A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ppanna,
néha én is minden nélkül csak úgy kiszÍvom!

lányos anyák, akit érdekel:
ki szabad mosni a szeméremrést is, de nem minden nap.

Megann,
én is a biztonség kedvéért még adom rá a pelustKép
de tényleg olyan szar...
én éjjel is szopis-melltartóban alszom.

a lányomból dől a nyál...én is lucsogok tőle, meg a nyálkendői, meg a ruhája is olyan...mikor fogja már lenyelni???

úgy döntöttem, mégse megyek szegedre. néztem a katalógust és nincsenek valami jó ruhák...majd veszek KG-ban neki inkább.

Hurrá, végre Írták a babakocsiról, hogy úton vanKépKépKép
Após meg ma sgÍtett bejutni a házunkba, mert az IQ-light munkások kizártak, aztán egyből elkezdett szabadkozni(ezt Így Írják?) a babakocsi miatt, hogy azt majd ő oda fogja adni...stb...
én meg mondtam neki, hogy már nem kérjük, köszönjük, mert már rendeltünk magunknak egy másikat.
erre ki volt akadva, hogy ő meg mit csináljon akkor az övékével...nnna, majdnem mondtam, hogy a qurva kenje a hajára,de kussoltam azt vonogattam a vállam.
Ma már azt mondta, 150ezer volt a kocsijuk...
tök hidegen hagy...ha a nője ilyen irigy volt, akkor őrizgesse élete végéig a drága kocsiját. nekem király lesz a miénk is fele annyiért!
gondoltam még magamban ott kussolás és vállvonogatás közben...

nálunk munkások meg bútort raknak össze...elhúzhatnának már, azóta itt vannak, mióta hazajöttünk a gyerekkoriból...

Lilla ma is jót aludt séta közbenKépKépKép
lehet, hogy most már örökre megszerette a sétát????
zsofy

MegannKép

A mi édikénk is délután nem akar alukálni és nyüzsizik.
Meg sírdogálgat isKép
Lehet, nekünk is el kéne valamerre mennünk vele olyankor mondjuk kocsivalKép

Szerintem ő azért ilyen mert a terhességem alatt mindig délutántól voltam aktívKépKépKép
Esti mozik, stbKép

Úgy örülök, hogy van tejcsidKép
Ügyes voltál és kitartóKépKépKép

Az én manóm most ül a hordozóban és megtalálta az öklét azt nyalogatjaKép

Teszek fel mindjárt újabb képeketKép

Sziasztok!

Mea
mea

Kép

Mea
mea

Mea
mea

Kép

Mea
mea

Kép

Mea
mea

Én és 8 hetes LívikeKép

Ja és végre rámjön egy két régi naci is.Hurrááááá!!!Kép

Kép

Mea
mea

Elnézést, hogy ilyen sok helyet foglaltam elKép

Mea
mea

És már ő is mosolyog soaktKép
Sőt nevetgélKépKép

Mea
mea

Hahóóó nincs itt senki???Kép

Mea
mea

Szia Mea!

Nagyon édi a kis 8 hetes! Kép Én itt vagyok, a párom melegíti a vacsiját. Kép Baba szokásos nyügije fürdésig, kiságyban van (ordít), mert kézben sem lehetett megvígasztalni.

Rám egyenlőre a terhes naci jó. Nem a hasam miatt, hanem a combom+csípőm miatt. Neked tökjó, hogy vissazállt! Én is alig várom.

Dóri (de jó, hogy nem kell a hülye heteket írkálni! Kép)
Vendég

szia Mea!cuki nagyon LÍvike kisasszonyKép!
zsofy

DóriKép
de, a babyét
zsofy

Helga!Kép

Ne halgass a szekálókra! Régen azt hitték, az anyatejben nincsenek vitaminok és ásványi anyagok, de ma már tudjuk, ez nem így van. 6 hónapos kor előtt a baba nem tudja megemészteni a gyümiket, főzelékeket, ráadásul ezek gátolják az ásványi anyagok pl. vas felszívódását a tejből, így nemhogy fölösleges, de kifejezetten káros a túl korai hozzátáplálás.

Megann!Kép

Ne haragudj meg, de az esti sírás, amit írsz,5-8 között, tipikus a hasfájós babáknál, meg az is, hogy feszítik magukat. Vszg. ezért mondta az anyós.

Nemesek, nagyon ügyes Kornél! És nagyon szép!Kép

Nyúlné, édes a kisnyúl! Ebben a pózban tényleg olyan, mint egy nyuszi!Kép

Mea! Nagyon szépek vagytok Lívikével!Kép

Zsóf és Bubus, aki pénteken már 4 hetes lesz

Zsófy!KépTényleg csini vagy! És 171 cm-hez nem is sok a 66 kg. Én is 65 vagyok a 168 cm-mel, de azért nem vagyok kövér.

Kép
Kép
göndörzsóf

Malvinka
Köszi szépen a címet, még nem volt időm magamtól utána nézni, nagy segítség volt. Holnap efl is hívom őket.

