forti (37+4)

Kép
Kép
forti

Kedves kismamák!

Pál Nimródnak hívnak, se kismama, sõt még nõ sem vagyok :-), csupán egy kicsit ijedt leendõ apuka. Kis feleségem a 6. hónapban van elsõ gyermetegünkkel, ma volt orvosnál, aki megállapította, hogy a méhszáj megrövidült, így aztán mars haza, pihenni, meg minden. Mit jelent ez? Mármint a méhszáj megrövidülése. Gondolom ti tudjátok, ezért fordulok hozzátok
bizalommal.

Pál NImród
Névtelen

Kamelia!

Én napi 3x1 500 mg-os tablettát ill port kellett szedni! Azaza napi 1500 mg! De a keményedés engem nem emlékeztetett mensi szerü görcsre! Egyszerüen a méhem helyett kõsziklát éreztem, ha megmozdultam, de az nem annyira fájdalmas inkább,mint kellemetlen! Pihenj sokat és próbld ki a több magnéziumot! Drukkolok, hogy jobban érezd magad! Az viszont jó hogy a baba jól érzi magát!Kép

Kedves Nimród!

A méhszáj eredetileg mindenkinek 3 cm-es. Ezt ha jól tudom külsõ méhszájnak hivják. Nekem ez már az 5. hónap elején megrövidült 1 cm-rel. Sok-sok pihenés, nem emelgetés, kimélés volt a "parancs". Magnéziumot kellett szednem, mert nálam ezt a méh keményedése okozta. A kismamád nem szokott panaszkodni, hogy néha olyan mintha a méhe helyén kõszikla lenne? Viszont nem kell nagyon megijedni!KépKépKép Azóta a méhszáj állapota nem változott nálam, már másfél hónapja nem fekszem és a magnéziumot sem szedem, mert nem keményedik és a méhszáj állapota változatlan!
Vigyázz a kismamádra! Remélem tovább nem fog rövidülniKép Nyugodj meg!

Szia Brokkoli!Kép

Üdv a kismamik táborábanKép Szerintem természetes, ha egy kismama nem tud másra koncentrálni, mint a babájáraKép Ha nagyon fáj a derekad akkor lehet hogy elõbb kéne abbahagyni a munkát, vagy a kismamatorna is sokat segithet, bár ezt nem tudom, csak más tapasztalatát tolmácsolomKép

puszi
sasha
29+5

Kép
sasha

Sasha,

1500 mg ??? Huha , akkor lehet, hogy nekem ezert nem hasznal a napi 300 mg ?
Pihenni nana, igyekszem , csak inkabb az aggodassal van a baj ! Az egy dolog, hogy nekem faj .. ezt meg kibirom. DE a kicsikemet feltem , mert /elso babas leven/ honnan tudjam mi art(hat) neki ???
Nekem van egy rakas terheskonyvem meg ujsagom de termeszetesen errol egyik sem ir. Az ember meg ugye minden kis aprosagra bepanikol, hogy most ez vajon normalis-e Kép ?

koszi a valaszokat ! Forti neked is !!!

udv
kamelia
kamelia

Kamelia!

A saját orvosod mit mondott? Õt felkerested már??? Miért nem faggatod ki? Sokkal nyugodtabb lennél hidd el!
Viszont még jó hogy ilyen erõs görcsökkel bementél az ügyeletre, mert bármi lehetett volna! Szerencsére nincs semmi! De legalább mondják meg hogy a magnézium használna rá vagy mi? Szerintem tuti használna, de mivel én laikus vagyok, a szavam nem szentirás... Én is elsõ babás vagyok és nekem is volt egyszer egy mensi szerü görcsöm, rögtön azután hogy megállapitották, hogy megrövidült a méhszáj. Nem tartott kb 2-3 percig, de 20 percen belül a dokinál voltamKép Jobb félni, mint megijedniKép Azóta nálam semmi probléma, remélem neked sem lesz több okod aggódniKép Próbáld meg a több magnéziumot...

puszi
sasha
29+5

Kép
sasha

Sziasztok!

Én is szeretnék "ide tartozni". 21 hetes kismami vagyok, Pécsrõl.

Szeretném kérdezni, hogy jár-e valaki közületek kapcsolatanalízisre, s ha igen mi a tapasztalata.

