A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok Lányok!

egy napig nem voltam itt és alig győzök mindenkit visszaolvasni.Kép
A babók gyönyörűek, az anyukákkal együtt!
A kilók miatt ne izguljatok, akiről eddig képet láttam, mind jól néz ki.
Én nem vagyok egy kis darab, de már elfogadtam olyannak magam, amilyen vagyok (gyerekkorom óta probléma a súlyom), simán felveszek egy csomó divatos ruhát, imádom a rózsaszínt is!
Szóval mindenki öltözzön színesen, vegyetek egy klassz ruhát, ami tetszik, jól érzitek magatokat benne és meglátjátok rögtön szebb lesz a világ KépKépKépKép
Elhiszem, hogy senki sem szeretne beruházni nagyobb méretekre, de egy egy ruha megvétele ígyis, úgyis szükséges! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ hangulat és energia mindenkinek!!!!!!!KépKép
És a kismamák, anyukák a legszebbek a világon!
Egyébként ez tényleg így van, soha nem kaptam annyi bókot az utcán a férfiaktól, mint terhesen, pedig én elbújhatok mögöttetek (mármint kinézetben, nem a méretemre gondolok, az nem menne hehehehehehe)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Már megint én!Kép

Lenne még kérdésem , szóval az egyik dolog a csuklás, mindenki mást mond, van aki sszerint őket nem zavarja csak bennünket, ezzel azért nem értek egyet mert ha elkezdünk csuklani addig tuti nem alszunk el, mig el nem mulik....itatni szoktam humana bébivizzel vagy ha hajlando cicizni még akkor mellre, csak általában evés végén jön a csuklás és olyankor nem akar már cicizni....
Nektek van valami praktikátok?
A gyerekorvos kis citromlét mondott kiskanállal a szájába, de szerintem ez már elég elavult dolog....
A másik a kakilás.....csak tejcsit esszünk,néha ez a viz, de max 20 ml 1 nap, mi az elfogadott a napi kakiszámot illetően?? illetve a minőségét tekintve változhat??? Sárgának sárga mindig(ugy tudom az a jo), viszont mintha higulna fel...ma ugy kilőtt tisztábatevés közben, hogy majdnem eltaláltKép))
Ti is ugy tudjátok hogy ha csak anyatejet kap nem lehet hasfájos...?
A mai utsó pedig, hogy ugye a vigantol olajat csak ha már nem kizárolag anyatejes akkor kell kezdeni???

Ne haragudjatok, hogy ennyi kérdéssel zaklatlak, van még mit tanulnom...Kép

Kép
hencsi

Rókica!

Én kendőt használok és vagy overállba rakom be Leont, vagy harisnya+bélelt gatya+cipőcske van rajta.

Zsofy!

Én nem 40-es, hanem 46-os méretet hordok!!!
De én se járok a molett módiba, mert ott még nekem is minden nagy, másrészt ódivatú.
Szóval ha én találok magamnak szuper divatos cuccokat, akkor Te is fogsz. Pl. a C@A-ben vannak nagyobb méretek is, nem csak 36-os. És nem is kell az eladótól kérned, mert önkiszolálás van.......KépKépKép
Egyébként szerintem 40-es méret szinte mindenhol van, az még nem is számít nagynak KépKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Hát ez nem igaz... Két óra hosszáig próbáltam elaltatni Olit semmi eredménnyel, pedig mindent megpróbáltam, most meg Apa átvitte magához csak simán melléfeküdt és már alszanak is Kép Kb. 5 perc telt el Kép

Oltás: mi megkaptuk a két hónaposból a régit, és a 3-4 hós már az új lesz (Infanrix). Ja és olyan áron sikerült elérnem, hogy a gyerekemet az új oltóanyaggal oltsák be, hogy gyerekorvost váltottunk.

Súly: hát én a terhesség alatt egy dekát sem híztam, mikor hazajöttünk minden régi ruhám rám jött. Viszont amióta itthon vagyunk és az élet csak szoptatásból pelenkázásból meg gyerekkel alvásból áll, azóta híztam 3 kilót, ami mind a combomon és a hasamon van. Kezdenek a nadrágjaim szűkek lenni. Abba kellene hagynom az édesség zabálást, de az az igazság, hogy délelőtt és délután legtöbbször nincs időm normális kaját enni, hanem bedobok egy csokit, vagy kekszet ha éhes vagyok.
Apa néha humorosan beszól, hogy úszógumit növesztek, de erre mindig azt mondom, hogy le van sz@rva, nekem má nem kell szuperwomen-nek lennem, én már úgyis eladtam magam neki Kép Kép

Olikámnak nincs nagy haja, de én is minden nap megmosom. Azt mondják azért jobb születésétől kezdve mosni a haját, mert akkor később nem fog nyafogni a hajmosás miatt.
Amúgy haláli, ahogy hátul kikopott a sok forgolódástól a haja Kép Kép Gorbinak hívjuk mivel a fejecskéjén hátul pont olyan folt van, és a kikopott haja is olyan, mint Gorbacsové Kép

Kép

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Hencsi!

Én még mindig citromlevet adok Gergőnek, ha csuklik. (elég sűrűn csuklik, naponta 1x biztos). Nekünk eddig mindig bejött, először erősen fintorgott, de mára már megszokta, és rezzenéstelen arccal lenyeli.

SZERINTEM a Vigantol olajat a kezdetektől fogva szükséges adni a picinek, ugyanis a csontok fejlődéséhez nagyon fontos a D vitamin.
Valahol azt olvastam, hogy 1 éves koráig folyamatosan, minden nap kell adni a picinek, utána viszont elég októbertől márciusig. A kisgyermek bőrét érő napfény hatására ugyanis a csontok növekedéséhez szükséges D vitamint már önmaga előállítja.

kuha

Kép
kuha

Hencsi!