Kép
Kép
rheya

Zsóf,
köszi!
kezdem már megszokni magam!csak sajnos ettől függetlenül még új ruhékat kell vennemKép új kabátot is...nekem a csÍpőmön,derekamon van sok-sok háj...az nem látszik a képen!Kép
zsofy
zsofy

ja,és a melleim nőtték ki az összes felsőruhámat...a derekam miatt meg nem tudom begombolni vagy nem tudok leülni kényelmesen az alsókban...
zsofy

ZsofyKép,
Te írtad a Sterimart, ugye???
Annak az egy adagja nem túl sok a pici orrába???
Én a nagyfiamnál használom, de Kornélnál nem merem még..., Te???
Mi is mindennap leszívjuk az orrát legalább egyszer. Csak vizes, átlátszó vagy fehér kaksi jön belőle, de nem értem miért. És ez is fura, hogy ennyien küzdünk ezzel. Miért?
Kati
Vendég

HelgaKép,
szerintem se adjál még mást, mint tejet. Mondjon bárki bármit...
Kornélt szeretném 6 hós koráig csak tejen tartani, aztán csak szép lassan adogatni mást.
Trisztánnal már 4 hósan kezdtem a hozzátáplálást, és alig 2 hónap alatt el is apadt a tejem. Most nem akarom ezt a hibát elkövetni...
Vendég

ZsófyKépKépKépKépKépKépKép Miért nem jössz Szegedre??? Pedig már úgy örültem amikor olvastamKép Mehettünk volna együtt vásárolniKép

Jó lenneKép

Jah, szvsz vegyél neki 74-es vastag rucikat, hidd el, ha nem is pont télen fogja hordani, de tavasszal is sokszor van hideg. Még április-Májusban is. De az is lehet hogy TÉL Télen is fog kelleni. Javaslom még, hogy olyan overállt vegyél, ami nagy méret, 86-os, és használd idén zsáknak. Akkor jó lesz jövőre isKép

Én is pont ma szedtem elő a téli ruhákat, és úgy örültem, hogy Bencére jó még mind a 3 overálljaKépKépKépKép Legalább nem kell keresgélnem újra...

Harinak jobbulást!

Megann kukába a mérlegetKép

Puszka,

Zsu
21+2Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Göndörzsófy!

Hát remélem hogy nincsen igazad....mármint hasfájás ügyben...

Látod, másnál is ilyenkor nyügi a baba...a dokinéni is azt mondta, hogy a legtöbb kismamája erre az időpontra panaszkodik, mert eddigre elfáradnak a kicsik a napba, az uj élményekbe, az uj impulzusokba és ezért...
Másrészt nekem semmi logika sincs benne, hogy kaki,puki minden oké, jön rendesen, éjjel alszik mint a kisangyal, enni kel fel, aztán reggel van 1-2 óra amikor fent van, nézelődik, apa babusgatja persze ekkor is csak akkor van csönd ha kézben van...aztán kaja, aztán délen át alvás a teraszon....szintén kajálni kel föl, aztán eltengünk lengünk és indul a vonyitás, pedig ma olyan keveseket evett....én gyakorlatilag kizártnak tartom hogy a hasa fájjon...és pont most amikor már 7 hetesek vagyunk???
Nem nem...hidd el...ez "csak" nyügi....KépKép

De teljesen kiborít...KépKépKép
Van hogy sehogy nem lehet megnyugtatni, pl ma, amikor már 4 kor elkezdte a műsort.....KépKép
A legrosszabb a tehetetlenség...mert rászánom én az időt, foglalkozok vele, azaz hurcolom kitartóan, vigasztalom, de semmi látatja fejében, abbahagyja-folytatja-abbahagyja-folytatja...
Legalább rá lehetne venni valami játékra vagy valami, de nem...
Erre hazajön apa, beáll az ágy fölé miközben én ájuldozom a kanapén, és egyszercsak megszólal, hogy nézzem már, HOGY NEVET!!!!!!!!!!
Én meg majdnem sirvafakadok...Kép, hogy enyém az üvöltés, az egész nap távollévő apáé meg a mosoly, talán az első....
Hát ilyen igazságtalan az életKépKépKép

Mea!
Rohadt jól nézel ki a képeken, fogadjunk már egy deka sincs feleslegben rajtadKépKépKép
Bezzeg én stabilan tartom a plusz 9-10 kilót...
Na ezt nem igy terveztem...
De hát most semmit nem csinálok egész nap, csak ugye szoptatok, pelenkázok, ma pl tanultam!!!!! amig Léna aludt, meg ebédeltem, aztán visszadőltem tanulni....hát igy ne várjak fogyást.(KépKép
Remélem szopi után azért leperegnek a kilókKép

AztaKépKépKépKép.....micsoda nagylány lett Livikéből...KépKépKép

Nemesek!
Fehér azért a fikusz a babaorrban, mert állitolag még nem zár rendesen a garat, a gége és megy fölfelé is a tejcsi miközben eszik, ezért...
És az jó, ha fehérKépKép
A gáz a zöld, sárga...stb...

Zsófy!
Sorstársam! Én felhagytam minden reménnyel, most panaszkodtam apának, hogy milyen rondának érzem magam, a folyton kinyúlt itthoni pólókban, mackókban...de hát most minek rittyencsem ki magam, azért hogy a következő percben összenyálazzon a baba, vagy én összetejezzem magam????KépKépKép
Olyan jó lenne egy kis szépségműhelyre beköltözni egy fél napra...
Azon meg komolyan agyalok, hogy keresek egy masszőrt aki házhoz jön, mert kivan a hátam meg a vállam...