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy próbáltam magam regisztrálni, azóta várom az azonosítót az emilemre, de nem jön... Ha újra próbálom a regisztrációt a kért nevet foglaltnak tünteti fel. Emlékeim szerint van egy emilcíme a szerkesztõnek, aki tud segíteni. Hol találom ezt a címet?

Köszi és minden jót:

Imolka
Névtelen

Kataa
Igaz, meghát sosem lehet tudni, kinél mikor következik be a szülés Kép

Orsi
Szerintem nagyon jó, hogy ezeket leírtad, én megpróbálom betartani Kép

Üdv,
bringa (35+6)
bringa

Bringa... örülök, ha segíthettem

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

már jó régen nem tudtam jelentekzni. Nem dolgozhatok, és otthon nincs net. Röviden leírom mi is történt velünk.

A 22. héten beindultak a méhösszehúzódásaim, és a külsõ méhszáj kinyílott és meg is rövidült. 1 hét kórház. Aztán kiderült, hogy a távozó vesekövem volt az oka. Egy hétig otthon feküdtem becsületesen. Nem emelgetek, és nagyon vigyázok magunkra. Az ülõ jellegû munkám miatt nem jöhetek
vissza dolgozni, ami egy kicsit hiányzik.

A terheléses cukrom magas lett, a sok gyümölcstõl (csoki, nasi, üdítõ nem szerepelt eddig sem az étrendemben), és diétáznom kell.

Láttuk a kislegény kukacát, úgyhogy már csak nevet kell találnunk. Pompás eredményként a 26. heti uh-on 1227 g volt a becsült súlya. A doki szerint elõbb fog érkezni, számítsunk rá.

Sokat pihenek, sétálok, és most kötöt a bébinek. A párom lakásfelújít, teljes a káosz otthon. Persze semmit nem enged csinálni a fõzésen, a mosógép etetésén és a teregetésen kívül. Nagyon vigyáz ránk :-)

Ja, bocsi hogy dicsekszek, de ma van a két éves házassági évfordulónk :-)

Ma bejöttem összepakolni a munkahelyemre, már úgysem jöhetek vissza. Gondoltam benézek.

A friss mamáknak üdv, és gondtalan 9 hónapot. Az új anyukáknak és babáknak gratula, és sok egészséget, tejecskét.

Ha tudok, jelentekezek, de nem tudom mikor.

Vigyázzatok magatokra, pussz, Lora (26)
lora

Szia Imolka!

Üdvözlet a kismamik táborábanKép Most már Te vagy a második kismami PécsrõlKép A kapcsolatanalizisrõl nem tuodk semmit! Azt hiszem van már ilyen topik, de keress rá! A szerkesztõnek irhatsz a Szerkesztõ topikba!!! Addig sem muszáj névtelennek lenned!!!! Ird be az azonositohoz hogy Imolka. A jelszóhoz ne irj semmit. A "névtelen" küldeménynél NE pipáld ki a kis fehén négyzetet. Az utolsó lépés Üzenetküldése. Kész. Próbáld kiKép

Lora!

Jajj! Most hirtelen nem is tudok mit mondaniKép Tanácsot nem adok, mert úgysem tudod már elolvasni és már egyébként is betartodKép Kiméled magad és ez a lényegKép Sajnálom hogy magas lett a cukid, még ez isKép Gyere ha tudsz! KépKépKép

puszancs
sasha
29+5

Kép
sasha

Sziasztok!
Kryss!
Nem igazán tudom megfogalmazni a félelmem okát. Azt hiszem az ismeretlentõl félek hiszen semmihez sem lehet hasonlítani mi vár rám. Tudom nevetségesen hangzik, de attól is tartok, hogy egy a fájdalmak miatt nagyon hisztis leszek, bár elég jól tudom türni a fájdalmat,de ezt is fogom tûrni? Talán azért is foglalkoztat ez , mert tudom, hogy a dokim nem szereti az ordítozó kismamákat. Hát ennyi.
Anette(33+6)
anette

Anette!

Nem szereti az orditozo kismamákat??? Ezt hogy érted? Vagy a doki hogy gondolja? Hát nem tudom, de biztos megváltozna a véleménye, ha egy 3,5 kg-os 10 cm fejátmérõjü gyerek akarna kijönni a (bocsánat) seggén! Hát nem tudom, ezek után ez a doki már nem lenne az én orvosom! Vagy olyat beolvastam volna neki hogy ihaj! Azt hiszem jobban orditana mint bármelyik kismama, ha neki kéne szülnie!!!!!!!!!!
Ne félj ettõl! Ha nem tetszik neki hogy orditasz használjon füldugót és kuss legyen a neve! Még ilyen felháboritó dolgot nem is hallottam! Anette ha úgy érzed orditanod kell akkor tedd azt! Nehogy már egy lüke doki miatt érezd magad rosszul!!! Éppen elég gondod lesz közben a nélkül is!

