A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Örülök, hogy mindenkinek ilyen vidám a babája....
Az enyém most üvöltötte szét magát, miután szopott 100-at, aztán megpróbáltam neki adni kispohárból 20-30 között, a felét kiöntötte a kezemből magára mega takaróra meg a ruhájára...
Azt hiszem én tényleg feladom....

Megveszem azt az 5000 ft-os etetőt a madelától szopiztatom amig csak lehet, de ha üvölt az éhségtől akkor nem tudok mit tenni....én nem birom lelkileg elviselni, hogy éhes a gyerekem...
Gratulálok annak aki igen, aki erős, kemény és ki tud tartani....én nem tudok..... gyenge vagyok...

Megann

Kép

Kép
megann

Ja és én már ugy bele vagyok zavarodva, hogy én már azt se tudom mikor éhes Léna...

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Sajnos, alig tudok jönni... Kép

Benianyu és Hari! Kép

ÓRIÁSI GRATULA MINDKETTÕTÖKNEK, GYÖNYÖRÛEK A BÉBIK!!! Kép Kép Kép

Képzeljétek, nekem a császár utáni 27. napon megjött a mensim... Elég peches vagyok...

Küldök egy-két képet Ádámkámról, ha nem haragszotok! Kép

Sziasztok!

KépKépKépKép
anina

MegannKép

Aggódom érted, nyugi!!!

Több tejcsid van mint nekem és én mégis pozitívan próbálok állni ehhez.

Nekem most meg már csak a jobb cicimben van tejcsi és az is 50ml!!!!Csak ennyi, de hozunk anyatejcsit, kap néha tápit és még fejek neki 100 ml adagot naponta.Enynit tudok tenni és szerintem ez nagyon is sokKép

Szeretem őt ez a lényeg és gondoskodom az evéséről.

Ne vedd ennyire komyolan ezt a szoptatást, ez vanm mi így jártunk de ettől még felnőnek a kicsikéink.
És szeretni fognak minketKép

Kérlek próbálj meg lazábban gondolkodni és lehet hogy akkor tényleg "tejcsárda" leszelKép

Megyek mert sír a kicsikénkKép

Puszika

Mea
mea

Sziasztok!

Én már egyezer éve nem írtam ide, de most itt vagyok. A Babók gyönyörűek!

Elsősorban Meának és Megannak írnék.
Az én helyzetem dettó ez volt mint neked Megann. Össze -vissza kapkodtam elég nem elég, fejtem tápszereztem stb. De főképp már tiszta depis voltam hogy milyen béna vagyok!Mi is elhagytuk a cumisüveget de úgy hogy tartottam a kapcsolatot közben W. Ugváry Renáta szopistanácsadóval. Én a helyedben felhívnám Õt nagyon kedves hölgy. És nem is muszáj találkozni vele elég ha telefonon hívod. A számai ott vannak az lll. honlapján. Mindent el fog mondani hogy s mint csinálj , biztos meg fogsz nyugodni a Babáddal kapcsolatban.És ha bármi parád van akár naponta is lehet kérdezni tőle. Minél hamarabb hívd én is halogattam egy hónapig és bánom is azt az időt amikor nem csak szoptattam. Ugyanis a lefejt tej az nem ugyanaz mint a kiszívott. És aztóa egy csomó új csatorna is nyilt a mellemen.

Mea!
Te is felhívhatnád a Renátát Barátnőmnek is Õ segytett pár milli tejről szép lassan visszahozták a tejét pedig akkor már 2 hónapos volt a Babája. (Ha tényleg akarsz szoptatni)

Minden jót mindenkinek és vigyázzatok magatokra meg a Babókra!

Titii
titii

Megann! Kép

Szerintem ne parázz, gyönyörűen gyarapszik a kislányod és ha százakármennyiket eszik, az nagyon szuper, még akkor is, ha néha, és még fejni is tudsz, szerintem minden oké.

Nekem Ádám napközben még sosem evett százvalamennyit, tegnap másfél órás szopi után lett meg két ciciből a száz, egyébként kb. egy óra alatt 70-80-at szopik. Nappal csak szopi (30-80 között) éjszaka pedig mindig tápszert kap (2*80-90-et), mert addigra elfogy a ciciből a tejcsi vagy órákig tartana 60-80-at kiszívnia és nekem erre nincs energiám. Fejni is alig tudok, illetve ha szopi után fejek, a köv. szopira (2 vagy 2 1/2 óra) meg nincs elég. És szépen fejlődik, naponta 2-6-8 dkg-ot hizik. Éppen ma 4 hetes és 60 dkg-át hizott a születési súlyához képest. És ez a lényeg, hogy szépen gyarapszik, mint ahogy a te babád is! Kép Szóval, ne aggódj, ha a baba nem szopik kétóránként 10 perc alatt 150-et és nem tudsz fejni mégegyszer ugyanennyit! Kép

Sziasztok!

Puszi, Anina és Ádám, aki éppen ma 4 hetes
anina

Ildi,

Az én Boti fiam most 2,5 hónapos és pont 2 volt, mikor először elvittük hosszabb útra. Révfülöpön voltunk (Badacsony mellett) a dédinél és képzeld imádta. Én is be voltam tojva, hogy mit fog szólni a 3 órás uthoz, stb. de oda-vissza aludt (elringatta az autó az ülésében) és ott lenni is nagyon szeretett, sőt! Sokkal jobb fiú volt és többet aludt, mint itthon. Biztos vagyok benne, hogy a jó levegő és a sok séta miatt. Mellesleg kipihenten többet is "beszélgetett" mindenkivel. Szóval ha lenne autónk, minden 7végénk vinnénk, de sajnos nincs.., -így maradnak az Óhegy-parki séták.

Szia Megann,

Én még eddig nem írtam neked semmit a szopizással kapcsolatban, de most már annyiszor írod, hogy nem megy..stb, hogy gondoltam leírom az én tapasztalatomat neked(hátha segít)mert én is nagyon sokat kínlódtam a babámmal eleinte. Nekem is, mint sok anyukának azt súlykolták, hogy 3 óránként etessek és minden etetés után büfiztessek, mert fontos, hogy kijöjjön belőle a sok lenyelt levegő,így nem fog görcsölni a pocija. Én meg le se tojtam, volt, hogy elaludtam vele,és az első 2 hétben igény szerint szoptattam. Igen ám, csakhogy 1 hét után oda jutottunk, hogy Boti szinte az egész napot átsírta. Én biztos voltam benne, hogy éhes, mert remegett az egész teste a ciciért és majd felfalt, ahogy felvettem, ezért volt, hogy 1,5-2 óránként cicire tettem és volt, hogy a mérleg 80-at mutatott 20 perc szopi után, ezért visszatettem még 20-ra. Eredmény: kicsi alvás, majd 1 óra után ismét üvöltés. A 2.héten annyira eldurvult, hogy ruhát kellett rajta cserélni rendszeresen, annyira leizzadt a sírástól.Vittem a dokihoz, mert már nem bírtam tovább, ahol kiderült, hogy 2x annyit eszik, mint ami a kis pocijába fér, így az állandóan fájt neki és ezért sírt, nem mert éhes volt.Egy tanácsot adott: 4óránként szoptassam, meglátom sokkal kevesebbet fog sírni..és képzeld nekem bejött.Azóta is 4óránként eszik (igaz akkor 150-200 gr-ot),de 6 hetes kora óta SOHA nem sír.Ez persze lehet, hogy nálad nem jön be, csak nekem az a véleményem, hogy nagyon sok kismama esik abba a hiába,mint én, hogy azt hiszik, hogy nincs elég tej a ciciben (holott, ha iszol eleget, már eleve van) + azért sír a baba, mert éhes..(pedig majdnem mindig azért,mert feszíti a hasát a sok tejcsi). Szerintem próbáld meg ritkábban etetni (és rendszeres időközönként!!), mint én. Pár napig sírni fog, amig átáll , de utána lehet, hogy fele annyit, vagy semennyit nem fog sírni.
Ez csak 1 jótanács volt, hogy nem árt azért a dokinéninek, meg a tapasztalt anyukáknak szót fogadni..Nagyon sok sikert és kitartást kívánok, a legfontosabb, hogy NE ADD FEL a szoptatást, a babusnak az a legjobb!
(a ciciben lévő tejmennyiségről: a dokitól tudom,hogy minden napszakban eltérő mennyiségű tejcsit termelnek a cicik és más ízűt, emiatt ne izgasd magad, a babád ezt megtanulja és alkalmazkodik hozzá, ha rendszeres időközönként eteted és nem teszed vissza rá, ha te úgy látod, hogy éhes maradt..)
helga22