Megann

Kép

Kép
megann

Dóri!Zsófy!Kép
kösziKép

Megann!Kép
Köszi a bókokatKép
De maradt még kemény 3 kiló rajtamKép
Hát mondjuk én pörgök is rendesen.
Állandóan teszek veszek meg a kertet is rendben tartomKép
Egyedül főzni nem szoktam, be vagyunk fizetve az ovibaKépKépKép
Meg elején ugye sokat stresszeltem, alig ettemKép
Meg a csaszi miatt is fogytam, hisz nem ehettem eleinte akármitKép
De hát előny most már ezKép

De higgyétek el inkább szoptatnám a kicsimet sok tejcsivel ehelyett hogy vékony vagyok aránylag!!!!!

Szóval cserélnék veletek azért!!!!!

Mea
mea

Hello!

Csak jelentkezemm, hogy megvagyunk, minden oké, csak a hosszú hétvége és az oviszünet miatt alig voltunk itthon.
Holnap délelőtt jövök visszaolvasni, teszek fel majd táblát is. Kép

Pusz
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann!

Annyira igaz minden ránk is, amit leírtál! Döbbenet.. Viki baba is éjjel csak enni kel fel (ha felkel egyáltalán a 4 órás ciklusában, de pl. tegnap 10kor evett, majd reggel 6 körül, és fel sem ébredt.) De ez a délutántól kezdődő nyügi.. Kép VÍGASZTALHATATLAN! Pedig bejárom vele az egész lakást, vállon van, bebugyolálom a plédjébe, beszélek hozzá, énekelek neki, Masszírzom a hasát, hasra rakom, melegítős tömlőt kipróbáltam, ringatom,de semmi. A védőnő hasfájásra az Infacolt javasolta, de nem vagyok biztos benne, hogy ez hasfájás lene. OK, húzza a lábát meg feszeng olykor, de egy kisbaba annyi mindentől sírhat. Pl félhet is szerintem, ki tudja.

Súly: én 75 kg voltam a szüléskor (52-ről) és lassan 3 hét alatt leugrott rólam egy bő tizes. Bizakodom és tornázni fogok itthon elhatároztam, de az elhatározásnál megrekedtem pillanatnyilag.. Kép

A hátam iszonyatosan fáj, masszőr már nekem is eszembe jutott, biztos segítene.
Na megyünk fürdetni ahogy a párom mondta tegnap a törpe terroristánkat Kép, aztán még visszanézek!

Dóri
Vendég

Dóri! TörpeterroristaKép. Ez jó. Nálunk a "zsebzsarnok" megszólítás dukál. Nálunk a nyűgi este van (most apáját boldogítja).

Megann! Nálunk is ez volt ma, hurcolásztam a kis kövér popsiját órákig, apája hazajött, dédelgette 10 percig és beájult. Ilyen igazságtalan az élet. Később is a mama lesz a mumus, mert szigorúan és következetesen 24 órán keresztül betartat mindent. Apa meg megjön a világjárásból és elkényezteteti. Készülj!
Mi Pálmával nagyokat sétálunk és érzem, ahogy "olvad a zsír", meg ahogy Mea is írja, kertészkedek, teszek-veszek. A babahurcolás, táncolás és a szoptatás is sokat levesz ám!
Melltartóban alszok, szopisban, ami kicsit bővebb mint a többi (inkább csak a betétet tartja a helyén, nem a cicit stócolja), ezért ruha alá nem is alkalmas...

Panna! Én is tengervizet spriccolok az orrába, orrszívás előtt és után is egy kicsit. Nekünk pesztonka van, az is jól müxik.

Jucc! KösziKép és örülök, hogy jól vagytok. Tegyél fel képeket a fiúkról!

Jucc, Róki!Hari ügyében csak annyit, hogy biztos vannak orvosi tévedések, de azért a legtöbbünket (szerencsére) rendesen kitisztogatott a dokija. Nem csak a méhlepényt szedik ki, hanem utána egy eszközzel letisztogatják a méhfalat is. A szülésznőm meg kb. 4-szer jött még a szülőágyon megnyomkodni a pocakomat, hogy ürüljön a cucc. Szóval lehet ezt rendesen is csinálni. Főleg ha valaki ennyi pénzért gondozta a várandósságot, mint Hari dokija (nem tehetek róla, nekem ez bssza legjobban a csőrömet, az én dokim privátban 2/3 ennyiért dolgozik).

Mea, Lívi! Piszok jól néztek ki! Foglald csak a helyet!

Ma voltam 6 hetes kontrollon, minden rendben, csak az intimtornát kéne ezerrel nyomni a doki szerint. Én felirattam és bevettem a gyógyszert, majd meglátjuk mi lesz.
Volt együttlét, a párom kedves volt, azt mondta nem érez különbséget (nem hiszem, de azért édes, nem?), és nem fájt, bár szép óvatosan nyomultunk az elején. Úgyhogy hajrá csajok, mindent bele!!!