Bocsi a kitörésért,de igazam van! Nem a doki fog kinyomniu magából egy babát!
sasha

Kép
sasha

Kamelia
Nincs mit, vigyázz magadra és a babádra.

Imolka
Üdv. közöttünk! Kellemes babavárást.

Sasha
Ezt jól oda mondtad! Kép Kép Csak bólogatni tudok!

Na mára ennyire futotta erõmbõl, végre készen lettünk a festéssel, már csak takarítani kell. Holnap megyek uh-ra meg ctg-re meg doki bácsihoz, utána végre összerakhatom a kiságyat felszerelve a baldachinnal, fejvédõvel stb.stb. Úgy várom már.

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!

Forti (37+4)

Kép
Kép
forti

sziasztok,

ime a szulestortenetem.
Hajnali hatkor kaptam egy beontest es leborotvaltak es mondtak,hogy akkor fel kilenckor sok szeretettel varnak a vajudoban a tovabbi elokeszuletekre.Mar nem tudom hogyan, de valahogy eltelt az a 2-3 ora, foleg hogy ennek egy reszet a WC-n toltottem ugye. Kép
A tovabbi elokeszuletek abbol alltak,hogy a szulesznotol kaptam egy infuzios kanult a karomba es vagy ket zacsko sooldatot, illetve felraktak egy katetert. Kozben megerkezett a ferjem es vele csevegtem egeszen 11-ig, (az elottem levo mutet csuszott) mikoris a ket cso-es-zacsko ,felul infuzio ,alul kateter illetve a mutosasszistens tarsasagaban atsetaltam a szomszedos mutobe. A ferjem pedig a muto elotereig johetett. A varakozas kicsit rossz volt es a kateterrel fekudni sem volt tul kellemes, plusz hasogatott a derekam, de az hogy a ferjem ott lehetett velem sokat segitett.
A mutoben feltapaszkodtam a mutoasztalra, ahol is ultomben kaptam a hatamba egy erzestelenito szurit, ami nem volt nagyobb egy szunyogcsipesnel.Aztan meg mindig ultomben beszurtak a gerincerzestelenitot, amibol semmit nem ereztem, majd villamsebesen vizszintesbe helyeztek. Aztan kozben megerkezett a stab masik fele, vagy 3 orvos es a szuleszno, ugyhogy osszesen nem is tudom hanyan voltak bent, de szamitasaim szerint 3 altatos, 1 mutosasszisztens, es 3 doki es a szuleszno.Bar lehet hogy o nem volt ott vegig. Nagyon jo hangulatu kis stab volt, meg kell hagyni.
Kaptam egy fuggonyt az orrom ele es az utolso amit lattam az volt, hogy lefertotlenitettek a hasamat ,mikozben az egyik altatossal olyan jatekot jatszottunk, hogy valami hideg spray-vel fujkalta kulonbozo pontokon a testemet es kerdezgette, hogy erzem-e.A fuggony folyton az arcomba logott, ugyhogy lerogzitettek ragtapasszal. Ez foleg azert idegesitett, mert a szobatartsam azt mondta, hogy fuggony lesz ugyan, de a folottem levo oriasi mutolampa uvegeben tudok majd leskelodni, mert visszatukrozi,amit a hasamon matatnak. De sajna nem lattam semmit...Kép
Azert probaltam kitalalni, hogy eppen mit csinalhatnak. Beszelni a dokik nem nagyon beszeltek kozben, engem meg szoval tartott az altatos, ugyhogy elvesztettem a fonalat, de kisvartatva arra lettem figyelmes, hogy az altatos elhallgatott es feszulten a fuggony masik oldalat bamulta. Ez mint utobb megtudtam 11.50-kor volt,mikor egy cuppanas utan kozolte, hogy kint van a feje es abban a masodpercben meg is hallottam a nyoszorgest...Kép Leirhatatlan erzes volt...KépMivel mindket kezem le volt szijazva csak folyt a konnyem a szemembol.De elvittek Kisnyuszit tisztava varazsolni a szomszedba, ahova mar Kispapa is bemehetett, ugyhogy igazabol O hamarabb latta a Kislanyunkat, mint en.Kép
Utana mar eleg unalmas resz kovetkezett, egy hosszas szorcsogo hangbol arra kovetkeztettem, hogy kiporszivoznak belul, majd himezgetni kezdtek. Kozben visszaerkezett Kisnyuszi a szuleszno karjaban immar lepedobe burkolva, csak a kis pofija latszott ki. Ekkor mar nem sirt. En meg igen. Ugyhogy nem is birtam megszolalni, hogy koszonjek neki. Valoszinuleg az altatos latta kinlodasomat es kiszabaditotta az egyik karomat , hogy legalabb meg tudjam simogatni a kis buksijat.Kép
Aztan elvittek hogy mint minden ujszulottet 2 orara inkibatorba tegyek, engem meg varrogattak. Utana attoltak a korterembe, ahova jott velem a ferjem es az anyukam, aki addig kint varakozott.
A mutet utani resz volt a legfajdalmasabb persze, kb ket ora mulva kezdett elmenni az benito hatas es a mehosszehuzo injekcio hatasara elkezdett gorcsolni a mehem. Na az finom volt, kb ilyenek lehetnek a szulesi fajdalmak. Es ilyen szurikat adnak meg a 3 napig utana, naponta harmat. De egyre kevesbe faj utana.
4 oraig nem emelhettem a fejemet es 12 oraig nem kelhettem fel. De masnap reggel a nover segitsegevel megszabadultam a katetertol es tulestem az elso zuhanyzason, illetve setan. Eleg szar, de megeri. Es naprol napra jobb volt. Teny es valo, hogy lassabban gyogyultam, mint a termeszetes uton szulok, illetve meg mindig gyogyulok...KépA tejem is csak a 4. napon indult be,lazas is vagyok, de ez is normalis csaszarnal. Addig eleg keserves a szoptatas, de azt is ki lehet birni.
Szoval Sziszike, Kataa, iancsa es tobbi leendo csaszaros anyukak, teljesen kibirhato dolog volt meg az eredmeny boven megeri a szenvedeseket es a kiszolgaltatottsag erzest . Es az 5. napon hazajohettunk!!!Kép Meg is lepodott mindenki a folyoson.
szoval ennyi
Bocs ha hosszu voltam.Kép
A tobbi elmeny az Elso napok hetekben lesz, ha lesz erom meg foleg idom irni.

