2004.03.11 07:55
2004.03.11 08:26
Valahogy már vártam tőletek ezt a hírt!
Császár után(főleg a hegszétválás miatt) legalább 1, de inkább 2 évnek kell eltelnie a szülések között. Ha fél éven belül jönne a kistesó nagy eséllyel nem bírná a méhem és ... 

Na, erre most nem is gondolok!

) hozzátok a ruciért, úgy 13-14 között. Majd felhívlak előtte.
)2004.03.11 08:51
Nekünk is ugyanilyen rajztáblánk van, csak már kicsit leamortizálva
Nagyon jót tett a lelkemnek
2004.03.11 09:22
2004.03.11 09:36

(pld mert a gyerekek cuccait is én rakom össze meg a mieinket is) 2004.03.11 12:06
("Mi ez???)
Olya édi. De még nagyon nem érett rá. Nem is erőltetem.
2004.03.11 13:25
2004.03.11 13:42

És ha inni akarsz, hát igyál sokat!
(én is mindig a szénsavasat kívántam, most meg már nem is bírom meginni)
2004.03.11 14:31

2004.03.11 14:40

Akkor ezek szerint te sem mész vissza dolgozni

)A 2. a magánovi, ha valami speciálist szeretnél a gyerekednek, ez kb 500-600 Euróba kerül, de ténylegesen uannyiba, mint az állami, mert a többit az itteni társadalombiztosító fizeti. Ilyen pl. ha angolnyelvű oviba szeretnéd a gyerekedet járatni, vagy művészeti oviba... Ide tartozik minden reformpedagógiás ovi is, Waldorf, Steiner, Montessori...
;
;
2004.03.11 15:08

) Mintha a sarkkörnél lenne, nem az M0-nál, minden tiszta fehér volt. 

. 

2004.03.11 15:37
2004.03.11 21:13

2004.03.11 21:41

Gratula a töri 2. helyhez és hurrá stepgép!
2004.03.11 21:41
a gyerekek nevében.
ha-ha-ha. Ő most 13.2 kg
2004.03.11 21:52
Hol fogsz szülni? Én nagyon vártam a második babát, ennek ellenére, mikor rögtön összejött, hatalmasat sóhajtottam, hogy biztosan ezt akartam.... Természetes ez a beszaharázás szerintem, hiszen újabb felelősség, újabb változások a családban és a házas életben... Aztán ahogy a többiek is írták, meghallod a szívverését az uh-on, minden rossz gondolat elmúlik és helyette jön egy másik aggódás a 2.-ért is
Édes lehet Luca!
, hiszen kislány.
Szépek a lányok, ugye?
Milyen figyelmes a férjed, tök jó! Csak azt nem tudom, mi az a stepgép, az mire jó?
Koccinthatunk?
2004.03.11 22:01
Nekem Danival volt, akartak adni Almagelt, de attól meg hányingerem volt
Viszont a tej nagyon jó!
És a melóból is csak 15 percet késtem
Jaj, most megyek, amíg nem felejtem el a kokárdákat kikészíteni... 2004.03.12 04:03
Jo utat Nektek, erezzetek jol magatokat! Utana remelem, lesz beszamolo!
2004.03.12 09:44
Bár LAcikának nagyon tetszett, de mindenáron ő akarta kivágni a képeket. Illetve szétnyirkálni a papírt. Azután a könyveket...
Attól tartok, nem éppen intellektuális korszakát éli... Mostanában a kedvenc játéka az, hogy az ágyunkon ugrál, és arccal az ágynemű kupacokba veti magát. Imádja, ha befekszem keresztben az ágyba, és rajtam zuhanhat keresztül.
.
Ja, látom, "szárazon" kapható ilyen?! Akkor azt csak úgy simán a rétegek közé rakod, vagy meg kell főzni előre? Bocsi az értetlenkedésért, de én még soha nem is láttam olyat, aki tudott lasagnét csinálni...
Érdekes, Lacika nem hajlandó megenni a milánóit, pedig mi nagyon szeretjük. Legközelebb megpróbálom én is így, hosszabb tésztaszálakkal adni neki (eddig mindig apróra vágtam), hátha a játék kedvéért megkóstolja.
Úgy látszik, ez a fajta rajztábla mindenütt sláger.