D
dudukly
Isaszeg

Látom nincs itt senki.. Megtisztálkodott a bébi. A 7 éves Gergő fiam meg holnap du jön haza az anyuéktól (suliszünet), kiváncsi vagyok hogy fogja bírni az oázást hosszútávon. Kép

Nem találom Hari történetét, mi volt vele????? Egy napon szültem vele.

Lehet, hogy még benézek ma.

Dóri
Vendég

Ja, és a baba-mama ipart más is felfedezte:
http://velvet.hu/ciki/mamatrend/
dudukly
Isaszeg

Lányok, hulla vagyok, próbálok pihenni a következő etetésig.

Jóéjt mindnekinek akit hagy aludni a bébije! Kép

Dóri
Vendég

Dudukly!Kép

De aranyos vagyKép
Jól esnek a bókokKép
Egyből jobban indul a napomKép

Most este 8-kor evett és utána éjjel 1 x kelt 1 órakor majd reggel 1/26-kor keltett minket.

Viszont költözni fog a másik szobibaKép
Már múltkor át tettem az ágyikóját is de végül viszahoztuk mert hiányzott a szuszogása, de sajnos nem lehet aludni tőle mert én annyira figyelem minden moccanatát holott ő alszik csak néh felsír kicsit álmában stb.

Úgy hogy ma külön szobiban fog aludni, kipróbáljuk.
Persze nyitott ajtóknálKép

Van valaki akinek külön szobában van a csemetéje????Kép

Bevált???

Meg jó lenne lassan kihagyná az éjzsakai evést pedig már 6 kg és megeszik annyit amennyit kell napközben.
Azt olvastam a Suttogóban hogy meg kellene etetni őt 8 után este 10-11 felé szinte álmában és akkor végigaludná az éjszakát.

mikor még hisztizett este 8-11-ig akkor téynleg végig aludta utána reggelig de amióta nincs esti műsor azóta 8-kor eszik utoljára és bealszik.
Lehet tényleg meg kellene etetnem még egyszer.
Szerintetek????

Szép napot Mindenkinek!!!!!!!!!!Kép

Mea
mea

Jó reggelt Mindenkinek!

Viki bab még alszik, utoljára 3/4 éjfélkor evett és azóta megszakítás nélkül alszik. El sem merem hinni. Kép És ez tegnap óta így van! Kép

Ez szuper egy holnap 3 hetestől, nem? Kép

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom, tudjátok-e már, nincs iőm visszaolvasni, így megírom:
október 28-án hajnalban megszületett a kislányunk Emília Nóra 3100 grammal és 53 centivel.

Gyors és sima szülés volt, 27-én úgy 2 óra körül már jöttek rendszertelen fájások, fél 10 körül döntöttünk úgy, hogy menjünk a kórházba kb.8-10 perces fájásokkal
.
Negyed 11 körül érkeztünk meg, 3/4 3-ra már meg is született.

Sajnos tényleg elég fájdalmas,érzéstelenítést nem kaptam...De most már csak a gátsebem sajog, a többit elfelejtettemKép.

Most küzdfünk a szoptatással, sajnos elég nehézkesen megy... Remélem, majd belejövünmk.

Ugye nem fog ez mindig így fájni? Majd szltszakadnak a melleim.Kép

Tettem képet a profilomba.

Uxi+Emi

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Gratulálok a kis Emihez! Kép Persze, hogy belejöttök! És nem is fog úgy fájni, nekem legalábbis már nem fáj úgy, a kórházba behozattam a bimbóvédőt, de végül egyszer sem használtam. Nekem csak akkor feszít nagyon, ha elmarad az éjszakai szopi, akkor reggelre nagyon rossz. Kép

Szülésről: én okt. 13-án még buliba mentem a férjemmel este fél 10-re értünk a szórakozóhelyre, jó kis salsa party volt (persze én nem táncoltam Kép) és előtte du 6-kor távozott a nyákdugó, és rá nem sokra 7-8 perces rendszeres fájások jöttek, de gondoltam szenvedni nem akarok itthon, inkább menjünk el, és a kórházba sem akartam bemenni. Éjel 11-kor mentünk be, és akkor már a szülőszobán fogtak. Lassú tágulás, majd reggel 6-kor spontán megrepedt a burok, elfolyt a víz, és ekkortól iszonyat erős fájások jöttek egyre sűrűbben. 3/4 8-kor pedig már kibújt a kislányom, nagyon hamar asszem 3 tolófájásra.

Dokim szerint, bárcsak "mindenki így szülne, mint én, mert akkor arany élete lenne a szülészorvosnak." Kép Hát én annyira nem éreztem könnyűnek.

Dóri
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Uxi
Gratulálok a babához. A szoptatási fájdalmat elmúlnak csak kitartás! Addig tudom, hogy nagyon szar. Szopi után töröld le a baba nyálát a cicidről és kend be. Nekem a medelától a PureLan kenőcs vált be, de biztos van ami még jó.