Csuklás nekünk is mindig evés után van, ugye akkor nem kér több cicit...Én pár csepp citromlevet adok neki, mert máshogy nem múlik el. Ettől viszont azonnal. Ez már Noel-nél is bevált, mert ő is nagyon csuklós mind a mai napig.
Anyatejes babánál nincs átlagos kakiszám, van aki napi 4-5x kakil, van aki 4-5 naponta! Mind a kettő normális. Színre a sárga a jó. Leon napi 1-2x kakil, akkor viszont olyat, hogy teljes ruhacsere szükséges KépKép
Nekem Leon hasfájós, pedig csak szopik (mondjuk nem nagyon, de ha nem szedi az infacolt, akkor szinte egész nap sírdogál, nyűglődik).
Vigantol olaj a D vitamin, amit 2 hetes korától kell szednie, napi 1 cseppet.
Pusz: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbapapa! A citromlétől nem bukik a kicsikéd? Eddig ahányszor próbáltam Olinak citromlevet adni csukláskor, annyiszor bukott, pedig egyébként sosem szokott.

A gyerekorvosunk szerint mint ahogy a kakilás gyakorisága, úgy a színe is változó (az Õ szavaival élve) a sárgától a hupililán keresztül a zöldig és ez normális általában.

A Vigantol olajat pedig úgy tudom két hetes kortól kell adni 1 éves korig folyamatosan, naponta.

Ildi

Kép
vrucsincá

Ildi!
Nekem eddig még nem bukott a citromlétől, habár tényleg csak 1-2 cseppet csepegtetek a szájába. Elkezd tőle fintorogni, szuszogni és a csuklás elmúlik.
A mi gyerek dokink szernt pl. a zöldes kaki nem jó. Akkor most megint mi az igazság??? Ahány doki, annyi válasz. Így találja ki az anyuka, hogy mit csináljon......
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi, Ildi, Kuha!Kép

Nagyon köszi, olaj ügyben ezek szerint 1 hete kell várjak, aztán adagolhatom....Kép

Ezek szereint tényleg hatékony a citromlé...Kép még barátkoznom kell veleKép

Kép
hencsi

Nemesek!

Elég sokat vagyunk Budaligeten, és valószinűleg egyre többet leszünk, mivel szeretnénk bevezetni azt, hogy Zsuzsa nagyizzon péntek este, hogy párommal legyen egy szabad esténk. Ilyenkor mi is oda mennénk aludni, hogy Zsuzsának az éjjeli szopiját azért én tudjam levezényelni, ne anyukámnak kelljen (mármint etetni, mert szopiztatni nem biztos hogy tudná Kép) Úgyhogy valószinűleg nemsokára minden szombat (legalábbis délelőtt) ott leszünk. Akkor már valószinű ebédre is meg leszünk hivva.

Szóval mehet a tali. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!Kép

Most félkézzel próbálok írni a drágám nem hagy.Megint sír és semmi sem segít.Csak ha vállon van.

Roki!Kép

Jaj nahyobb haja van Zsuzsánakmint Lívinek.Nagyon cuki!!!!Kép

Kuha!Kép
Szopizik nem tudom mennyiket utána változó mennyiket eszik.Van hogy 100ml-t van hogy csak 50-et tápiból.
Ti mennyit esztek???Kép

Na megyek mert kész pánik vanKépKépKép

Úúúú nagyon tud visítani szegény....

A hasa fájhat?????KépKépKép

Majd jövök

Mea
mea

Sziasztok!

Hencsi,
Üdv itt nálunk! Kép Ha szeretnéd, hogy beleírjalak a táblázatba, akkor kérem szépen az adataitokat. (szül idő, név, súly, cm, kórház, anya kora, lakhely)

Megann,
Látod, megkaptad a jól megéredemelt mosolyt Lénától! Most már gyakori lesz Kép

Zsófy, Megann,
Azért a 40-es méret még nem annyira UFO, azt még normál boltokban is lehet kapni. Én nadrágból és szoknyából 40-eset hordok, felsőből inkább 44-est (szülés előtt is), azt tényleg nehéz kapni.

Zsófy,
Nagyon édes a két csíkos baba. Kép Én amúgy is nagy csíkos rajongó vagyok.

Kuha,
Nagyon jók a képek Gergőről és a kutyusról. Milyen ügyesen tartja!

Mea, Davallia, Rokica
A lányok is helyesek!

Dóri,
Nem semmi a kislányod, hogy ilyen sokáig aludt! Én kicsit irigyellek. Dani kb. 4 óránként eszik éjjel, ma 1/2 8-ig aludt reggel, de Beni már 1/2 7-kor fent volt, pedig azt az egy órát még végigaludtam volna.

Szilvi,
Márki is édes! Mi is szoktunk így fürdeni. Kép
Érdekes lehet szopizni Márki elképzelései szerint.

Benianyu és Dani, aki ma 3 hetes

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Hú de pörög itt a fórum! Nem győzök visszaolvasni! Gyönyörűek a babák!!!!!!!!!!!!!!

Lányok! Köszi, köszi, köszi!

Nem tudom az őszilé, vagy a sütőtök használt, vagy együtt mindkettő, de ma már 2 kaki is volt! Nem gondoltam volna, hogy így fogok örülni egy teli pelusnak!!!
Kilók! Én is cukros voltam, így annyival jöttem ki a kórházból, amennyi a pozitív terhességi teszt napján voltam. Azóta aztán jött 2 kiló, ami nem csoda, zabálom az édességet! Régen soha nem kívántam, most meg akkora hisztiket levágok érte, hogy csak na! Lehet a szoptatás végett kívánom ennyire? Vagy most akarja a szervezetem pótolni a 9 hónapig tartó megvonást? Ha így folytatom, tavaszra gurulni fogok! Ti nem kívánjátok jobban az édességet?
Fogamzásgátlás: Nem akartam hormonokat, nem is bírom, a spirál mellett döntöttem. Múlt pénteken rakta fel a doki, azóta vérezgetem, görcsölök, szóval nagyon hatásos, mert azóta nem tudtunk összebújni! Remélem változni fog a dolog, nem kell leszedetni! Volt valakinek hasonló tapasztalata? Még várok egy hetet, aztán meglátjuk.
Csuklásra én sima felforralt, lehűtött vízből adok néhány kortyot, ettől elmúlik. Azt figyeltem meg, akkor csuklik drága Luca babám, ha kicsit hűvösebbre került, pl. kivesszük a jó meleg vizecskéből, vagy ha tele a kakazsák, és nem jön a kaki...