Mea !

Teljesen osztom a véleményedet a tápszerrel kapcsolatban. Sajnos mi is beleestünk ebbe a hibába, és Gergő már 2 hetesen tápszeres pótlást kapott. Ami sajnos azóta is tart.
Pár napja elszántam magam, és próbálok úgy szoptatni, hogy mindkettő cicit odaadom neki, hogy minél kevesebb tápszer kelljen. (eddig mindig csak egy ciciből etettem, mert féltem, hogy a köv.etetésre nem lesz tej).
Aztán ha éhes, legfeljebb adok még tápit. Persze még nem termelődik olyan sok, úgyhogy azért még szükség van a tápszerre.
A probléma viszont az, hogy Gergő soha nem szívja ki a tejet teljesen, bármit csinálok, mindig van benne még tej, tudom, mert ha megnyomom, spriccel. Általában elalszik a cicimen, és az istennek sem tudom észhez téríteni. Ha meg nem alszik be, akkor dühöng, marja a ruhámat, mellemet stb., rúg kapál, jár keze lába, és cicivel a szájában ordít.
Ez mondjuk aránylag új nála, csak pár napja csinálja.
Úgyhogy most az "új módszertől" várom az eredményt.
Egy biztos, egy esetleges második bébinél én sem fogom hagyni, hogy ilyen hamar tápszerezzünk.

Ja, és áttértem a fekve szoptatásra (eddig nem így csináltam, csak a kórházban), remélve, hogy másképp kapja be a mellemet. A bal mellbimbóm ugyanis a kezdetektől fogva ki van készülve. Iszonyúan fáj, már van rajta egy kisebb borsó nagyságú valami, aminek fehér a közepe. K..vára fáj, nem tudok fele semmit csinálni. Mondjuk
szerintem biztos ezt rosszul kapja be, és azért van.
Kép

Kép
kuha

sziasztok!

Anina,
gratulálok szÍvből a gyönyörű Ádámhoz!!!

Megann,
Babytornázó: elvileg 0-3 hós korban ajánlják, sokáig Lilla is csak sÍrt tőle, meg tojt rá, csak mostanában kezdi élvezni, hogy rugdos és rángatja és akkor rezegnek a játékaiKép
Más:
Megann, együttérzek, hidd elKép
én sem bÍrom elviselni, ha sÍr a kicsiKépés most is a saját érdekében meg kell innia a normaflore-os vizet, mert az antibiotikum szétizéli a kis gyomrát, ha nem tukmálom beleKép
egyedül iszonyat, kiskanállal próbálkozok, ha az apja itt van és segÍt akkor könnyebb, de az a rettenetes, hogy sÍr közben, és én is érzem, amit te, hogy bármit inkább(pl.hozod a pótlást) csak ne sÍrjon, de mégis bele kell knyszerÍtenem azt az 5-10milit, hát szörnyű érzésKépKépKépKépahogy ordÍt közbenKépKépKépKépKép

Pzita,
fecskendő nem jön be, már próbáltamKép...kanállal a "könnyebb".
az adjunktusnő a gyerekkórházban, vizsgálgatja Lillát egy hónapja, és ő azt Írta, minden tünetet produkál Lilla.
hallgatgatta a hasát, meg áttapintotta, meg kikérdezett engem, hogy hogyan kakil, milyeneket,
de mostmár elkezdtem adni neki a kúpot, nehogy elbizonytalanÍts, hogy nem kéne, nem akarok ezen is idegeskedni!!!

Annamami, köszi a drukkot!

Ildi,
örülök,hogy megnyugodtál,én aztán tudom nem könnyű, apuci ugye kiakasztja anyucit valami klassz kis ötletével, aztán bedurcázik, mert anyuci nem úgy reagál,mint ő akarta, és elhúzza a csÍkot, sÍk ideg anyuci meg magára marad a babyvel meg az idegességgel...ilyen szokott lenni nálatok is?
persze a végén apuci szerencsére jön és meg lehet beszélni...de amÍg apu nem jön, addig tök sz@r...tudom..
a családi fotó nagyon jóKép
rólunk se csináltak csak egyet régenKép
de majd mostKép

Benianyu,
sokadszorra gratula a kismanóhozKép az öcsém is Dani, én találtam ki neki a nevet,hogy ez legyen, annoKép
köszi a drukkokat is!

Mea!
nekünk a gyerekkoriban azt mondták, a születési dátummal számolt 2hónapos kor után szabad oltani, tehát kb.9hetesen.

Viki,
köszi

Zsófi és Lilla, aki 10hetes 1 napos
zsofy

Kicsi lányom nagyon érdekes dolgot művel ma... el-elalszik öt percekre, aztán felpattannak a szemei... ezt műveli már több órája... viszont felfedeztem, hogy anyukám által vásárolt autósülésben nem sir, és ha ringatom, akkor bealszik. De ahogy abbamarad a ringatás, felébred. Anyukám szerint nem jó, hogy olyan sokat lóg rajtam a kengurujában, mert úgy nem tudok tőle semmit csinálni, de ez igy még rosszabb... ha a kenguruban van, akkor legalább mindkét kezem szabad, tudok mozogni, igy meg itt kell ülni vele és ringatni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszönöm a gyors válaszokatKép

Nem szabad otthon beoltatni a babákat???
Még nem halottam erről.
Ahhoz képest sokan járnak házhoz.

Kuha!Kép
Meg tudlak érteni, nekem még a b---i védőnő is csak első héten jött ki 2x 5 percre és már utána egyáltalán nem.Vihettem én a babát a rendelőbe a sok bárányhimlős gyerek közé!!!!!!!
Akkor volt járvány itt.
Már nem si járok le a védőnőhöz elegem van belőle de nagyon!!!!!!
Legalább szólt volna h járvány van ne menyjünk na mindegy.