Mea

Én hiába etetem meg Marcit még késöbb is nem bírja az éjszakát evés nélkül. Õ 8 hetes lesz holnap és 6200 g.Tehát nem fogyna el, ha kihagyná de nem! Ha úgy gondolja éppen akkor még éjszaka is 3 óránként eszik. Ha szerencsém van alszik egy hosszabbat. Kb 4-5 órát és utána hajnaltól megy a 3 óránkénti.
A külön szobára kiváncsi vagyok hogy válik be. Majd írd meg légyszi.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Mea!

Nálunk úgy indult, hgoy együtt leszünk Márkimárkkal.Aztán Apa 1 hét után kiköltözött, én meg kb 3 hét után.De én fokozatosan.KépÚgy értem, hgoy előszőr az utolsó szopi után feküdtem le Apa mellé (azt hiszem 3 napig ment így) aztán az első szopu után is már Apa mellett kötöttem ki, végül már az egész éjszakát külön töltöttem Márktól.Ez a fokozatosság engem is megnyugtatott.KépLégzésfigyelőnk nincs mert minden rezdülését hallom így is,de valahogy mégis jobban alszom így.

Én úgy tudom, hgoy amíg szopizik a baba addig el lehet felejteni az éjszaka átalvását.Nálunk a Márkimárk úgyanúgy kel 2x éjszaka mint az elején.Csak ha fáradtabb volt este, akkor később.Így én inkább erre készülök. Aztán ha valami csoda folytán mégis átalssza majda az éjszakát, akkor örülök majd mint majom a farkának.Kép

Hari
Remélem minél előbb felépülsz és élvezed már a babával a mindennapok nehézségeit.Kép

Lányok
egy körkérdés:ki altatja oldalfekvésben a babáját.Nincs gond a pisivel?Nálunk rendszeresen ruhacsere van vagy éjszaka vagy reggel.KépHa hanyatt teszem le akkor felveri magát a kapálózásával.Hasra nem merem tenni még éjszakára, csak napközben.

Minden baba és kismama nagyon szép.Irigykedem is rendesen a kilók miatt.Rajtam még most is ott figyel a + 6 kg.Igaz nálam megy rendesen az édesség, este pedig a sörike.Kép

Szilvi & MÁrk (8+4)

Itt egy kép Márkról,remélem nem zavar senkit.KépKép

Kép
Kép
kismama2004

Mindnkinek gratula a babához!Sok tejecskét kívánok a piciknek.Az anyukáknak pedig gyors gyógyulást.

Uxi
én használtam bimbóvédőt(Avent)így sokkal jobb volt.A baba nem szokott hozzá, így nem volt gond az elhagyásával sem.Kenceficét csak ritkán használtam a cicimre.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Uxi:

Első periódusban mig hozzászoknak a melleid az új rendszerhet, fájhat a dolog DE!!! Nagyon fontos a helyes mellrehelyezés, mert ha nincs bent elég mélyen a mellbimbód a baba szájában, akkor a kemény kis inyével szétcseszi a mellbimbódat.

Próbáld meg úgy, hogy ha a karodon fekszik, hogy a pocakja hozzásimuljon a tiedhez (tehát kicsit oldalasan, hogy ne kelljen a fejét elforditania) érintsd meg az arcát hogy odaforduljon, és várd meg mig HATALMASRA tárja a száját, akkor húzd ÕT közelebb hogy bekapja a melled, ne te nyomd a melled a szájába. A mellbimbódat próbáld inkább a szájpadlása mint a nyelve felé irányitani. Majd ha már rajta van a melleden, nézd meg, hogy eleget bekapott-e a mellbimbóból, és hogy az alső és felső ajka kifelé fordul-e.

Egy időbe eltelik mig mind a ketten elsajátitjátok ezt a koreográfiát. Kép Légy türelmes mindkettőtöttel, mivel mindketten most tanultok.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

MeaKép. Tegyél fel képeket és dícsérgetlek BenneteketKép. Az én lánykám velünk egy szobában alszik. A multkor a TV-ben egy bölcsőhalál szakdoki is azt mondta, hogy a gyereknek féléves koráig jó, ha egy légtérben de külön szobában van a szüleivel. Mondjuk nálunk a gyerekszobát még meg kellene építeni a házhozKép. Én megszoptatom 11 körül (de ezt már írtam, bár én nem olvastam a suttógót). Ha volt előtte hiszti, akkor sokáig, álomba szopja magát. Egyébként fel se kel rá. Utána alszik kb. 6-7-ig (ez nem tudom mitől függ).

Uxi! Mégegyszer gratula! Belejöttök és nagyon fogod élvezni. Türelem és nyugalom, ez a legfontosabb az elején. Csak magadra és a kicsire figyeljKép. Én Jucival ellentétben rajtahagytam a babanyálat és fejtem rá kicsi tejet, ez volt a kenőcsöm a mellbimbón (100% természetesKép). Semmi bajom se volt, de ehhez kellett, hogy a kicsi nagyon jó technikával szopizzon. A mellfeszülés meg enyhül, ha beáll a kereslet-kínálat egyensúly. Akkor már sajnálod, hogy nincsenek "pamelaadnersonos" cickóid. Ha nagyon feszül fejjél le belőle egy kicsit.

Szilvi! Márk nagyon édes. Szeret fürcsizni? Pálma oldalfekvésben alszik, a liberóbol nem pisil ki. A pamperssel mi is soxor megjártuk...