Vigantol olaj:én is úgy tudom, naponta kell adni egy cseppet. Vagy ahogy nő a baba, növelni kell az adagot? Erről nem tud valaki valamit?

Évi
dunyi77

Kép

Csuklás - Dani is sokat csuklik, egy nap akár kétszer-háromszor is. Nekem ez a citrom dolog olyan szadinak tűnik, bár egy próbát talán megér. Honnan tudják az okosok, hogy a babákat nem zavarja? Megmondták?

Kaki - Miért ne lehetne zöld? Ez furcsa.

Ildi,
Oli is nagyon szép kisfiú! Kép

Benianyu

benianyu

Tündéééérek a manók!!!

minnyá jövök,csak töltök fel képet az albumba.

front van? nálatok nem nyűgösek a mukik?

Benianyu és mindenki aki bÍztat, kösziKép
az aboriginal-ban vettem néhány felsőt, hát nemtom ott milyen a számozás más boltokhoz képest, de a felsőkből az XL-es a legkényelmesebb, de volt amiből csak L-est kaptam, annyira nem durva ahogy áll, de nem is a legszebb. szóval pár L-es is becsúszott. majdcsak belefogy a hátam, ha a cicijeim nem is mennek összébb...
na igen nem a 40es alsók a leggázabb feladat, hanem az óriásfelsők...
zsofy

ezek a mai sáta képekKép
A kabát ami rajtam van tök szűk, marha kényelmetlen...mellben, néztem egy új kabit, 30rugó...ez most Így karácsony előtt kissé sok nekem...szóval nem tudom hol szerválok valami olyat ami tetszik de nem 30...a többi amit néztem, szövet, még ennél is sokkal több...
szÍvás...

itt sétálni indul a lilla
Kép
Kép
Kép

Zsófy és Lilla aki ma 12hetes és 3napos
zsofy

Sziasztok!

Zsófy, puszi nektek isKép. Én Pálmának átadtam, de nem segít, visszatettem nyűgizni a kiságyba. Néha felugrok megitatni. Olyan cuki Lilla a kis csíkos szerkóban... Visszamentetek a dokihoz? Kell még bogyót szednie?

Hencsi, Évi! A Vigantolt én is 2 hetes korától adom, nekem a dokinéni azt mondta, hogy amig nincs 6 kg, addig 1 csepp, utána 2 az adagja. És azt is, hogy feltétlenül tejbe tegyem. De mivel szopi előtt nem tudok semmit kipréselni, ezért közben elveszem a cicit, fejek kiskanálba, cseppentek bele olajat, megetetem, aztán vissza a cicit... Szóval vicces, mert az énéhenkórász manóm nem hagyja üvöltés nélkül...

Barbi, Hencsi! A kaki színét és mennyiségét befolyásolja, hogy mit kap a baba. Pl. az espumisantól szerintem zöldesebb lesz, ha iszom a fitolacot, még inkább... Ha szenved a kakilással, akkor mint Évi, vessetek be mindent, ami benneteket meghajt, az a babának is átadódik.

FK
dudukly
Isaszeg

Újabb képek a pöttyös Bubusról:

Kép

Kép

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jajjaj, szegény Bubus miért pöttyös??

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsóf! Ezek mind pöttyök, vagy karmolások is? Elég ijesztő így a képeken...

Benianyu! Olyan édi Dani itt (Apa?) vállán... Az "ifjúságnak" úgy tűnik hiába bizonygatjuk, hogy 30 év és 36-os méret fölött is vannak nők... Én most fordítva vagyok mint Te, 44-es naci, 40-es felső (mehetünk együtt kosztümöt venniKép).

FK
dudukly
Isaszeg

Az UH-t is kérdeztétek.
1. Mi ugye esélyesek voltunk a csípő UH-ra, de mert a dokibácsi rendben találta, azt most lepasszolnám, ha kell valakinek. Egyébként a csípőszűrésre a heimpalos dokibácsi mondta, hogy 4 hósan kell kontrollálni.
2. A kh-ból a babó zárójelentésén van rajta, hogy 2 hósan vissza kell vini uh-ra és kontrollra. Gondolom teljes uh-t csinálnak, mert egy másik fórumban írta egy lány, hogy a baba hátsó kuatacsa nem forrt össze rendesen, ezért újra kell menniük. De nemcsak a kh-ban mondták, hanem pont ma beszéltük a doktornéninkkel, ő is akart beutalót adni, persze másik helyre, hogy ott uh-zák (ez valami könnyű, de nagy pontot hozó vizsgálat lehetKép). Na mindegy, mi a mávba megyünk vissza. Szerintem kb. 2 hósan minden babónak csinálnak ilyet mostanában. Kérdezzétek meg a gyerekdokit...

Asszem sok részletben, de a legfontosabbakat sikerült kiírnom magambólKép.

A babó is kisírta magát...

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Kuha, én mielőtt a férjemet megismertem 47 kiló voltam, aztán a nyugis élet és egy terhesség ami elhalt meghozta a kilókat és lettem 58-körül, majd mégtöbb. Aztán most megint jó sulyban vagyok Kép
Zsófy, de tuti a babakocsi Kép Nálunk még kint van Svájcban a sportrész, de remélem elküldi a tesom mire kelleni fog. Szerintem ez kb januárban lesz.
Nekünk világoskék.
Ildi, akkor ti is megkaptátok a két hós oltást attól függetlenül, hogy lesz az új oltóanyag. Én ugy tudom, hogy ez a két hós az agyhártya gyulladás ellen van, a három hós meg nem.
Harival mi a helyzet? Tud valaki valamit róla?
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Csikken:

Tegnap váltottam egy SMSt Harival, azt mondja, lelkileg van ki, fizikailag már jól van. Azt mondja, rosszul viseli az első időszak viszontagságait. Gondolom majd ha lesz ideje/energiája, akkor ir nekünk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csikken!
A két hós oltás az a HIB, amit a humán influenza ellen kap. Az új három hós oltásban is benne van a HIB, de nem gond a gyerekorvosunk szerint. Az agyhártya elleni szurit külön kérésre lehet beadatni, az nem kötelező oltás.