Elég érdekes hozzáállás, hogy túl sok az anyag, és nem is készülök...
A főiskolán volt egy csoporttársnőm, aki így állt hozzá. Programozás szigorlatra készülve teljes komolysággal azt mondta, hogy a különböző parancsok és azok paraméterezése olyan bonyolult, hogy képtelenség megtanulni, ezt el se várhatják (programozás szigorlaton
), hogy mindet megtanulja, biztosan nem is fogják kérdezni.
Szuper, hogy ennyi lehetőség közül választhattok, bár gondolom, mennyire megnehezíti a döntést.
Lacika még nem jött rá, hogy lenn is anya van, ő húzkodja a kezem, hogy hajoljak le a puszimért.
2004.03.12 09:54
2004.03.12 10:38
Nagyon jól néz ki az üzlet és jó helyen is van. A pocakod pedig szépen nővöget.
Meg sem tudtam kérdezni: Bácu, hogy van?
Tényleg nagyot nőttek a gyerkőcök, Romola egy igazi nő, Toncsi pedig már milyen nagy és olyan édesen mosolyog!
Kb. 3 hetes volt Niki, amikor először elmentünk sétálni, Zsanira is már ráfért egy kis friss levegő. Azóta(ha nem szakadt a hó) minden nap megtesszük a szokásos 1-2 órás sétánkat.
Niki hihetetlen sokat tud a levegőn aludni, ezt Zsaniról nem mondhattam el. Szóval mostmár teljesen visszakerültünk a régi kerékvágásba. Nagy útra(pl. vonatozás) még egyedül nem vállalkoztam, tegnapra Tomi szabit vett ki. Igazából nagyon félt engem az eset után, nehogy a babakocsi felemeléstől odabent megrepedjen valami. Szóval még egy ideig úgysem enged egyedül a 2 gyerkőccel vonatozni.

Dumája szédületes.
Peti mennyivel is született?
Úgy érzem, mintha Niki mindig is velünk lett volna, pedig csak 6 hete "ismerjük egymást".
Sőt, kicsit később már ott sem vállalták volna el a fülszúrást. Miután megtudták, hogy vidékről vonatozgattunk fel a kontroll vizsgálatokra és csak nemrég kaptuk meg a fülbevalót(nem mi vettük), így kicsit megenyhültek a csecsemősök.
Ezek után még megkértem őket, hogy ott tisztába tehessem és megszopiztathassam, mivel közel 4 órája nem evett a sok utazgatás miatt.
Azért megdicsértek, hogy milyen jó evő Niki és milyen szép nagyra nőtt már!
Nagyon boldog vagyok és fülig szerelmes
! Talán jön a tavasz?
Az ortopédián egy tündéri doktorbácsi volt(már jócskán nyugdíjas lehet). Folyton beszélgetett Nikihez, miközben vizsgálta és türelmesen válaszolgatott az utánam észrevétlenül besurrant Zsani kérdéseire is. Még azért sem szólt, hogy Niki jól odapisilt neki. Sőt, mondta, hogy nyugodtan menjek ki pelusért, addig ő vigyáz rá!
Ilyen tündéri dokit már rég nem láttam! Itt érkezéstől az indulásig 15 percet sem töltöttünk el, bezzeg a Heim Pálba...
2004.03.12 13:35

Délelőtt írtam néhány keresetlen szót az axelero on-line ügyfélszolgálatának, mert ez már szörnyű, hogy hetek óta alig-alig működik a levelezésem. A leveleim jelentős része elveszik, és oltári ciki, mert nem tudom, hogy mi van. Én írtam, de megkapták-e, és ha igen, válaszoltak-e, csak nem ért ide? Újra meg újra elküldeni meg már ciki, mert lehet, hogy megkapták, csak még nem válaszoltak, de akkor meg mit zaklatom?! Szóval a helyzet tarthatatlan, már szinte minden magánlevelezésem bedugult, hívatalos ügyet meg már meg se merek próbálni elektronikus úton elintézni.
Na, szóval reklamáltam. Erre jön egy levél fél12kor, hogy írjam meg a telefonszámom, hogy felhívhassanak. Na, azóta is hívnak, én meg nem mertem lefeküdni Lacikával, pedig nagyon tudnék aludni, hanem itt kotlok körberakva telefonokkal, és várok... 