Jok legyetek es jo egeszseget Nektek, meg a Picurkaitoknak.Kép

Nyuszi
Kép
Nyuszi

Sziasztok Lányok!

Gondoltam bejelentkezek itt a nagy találkozás elõtti estén.

Timici
Ne aggódj, csak csatlakozni tudok a többiekhez, egész biztos, hogy a kis babócád jól van. Csak hát az ember lánya hajlamos aggódni olyan dolgok miatt, amiket nem ismer. Kérdezz bátran a dokidtól és tutira megnyugtat.

Zsanci!
Igeeeen! Holnap már babázok.
Bevallom kicsit félek emiatt, de az igazi parázás gyanítom csak holnap reggel ér utól.

Edina,Kryss
A félelemmel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy Edinához hasonlóan én is inkább attól félek, hogy hogyan fogok megfelelni ennek a nagy kihívásnak.
Kryss, neked ilyen szempontból már könnyebb a helyzeted, mert ha jól tudom, akkor neked a kis pocaklakó már a második csemetéd, így tudod, mivel állsz szemben.
Mindegy, holnap beleugrok a mélyvízbe.

Nyulika!
Holnap amint tudunk jelzõzünk, hogy mi az ábra.

További szép várakozást mindenkinek!
Sziszike

sziszike

Szia Nyuszi!

Így ismeretlenül is köszi, hogy még most elküldted a szüléstörténetedet. Holnap reggel mi is megyünk és annyira éreztem, hogy elõtte elolvashatom.
Mégegyszer sok boldogságot!
Sziszike

sziszike

Sziasztok Kismamik!