Benianyu! Kösz a bókot Kép

Harinak minden jót kívánok! Jól megszenvedi szegénykém ezt az első időszakot, ami egyébként sem egyszerű...

Ildi

Kép
vrucsincá

Dudukly, Rókica!

Anyatejkiütések+egy karmolás, amit sajnos Gergő követett el tegnap.Kép A kép valahogy jobban kihozza, azért nem olyan borzasztóak, bár tényleg nem a legszebb. Remélem hamar elmúlik. De a pöttyök alatt rejtőzik egy gyönyörű Bubus.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf! Persze, hogy Bubus gyönyörű, csak mióta Nyúlné (tényleg, hol van?) mondta, hogy a Kisnyúlnak elfertőződtek a babapatijai, azóta én is figyelmesen tanulmányozom a csajom pofikáját... Nem riogatni akartalak, Pálmának is fördés meg bőgés után egész pirosak a pöttyei, de egyébként nem vészes. A dokinéni is azt mondta, hogy semmi gáz...

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly.
Lilla is iszonyat ordÍtás után irtó nehezen aludt elKép
szegény kapott egy kanál panadol baby szirupot is, ill. felet, mert már annyira sikÍtva sÍrt, nagyon fájhatott valamijeKép a foga vagy a hasaKép
most szundizik a kicsi manó,hála az égnek.
Voltam vele a gyerekkórházban, minden rendben a dokinénik szerint, nem kell több gyógyszer, szerencsére, viszont 10-én kapja Lilla a 3hónapos oltást. az Infanrix van kiváltva.
utánna meg tökegyedül leszek vele, és ha belázasodik, én is itt fogok vele bőgni, adni a panadol babyt meg nyomulni itt a neten, hogy mit tegyek...kicsit félekKép,hogy mi lesz majd.
én is elvittem Lillát ott gyulán egy adjunktushoz csÍpőultrahangra, azt mondta, a Lilla csÍpője az UH alapján tökéletes.
28-án viszem megint itt csabán szűrésre, akkor 16 hetes lesz 2 nap hÍjján Lillus,remélem az jó időpont, hogy kontrollálják,hogy rendben van-e tutira.

Csikken,
nagyon jó a sportrész, csak úgy bámul benne Lilla, mielőtt elnyomná az álom, de télre még megtartom a Roant, vagy rendelek egy lábzsákot a sportrészre. de valószÍnűbb, hogy a nagyon hidegben a Roant fogom használni, abba ugyanis bele tudom pakolni őt úgy, hogy ne fújjon rá a hideg szél,Kép
ilyen a mienk is detto.
aztán ha megint jobb idő lezs, akkor megint jön a quinny,
addig is ha szétkapom a quinnyt, autóba mindÍg beteszem a vázát meg az adaptert és a hordozóval tudom őt vinni, ha nagyobb boltba, bevásárlóközpontba megyünk, nem a 100kilós hordozóval kell cipelnem a manót.
ez a tervKép
a váz aluminium, igen, de 20 kilóig bÍrja a babyt a leÍrás szerint a sportrésszel.
eredetileg én is világoskékben rendeltem,vagy homokszÍnben, de csak ilyen volt. Így ez lettKép

Zsóf,
szegényy Bubus, de el fog neki hamar múlniKép
Gergő véletlen megkarmolta a picurt?
nekem Lilla magát is megkarmolja, pedig folyton vágom a körmeit!

Ildi!
végre Olit is látni!
gyönyörű nagyfiú!
Te???POcakkal???Apa lüke!Te olyan nádszálkarcsú vagy!

Pár megsajnált, hogy nem férek a kabimba, meg hát az is gáz, hogy a kabin a cipzárt csak úgy tudom fulladás nélkül behúzni ha valami hajszálvékony pulcsi inkább hosszúujjas póló van csak alatta...MEG IS FÁZTAMKépKépKép
folyik az orrom...LILLA TUTI ELKAPJA????
még 19-ig ki kell bÍrnom, aztán kapok karácsonyra (előreKép)
egy kabátot.szerencséreKép
ez nekem a jóhÍr ma, a rossz, hogy Lilla alvás ellenes ma is...megint ébren van és nyuszog és mindjárt sÍrni fogKép
én meg tök taknyos vagyokKép

Megfázás témában várok minden tanácsot!
zsofy

Dudukly!

Irtam választ, de kétszer is visszadobta....megtelhetett a postaládád???Kép

Benianyu!

Végülis miért is ne, a Schöpf -Méreiben szültem, 2005.10.30.-n 9.05-kor, Ajsa Csenge a gyermek neve, 2720 g és 53 cm volt a csemete, Erdőkertesen lakunk és 29 éves vagyok....
Ha még lehet extra kérés ne Hencsiként, hanem csak sima Heniként irj be, regisztálni is igy akartam, de természetesen volt már ilyen nick...Kép

Mindenki!

Köszi a segitségetKép

Kép
hencsi

Dudukly!

Bőrgyógyászatra én is el akarom vinni Zsuzsát, mert ezek a kis pattanások az arcán amikre eddig rálegyintettem, hogy tejkiütés vagy a melegtől van, látom kis hegeket hagynak maguk után a pofiján... és érdes az arca. Úgyhogy inkább nézzék meg. Elhatároztam hogy mostantól kezdve inkább szakorvoshoz viszem amikor csak lehet és nem kell beutaló, mert én nem bizom abban hogy a gyerekorvosok képben vannak minden orvosi szakterületen (lásd a kamillateás sztorit, amit előszeretettel javasolnak a gyerekorvosok, a szemészek meg visitanak miatta). Ezt már nem először tapasztalom, és nem leszólni akarom a doki néninket, aki nagyon aranyos, és nem kifejezetten róla szól, hanem inkább arról, hogy az orvos is csak ember és a saját szakterületét uralja jobb esetben, de másét már nem. Szóval megyünk szakrendelésre.