Na, csinálja a gyerkőc elszántan, és meglepően hatékonyan, utána már én se tudtam több szmötyit kiszedni az orrából. Viszont nem akarta abbahagyni, annyira tetszett neki a játék. Persze egy idő után elvettem tőle az orrszívót, de alig húztam ki a lábam, máris megszerezte, és persze eltörte.
Jön kifelé, és mutatja a darabokat. A kicsi kezében hozta a gondosan összeszedegetett üveg darabokat, majdnem elájultam, amikor megláttam. Szerencsére sehol nem vágta meg magát, egy ici-picit se.
. Hát, a fiam lenyúlta a mosdókagyló széléről a száradó borotvát, és mire rajtakaptam, már lelkesen nyúzogatta vele az állát. Még szerencse, hogy speckó női borotva, így nem tudta megvágni vele magát. Később, mikor váltott lábbal tapicskolt a telepisilt biliben, már a szemem sem rebbent. De azért olyan húzása is volt ma aminek örültem! Hallgatjuk a dzsungel könyvét, és mondja Balu a szöveget: "Ezt nem mondhatod komolyan Bagira! A pedagógia lényege... ", és Lacika már vágta is rá: "aszigó!" (= a szigor)
2004.03.12 14:50
Igaz már be kell csúsztatnom a pocim a koirmány alá, de még beférek
Vili kifejezetten az a matatós fajta, akinek fekszenek az ilyenek.
. Szerencsére senki nem sérült meg. N?véremnek a füstt?l két napig fájt a feje, picit szédelgett, így tegnap este otthon megcsúszott a gallérián, olyan szerencsétlenül esett, hogy éjjel összevarrták a fejét a traumán
. Szerencsére, ?t azonnal elláttták (apu esete után már semmin nem csodálkoznék). 2004.03.12 14:59

pedig aztán jól meg tud magyarázni dolgokat. A fiúkat például tisztességesen "neveli".

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon irritálja a pelus a popsiját, és úgy látszik megéreti most már, hogy ha nincs pelus, akkor jobban tud szellőzni a popsija, és az neki mennyivel jobb.
Ma reggel is bilizett indulás előtt. Kocsiba még adtam rá pelust, bár nem kellett volna, mert szinte száraz volt, amikor a mamánál átvettük a bugyikát.

Én nagyon örülök. Erre vártam már mióta. 
Majd ha megjelenik, szólok, keresztszemes dolgok lesznek benne, kb április végére várható a megjelenése, legalábbis remélem.

2004.03.12 15:03
2004.03.12 21:03

Közben adtak valami magyarázatot? 

2004.03.12 21:54
A kedvenc darabom!
Eredeti egy kisfiu!
De Marti mar megvalaszolta. En is reszben Dzsilinek. Nem is tudtam ennek a fagyasztottnak a letezesrol. Szaritottban ketto fajtat lehet venni, az egyiket nem kell megfozni, csak betenni a sutobe a keszre retegzett lasagnaban. A masikat fozni kell. Mi kirpobaltuk a nem fozottet es nalunk nem jott be, nagyon sokait kelltt sutni, hogy kesz legyen... Viszont valoban ha fozod akkor vigyazni kell, nehogy osszeragadjon. Teszek bele oljat a vizebe es kevergetem gyakran. A vegen meg hideg vizzel leoblitem.
) a bolognai es a milanoi egy, mindig keverem oket.
). Elfelejtettem mondani neki, hogy vagja fel a makaronit, de Dani ugyesen megbirkozott vele.
2004.03.13 08:39
)
A néninek se kutyája, se macskája, így ránk maradt.)
Otthon sem tudott mindig kimenni a WC-re, az ágyba ..., meg szanaszét...
) 2004.03.13 17:12
Megröntgenezték, összeforrt, levették.
Sajnálom, hogy alig egy pár szót tudtunk csak váltani, azt hiszem, mindketten siettünk... Viszont Niki tényleg tündéri baba!!! A fülbevalóját nem láttam, így kérünk szépen fülbevalós képet is!!!
Ezeket a bolognai-milanoi dolgokat én is mindig keverem, nálunk egyszerűen csak "olaszos" van...
Ahogy Romolát nézem, ő előbb fogja bepelenkázni magát, semmint hogy szobatiszta legyen...
a Himnusz, meg még jó néhány vers, stb. nekem is egyre többet jelentenek. 2004.03.13 18:02
Már egész héten jól voltam, csak egy-egy hirtelen mozdulatkor éreztem, hogy történt anno valami.
Nagyon ügyi Romola, olyan igazi kislány
Imád öltöztetni-vetkőztetni! Tényleg Toncsi miket csinál már? Hozzátáplálással hogy álltok?

Imádják a gyerekek, most is már 2 órája játszóznak kint Doncival
Ma meg a párom fogta Dodót és bevonatoztak Helsinkibe-ez innen kb 20 perc vonattal. Donci nagyon élvezte, már egy ideje vonatlázban égett, hetente 2-3x mindig el kellett sétálni az állomásra vonatokat nézni. Most meg végre először életében vonatozhatott is
Nekem a Barillo nagyon bejött
Csak ajánlani tudom
2004.03.13 18:31
. Mi sem voltunk itthon délelőtt, mert kint voltunk a tónál: kavicsot dobáltunk, meg a Parkban játszottunk. Meg vásároltunk is, aztán Hanga hazafelé bealudt a kocsiban....
. Vettem Elevitet, és amikor bevettem tegnap, tökre elmúlt az álmosságom/fáradtságom tőle. Aki szedett Elevitet, minden nap szedte?
.
. Ha így halad, lassan ő fog mosni és főzni is
.
. Kezdek egyre inkább hozzászokni a kétgyerekes szülő gondolatához
. Amúgy tök jó, mert az uh-n már lehetett látni, hogy van szívműködés
.
, Hanga tök jól utánozza a farkasokat
. Azért nálunk még mindig Halász Jutka az abszolút sláger
!