Legyen szép napotok!

D
dudukly
Isaszeg

Kismama2004!

Én éjjelre mindig oldalt teszem le Gergőt. Hason nem marad el egyáltalán, háton meg félek letenni, mert nagyon nehezen megy a büfizés, sokszor ki is marad. Jobb a békesség.
Sajnos nálunk is probléma a pisi, nagyon sokszor kell nekem is tisztába tenni. Amelyik oldalt fekszik, az az oldala, a hónalja alatt mindig pisis lesz.
Azt tanácsolta a védőnő, hogy pelenkázásnál mindig "igazítsam helyére" a kukiját, vagyis hogy ne felfelé áljon, mikor pelenkázom. Néha el szoktam felejteni, de arra persze nem emléxem, amikor pisis lesz, hogy vajon most jó helyen volt az a fütykös, vagy sem.
Mindenesetre próbáld ki!

Kuha (és Gergő, aki ma 2 hónapos!!! Kép )

Kép
kuha

Reggelt!

Hát lányok én kivagyok...
Nem elég hogy tegnap délután-estétől etetésig maratoni orditás volt, még fürdés és etetés után is volt műsor....Úgyhogy kb fél 10kor kerültem ágyba....úgy hogy lefejtem mindkét cicit...
Na persze jól kicseszett velem a drága lányom.....fél 12 kor fel birt ébredni, és kemény 40 grammot evett cumisüvegből...
Aztán negyed 4 kor kelt ismét, evett nemtudommenyit ciciből, és most nem fejtem....
Kb aludt egy órát talán és aztán ugy gondolta hogy neki indul a nap és egy órát kiabált az ágyában!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKép
Aztán elaludt aztán 6 kor ismét kelés etetni.....
Azt se tudom hova legyek....KépKép
Mi történt az én jó kislányommal????
Teljesen kivagyok....minden szinten...KépKép
Csak én jártam igy vagy más is szenvedett a gyerkőcével éjjel???

Dori bp!

Figyu, ez a feszitgetés meg ilyenek...azért érdekes...láttál már siró babát, aki nem fesziti ki magát akármi miatt is sirjon???
Na látod...úgyhogy becsapós ám a dolog...szerintem ez tényleg nem hasfájás....
Úgyhogy ma fogjuk magunkat délután alvás után 4 körül és elmegyünk itthonról... mondjuk az Árkádba.... vagy bárhova és fürdetésig haza se jövünk...ha meg akkor is műsor lesz, akkor berakom a kocsiba és autókázni fogok vele a városbanKépKépKép
Én ezt nem birom.(KépKép
Leszakad a hátam......és kivannak az idegeim a tehetetlenségtől...néha már tök dühös vagyok, és ez nagy bajKépKépKépKép

A nemevésről meg nem is beszélek...napok óta egy dekát se hizottKépKép
Mit fog szólni a dokinéni???
Majd megmutatom neki, hogy mennyi tejet hagy meg nekem a fagyiban...
Ráadásul igy szerintem megint kevesebb a tejem...mert nem tudok mindig fejni, mert soha nem tudom kiszáitani, mikor mennyit fog enni, nem ürithetem le a cicit...mert akkor mindig csak cumisüveg lenne...igy viszont van hogy 6 óránként kerül sor egy cicire és mivel akkor is csak keveset eszik van hogy utána ismét az a cici következik....mert 5 perc szopi után ne mondja nekem senki, hogy evett 80-100-at...

Ja és olyan hisztis, ha ő megette a maga kis adagját( ami egy macskának sem elég) és megy tovább a tej a szájába, éktelen üvöltésbe kezdKépKépKépKép

Emiatt is kivagyokKépKép:

Na befogom, mert csak panaszkodni tudokKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

UXI!

GratulálokKépKépKépKépKép

Hajrá mindent bele, menni fog a szopi, csak probálj meg nem stresszelni....(úgy mint én), és minden ok lesz...
Viszont nekem a cicifájás sajna csak a 3.4. héten múlt el...Nagyon fájt nekem is, még egy pólót se birtam elviselni magamonKépKépKép
Remélem te megúszodKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Uxi!

Képek:
http://www.kellymom.com/bf/start/basics/latch-resources.html

http://www.pumpstation.com/Main.cfm?getPage=bf_basics/Deep-Latch-Technique.cfm

http://www.breastfeeding.nhs.uk/in_howtobf.asp

<!--attachment: goodlatch-287781.unk*attachment_icon.gif*image/jpg*10.6*Helyes+mellrehelyez%e9s*goodlatch%2ejpg --><center><pre>
KépHelyes mellrehelyezés
goodlatch.jpg (10.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly

Igen nagyon szeret fürcsizni.Ha néha este "zizi" erre az időre megnyugszik tutira.Kép
Mi is most a liberót használjuk.De ebből is kifolyik.Bár előfordult NÉHA már hogy nemKép
Most a szopival is küzdünk. Ordít ha a szájában van a cici.Sajnos konkrétat nem találtam még a szopisztrájkról, de lehet, hgoy csak én vagyok a béna.KépÍgy most szükségem lenne nekem is Duduklycilinre.Ha már forgalomba hoztátok gondolj rám is.KépKép
Pálma is nagyon cuki, ő szeret fürcsizni?