A dokim sem helyi hanem Vácról jár ki hozzánk 1300/alkalom-ért.És tök rendiKép
És nekem is jobb mert télen a nagy hidegben elcaplatni babával a rendelőbe a sok influenzás gyerek közé!!!

Egyszerre rendel a doki betegeknél meg kisbabáknál.Röhej!!!!!

Téynleg Csajok mi van ha nem megyek a védőnőhöz????
Van ennek valami következménye??????

Mert én csak be fogom diktálni amit a dokink mér súlyt azt csókolom!!!!!!!!!!!!!

Mea
mea

bocsi véletlenül még egyszer elküldtemKép

Mea
mea

nekem most nem alszik a bébi már több mint 2 órájaKép

Mea
mea

közben ,eg vigyorog rámKép olyan édi

Mea
mea

nálunk csütörtökönként van tanácsadás, amikor a kisbabák mennek a dokinénihez, és a beteg gyerekek nem.én arra járok Lillával, de a mi védőnőnk nagyon okos és rendes is, meg a többi védőnő is. nálunk a kórházban,ill. a gyulaiban, ott szültem, nagyon rendesek voltak, csak addig kapott pótlást a baba, amÍg nem tudott mérhetőt szopizni és éhes volt még. amint lett tejem, nem adtak neki, akárhányszor éhes volt,kihozták szopni. mondjuk nagyon nem kellett kihozni, mert én kihoztam magamhoz a babás szobába.jó volt, 2ágyas, a másik csajjal ua.volt a dokink, csak ő császáros volt, én meg nem.nnna, elkalandoztam, nem ez a lényeg, hanem az, hogy gyakorlatilag rákényszerÍtettek, hogy szoptassak, amikor a baba szopni akar.
mert én,hogy őszinte legyek, olyan pánikot kaptam a tiszta seb mellbimbóktól, hogy simán mondtam volna, adjanak neki pótlást, amÍg meg nem gyógyul...Így utólag már tudom, mekkora bromságot csináltam volna, ha ezt tettem volna!!!
Még jó, hogy nem hagyták!
egyik csecsemős tök rendes volt, mert látta, hogy már ott bőgök a "fejős" szobában, és segÍtett vagy 200ml-t fejni,Lillának, szóval jól kifejni a ciciket, meg mondta, kenjem neogranormonnal a nagyon sebeset és a másikból szoptassak,-ennyi "pihenőt"kaptak a cicik..na a másik olyan sebes volt, hogy szerintem ezért is lettem én ilyen féloldalas...sokáig csak a balból etettem...
zsofy

Felvettem, beletettem a kenguruba és tiz perc alatt elaludt...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mondjuk volt közben egy szopi is...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea,
akkor holnap babatali?Kép
Mindjárt ha felkel Lillácska, és sikerül beletukmálni még pár mili normaflore-t,és evett és felöltöztetem, indulunk.

persze a peugeot-val...király lesz...
-expert...kisteher...én leszek középen, mert csak oldalra tudom bekötni a gyereket...-kényelmes...
na mindegy, mindent a babyértKép

sziasztok, jó hétvégét,nem lesz 7végén netem, majd hétfőn jövök.

HARIII!!! élsz? jól vagy? Lili???
zsofy

Rokica,
nekem is a kendőben alszik el mindÍg tutira és aztán ha hasra leteszem, mostanában egész jól továbbalszik.

KépKépKép jajj, mindjárt kel és szenvedtetnem kell a kiskanállal szegény kicsi drága manótKépKépKép
annyira szar, hogy sÍrKép
zsofy

Zsofy!

Dehogy akarlak elbizonytalanítani, már csak azért sem, mert nem vagyok orvos. Csak annyira kevés infó volt a neten, hogy nekem így nem áll/állt össze a kép. De mindegy, ezt a titkot, akkor valószínűleg nem tudom már meg. Sajnos van egy ilyen hülye tulajdonságom, ami bizonyos esetekben nagyon jó, hogy minden érdekes orvosi kérdés nagyon érdekel, és mindig megpróbálok a végletekig utánanézni. Elnézést kérek, ha a kérdésem miatt kétségeid támadtak.

Üdv:

Zita
pzita

Csajok! Gyors figyelmeztetés, mielőtt visszaolvasok! Az Auchanban drágább a Libero pelus, mint az akciós újságban (1799 helyett 3799, ami 500-600 Ft-al több mint a corában vagy a tescoban, ez utóbbiban még kispóló is van mellécsomizva!).

Visszaolvasok, még írok!
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Hari, én is aggódom, jelentkezhetnél, hogy megvagytok!

Uxi Kép tőlem is számíthatsz a drukkokra, remélem, megúszod a befektetést! És nagyon könnyű, szép szülést kívánok! Ne feletkezz meg arról, hogy epedve várjuk a híreket, jelentkezz majd!

Ma egész jó volt az éjszakánk, Balázs nagyon jól aludt, úgyhogy csak Gergő ébresztett, és ő sem nyűglődött sokat Kép Nem mondom, hogy kialudtam magam, de sokkal jobban vagyok, mint tegnap, máshogy látom a világot is Kép Kép Kép
Megvolt a heti mérés is, 4240 gramm a gyerek, egy hét alatt 320 grammot hízott Kép És ez már ugyanaz a mérleg, amin a múlt héten is mértük. Védőnéni szerint lassan visszavehetne a tempóból a kölök, persze az sem baj, ha nem. Jópofa volt egyébként a látogatásunk a védőnőnél, az öt perc alatt, amíg nem volt rajta ruha, pisilt, kakilt, majd lehányt Kép Pedig már két órája nem evett akkor...

Megkaptam a Kismamás képeket, Gergő mindegyiken cuki. Itt van egy mutatóban:

Kép

Judit / Gergő 3 hetes /

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Judit!Kép

Nagyon édi GergőKép
na megyek mert már megint sír Livike, lassan köv. megint az etetés.
Nem aludt semmitKép

Mea
mea

Zsófy!Kép

Jó utat!
Remélem összesjön a taliKép

Szia

Mea
mea

Sziasztok mindenkiKép

Jól eltűntem, de most csatlakozom én is már vidáman a babásokhozKép
sajnos egy kicsit kalandosra sikeredett Eszti érkezésre erre a világra, de a lényeg, hogy túl vagyunk rajta, és itt van velünk egy kis tündérke. Okt. 04-én született császárral, 2400 gr, 49 cm. tényleg kis tündérkeKép
szüléstörténetet nem írok, maradjunk annyiban, hogy hoztam a statisztikát, ha valaki még nem szült, nyugodjon meg, tuti minden rendben leszKép

most már csak mosolygok magamon, hogy milyen apróságok voltak fontosak korábban, most már tudom, hogy egy a lényeg, hogy mindketten egészségesek vagyunk. Eszti jól szopizik, nagyon ügyes! bár nem igazán méricskélem, mert egy vacak mérlegünk van, egy digitálisat most kértem apától, hogy kölcsönözzön, de pár napja már tuti átléptük a 2500 gr-ot és ez jó.
hasfájás szörnyű, de mondjuk még nincs is napirend, pedig nagyon igyekszünk, de vmi mindig felborítja. egyelőre nem sok időt hagy aludni. konkrétan hulla fáradt vagyok. de ez nem számít.

minden újdonsült anyukának gratulálok!!!

igyekszem magamhoz térni, és gyakrabban jönni, és most egy képet feltenni

and és eszti, aki most 18. napját tölti velünk idekintKép

még egy szó: apa egy igazi hősKép úgy terveztem, hogy ő informál benneteket mindenről, de felgyorsultak az események, és sok dolog szakadt a nykába, szóval nem tudom mit csináltam volna, mit csinálnék nélküle!