! Én nem tudom, hogy mikor fogok nekiállni szorosabbra fűzni a kapcsolatot a bili és a jánykám között, de nálunk nehezen megy a pucéran rohangászni hagyás, mert ugye nem panelban lakunk és azért elég hűvös van (ruhában simán elmegy...).
Nem tudtam használni a klub.axelerót (na nem mintha olyan sokat használnám, csak hát idegesített, hogy nem tudok belépni a jelszómmal). Szóval egyszer jogos volt, hogy nem tudtam használni (számlatartozás miatt - késve lett fizetve...), azonnal (!) válaszoltak is az info-nak írt levelemre. Na de most már nem volt szlatartozásom, és még mindig nem tudtam belépni. Írtam vagy öt levelet, mire kegyeskedtek válaszolni, hogy szlatartozás miatt nem tudom használni, további infók ügyében megint írjak az infónak....grrrrrrr........Most már be tudok lépni. (a Polifórumot ismered? http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/index.php)
.
. 2004.03.13 21:05

a Dzsili nálam nem csak egy nick név, ez a becenevem a családom így hív kicsi korom óta, az ikertesómmal elneveztük egymást még anno így lettem Dzsili. 
2004.03.14 00:08

Képzeljétek, olyan hó maradt ott, hogy még szánkózni is lehetett volna (habár én már szívesebben ibolyáznék).
Rögtön mindent csinálhat is anyukád, vagy még pihentetnie kell a karját? Gizi nénis ügy nem lehet könnyű... Kitartás!
Barnival az Elevitet előtte is szedtem úgy két hónapig, és utána valameddig, csak nekem attól volt hányingerem, így abbahagytam (na meg az orvosom szerint sem volt rá szükség). Boldival MagneB6-ot szedtem jóformán végig, és vasat (Tardiferon-Folt), és most újra szedek Elevitet (tudtátok, hogy szoptatás alatt is ajánlott - engem életben tart
). Ált. azt mondják, a vas a legfontosabb.
2004.03.14 04:57

)
A telefonban azt mondták, hogy Peti már tyúkokat is etetett és tök jól érzi magát.
Erre most nem tudok aludni. Nem baj, napközben is megtehetem lelkiismeretfurdalás nélkül.
2004.03.14 07:03
De nagyon hősiesen viseli, szerencsére őt kevésbé viseli meg a fogzás, mint Romit. Ja, és állandóan folyik a nyála.
De ahogy látom Romola "tornázását" Manó Muzsikán, hát... még korai volna szerintem. 2004.03.14 08:12
Bármit gondolnak mások, eddig is szépen segítettetek neki, ti tudjátok, hogy mindne t?letek telhet?t megtettetek.
Olyan helyesek ilyenkor. 2004.03.14 13:35

Peti tuti nagyon okos kis kölyök, hogy ezt nem akarja neked bebizonyítani, ne foglalkozz vele
Néha én is úgy örülnék, ha legalább 2 percig nem beszélne és nem ismételne el mindent 25x
Én tornázok reggelente és akkor Hanna is bekapcsolódik, de nappal is szokott és ha jól mondja, akkor a bölcsiben is szoktak
Jól vagytok?
Nálunk Hanna néha minősíthetetlen az apjával.
Nem tudom ez miért van, teljesen idegbeteg lesz ha éjszaka nem én megyek át hozzá. Mondjuk jut nekem is bőven, többet van fent mint csecsemőkorában, de ha jól látom lesz két új fogunk, az csinálja a fesztivált, meg szerintünk fél, úgyhogy kap valami éjjeli fényt majd. 2004.03.14 19:06

2004.03.14 21:05
De ezek a hajnali hozzászólásaid hihetetlenek!
2004.03.14 22:17
remélem kívül kevesebbet fog, legalábbis nem éjszakára időzíti. Amúgy nagy urológus lesz, mert örökké a hólyagnál matat
2004.03.15 09:07
.
.
.
. És koszosabb is....
2004.03.15 09:40
Persze ágyban nem lehet tartani, folyton rohangál, úgyhogy azért nem olyan nagy a baj. Éjjel jól aludt, de alig eszik. Viszont iszik és az is valami. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|