Kuha
köszi az infót.Kipróbálom!KépCsak nehogy elfelejtsem, jól állítani a kukeszt.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Megann!

Teljesen átérzem a problémádat, kb. 5 napja ugyanezt játsza Gergő velünk. Ordít mindenért, a fene se tudja már, mi baja van. De tegnap volt a csúcspont. Csak akkor volt csendben, amikor evett. Tegnap nagyon kivoltam idegileg.
Ahogy leraktam, máris ordított.
És ehhez még az is hozzájön, hogy nekem Gergő napközben EGYÁLTALÁN, SEMMIT NEM ALSZIK Kép Kép
De nem csak most, hanem a kezdetektől fogva sem.
Úgyhogy amúgy is fáradt vagyok időnként, de most ez pár nap mégjobban betett.
Csak akkor alszik, ha sétálni megyünk, a kocsiban simán bealszik. De csak addig, amíg sétálunk. Ahogy hazaérünk, rögtön kipattan a szeme. Minha érezné, hogy már a kertben vagyunk.
Pedig olyan szívesen hagynám még egy kicsit kint a kertben, hogy aludjon még. Kép

kuha

Kép
kuha

Megann!!

Ne keseredj el, vannak nehezebb éjszakák. Tegnapelőtt pl a kisasszony azt csinálta, hogy hajnali 1-től kezdve másnap estig ilyen 1-2 órákat volt hajlandó bóbiskolni. Kemény menet, és az ember már az alvatlanságtól kivan, pláne ha még nyűgös is hozzá.

Ilyenkor nem tudod apjának átadni egy etetés erejéig, hogy legalább kialudd magad?

Én is elmondom most amit már többen: VÁGD KI AZT A MÉRLEGET A FRANCBA!!! Ha nem lenne, nem idegesitenéd magad ilyen vadbaromsággal hogy már napok (!!!) óta nem hizik. Istenem. Zsuzsa három hete nem volt mérlegen. Oda a táblázatom. Kép De eszembe nem jut azt méricskélni, hizott-e egyik napról a másikra. Olyan húsos, hurkás combjai vannak, ha csak abból kéne megélnie akkor is ellenne a zsirtartalékból hat hónapos koráig! :P

Ne méricskélj! Aludd ki magad, és gyönyörködj a kislányod hurkáiban (biztos vannak neki is).

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! Kép Kép Kép

Így jár, aki két napig nem néz a net felé. Most olvastam vissza 5 oldalt. Kép
Itt van a férjem nagy fia, Beni félbátyja és lefoglalja! Õ nem is tudja, hogy ez mekkor segítség nekem. Nem amiatt, hogy netezzek, hanem, mert már félhulla vagyok.

Barbapapa,
Nagyon helyesek a fiúk!
Mindjárt lesz táblázat, megígértem! Kép

Vannak új hírek Hariról? Jobban van? Mikor jöhet haza?

Annamami,
Megy a drukk, bár már lehet, hogy túl vagy rajta. Kép

Nyúlné,
Kisnyúl is nagyon édes! Tényleg csinos hátulról is! Kép

Duduklycillin!!! De jót röhögtem!!!

Nemesek,
Kornél milyen helyes!!! Tényleg ügyesen tartja a fejét.

Judit,
Köszi a megerősítést, akkor még sem rossz a konyhamérleg.
Pihenés? Ne is mondd! Mostanában Beni is ébred éjjel, hogy pisilni vagy kakilni kell, vagy épp rosszat álmodik. Vagy simán kimegy 6-kor az álom a szeméből, mint ma is. Pedig ma Dani is nyűgös volt éjjel. Én is sétálgattam vele éjjel.

Dóri,
Jó újra itt látni. Kép Nekünk is UPC-s netünk van.

Mea,
Ti is nagyon szépek vagytok!

Szilvi,
Márk is édes!

Uxi,
Gratula még egyszer! Üdv újra itthon!

Benianyu

benianyu

Megann!

Bocs', nincs időm visszaolvasni a nagyon régieket... eleinte nem volt ilyen gond a lánykával, mármint, hogy rendesen evett és kevésbé ordított?
Hány körül fürdeted? rendszeres ez a délutántól estig tartó balhé meg a hajnali?

Ne legyél dühös rá, bár tegnap este én is a fülemre húztam a paplant és üvöltött szegényem bő órát éjfélig. De ha kézben sem marad el és körbejártuk vele a párommal a lakást, ringattuk stb, akkor én amondó vagyok, hogy beteszem az ágyába. persze mindent megpróbálok, hogy megvigasztaljam, de így este tájt sajna lehetetlen. És az esti szopi után is üvölt rá 10 percre, pedig büfi is van... szóval nem értem én sem...teóriákat gyártunk, de igazából nem tudjuk mi a baja a babának. A Spock könyv szerint a fejletlen és kialakulatlan idegrendszer is okozza az érthetetlen üvöltést... Kép

Látod, ezel más is így van, pl. én.