KépKép
KépKép
and

Rokica,
ma az én babóm is nyügis, alig aludt ma vagy 1 órácskát, azt is össze-vissza, jön megint a meleg, még a felnőtt szervezet sem bírja 0 - 20fokos hóka-mókát Kép hát még a picibabák. Sztem csak az a baja a kicsilánynak is Kép
szmercsa

<font color="0000ff">Szia And!
Gratulálok Eszti születéséhez! Jó babázást és sok kitartást! Biztos beáll az a napirend előbb-utóbb...

A téli babás táblában már nem tudtam veled mit kezdeni. Kép Benne szeretnél maradni ott is, vagy inkább itt az őszi babások körében maradsz csak?

Üdv!
Proone
34+3</font>

KépKépKépKép
proone

Lányok,

Most már többetektől olvasom, hogy szar hogy sir a baba. Az. Egyetértek. Ezért nem birom én sem sirni hagyni, "szoktatás" felkiáltással. Van hogy nekem is üvölt a kezemben, és nem tudom, mi baja van. És néha már én is sirnék vele, olyan frusztráló, hogy nem tudom megnyugtatni.

De valahol ez a baba dolga. Sir. Az enyém pl magából kikelve üvölt ha megtörlöm (csak törlöm!) az orrát. Úgy, hogy vörös lesz mint a rák és nem vesz levegőt másodpercekig. (Akkor is, ha belefújok neki, de azt jobban megértem :D az orrtörlést követő elkeseredett orditást nem tudom komolyan venni, ilyenkor magamhoz szoritom és nyugtatgatom, de bevallom, közben kinevetem szegényt...)

Azért, mert a baba üvölt, nem biztos, hogy éhes, nem biztos, hogy tényleg baja van. De ő csak igy tudja kifejezni magát. És van hogy csak azért sir, mert rosszkedve van, mert fáradt, mert igy tudja csak levezetni a feszültségét. Zsuzsa pl minden elalvás előtt sir egy kicsit, valahogy ez neki a levezető. (Van, hogy nem is olyan kicsit sir...) De van olyan is, hogy sirósabb természetű a baba (anyuka pechére), és akkor tényleg úgymond "ok nélkül" sir.

Megann, én már nem is merek semmit se mondani, mert látom, mindenki ellát jótanáccsal és mindenki mást mond, néha szöges ellentétben. Persze, ki miben hisz, és kinek mi vált be, mindenki elmondja a saját véleményét/tapasztalatát.

A végeredmény az, hogy annak a gyereknek te vagy az anyukája, és tényleg csak te fogod tudni eldönteni (kitapasztalni, és van hogy csak megtippelni) mikor mi baja van.

De az, hogy kikészited magad, az tényleg nem jó. Válassz egy olyan megoldást, ami megnyugtatja a lelkedet, és ne nézz vissza. A babának a legfontosabb a nyugodt, kiegyensúlyozott anyuka. Ha szerinted az a baja, hogy éhes, akkor adj neki enni úgy ahogy és akkor amikor te jónak látod. Én tudom, hogy az a baj, hogy nincs egy tuti használati utasitás a babához, hogy mikor mit kell vele csinálni, ami megoldja az éppen aktuális bánatát. Milyen jó is lenne!

De szerintem csodákat ne várj, olyan szerintem mindig lesz, hogy eszik, és utána keservesen sir. Akár tápszert kap, akár anyatejet, ez egész egyszerűen előfordul. Zsuzsával is, pedig tuti fix hogy ő nem éhezik. Olyankor is, amikor szerintem semmi baja nem lehet, neki mégis bánata van.

Nekem úgy tűnik, te azt szeretnéd a méregetéssel, mennyiségellenőrzésekkel elérni, hogy kiszámitható legyen a babád, de sajnos ettől nem lesz az. Illetve nem ettől lesz az. Ezt szerintem csak az idő múlása fogja megoldani, mikor már mi is jobban megismerjük őket, és ők is egy kicsit fejlettebbek lesznek és képesek lesznek következetes(ebb) jelzéseket adni.

Szóval látom hogy nálad eluralkodott a szopitéma. Szerintem ez többről szól, mint csak a szopiról, csak most ebbe a témába öntöd minden bizonytalanságodat. Ezért mondom, hogy ennyit már nem ér meg az egész: szoptatott és tápszerezett, igény szerint etetett és rendszerezett babákból ugyanúgy egészséges, boldog gyerekek fejlődnek. Válassz egy módszert (vagy próbáldasd végig őket, ha nem tudsz választani) amivel megnyugtatod magad. Szerintem Léna baba ugyanúgy fog sirni időről időre megmagyarázhatatlanul egyikkel mint a másikkal, itt a nagy kérdés és megoldandó probléma a te szorongásod, hogy azért sir mert éhezik.

Azt is hozzáteszem, hogy mikor én jókedvemben vagyok, akkor a baba sirása sokkal kevésbé zavar. Ha feszült vagyok és ideges, akkor én is kétségbeesem vele együtt. A te lelkedet kéne megnyugtatni, és szerintem ha ezzel nem is nyugszik meg a baba, te mindenesetre sokkal jobban tudod majd viselni ha sir.

Mert sirni fog.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

hazajövetel előtti, 6 napos Eszti:
Kép
Eszter 17 naposan
Kép

köszi proone, léci vidd a hírt, egyszerűen nem tudok most többfelé figyuzni, most is fél kézzel pötyögtem, mert a kis "csomagocskám" itt szuszogott el rajtamKép de majd össze szedem magam, és jövök oda is
és add át, hogy próbáljanak a lényegre koncentrálni: legyen mindenki egészséges, más nem számít, higgyétek el!Kép

köszi
and+eszter

KépKép
KépKép
and

Na visszaolvastam.

Uxi! Nagyon drukkolok, ha követed az eseményeket, akkor tudod, hogy a legtöbb amit kívánhatok, hogy a te szülésed legfeljebb olyan nehéz és hosszú legyen, mint az enyém. Tőlem másnap reggel kérdezte a tesóm, hogy bevállalnám-e megint a terhességet és a szülést, és rögtön azt mondtam, hogyha valaik garantáná, hogy ez mindig ilyen, akkor bármikor bevállalnám. Reélem a Tied is ilyen élmény lesz!

And! Nagy gratula, hízlald fel gyorsan a kiscsajt idekintKép!

Jucc, Ildi! Olyan szépek vagytok, teljesen meghatóak a képek (vagy én még mindig dilis vagyok a hormonoktól???)...