Ma kihasználván, hogy már megint nem az a nap van ami, hanem szombat helyett péntek, berobbantunk a Teve utcába a TGYÁSt elintézni, aztán átvágtattunk a Lőportár utcába anyaságit meg családi pótlékot igényelni. Ez a TGYÁS ez nekem nem akar összejönni, először több mint egy hónapot kellett várni az anyakönyvi kivonatra, aztán még aznap bementem a munkahelyemre vele hogy igényeljük meg, és mikor hazajöttem látom küldtek levelet (most novemberben), hogy vigyem/küldjem be az eredeti anyakönyvit. Remélem most már elkezdik utalni. Hálistennek mivel szombatpéntek van, ezért egyik helyen se voltak sokan, de Zsuzsának igy is nagyon elege lett belőle és elkezdett üvölteni az ablaknál. De mindegy, el van intézve, ez a lényeg.

És mivel gyalog mentünk, ezért ez felért egy tornaórával... a 6 kilós gyerek elöl a kenguruban, a hátizsák hátul váltás ruhával meg pelenkával, és egy 2 órás séta... Kinek kell baba-mama torna?!

Most viszont lelkiismeret furdalásom van, mert felébresztettem Zsuzsát (hat és hét között fürdetem, fél nyolckor már aludni szokott, de ma pont úgy jött ki a lépés hogy negyed nyolckor még fel sem ébredt... ) naszóval felébresztettem a fürdetéshez, azt úgy belelógattam a kis arcát, hogy nyelt egy jó nagyot és sirt keservesen, de olyan rekedten, hogy majd megszakadt érte a szivem. Szegény kiscsaj, ilyen béna anyukája van, megfullasztom a kádban... nem is fogom többet megforditani, minek? Csak nyomom a torkát meg megfullasztom... Most kuksol a bölcsőjében, remélem bealszik... és nem zökken ki abból az áldott jó szokásából, hogy fél nyolctól kettőig szinte garantáltan hagy aludni. Tegnap fél nyoctól hajnali négyig!!! Hurrá.... nem is tudom, hogy birja ki kaja nélkül a kis pocakpacni. Igaz, ma napközben behozta, szerintem óránként szopott...

Kaptunk egy ismerőstől használtan egy etetőszéket. Áthozták, és láss csodát, pont az a PegPerego ami most van nagy akcióban a Brendonban. Igaz, a biztonsági öve nincs már meg, meg a felső tálcája se, de hát használt lónak ne nézd a fogát, ugyebár.

Nekünk ugyan egy kicsit korai, de ma beleraktam Zsuzsát a poén kedvéért, és hogy tudjak ügyködni a konyhában. Kábé negyedórát el is volt benne, de ő még máshol sincs el magában tovább.

Ime:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/highchair3.jpg

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Ez a fürdetés hasonlit az enyémre....de ha nem forditom meg akkor hátul a popoját nem tudom kimosni....Kép Amugy is ez a hülye fürösztés a leggyengébb pontom, remélem ha már nincs köldökcsonk nem lesz ennyire nehézkes.....Kép

Kép
hencsi

Rokica!

Neked így elüldögél Zsuzsa baba negyed órákat?
Szerintem Gergő fél perc múlva úgy dőlt volna oldalra, mint egy zsák!

Kép
kuha

Benianyu

Elhiheted nem egy kényelmes dolog így szoptatniKép
Nem is akarom rászoktatni, de mostanában tiszta zizi.Rángataja a fejét, össze vissza rugdalózzik,karmolássza a ciciemt.Szóval nagyon gáz.MÁr egy kicsit ki vagyok rá akadva.
Nálato Danibaba jól eszik? Nincsenek nehézségek?
Olyan édesen fekszik Apa megnyugtató vállán!Gondolom egy jó kis szopin van túlKép

Zsófy
Márk is megérzi a frontot, ahogy megfigyeltem a hideget.Az biztos nem volt, mert egész hétne mintababa voltKép De melegfront az lehetettKépNem tudom.

Szupi a kocsitok, de amilyen parás vagyok, a Roant használnám már most.Legfeljebb nem öltöztentém alá annyira.Bár ha vásárolni jártok, akkor praktikusabb a másik, könnyebb kitakarni, ha bementek egy üzletbe.
Fénykép alapján nem gáz az alakod!!!!!!Kép
Jajj ezek az oltások! Márk kedden kapja a 2 hónaposat.Úgy volt Apa is velünk lesz, de sajna programot szervezett magának, mert elfelejtette a naptárába beírni.KépRemélem MÁrkot nem fogja nagyon megviselni.Nem csodálom, hogy félsz a 3 hós oltástól, de már olyat is hallottam, hogy nem is érezte meg a gyermek.Nektek is ezt kívánom.Kép
Olyan jó , hogy Lillababa megszokta már a kocsit!Vagy a régivel most is gondjai lennének?Úgye jól emlékszem, hogy Lilla sírt mindig a kocsiban.

Megann
látod, csak megkaptad a várva-várt mosolytKépEzentúl egyre többet fogsz belőle kapni, és lassan már hangja is lesz.
Itthon én is mindig nagy pólókban vagyok, de már nem zavar.Kép
Gatyát nekem is kellett vásárolnom, mert 6 kg sajons nagyon ragaszkodik hozzám.

Édesség:én is sokat eszem csokit, kakaós csigát,és efféle nyalánkságokat.Így a kilók ragaszkodását nem is csodálomKép

Hari
remlem lelkileg is hamarosan jobban leszel, és újra lehet itt talizni Veled.A képeket már nagyon várjuk!

Róki
milyen volt összességében az a két hét anyudnál?

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Viki babának a bal szeme a kezdeti csipásodás után kissé váladékozni kezdett, megmutattam a gyerekdokinak és adott szemcseppet. Csepegtettem becsülettel 5x naponta és most, hogy abbahagytam megint olyan a szeme. mosogatom neki forralt vízzel. Szerintetek ez normális? ?ert olyasmivel riogatott a gyerekorvos, hogy ki kell mosni a könnycsatornáját némely babának, akinek nem múlik. Na én ilyet nem akarok, a Spock könyvebn meg azt olvastam, hogy 1 éves korig előfordul ilyesmi, nem ijedjünk meg és magától elmúlik.