Ja, és ha ringatják a popiját, akkor no problem, mi délben kocsizunk majd ki, ha felébredt. De az éjszakai autózásra már én is gondoltam. Ami visszatart az az, hogy ha ne adj isten elalszik a du-i nyüglődési idő alatt, akkor mi lesz éjjel??? Mert hát egész nap nem alhat egy baba sem..!
Mennyi idős a babád?

Dóri
Vendég

Remélem, mindenki benne van és az adatok is helyesek. (Ha nem, természetesen elfogadom a reklamációkat Kép)

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 14 hét + 1 nap
Helga Első baba Született 2005.08.01 Botond 30 év / Bp. 3500 gr, 55 cm 13 hét + 3 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 12 hét + 5 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 12 hét + 4 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 12 hét + 1 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 11 hét + 2 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 10 hét + 6 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 10 hét + 3 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 10 hét + 2 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 10 hét + 2 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 9 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 9 hét + 3 nap
Csillahbabe Első baba Született 2005.09.01 Bulcsú Soproni Erzsébet Kórház 26 év / Sarród 3600 gr, 53 cm 9 hét + 0 nap
Csikken Első baba Született 2005.09.01 Roland HIETE Dunaharaszti 3055 gr, 55 cm 9 hét + 0 nap
Barbapapa Noel 2004.04.17 Született 2005.09.01 Leon Péterffy 29/ Bp. XI. 4070 gr, 54 cm 9 hét + 0 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 8 hét + 5 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 8 hét + 4 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 8 hét + 2 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 8 hét + 2 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 8 hét + 2 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 8 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 8 hét + 0 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 8 hét + 0 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 7 hét + 6 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 7 hét + 6 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 7 hét + 2 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 7 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 7 hét + 2 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 7 hét + 1 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 6 hét + 6 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 6 hét + 6 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 6 hét + 0 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 5 hét + 6 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 5 hét + 6 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 5 hét + 1 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 5 hét + 0 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 4 hét + 4 nap
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 4 hét + 4 nap
Davallia Első baba Született 2005.10.04 Panni Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 3050 gr, 50 cm 4 hét + 2 nap
And Első baba Született 2005.10.04 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 2400 gr, 49 cm 4 hét + 2 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 3 hét + 6 nap
Jatka Első baba Született 2005.10.07 Dóra Judit Péterffy 28 év 4050 gr, 53 cm 3 hét + 6 nap
Sisotris Első baba Született 2005.10.12 Máté Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 3650 gr, 58 cm 3 hét + 1 nap
Ppanna Első baba Született 2005.10.12 David Algír 25év / Algír és Bp 3300 gr, 50 cm 3 hét + 1 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 Született 2005.10.13 Dominik Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 4250 gr, 52 cm 3 hét + 0 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 Született 2005.10.14 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 3550 gr, 56 cm 3 hét + 0 nap
Hari Első baba Született 2005.10.14 Lili Dóra Szt. István 30 év / Bp. XIX 4200 gr, 58 cm 2 hét + 6 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 Született 2005.10.15 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 3050 gr, 52 cm 2 hét + 5 nap
Uxi Első baba Született 2005.10.28 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 3100 gr, 53 cm 0 hét + 6 nap
Edede Zsigmond 2003.08.28 2005.10.31 ? MÁV 30 év / Bp. III. 40 hét + 2 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Áron Budai Honvédkórház 30 év / Bp. II. 38 hét + 4 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 36 hét + 2 nap
</pre>

benianyu

Pár új kép rólunk is. Kép

Kép
Kép
Kép

benianyu

Benianyu!

köszi a táblát! Dehogy reklamálunk.. Kép köszönjük. Párom addig erősködött, hogy megkapta a babánk második névnek az enyémet, így Viktória Dorottya lett. De ezért ne módosítgass. Kép

Dani baba még mindig olyan jó baba? Kép

Harival mi történt??!! Próbáltam visszaolvasni, de nem találtam.

Dóri
Vendég

BenianyuKép
Köszi ti is angyon jól néztek ki, főleg Te nem semmi két gyerkőc mellett!!!!!Kép

Most sétáltunk egy jó nagyot, el is aludt.
amit az én kis Lívikém nem szeret az az öltözködés!!!!!
Ûvölt torka szakadtából!!!!!!!
Mintha nyúznákKépKépKép

Persze esti fürcsit imádja és a pelenkázón is az öltözést csak a téli nagy szerkót és főleg a sapkát gyűlöliKépKépKép

Olyan szép idő van és akkora mázlink hogy még ilyen jó időt fogtunk ki végigKépKépKép

Megkérdezhetem kinek miylen babakocsija van és hogy vált be???

Nekem Bergon típusú de nem az igazi, alig lehet fordulni vele akkorák a nagy gumi kerekei, elég ügyetlen szerintem és nem ring.
Úgy hogy eddig egy régi típusú mózeskosaras hagyományosat használtnkKépKépKép
Imádja!!!!!

Most azon gondolkodom, lehet olyanra kellene lecserélni a Bergon félét csak újban.

Csak attól félek hogy a mózeskosarasak ált. elég kicsik, Lívike meg nagy babaKép

Hát nem tudom mit tegyek... ezért kérdeztem kinek mi vált beKép

Na megyek valamit hamikázni

Sziasztok

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?