PZita! Bocs, amikor engem torkoltál le, nem szóltam, de már nem tudom visszafogni! Ha egy felnőtt ember orvost választ a gyermekének, akkor azt körültekintően és felelősségteljesen teszi. Én pl. mindenkit végigkérdeztem, mielőtt választottam. Ezután a doki minden döntésében megbízik (jobb esetben) teljesen felesleges dilettáns módon paráztatni a mamákat. Én is leírtam, hogy mit javasolt a dokinéni, szopi ügyben, nálunk bevált, s lám, sokan mások is írják, hogy nagyobb súlyú gyerkőcöknél a rendszeres szopi jön be, nem az igény szerinti. Zsófynak van elég baja, ha egy orvos arra a következtetésre jut, hogy a babának gyógyszert kell szednie, akkor az kell. Reméljük nem lesz más baja, és nem kell mindenféle szörnyű kivizsgálásra vinni a kicsit (Zsófy, ezt el se olvasd! mint pl. gyomor/béltükrözés).

Zsófy! Jó utat, majd remélem felteszitek a közös gyerkőcfotókatKép. A pampers pelus ügyében teljesen igazad volt, az én majdnem 5 kg-s csemetém is kipisil/kikakil a 2 méretűből. Valóban a derekánál folyik ki, szegényre úgy rászorítottam, hogy a combjába is belevágott (az édes kis hurkákba), de akkor is öltöztethettem át fél óra mulva. Most a liberóval próbálkozunk, ezért is "ettem meg" a sz.r auchan hirdetését, rávettem a páromat, hogy vigyen ki, embertömeg (péntek délben!!!), erre drágább a pelus, mint amennyiért tegnap akció nélkül vettema corában. Az auchan bezárhat tőlem (bocs Angelani!), én többet tutkó nem megyek oda.

Oltás! Nem tudom, hogy megbízható-e, de a babaszobán van oltási naptár (születési idő megadásával dátumot ad meg, amikor be kell oltatni): http://www.babaszoba.hu/services/vaccination?BXID=7E48B17E-1636A5C0-9166A1F9-911 B7EB5
Bár a gyerekdoki stabilabb infóval tud szolgálni. Végül is ezért "tartjuk", nem? Nekünk is kijár a dokinéni és eddig nem fogadott el semmit (nem körzeti, felkért dokinéni!), de majd névnapjára viszek neki nagy ajándékcsomit (más 5letem nincsen). Nem értem, hogy az oltáshoz mi köze van a védőnéninek, az körzeti, csak a gyerek súlygyarapodását vezeti, meg a kiskönyvből mindenféle infót írogat át egy lapra... Az oltóanyag számát a dokinéni viszi fel a számítógépére és írja be a kiskönyvbe.

Gyerekhurcolászás! Én most vittem először shoppingolni, hogy már majdnem 1 hónapos, szokja a légkörtKép. Eddig mamimnál dekkolt, amig mi vásároltunk, csak ma nem akartuk anyát zavarni (tegnap voltunk nála), de az említett okok miatt gyorsan vissza is fordultunk, tehát nem volt sokat emberek között... A védőnéni most hétfőn mondta, hogy mivel már egyre többet van ébren a kicsi, lehet, hogy nyűgösebb lesz a helyváltoztatások miatt, egyre több inger éri, amit nem mindig tud feldolgozni. Mondjuk ma a boltban is aludt, szerintem a hodozóban biztonságban érzi magát (azzal együtt tologattam a bevásárlókocsiban)... De ma az enyém se nagyon akar aludni, biztos megint babanyűgifront vanKép.

Na kiírtam magam, pussz mindenkinek!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

And!

Gratulálok Esztihez, jó egészséget és sok tejecskét Nektek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Na mégse írtam ki magamKép.

Róki! Egyetértek! Egyrészt a minap én is csak sírtam a kicsivel, olyan migrénem volt, hogy csak na (a várandóság alatt nemcsak a mensit, ezt is elfelejtettem), a kicsi meg csak sírt és sírt. Én is sírtam a tehetetlenségtől, a pelusból kifolyó babapisitől meg mindentől. De szerencsére az ilyen mélypontokon megjön a párom, aki a pocakjára teszi, és azon hintáztatja a kiscsajt, engem meg elzavar "pihenni". Akkor alszom, vagy netezek, mint mostKép. Tehát a nyugodt mamisághoz szerintem kell egy kis gyerekmentesség is (30 perc, vagy egy óra elég).
Megann biztos unja a jótanácsokat, de tényleg, ez a legjobb amit lehet adni, amit Te adtál. (Nem lélekgyógyászattal foglalkozol?Kép)
Aki egy kicsit is tudja szoptatni a babóját, az biztos egyetért velem, hogy a legjobb, amikor összebújunk, külvilág kizárva, és a pici eszik. Ezért írtuk szerintem sokan, hogy se órára, se mérlegre nincs szükség. Nálunk is van, hogy bealszunk mind a ketten az éjaszakai szopinál, de akkor nem is kell böfiztetni, kibukja a felesleget. Van amikor az én cickómról is sírva fordul le, de általában vagy a pocigörcs miatt, vagy mert meg kell menet közben böfiztetni.

And! Nagyon édes a csajod! Egy kérdés, ha olvasol: a 17 napos kép hátterében azt a kékes szupertárolót honann szerezted? Tök tuti.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly!

Mint mondtam nem akartam paráztatni Zsofy-t, hanem kíváncsi voltam, hogy milyen vizsgálati eredményekből jött ki ez a diagnózis. Nem azért mert kétségbe vonom az orvosuk kompetenciáját, hanem mert érdekel. Sosem lehet tudni, hogy mikor jön jól, hogy hallottam erről a betegségről.

Téged sem állt szándékomban letorkolni. Azt írtam, hogy sántít az érvelés, amit a dokitok mondott. És ezt a mondatomat továbbra is vállalom. Viszont egy szóval sem mondtam, hogy ne tedd, amit mondott, ha úgy látod jónak. Örülök, ha nektek bevállt az időre etetés.

Üdv:

Zita

U.i.: Egy félórával ezelőtt megszült a barátnőm, akit igyekeztem közétek irányítani.
pzita

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönésKép
Gyönyörűek a BabákKép

Azért elolvasgattam az üziket, de nem nagyon tudok reagálni, mert Erhard nyügizik.

Megann!
Nekünk sincs több tejünkKép
Van, hogy 20-at!!! tudok csak fejni az egyik mellből, de mégsem éhezik a kicsi Erhard.
Sőt! Már 4kg! Mi 2500g-al jöttünk ki 12-én.
Jól hízik.
De ne add fel! Én is próbálok küszködni.

Rokicának igaza van.
Van, hogy a Babák csak magukba sírnak.
Erhard is szokott, de ha kézbe veszem egyből elhallgat és hamar el is alszik (na nem mindig).

DE Van Egy NAGY Gondom!
Szerintetek normális, ha néha nagyon sokat bukik vissza?
Azt hiszem náthás is egy kicsit, de kapott rá C-Vitamint.
De már olykor szó szerint (bocsi)hányás szaga is van. Tehát gyomorsav is van benne, nem csak visszabukik.
MEg néha olyan nyúlós-nyálas, mintha taknyos lenne a hányása.
Tudom undi, de nem lehet másképpen leírni.
Viszont nézelődik és jó a közérzete.
Na mind1.
Megyek , mert balhé van.