Anno a kutyámnak csinálták a szemészeten ilyen átmosást, és hát hadd ne mondjam milyen volt.. Kép
Vendég

Róki
már én is megúsztattam Márkot (apa többször isKép),de szerencsére nálunk nem volt sírás.Csak abból vettük észre, hogy bugyborékolt a gyerekKépSzegénykém!De nem lett maradandó rossz emléke.Én is azért fodítom meg mint Heni, de a köldökcsonk meglétekor nem forgattam.

Egy kissé kicsi az etetőszék Zsuzsának Nem??KépKépKép

Márk arcán ha végig húzom a kezem , olyan érzés mintha finom smirglipapír lenne?A tieteké is ilyen érzés?

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Dudukly,
Jó ötlet! Menjünk együtt kosztümöt venni! Kép Kép
Dani a nagyi vállán van. Apának nincs türelme, hogy rajta elaludjon. Kép De ez egy másik történet.

Zsófy,
Nagyon király a babakocsi. Lilla is milyen jól elszundizott benne!
Megfázás témában - sok-sok mézes citromos tea! Van aki fokhagymát eszik és vöröshagymából csinál teát. (Én nem tudnám meginni sem és megenni sem, de állítólag hasznos).
Lilla nem fogja elkapni, mert ilyen pici korbannagyon erős az immunrendszere a babáknak.

Szegény Bubus, tényleg elég csúnyák a pöttyei. Remélem, hamar el fognak múlni.

Jelentem, ma ettem sütőtököt és ananász, de nem konzervet, hanem frisset! Nagyon finom volt. Dani is kapott már belőle intracicisen. Kép

Rokica,
Köszi az infot Hariról! Én is mielőbbi lelki felépülést kívánok neki!

Heni,
Beírtalak, a következő táblázatban már benne leszel. Kép
Egy nagyon ciki kérdés, előre is bocsánat érte: Ajsa vezetéknév, vagy egy számomra eddig nem ismert keresztnév.?

Szilvi,
Igen, a képen Dani épp kaja után van, kidölt. Kép
Jól eszik, cicifüggő. Póz nem számít, csak a cici a szájában legyen. Még úgy is szoktam, hogy szoptatás közben netezek, egy megmaradt kézzel írok, de ő csak eszik rendületlenül.

Benianyu

benianyu

Rokica,
De édes Zsuzsa az etetőszékben! Kép
Hogy marad meg benne, ha nincs biztonsági öv?

benianyu

Kuha! Kép

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/highchair1.jpg Kép

Egyébként Zsuzsa egész pici kora óta "üldögél" mivel igy szeret lenni... tehát már 1-2 hetes korában is jobb szeretett a vállamon lógni, vagy az apja térdén lovagolni, mint karon feküdni. Azt nem tolerálja. No meg a kenguru. Úgyhogy nagyon jól tartja már magát, remélem nem ártok vele a gerincének.

Amúgy meg (bár nem látszik a képeken), ezt a széket olyannyira hátra lehet dönteni, mint egy autósülést... csak nem olyan kagyló formájúra van kiképezve belül, hanem rendes szék alakú.

Szilvi:

Tanulságos... egy csomó feladatot meg kellett Zsuzsával oldani, pl most már tudom, el tud aludni egyedül a forgója, cumija meg minden más nélkül... hogy tud aludni egy zajos házban is... meg egyáltalán, hogy egy kicsit megtanult(unk) nagy családban élni, mivel ott volt anyukám, öcsém és néha a húgom is. Tehát kézről kézre járt sokszor, és mindenki kicsit másképp bánik vele, de jó ha ezt megszokja, szerintem. Jó, ha beleszokik a családjába.

Smirgli: Igen!!! Pont. Akkor ez normális?

Dóri: A nyáriaktól mesélte egyik anyuka, hogy nekik már kétszer csinálták,de ő azt mondta, másodszorra szerinte már csak azért sirt a lánya, mert lefogták és az nem tetszett neki. Egyébként nekem is ezt mondta a doki néni... én elég rapszódikusan csepegtetem, hol 3szor, hol 5ször... de most már jobb a szeme... Mi van akkor ha naponta csak egyszer csepegtetsz? Akkor is visszatér?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Picur!
én is megnézegettem a képeket! az a legszebb szerintem ahol a 3 lányod körülöleli a legkisebbet, nagyon helyesek! én is kedvet kaptam sok gyerkőchöz, ilyenkor sajnálom, hogy ilyen későn kezdtünk a gyerekgyártásba.. szóval Neked nagyon jó lehetKép

Kóbor!
írtad a köldöksérvnél a ragtapasz mizériát. nekünk a dokinéni a nagy bőrköldök miatt javasolta, hogy ragasszam le, apa vett a apatikában chicco által gyárott, köldök-leragasztó cuccot, persze piros lett tőle szegénykém bőre.
tud vki valami jó ragacsot? addig is marad ilyen Esztink köldökeKép

Hencsi:
nekünk eddig majdnem minden palusban volt kaki, most kezd egy kicsit ritkulni, sárgás színű. Vigantolt mi is 2 hetes kora óta adjuk minden nap. Eszti csak anyatejes, mégis borzasztó hasfájásai voltak, Infacol sz.rt se használt, jelenleg a gripe waterral elvagyunk, de így is sokszor fáj neki, csak nem olyan kínkeserves szegénykémnek.
Csuklás: én nem adok neki semmit, mindig elmúlik magától. mindfenhol azt olvastam, hogy ez fiziológiás, bár anyukám is mondta a citromlevet. láthatóan totál nem zavarja, csak akkor gáz, amikor felébred a csuklásra, de akkor meg már úgyis mindegy. ilyenkor cicire teszem - Eszti szinte mindig elfogadjaKép - ez szokott használni

