Sziasztok Kismamik!
Iszonyúan érzem magam, már az örületbe kergettem a páromat is, de nagyon félek.
Egyfolytában attól rettegek, hogy él-e még a kisbabám. Ugyanis most már napok óta nem fáj a mellbimbóm sem, mellduzzadás, növés sehol, a méhemet nem tudom kitapintani csak a nagy hasam van. És a pár hete bebarnult mellbimbó körüli rész is kezd egyre halványabb színû lenni. Hízni nem híztam semmit sem, OK mondjuk van rajtam húsz kg túlsúly, de akkor is!
Csütörtökön és pénteken a bal oldalam szúrt, mintha kést mártogattak volna benne, aztán péntek estére elmúlt. Felhívtam az ügyeletet, ott azt mondta egy orvos, hogy szerinte vagy a méhszalagok nyúlnak vagy a méhösszehúzódásokat érzem. Ekkor arra gondoltam, talán mégis minden OK, de ez az aggódás nem hagy élni, csak ez jár a fejemben.
Holnap megyek a kerületi nõgyógyászhoz, mert állítólag õ ad beutalót a védõnõhöz, azt hiszem megkérem vizsgáljon meg, mert csak 27-én megyek az orvosomhoz, akihez nincs túl nagy bizalmam, sajnos. Addig is rettegek, hogy mit fog mondani.
Szerintetek a tüneteim aggasztóak, vagy nem kell ennyire paráznom? Amióta olyan sok helyen olvastam arról, hogy a baba meghalt a méhben, azóta rettenetesen félek, hogy velem is ez lesz. Fõleg, hogy mikor tíz hetesen az orvos megvizsgált, azt irta a kis könyvembe, hogy missed ab.? és amíg nem csinálták meg az UH-t rettegtem, hogy tényleg...
Na jó, kicsit másról, mert már az agyamra megyek magamnak is.
Fejfájás: én is nagyon front érzékeny vagyok, de a fejfájásaim általában mióta babás vagyok nem függnek össze az idõváltozással. Nekem azt mondták, hogy inkább a hormonok az okai most, hogy kínoz a migrén. Mivel semmilyen gyógyszert nem akarok bevenni a terhességem alatt, ha nem muszály, így megkérdeztem egy neurológust, hogy mit tegyek. Õ azt tanácsolta, hogy 1.sötét, csendes, hideg(ha,ha akkor voltak az elsõ kánikulás napok) szobában, csukott szemmel, hideg vizes borogatással feküdjek, ha tudok aludjak. 2.bedörzsölõs balzsam. Ezt a barátnõm is ajánlotta és nekem bevált.
Barátnõm a Kinai bedörzsölõs olajat/balzsamot ajánlotta 50ml , ez patikában kapható van hozzá inhalátor is, de egy kicsit drága kb. 1800.-Ft, így elsõre én egy olcsóbbat választottam, a tartalma ugyan az, csak nincs hozzá inhalátor Polar Bear Essential Embrocation a neve és kb.5ml, de csak 211.-Ft volt és nagyon szuper. Tartalma:mentol 23%,borsmenta 20%,kámfor 15%, eukaliptusz 42%. Van a dobozban használati utasítás is, hogy hova dörzsöld, szerintem érdemes kipróbálni.
UH: én 11+1hetesen voltam a Praxis rendelõben, ahol nagyon kedvesek és ugyan 8ezer forint a vizsgálat, de egy képet ingyen adnak, míg a Mega Toysban 800 forintot kérnek érte pluszba. Igazából csak azért mentünk, mert a SOTE I-n nem néztek nyaki redõt, én pedig tudni szerettem volna,hogy minden OK. Megnézte, felvette videóra kb.4perc lett, megpróbálta megmutatni babácskát 4D-ben is, de mivel csak 4,37cm volt, így nem sok látszott belõle. Így aztán azt mondta, hogy csak a szûrõvizsgálatért fizessünk 4ezer forintot. Szerintem ez tök korrekt dolog volt részükrõl, 1.hogy nem eröltette a 4D-t,hiszen nem láttunk volna semmit belõle 2.mivel 15perc helyett csak 4perc volt az egész, így nem kérte el a tejes árat.
Mielött ide bejelentkeztem, még utána néztem, hogy van ennél kedvezöbb feltétel is, a Kútvölgyi úti 3D UH szintén 8ezer, de 3-4képet adnak ingyen. (tel:279-0589,209-0224)
Petra, gratula a babához, sok egészséget, erõt boldogságot és sok tejecskét!
Csíkok:én úgy hallottam, hogy a 4.hónaptól érdemes elkezdeni krémezni a hasat, mert akkor kezdõdik igazán a súlygyarapodás, a krém mindegy mi, csak az a lényeg, hogy jó alaposan és körkörösem kend. Én most Loreal NutriLift-et használok(nyertem egy rejtvényen) nagyon fini illata van, de vettem egy Avonosat is kifejezetten terhességi csíkokra ajánlják.Remélem eljutok odáig, hogy ez elfogy és azt is használni „kelljen”.
Iancsa, kérlek szépen küldd el nekem is a tútótorta recepjét. Elõre is nagyon szépen köszönöm.
Új kismamákat üdvözlöm és drukkolok minden finisben lévõnek.
Hát már megint nagyon hosszú lettem, nézzétek el nekem, olyan ritkán jövök.
Puszi,
Timici
13+2