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Csak javítok, hogy ne legyen félreérthető.
Szeptember 12-én jöttünk haza a kórházból 2500g-al és most már Erhard 4kg.
De én nem is tudok mindig fejniKép
Ha meg fejek, akkor sem biztos, hogy 100ml-t tudok fejni.

Csak ennyit akartam javítani.

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Dudukly:

Szerintem túl szigorú voltál PZitával, bár értem mire gondolsz. De vannak köztünk kotnyeleskedők (mint pl én) akik szeretik tudni az orvosi diagnózisok indoklását. Ezzel nem a bizalmatlanságot akarjuk hinteni, és nem a fórumtársainkat elbizonytalanitani, hanem csak informálódni.

Tudom, hogy a legtöbb embernek borzasztó fontos az orvosába vetett bizalma, mert ez alapján kezeli magát meg adott esetben a gyerekét.

Én mint közismert nem az a tipus vagyok, aki BÁRMILYEN szaktekintély szavát el tudom hinni, és ez nem azért van, mert szerintem nem jó orvos, hanem azért mert én ilyen természetű vagyok, hogy magam is meg akarok bizonyosodni mindenről. Ezt sajnos néha a párom is félreérti, pedig nem bizalmatlanságról van szó, hanem irányitásmániáról (esetemben). Szeretem én a saját irányitásom alatt tudni a dolgokat, de ehhez előbb meg kell értenem őket, és csak úgy tudom megérteni, ha én magam mindennek utánanézek.

Szóval PZita sem dilettáns tanácsokat akart osztogatni, hanem szerintem csak kiváncsi volt az indoklásra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly!

Én mondjuk sokkal többet hurcolászom Zsuzsát mint te, meg fiatalabb korától kezdve (első kirándulásunk kéthetes korában volt a nyári babások baba-mama talijára), szóval ezt a tanácsot most lehet igazán saját magamnak szánom, de: igaza van a doki nénidnek. Mint a múltkor irtam, mikor az anyakönyvi kivonatért mentünk, Zsuzsa tündérbaba módjára végigaludta az egész kalandot, reggel nyolctól délután egyig, de aztán OLYAN nyűgös volt, hogy délután egytől este nyolcig viszont szinte egyfolytában sirt. Most már úgy gondolom, azért mert túl sok volt neki a reggeli program, annak ellenére hogy végigaludta.

Szóval óvatosan csak a nagy kalandokkal. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Megpróbálom megfogalmazni a szüléstörténetemet. Vagyis a majd 1,5 hetet, amit bent töltöttünk a kórházban... Kicsit hosszú lett! Bocsika!

Mindig is úgy készültem, hogy jönnek a jelek és indulunk be a kórházba szülni... Nem így történt. A Dokim indokoltnak tartotta, hogy befeküdjek korábban, azért, hogy szem előtt lehessünk. Mondanom sem kell, hogy ki voltam borulva... Nem tudtam meddig kell majd bent lennünk, hiszen van még 1 hetünk a nagy napig! Ráadásul akár még 2 hetet is lehet utána várni, hogy kibújjon a Babócám. Kész voltam!
A kórházba menet hirtelen kitaláltuk, hogy megváltoztatjuk a kiválasztott nevet. Kép Szeretünk mindent az utolsó pillanatra hagyni! Kép De utólag mindkettőnknek jobban tetszett ez így!
Párom igyekezett minél több időt bent lenni velünk, így valamivel könnyebb volt elviselni a kórházat. A maradék időt pedig az ismerkedésre fordítottam a kismamákkal, a kórházzal. Le is késtem az egyik vizitet! Kép
Voltak sorstársaim, akikkel együtt vártuk, hogy találkozhassunk azzal a kis jövevénnyel, aki a pocakunkban lakik már 9 hónapja! Nem volt könnyű! Mindig is utáltam várni! Egy ilyen eseményt meg még nehezebb volt! De addig is szó szerint csüngtem a friss Anyukákon és a Csemetéiken. Igazából most találkoztam először Újszülöttekkel és magával ragadott az érzés...
A Nővérek kedvesek voltak... A Csecsemősök? Hát Tőlük igazán tartottam... De már az első éjszakán láttam, hogy éjjel benyitnak azokba a szobákba, ahol nagyon sírt a Baba, láttam hogyan segítenek a friss Anyukának... Tudtam, hogy jó kezekben vagyunk/leszünk.
A szerdai nagy viziten még úgy volt, hogy megvárjuk a szombatot a szüléssel, de miután semmi szülés megindulására utaló jel nem volt, csütörtökön pillanatok alatt eldöntötték, hogy "holnap megcsászároznak"! Na puff!!!! Bömböltem! Tudtam, hogy a Picur miatt döntöttek így, de nem képtelen voltam megemészteni ezt a döntést! Újra és újra elsírtam magam! Persze ott voltak az észérvek, hogy kevés a magzatvíz, nem illeszkedett be a baba, nem reagáltam az oxytocinra sem... De akkor is! Nem volt mit tenni! Vártam a holnapot!
Péntek reggel! A nagy nap! Meglepően nyugodtan aludtam, pedig mindig parázok... Kép Valószínűleg sokat segített, hogy a Dokim és a Szülésznőm részletesen elmesélte, hogy mi is fog történni velem aznap...
Lezuhanyoztam és elsétáltam a szülőszobába, hogy megejtsük a beöntést és a borotválást... Nem volt kellemes élmény, de rosszabbra számítottam... Újra megfürödtem! Megérkezett a Párom is és indulhattunk az előkészületekre a szülőszobába... Infúzió, savkötő, Párom megkapta a műtős szerkót Kép és ekkor jött a Doktornő az epidurálishoz. Össze kellett gömbölyödnöm már amennyire lehetett az óriás pocaktól, a Szülésznőm átölelt... Nem toom mi lelt, de elkezdtem félni... Iszonyúan nagyon! Nem volt rá okom, de mégis féltem, pedig a doki nagyon ügyes és gyors volt. Aztán már csak a zsibbadást és az újabb "löketeket" vártuk! Katéter, már semmit sem éreztem, majd jött a műtősfiú és már az asztalon is voltam! Letakartak, tették a dolgukat, beszélgettek és az egészből csak a helyszín juttatta az eszembe, hogy hol vagyok és persze az izgalom, hogy milyen is lesz először találkozni Vele, a Gyermekemmel... Megjött a Párom is és tudtam, hogy már nem sok kell, hogy lássuk a Kisbabánkat! Kép Óriásbébi lévén kicsit megcibálták a pocimat, hogy kivegyék, de egyszer csak meghallottam, hogy nyekeg a kisbabám. Valaki megszólalt: "Kislány!" És nekem már potyogtak is a könnyeim! Gyorsan letisztogatták, egy újabb hang, talán a szülésznőé: "Gyönyörű a Kisbabája!" megmérték és már az Apa karjaiban láttam Õt bebugyolálva. Soha nem láttam még olyannak a Páromat, mint akkor (most is megkönnyezem az egészet)! Soha nem volt olyan a hangja, mint akkor, amikor először a kezében volt a lányunk és hozta nekem megmutatni! Azt az érzést amit akkor átéltünk, le sem lehet írni! Csak néztem, néztem Dórát Apuci karjaiban.............
Befejezték a műtétet (összevarrtak) és már gurultunk is a szobába! A Picim még a Csecsemősöknél maradt, amíg jobban nem leszek... Fura, hogy innentől egész homályos emlékeim vannak... Infúzió még lecsepegett... Megerőltetve az agytekervényeimet most már emlékszem, hogy rendszeresen jöttek mérni a vérnyomásom, Dóra is megérkezett rövid időre, 6 óra elteltével megszabadítottak a katétertől és a csövektől. Aztán annyira nem bírtam magammal, látni akartam a Babámat, hogy rávettem Páromat kísérjen el Hozzá az Újszülöttekhez. Kép A túra kicsit megerőltető volt, mert elég messze volt a szobám és visszafelé már csak homályosan láttam, de akkor is megérte, hogy megnéztem Dórit! Kép
Mindig is aggódtam, hogy lesz nálam a szopizás, tudom-e mit fogok / mit kell tennem... De a Csecsemős ezt is megoldotta nekem! Meghozta a Lányt, mert sírt. Kérte feküdjek oldalra és mire észbe kaptam már cumizott is Dóra. Nem volt időm morfondírozni mit, miért és hogyan kell?!?!? Ott volt és szopizott ezerrel! Azóta sem aggódok, egyszerűen szopizunk! Kép
Első éjszakát még a csecsemő osztályon töltötte a lányom, de a második éjjelen annyira aggódtam (egy kisbaba egész éjjel sírt) és én azt hittem a Dóra az, hogy amikor hajnalban meghozták szopira, már nem engedtem, hogy elvigyék! Kellett, hogy legyen annyi erőm, hogy törődjek a lányommal!
Dóra a hátra lévő napokban végig édes volt! Hangját nem is hallottam! Még a szurinál is csak egy nyekegést lehetett hallani! Én mégis többször elsírtam magam! Sírtam amikor csuklott, sírtam amikor megláttam Rajta a terpeszpelenkát és egyenesen bőgtem amikor utolsó este nem tudtam megnyugtatni fürdés előtt. Szegény Csecsemősök, nem győztek vigasztalni, hogy nincs akkora baj, ha sír a baba! Fáradt voltam és kimerült... Szobatársam babája sokat sírt, így nem tudtam aludni... Szerettem volna már otthon lenni! Számoltuk visszafelé a perceket és végre eljött a kedd, mehettünk haza!!!!!!!!!!!!!