Davallia!!
Eszti és Panda egy napon születtek, és ahogy néztem a képeket, még talán hasonlítanak isKép legalábbis pont így tud féloldalasan aludni, meg nyitott szájjal apa mellkasán, annyira édes!! majd keresek ilyen képeketKép
nekem a mostani heppem, hogy próbálom elérni, hogy kövesse a cuccokat Eszti. Panda hogy áll ezzel? fényeket imádja, reluxán beszűrődő fény bámulása a kedvence, még szopiról is képes kicsit elfelejtkezniKép

Zsofy!
tudod hol nyafizz az alakod miatt??! baromi jól nézel ki! na. nem nyalni akartam, pusztán a nagyon sárga irigység beszélt belőlemKép
a kocsi szuperKép innen nézve szuperebb, mint az apóséKép

Megann!
de jó-de jó!!! hurrá a mososly miattKép és ezennel rád is irigykedemKép

Rókica!
mai fürdésnél , amit fél 7-kor sikerült megejtenünk, mivel Eszti a háta közepéig összekakilta magát, apa úgy döntött megfordítja, hogy a popsiját joban meg tudjam mosni. háát, maga a megfordítást is rossz volt nézni, aztán persze Eszti arcát sikerült belelógatnia a vízbeKépKép majd meg szakadt a szívem, hallottam, ahogy nyelt egyet, persze apa próbált úgy csinálni, mintha nem is történt volna semmi, de hát egy anya mindent észre vesz... azért nem toltam nagyon le, nehogy elmenjen a kedve a fürdetéstől, meg egyébként is mindig azt mondja, hogy én mindig mindent jobban tudok. mindenesetre többet nem fordítgatjuk. mi ki szoktuk emelni a vízből, amit Eszti annyira nem díjaz, de utána gyorsan vissza és megnyugszik.

na megyek, mert hason raktam le, és ilyenkor nem tudom nyugodtan ott hagyni, pedig most tudtam volna aludni egy jót..

and

KépKép
KépKép
and

Ja, Zsofy!
vöröshagyma nyersen! + méz és citrom ezerrel, meg kamillatea. és sok-sok ágyban pihenés, ha ez utóbbi meg tudod tenni, oszd meg a titkotKép

KépKép
KépKép
and

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/primapappa.jpg

Ezen a képen látszik oldalról az etetőszék... azért ebből még nem tud kiugrani. :D Majd akkor lesz gáz, hogy nincs hozzá biztonsági öv, mikor már tényleg rendeltetésszerűen kéne használni... majd megpróbálok rá sajátkezűleg szerelni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And!

Köszi a választKép

Benianyu!

A gyermek teljes neve Kazinczy-Hegyes Ajsa Csenge, tehát az Ajsa keresztnév, de nemcsak Te állsz hadilábon a dologgal, sokan kiakadtak, hogy miért kell ilyen hosszú nevet adni a gyermeknek...hát ez van, neki már igy lesz természetes, mert ezt fogja megszokni...szerintemKép

Lányok!

A mai utso nyomorom!
Már szülés óta szenvedek az aranyeremtől, a korházban még viselhető volt, de most egyre rosszabb....
Mit lehet/érdemes tenni-szedni stb???

Kép
hencsi

Róki! Megnéztem, szép ára van a széknek, jó hogy kaptatok, akkor is, ha ilyen "deficites". Szerintem egy darab hevedert veszel hozzá a rövidáru-boltban és ügyesen átfűzöd, hogy ne essen ki Zsuzska. Nálunk is megesett, hogy amikor megfordítottam a kádban, nyelt egy kis vizet, de prüszkölt és köhögött, szemreháhóan nézett, de túlélteKép.

Zsófy! Szerintem a meghülést nem lehet elkapni, de Te vegyél forró fürdőt, pihenj jó meleg ágyikóban, meg igyál jó forró teát. És gyógyulj meg.

Benianyu! Sajnálom, nem akartam érzékeny területre tapintani. Dani a Nagyi vállán is jól mutatKép.
(babazo.hu-ról: Ajsa (női név)
A név eredete
Régi magyar név, talán az ajak szó kicsinyítőképzős származéka.
A név jelentése
Lehet azonban arab eredetű török név is, ebben az esetben a jelentése: barázdabillegető (énekesmadár).)

Valaki kérdezte még régen az aventes etetőcumit. Az 1-es újszülötteknek, a 2-es 1 hó felett, a 3-as 3 hó felett, a 4-es 6 hó felett ajánlott. De van olyan is ami a 2-3-4-et egy cumival tudja, forgatni kell a baba orrához a megfelelő jelet. (http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/etetocumik.htm)

Na megyek, ázok egyet a kádban én isKép
dudukly
Isaszeg

Hencsi! Biztos tippem a reparon kenőcsKép

D
dudukly
Isaszeg

Zsofy!Kép

Gergő néha nem tudja, hogy a kisöcsivel még nem igazán lehet játszani, és finoman kell bánni vele, így meggyömöszköli stb. Így lett a karmolás. Kép Általában megsimogatja, puszilgatja, de néha odakap, vagy húzza a kezét.

Heni!Kép

Szép név tényleg. Én sem hallottam eddig az Ajsáról. A kettős vezetéknév úgy lett, hogy mind a kettőtök nevét megkapta, vagy a párodnak eredetileg is kettős neve volt?

Én is állandóan csokikat eszem.Kép Mit tudtok arról, mennyire veszélyes allergia szempontjából, ha mogyorós dolgokat eszem?

Bubus sokat kakil, naponta 5-6-szor, van, hogy sárgát, van, hogy zöldet.

Harinak jobbulást!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Rokica!