Elore bocsatom, hogy hosszu leszek, akit nem erdekel nyugodtam ugorjon egyet az uzikben.KépKép

Ma elmentem a keruleti nogyogyaszhoz, hogy adjon beutalot a vedonohoz, es ha mar ott voltam elmondtam a banatonat is neki, megpedig, hogy attol felek mar nem el a babam. Kertem csinaljon UH-t, de azt megtagadta, latva a SOTE-s leleteimet, azt mondta menjek oda UH-ra, de ha gondolom akkor manualisan megvizsgal. Ugy kapaszkodtam ebbe az otletbe, mint a szalmaszalba. Megvizsgalt, megnyugtatott, hogy minden rendben. Aztan tartott egy kiseloadast a &#8222;hires klinika/egyszeru korhaz&#8221; cimmel es boszen szapulta a klinikat, hogy oda megy a nagy penz, mert mindenki ott akar szulni, de a vizsgalatokra tojnak es azt veluk csinaltatjak meg. Ugyanis megkerdezte milyen laborokat csinalt a dokim es hat mondtan neki, hog biza semmilyet, azt mondta, hogy majd a keruletben csinaltassam meg. Szoval nem volt se citologiam, se verkepen, se vercsoportom, se vernyomasom leveve/merve eleddig. En is csodalkoztam, de mivel meg sosem voltam terhes gondoltam az orvos csak tudja mikor, mit, miert.Nem?
Hat most kaptam egy csomo beutalot, ugyhogy rohangalhatok begyujteni a dolgokat, itt is &#8211; ott is. Szerdan vedono, isteni rendelesi idovel 13-15h kozott. Meg szerencse, hogy nem dolgozom.Kép

Ezek utan megnyugodtam, hogy hurra, az elet szep. 13h-kor hiv a parom, hogy vegre valahara sikerult a matek/statisztika szigorlatom is igy mehetek masodikba. Madarat lehetett volna fogatni velem. Szerencsere nem kerte senki, hi-hi.Kép

Jol telt a delutan, parom hazajott, vigyuk le egyutt a kutyit setalni, OK elotte WC. Hat erre mit latok : barnasozok. Remulet, rettenet &#8211; kerlek vidd te a kutyat &#8211; lassu seta &#8211; felmegyunk a helyzet nem fokozodott, de azert felhivom az ugyeletet a SOTE-n. Orvos: valoszinuleg semmi komoly, ha nem gorcsolget, de azert ha gondolja menjen vissza a dokihoz vagy jojjon be. OK akkor bemegyek.
Bemegyek, fiatal szakorvos jelolt, megvizsgal, kicsit faj. Miutan kiveszi a kezet egy bazi nagy barnas izet mutat, ilyen volt, kerdi? Majd elajulok, mert negyed ennyi sem volt, amitol otthon megijedtem. Jo akkor azert meg megnez UH-val, de valoszinu minden rendben. Az UH rendeloben derul ki, hogy huvelyit akar csinalni, nem nagyon tetszik, de hatha igy tobbet lat, rabolintok. Megvizsgal, latom az en PICURomat a kepernyon, oriasit nott, nagyon helyes, latszik a gerincse, csontjai, keze, feje.Boldog vagyok. A CRL &#8222;mar&#8221; 7,7cm. Az eredmeny jo, zart a mehszaj, nincs beverzes, se jele a lepenylevalasnak. Boldogsag.Kép

Kispapa meghiv vacsorazni, hurra vegre ehetek Tai csirket tesztaval. Elotte WC. Ujabb rettenet:a betetem tele barnas es VERES foltokkal. Kesz vagyok, lelki toprongy. Eszunk, de en csak arra tudok gondolni, hogy jobb lett volna el sem menni az ugyeletre. Hazajovunk, felhivom a dokit: verezget, mennyire erosen?Ha nem tul erosen, akkor valoszinuleg a vizsgalat miatt, mindenkeppen fekudjon le, pihenjen, ha erosodik a verzes jojjon be. KOSZI b..meg. Azota fekszem ill. most itt irogatok, mert szeretnem tudatni a tegnapi ketsegbeesett uzim utan, hogy a baba el es remelem ez a verzgetes is elmulik. Szoritsatok please!!!

Remelem nem koptak el nagyon a Page Down billentyuk, de attol valahogy mindig jobban erzem magam, ha leirhatom nektek mi bant.Sorry ez van, azert ne harizzatok ram nagyon, jo?

Puszi,
Timici
13+3

U.i.: SashaKép igen, nekem 13+3 jon ki, miert Neked nem?
utcso menzi 2001.04.19.pentek volt, en mindih ugy szamolom, hogy penteken van a betoltott het, nem jol gondolom?KépKép
Timici

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?