Hát így lett a mi édes kettesünkből 2005.10.07-én egy gyönyörű kislánnyal kiegészítve egy fantasztikus ÉDES HÁRMAS!

Kicsit hosszúra sikerült, pedig igyekeztem, hogy ne cifrázzam túl! Kép

Sziasztok!
jatka

Sziasztok!

A téliektől vagyok és azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e venni szoptatóspárnát, milyen tapasztalataitok vannak? És ha igen, akkor a kifli vagy a henger alakú vált be jobban?

Köszönöm: Bojti (39+2)

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Róki,
egyetértek Veled! Kép
Szundikál már a kisasszony? Az én fiatalemberem most aludt el a 6-órás kaja után, szó szerint elájult. Nekem kaja után még sohasem sírt. De mindig túleszi magát Képa felesleget nem bukja ki, és ezért már csak fájdogál a pocakja Kép kezdünk teljesen urrá lenni a pocakfájáson.

Nem akarom megint az észt osztogatni, de a nyügis babákhoz eleve mindig nagyon nyugodtan és mosolyogva kell nyúlni, még akkor is, ha sírnak! Babómmal már eljutottunk arra a szintre (lehet, hogy Ti már régen Kép) hogy éjszaka nincs bömbi, csak cuppogás, arra kelek, a pelusozást vidáman kivárjuk, kicsit beszélünk apunak is az ágyban, nehogy már neki jó legyen és nyugodtan alukáljon Kép aztán hami, egy kis böfi, és vissza az ágyikóba, durmi tovább KépKépKépKépKép
Sztem ennél többet nem is várhatnék el, még magamtól sem.
DE, én megbeszéltem vele, hogy mi mindig vidámak leszünk, soha nem sírunk!! Kép én egyáltalán nem hagyom sírni, se nyügizni, mindig kitalálok vmit, ami elvonja a figyelmét. Habár, azt ne felejtsük el, hogy babóm holnap lesz 11hetes Kép már nagyfiú Kép és képzeljétek tegnap élvezkedett, hogy a hasijáról a hátára tud fordulni, jó nagyokat vigyorgott közben Kép

KÉRDÉSEK!!!!!!!
rengeteg helyen olvastam, hogy miközben a baba szopik a mamája szemébe néz. Na ilyen nálunk talán csak 1×volt életünkben, sztem akkor is csak azért, mert pont szem előtt voltam Kép Veletek,hogy van ez?? Az én szemembe csak akkor néz, és mondja, hogy 'ánná' (mindig ezt mondja, ha éhes Kép)amikor fekszem le mellé, utána csak élvezkedik.
2. menzesszel hogy álltok??

puszi,
szmercsa
szmercsa

Lányok,
még annyit szeretnék beleokoskodni a dolgotokba, a nyügösködésről. A pici babákkal nem szabad sokat játszani, mert akkor lesznek nyügisek, ha elkezd nyügizni, természetesen a fiatal tapasztalatlan anyuk azon van, hogy megnyugtassa, ezért felveszi, akkor is sír, leteszi, akkor is sír, átpelusozza, talán az a baj...... és ez így megy, míg a baba egyre inkább kimerül. Én, ha látom, hogy fáradt, leteszem és nem szólok hozzá, és a páromnak is mindig azt mondom "ne szólj hozzá" Kép
Esetleg hozzábújok, hátulról, magamhozölelelm, azt is szereti és műxik!!
A kézben altatással sztem az a baj, hogyha lerakod szinte azonnal sír, ha fekve alszik el, akkor ott lehet hagyni Kép
mennem kell
szmercsa
szmercsa

Szmercsa:

Zsuzsa beájult a kenguruban, és kb 2:30-3 óta alszik... lassan ideje lenne kelni, enni, fürdeni, különben egész éjjel kukorékolni fog.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Bekukkantottam, de sajna a kérdésemre nem reagál senki?Kép

Jatka!
Te vagy a Bizonyíték arra, hogy a császár is lehet szép élményKép
Gratulálok a kicsi Dórihoz!
Jó Egészséget és Sok Tejcsit!