Tényleg szerelj az etetőszékbe övet, majd ha használjátok, mert Gergőt mindig be kell kötni, különben kimászik.Kép

Van egy problémám. Ugyan most nem fejek, de kipróbáltam az Aventet, és nem igazán tudtam fejni vele, mert nem indult be a tejleadó reflex. Van valakinek erről tapasztalata? Mit csinálhatok rosszul?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf! pont jókor írtad, a kaki dolgot.
pont most kakilt Eszti egy zöldet, eddig mindig sárga volt. de úgy tűnik nincs semmi baja úgy egyébként, ezt gyorsan lekopogom (kipp-kopp-kopp). Bubusnak mitől zöld: és olyan rendes zöld, vagy sárgás zöld? bocsánat, hogy ilyen undi kérdést teszek fel, de örüljetek, hogy nem fotóztam le és raktam ideKép apa tartott vissza tőleKép

KépKép
KépKép
and

Zsóf:
nekem volt, hogy bármit csináltam semmi nem jött.
ha sírt Eszti, olyankor folyt a tejKép
egyébként asszem az elején egy kicsit gyakrabban kell pumpálni, aztán lassabban, de van róla leírás a használati útmutatóban, ha nincs meg neked, és kell megnézhetem
és eszti fényképének nézése és a sírásra gondolás is segített valamit
de én nem vagyok jó tanácsadó, mert nemrég panaszkodtam, hogy nem tudok fejniKép

KépKép
KépKép
and

Heni!
szerencsére nekem aranyerem nincs, de az tuti, hogy nálad fokozottan érvényes, hogy a gyerekágyat vedd komolyan!!! csak a babát emelgesd, őt is óvatosan, és pihenj amennyit csak tudsz (úgysem fogsz tudniKép) nekem azt tanácsolta valaki, hogy maradjak itthon hálóingben, úgy komolyabban veszem, és van benne valami..

KépKép
KépKép
and

And,
holnap megnézem, hogy nekünk milyen tapaszunk van, és megírom, de el is küldhetem, ami van, ha Kuha nem tart rá igényt (neki előbb ajánlottam fel), bár, amint írtam, a lányomnak ez is bántotta a bőrét... (mondjuk csak 10 nap után).

Aranyér: nekem Doxiproctot javasolt a doki, rendbe is hozta, és én gátizomtornázom is. Fontos még a sok rostos evése, hogy puha legyen a "termék".Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok!
Megjött az éjszakai műszak... Jöttem volna nappal is, de páromnál volt a laptop Kép

Vigantol: Tényleg emelni kellene az adagot? Én Balázsnak végig, amíg adtam, egy cseppet adtam, senki sem mondta, hogy többet kell! És azt lehet tudni, miért kell mindig tejben adni? Mert én kényelmesebbnek tartom, hogy az ordító gyerek szájába belecsöppentek egy cseppet. / ezt a Bethesdában hallottam Balázs 4 hónapos korában, attól kezdve ő is így kapta/. Most akkor ártok ezzel?

Rokica Kép Én is bénáztam egyszer Gergővel fürdetésnél, ugyanígy hasrafordítottam, és hallottam, hogy nyel egyet szegény. Amúgy meg nem tudom eltalálni, hogy hason hogy fogjam, hogy ne nyomjam a torkát. Egyszerűen nem emlékszem, hogy fogtam anno Balázst. Nem gondoltam volna, hogy a másodiknál gondom lesz a fürcsivel Kép

Benianyu Kép Dani nagyon édes! Én páromnak is úgy látom, kevés türelme van a kisebbik fiához, gyakran meg is sértődöm ezen. Eddig egyszer fürdette, és alig tudom rábízni. ALig veszi észre, hogy ő is a világon van Kép Persze javult már a helyzet, gondolom azért is van ez, mert Balázs nagyon lefoglalja, amikor végre itthon van. De lehet, hogy Nálatok nem is ez a gond...
Én is tudok szopi közben netezni, de olyankor van némi lelkiismeretfurdancsom. Nem mintha Gergő rámnézne szopi közben, ha maximálisan ráfigyelek, szóval őt sem nagyon izgatja, mit csinálok, csak cici legyen Kép

Nagy család: Mindig 3-4 gyerekről beszéltünk párommal annak idején, amikor családtervezés volt a téma. Azóta változtak azért a dolgok, leginkább a kettőnk kapcsolata változott, és bizony volt olyan időszak is, amikor arra kellett gondolnom, hogy fogom a gyerekemet egyedül felnevelni. Remélem, ilyesmi nem jön elő többet. Mindenesetre továbbra is szeretnék legalább mégegy harmadik babát, és párom is egyre inkább így gondolkodik. Csak azt nem tudom, hogy bírok ki mégegy terhességet. Sajna én nem szeretek terhes lenni, persze az is lehet, hogy a harmadik nem lesz ilyen rossz... Amúgy mindketten nagy családban nőttünk fel, ezért is természetes, hogy ezt szeretnénk mi is. Mindemellett hatalmas tiszteletem mindekinek, aki több gyereket nevel, biztos nem könnyű, és nem kevés szervezést, türelmet, stbt igényel.

Kilók: ma rámerészkedtem a mérlegre Kép Nem kellett volna, szinte alig változott a kórházból kijövetel óta. Még rajtam van 8 kiló ahhoz képest, amennyivel a terhességet kezdtem. Amúgy meg legalább 18... És sajnos én is megveszek az édességekért, még jobban, mint eddig. Épp a napokban beszélgettem két szoptatós anyukával, ők is édességzabálók lettek mostanában.
Lassan neki kell állnom mozogni valamit.

Zsófy, iszonyúan irigyellek az alakodért, nekem tökéletesen megfelelne / még lánykoromban sem néztem így ki soha.../

Csuklás: én is úgy tudom, hogy semmiféle citrusfélét nem szabad adni a babáknak. Azt már cáfolnám, hogy nem zavarja őket a csuklás. Gergő általában akkor csuklik, ha teleette magát,és böfizik egy hatalmasat. Ezután minden egyes csuklás összerázza a gyomrát,és egy idő után elkezd kijönni belőle a tejci. Elég hamar el is kezd vinnyogni szegény, úgyhogy mindig szopi lesz a dolog vége, attól elmúlik.

Lassan eldugulok, kicsit sok lettem.

Van két újabb képem :tegnap kipróbáltam a hordozókendőt, de még elég béna vagyok. / pedig hétfőn abban szeretném vinni Gergőt magammal, mert be kell mennem a munkahelyemre/. Aztán Balázs is ki akarta próbálni:

Kép
Kép

Jó éjt!
Judit / Gergő 5 hetes és 2 napos/

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?