Szmercsa!
Engem szokott nézni Erhard szopi közben.
Bár néha szégyellem magam, hogy van amikor TV-t nézek közben, Õ meg csak néz engem, de sokat beszélek olyankor hozzáKép
Nem érzi úgy, hogy "elhanyagolom", mert simogatom az arcát, adok neki puszit a buksijára...
és látom rajta, hogy érzi a szeretetet és nyugott isKép

Bojti!
Én nem használok szopis párnát, de tuti jól jönne néha.
A Tescoban volt hasonló párszáz Ft-ért, ami majdnem úgy néz ki, de nem vettem meg, mert elfelejtettemKép
JA! A kifli alakú szerintem jobb, de lehet, hogy megoldja az ember egy sima párnával is (mint én).
Mert itt már sokat beszéltünk róla, hogy vannak termékek amiket csak azért adnak drágábban, mert ráfogják, hogy ez+az...
Na ezt jól megaszontamKép
Szóval nézzél körül.
Én például gombos hálóinget 1200Ft-ért vettem a kínai üzletben. A boltokban meg a szoptatós hálóing néven futó termék majdnem 4000-5000Ft-volt. Csak azért, mert azt mondták rá, hogy szoptatós. Szintén szoptatós melltartót 710Ft-ért vettem az Újpesti Áruházban. Na ez tényleg szoptatós, csak nincs márkája, aminek a nevét kell megfizetni. Mert sajnos a márkaneveket keményen megfizettetik az emberekkelKép
Az Anita termékek nagyon jók, de ott is drágák a melltartók. Én 1 árán vettem kettőt.
Bocsi, ha okoskodónak tűntemKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Nagyon OFF:
Pzita, Róki! Kemény vagyok, mert tudósként én is utálom, ha megkérdőjelezik a véleményemet. Ha valaki az én véleményemet kérdezi, azt azért teszi mert ismeri az eddigi munkásságomat és eredményeimet, ezért megbízik a véleményemben. Én is így kérek fel mindenkit véleményalkotásra. Az orvos-páciens kapcsolata a bizalmon alapul, ha ez hiányzik másik orvost kell keresni. Nyilván én is körültekintően kikérdezem a dokit, hogy mit és hogyan kell tenni, de soha nem kérdőjelezem meg a véleményét (ha nem tetszik a véleménye megyek másik orvoshoz). Nem kérdezem meg, hogy "milyen kutatási eredményeken alapul" a véleménye, mert az orvostudomány nem egzakt tudományág (azért egy kicsit jobb, mint némelyik társadalomtudomány, de nem tökéletesKép).
Kemény vagyok, mert egy "kezdő" kismamát könnyen el lehet bizonytalanítani, és az a legrosszabb. Főleg, ha valaki a netről szerzett (fél)információkkal teszi ezt. A net nem Szentírás, hogy mindenre (egyértelmű) választ adjon. Akit érdekel egy tünet kérdezze meg orvosát/gyógyszerészét, vagy vegyen orvosi szakkönyvet!
Kemény vagyok, és remélem soha nem értitek meg, mert nem élitek át, hogy Nektek vagy a családtagjaitoknak emésztőszervi megbetegedése legyen. Az én huszonéves, (a betegség előtt is) teljesen egészséges életmódot élő testvérem súlyos problémákkal küzd. Nincs sz.rabb egy sose gyógyuló bélfekélynél. Nekem a gasztroenterológus szó hallatán görcsbe rándul a gyomrom, bele se merek gondolni, hogy egy kisbabának ilyen gondjai legyenek.
Részemről ennyit akartam hozzáfűzni.

ON:
Szmercsa! Örülök, hogy ilyen erős vagy, én is megpróbálom rávenni a kiscsajt, hogy mosolyogjon. Bár ő még lehet, hogy ifjonc (csak most 4 hetes). A szopi közben szemembe néz biztos nem megy neki, mert fekve szoptatok, és a szeme előtt a cici van, a szemeim legalább 35 cm-re feljebb vannak, így én se tudok nézni (abszolút se, nemhogy arányaibanKép). Nem lehet, hogy csak az ülve szoptatásnál fordulhat elő, hogy "szemeznek"?
A második kérdést a szülés óta eltelt idő rövidsége miatt kénytelen vagyok elpasszolni...

Angelani! Így tovább, szépen ütemesen növöget a "nagyfiú". Te jól vagy? Tudsz pihizni egy kicsit? Mindig úgy sajnállak, szerintem túl sokat vállalsz magadra.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!Kép

Most fürcsizettük Lívikét aki nem alszik 2 óra óta KépKépKép
Éjjela ludt meg reggel 8-13-ig és ennyi volt a mai alvás szinteKép

Hihetetlen hogy tud fent lenni ennyitKép
És nem tud elaludni ilyenkor sehogysem.

Ilyenkor mit tegyünk?
Hagyjuk nagyon sírni az ágyában míg elalszik?????

Szerintetek????????

HELP!!!!!Kép

Mea
mea

Angelani!

KÖszi a választ!

Bojti

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Angelani! Bocs, elsiklottam a kérdésed felett (mentségemre legyen mondva, fél fülem a háló ajtaján, hátha nyöszörög a kicsi)... A "sokat bukik" nagyon relatív. Én több helyen olvastam és hallottam, hogy a mamák többnek gondolják a visszabukott kaját, mint amennyi az valójában. Én nem aggódnék, ha csak néha fordul elő és ilyen szépen gyarapszik a gyerkőc. Figyeld meg, nem akkor történik, ha túl gyorsan kajál? Pálma néha "zabál", utána bukik erőseket. Általában a vállamon, nálunk több felnőttruha fogy, mint gyerekKép, annak ellenére, hogy mindig van pelus a vállamon.

Mea! Én ha nagyon nyűgös a kiscsaj leteszem egy kicsit (kegyetlen anya módjára hagyom sírni), a sírás intenzitásától függően 10-30 perc (na jó ez utóbbi akkor volt, amikor álltam a zuhany alatt és hajat mostam), de utána kézben ringatva általában megnyugszik. Én még nem tapasztaltam, hogy nagy sírásból elaludt volna, de lehet, nem vártam eleget... Ma úgy látom nincs alvós napjuk a babóknak, remélem éjszaka jobb lesz.

D
dudukly
Isaszeg

Roki,
totálisan egyetértek azzal, amit Megannak írtál hosszasan, én is ezt akartam volna írni az ominózus "döntéses" hozzászólásomban, csak nem sikerült jól megfogalmazni.Kép

Mea,
kendőben sem alszik el? És ha esetleg kivinnéd egy kicsit sétálni? Csabi mindig elalszik a friss levegőn.Kép Õrá most pont ellentétesen hat a front (ha az van), ma egész nap aludt, pedig pár napja pont az ellentéte volt.

Szopi közben ő sem néz engem, szerintem ez fizikailag lehetetlen, legalábbis az általam használt pozícióban.Kép

Kóbor

Egy kép még az éppen felébredt nyüszizőről:
Kép
kóbor

Szmercsa!

Én ülve szoptatok (csak most kezdek fekve szoptatni), és valóban így van, Gergő az esetek 80 %-ában a szemembe néz, vagy legalábbis le nem veszi az arcomról a szemét. És bizony időnként én is "bűnözök", mert mondjuk a tv-t nézem. Ilyenkor olyan lelkiismeret-furdalásom van... Kép

Kép
kuha

Engem se néz a lányom mikor szopizik, csak nagyon ritkán rámnéz, de általában valahova mögém bámul. Én elejétől fogva csak a kereszttartást tudtam igazán alkalmazni, most már ugyan a térdemre fektetem, nem szopipárnára, és én azt hittem, ha a rendes bölcsőtartásban tudnánk szopizni, akkor engem nézne. Próbálkoztam a bölcsőtartással (mikor a könyékhajlatban nyugszik a baba feje) de nekem valahogy igy mindig kicsúszik a szájából a mellem. Van valami trükkje?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?